Hobby takuu / laatu

hobbymies ex.

Moi

Kukakohan tälläisestä on vastuussa kun maahantuoja ei ota asiaan kantaa tai ei edes vastaa sähköposteihin enään mitään.

Tosin heidän vastaukset on ollut luokkaa tätä, viime vuonna kun kysyin, koska saisi taas lasin niin vastaus oli "vuonna 2036" (odotin yhtä lasia siis vuoden ja kyselin tietyin väliajoin kun mitään ei ikinä kuulunut)

Oman hobby asuntovaununi etulasi on nyt vaihdettu jo pari kertaa ja taas se on rikki. (käytän vaunua vuodessa n. viikon ja vedän sitä perässä max. 300km vuodessa eli käyttö mielestäni aika vähäistä ja silti se lasi menee aina rikki, ongelma siinä on, että metallinen sarana ottaa kiinni muoviin ja muovin on pakko antaa periksi, näin sanoi ainakin asentaja jonka mielestä ne menee lähes aina rikki varsinkin telivaunuissa)

Hobbyn ns. Maahantuoja-agentti ei enää ota asiaan kantaa vaan jättää vastaamatta sähköposteihin. Olen tietoinen, että heillä on ollut suuria ongelmia juuri sellaisten vaunujen kanssa joissa on suuri etulasi ja lähes kaikilla se on mennyt rikki. Itse kuulin että esim Uudenkaupungin leirintäalueella olisi hobbyn jälleenmyyjä käynyt vaihtamassa ainakin 7 vaunuun etulasin karavaanialueella.

Ihmettelen miksi tuollainen vika ei aiheuta ns. Takaisinkutsua / tarkistusta kaikille uudehkojen hobby vaunujen ostajille. Käsittääkseni ongelma on alkanut 2009 malleista alkaen, joissa etulasi on suuri eli lähes koko etupään leveys.

Tiedän ja olen nähnyt jo monta vaunua joissa itse omistaja ei ole edes havainnut, että lasi on halki, se monesti halkee yläpuolelta ja se voi olla hankala nähdä varsinkin iäkkäämpien karavaanareiden. Kuinkakohan moni karavaanari on ostanut jo uuden lasin kun on luullut, että lasi on mennyt rikki.(vaikka kyseessä on selkeä valmistusvirhe ollut uudesta asti)

Itse haluaisin, että etulasi saataisiin kuntoon kun se pahimmassa tapauksessa on niin pahasti rikki, että vesi menee vaunuun sisään, mutta nykyisellä laadulla se ei taida onnistua. Olen laittanut tästä kyselyä suomen hobbyn agentille, mutta eivät vastaa mitään.

Kenelleköhän näinkin suuresta ongelmasta voisi tehdä valituksen, että tulisi ns. takaisinkutsu ja kaikkien lasi tarkistettaisiin, koska se olisi karavaanarien etu ja samalla ehkä hobbyn takuu piristyisi kun olen lukenut monelta keskustelupalastalta, että ongelmia on ja aika paljon!

Luulisi Hobbyn hoitaisivat asiat kunnolla kun on kuitenkin vaunuissa markkinajohtaja Suomessa.

21

4483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reino kertoo

      Fiat /Hymer
      23.4.2012 07:38

      Meillä oli Fiat / Hymer . Autossa oli kaikki viat ja moneen kertaan .
      Tulisi todella pitkä juttu ,mutta olkoot .
      Auto ostettiin uutena etelä-Suomesta ,itse asumme keski-Suomessa .
      Huoltomatkat todella vaikeita ja kalliita.
      Auto seisoi pitkiäaikoja Delta-autossa ja vuoroin auton myyjällä.
      Onneksi saimme auton vaihdettua ,tätä auton/koriyhdistelmää ei tule enään meille

    • Mitä tuota enään

      Kyselet jos olet jo Hobbymies ex.

    • Qxll

      2016 Hobby vaihto ikkunatoimittajaa ja sen jälkeen ne on vähän ollut edes kestävämpiä.

      Sivumuovi / kulmapala on kuulemma ollut myös heikko
      kohta ja ovat halkeilleet omia aikojaan.

    • kuinkasnythurisee

      Osassa noita isoikkunaisia Hobbyja on tosiaan ollut ongelmia tuon ikkunan kanssa. Tiedän pari omistajaa jotka ovat siirtäneet mahdolliset seuraavat ongelmat vaunukauppiaalle ja sitten seuraavalle ostajalle.

    • suuri-pettymys

      Kävin eräässä Hobby-näyttelyssä ja siellä ei keittiön yläkaapin ovi saanut auki, kun ne osuivat katon valopaneliin. Liekö kosteuden aiheuttamaa turvotusta vai epätarkkaa mitoitusta vai jopa kokoamistyön tai laaduntarkastuksen ontumista.

    • 74928762

      Kyllä niitä tuollaisia vikoja löytyy muitakin, oli esittely matkailuauto jota kävin katsomassa eli kyseessä ajamaton auto ja vessan ovi oli kiero, ovi meni kyllä kiinni mutta ylälaitaan jäi iso rako, ihan sormien mentävä rako enkä tarkoita mitään sellaista rakoa jonka näkee vessan ovissa alalaidassa joka lienee ilman vaihtoa varten vaan ovilevy oli kaarevaksi vääntynyt, lieneekö tuossakin kyseessä kosteuden aiheuttama vääntymä, kyllä tuollaiset ovet tulisi olla sellaisella rakenteella ettei niitä kosteus vääntele.

    • Hobbyhall

      Sontaa on tarjolla, mutta solifer on hyva.

    • Tehtaalle

      kannattaa valittaa, siellä kopit tehdään.
      Hobby-Wohnwagenwerk, Ing. Harald Striewski GmbH, Harald-Striewski-Straße 15, 24787 Fockbek/Rendsburg

    • kabella

      Luulisi että tuollaisesta viasta tulisi ns takaisinkutsu, mutta ei taida suomessa tulla pikkuvioista.

    • vanha.matkaaja

      Ei nuo ongelmat toki muillakaan merkeillä ole tuntemattomia. Joitakin vuosia sitten ilmeni, että suuret muoviset (ABS ?) keulaosat ei kestä kovia pakkasia. Ainakin Adrian ja Dethleffsin keuloja meni takuuseen. Melkoisen suuritöisiä remontteja !

    • näintastänään

      Täytyy kyllä sanoa jotta tiedän jo kymmenen vuotta vanhoja Hobbyjä joita on hyvin pidetty ja ovat edelleen kuivia ja käyttökelpoisia.
      Erittäin tärkeää on kuinka omistaja huolehtii vaunustaan saahan huonolla ylläpidolla minkä tahansa muutamassa vuodessa pilalle.

    • Mutta, kun etulasi halkeilee jo muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen. Niin se ei voi johtua huonosta ylläpidosta, vaan huonosta vaunun laadusta. Ehkä ikkunoita toimittavasta alihankkijasta? Mene ja tiedä...

      Erkki

      • Anonyymi

        Tuo ikkuna juttu on jo menneen talven lumia ikkuna toimittaja on vaihtunut ja laatu parantunut. Onhan noita etupää ongelmia ollut myös slovenialaisissa vaunuissa ja irti olevia sivuseiniä eräässä saksalaisessa merkissä. Muutama vuosi sitten solifer vuoti vedet sisään vaikka oli vasta esimmäistä vuotta valmistuksen jälkeen käytössä.
        Eli oli merkki mikä tahansa niin aina voi olla huonompi yksilö joukossa.


    • Anonyymi

      katsellut perheelle vaunua ja nyt olisi kaksi hobbya lähistöllä myynnissä.2015 mallinen ja toinen 2009. Molemmissa käyty sisällä ja ihan siisteiltä näyttää. 2015 tietty hienompi mutta molemmat kävis meille tilojen,painon ja hinnankin puolesta. Ihmetyttää vaan yleinen hintataso näissä.Uudempi ei ole kuin 4000e kalliimpi. Vanha malli ihmeenkin kallis....
      Onko ns uudemmassa 2014 tai uudempi jotain isoja vikoja verrattuna tuohon vanhempaan malliin?? joku löystynyt ovenkahva ei haittaa mutta jos näissä on jotain isoja kosteus ongelmia tai sähkölaitteiden pamahtamia niin sit alan miettiin jotain muuta....

      • Anonyymi

        Osta uudempi jos miellyttää. Kyllä ikä tuntuu vaikka olisi kuinka huollettu ja pidetty. Missä säilytetty talvet, kannattaa selvittää. En ostasi kausipaikalta vaunua, ei se talvi niille hyvää tee vaikka on mikä merkki. Myyjään juttuihin ei kannata luottaa, paras tieto kun kaivaa entiset omistajat ja soittaa niille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osta uudempi jos miellyttää. Kyllä ikä tuntuu vaikka olisi kuinka huollettu ja pidetty. Missä säilytetty talvet, kannattaa selvittää. En ostasi kausipaikalta vaunua, ei se talvi niille hyvää tee vaikka on mikä merkki. Myyjään juttuihin ei kannata luottaa, paras tieto kun kaivaa entiset omistajat ja soittaa niille.

        Vaikka ei olisi ollut kausipaikalla, niin ei se kerro siitä, missä vaunua on säilytetty. Lähes kaikki ovat taivasalla kesät-talvet. Tarvitaan hyvää onnea, jos katoksessa säilytetyn löytää. Jos vaunulla on ollut useampia omistajia, niin menee selvittelytkin hankalaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaikka ei olisi ollut kausipaikalla, niin ei se kerro siitä, missä vaunua on säilytetty. Lähes kaikki ovat taivasalla kesät-talvet. Tarvitaan hyvää onnea, jos katoksessa säilytetyn löytää. Jos vaunulla on ollut useampia omistajia, niin menee selvittelytkin hankalaksi.

        En näkisi asiaa ihan noin, kyllä niitä hyvin säilytettyjä löytää kun etsii. Tietenkin jos heittää hanskat tiskiin heti niin minkäs sille sitten voi.


    • Anonyymi

      Hobby 2003ja mihin asti 2010??? Näissä hyvin hyvin usein etupäässä kosteutta. Siinä ikkunan alla ja kulmat saattaa olla kosteat kanssa. Kulma ns Sorkan kohdalla saattaa olla hapero. Johtuu et sadevesi valuu alas ja kääntyy pohjaan. Ei tipu kulmasta maahan. Pohjavaneri märkä.
      Itseäni kiinnostaisi koska tästä ongelmasta päästiin eroon?

    • Anonyymi

      Hobby on asuntovaunujen ja autojen alfa romeo. Negatiivisessa mielessä.

    • Anonyymi

      Samaan nippuun kuuluu Fiattini ja Elnakki. Palstavahti Joksu

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe