Vaikutelmia 25 vuoden jälkeen

Meikä

Neljännesvuosisataan en ole Lohjalla asunut. Viimeisten yli kymmenen vuoden aikana käynytkin vain muutaman kerran. Ikävä sanoa, että joka kerran on lähtiessä ollut enemmän odotuksia kuin mitä on saanut nähdä. Likaista, törkyistä, hoitamatonta ympäristöä, juoppoja. Sellaista oli siellä asumiseni aikanakin, mutta nyt näyttää vielä menneen alaspäin. Etenkin Virkkalan ja Lohjan välisen tien valtoimenaan rehottavat rikkaruohot ihmetyttivät: noinko on kaupungin kassa tyhjä, vai eikö yhtään välitetä? Kävin samalla kertaa Karjaalla, Tammisaaressa ja Hangossa, eikä näistä missään ollut moista törkylää. Edes puutarhoja ei enää hoideta niinkuin ennen. Ei tullut ikävä.

8

353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nummela rulez

      Aika hyvin keksittyä satua taas kerran. Oletko koskaan edes käynyt Lohjalla?

      • Hölmölä city

        Lohjalla pannaan rahat esim.soikion mallisen liikenneympyrän rakentamiseen,jota ei käytä kukaan.(Metsolan koulun edessä,Lappersiinpäin mentäessä).Tai sitten se on kevyenliikenteenväylä joka ei vie minnekkään.Pituutta sillä on 20 metriä ja jatkoa sille ei todennäköisesti tule.
        Mutta asvaltti on laitettu ja koneita ja laitteita oli vaikka kuinka.Mitähän tuokin maksoi?Sillä rahalla olisi varmaankin hoidettu koko kesän mainitsemasi nurmikko alue.
        Routiollakin oli aikoinaan tienpätkä joka ei vienyt mihinkään.Se vain loppui yht äkkiä.
        Entäs Lohjan keskustan talot? Kaikenlaisia hökkeleitä,eikä nämä ole mitään vanhoja.Esim Prismantalo,Vie h.....ti sentään mikä ilmestys!


      • Meikä

        Asunut 1960-luvulta 1980-luvun loppuun. Käynyt 1990-luvulla tiheästi, sittemmen harvemmin. Jatkuvasti Suomessa liikkuvana puhun kokemuksella.


    • yhyysniif

      Valittamisessa Lohjalaiset on ainakin maailman kärkeä.

      P.S.
      Oletko muuten verrannut Lohjan Prismaa kaikkien muiden kaupunkien Prismoihin? Onko paljonkin eroja ja missä lähinnä?

    • Suomen Alabama

      Täällä laitetaan surutta rahaa kuusinumeroinen summa tien ylittävään hiihtosiltaan, jonka käyttöaika on n. 4 vko / v.
      Kaikkeen muuhun yleishyödylliseen ja ympärivuotiseen investointeihin tulee vastauksena aina kuin automaatista; ei ole kunnalla varoja, pitää itse maksaa jos haluaa...

      Niinpä, miksi muutama ukon ja akan hiihtoharrastukseen on tällä logiikalla varoja?

