Ketipinor

11 + 20

Minulla on Aspergerin oireyhtymä ja otan iltaisin kaksi Ketipinor-tablettia koska ilman niitä en pysty nukkumaan hyvin. Jos yritän nukkua ilman niitä niin unista tulee rauhattomia ja omituisia. Painajaisista nyt ei ihan voi puhua kuitenkaan, unet ovat nimittäin jälkeenpäin ajateltuna huvittavia. Kaverini on sanonut minulle, että minun ei pitäisi käyttää alkoholia lainkaan tuon Ketipinorin takia. Käytän kuitenkin silloin tällöin alkoholia, mutta humalatilassa en ota noita lääkkeitä. Onko kaverini oikeassa?

6

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain muuta?

      http://www.laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=18783&

      Neuroleptit tuhoaa aivojen unireseptorit?

      Suomessa on paljon neuroleptien off-label - käyttöä, vaikka ne ovat todellisuudessa skitsofrenian ja muiden vakavien mielisairauksien hoitoon kehitettyjä lääkkeitä, joissa on vakavia sivuvaikutuksia. Neurolepteja käytetään jopa unettomuuden hoitoon, kuten Ketipinoria, vaikka tämän lääkkeen sanotaan pitkässä käytössä vaurioittavan aivojen unesta vastaavia osia ja jopa mahdollisesti tuhoavan aivojen unireseptorit. Ketiapiinin pitkäaikaiskäyttö voi vahingoittaa pysyvästi aivojen nukahtamisesta vastaavia osia. Kaikkien antipsykoottisten lääkkeiden tavoin pitkäaikainen käyttö voi helposti aiheuttaa pysyviä aivovaurioita. Tästä syystä ketiapiinin tapaisten antipsykoottisia aineiden käyttö tulisi rajoittaa ainoastaan vakavien mielenterveyden ongelmien hoitoon.

      Ketipinor tuhoaa otsalohkot ja limbisen järjestelmän, minkä jälkeen oppiminen, tunteet, muisti, motivaatio, aistit ja puhekeskus heikkenevät.
      "Skitsofrenia" tai "bipolaarisuus" eivät ole mitään yksittäisiä tunnettuja solutason aivosairauksia. Näiden diagnoosien alla on paljon erilaisia ja eri tavoilla oireilevia ihmisiä. Martin Harrowin 15 ja 20 vuoden tutkimuksissa seurattiin potilaita hyvin pitkäaikaisesti, ja yllättävän suuri osa esimerkiksi skitsofreniadiagnoosin saaneista potilaista lopulta lopetti neuroleptit. Tämä ryhmä myös lopulta pärjäsi paljon paremmin toiminnallisesti kuin neurolepteja syönyt ryhmä.

      Neuroleptit lamaavat "antipsykoottisilla" tasoilla aivojen dopamiinipolkuja ja siten korkeampiin ihmisen ajattelun ja tunteiden säätelyyn liittyviä aivojen alueita, kuten otsalohko ja limbinen järjestelmä. Tämän ominaisuuden vuoksi niitä lääkkeitä voidaan käyttää esimerkiksi "skitsofrenian", "bipolaarisuuden" ja nuorten ja vanhusten käytöshäiriöiden kontrollointiin. Nämä lääkkeet eivät varsinaisesti paranna mitään aivoissa olevaa sairautta, ne lamaavat ison osan aivoista. Jotkut potilaat ja varsinkin potilaan läheiset ja muu yhteiskunta voivat kokea "kemiallisen lobotomian" vaikutukset hyödyllisinä, mutta on myös suuri osa "skitsofreniaa" tai "bipolaarista" sairastavia (tarkemmin niillä nimillä diagnosoituja), jotka voivat toiminnallisesti paremmin hyvin pienellä annoksella näitä lääkkeitä tai jopa ilman niitä.

      http://www.lokakuunliike.com/ll-uutiset/ketipinorin-vaaroista-vaietaan-suomessa

      • pelko päälle

        Onko sama juttu abilifyn kanssa?


      • jeppppe
        pelko päälle kirjoitti:

        Onko sama juttu abilifyn kanssa?

        jeppp. tilanne on kutakuinkin sama kaikkien neuroleptien kohdalla. aripipratsoli on neurolepti.


      • Jolloin jatkuva
        jeppppe kirjoitti:

        jeppp. tilanne on kutakuinkin sama kaikkien neuroleptien kohdalla. aripipratsoli on neurolepti.

        unettomuus tai bentsot ovat parempi ratkaisu?


      • Ketipinoria 9v.

        Kyllä, voin itse henkilökohtaisesti allekirjoittaa, että noin käy kun ketipinoria syö! Olen syönyt ahdistukseen ja pelkotioihin kyseistä lääkettä tyhmä kun olin. Luotin lääkäriini täysin sinisilmäisesti. Nyt olen sitten aikalailla työkyvytön, muisti, asioiden kokonaisvaltainen hahmottaminen ja tunteet ovat kadonneet. Tilalle on tullut tyhjyys. Kun aloitin lääkkeet, sain vitosia tenteistä yliopistolla, mutta ei enää, enää en opiskele, en kykene. Paniikkihäiriökin on hoitunut kuin itsestään tunneskaalan suppenemisen myötä.

        Lääke on hirveätä p*skaa, nykyajan tapa hoitaa lobotomia. Veikkaan, että sama lopputulos syntyy juuri tällaisella pitkällä käytöllä.

        Älkää syöky, vaan koettakaan kääntää herkkyys vahvuudeksenne. Antakaa pahojen olojen tulla ja mennä, älkää pelätkö niitä, kyllä ne ajan kanssa ohi menevät. Tyhjyys ja tunnottomuus on pahinta, ja sen tämä lääke todellakin saa aikaan.


    • hyvin nukkava

      Minulla Ketipinor on toiinut hyvin (klo 1.00!!) unilääkkkeeksi tosin nyt lipsahti pitkäksi kun juutuin foorumille ja aamulla ei ole töihin lähtöä. Mulla 25mg iltaisin ja antaa tunnin päästä raukean olon ja uni on rauhaisaa ja aamulla virkeänä herää! Lääkärini sanoi 10v. sitten että näitä "jyviä" voit syödä huoleti loppuikäsi noin pienellä annoksella ja olen samaa mieltä kun hulluksisi en ole tullut.. muuten kun eukon mielestä kun töitä teen 24/7 viikolla vointini mukaan. Turha kärsiä unettomista öistä kun apu löytyy mutta järki mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      607
      4448
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3489
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      149
      3165
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2439
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      9
      2275
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      246
      1810
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1447
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1330
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe