Kannattaako uskoa Jumalaan?

yellow

Olen aina uskonut, että on joku, joka hallitsee tätä kaikkea. En kuitenkaan ole uskonut, että se on se jumala kenestä kristinuskossa puhutaan. Sen takia, koska raamattu ei mielestäni ole järkevä. Ei ole mahdollista, että kukaan muuttaisi veden viiniksi. Ja muutenkin, miksi uskoa johonkin kirjaan, joka on kirjoitettu aikoja aikoja sitten? Ihmiset eivät ehkä olleet yhtä älykkäitä kuin nykyään, ei tiedetty paljoa elämästä, moraaleista, jne. Miksi siihen alettiin uskoa? Ehkäpä ihmiset käyttivät luonnosta saatavia aineita silloin (huumeet) ja kuvittelivat kaikkea? Haluttiin tarkoitus elämälle? En tiedä. Jeesuksesta ei ole mitään konkreettisia todisteita, kuten muista asioista joita joskus tapahtui taas on. Luulisi, että jos jeesus oli niin merkittävä, löytyisi joitain todisteita.

En halua kuulla mitään uskoon patistavia vastauksia. Mutta uskon että tuolla jossain on joku, joka on mukana meidän jokapäiväisessä elämässä. Minua vaan turhauttaa, kun en tiedä kuka, ja se, että onkohan siellä edes ketään? Maailma vaan tuntuu niin oudolta paikalta.

Jos haluatte kertoa omia kokemuksianne, miksi uskotte jumalaan, miks ette usko, uskotteko johonkin muuhun, mihin? Niin kertokaa ihmeessä. :) Kiinnostaa tietää.

14

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerron ihmeessä

      Kannattaa.

    • _____________

      "Miksi uskoa johonkin kirjaan, joka on kirjoitettu aikoja aikoja sitten?"
      Kaikki kirjat ovat kirjoitetut aikoja sitten. Mikä vähemmän, mikä enemmän aikaa sitten. Sellaista kirjaa ei kukaan omista, jota kirjoitetaan juuri nyt, paitsi kirjoittaja itse. Raamatun poikkeuksellisen vanha ikä ei poissulje vaan vahvistaa sen oikeellisuuden. Miksi niin vanha kirja olisi edelleen käytössä, ellei siinä olisi jotain sangen käytännöllistä ja oikeaa?

      "Ei ole mahdollista, että kukaan muuttaisi veden viiniksi."
      Uskoisitko ja palvoisitko Jumalana henkilöä joka ei olisi tehnyt mitään merkittävää. Jos raamattu kertoisi Jeesuksen käyneen mato-ongella, hakanneen halkoja ja kutoneen villasukat? Kyllä Jeesus on Jumala. Hän muutti veden viiniksi, mutta enemmänkin: Hän myös loi koko maailman tyhjästä.

      "Jeesuksesta ei ole mitään konkreettisia todisteita".
      Ei kristillisyys ole asia joka todistetaan näyttämällä todisteet ja sitten uskotaan ja mennään taivaaseen. Siinä olisi osuutta ihmisen älykkyydellä, miten hän nuo todisteet tulkitsee. Ei ole oikein että vähempiälyisiksi luodut joutuisivat rangaistukseen ja professorit taivaaseen. Eikä kukaan joutuisi kadotukseen, jos sinne järjestettäisiin kiertoajeluita ja Jumala kertoisi siinä että tänne nyt sitten tulette jos ette tee kuten sanon. Kuuliaisuus perustuisi silloin pelkoon, mutta raamattu sanoo että taivas on tehty niille jotka rakastavat Jumalaa. Kyllä synnin tuomiokin tosin on maailmassa hyvin nähtävillä, ettei kukaan voi väittää vastaan ettei siitä tiennyt.

      Miten sitten rakastua Jumalaan? Käskyjä noudattamallako? Ei, vaan tajuamalla sen että hän on rakastettava. Hän on tehnyt jotain aivan suurenmoista ja rakastettavaa sinulle! Hän tuli taivaasta ja otti itsensä päälle sinun syntiesi rangaistuksen, joka oli kuolema. Nyt sinä saat elää! Onneksi olkoon, olet nyt kristitty. Älä enää syntiä tee, sillä sen palkka on edelleen kuolema. Pidä kiinni tästä evankeliumista eli ilosanomasta ja tiedä että moni tulee horjuttamaan sitä ja tarjoaa kaikenlaista muuta oikean näköistä tai muuten vain kiehtovaa tietä. Jumala on sen vallan antanut paholaiselle koetellakseen kaikki taivaaseen pyrkijät, ja toisaalta antaakseen paholaisen touhuta kyllikseen niin ettei hän voi tuomiopäivänä vedota Jumalan väärään diktatuuriin tuomioissaan.

    • Moi yellow

      Haluaisin rohkaista sua etsimään sitä, mitä elämästäsi puuttuu. Jos puuttuu. Sä olet selvästi aito ja vilpitön etsijä, joka ei tyydy toisten löytämiin ratkaisuihin ja vastauksiin vaan haluat itse löytää oman tiesi. Hyvä niin.

      Mä olen pappi ja uskon Jumalaan. Mutta Jumala on jotain, joka on meidän käsityskykymme yläpuolella. Hän on meidän määritelmiemme tavoittamattomissa. Hän on Toisenlainen. Ja kuitenkin jotain Jumalasta on sanottu Raamatussa ja sanotaan edelleen.

      Minäkin uskon että Jumala on sekä ”tuolla jossain” että myös mukana minun jokapäiväisessä elämässäni. ”Tuo jossain” on ”taivas”, mutta sekin määritelmä on vain ihmisen yritys kuvata Jumalan olemassaolon paikkaa. – joka viimekädessä on määrittelemätön. Ehkä ”taivas” onkin enemmän olotila kuin paikka. Uskon, että Jumala elää jokaisen kristityn sisällä Pyhänä Henkenä. Siis myös minussa. Ja siten hän on mukana koko elämässäni.

      Tsemppiä etsintöihisi ja pohdintoihisi.
      Päivi-pappi Hämeestä

      • Miksinäin

        Kysyisin tältä papilta, että miksi raamattua tai mitä tahansa satukirjaa
        pitäisi sokeasti uskoa?

        Ei kukaan tiedä onko jumala olemassa, joten älkää teeskennelkö että tiedätte.

        Usko=Ajattelee että kyseinen asia on totta tai että se on todennäköistä


    • Usko Jumlaan ei tule ihmisestä,itsestään se lahja se jota ottavat vastaa pelastusvat.

    • minävain67

      Eikös ole se yksi paradoksi joka melko selvästi todistaa sen, että jos jumala olisi todellinen niin jumala ei ainakaan olisi kaikkivoiva? "Pystyykö jumala luomaan niin ison kiven että edes hän ei jaksa nostaa sitä? jos pystyy niin ollessaan kyvytön nostamaan sitä hän ei olisi kaikkivoiva ja jos ei kykene luomaan niin suurta kiveä hän ei ole kaikkivoiva.

      • kyIIä

        kyllä oikeassa olet. Kaikkivoipaisuus on ristiriitaista. Se on myös mahdotonta.


    • tero!

      Kyllä! Kannattaa uskoa Jumalaan! Jumala on auttanut monesti ja sen jälkeen kuin paransin tapani rupesin auttamaan ihmisiä ja kun tilanteita joista oli kehkeytymässä riita ja olisin voinut sanoa takaisin vaikenin ja muutenkin opin tuntemaan oikean ja väärän ja annoin anteeksi pahimmille vihamiehilleni niin Jumala rupesi puhumaan minulle!

      Se on aivan uskomaton kokemus jota parempaa ei voi ollakaan... Olen myös kokenut enemmän kuin moni pappi! Miksi? Sitä en tiedä ehkä olen oikeasti ollut paha tai jotain mutta Jumala on myös ilmestynyt minulle mitä pidän suurimpana asiana mitä ihminen voi kokea.

      Kun aidosti ja suoraan sydämestä rukoilet että Jeesus tulee sydämeesi ja auttaa niin se toteutuu. Jumalan siunausta kaikille.

    • >>Kannattaako uskoa Jumalaan?>>

      Ei kannata.

      >>En kuitenkaan ole uskonut, että se on se jumala kenestä kristinuskossa puhutaan.>>

      Kristinuskon "jumalaan" uskovan on loogisesti hyväksyttävä samalla myös Vanhan testamentin jumala. Jeesushan teki selväksi, että muinaisen Israelin Jahve olisi hänen taivaallinen isänsä ja lähettäjänsä. Ja millainen tuo VT:n jumala sitten oli? No, jokainen päätelköön itse. Tässä kuitenkin joitakin kuvauksia tuosta jumalasta: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11959432

      >>Ja muutenkin, miksi uskoa johonkin kirjaan, joka on kirjoitettu aikoja aikoja sitten?>>

      Itse kirjan iällä ei sinänsä ole merkitystä sen luotettavuudelle; sen sisällöllä on. Ja Raamattu on täynnä virheitä ja ristiriitoja. Tässä on yli 400 esimerkkiä Raamatun ristiriidoista:
      http://www.project-reason.org/bibleContra_big.pdf

      >>Mutta uskon että tuolla jossain on joku, joka on mukana meidän jokapäiväisessä elämässä. Minua vaan turhauttaa, kun en tiedä kuka, ja se, että onkohan siellä edes ketään? Maailma vaan tuntuu niin oudolta paikalta.>>

      Kyllähän maailma onkin laaja ja outo paikka. Mutta ei se mitään. Ajattele sitä niin, että olet elämäsi pituisella tutkimusmatkalla. Kun pidät mielesi avoimena ja rehellisenä (kuten näytät pitävänkin), voit löytää jatkuvasti jotain uutta. Se se vasta on jotakin.

      Todistetusti virheellisiin myytteihin sitoutuminen ei ole silmien auki pitämistä, vaan itsensä huijaamista. Valitettavan monet laumasielut kuitenkin polkevat näitä samoja polkuja vuodesta ja sukupolvesta toiseen, mutta nuo polut kulkevat lopulta vain samaa ympyrää.
      Ole sinä rohkeampi!

    • ei ole jumalia

      yellow: hyvää pohdintaa aiheesta joka askarruttaa monia.

      Itse en usko jumaliin tai muihin mytologisiin olentoihin ja elämäni on oikein onnellista keskittymällä lähinnä todellisuuteen, kuten perheeseen ja ystäviin.

      Aina ei kuitenkaan ole ollut samalla tavalla. Olen saanut kasvatuksen, jonka johdosta uskoin kristinuskon jumaltarinaan jossain löyhässä muodossa pitkälle kolmatta vuosikymmentä. Sitten tapahtui jotakin. Aloin kiinnostua siitä, miten ihminen oikeastaan on kehittynyt. Olin kuullut uskovaisten suusta, että muka jokin puuttuva todistusaineisto osoittaa että ihminen on luotu. Wikipedian artikkeli kuitenkin avasi silmiä ja aloin kaivata llisää tietoa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisen_evoluutio

      Jos voisin suositella sinua lukemaan kaksi kirjaa niin ne olisivat seuraavat:

      1. raamattu. Lue se ihan itse ajatuksella kannesta kanteen. Älä missää tapauksessa anna kenenkään neuvoa sinulle mitä kohtia sieltä pitäisi lukea vaan lue se kaikki. Tulet yllättymään millaista roskaa se on.

      2. Evoluutiobiologi Richard Dawkins on kirjoittanut loistavan kirjan "Jumalharha". Tämä kirja on auttanut monia uskovaisiksi kasvatettuja ihmisiä tajuamaan mikä siinä hommassa oikein mättää.


      Toivotan sinulle mielenkiintoista tutkimusmatkaa tämän mielenkiintoisen aiheen parissa sekä oikein hyvää kesän jatkoa!

    • 1213

      "Kannattaako uskoa Jumalaan? "

      Ei välttämättä, Raamatun mukaan riivaajatkin uskovat, eikä siitä näytä olevan hyötyä niille.

      Sinä uskot, että Jumala on yksi. Siinä teet oikein; riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.
      Jaakobin kirje 2:19

      "miksi uskotte jumalaan, miks ette usko, uskotteko johonkin muuhun, mihin?"

      Uskon Raamatun Jumalaan, Raamatun sanojen vuoksi. Kirja on täydellinen mielestäni, enkä usko, että ihminen olisi ilman Jumalan vaikutusta voinut tehdä sitä.

      Mutta ratkaisevaa ei mielestäni ole se, uskonko Jumalan olevan, vaan siihen mitä hän sanoo ja opettaa, mikä on totuus ja oikein ja väärin. Minun mielestäni Raamattu opettaa oikein totuudesta ja oikeasta ja siksi haluan olla sen Jumalalle uskollinen. Haluaisin niin, vaikka Jumala ei olisi todellinen, koska hänen opetuksensa on mielestäni hyvä.

    • Pörssimeklari

      "Kannattaako uskoa Jumalaan? "

      Johan on kysymys. Jotain etuuksiako uskollakin haetaan? Oikeastaan tässä kysymyksessä kärjistyy koko uskonnon paradoksi.

      Jotenkin outoa, että yleensä usko perustuu äärimmäiseen itsekkyyteen. Eikö ne toiset ihmiset ja muun luonnon voisi ottaa huomioon ilman sitä palkkionkin illuusiota (Kristinuskossa taivas).

    • Anonyymi

      uskoin kyllä, mutta en usko enää. vai uskonko?

    • Anonyymi

      Minä Saunatonttu olen sinun jumalasi ja minuun kannattaa uskoa.
      Taivaassa pääset pappien kanssa löylyyn ja selän pesuun.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe