Varaudutteko maailmanloppuun?

Maailmanloppu lienee lähellä, tai ainakin näin pitäisi uskoa, jos kerran Vapahtajaa niin kovasti odottaa.

Oletteko varautuneet maailmanloppuun mitenkään?

Mitäpä luulette, että onko poliisi, palokunta, sairaalat, eduskunta tai muut vastaavat tahot tehneet jo suunnitelman sen varalle, että kun Vapahtaja pilvistä liihottaa, niin mitäpä sen jälkeen sitten tehtäisiin?

Koska jos tämä tulee olemaan todellinen tapahtuma, niin kai viranomaiset ovat siihen todella varautuneet ja Jeesuksen toisen paluun varalta on suunnitelmia vaikkapa pelastusviranomaisilla, että mitenkä toimitaan, kun Jeesus tulee ja antikristus sähisee ja pilvistä höökää ties mitä kipunaa?

https://salo.adventist.fi/jeesuksen-toinen-tuleminen

>> "Taivas hävisi näkyvistä kuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät paikaltaan. ... Salamat leimusivat, ukkonen jylisi, ja tuli ankara maanjäristys, niin ankara järistys, ettei sellaista ole ollut koko sinä aikana, jonka ihminen on ollut maan päällä ... Mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, taivaasta satoi tulta ja tulikiveä, ja se tuhosi heidät kaikki. Samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy >>>>

Tuossapa sitä oivallista kuvausta siitä, mitä jokainen adventisti odottaa kieli pitkällä tapahtuvaksi.

Joten luuletteko, että viranomaiset ovat tehneet suunnitelmia näiden tapahtumien varalta? Onko palokunta tehnyt selvät suunnitelmat, että miten toimitaan, kun hirvittävät maanjäristykset alkavat (ilmeisesti myös Suomessa) ja esimerkiksi Ahvenanmaa siirtyy pois paikaltaan ja Saimaalla saaret seilaavat sinne tänne?

Miten pelastuslaitos pelastaa liikkuvilla saarilla olevat hätäiset ihmiset?

Sillä jos nämä tapahtumat tulevat olemaan todellisia, niin kai viranomaiset ottavat nämä taribat todesta ja tekevät jo valmiiksi toimintaohjeita Herran paluun varalle?

Pitäisikö nyt esimerkiksi Suomen adventtikirkon päättäjien ottaa selvää, että suhtautuvatko viranomaiset näihin ihan hetkellä millä hyvänsä tapahtuviin asioihin ollenkaan vakavasti ja onko kaikki kunnossa tuon päivän varalle?

Ehkäpä tiedustelu sisäministerille voisi olla paikallaan?

Tietääkö poliisi niistä vainoista, jotka alkavat, eli osaako viranomainen suojella vainottavia?

Minusta tässä olisi suorastaan eduskunnassa välikysymyksen paikka, jonka voisi tämä uskonnollinen siipi tehdä, jos kerran itsekin uskovat noihin hyvin pikaisessa tulevaisuudessa tapahtuviin asioihin, että tietääkö viranomainen todella mitä tehdään, kun Suuri Herran Päivä käynnistyy?

Vai eikö esim. adventtikirkon johto kehtaa tehdä kyselyä, että miten viranomaiset tulevat tuona kauheana päivänä toimimaan, kun eivät edes itsekään usko, että se päivä koskaan koittaa?

>>> kun Herra Jeesus väkevien enkeleittensä kanssa ilmestyy taivaasta tulenlieskojen keskellä >>>

Luulisi, että pelastusviranomainen olisi hyvin kiinnostunut laatimaan ohjeita tuollaisen päivän varalle?

Vai mitäpä luulette?

12

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pyh!

      Kun Herra tulee, kaikki jumalattomat tuhoutuvat. Ei jää yhden yhtä jäljelle.

      • >>> Kun Herra tulee, kaikki jumalattomat tuhoutuvat. Ei jää yhden yhtä jäljelle. >>>

        Juu juu, näin se papukaija hokee ennalta oppimiaan lauseita tarvittaessa, mutta tuosta ei ollut nyt kysymys.

        Kysymys oli siitä, että ottavatko viranomaiset nämä tarinat todesta ja valmistautuvat edes jotenkin tähän Vapahtajan liihottamiseen pilvistä siivekkäiden ystäviensä kera, vai pitävätkö viranomaiset näitä tarinoita .. öh .. lukutaidottomien beduiinien satuina?

        Toki tiedän sen, että sinä odotat tuota päivää ja sitä, että kaikki tuhoutuu, se on selvä se ja odotat tietenkin jumalattomien tuhoutumista, sillä mikäpä lienee sen ihanampaa, kuin nähdä vääräuskoisten tuhoutuvan.

        Jokainen adventisti odottaa innoissaan tuhoa, tulikiveä, huutoa, kauhua, verta, salamoita, maanjäristyksiä, itkua ja huutoa, mutta kokeeko joku oikeasti asioista huoltakantava ihminen nuo tarinat sellaisiksi, että niiden takia kannattaisi edes minuutin verran tuhlata työaikaansa tehdäkseen jonkinlainen uhka-analyysi ja mahdollisten loukkaantuneiden palastamissuunnitelma?

        Sillä sinun vihaamasi vääräuskoiset kuitenkin tuossakin tilanteessa koettaisivat tehdä mitä kykenevät ja koettaisivat lievittää loukkantuneiden ihmisten olotilaa ja pelastaa loukkuun jääneitä yms, vaikka sinä vain hurraisit ja iloisisit maailmanlopun alkamisesta.

        Mutta pitääkö kukaan selväpäinen ihminen noita tapahtumia sellaisina, että niille kannattaisi edes minuutti elämästä uhrata?

        Eipä taida.


    • Se tapahtuu

      Kyseessä on tilanne, johon ei ole varauduttu, koska viranomaiset, vaikka ovat Herran asettamia, eivät tee mitään Jeesuksen tulon takia, koska se on huuhaata, viranomaisten mielestä!

      Sitäpaitsi tuo päivä on kauhun päivä, myös osa kristikansaa on hullu:

      " Sillä minun kansani on hullu; eivät he tunne minua,...Jer 4: 22

      Tosin elossa olevien silmät saavat hänet nähdä, ,...mutta sen jälkeen Herran mukaan koko maa tulee autioksi,...Jer 4: 27

      Yhtään ihmistä ei sen tulon jälkeen maapallolta löydy, eikä eläintä jae 25 t- b

      • >>> Kyseessä on tilanne, johon ei ole varauduttu, koska viranomaiset, vaikka ovat Herran asettamia, eivät tee mitään Jeesuksen tulon takia, koska se on huuhaata, viranomaisten mielestä! >>>

        Osaatko selittää, että miksi he pitävät sitä huuhaana?

        >>> Yhtään ihmistä ei sen tulon jälkeen maapallolta löydy, eikä eläintä >>

        Tällaisia visioita niillä rakastavilla jumalilla tapaa olla.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Kyseessä on tilanne, johon ei ole varauduttu, koska viranomaiset, vaikka ovat Herran asettamia, eivät tee mitään Jeesuksen tulon takia, koska se on huuhaata, viranomaisten mielestä! >>>

        Osaatko selittää, että miksi he pitävät sitä huuhaana?

        >>> Yhtään ihmistä ei sen tulon jälkeen maapallolta löydy, eikä eläintä >>

        Tällaisia visioita niillä rakastavilla jumalilla tapaa olla.

        Minusta tuntuu, että viranomaiset ja jokainen järkevä ihminen pitää sitä huuhaana siksi, koska jumalat ilmoittavat asiansa aina luku- ja kirjoitustaidottomille ihmisille, jotka ovat asuneet aavikolla savimajassa 3000 vuotta sitten, tai hyvin syrjäisissä vuoristokylissä tai ovat ilmoittaneet viestinsä hyvin vähän koulutetuille ihmisille joskus 1800-luvulla, niin tässä lienee yksi varteenotettava selitys.

        Jos jumala olisi ilmoittanut asiansa New Yorkissa tai Lontoossa tässä hiljakkoin sellaisille ihmisille, jotka osaavat lukea sekä kirjoittaa ja mikä tärkeintä, ymmärtävät saamansa asian sisällön täysin ilman tulkinnan mahdollisuutta, niin ehkä sitten jumalien ilmoituksia ei pidettäisi hölynpölynä.

        Mutta kun yksikään joltain jumalalta viestin saanut ei vielä ole kyennyt kuulemaan sitä viestiä niin, että siinä ei olisi hirvittävää tulkinnan mahdollisuutta.

        Mistähän lie johtunee?

        Onko jokaisella jumalalla puhevika, ehkäpä pahakin, joten viestin vastaanottajat eivät vain saa jumalien jupinoista mitään selvää?

        Tai paha häiriö, esimerkiksi jumalan käden suunnaton vapina kirjoittaa viesti niin selkeään muotoon, että sen jumalien seuraajin ei tarvitsi hajaantua tuhansiksi eri lahkoiksi ja tapella 2000 vuotta siitä, että mitähän mieltä se jumala nyt olikaan homoista, avioliitoista, avioeroista, liharuuasta ja niin edelleen.

        Olisko tässä pari syytä sille, että miksi kukaan ei ota jumalien ilmoituksia enää vakavasti?


      • tempaus yht´äkkiä
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Kyseessä on tilanne, johon ei ole varauduttu, koska viranomaiset, vaikka ovat Herran asettamia, eivät tee mitään Jeesuksen tulon takia, koska se on huuhaata, viranomaisten mielestä! >>>

        Osaatko selittää, että miksi he pitävät sitä huuhaana?

        >>> Yhtään ihmistä ei sen tulon jälkeen maapallolta löydy, eikä eläintä >>

        Tällaisia visioita niillä rakastavilla jumalilla tapaa olla.

        Osaan selittää: Sillä siinä tapauksessa, jos vianomaiset uskoisivat jeesukseen tuloon ja salaisiin tempauksiin, niin yhtään helluntai uskovaa, ei maailmassa
        olisi lentokoneen ohjaajina, ja kapteeneina!

        Ja eiköhän sama koskisi junia ja laivoja, jopa New Yorkin liikenteessä ajelevia taxejakin t. b

        Toivottavasti älli riitti ymmärtämään?


      • tempaus yht´äkkiä kirjoitti:

        Osaan selittää: Sillä siinä tapauksessa, jos vianomaiset uskoisivat jeesukseen tuloon ja salaisiin tempauksiin, niin yhtään helluntai uskovaa, ei maailmassa
        olisi lentokoneen ohjaajina, ja kapteeneina!

        Ja eiköhän sama koskisi junia ja laivoja, jopa New Yorkin liikenteessä ajelevia taxejakin t. b

        Toivottavasti älli riitti ymmärtämään?

        >>> Toivottavasti älli riitti ymmärtämään? >>>

        On pakko tunnustaa taas vajavaisuuteni, eli benedin ja rakkaan Alex-kasin aivoitusten kohdalla minun on nostettava kädet pystyyn ja en ymmärrä. Tuostakaan en ymmärtänyt yhtään mitään. Täysin järjetön selitys, enkä nähnyt siinä edes pienen pientä loogisuuden häivää.

        >>> Osaan selittää: Sillä siinä tapauksessa, jos viranomaiset uskoisivat jeesukseen tuloon ja salaisiin tempauksiin, niin yhtään helluntai uskovaa, ei maailmassa olisi lentokoneen ohjaajina, ja kapteeneina!

        Ja eiköhän sama koskisi junia ja laivoja, jopa New Yorkin liikenteessä ajelevia taxejakin t. b >>>

        Jos viranomaiset uskoisivat beduiinien nuotiotarinoihin, niin kukaan helluntailainen ei ajaisi taksia tai lentokonetta?

        Sitä paitsi helluntailaisia sekä myös adventisteja on päättäjissä, viranomaisissa, palolaitoksella, poliisissa, sairaaloissa yms yms, joten jos he uskoisivat oppeihinsa, heidän luulisi tekevän päättäjinä tai viranomaisina sellaisia strategioita maailmanlopun ja puusepän pojan tulemisen varalle, joita heidän kiihkeä ja kova uskonsa noihin tapahtumiin edellyttäisi.

        Jos minä uskoisin, että päivänä minä hyvänsä taivas lyö tulta ja sieltä höökää ties mitä siivekästä otusta tänne ja talot syttyvät tuleen, koko maailma, niin kyllä minä kantaisin huolta siinä tilanteessa sellaisista ihmisistä, jotka voisivat joutua pulaan sinä päivänä ja sen tapahtumissa. Minä laatisin viranomaisena ohjeita sellaisen päivänä varalle ja tulevia tapahtumia myös harjoiteltaisiin aina silloin tällöin, kuten tapana on.

        Lisäksi tälläkin hetkellä varmasti helluntailaisia on taksikuskeina ja uskoisin, että myös lentokoneen miehistöissä, niin eihän tuossa selityksessä ole mitään järkeä?

        OIkeampi selitys voisi olla se, että ihmiset vain uskovat johonkin, johon he eivät kuitenkaan usko, vaan he saavat uskollaan uusia kavereita, sosiaalisia suhteita, hyötyä työelämässä ehkä mukavia retkiä ja matkoja yhteisiin rientoihin, eli uskomisessa usko on sivuasia, merkityksetön kokoelma omituisia ajatuksia, vaan uskon perimmäinen hengissäpysyminen on sen tuottama hyöty järjestelmässä olevalle ihmisille.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Toivottavasti älli riitti ymmärtämään? >>>

        On pakko tunnustaa taas vajavaisuuteni, eli benedin ja rakkaan Alex-kasin aivoitusten kohdalla minun on nostettava kädet pystyyn ja en ymmärrä. Tuostakaan en ymmärtänyt yhtään mitään. Täysin järjetön selitys, enkä nähnyt siinä edes pienen pientä loogisuuden häivää.

        >>> Osaan selittää: Sillä siinä tapauksessa, jos viranomaiset uskoisivat jeesukseen tuloon ja salaisiin tempauksiin, niin yhtään helluntai uskovaa, ei maailmassa olisi lentokoneen ohjaajina, ja kapteeneina!

        Ja eiköhän sama koskisi junia ja laivoja, jopa New Yorkin liikenteessä ajelevia taxejakin t. b >>>

        Jos viranomaiset uskoisivat beduiinien nuotiotarinoihin, niin kukaan helluntailainen ei ajaisi taksia tai lentokonetta?

        Sitä paitsi helluntailaisia sekä myös adventisteja on päättäjissä, viranomaisissa, palolaitoksella, poliisissa, sairaaloissa yms yms, joten jos he uskoisivat oppeihinsa, heidän luulisi tekevän päättäjinä tai viranomaisina sellaisia strategioita maailmanlopun ja puusepän pojan tulemisen varalle, joita heidän kiihkeä ja kova uskonsa noihin tapahtumiin edellyttäisi.

        Jos minä uskoisin, että päivänä minä hyvänsä taivas lyö tulta ja sieltä höökää ties mitä siivekästä otusta tänne ja talot syttyvät tuleen, koko maailma, niin kyllä minä kantaisin huolta siinä tilanteessa sellaisista ihmisistä, jotka voisivat joutua pulaan sinä päivänä ja sen tapahtumissa. Minä laatisin viranomaisena ohjeita sellaisen päivänä varalle ja tulevia tapahtumia myös harjoiteltaisiin aina silloin tällöin, kuten tapana on.

        Lisäksi tälläkin hetkellä varmasti helluntailaisia on taksikuskeina ja uskoisin, että myös lentokoneen miehistöissä, niin eihän tuossa selityksessä ole mitään järkeä?

        OIkeampi selitys voisi olla se, että ihmiset vain uskovat johonkin, johon he eivät kuitenkaan usko, vaan he saavat uskollaan uusia kavereita, sosiaalisia suhteita, hyötyä työelämässä ehkä mukavia retkiä ja matkoja yhteisiin rientoihin, eli uskomisessa usko on sivuasia, merkityksetön kokoelma omituisia ajatuksia, vaan uskon perimmäinen hengissäpysyminen on sen tuottama hyöty järjestelmässä olevalle ihmisille.

        Tästä, että miksi hellareita ei olisi esimerkiksi lentäjinä, jos viranomaiset uskoisivat heidän oppinsa. Taustalla on eräänlainen logiikan kaltainen valmiste, mutta kärryillä pysyäkseen ei pidä olla liian ankara järjellisyyden vaatimuksen suhteen.

        Kysymyshän oli siitä, että helluntailaiset uskovat niinsanottuun ylöstempaamiseen.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Dispensationalismi

        Olisi aika hurja tilanne, jos ison matkustajalentokoneen pilotti ykskaks katoaisi taivaan valtakuntaan temmattuna. Jumala ei tietenkään hoksaisi tarkistaa, onko aika ja paikka tempaamiselle passeli. Ja toisaalta, jos muu väki lentsikassa on vääräuskoista rupusakkia, eipä tuo niin suuri vahinko olisi, vaikka syöksyisi koko lasti mäiskis maahan.

        Sitten tuossa b'n jutussa oletettiin taustalle, että taivaaseen tempaaminen kohdistuu vain niihin, jotka uskovat siihen. Se ei minusta ollut kovin hyvin perusteltavissa millään uskonpykälillä.


    • himsautkintaja

      Adventtikirkko Suomessa kyllä yrittää kaikin keinoin varmistaa kohdallasi seurakunnan jäsenenä sen, että maailmanloppusi (ruumiin kuoleman) koittaessa lähdet yhtä tyhjin käsin kuin tänne synnyitkin. Ei jää eurosia jaettavaksi omaisille ja mikäli suinkin vain mahdollista, niin lapsesikin jäävät vain nuolemaan näppejään.

    • Yksi kiintoisa tähän liittyvä näkökohta on se, mitä maailmanloppua odottavat uskovat tekisivät oikeassa suurkatastrofissa, jonka aiheuttaisi esimerkiksi asteroidin törmäys.

      Katsoisivatko he tapahtuman olevan Jumalan tekoa ja sen seurauksiin puuttumisen Jumalan vastustamista? Vai osallistuisivatko he talkoisiin mahdollisimman monen pelastamiseksi ja kärsimyksen minimoimiseksi?

      Hiukan tätä liippaa myös se, mitä olen kuullut jostakin Yhdysvalloissa asuvasta kaivosalalla rikastuneesta miljonääristä, joka on adventisti. Hän suhtautuu ympäristönsuojeluun hyvin välinpitämättömästi, koska uskoo Jeesuksen tulevan pian ja maailman tuhoutuvan ja tulevan uudelleen luoduksi joka tapauksessa.

      En jaksa etsiä nyt tarkempaa linkkiä tuohon tapaukseen. Mutta vaikka se olisi keksitty, siitä voi keskustella mahdollisena skenaariona.

      Oikein hurjissa katastrofeissa käy helposti niin, että elämän edellytyksistä, kuten puhtaasta juomavedestä ja ravinnosta tulee niin paljon niukkuutta, että ihmiset kääntyvät sotimaan pienehköinä laumoina toisiaan vastaan. Tiukimmissa tilanteissa ajaudutaan jopa kannibalismiin.

      En tiedä, kuoriutuisiko minusta esiin peto tuollaisessa tilanteessa. Minulla on jo sen verran ikää, että en luultavasti itseni takia kovin pahoihin tekoihin pystyisi. Mutta jälkeläisteni puolustaminen on eri juttu.

      En osaa kuvitella, että jollakin raamatullisella uskolla, kuten nyt minulle tutuimpana adventismilla olisi mitään vaikutusta moraalisiin valintoihini. Mutta kuvittelukykymme on toki rajallinen ja erehtyvä.

    • >>> Yksi kiintoisa tähän liittyvä näkökohta on se, mitä maailmanloppua odottavat uskovat tekisivät oikeassa suurkatastrofissa, jonka aiheuttaisi esimerkiksi asteroidin törmäys.

      Katsoisivatko he tapahtuman olevan Jumalan tekoa ja sen seurauksiin puuttumisen Jumalan vastustamista? Vai osallistuisivatko he talkoisiin mahdollisimman monen pelastamiseksi ja kärsimyksen minimoimiseksi? >>>

      Ja jos kävisi niin, että maailmanloppua ja puusepän pojan toista tulemista odottavat uskoisivat katastrofin todella olevan viimeinkin lopullisen profetian toteutumista, mutta mitään ei tuhon aikana tai sen jälkeen kuitenkaan tapahtuisi, niin mitä se tekisi heidän uskolleen?

      Viimeinen Suuri pettymys ja luopuminen?

      Eli puusepän poikaa siivekkäine ystävineen ei näkyisi taivaalla lentelemässä, vaikka osa heidän uskonsa sisältämästä profetiasta olisi silmin nähden tapahtumassa, niin vahvistuisiko heidän uskonsa, vai olisiko se kuolinisku uskolle?

      Kuinka monta melkein profetian kokonaan tapahtumista kristinusko kestää, eli missä vaiheessa myös ne penaalin tylsimmät kynät huomaavat ajatella sitä, että mistä mahtaa johtua se, että profetia ei niistä kymmenistä, sadoista, jopa tuhansista maanjäristyksistä, ukonilmoista, salamoinnista, tornadoista, tsunameista yms huolimatta koskaan pääse lopulliseen huipentumaan asti, ei vaikka tuhansia ja tuhansia vuosia on kulunut.

      Miksi jumala sallii luotujensa tuhoutua ja yhä enemmän ja enemmän vaivalla luomiensa ihmisten hylätä sanansa, eikä vaan tule, ei vaikka mitä tapahtuisi, joten eikö hän halua itselleen palvojia, vaan haluaa lähes kaikkien tuhoutuvan?

      Vai olisiko jokin loogisempi selitys?

      Selitys löytyy ajattelemalla vaikkapa sitä, että miksi jumala on vaivautunut ilmoittamaan itsestään vain luku- ja kirjoitustaidottomille ihmisille savimajoissaan tuhansia, tuhansia vuosia sitten, mutta ei sen jälkeen ole päästänyt äännähdystäkään.

    • Onhan heitä.

      Ihmisiä jostain kumman syystä kiehtoo maailmanlopusta puhuminen ja sillä toisia ihmisiä ja pelotteleminen. Varsinkin juuri USA:ssa, lahkojen kotimaassa, maan pölvästit ja muut höyrypäät ovat rakentaneet maan alle jopa yksityisiä "bunkkereita" ja haalineet kuivamuonavarastoja. Bunkkeria ja ruokavarastojaan puolustamaan ovat sitten keränneet asearsenaalia ja perheen lapsia opetetaan jo pienestä pitäen ampumaan mahdolliset bunkkeriin tunkeutuvat ulkopuoliset. Harrastus muiden typeryyksien joukossa tämäkin.

      TV.ssä Suomessa pyörii oikein sarja nimeltä "maailmanlopun odottajat".

      Adventismi on myös eräs höyrypäiden lahko, joka itseasiassa on saanut alkunsa juuri maailmanlopun odottajista, jotka uskoivat maailmanlopun koittaneen 22.10.1844. Ennustusta sitten muutettiin kun mitään ei tapahtunutkaan ko. päivänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe