Saatana kävi yöllä nauramassa minulle

olenkoriivattu

Sain viime yönä kaksi unihalvausta ja ne järkyttivät minua syvästi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näin käy. Olen jo jonkun aikaa painiskellut alkoholiongelman kanssa. Olen juonut n. 6kk lähes putkeen. Olen alkanut viime aikoina miettiä paljon uskonasioita sekä haluan tietää uskosta enemmän.

Ensimmäinen halvaus meni niin että huone oli ihan pimeä enkä saanut silmiäni auki, en pystynyt liikuttamaan yhtäkään raajaani, pystyin ainoastaan säätelemään hengitystä. Yritin olla rauhallinen mutta vaistosin pahan ja menin paniikkiin. Kun pystyin taas liikkua kylmät väreet kulkivat lävitseni muutaman kerran.. En saanut vähään aikaan unta mutta nukahdin jossain vaiheessa uudelleen.

Seuraava kohtaus olikin jo pahempi. Yritin estää halvauksen mutta se tuli väkisin enkä pystynyt liikkua. En halunnut avata silmiäni mutta ne aukesivat väkisin, yritin huutaa kun näin huoneeni liekeissä jotka muodostivat Saatanan joka nauroi minulle ja sitten hävisi liekkeihin, ja tuntui että joku kuristi minua kovaa.. Kohtaus meni ohitse ja rupesin itkemään. Onneksi olen äitini luona nyt ja menin kertomaan hänelle heti asiasta.

Olen siis 18vuotias tyttö ja olen aina ollut herkkä kaikelle yliluonnolliselle sekä minulla ja veljelläni on todella hyvät vaistot. Isäni kuoli 5vuotta sitten yhtäkkiä. Hän oli sekakäyttäjä.

En uskalla enää nukkua.. En halua että saan taas halvauksen.
Miten voin ajaa saatanan pois jos hän palaa..

Auttakaa ja kertokaa mitä minun täytyy tehdä. Haluan lopettaa juomisen mutten pysty. Nauroiko saatana minulle siksi.. Sitä en tiedä. Kertokaa minulle mitä tehdä..

28

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lukija2

      "Olen jo jonkun aikaa painiskellut alkoholiongelmien kanssa. Olen juonut n. 6 kk lähes putkeen."

      "Auttakaa ja kertokaa mitä minun täytyy tehdä. Haluan lopettaa juomisen mutten pysty."

      Ihmetteln sitä, että jos kerran asut äitisi luona, niin miksei äitisi puutu asiaan. Pyydä häntä auttamaan. Anna kaikki rahasi äitisi haltuun ja pyydä, ettei kukaan osta sinulle alkoholia. Tuossa tilanteessa voisi ola hyvä asia keskstella myös jonkun ulkopuolisen asiantuntijan kanssa.

    • 777

      Herra Jeesus Kristus on Vapahtaja, Hän on myös sielunvihollisen voittaja.

    • Pois pimeästä

      Googlesta löydät tietoa juoppohulluuskohtauksista (kramppeja, tärinää, hallusinaatioita jne.)joita voi saada pitkän ja runsaan ( tai lyhytaikaisen) alkoholinkäytön seurauksena. Kohtauksia voi tulla muutama päivä juomisputken lopettamisen jälkeen. Vieroitusoireisiin voi saada lääkitystä. Hae ihmeessä apua ammattiauttajilta, jos tästä on kyse.

      Jos pelkäät mennä nukkumaan, pyydä Jeesusta avuksesi. Toista Hänen nimeään ja suojaudu Hänen nimensä turviin.
      Joh. 8:12 Jeesus sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

    • uskotoivorakkaus1

      olenkoriivattu, jos tämä ei ole trolli, lue vaikka Isä meidän -rukousta ennen nukkumaanmenoa, ja kannattaa myös opetella se ulkoa niin, että pystyt lausumaan sen vaikka keskellä yötä.

      Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa jonkun mielestä absurdilta, mutta tällä asialla ei olekaan mitään tekemistä normilogiikan kanssa, kuten ei myöskään yllä kuvatuilla painajaisilla.

      Kannattaa myös alkaa lukemaan uutta testamenttia.
      Matt.7:
      7. Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
      8. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.

    • Kanssakulkia

      Rukoile Avuksesi Jeesusta Kristusta. Elävän Jumalan poikaa. Hän voi auttaa sinua. Huuda avuksesi Jeesusta sillä hän rakastaa sinua. Hän voi vapauttaa kaikesta pahan vallasta.
      Rukoilin myös puolestasi.
      Kannattaa myös hakeutua johonkin Helluntaiseurakuntaan tai vapaaseurakuntaan ja pyytää rukousta. Siellä ei pahalla ole valtaa.

      Siunausta elämääsi!

    • toivotaan parasta

      Aloittaja ei missään tapauksessa voi olla riivattu sillä riivattuja ihmisiä ei olekaan. On vain meitä heikkoja ihmisiä jotka tarvitsevat sellaisen ihmisen tukea joka ei tuputa mitään omaa oppiaan vaan pyrkii ja kykenee oikeasti auttamaan. Kyllä "maalliset" auttajat ovat oikea osoite jos on alkoholin kanssa ongelmia , ihan joku tavallinen jolle voi puhua suoraan ja jos ei sellaista ole, niinkuin usein käy, niin sitten ammattiauttajat.

    • Zeeen

      Jos et ole trolli, kun näillä palstoilla ei aina tiedä ...

      Alkoholi tai krapula aiheuttavat unihalvauksia. Siihen saattaa liittyä tunne jonkin läsnäolosta, yleensä negatiivinen kokemus. Lisäksi siinä on kuolemanpelkoa, sydämentykytystä ja mahdollisesti voimakkaampia hallusinaatioita. Saatanasta ne eivät ole lähtöisin, vaan lasista.

      Ensimmäinen asia on lopettaa juominen. Alkoholiin et saa puolessa vuodessa fyysistä riippuvuutta mitenkään, psykologinen on sitten asia erikseen. Voit liittyä AA-kerhoon tai lääkärin kautta hakea apua sen lopettamiseen.

      Unihalvaus muuten yleensä lakkaa kun joku toinen koskettaa sinua, joten jos mahdollista, niin puhu äitisi kanssa asiasta ja sopikaa jokin käytännön järjestely.

    • olenkoriivattu

      En todellakaan ole trolli. Kiitos kaikille asiallisista viesteistä! Olen erittäin kiitollinen sinulle joka rukoilit puolestani!

      Aion hakea apua kyllä. Mutta uskon, että uskosta saan avun ongelmiini. Laitoin jo yöpödälleni kuvan Suojelusenkelistä joka suojelee kahta lasta sillalla. Se toi jo turvallisuuden tunnetta niinkuin se on aina lapsesta asti tuonut. Mummoni kanssa usein luimme rukouksia ja osaan jo useita ulkoa sekä aion niitä ennen nukkumaan menoa lausua.

      Saatana ei ole enää tullut mulle nauramaan enkä halvauksia ole saanut, mutta pelko tästä kalvaa todella vahvasti niin nukun yöni todella huonosti.

      Isälläni oli useita juoppohulluus kohtauksia elämänsä aikana. Äiti yrittää estää minua juomasta mutta mitä hän enää voi kun olen jo aikuinen ja joka päivä on kaljaa pakko saada. Ongelma siis on kllä minulla tämän kanssa.

      Mutta tiedän että paranen kun vain haluan oikeasti. Tämä halvaus säikäytti niin pahasti että saan motivatiota paranemiseen.

    • erttkkl

      Miten ie sen koululaisen lata, jolta opettaja oli kysellyt isä ja äidin ammmattia. Oppilas,koululainen oli vastannut isä on kusaaja ja äiti on riivaaja. kiusaaja tarkoittaa laivoissa ahtaajia ja riivaaja oli ennen rakennuksilla laittamassa hirsien väliin tiivisteitä.

    • 2343434

      Lopeta ryyppääminen siitä se selviää. Ei kannata alkaa piruja maalailemaan seinille.

    • olenkoriivattu

      vittu minkä minä sille voin että saatana käy nauramassa yms. sinä et tiedä kuitenkaan mistään mitään nii painu vitttttuuuun siitä huutelemasta.

    • halvatun unihalvaus

      Minä olen kokenut unihalvauksia pienestä pitäen. Tiede selittää ne aika tyhjentävästi. Unihalvauksen aikana saatat vielä nähdä unta, jotka itseasiassa ovat hallusinaatioita. Aluksi koin mieletöntä paniikkia kun ei pystynyt liikkumaan ja saattoi nähdä hirviöitä tms. eikä voinut tehdä mitään. Samoin kuulin usein puhetta, huutoa, kirkumista jne. Nykyään kun "herään" ja huomaan, etten voi liikkua, niin rentoudun ja suljen silmät. Siinä nukahtaa taas nopeasti.

      Itselläkin on muutama ikävä kokemus vuodelta 2010. Kaikki alkoi siitä kun koirat alkoi usein murisemaan yläkertaa kohti. Sitten alkoi kuulua askelten tapaisia ääniå ja raahausääniä. Sain muutaman kerran juosta kananlihalla ulko-ovelle. Kerran yöasussa pakkaseen. Kerroin näistä myös pojalleni ja hän naureskeli niistä. Kerran pelattiin illalla kahdestaan Enemy Territorya ja yhtäkkiä ylhäältä kuului raahausääni ja rysähdys. Poikani juoksi ylös ja minä perässä. Kun huomattiin, että kirjoituspöydän tuoli oli kumollaan yläkerran parvekkeen ovea vasten ja ovessa reikä, niin poikani katsoi minuun paniikissa ja sanoi, että 'et sä tainnukaan puhua paskaa'. Tämän jälkeen oisko ollut viikon parin päästä koin aamuyöstä unihalvauksen. Se oli kaikkea muuta kuin tavallinen. Tunsin myös kuristusta ja aikaisemmista poiketen pystyin hieman liikkumaan. Kun yritin nostaa itseni käsien varassa ylös niin tuntui kuin minua olisi painettu sänkyä vasten ja välillä tuntui kuin joku olisi kaivanut kylkeä kovilla kynsillä. Kun aamulla sitten heräsin niin kerroin asiasta vaimolleni. Kun nousin ylös niin hän sanoi, että minulla on jälkiä selässä ja kyljissä. Juuri niissä kohdissa josta tunsin kun "näkymättömät kädet" veti tai painoi minua sänkyä kohti. Kun katsoin niitä kylppärin peilistä, niin taas nousi iho kananlihalle. 2011 Tammikuussa muutimme pois siitä ok-talosta eikä sen jälkeen ole ollut yhtäkään unihalvausta. Weird or what?

    • Jacop

      olenkoriivattu

      Sanoisin, ensinnäkin, että noin kovan juomisen päälle näkee jo vaikka minkäläisiä näkyjä sitten kun on lopettanut juomisen. Näkysi saattaa olla hyvinkin juoppohulluus kohtauksia. Olen lukenut paljon saman tyyppisiä kohtauksia jotka on tapahtuneet ihan päiväs aikaan ja ihmisen ollessa valve tilassa. Pitkä aikainen juoppohulluus on kuulemma niinkin pahaa, että pikkuukot ja hiiret ja rotat hyppivät hartioillesi ja sinä yrität ajaa niitä pois mutta ne ei lähde millään ajamalla. Ainoa hetkellinen lääke on tähän sairauteen alkoholi kun sitä otat niin näytkin häviävät. Sanoisin, että olet jo pitkälle alkoholisoitumassa josta tuskin selviät ilman asian tuntevaa hoitoa ja lääkitystä.
      Olin yhdellä luennolla jota piti joku näitä asioita tunteva hoitoalan ihminen. Yleisöllä oli myöskin tilaisuudessa vapaa sana ja kun kysyttiin, että mistä mahtaa johtua kuvailemasi painajaiset, niin luennoitsia sanoi, että ihmisestä on lähdössä se pahuus ja paha olo joka hänessä on ja tämä pahuus sitten lähtiessään aiheuttaa ihmiselle kuvailemiasi näkyjä ja muuta kuristusta ja hätää. Usko auttaa tässä asiassa jonkinverran mutta kehoittaisin, nyt sinua hakeutumaan asian tuntevaan hoitoon. Yksin tuskin selviät enää ja sitä lyhytaikaista pakotietä, elikkä alkoholin nauttimista tuskin kannattaisi sinun jatkaa. Ns viinapiru saattaa viedä sinut hautaan ja samantein hän vie sielusi ja henkesi kadotukseen

      • uskotoivorakkaus1

        Alkoholista kannattaa ehdottomasti päästä eroon! Itse en tosin olisi 100 % varma siitä, että hallusinaatiot (mukaan lukien unihalvaushallusinaatiot) ja pahuus lähtevät ihmisestä itsestään. Tieteellä ei vaan ilmeisesti ole näihin vielä muutakaan "järkevää" selitystä.

        Alkoholi muuttaa aivotoimintaa se on ihan selvää, samoin aivot toimivat eri tavalla unessa kuin valveilla. Mutta mistä tiedemiehet voisivat tietää ns. hallusinaatioiden alkuperän? Että ovatko nämä oikeasti aivojen keksimiä, vai kenties vaan havaitsemia asioita? Normaalistihan aivot toimivat ns. suodattimena ja saamme ympäristöstämme ainoastaan tietynlaisia havaintoja. Voiko olla mahdollista, että kun aivotoiminta on syystä tai toisesta muuttuneessa tilassa, suodatinkin toimii eri tavalla ja aivot saavat myös muunlaisia havaintoja, joita on ympärillämme, mutta joita emme normaalisti näe?


      • Zeen
        uskotoivorakkaus1 kirjoitti:

        Alkoholista kannattaa ehdottomasti päästä eroon! Itse en tosin olisi 100 % varma siitä, että hallusinaatiot (mukaan lukien unihalvaushallusinaatiot) ja pahuus lähtevät ihmisestä itsestään. Tieteellä ei vaan ilmeisesti ole näihin vielä muutakaan "järkevää" selitystä.

        Alkoholi muuttaa aivotoimintaa se on ihan selvää, samoin aivot toimivat eri tavalla unessa kuin valveilla. Mutta mistä tiedemiehet voisivat tietää ns. hallusinaatioiden alkuperän? Että ovatko nämä oikeasti aivojen keksimiä, vai kenties vaan havaitsemia asioita? Normaalistihan aivot toimivat ns. suodattimena ja saamme ympäristöstämme ainoastaan tietynlaisia havaintoja. Voiko olla mahdollista, että kun aivotoiminta on syystä tai toisesta muuttuneessa tilassa, suodatinkin toimii eri tavalla ja aivot saavat myös muunlaisia havaintoja, joita on ympärillämme, mutta joita emme normaalisti näe?

        Miten olisi informaatio? Otetaan valoinformaatio. Valo toimii tietyillä aallonpituuksilla ja heijastuessaan objektista silmään, aivot tulkitsevat sen muodoksi ja väriksi. Jos meillä olisi päässä suodatin, sen pitäisi joko 1) suodattaa tiettyjä aallonpituuksia pois tai 2) suodattaa jonkin tuntemattoman prosessin vuoksi tiettyjä muotoja ja värejä pois leli sensuroida informaatiota.

        Jos taas aivojen tila muuttuu ja ihminen havaitsee jotain mitä ei normaalissa tilanteessa havaitse, niin joko A) aistimme erilaisia aallonpituuksia tai B) näemme muotoja ja värejä, joita kukaan toinen normaalissa tilassa ei kykene havaitsemaan.

        A:n ongelma on siinä, että silmät aivoista riippumatta pystyvät vastaanottamaan vain tiettyjä aallonpituuksia ns. näkyvän aallon spektri. Silmien anatomian pitäisi muuttua jollain tavalla havaittavasti, että tämä olisi mahdollista. Se olisi siis testattavissa oleva asia.

        B:n ongelma on siinä, että vaikka emme havaitsisi itse asioita meidän pitäisi kyetä havaitsemaan tapahtumia, joita nämä tuntemattomat asiat aiheuttavat. Olettaen, että ne toimivat samassa todellisuudessa kuin me. Tapahtumat saattaisivat tietysti olla meidän kannaltamme ei-loogisia ja ennustamattomia, mutta kuitenkin toistuisivat jollain aikajänteellä ja olisivat siten testattavissa.

        Kumpaakaan ei normaalisti tapahdu. Joten varmempi keino pitää yli-luonnollisesta kiinni on heittää se kokonaan toiseen ulottuvuuteen tai todellisuuteen. Silloin ei tarvitse välittää edellisistä.


      • uskotoivorakkaus1
        Zeen kirjoitti:

        Miten olisi informaatio? Otetaan valoinformaatio. Valo toimii tietyillä aallonpituuksilla ja heijastuessaan objektista silmään, aivot tulkitsevat sen muodoksi ja väriksi. Jos meillä olisi päässä suodatin, sen pitäisi joko 1) suodattaa tiettyjä aallonpituuksia pois tai 2) suodattaa jonkin tuntemattoman prosessin vuoksi tiettyjä muotoja ja värejä pois leli sensuroida informaatiota.

        Jos taas aivojen tila muuttuu ja ihminen havaitsee jotain mitä ei normaalissa tilanteessa havaitse, niin joko A) aistimme erilaisia aallonpituuksia tai B) näemme muotoja ja värejä, joita kukaan toinen normaalissa tilassa ei kykene havaitsemaan.

        A:n ongelma on siinä, että silmät aivoista riippumatta pystyvät vastaanottamaan vain tiettyjä aallonpituuksia ns. näkyvän aallon spektri. Silmien anatomian pitäisi muuttua jollain tavalla havaittavasti, että tämä olisi mahdollista. Se olisi siis testattavissa oleva asia.

        B:n ongelma on siinä, että vaikka emme havaitsisi itse asioita meidän pitäisi kyetä havaitsemaan tapahtumia, joita nämä tuntemattomat asiat aiheuttavat. Olettaen, että ne toimivat samassa todellisuudessa kuin me. Tapahtumat saattaisivat tietysti olla meidän kannaltamme ei-loogisia ja ennustamattomia, mutta kuitenkin toistuisivat jollain aikajänteellä ja olisivat siten testattavissa.

        Kumpaakaan ei normaalisti tapahdu. Joten varmempi keino pitää yli-luonnollisesta kiinni on heittää se kokonaan toiseen ulottuvuuteen tai todellisuuteen. Silloin ei tarvitse välittää edellisistä.

        Pitäisin nämä mieluummin yliluonnollisina kunnes toisin todistetaan, kuin uskoisin että aivot tai silmät keksivät itsekseen kaikenlaista :) Kaikkea kun ei voi selittää nykytieteen valossa, ja tiede myös muuttuu ja muuttaa mieltään jatkuvasti. Samat "tiedemiehet" uskoivat vilpittömästi vielä 60-luvulla mm. että lobotomia on ihan ok hoitokeinona. Tiede yrittää hoitaa oireita (juoppohulluushallusinaatioita) tai selittää unihalvauksen aikana nähtyjä hahmoja unien näkemisenä, mutta se ei varmaankaan osaa selittää, miksi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa näkevät unihalvauksen/ kuolemanrajakokemuksen aikana samoja asioita.


      • Zeen
        uskotoivorakkaus1 kirjoitti:

        Pitäisin nämä mieluummin yliluonnollisina kunnes toisin todistetaan, kuin uskoisin että aivot tai silmät keksivät itsekseen kaikenlaista :) Kaikkea kun ei voi selittää nykytieteen valossa, ja tiede myös muuttuu ja muuttaa mieltään jatkuvasti. Samat "tiedemiehet" uskoivat vilpittömästi vielä 60-luvulla mm. että lobotomia on ihan ok hoitokeinona. Tiede yrittää hoitaa oireita (juoppohulluushallusinaatioita) tai selittää unihalvauksen aikana nähtyjä hahmoja unien näkemisenä, mutta se ei varmaankaan osaa selittää, miksi tuhannet ihmiset ympäri maailmaa näkevät unihalvauksen/ kuolemanrajakokemuksen aikana samoja asioita.

        Ihan vapaasti. Jos mielestäsi silmän anatomia saattaa salaperäisesti yhtäkkiä muuttua ja aivoissa on jokin salaperäinen kytkin, joka suodattaa osan informaatiosta pois - niin mitäpä minä osaisin siihen sanoa ;)


    • Tarmo

      Ymmärrän hyvin kuinka kova kahle alkoholi voi olla.Vapauduin siitä itse koska sain niin voimakkaan etsikkoajan,ja siihen kuului myös helvettiin joutumisen pelko.Saatana ilmestyi silloin minullekin,ja siksi koska tiesi että Jumala kutsuu,samoin uskon olevan sinun kohdalla.Tee siis päätös kumpaa herraa tahdot kumartaa.Molempia et voi,ja jos tahdot pelastua,tee parannus,se on ainoa tie.Rukoile Jumalalta apua,Jeesuksen Kristuksen nimeen.Me kaikki tarvitsemme jatkuvaa parannuksen tekoa,ja rukousta.

    • Rukoile isä meidän

      rukous ennen nukkumaan menoa joka ilta, jos näet painaijaisia niin pyydä jeesusta apuun, usein jo pelkästään jeesus nimen lausuminen lopettaa painajaisen, kokemusta on. Jeesus on niin vahva nimi, että demonit ja saatanakin pelkäävät häntä.

    • minävaan

      Älä missään nimessä ala uskonnon kautta hoitamaan itseäsi... voi käydä vain pahemmin sekoitat todellisuuden ja hallusinaatiot keskenään jonka jälkeen et enään tiedä missä mennään. Jos uskolla alat asiaasi käsittelemään niin joudut miettimään eka kaiken maailman saatanat jumalat ja sitä että onko jumala saatana vai saatana jumala. itse suosittelisin unohtamaan jumalan tässä maallisessa asiassa. Kyse on alkoholista ja sen aiheuttamista hallusinaatioista eli ei todellisista asioista.

      Omassa perheessäni/suvussani on taisteltu alkoholismia vastaan hyvinkin paljon ja kuvauksesi kuullostaa juuri samanlaiselta mitä itse olen nähny/kokenut läheiselleni tapahtuvan. Monilla heillä iski juoppohulluus ja se eteni pahemmaksi mitä pidempään jatkoi alkoholin käyttöä.

      Paras keino on lopettaa alkoholin käyttöja turvautua lähimmäisiin sekä ammatti auttajiin kerro heille tunteesi (pelkosi) kokemuksesi ja kysy vaikka joku läheisistäsi nukkumaan samaan huoneeseesi pahmpina aikoina... pelkkä se että joku on vieressäsi auttaa jo paljon. Myös katkaisuhoito ajaa samaa asiaa siellä on aina joku lähellä tarvittaessa. Kun pääset pahimmista ajoista yli älä lopeta asian käsittelyä, alkholismista parantuminen vie vuosia, elämä pitää ikäänkuin rakentaa uudelleen tiedostaen oma herkkyytensä alkoholiin.

      Muista että kyse on vain hetkellisistä mielenhäiriöistä vaikka varmasti hyvin pelottavia kokemuksia joudutkin kokemaan.


      Koita jaksaa ja paranemisiin!

    • Hei- Olet liian nuori tuhoamaan itseäsi alkoholilla. Usko pois että karskeille miehillekin juoma on miestä vahvempi ja tuhonnut monen ison miehen.
      Kyllä pahat henkkivoimat iskee kun ihminen on heikko. Silloin ne pääsevät helposti ihmiseen. Lopeta juominen ja vahvistu- Kiinnostu Jumalasta.
      Jeesus Kristus tahtoo ihmisen parasta.



      Onko paholainen (saatana perkele) olemassa ?


      Kysymyksessä paholaisen olemassaolosta on leikki kaukana. Tämä henkipersoona on ihmisen ja koko maailman vihollinen numero yksi.

      Saatana (hebr ”satan”) kreik. ”diabolos” ”Lusifer, beelsebul, kiusaaja, lohikäärme” on yhtä totta kuin kaikki Raamatun sana. (2 Piet 1:21)

      ”Aina kun joku kuulee sanoman valtakunnasta eikä ymmärrä sitä, tulee paholainen ja sieppaa pois sen mikä hänen sydämeensä on kylvetty. Tätä tarkoittaa tien oheen kylvetty siemen.” (Matt 13:19)
      (1 Joh 2:13-14, 5:18) Paholainen on käännetty Raamatussa myös suomenkielen sanalla ”paha.” (kreik. ”poneros”) Paha tekee syntiä ehdoin tahdoin, on ilkeä, paha ja tahtoo vahingoittaa toista. Poneros sanaa on käytetty Raamatussa kuitenkin hyvin laajasti kuvaamaan kaikkea ikävää.

      ”Diabolos” suom. panetteleva, paholainen; Matt 4:1,3,5,8,11, 13:39, 25:41, Luuk 4:2-3,5,13, 8:12,22:3, Joh 6:70, 8:44, 13:2, Apt 10:38, 13:10, Ef 4:27, 6:1, 1 Tim 3:6-7, 2 Tim 2:26, Tiit 2:3, Hebr 2:14, 1 Joh 3:8,10, Juud 9:4, Ilm 2:10.

      Lucifer oli aluksi korkein enkeli. Se tekeytyy vieläkin ”valon enkeliksi.” ”Eikä ihme tekeytyyhän itse saatanakin valon enkeliksi.” (2 Kor 11:3,14)
      Lucifer tahtoi Jumalalle ja Kristukselle kuuluvaa arvovaltaa. >Jes 14:11-15, Hes 28:12-19. Lucifer viekotteli toimiinsa osan puhtaasta enkelijoukosta. Jumala on antanut aina kaikille luodulleen vapauden valita rakkauden vuoksi. (1 Joh 4:8) Rakkaus on vapaaehtoista ollakseen rakkautta. Pakkovalta ja alistaminen johtaisi rakkauden sammumiseen. Tätä langennutta enkelijoukkoa kutsutaan ”demoneiksi” ja ”pahoiksi hengiksi” ”riivaajahengiksi” villitseviksi hengiksi.” > Juud 6, 2 Piet 2:4, Ilm 12:7-11.
      Paholainen heitettiin taivaasta langenneen enkelikunnan kanssa maan päälle; Luuk 10:18, Job 1:6-7, 2:1-2, Sak 3:1-2.

      ”Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan paholaiseksi ja saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit. Iloitkaa siis taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta- saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää että sen aika on lyhyt.” (Ilm12:9,12)

      Raamatussa sanotaan koko maailman olevan paholaisen vallassa. Raamatussa paholaista sanotaan myös ”tämän maailman jumalaksi.” 2 Kor 4:4, Joh 14:30, 1 Joh 5:19. Paljon pahaa saa aikaan ”tämän maailman jumala; 2 Tim 3:1-5. Kansakuntien selkkaukset vuodattavat verta. Jumala ei sotia siunaa. (Joh 8:44)
      Synti aiheuttaa kärsimystä. Ihminen on aina synnin tekijä, mutta saatana kiusaaja. (1 Joh 3:10, Mark 12:29-34, 2 Piet 3:3)

      Jatkuu heti alla >>>>>>>>>>>>>>>>>

      • Jatkoa edelliseen >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


        Paholainen ei rakasta niitäkään ihmisiä koskaan jotka tahtovat olla paholaisen teoille mieleen. Valkeuden enkeliksi tekeytyvän takana piilee poikkeuksetta aina petos joka merkitsee ihmisen tuhoa ikuisen elämän suhteen. (1 Joh 2:14-17, Ef 6:11, 2 Kor 11:3) Paholainen ei näe vaivaa turhaan eikä kiusaa aina niitä jotka se on jo voittanut puolelleen.
        ”Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii kenet voisi niellä.” (1 Piet 5:8)

        ”Taipukaa siis Jumalan alaisuuteen, mutta vastustakaa paholaista niin se lakkaa ahdistamasta teitä. Lähestykää Jumalaa niin Hän lähestyy teitä, puhdistajaa sydämenne te synnintekijät, puhdistakaa kätenne te kahtaalle horjuvat.” (Jaak 4:7-8)

        Viimeisinä aikoina paholainen tekee suuriakin tekoja johtaakseen harhaan ne jotka eivät tunne kirjoituksia.
        (2 Tim 3:15,4:1-4, Ilm 13, 14:9-13, 2 Tess 2:9)

        Saatanan toimintatapoja;
        Viekottelee (1 Moos 3, 1 Kor 7:5, 2 Kor 2:11, 1 Tess 3:5, 1 Kor 6:9-10, 15:33) Villitsee, valehtelee ja sokaisee (1 Tim 3:7, 2 Tim 2:26, Gal 6:7-8, Haittaa Jumalan työtä (Matt 13:24-52, Mark 4:13-34) Kiusaa (Matt 4:1-11; Mark 1:13, Luuk 4:1-13, 1 Tess 3:5) Paholainen saa ihmisen puhumaan pahaa, panettelemaan, toisesta ihmisestä ja tarkoittamaan pahaa lähimmäiselle. Spiritismi (Jes 8:19, 5 Moos 18:10-12, Apt 19:19)

        Jumala ei kiusaa ketään. ”Älköön kukaan kiusauksiin jouduttuaan ajatelko, että kiusaus tulee Jumalalta. Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä Hän itse kiusaa ketään.” (Jaak 1:13)

        Jumala tahtoo että ihminen eläisi onnellisena. Onnellisuus ja tasapainoisuus on mahdollinen Jumalan pyhien arvojen kunnioituksessa. Synti aiheuttaa monenlaista kärsimystä näennäisestä hyvyydestä huolimatta. Nautintojen maksimoiminen ja itsekeskeinen elämä ei tuo onnellisuutta. Jumalan rakkauden vaikuttimet ovat eettisesti kestäviä. Jumalan moraalisiveyslaki suojelee ihmistä ja lähimmäistä. (5 Moos 5:1-22, Jaak 1:25, 2:8-13, Matt 5-17-18, Luuk 16:17) (1 Kor 10:33, Hebr 12:14, Ilm 14:12)
        Jeesuksessa Kristuksessa ihminen voittaa pahan. (1 Kor 15:57, 2 Kor 2:14, Hebr 2:10, Joh 3:16)

        Pahan loppu koko universumia ja kosmosta koskien tapahtuu Ilmestyskirjan 20 luvun tapahtumien mukaan. Vanhurskaat saavat palkkansa. Langenneet enkelit ja paholainen tuhotaan lopullisesti. Pahaa ei sen jälkeen enää ole. Sitä ennen jokainen maan ihminen on tehnyt itse valintansa ikuisen elämänsä suhteen elinaikanaan. (Ilm 20)

        ”Avaamaan heidän silmänsä ja saattamaan heidät pimeydestä valoon ja saatanan vallasta Jumalan luo. He saavat syntinsä anteeksi kun uskovat minuun ja heillä on oleva palkkansa niiden joukossa jotka Jumala on pyhittänyt.” (Apt 26:18)

        Jumala rakastaa maailmaa että haluaa antaa maan asukkaille elämän. Jumala loi maan asuttavaksi. Aamen.
        (Ilm 21-22)


        Ystävällisin terveisin
        Jari Laurila


    • Hän auttaa

      MInullakin on silloin tällöin unihalvauksia, vaikka en juo. Minusta siinä on kyse liian syvästä unesta, josta jokin aivojen keskus yrittää herättää ihmisen. Voi olla, että sitä lakkaisi hengittämästä esimerkiksi vahingossa tai jotain. Silloin ravistelen itseni hereille ja istun vähän aikaa sängyssä ja menen sitten vasta uudelleen nukkumaan. Näihin liittyy aina karmeita painajaisia. Yleensä huudan kyllä Jumalaa apuun, ja muistan kuinka kerran vain napsahdin hereille ja pystyin liikkumaan, kun hädissäni huusin Jumalalle. Niissähän onkin aina sellainen tunne, että joku kaamea olento on kimpussa. (Epäilen myös jonkinlaista lievää uniepileptistä kohtausta, vaikka ei minulla ole todettu epilepsiaa.)

      Kun olet vielä noin nuori, sinun tosiaan kannattaa ehdottomasti mennä johonkin apua saamaan, siis myös konkreettista ja sitten tietysti huuda Jumalaa apuun. Ja muista, vaikka lankeaisit juomaan uudestaan, aina saa aloittaa alusta. Ei Jumala tuomitse vaikeuksissa olevaa, vaan tahtoo auttaa. Kukapa haluaisi juoda ja pilata elämänsä sillä. Nämä ovat arvoituksia, ja kuka tämänkin ristin saa kohtalokseen, siis alkoholismin, kuten näemmä sinulla. Vaikuttaisi, että alkoholismi on jotenkin periytyvää, jos kerran isälläsikin on tällaista ollut. Kaikkea hyvää sinulle toivotan!

    • Hän auttaa

      Tuli vielä mieleen, vältä selkäasennossa nukkumista. Ainakin itselläni on usein juuri siitä kyse.

      Jumalaa kannattaa huutaa apuun tässäkin asiassa, vaikka ääntä ei tule, vaan siis ajatuksissa. Jännintä mielestäni ovat ne heräämiset, joissa luulen jo heränneeni ja näen - koska yritän liikuttaa itseäni - eräänlaisen toisen hahmon itsestäni, joka jo liikuttelee käsiä esimerkiksi, kunnes ymmärrän että vielä olen jonkinlaisessa unitilassa.

    • free-witch

      "******* (hebr ”satan”) kreik. ”diabolos” ”Lusifer, beelsebul, kiusaaja, lohikäärme” on yhtä totta kuin kaikki Raamatun sana. (2 Piet 1:21)"

      Ei siis millään tavoin totta.

      Aloittajalle toivon kaikkea hyvää - toivon että tätä kirjoittaessani olet jo hyvässä hoidossa -, ja jos alkaa mietityttää uskon käyttö hoidon osana, niin katsasta ensin "demon of dawn" nimimerkin kirjotuksia täällä raamatun uskottavuudesta (eli sen puutteesta), ja jos näyttää järkevältä (toivottavasti) niin jatka Derren Brownin kirjaan "Näin mieltä hallitaan". Siitä vielä - kunhan alkoholi-ongelma on parantunut - Dawkinsin "Jumalharha".

      Kaikkea hyvää "olenkoriivattu"!

      • free-witch

        Anteeksi, korjaus: Brownin kirjan nimi on MITEN mieltä hallitaan.


    • kerty

      Jeesus joi kyllä viiniä, mutta kristityllle on Pyhän Hengen neuvo:"Älkäät juopuko viinistä!"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      423
      2954
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2276
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      348
      1976
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1893
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1747
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1140
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe