Nuukailen vaikka rahaa olisi ketju poistettiin...

Pihistelijä.

Lyhyesti tiivistettynä, vietän köyhän elämää, vaikka minulla ja miehelläni on yli miljoonan omaisuus ja isot tulot. Tiedän mitä köyhyys on, olenhan ollut köyhä.
Ryysyistä rikkauksiin omalla työllä olemme nousseet. Piste. Ostamme halpaa ruokaa ja tarjoustuotteita. Olen oikea kitupiikki ja siksi varallisuutta löytyy.

13

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varsa hypäten hirnuu

      Epäloogista.

      Ensin kerrot, että teillä on isot tulot.

      Sitten kerrot olleesi joskus köyhä.

      Sitten kerrot teidän nousseen köyhyydestä rikkauteen.

      Sitten väität, että kitupiikkinä eläminen olisi selitys rikkaudellenne.

      Kertomuksesi ei siis edes pidä paikkaansa. Se on todennäköisesti kirjoitettu provoilumielessä. Miski? Mitä sellainen antaa sinulle? Jos sinulla mahdollisesti olisikin aineellista rikkautta, kovin vaatimattomilta kuitenkin vaikuttaa henkinen rikkautesi.

    • KKHS

      Uskoisin että poistettiin koska ei liittynyt juurikaan köyhyyteen. Köyhyyden mainitseminen ei riitä.

      • Fjrgkgiu

        Se on esimerkillistä tiedän maiki
        Vastaavan hän ei tinki rukanterbellisyydes
        Mutta vaatteen ottaa kierrätyksestä
        Käyttä ne reikäkuntoon ajaa halvalla
        Polkypyällä alle 40v ja varalisuus
        Yli 10miljoonaa asuu ja räkälähiössä


    • jotenkin näin

      Eihän tuo olekaan kuin provoilua.
      Viimeistään lause "haluaisin rakastella sängyn päällä, joka on täytetty seteleillä" paljasti tuon roskan.

    • 34tggy6878jhhghg

      "Lyhyesti tiivistettynä, vietän köyhän elämää, vaikka minulla ja miehelläni on yli miljoonan omaisuus ja isot tulot. Tiedän mitä köyhyys on, olenhan ollut köyhä.
      Ryysyistä rikkauksiin omalla työllä olemme nousseet. Piste. Ostamme halpaa ruokaa ja tarjoustuotteita. Olen oikea kitupiikki ja siksi varallisuutta löytyy."

      Kyllä se on juuri niin, että juuri säästäen ja kituuttaen vaurastuu - jos yleensä vaurastuu. Se kuuluisa sanonta "ei ne isot tulot - vaan ne pienet menot" tai "kun on paikka paikan päällä niin on markka markan päällä (nyk. euro kirj. huom!)" piti ennen, nyt ja tulevaisuudessakin hyvin paikkansa. Se mikä "laulaen tulee" ja jos sen "viheltäen "laittaa menemään, niin varmasti on köyhyys ja kipeys aina läsnä... Totuus joka ei pala valkeassakaan!

      • Pihistelijä, alkuper

        Näin se on. Olin pitkään hyvin hyvin köyhä ja elelin toimeentulotuella ja keräsin pulloja. Dyykkasin roskiksista ja olin epätoivoinen ressukka. Söin lähes pelkästään kaurapuuroa ja leipää. Mutta sain siis toimeentulotuellakin säästettyä rahaa. Nostin käteiset tililtä talteen, koska sossu ei myönnä avustusta, jos tilillä on liikaa rahaa, vaan saman verran pienentävät seuraavan kuukauden tukea. Näin täällä ainakin. Juttelin tuntemattomille kaupungilla ilmaisen kahvin toivossa. Monesti näin kävikin. Olin ihan rutiköyhä ja erittäin nuuka. Kävin leipäjonossakin, että rahaa säästyisi. Tiedän mitä köyhyys on.

        Sitten masennuin, halusin kuolla, halusin tappaa itseni, sairastuin todella pahasti ja minulla ei ollut mitään haluja elää, olin täysi erakko, karkotin ystäväni pois ja erkaannuin sukulaisista. Ruokakaan ei maistunut. Ei ollut mitään tekemistä, ei rakkautta, ei kumppania. Olin yltiönegatiivinen ja ihan pohjalla. Harrastin yhden yön suhteita, halusin hyväksyntää. Miehiä tuli ja meni.
        Minua yritettiin pakkohoitaa, mutta laitoin hanakasti vastaan. Tätä jatkui vuosia.
        Monesti jouduin sairaalaan tiputukseen ja kaikenmaailman kuvauksiin.

        Sitten halusin itse jossakin vaiheessa hoitoon. Masennus ei helpottanut, mutta ruoka alkoi maistumaan. Sain voimia ja vähän lihaa luiden ympärille. Virkistyin ja aloin taas olemaan sosiaalisempi. Pikkuhiljaa masennuskin väistyi, ilman lääkkeitä, en halunnut lääkkeitä, uskoin että masennus häviää jos siihen uskoo. Harrastin jopa sitten liikuntaa. Muutin ystävättäreni kanssa asumaan.

        Aloin hakemaan töitä ja sain työpaikan vajaan puolen vuoden yrittämisen jälkeen. Hain lukuisia paikkoja. Viihdyin töissäni ja elämälläni oli tarkoitus. Sitten löysin mieheni ja rakastuttiin. Sitä on jatkunut jo pitkään ja olen todella onnellinen että löysin hänet. Monet ikätoverini tekivät itsemurhan ja ei se kyllä kaukana ollut itsellänikään, mutta kuitenkin olen perusluonteeltani positiivinen, että jokin sai minut pysymään hengissä, kaiken pimeyden keskellä pystyin aina jotakin positiivistä näkemään ja toivoa, en uskonut että elämä olisi minun osaltani ohi. Uskoin että jotakin haluan vielä elämältä, muutakin kuin kurjuutta.
        Minusta kehkeytyi oikea taistelija. En suostunut olemaan yhteiskunnan varassa, en halunnut olla mitätön ja sairas pummi. Koin että köyhänä ihmisarvoni oli pyöreä nolla. Minua pompoteltiin luukulta toiselle ja virkailijat katsoivat vinoon minua sairasta ressukkaa.

        Nyt on paljon rahaa ja köyhyys on väistynyt. Olen rakkaani kanssa hyvin onnellinen ja rakastamme lastamme. Minulle vain tosiaan jäi köyhiltä ajoilta se nuukuus päälle. ''Ei ne suuret tulot, vaan ne pienet menot.'' ;D Halusin kääntää huonon menneisyyteni hyväksi tulevaisuudeksi, siinä onnistuinkin. Tarinani on ihan totta.

        Kannattaa olla kitupiikki. Vaikka palkkatulot eivät ole Suomen suurimmat, voi nuukailulla säästää paljon. Yksi euro on miljoonan alku ja kun potti kasvaa, voi sen sijoittaa ja raha sen kuin jatkaa lisääntymistään. Jos olisin vain tuhlannut huoletta ja säästänyt vain vähän, olisin useita satoja tuhansia euroja köyhempi, kuka siis sanoo ettei äärimmäinen penninvenytys kannata. Kävi minulla osakesijoituksissa toki vähän munkkikin.. ;)


    • sen arvoista?

      Ja kun säästät ja säästät ja pihistät koko elämäsi ajan, niin kuolet pois nauttimatta rahoistasi.

      Was it worth it?

      • Pihistelijä, alkuper

        Minä nautin elämästä, en niinkään rahoistani, nautin siitä että olen onnistunut nousemaan köyhyydestä, sairauksista ja että saan keräillä rahaa. Raha vain sattuu olemaan se keräilyn kohde. Tykkään että voin elää nuukasti ja säästää luonnonvaroja. Nautin siitä että voin jättää jotakin jälkeeni.


    • Pihistelijälle

      Missä vaiheessa tuo käännekohta tapahtui, kun sait työpaikan ja elämäsi lähti kohti parempaa? Minkäikäinen olit?

      • Pihistelijä, alkuper

        Olin 22-vuotias kun muutosta alkoi tapahtua... Oikeastaan koko nuoruusikäni oli yhtä alamäkeä. Yläasteen ja jatko-opiskelut kyllä hoidin loppuun, mutta enpä sairaana kyennyt sitten töihin ja putosin kelkasta täysin. Nykyään olen kouluttautunut lisää ja olen uudessa työpaikassa.


    • Vähällä toim.tuleva

      Vähän korni aloitus! Ei ihme että alkup. aloitus hävisi. Aika monet noudattaa kuitenkin samaa säästölinjaa, köyhät ja rikkaat. Ei siis mitään uutta auringonalla. Itse olen nippa nappa keskiluokkainen, en köyhä, en rikas. Keskiluokkaisuuden olen juuri saavuttanut ekonomisella, säästäväisellä otteella, muuten olisin köyhä.

    • Anonyymi

      No ei kyllä ole,ei tälle palstalle eksy kukaan kellä on miljoona. Tännehän voi kirjoittaa lööperiä. Mullakin on Mersu ettekä tiedä onko oikeasti 😆

    • Anonyymi

      No ei teillä oo rahaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe