Jeesus on

Joh. 14:6
Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani


Mitäs jos lähdettäisiin tästä liikkeelle.

25

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimierkkii

      Hyvä aloitus !
      Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä.

    • Miten Jumala puhuu meille tänään:

      Hepr. 1:1
      Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta,
      Hepr. 1:2
      on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi, jonka kautta hän myös on maailman luonut

      Hepr. 12:24
      ja uuden liiton välimiehen, Jeesuksen, tykö, ja vihmontaveren tykö, joka puhuu parempaa kuin Aabelin veri.
      Hepr. 12:25
      Katsokaa, ettette torju luotanne häntä, joka puhuu; sillä jos nuo, jotka torjuivat luotaan hänet, joka ilmoitti Jumalan tahdon maan päällä, eivät voineet päästä pakoon, niin paljoa vähemmän me, jos käännymme pois hänestä, joka ilmoittaa sen taivaista.


      Jeesus lähetti meidät, hänen omansa julistamaan:
      1. Tess. 2:4
      vaan niinkuin Jumala on katsonut meidän kelpaavan siihen, että meille uskottiin evankeliumi, niin me puhumme, emme, niinkuin tahtoisimme olla mieliksi ihmisille, vaan Jumalalle, joka koettelee meidän sydämemme

      1. Piet. 4:11
      Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja; jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, minkä Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti. Amen.
      2. Kor. 5:19
      Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.

      Joh. 20:31
      mutta nämä ovat kirjoitetut, että te uskoisitte, että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä uskon kautta olisi elämä hänen nimessänsä.

      Ps. 119:160
      Sinun sanasi on kokonansa totuus, ja kaikki sinun vanhurskautesi oikeudet pysyvät iankaikkisesti.

      Mutta on myös niitä, jotka eivät ota vastaan:
      Jer. 6:10
      Kenelle minä puhuisin, ketä varoittaisin, että he kuulisivat? Katso, heidän korvansa ovat ympärileikkaamattomat, eivät he voi kuunnella. Katso, Herran sana on tullut heille pilkaksi, ei se heille kelpaa.

      Joh. 8:47
      Joka on Jumalasta, se kuulee Jumalan sanat. Sentähden te ette kuule, koska ette ole Jumalasta."

      Jumalaton pyytää merkkiä loputtomasti, mikään ei hänelle riitä.
      - jos Jumala tekisi sitä ja tätä, sitten uskoisin ..
      - jos Jumala puhuisi sillä tavalla ...
      Matt 12:
      38 Silloin muutamat kirjanoppineista ja fariseuksista vastasivat hänelle sanoen: "Opettaja, me tahdomme nähdä sinulta merkin".

      Aivan samoin on tänään, vaikka kaikki koko Raamattu on avoinna hänen edessään, jumalaton vaatii lisää.
      Matt. 13:15
      Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'

      Ne, jotka tahtovat kuulla Jumalan äänen, Jumalan Pyhä Henki kyllä puhuu tänäkin päivänä. Ne, jotka kaipaavat, niille Jumala puhuu monin tavoin tänäänkin Pyhän Hengensä kautta.

    • Siirrän toiselta palstalta keskustelun tänne, jos se nyt suostuu siirtymään. Tuo edellinen vastaus oli siellä toisella palstalla olevaan kysymykseen.

      Moni myös on esittänyt vaikka minkälaisia ehdotuksia, minkälainen Jumalan pitäisi olla, he eivät ymmärrä miksi Jumala toimii tai on toiminut niinkuin on toiminut.

      Yksinkertainen vastaus tähän on se, että tämä on Jumalan universumi, hän on sen luonut ja tehnyt siitä sellaisen kuin on tehnyt, hän on toiminut niinkuin on toiminut, hän on luonut säännöt, joiden mukaan toimitaan tai joutuu 'pelistä pois'.

      Kun joillakin on nyt parempia ehdotuksia, miten Jumalana pitäisi toimia tai miten pelastusasia pitäisi järjestää, niin heillä ei ole kuin yksi ongelma: heillä ei ole omaa universumia.

      Kun tässä ketjussa tarkastellaan millainen Jeesus on, me saamme ymmärrystä siihen, millainen Jumala on, koska Jumala tuli Jeesuksessa kertomaan meille ihmisille Jumalasta ja hänen suunnitelmastaan, koska emme lain kautta ymmärtäneet kunnolla asiaa. Lakiliitto ei toiminut, siksi tehtiin uusi liitto, joka perustuu Jeesuksen ristin kuolemaan, syntien sovittamiseen ja Jumalan armoon.

      Ef 2:
      8 Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja-
      9 ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

      • Korkeampi moraali

        Minulla ei tosiaan ole omaa universumia, mutta jos olisin Jumala, hoitaisin homman paremmin kuin kristittyjen jumala. Kadotusta ei olisi eikä tarvetta pahuuteen. Enkä ilmoittaisi itsestäni yhdelle pikkukansalle vasta pronssiajalla. Olisin aktiivisesti yhteydessä ihmisiin.


    • Janoatko

      Joh. 4:14
      mutta joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään".

      Joh. 6:51
      Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta."

    • Tie on selkeä

      Jossain palstalla kaivattiin myös hyvin selkeää sanomaa Jumalan tahdosta.

      Joh. 3:16

      Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.


      Eikös tuo ole täysin selkeästi sanottu.

    • Joh. 10:9

      Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu, ja hän on käyvä sisälle ja käyvä ulos ja löytävä laitumen

    • Matt 25:
      10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

      Edellisessä kohdassa Jeesus sanoo, että hän on ovi, jonka kautta pääsee sisälle taivasten valtakuntaan,

      Tässä kohdassa taas sanotaan, että ovi voi mennä myös kiinni. Tulee aika, jolloin Karitsan hääjuhlat alkavat ja silloin ylkä noutaa morsiamensa, kihlattunsa luokseen hääjuhliin.

      Tuo oven sulkeminen tarkoittaa myös sitäkin, että on aikoja ihmisen elämässä, jolloin Jumalan kutsu on sydämessä selkeästi esillä, toisina aikoina uskon asiat eivät kiinnosta lainkaan. On tärkeää käydä sisälle pelastukseen silloin, kun Jumala kutsuu ja sisimmässä on kysymyksiä ja haluaa löytää vastauksia. Jumala ei aina kutsu ihmistä.

      Jes. 55:6
      Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.

    • Ilm. 1:8
      "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
      Ilm. 22:13
      Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.
      Ilm. 21:6
      Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
      Joh. 8:12
      Niin Jeesus taas puhui heille sanoen: "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus"
      Joh. 10:11
      Minä olen se hyvä paimen. Hyvä paimen antaa henkensä lammasten edestä.
      Joh. 10:14
      Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut,
      Joh. 11:25
      Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut
      Joh. 15:1
      "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.
      Matt. 28:20
      ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."

    • Jeesus oli edeltä tiedetty:
      Matt 1:
      21 Ja hän on synnyttävä pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus, sillä hän on vapahtava kansansa heidän synneistänsä."
      22 Tämä kaikki on tapahtunut, että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo:
      23 "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme. (Jes 7)

      Jes 9:
      6 (9:5) Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.

      Miika 5:2
      (5:1) Mutta sinä, Beetlehem Efrata, joka olet vähäinen olemaan Juudan sukujen joukossa, sinusta minulle tulee se, joka on oleva hallitsija Israelissa, jonka alkuperä on muinaisuudesta, iankaikkisista ajoista.

      Ps 145:
      13 Sinun valtakuntasi on iankaikkinen valtakunta, ja sinun herrautesi pysyy polvesta polveen

      Hänessä siis toteutui Jumalan hyvä suunnitelma.
      Ef 1:
      3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa,
      4 niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään, rakkaudessa,

      Kristus on siis Raamatun keskipiste ja iankaikkinen suunnitelma.

    • Hänet tunnistettiin ja profetoitiin jo ennen syntymää ja syntymän jälkeen:
      Luuk. 1:43
      Ja kuinka minulle tapahtuu tämä, että minun Herrani äiti tulee minun tyköni?

      Luuk 2:
      10 Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle:
      11 teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.

      25 Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä.
      26 Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt Herran Voidellun.
      27 Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan,
      28 otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi:
      29 "Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan;
      30 sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi,
      31 jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä,
      32 valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille"

      36 Ja oli naisprofeetta, Hanna, Fanuelin tytär, Asserin sukukuntaa. Hän oli jo tullut iälliseksi. Mentyään neitsyenä naimisiin hän oli elänyt miehensä kanssa seitsemän vuotta,
      37 ja oli nyt leski, kahdeksankymmenen neljän vuoden ikäinen. Hän ei poistunut pyhäköstä, vaan palveli siellä Jumalaa paastoilla ja rukouksilla yötä ja päivää.
      38 Ja juuri sillä hetkellä hän tuli siihen, ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta.

      Matt 2:
      2 ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan."

    • Jeesus kohtasi paljon ihmisiä ja joitakin noista kohtaamisista on kirjoitettu meille.

      Matt 19:
      16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"
      17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."
      18 Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta',
      19 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi', ja: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'".
      20 Nuorukainen sanoi hänelle: "Kaikkia niitä minä olen noudattanut; mitä minulta vielä puuttuu?"
      21 Jeesus sanoi hänelle: "Jos tahdot olla täydellinen, niin mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa; ja tule ja seuraa minua".

      Jotkin asiat voivat estää, että ihminen ei halua tulla Jeesuksen omaksi, tässä oli yksi este, omaisuus ... muutoin mies oli elänyt kunnollista elämää kaikin puolin.

    • Toinen kohtaaminen.

      Luuk 10:
      25 Ja katso, eräs lainoppinut nousi ja kysyi kiusaten häntä: "Opettaja, mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen elämän perisin?"
      26 Niin hän sanoi hänelle: "Mitä laissa on kirjoitettuna? Kuinkas luet?"
      27 Hän vastasi ja sanoi: "Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".
      28 Hän sanoi hänelle: "Oikein vastasit; tee se, niin sinä saat elää".

      Jeesus vastasi aika selkeästi kyselijöille. Vaihtoehtoja ei annettu.

    • Onpa hyvää välillä

      Ihanaa lukemista. Kiitos asiallisesta ketjusta.

    • Tässäkin oli yksi kohtaaminen.

      Joh 3:
      1 Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
      2 Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
      3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".

      Nikodeemus ei tiennyt, miten Jumalan lapseksi tullaan; yhtä eksyksissä ovat tänäänkin monet. Se, että uskoo, että Jeesus on ei pelasta ketään, tarvitaan uudestisyntymisen ihme.

    • Jeesus lähestyi aina erilaisella tavalla ihmisiä, aika ja paikka ja tilanne ratkaisivat.

      Joh 4:
      7 Niin tuli eräs Samarian nainen ammentamaan vettä. Jeesus sanoi hänelle: "Anna minulle juoda".
      8 Sillä hänen opetuslapsensa olivat lähteneet kaupunkiin ruokaa ostamaan.
      9 Niin Samarian nainen sanoi hänelle: "Kuinka sinä, joka olet juutalainen, pyydät juotavaa minulta, samarialaiselta naiselta?" Sillä juutalaiset eivät seurustele samarialaisten kanssa.
      10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Jos sinä tietäisit Jumalan lahjan, ja kuka se on, joka sinulle sanoo: 'Anna minulle juoda', niin sinä pyytäisit häneltä, ja hän antaisi sinulle elävää vettä."

      Tässä on eräs evankeliumin salaisuus. Meidän pitäisi anoa armolahjaa, joka on paras juuri siihen tilanteeseen, jossa olemme.
      1 Kor 12:
      31 Pyrkikää osallisiksi parhaimmista armolahjoista. Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien.

      Ei olekaan kysymys siitä, mikä armolahjoista on paras, vaan on kysymys siitä, mikä armolahja on paras siihen tilanteeseen, jossa olemme - tämä on se 'verraton tie'. Sitä pitäisi siis anoa tilanteen mukaan, niinhän Jeesus juuri toimi. Jeesus osui aina siihen kohtaan, joka kosketti ihmisen sisintä eniten - hän asetti ihmisen valinnan paikalle.

      • Herne nenään.

        Raamatun lainaus. Sanal.10:19. Missä on paljon sanoja, siinä ei syntiä puutu; mutta joka huulensa hillitsee, se on taitava. Saarn.5:2. Sillä paljosta työstä tulee unia, ja missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä.


    • Joh 8:
      10 Ja kun Jeesus ojensi itsensä eikä nähnyt ketään muuta kuin naisen, sanoi hän hänelle: "Nainen, missä ne ovat, sinun syyttäjäsi? Eikö kukaan ole sinua tuominnut?"
      11 Hän vastasi: "Herra, ei kukaan". Niin Jeesus sanoi hänelle: "En minäkään sinua tuomitse; mene, äläkä tästedes enää syntiä tee".

      Jälleen yksi kohtaaminen, josta Jeesuksen armahtavaisuus, laupeus ja anteeksiantaminen näkyy.

      Jeesus on tullut syntisiä pelastamaan.

    • Yksin Jeesus

      Asiallinen ketju. - Vaihteeksi.

    • Kutsuttuja olemme

      Matt 4:
      18 Ja kulkiessaan Galilean järven rantaa hän näki kaksi veljestä, Simonin, jota kutsutaan Pietariksi, ja Andreaan, hänen veljensä, heittämässä verkkoa järveen; sillä he olivat kalastajia.
      19 Ja hän sanoi heille: "Seuratkaa minua, niin minä teen teistä ihmisten kalastajia".
      20 Niin he jättivät kohta verkot ja seurasivat häntä.

      Matteus ei kerro kuin yksinkertaisesti Simonin ja Andreaan kutsusta, mutta Luukas valaisee vähän enemmän. Nuo kalastajat olivat kuulleet Jeesusta ja sitten,
      Luuk 4:
      38 Niin hän nousi ja meni synagoogasta Simonin kotiin. Ja Simonin anoppi sairasti kovaa kuumetta, ja he rukoilivat Jeesusta hänen puolestansa.
      39 Niin hän meni ja kumartui hänen ylitsensä ja nuhteli kuumetta, ja se lähti hänestä; ja heti vaimo nousi ja palveli heitä

      Luuk 5:
      1 Kun kansa tunkeutui hänen ympärilleen kuulemaan Jumalan sanaa ja hän seisoi Gennesaretin järven rannalla,
      2 niin hän näki järven rannassa kaksi venhettä; mutta kalastajat olivat niistä lähteneet ja huuhtoivat verkkojaan.
      3 Ja hän astui toiseen niistä, joka oli Simonin, ja pyysi häntä viemään sen vähän matkaa maasta; ja hän istui ja opetti kansaa venheestä.
      4 Mutta puhumasta lakattuaan hän sanoi Simonille: "Vie venhe syvälle ja heittäkää verkkonne apajalle".
      5 Niin Simon vastasi ja sanoi hänelle: "Mestari, koko yön me olemme tehneet työtä emmekä ole mitään saaneet; mutta sinun käskystäsi minä heitän verkot".
      6 Ja sen tehtyään he saivat kierretyksi suuren joukon kaloja, ja heidän verkkonsa repeilivät.
      7 Niin he viittasivat toisessa venheessä oleville tovereilleen, että nämä tulisivat auttamaan heitä; ja he tulivat. Ja he täyttivät molemmat venheet, niin että ne olivat uppoamaisillaan.
      8 Kun Simon Pietari sen näki, lankesi hän Jeesuksen polvien eteen ja sanoi: "Mene pois minun tyköäni, Herra, sillä minä olen syntinen ihminen".
      9 Sillä kalansaaliin tähden, jonka he olivat saaneet, oli hämmästys vallannut hänet ja kaikki ne, jotka olivat hänen kanssaan,
      10 ja samoin myös Simonin kalastuskumppanit, Jaakobin ja Johanneksen, Sebedeuksen pojat. Mutta Jeesus sanoi Simonille: "Älä pelkää, tästedes sinä saat saaliiksi ihmisiä".
      11 Ja he veivät venheet maihin, jättivät kaikki ja seurasivat häntä

      Jokaiselle ihmiselle Jeesuksella on erilainen kutsu, Simon Pietari kutsuttiin näin, hän tuli vakuuttuneeksi siitä, että Jeesus on seuraamisen arvoinen, hänen opetuksensa oli Jumalasta ja tekonsa olivat tekoja, joita ei ihminen voi tehdä.

      Meille monille ei ole Jeesus tällä tavalla ilmestynyt, vaan hänen kutsunsa on tullut meidän sisimpäämme ja me olemme alkaneet etsiä Jumalan totuutta ja löytäneet sen; toisilla tuo etsintä on kestänyt vähemmän aikaa, toisilla siihen on mennyt pidemmän aikaa, mutta kuitenkin Jeesuksen tykö on tultu.

      Noille opetuslapsille Jeesuksella oli aivan erikoinen tehtävä, heidän tuli perustaa ensimmäinen seurakunta ja viedä evankeliumi eteenpäin. Meillekin Jeesuksella on aivan erityinen tehtävä, toisille se ei ole kovin julkinen, eikä näkyvä, toisille se voi olla sitäkin. Jokainen meistä on kuitenkin kutsuttu viemään evankeliumia eteenpäin olemalla sillä paikalla, johon Jumala meidät on kutsunut.

    • pitkätjesselle

      Kyllä se näyttää siltä että se paikka on sadalla kymmenellä prosentilla pelekällä höpöttäjän paikalla. Mitä te muka olette tehneet, muuta kun haukkuneet täällä toisianne? Te ette ota vuorisaarnaa vakavasti, koska teidän mielestänne jeesuksen puheet vuorella oli pelkkää hetulointia, te poimitte näitä rusinoita pullasta. Mitä sanoo Jeesus, siis ei paavali vaan Jeesus, Matteuksen 7 luvussa ja keessa 21? " Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon." ja mikä se tahto on? Matteus 22:36-40: "36 "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
      37 Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
      38 Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
      39 Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.
      40 Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat." Mutta äe. tämähän onkin "lakihenkisyyttä" eikä sitä tarvitse ottaa lukuun. Mitäpä luulette, paljonko kitaran soitto auttaa koditonta joka menee nukkumaan minne lie viemäriputkeen ja isoako lähimmäisen rakkautta osoittaa se että omassa lämpimässä vuoteessaan lausuu muistaessaan muutaman sanan nälkäisten puolesta. Joka sekin tapahtuu vain siksi että se kuuluu tapoihin. Armosta huutaa ja hurraa semmoiset miehet jotka päiväntyötä tekemättä korjaavat kymmenykset audiensa maksamiseksi ja uima-altaan puhdistusmaksuihin. Jeesus on kyllä jossain muualla kuin näillä palstoilla ja sitä Jeesusta te ette ikinä löydä.

    • On hienoa, että joku sydämessään haluaa tehdä Jeesuksen tahdon, niinkuin ymmärrän edellisen kirjoittajan 'pitkätjesselle' pyrkivän tekemään. Hän etsii todellista tapaa palvella Jeesusta ja tehdä hänen tahtonsa mukaisia hyviä tekoja. Häntä oikein harmittaa, että kaikki eivät niin elä ja tee. Rukoustyötä on siis paljon, paljon on vielä ihmisiä, jotka eivät täydellä sydämellä palvele Jeesusta ja ole hänen nimelleen kiitokseksi ja kunniaksi ja ylistykseksi.

      Niin Jeesustakin harmitti, kun opetuslapset kysyivät häneltä:
      Matt 18:
      1 Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
      2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä

      Jeesus asetti lapsen uskon ensimmäiseksi, uskon joka on vilpitön ja ei epäile Jeesusta, eikä hänen sanojaan, vaan ottaa ne vastaan ja seuraa Jeesusta ja tekee niitä tekoja, joita Jeesus teki.

      Viimeiseksi hän asetti ne, jotka yrittävät vietellä jonkun pois Jeesuksen seurasta ja saada hänen lankeamaan pahoihin tekoihin.

      Täälläkin keskustelupalstalla on monenlaisia kirjoituksia, on niitä, jotka haluavat koroittaa Jeesuksen nimeä ja niitä, jotka haluavat väheksyä ja jopa halveksia Jeesuksen nimeä.

      Minua hämmästyttää monesti se, että ne, joille Jeesus ei mitään merkitse, ovat niin kovin paljon äänessä. Miksi? Miksi he eivät ole jossakin mukavissa puuhissa, miksi he eivät kunnioita niitä, jotka uskovat eri tavalla kuin he itse? Toisaalta he vaativat tasa-arvoista ja kaikkien ihmisten valintojen ja mielipiteiden kunnioittamista - ristiriitahan siinä silloin on, He itse eivät kunnioita, eivätkä kohtele tasa-arvoisesti niitä, jotka ovat eri mieltä. Kaikkia meitähän tämä sama tietysti koskee, jokaisella ihmisellä on oikeus olla sitä mieltä kuin on - sen kunnioittamisen puutettahan täällä on paljon. Jeesus ei tarvitse meidän puolustelujamme, Jumala ei tarvitse meidän vakuuttelujamme - Jumala puolustaa meitä, hänen omiaan, hän on meidän turvakalliomme ja puolustajamme, hän pitää huolta, että me saamme asua sisäisessä rauhassa ja levossa, kiitoksessa ja lohdutuksessa ja rohkaisussa kaikissa elämämme tilanteissa, niissäkin, jossa tuntuu, että maailma ympäriltämme on kaatumassa ja me itsekin olemme lähes tuhon omia.

      Jumala on hyvä, siksi hän tuli Jeesuksessa tunnistettavassa ja näkyvässä muodossa ihmisten keskelle kertomaan, että hän pelastaa meidät. Iankaikkisuudessa me saamme aina nähdä Jeesuksen kasvot ja sen kirkkauden, joka niistä loistaa halki ikuisuuden.

    • Mark 6:
      1 Ja hän lähti sieltä ja meni kotikaupunkiinsa, ja hänen opetuslapsensa seurasivat häntä.
      2 Ja kun tuli sapatti, rupesi hän opettamaan synagoogassa; ja häntä kuullessaan monet hämmästyivät ja sanoivat: "Mistä tällä on kaikki tämä, ja mikä on se viisaus, joka on hänelle annettu? Ja mitä senkaltaiset voimalliset teot, jotka tapahtuvat hänen kättensä kautta?

      Jeesuksen kotikaupungin väki hämmästeli, kun olivat kuulleet Jeesuksen opetusta ja nähneet hänen voimalliset tekonsa, mutta eivät uskoneet!

      Eivät kyenneet selittämään, miten Jeesus puhui ja toimi niin - kuulivat ja näkivät, mutta eivät käsittäneet, eivätkä ymmärtäneet.

      Tänäkin päivänä monet kuulevat ja näkevät, mutta eivät usko, eivät lähde liikkeelle ja ota itse selvää - ovat oman valheellisen mielensä vankeja.

      Näin se on aina ollut, aina on niitä, jotka eivät ota vastaan evankeliumia, vaikka se tulee ihmeidenkin todistusten kautta. Onneksi on myös niitä, jotka lähtevät matkalle ja ottavat itse selvää, löytävät kadonneen yhteyden Jumalaan Jeesuksen kautta ja pääsevät sisälle taivasten valtakuntaan.

      Pelastus on Jumalan teko. Joskus mekin ajattelemme, että jos Jeesus tekisi enemmän ihmeitä, ihmiset uskoisivat, mutta ei ole niin. Jeesus itsekin sanoi, että vaikka joku kuolleista nousisi ylös ja julistaisi, eivät ihmiset uskoisi, jos he eivät usko julistettua Jumalan sanaa.

      Meidän Jeesuksen omien onkin syytä rukoilla, että Pyhä Henki saisi tehdä työtä ihmisten sydämissä ja raivata siellä tilaa Jeesuksen tulolle. Jos sydän on täynnä kaikkea muuta, Jeesus ei voi sinne tulla - ensin täytyy raivata tilaa Jeesukselle. Jumalan on ensin saatava ihmisen sydän kaipaamaan pelastusta ja lähtemään matkalle etsimään tietä Jeesuksen luo.

    • Luuk 8:

      11 Sen jälkeen hän vaelsi Nain nimiseen kaupunkiin, ja hänen kanssaan vaelsivat hänen opetuslapsensa ynnä suuri kansanjoukko.
      12 Kun hän nyt lähestyi kaupungin porttia, katso, silloin kannettiin ulos kuollutta, äitinsä ainokaista poikaa. Ja äiti oli leski, ja hänen kanssaan kulki paljon kaupungin kansaa.
      13 Ja hänet nähdessään Herra armahti häntä ja sanoi hänelle: "Älä itke".
      14 Ja hän meni ja kosketti paareja; niin kantajat seisahtuivat. Ja hän sanoi: "Nuorukainen, minä sanon sinulle: nouse."
      15 Niin kuollut nousi istualleen ja rupesi puhumaan. Ja hän antoi hänet hänen äidillensä.

      Luukas, joka oli lääkäri ammatiltaan, kirjoittaa tästä tapauksesta. Matteus, Markus ja Johannes eivät tuo tapausta esiin. Myöskään tuo Nain niminen kaupunki ei tule esiin Raamatussa uudelleen. Ei puhuta myöskään mitään noista henkilöistä, nimiä ei mainita, ei leskiäidin, eikä pojan.

      Jeesus vain valitsee tulla juuri siihen tilanteeseen, kun hautajaissaatto kulkee kohti hautapaikkaa, johon poika oli määrä haudata. Ei kerrota, miksi Jeesus valitsi tulla juuri tuohon tilanteeseen. Jeesus kuitenkin tulee juuri siihen. Ensin hän menee leskiäidin luo ja vasta sitten pojan luo.

      Jeesus sanoo kaksi merkittävää sanaa ensin äidille: 'älä itke', nuo sanat hän sanoo sinulle tänään. Jeesus on tulossa sinun luoksesi auttajana, lohduttajana, voiman antajana, parantajana, pelastajana, armahtajana, sytien anteeksi antajana. Älä itke, Jeesus on tulossa luoksesi!

      Tuolle pojalle Jeesus sanoo vain yhden sanan: 'nouse'. Mitään muuta ei tarvittu, kun kuollut poika herää kuolleista ja äidin kyyneleet muuttuvat ilon kyyneleiksi.

      Juuri noin Jeesus tahtoo tulla sinunkin ongelmiesi ja vaikeuksiesi keskelle, juuri noin hän tahtoo sinullekin sanoa, joka olet kuin kuollut, koska elämä on käynyt ylivoimaisen raskaaksi; nouse, on Jeesuksen sana sinullekin tänään.

      Hän on sama Jeesus, joka tahtoo valita tulla juuri sinun luoksesi, joka olet jo lähes kaiken toivon menettänyt, joka ajattelet, ettei enää ole muuta kuin kuolema. Jeesus tahtoo valita juuri sen tien, jonka varrella sinä asut ja olet ja elät, juuri sinne hän tahtoo tulla. Juuri sinua hän tahtoo koskettaa tänään.

      Kuten tuossa kertomuksessa kerrotaan, äidiltä ei vaadittu mitään, ei uskoa, ei mitään tekoja, Jeesus vain tuli, tuli pyytämättä, valitsi tuon reitin, jota pitkin tuo äiti saattoi poikaansa hautaan, juuri sen reitin Jeesus valitsee tänäänkin, jonka varrella hän voi kohdata sinut, eikä hän vaadi sinulta mitään, hän vain tulee ja koskettaa ja sanoo lohduttavat sanat: 'älä itke' ja 'nouse'.

    • Jeesus myös opetti paljon:
      Matt 5:
      1 Kun hän näki kansanjoukot, nousi hän vuorelle; ja kun hän oli istuutunut, tulivat hänen opetuslapsensa hänen tykönsä.
      2 Niin hän avasi suunsa ja opetti heitä ja sanoi:
      3 "Autuaita ovat hengessään köyhät, sillä heidän on taivasten valtakunta.
      4 Autuaita ovat murheelliset, sillä he saavat lohdutuksen.
      5 Autuaita ovat sävyisät, sillä he saavat maan periä.
      6 Autuaita ovat ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä heidät ravitaan.
      7 Autuaita ovat laupiaat, sillä he saavat laupeuden.
      8 Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.
      9 Autuaita ovat rauhantekijät, sillä heidät pitää Jumalan lapsiksi kutsuttaman.
      10 Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
      11 Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
      12 Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1884
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      236
      1555
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      243
      1507
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1406
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1338
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1189
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1142
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      154
      1139
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1133
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe