Kun aurinko pysähtyi , Joos. 10:12-13

Mitähän tässä kohden koetetaan sanoa?

>> Sinä päivänä, jona Herra antoi amorilaiset israelilaisten käsiin, Joosua puhui Herralle israelilaisten kuullen ja sanoi:

"Aurinko, pysy paikallasi Gibeonissa!
Kuu, ole liikkumatta Aijalonin laakson yllä!"
13 Ja niin aurinko pysyi paikallaan ja kuu oli liikkumatta, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen. >>>

No aurinkohan ei tietenkään pysähtynyt, vaan kuten nämä nykyajan ymmärtämättömät tiedemiehet ovat jotenkin Saatanan vaikutuksesta huolimatta saaneet selville, niin Maapallohan se toki on joka tuolla pyörähtelee, joten Maapallo on se joka pysähtyi, ei suinkaan Aurinko.

Vai pitäisikö kreationistien mielen pahoittamisen estämiseksi muotoilla asia niin, että joidenkin tiedemiesten mukaan Maapallo kenties kiertää Aurinkoa, eikä asia nyt tietenkään voi 100 % varma olla, että annetaan jumalille pieni mahdollisuus jatkaa eloaan tuolla jossain.

Mutta annetaan luku- ja kirjoitustaidottomille beduiineille tuollainen pieni kohta anteeksi, jos on niin ikävästi, että kyseiset tiedemiehet ovat oikeassa ja Maapallo todellakin kiertää Aurinkoa.

Nyt tässä on vain eräs pieni fysiikan lakien tuottama ongelma, sillä Maapallo pyörii aika vinhaa vauhtia, sillä esim. päiväntasaajalla nopeus on noin 1600 km/h.

http://www.ekofokus.com/2012/03/planeettamme-numeroiden-valossa.html

Arvatkaapas, että mitä tuolloin olisi tapahtunut Maapallon pinnalla, jos kyseinen mollukka olisi äkisti lakannut pyörimästä?

Kappale liikkuu ensin 1600 km/h ja pysähtyy kuin seinään?

Onko fysiikan tunnilta tuttu ilmiö sellainen kuin jatkavuuden laki tai liikkeen jatkavuuden laki?

Ilmiö on tuttu vaikka kolaritilanteessa, eli sen takia meillä on autossa turvavyöt.

Joten mitenkäs tuollaiset pienet lapsukset olisivat ymmärrettävissä?

Jumala teki pienen inspiraatiovirheen?

Kirjoittajilla ei ollut inspiraatiota, mutta eipä ollut paljoa muutakaan tietoa mistään?

Vai olisiko niin, että tuolloin todellakin Aurinko kiersikin Maapalloa ja sitten Jumala pisti asiat uuteen uskoon, että meillä olisi tänä päivänä täällä jotain pähkäilemistä?

15

398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ---)Kappale liikkuu ensin 1600 km/h ja pysähtyy kuin seinään?

      Onko fysiikan tunnilta tuttu ilmiö sellainen kuin jatkavuuden laki tai liikkeen jatkavuuden laki?(---

      Ilmeisesti tässä Raamatun sadussa ei ollutkaan niin suurta merkitystä sillä, että päivä piteni ja yön tulo niin, että oli valoisaa siihen saakka, että saatiin hakattua vihollisen pataljoonat kuoliaiksi, ennen pimeän tuloa, vaan ilmeisesti juuri se planeettamme äkkipysäys sai vihollisjoukon paiskautumaan toiseen provinssiin?
      Luonnollisesti jumalat olivat etukäteen kertoneet, että sandaalit oli sidottava tiukasti kiinni lähimpään "katajaan" ettei olisi singahtanut vihollisten mukana?

      Sitä hivenen ihmettelen, että vielä sen kuunkin oli pysähdyttävä taistelun aikana?
      Eikös kuun liike jo muutenkin ole niin hidasta, että jos nyt se taivaan pienempi valo
      hivenen taistelun tiimellyksessä liikkuu ja siirtyy toiseen kohtaan, niin eihän sillä mitään niin dramaattista merkitystä olisi kun jo muutenkin on suht pimeää? Kuun valossa tappeleminen ei paljoa helpotu kun yleisessä käytössä yö aikaan olivat kuitenkin soihdut ja taistelut tapahtuivat tarinan aikoihin "sylipaineina" muutoinkin.

    • Todistusaartehia

      "Taistelun tuoksinnassa tosiaan tuntuu kuin aurinkokin olisi juuttunut paikoilleen, eikä se päivä tahdo millään loppua.
      Kuukin mollottaa lähes paikallaan ja siinä vihollisen ympäri lähes pimeässä pyöriessäni saattaa jopa tuntua siltä, että se kuu pyörii taakseppäin.
      Tähtiäkin näkyy ajoittain, johtuen massiivisista osumista päähäni. Kaikki tuntuu pyörivän jopa taakseppäin ja päivä ja yö tuntuvat helvetillisen pitkiltä. Kaikki on pysähtynyt, jopa sydämenikin tuntuu pysähtyvän."

      Molokin tallaaja
      Kirjeenvaihtajana Gibeonissa.

      • Hyvin mahdollista :)) toivotaan ettei nyt ihan pysähtynuyt ..

        alex


    • #Maapallohan se toki on joka tuolla pyörähtelee, joten Maapallo on se joka pysähtyi, ei suinkaan Aurinko.#

      No, noinhän se sen täytyy olla.

      Tosin sen ajan ihmisille maa on kaiken keskus (minkä kaiken - siitä ei minulla ole tarkkaa tietoa) - koska kaikenlaiset tähtien tähystäjät opettivat kansalle omia teorioitaan totuutena - niinkuin tekevät muuten tänäänkin ... esimerkiksi Bushmanni on varma että avaruus loppuu jossain, sen on joku kai jossain kirjoittanut - mutta mitä on sen avaruuden loppu-rajan takana - kun avaruus siis loppuu, siitä ei Bushmannilla ole kuitenkaan tietoa .... ja Bushmannin varma usko että ennen (joillekin vain oletettua) Big Bangiä .. ei ollut mitään ?? .. Mutta mikä se sitten räjähti ?? siitä ei edes tiede miehillä ole kuitenkaan tietoa ..

      Kovasti Bushmannikin kuitenkin kirjoittelee - ja tietää.. koska hän USKOO tietävänsä - uskoo erilaisiin tarinoihin ..

      Eiköhän se ollut sama juttu silloin ..
      Kun siis maapallo sai jonkinlaisen "käännösvirheen" niin miten luulette että sen ajan ihmiset siitä kertoivat toisilleen..?

      Spekuloivatko he että juu - luultavasti maapallon magneettiset navat nuljahtivat paikoiltaan ja sen seurauksena sitten tämä kummallinen tapahtuma ... Tuskin tekivät - vaan kertoivat asiasta oman uskonsa mukaan - siis suunnilleen samaan tapaan kuin muutkin sen ajan... ja nykyisetkin tiedemiehet - ja naiset ..

      alex

      • >>> esimerkiksi Bushmanni on varma että avaruus loppuu jossain, sen on joku kai jossain kirjoittanut >>

        Tällaista en ole koskaan kirjoittanut, vaan sinä valehtelet valehtelemasta päästyä ja se on tietenkin hyvä ominaisuus, kun kannattaa amerikkalaista huuhaa-lahkoa, joka syntyi 1800-luvun tiedon aikakaudella.

        Sinun käsityksesi siitä, että minä olisin sitä mieltä että avaruudella on raja, johtuu sinun omasta ymmärtämättömyydestäsi.

        Sinä et käsittääkseni hyväksy sitä tosiasiaa, että maailmankaikkeus laajenee tällä hetkellä, koska sinun ahtaassa pääkopassasi olet päätynyt siihen tulokseen, että avaruudella pitäisi silloin olla raja, jonka taakse se laajenee.

        http://www.avaruus.fi/kysy-tutkijalta/faq/mihin-maailmankaikkeus-laajenee.html

        Asiasta keskustelimme tässä, josta suoraan lainaus omasta kirjoituksestani:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11193943#comment-0

        >> Alexin lohdutukseksi on sanottava, että vaikka avaruus laajenee, avaruuden rajaa ei ole, ainakaan tämän hetkisen tiedon mukaan. >>

        Joten minä olen kirjoittanut sinulle todella ymmärrettävän selkeästi, että avaruudella ei ole rajaa, niin minua tietenkin ihmetyttää, että miten sinä kehtaat asiasta valehdella koko ajan, viesti toisensa perään?

        Vanhuus ei tule yksin, vai?

        >>> Kovasti Bushmannikin kuitenkin kirjoittelee - ja tietää.. koska hän USKOO tietävänsä - uskoo erilaisiin tarinoihin .. >>

        Tieteelliset teoriat eivät ole tarinoita.

        Raamattu sen sijaan pitää sisällään uskomatonta tarinaa, potaskaa ja epätietoa, joten on hyvin vaikea kuvitella, että sen takana olisi mikään korkeampi äly, joten siksi on loogista olettaa, että sen taustalla ovat luku- ja kirjoitustaidottomat oppimattomta beduiinit, jotka siellä jupisevat taikauskoisia käsityksiään asioista.

        >>> Spekuloivatko he että juu - luultavasti maapallon magneettiset navat nuljahtivat paikoiltaan ja sen seurauksena sitten tämä kummallinen tapahtuma >>

        Kaikista loogisin selitys asialle tuosta tapahtumasta (Joos. 10:12-13 ), että se on vain legendaa, tapahtumatonta kansantarinaa, kuten Kalevala ja kaikki erilaisten yhteisöjen kansanperinne.

        Ne ovat satuja sellaisille, joita sadut sattuvat miellyttämään.


    • Mistä lie oppinut?

      Alex.kasi on palstan platoninen valheveli ja siitä syystä häntä ei hyväksytä minkään lahkon jäseneksikään. Luulisi kuitenkin adventtikirkossa kiinnostusta löytyvän kun samankaltaisia valheveljiä se kirkkokunta on pullollaan?

    • Vanhin

      Muuten, kuka sanoo, että pallo täytyy pysäyttää "kuin seinään..." Kaipa tässä muita erilaisia vaihtoehtojakin on.

      Joskus, kauan sitten, lehtimies Noorbergen oli koonnut eri maiden legendoista ihan mukavan koosteen. Raamatussa pitkä päivä... kauempana Aasiassa pitkä ilta... Amerikan mantereella pitkä yö, itäisimmissä osissa tai Grönlannissa pitkä aamu. Mitään tieteellistä todistusarvoa kansantaruilla ei liene, mutta hauskoja kuitenkin.

    • Vanhin kirjoitti: «Muuten, kuka sanoo, että pallo täytyy pysäyttää "kuin seinään..." Kaipa tässä muita erilaisia vaihtoehtojakin on.»

      Jos maapallon pyörimisliikkeen pysäyttäisi ja sitten taas käynnistäisi niin varovasti, että elämä täällä ei tuhoutuisi, jarrutus- ja kiihdytysaikaa tarvittaisiin liian paljon, että vaikutelma auringon pysähtymisestä taivaalla ja pidentyneestä päivästä toteutuisi.

      Tuhoisat maanjäristykset ja tsunamit lähtevät liikkeelle aika äkkiä tuollaisessa pyörimisliikkeeseen kajoamisessa.

      «Joskus, kauan sitten, lehtimies Noorbergen oli koonnut eri maiden legendoista ihan mukavan koosteen. Raamatussa pitkä päivä... kauempana Aasiassa pitkä ilta... Amerikan mantereella pitkä yö, itäisimmissä osissa tai Grönlannissa pitkä aamu. Mitään tieteellistä todistusarvoa kansantaruilla ei liene, mutta hauskoja kuitenkin.»

      Tarkoittanet Rene Noorbergeniä? Hän on riemastuttava humpuukimestari ja velikulta, jolta löytyy kohukirjaa moneen lähtöön, mutta tieteellisyyden taso ja tyyli on hyvin samantapainen kuin Erich von Dänikenillä tai suomalaisittain läheisemmällä Juhan "af" Grannilla.

      Häneltä löytyy muun muassa varsin myötäsukainen kirja psyykikko ja selvänäkijä Jeane Dixonista, Nooan arkin "varmasta" löytymisestä, arkeologisista todisteista vedenpaisumusta edeltävästä kulttuurista, maailmanlopusta vuonna 2000, Nostradamuksen ennustamasta kolmannesta maailmansodasta ja onpa joukossa hyvin myönteisen sävyinen kirja myös Ellen G Whitesta.

      Mitä tulee noihin kansantarinoihin ajan venähtämisestä, ne eivät ole kovin hyvin keskenään yhteensopivia, ellei lukijalla ole jo valmiina varmuus Joosuan 10 luvun tapahtumien historiallisesta todellisuudesta. Ja yksi juttu siinä hiertää erityisen pahasti: tähtitieteen pioneereilta Babylonialaisilta ei löydy mainintaa tapauksesta ollenkaan. Niin erikoinen tapaus ei mitenkään olisi voinut jäädä heiltä huomaamatta.

      Joosuan tarinaa on yritetty selittää monin tavoin. Muun muassa on huomautettu, että heprean kielen pysähtymiseksi käännetty sana voi tarkoittaa myös auringon säteilyn taukoamista. On ehdotettu muun muassa auringonpimennystä. Ja on yritetty spekuloida jollakin mekanismilla, joka olisi aiheuttanut auringon säteilyn heijastumisen sellaisella tavalla, että se on näyttänyt auringon pysähtymiseltä keskelle taivasta.

      Mutta ilman muuta vahvin ja uskottavin selitys on koko ajan ollut tarjottimella edessämme: Jumala nyt vain kerta kaikkiaan teki ihmeen, kun hänellähän mikään ei ole mahdotonta. Ei ole ihmisen asia yrittää selvittää, miten kaikkivaltias temppunsa fysikaalisesti toteutti.

      Mitä tahansa, aivan kerta kaikkiaan mitä tahasa voi selittää näin: Se oli Jumalan ihme. Epäloogisuudet ja sekopäisyydet muuttuvat kirkkaiksi totuuksiksi ihan tuosta vain.

    • Näin lahkoissa.

      "Muuten, kuka sanoo, että pallo täytyy pysäyttää "kuin seinään..." Kaipa tässä muita erilaisia vaihtoehtojakin on."

      Vaihtoehtoja on tasan yksi ja se on se, että Raamattu on kokoelma huonosti ja hutiloiden kokoon kyhättyjä tarustoja ja aikansa kansansatuja.
      Aina kuitenkin löytyy ihmisiä, joita kiinnostaa huonotkin sadut ja satujen/tarujen pohjalle aletaan sitten sepittämään selityksiä ja niitä aletaan joidenkin hörhöjen keskuudessa pitämään jopa totena. Se on täydellistä sekopäisyyttä ja eräänlainen kalvava sairaus ihmisessä, joka lopulta tuhoaa ihmisen mielen ja hänestä voi tulla vaikkapa joukkomurhaaja kiihkomielisyydessään.
      Adventtikirkon keskuudesta on noussut ns. profeettoja, jotka ovat luulleet itsestään liikoja ja ovat julistautuneet perustamansa lahkon keulakuvaksi, jota keulakuvaa sitten palvellaan ja puolustetaan lahkon sisällä mustasukkaisesti kuin kultaista vasikkaa.

    • Näin lahkoissa. kirjoitti: «Vaihtoehtoja on tasan yksi ja se on se, että Raamattu on kokoelma huonosti ja hutiloiden kokoon kyhättyjä tarustoja ja aikansa kansansatuja.»

      Tämä väite loukkaa Raamattuun uskovia. Mutta miksi se loukkaa?

      Arvelen syyn olevan siinä, että väitettä ei pääse pakoon mihinkään muuhun kuin loukkaantumiseen.

      Kun kysyy, miksi on syytä uskoa vaikkapa Joosuan kirjan auringon seisahtumisesta kertovaan tarinaan, vastaukset lähtevät joko kiertämään kehää tai sitten loikkaavat johonkin varmaan turvaruutuun, kuten "se onkin uskonasia", tai "se on Jumalan ihme".

      Kehää kiertävät vastaukset noudattavat useimmiten hämmästyttävän pienen kaarevuussäteen kierrosta. "Siihen on syytä uskoa, koska se on Raamatussa", "Raamattu on totta, koska se on Jumalan sanaa", "Tiedämme Raamatun olevan Jumalan sanaa, koska Raamattu sanoo, että Jumalan sana on totta", "Kun uskoo, että Raamattu on Jumalan sanaa, niin kirkastuu se, että Raamattu on todellakin totta." Ja niin edelleen, pyörien ympäriinsä alle neliömetrin kokoisessa komerossa.

      Kuitenkin kaikkein mielettömimmät jutut lähtevät etsimään perusteita havainnoista. "Luonnon ihmeellisyys todistaa Jumalasta. Ja Raamattukin kertoo Jumalasta, siis Raamatun on oltava totta.", "Historia ja arkeologia todistavat Raamatun kertomien tapahtumien todellakin tapahtuneen.", "Raamattua tukevat arkeologian tulkinnat ovat oikeita, koska Raamattu kertoo asiat juuri niinkuin ne ovat tapahtuneet."

      Ja niin päin pois. Näitä jorisevat niin vihtorit kuin tohtoritkin. Koulutus ei näytä pelastavan sokeilta pisteiltä.

    • Eikö näin?

      --------Joosua puhui Herralle israelilaisten kuullen ja sanoi:

      "Aurinko, pysy paikallasi Gibeonissa!
      Kuu, ole liikkumatta Aijalonin laakson yllä!"
      13 Ja niin aurinko pysyi paikallaan ja kuu oli liikkumatta, kunnes kansa oli kostanut vihollisilleen.-------

      Oikein tarkoin kun tuota Raamatun kohtaa lukee, niin siitä saa sellaisen käsityksen, että Joosua nimitti herraa auringoksi ja kuuksi ja käski vain siinä siis herraa pysymään paikoillaan?
      Ilmeisen kuvakielen omainen pyyntö herralta?

    • Vanhat tarinat

      Vanhat tarut ovat joidenkin mielestä kiinnostavia ja niihin yritetään löytää joku selitys ja jos ei selitystä löydy niin silloin kaikki on vain jumalien ihmeellisiä ja käsittämättömiä tekoja.

    • aurinko on

      Herrat ja pastorit ovat aurinkoja. He pysyvät aina paikallaan.

    • filade

      Maailman vanhin ajoitettu auringonpimennys oli iltapäivällä 30. lokakuuta 1207 eKr.
      https://yle.fi/uutiset/3-9907523
      Ja sen aikaiset muualla ovat huomioineet tosin tavanomaista pitemmästä päivästä, joka taas todistaa että Jumala luo tarvittaessa tilanteen; Joos.10:13...Niin seisoi siis aurinko paikoillaan keskitaivaalla koko päivän kiirehtimättä laskemaan.

    • Jobinpostia

      Joos.10:13 "Niinhän on kirjoitettu Oikeamielisten kirjassa". Biblia (1776). "Eikö tämä ole kirjoitettu hurskaan kirjassa?" Mistä mahtaa tälläisiä kirjoja löytyä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1809
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1187
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      73
      1083
    4. 45
      1075
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      949
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      939
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      880
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      833
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      818
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      35
      779
    Aihe