    • Keep smiling

      1970-1980-luvulla Lohjalla oli paljon pikkukauppoja ja liike-elämä oli vilkasta. Vaateliikkeitä oli monia, samoin kenkäkauppoja ja muistanpa Suurlohjankadulla nykyisen DNA:n paikalla olleen ihanan puutalon,jossa oli lelukauppa! Kirjakauppoja oli niitäkin useampia,samoin kahviloita (Kesti-baari nykyisen Abloy-lukon paikalla,Keon baari,Suurlohjankadulla kolmekin baaria ..Sumppeen kahvila ja perunaleivokset ovat varmasti monen nykyisen Lohjan päättäjien muistoissa. Sitten tapahtuu se ,mitä kukaan ei oikeastaan halunnut: 70-luvulla kasvaneet teinit päättävät rakentaa isoja kolhoosikerrostaloja kauniitten puutalojen tilalle, Haikari pilataan rumilla puutaloilla, keskusta on jo pilattu tsunamitalolla Prismaa vastapäätä ja nyt on menossa Harjula piiloon ison kerrostalokompleksin tieltä. Rakennetaan rumaa Lohjaa.Liiketilat ammottavat tyhjyyttään ,sillä yrittäjillä ei ole varaa vuokrata tiloja mihinkään toimintaan,kun kaupunki ja vuokranantajat kiskovat kiskurivuokria näistä liikehuoneistoista...Kohta Lohja on niin pahassa liemessä keitetty, että verotulot laskevat ,sillä täällä ei ole töitä tarjolla sellaiselle,joka olisi esim. käynyt kaupallisen koulun .Ei pääse harjoittelemaan alaakaan,kun on vain yksi tavaratalo keskustassa ja sinne satojen nuorten työnhakujono...! Miksi Lohjan päättäjät omaatte näin huonoa makua kaupungin kehittämisessä? Hyväksytte suurten rakennusyhtiöiden rakennussuunnitelmat, ettekä tajua, että kaupunki kuihtuu ja hiljenee,kun keskusta ei tarjoa enää palveluita kuten ennen. Ei kaikilla ole tietokonetta vieläkään ja pieniä kauppoja tarvitaan edelleen. Kirpputoreja syntyy kuin sieniä sateella,mutta ne eivät kaunista kaupunkikuvaa,vaan kertovat hiljaista tarinaansa ihmisten epätoivoisesta keinosta saada edes jostain lisätuloa tässä kalliissa maassamme .Lohjalla olisi muutakin huomioitavaa asumisviihtymisen lisäämiseksi ,kuten homekoulut ,vanhainkodit, ympäristö. Miksi meillä ei ole esim. kylttejä kadun varrella,missä lukisi "PIDÄ SUOMI SIISTINÄ"!Tupakantumpit,paperit ym. roskaa lojuu kaduilla ja pihoilla.Ei tarvitse katsoa kuin pienen kaupan pihaa Nummentakana,missä roskaa on enemmän pihapiirissä kuin itse roskiksessa. Nyt äänestäjät, miettikää,ketä äänestätte päättämään kaupunkimme asioista, sillä tämä nykyinen joukko ei ole saanut muuta kuin "tahroja paperilla"!

      • ..pissat housuun.

        Niin on.
        Ja jos ei Lohjaa saada maailmankuuluksi niin toi soikea liikenneympyrä on ihan tosi,tai mikä se sitten on?Sillä päästään maailman kartalle.
        menkää kattoon.Se on tosiaan siellä Metsolassa Lappersin tien alkupäässä.
        Naurattaa niin että tulee....


      • Niemi Jamo
        ..pissat housuun. kirjoitti:

        Niin on.
        Ja jos ei Lohjaa saada maailmankuuluksi niin toi soikea liikenneympyrä on ihan tosi,tai mikä se sitten on?Sillä päästään maailman kartalle.
        menkää kattoon.Se on tosiaan siellä Metsolassa Lappersin tien alkupäässä.
        Naurattaa niin että tulee....

        soikea liikenneympyrä...uskomatonta. Siitähän on nuorison mukava ajaa shikaani jopa kiihdyttäen. Varmaa formulatyyliä. Hiihtosillat muutamalle vanhalle hupsulle. Samat vapisevat turjakkeet vaativat purua radalle. Kuule: se tekisi muuten aika monta kuormaautollista, jos lasket radan pituuden ja leveyden ja kerrot sen vaikka parinkin sentin vahvuudella. Ja tänä päivänä puru on kallista, koska siihen sisältyy energia-arvoa. On haluttua tavaraa poltettavaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2669
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      344
      2521
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1734
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      65
      1564
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1533
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe