Tunnetko tunturihihun?

Tunturihihu (Stercorarius longisaurus) on pitkävehkeinen hihu.

Tunturihihun muoto muistuttaa pohojalaasta: koivet ovat kapeat ja pitkät, ja pyrstö leveä. Tunturihihulla on tavallisesti musta lakki, kellertävä leuka ja kaula, harmaanvaalea vatsapuoli ja tumma selkä ja polvet kurassa. Hihun pituus on 150 cm, mutta kesäasussa isot korot voivat lisätä pituutta jopa 20 cm. Paino on noin 120 kg, naaras on kookkaampi.

Tunturihihun pesimäaluetta ovat tundra ja tunturiylängöt, mutta yllättävää kyllä se pesii yleisesti myös Pohjanmaalla, jossa tuntureita ei ole. Pesinnän ulkopuolella se elää enimmäkseen suurehkoissa teltoissa ja kirkkorakennuksissa.

Pesä on avoimesti maassa ja tunturihihu munii ahkerasti. Melkein aina joku menee munilleen. Munia on tavallisesti 2, joskus 1 ja ani harvoin 3. Muna painaa 41 g. Molemmat emot hautovat siten että munat ovat varpaiden/räpylöiden päällä. Haudonta kestää 23-25 minuuttia päivässä. Poikaset oppivat lentämään jo varhain ja lentävät kuka minnekin nopeasti parempiin olosuhteisiin.

Tunturihihu syö pesimäalueellaan enimmäkseen hodareita ja hampurilaisia mutta myös lintuja, kaloja, hyönteisiä ja marjojakin. Muuttoparvissakin se pyydystää oman ruokansa, eikä varastele kokeilta toisin kuin muut mustalaiset.
1<50
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 1

Vanhimmat

Mahtaakohan tunturihihu olla suojeltu laji?

Äänestä

Kommentoi aloitusta


tässä tuntomerkit kirjoitti:

Tunturihihu (Stercorarius longisaurus) on pitkävehkeinen hihu.

Tunturihihun muoto muistuttaa pohojalaasta: koivet ovat kapeat ja pitkät, ja pyrstö leveä. Tunturihihulla on tavallisesti musta lakki, kellertävä leuka ja kaula, harmaanvaalea vatsapuoli ja tumma selkä ja polvet kurassa. Hihun pituus on 150 cm, mutta kesäasussa isot korot voivat lisätä pituutta jopa 20 cm. Paino on noin 120 kg, naaras on kookkaampi.

Tunturihihun pesimäaluetta ovat tundra ja tunturiylängöt, mutta yllättävää kyllä se pesii yleisesti myös Pohjanmaalla, jossa tuntureita ei ole. Pesinnän ulkopuolella se elää enimmäkseen suurehkoissa teltoissa ja kirkkorakennuksissa.

Pesä on avoimesti maassa ja tunturihihu munii ahkerasti. Melkein aina joku menee munilleen. Munia on tavallisesti 2, joskus 1 ja ani harvoin 3. Muna painaa 41 g. Molemmat emot hautovat siten että munat ovat varpaiden/räpylöiden päällä. Haudonta kestää 23-25 minuuttia päivässä. Poikaset oppivat lentämään jo varhain ja lentävät kuka minnekin nopeasti parempiin olosuhteisiin.

Tunturihihu syö pesimäalueellaan enimmäkseen hodareita ja hampurilaisia mutta myös lintuja, kaloja, hyönteisiä ja marjojakin. Muuttoparvissakin se pyydystää oman ruokansa, eikä varastele kokeilta toisin kuin muut mustalaiset.

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu