Äiti Jumala

Sukupuoli

Miksi aina puhutaan Isä Jumalasta, miksi ei voitaisi käyttää myös Äiti Jumala- nimitystä? Miksi ylipäänsä Jumalalla oletetaan olevan sukupuoli?

21

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koko Nainen

      Miksi ylipäänsä Jumalalla oletetaan olevan sukupuoli?

      Ehkä ihmismieli pystyy näkemään vain - puolet - eli joko tämä tai tuo, ei kaikkea eikä kokonaisuutta.
      Koska uskomme vain sen minkä näemme, seurauksena on vain - puolet.

      Dualismissamme olemme sidottu vastakohtiin, valo varjo - hyvä paha - mies nainen. Jeesuksen opetuksista voi hyvällä tahdolla löytää opetusta ykseyteen, rakkauteen.

      Valitettavasti emme pääse kysymään niiltä jotka ensimmäisiä Mooseksen tarinoita kirjoittelivat Juutalaisten tooraan

    • opissa

      Jeesus opetti:

      Isä meidän...

      • eunukki

        Knoppeja ikä kaikki!

        Juutalaisuudessa Jahven lukuisista nimistä eräs on _" Jumala, jolla on rinnat!"


    • sirkku--

      Isä Jumala. Äiti Maa :)

    • Mieti loppuun asti

      Jos Jumala olisi nainen, sperma maistuisi suklaalta, kullit tärisivät vibraattorin tavoin luonnostaan ja synnytys tuntuisi orgasmilta.

    • helppo asia

      "Miksi aina puhutaan Isä Jumalasta, miksi ei voitaisi käyttää myös Äiti Jumala- nimitystä?"

      Koska Raamattu määrittelee Jumalan isäksi. Lisäksi koko Raamatun läpi kulkee periaatteiden verkosto, jossa sukupuolella on koko ajan merkitystä. Kysymyksessä ei siis ole mikään dekoratiivinen tai tyylillinen seikka.

      Äitijumalajutut ovat omatekemää hömppää.

    • Maisalis

      Kyllä minun puolestani Jumalaa voi puhutella myös äiti-Jumalana. Miksi Jumala olisi sukupuolisesti määritetty vain mieheksi. Tietysti Jumalan voi käsittää myös kaikki-sisältäväks (mies nainen homoseksuaali transseksuaali)i tai sitten vaikkapa sukupuolettomaksi.

    • judstaer

      Jesajan kirjassa Jumala kuvaa itseään mm. synnyttävänä naisena.

    • pari pointtia

      Raamatun jumala yhdistää El- sekä Jahwe -jumalien mytologiaa. Aikoinaan, kun El -jumalan palvominen oli muotia, oli El -jumalalla myös puoliso. Hän oli "naisjumala" Ashura.

      Raamatun jumalalla on raamatun mukaan parta. Yleensä se on hyvä merkki sukupuolesta ellei kyseessä ole yleiseurooppalainen laulukilpailu.

    • Kristinuskon Jumalasta puhutaan pääosin maskuliinisin määrein siis Isänä. Se juontaa juurensa uskomme syntyaikoihin ja -historiaan ja on hyvin vankasti olemassaoleva ilmaus. Puhuttaessa Isästä viitataan laajemminkin vanhemmuuteen, turvaan ja huolenpitoon, jonka voi hyvään vanhempaan liittää. Isä on taivaallinen vanhempi.

      Jumala ei kuitenkaan ole mies eikä hänellä ole sukupuolta. Me ihmiset määrittelemme Jumalan sen käsityskyvyn mukaan, joka meillä on ja se on rajallinen. Teemme tiedostamattakin Jumalasta ihmishahmon ja varsinkin lapset pitävät häntä "joulupukkimaisena" vanhana setänä pilven päällä. Muodostamme jumalakuvan omien kokemustemme ja oman elämänhistoriamme kautta.

      Omat yrityksemme ymmärtää Jumalaa ovat vain hapuilevia. Yksi määritelmä on isähahmo, mutta Raamatussa on Jumala määritelty myös siten, minkä me yhdistämme äitiyteen ja perinteiseen äidin tehtävään. Jotkut teologian painotukset keskittyvät Jumalan naisellisiin/äidillisiin piirteisiin, mutta sekin on vain yksi näkökulma.

      Siitäkin huolimatta tunnustuksessamme pysyy Isä-termi, jota myös Jeesus käytti paljon. Se ei mielestäni sulje pois sitä, etteikö Jumala olisi jotain muutakin. Ja sitä mitä me ajattelemme Hänen olevan, on vain pintaraapaisu Hänen suuruudestaan.

      Kanssanne pohtii,
      Antti-pappi

      • Nasse..

        Antti, taikauskosi mukaan naisilla ei ole sielua (ennenkuin se 1800 luvulla heille annettiin)

        Miksi siis tehdä asiasta yhtään sen vaikeampi?


    • erttkkl

      Jolle Jumala on isänä taivaassa, sellaiselle seurakunta on äitinä maanpäällä! Sellaisia kutsutaaan uskovaisiksi, Jumalan lapsiksi!

    • pari pointtia

      Antti-pappi kirjoittaa tapansa mukaan roskaa.

      Raamatun mukaan jumalalla on parta ja muutenkin selkeästi on kyse mieshahmosta.

      Raamatun jumalan mytologiasta iso osa pohjautuu El-jumalaan (ei siis pelkästään jahwe-mytologiaan) ja El nimenomaan oli mies jonka puoliso oli naispuolinen jumala Ashura.

      Tuollainen Anttipapin suoltama "teologinen" pohdinta on nollan arvoista näiden kurttuurihistoriallisten faktojen rinnalla. Johtopäätökset kannattaakin vetää niiden pohjalta, eikä noitakoulussa oliskelleen satusedän mustatuntuiden pohjalta.

      • entinenluterilainen

        Ellei Antti-pappi olisi kirjoittanut omaa mielipidettään ketä silloin pilkkaisit.

        Kertoisitpa El jumalastasi pari oikeaa pointtia, - oikeata totuuden sanoja,- olisimme edes nimellisesti Jumalassa eikä siitä kirjoittavia henkilöitä tarvitsisi pilkata. Näkisimme todellista kulttuurihistoriaa joka ilmeisesti olisi sentään jotakin jonkun raamatun rinnalla

        Valitettavasti sääntönä on että ensin kirjoittaja maanrakoon ja sitten itse livohkaan ettei vahingossakaan otsikon asiaa...


      • SNF

        Elohimista puhuttaessahan raamattu käyttää vieläpä monikkomuotoa. Taustalla on siis tyypillinen polyteistininen uskonto, jota on muokattu monoteismiksi kirjoituksista ja käytännöistä mutta viitteitä on silti jäänyt jäljelle. Jahve on vain yksi monista aikansa jumalista, jonka Mooses kohotti muiden yläpuolelle ainoaksi hyväksytyksi jumalaksi.


    • partaavailla

      Missä kohtaa Raamatussa puhutaan Jumalan parrasta?

    • Anonyymi

      Lähi-Idän ajattelun mukaan isä on elämänantaja ja nainen on kuin maa, johon sato kylvetään. Siksi Raamatun Jumala ei ole äiti vaan isä. Myös kuningas ymmärrettiin elämän ylläpitäjänä. Siksi Jumalaa kutsutaan usein myös Kuninkaaksi.

      Jumala on sukupuoleton olento. Raamattu sanoo, että Jumala on henki. Ja koska hänellä ei ole ruumista, ei häntä voi sanoa mieheksi tai naiseksi. Ihmisten maailmassa "isä" tarkoittaa miestä. Mutta Jumalan suhteen tämä tarkoittaa isällisiä ominaisuuksia - ei miehen ominaisuuksia. Raamattu ei sano Jumalaa koskaan mieheksi.

      Kun Raamattu nimittää Jumalaa Isäksi, tärkeintä on nimenomaan se, millainen on isän ja lapsen suhde. Jumala suhtautuu luomiinsa ihmisiin, niin kuin isä suhtautuu lapsiinsa.

    • Anonyymi

      Asia selviää kun katsotte sen mekon alle.

    • Anonyymi

      Puhutaan Isä Jumalasta koska mies hän kuitenkin on. Pyhällä hengellä on ollut oma syynsä ottaa miehen hahomo...Jeeusus Nasaretilainen jonka maalliset vanhemmat olivat Joosef ja Maria Galileasta eli Jeesus Kristus on mies.

      Hän on Jumalan ilmentymä maanpinnalla miehen hahmossa ja siitä syystä puhutaan Isäjumalasta.

      Äitijumala ja muut Jumalan nimet kuin Jeesus, Jeesus kristus ja Kristus ovat saatanan käytössä tai ainakin mahdollista käyttää. Kristus on säätänyt, että edellämainitut ovat aina hänen käytössään...

      saatana esiintyy mielellään Jumalana ja ottaa minkä vain muodon ja sukupuolen ilmentymän houkutellessaan ihmistä...!!!

      Paitsi Kristuksen hahmon...

      Saatana voi käyttää itsestään vain nimitystä Jumala...Kristityn kannattaa tähdentää, että Jumalasta puhuessaan hän käyttää nimeä Kristus tai Jeesus...

      Minulla on mututuntuma, että maaäidiksi kutsuttu henki olisi taivaallinen ylienkeli Kristuksen alaisuudessa...? Ottaneena vastaan ylimmän enkelin paikan luciferin hylätessä sen... Enekeleitä ei kuitenkaan pidä palvoa, ei maaäidiksi kutsuttuakaan henkeä Kristuksen vyli, eikä myöskään hänen alleenkaan...

      Kristuksen alle palvomisena tarkoitan sitä, että Kristus tunnustetaan niin suureksi, että hänestä ei puhuta eikä näntä rukoilla vaan sen sijaan harhautunut ihminen palvoo tästä syystä jotain enkeli tai enkelivaltoja...Vaarana on tuolloin se, että päädyt palvomaan saatanaa tai hänen alaisuudessaan olevia enkeleitä tai ns. huligaanienkeleitä jotka ovat lähteneet niin sanotusti bundelle taivaasta eivätkä palvele kumpaakaan herraa... Silloin ihminen saa halkoa päähänsä helposti.

      Myös Krisutksen alaisuudessa olevat enkelit lyövät helposti ns. klapilla päähän huomatessaan edes kristuksen alipalvontaa...

      Äitjumalan palvonta on siis esittämäni valossa joko paholaisen palvontaa tai Kristuksen alipalvontaa...!

    • Anonyymi

      Onhan jumalalla nännit.
      Ehkä ne turpoavat kun hierotte niitä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe