Jeesuksen Kristuksen Jumaluus

Jeesuksen Kristuksen Jumaluus

Kol. 1:16

Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen,

Joh 1:
1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

Sananl 8:
23 Iankaikkisuudesta minä olen asetettu olemaan, alusta asti,…..

1 Moos 1:
1 Alussa loi Jumala taivaan ja maan.

Kuka oli siis luomassa taivasta ja maata, jos Kristus on kaiken luonut? Ilman häntä ei ole syntynyt / luotu mitään. Kristus Jumala.

1 Moos 1:
26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".
27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Fil. 2:7
vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;

Kristukselle tehtiin siis muoto ’ihmisen muoto’, jotta hän voisi tulla todelliseksi Jumalana, jotta ihminen ymmärtäisi Jumalan suunnitelman pelastuksesta. Tuon Kristuksen kuvan mukaan luotiin ihminen – Kristukselle suunniteltiin siis jo ennen maailmankaikkeuden luomista muoto, joka tuli todeksi sitten Kristuksen syntymisen kautta Marian lapseksi.

Kenen kuva on siis ihminen? Kristuksen kuva, Jumalan kuva.

Kuka istuu valtaistuimella nyt?
Ilm 4:
2 Ja kohta minä olin hengessä. Ja katso, taivaassa oli valtaistuin, ja valtaistuimella oli istuja.
3 Ja istuja oli näöltänsä jaspis-ja sardionkiven kaltainen; ja valtaistuimen ympärillä oli taivaankaari, näöltänsä smaragdin kaltainen.
4 Ja valtaistuimen ympärillä oli kaksikymmentä neljä valtaistuinta, ja niillä valtaistuimilla istui kaksikymmentä neljä vanhinta, puettuina valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli päässänsä kultaiset kruunut.
5 Ja valtaistuimesta lähti salamoita ja ääniä ja ukkosen jylinää; ja valtaistuimen edessä paloi seitsemän tulisoihtua, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä.
6 Ja valtaistuimen edessä oli ikäänkuin lasinen meri, kristallin näköinen; ja valtaistuimen keskellä ja valtaistuimen ympärillä oli neljä olentoa, edestä ja takaa silmiä täynnä.
7 Ja ensimmäinen olento oli leijonan näköinen, ja toinen olento nuoren härän näköinen, ja kolmannella olennolla oli ikäänkuin ihmisen kasvot, ja neljäs olento oli lentävän kotkan näköinen.
8 Ja niillä neljällä olennolla oli kullakin kuusi siipeä, ja ne olivat yltympäri ja sisältä silmiä täynnä. Ja ne sanoivat lakkaamatta yötä päivää: "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on".
9 Ja niin usein kuin olennot antavat ylistyksen, kunnian ja kiitoksen hänelle, joka valtaistuimella istuu, joka elää aina ja iankaikkisesti,
10 lankeavat ne kaksikymmentä neljä vanhinta hänen eteensä, joka valtaistuimella istuu, ja kumartaen rukoilevat häntä, joka elää aina ja iankaikkisesti, ja heittävät kruununsa valtaistuimen eteen sanoen:
11 "Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut"

’Sinä olet luonut kaikki’ – kuka on luonut kaikki? Kristus Jumala.

11

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kristuksella on muoto.
      Ilm 1:
      10 Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
      11 joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".
      12 Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
      13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
      14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
      15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
      16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
      17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
      18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.

      Kenet Hesekiel näki:
      Hes 1:
      25 Ja kuului ääni taivaanvahvuuden yläpuolelta, joka oli niitten pään päällä. -Kun ne seisoivat, laskivat ne siipensä alas.
      26 Ja taivaanvahvuuden yläpuolella, joka oli niitten pään päällä, oli valtaistuimen muotoinen, näöltään kuin safiirikiveä. Ja valtaistuimen muotoisella istui hahmo, ihmisen näköinen, kohoten korkealle.
      27 Ja minä näin ikäänkuin hehkuvaa malmia, tulen näköistä, jota ympäröi kehä ylöspäin siitä, mikä näytti hänen lanteiltansa; ja alaspäin siitä, mikä näytti hänen lanteiltansa, minä näin kuin tulen näköistä, ja sitä ympäröitsi hohde.
      28 Kuin kaari, joka on pilvessä sadepäivänä, niin oli näöltään sitä ympäröivä hohde. Senkaltainen oli katsoa Herran kirkkauden hahmo. Ja kun minä sen näin, lankesin minä kasvoilleni. Ja minä kuulin äänen, kun joku puhui.

      Hes 8:
      2 Ja minä näin, ja katso: tulennäköinen hahmo! Ja alaspäin siitä, mikä näytti sen lanteilta, oli tulta, ja ylöspäin sen lanteista näkyi loiste, joka oli nähdä niinkuin hehkuva malmi.

      Hes 10:
      1 Sitten minä näin, ja katso: taivaanvahvuuden yläpuolella, joka oli kerubien pään päällä, oli ikäänkuin safiirikivi, näöltään valtaistuimen kaltainen; se näkyi heidän yläpuolellansa.
      ’Ihmisen näköinen’ on Kristus Jumala

      Kenet Daniel näki?

      Dan. 7:9
      Minun sitä katsellessani valtaistuimet asetettiin, ja Vanhaikäinen istuutui. Hänen vaatteensa olivat valkeat kuin lumi ja hänen päänsä hiukset kuin puhdas villa. Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.

      Iankaikkisuudesta olevan Kristuksen Jumalan. Vain Kristuksella on ihmisen muoto.

      Kenestä Jesaja puhuu?
      Jes. 37:16
      "Herra Sebaot, Israelin Jumala, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat, sinä yksin olet maan kaikkien valtakuntain Jumala; sinä olet tehnyt taivaan ja maan.

      Kuka oli luonut taivaan ja maan? Kristus Jumala

    • Jesaja puhuu myös Isästä Jumalasta
      Jes. 66:1
      Näin sanoo Herra: Taivas on minun valtaistuimeni, ja maa on minun jalkojeni astinlauta.

      Jumala on henki ja hänen olemuksensa täyttää koko maailmankaikkeuden – sen Jesaja tiesi Pyhän Hengen kautta.

      Jes. 9:7
      (9:6) Herraus on oleva suuri ja rauha loppumaton Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnallansa; se perustetaan ja vahvistetaan tuomiolla ja vanhurskaudella nyt ja iankaikkisesti. Herran Sebaotin kiivaus on sen tekevä.

      Kuka istuu Daavidin valtaistuimella? Kristus Jumala

      Jer. 3:17
      Siihen aikaan sanotaan Jerusalemia Herran valtaistuimeksi, ja kaikki kansat kokoontuvat sinne, Jerusalemiin, Herran nimen tähden eivätkä enää vaella pahan sydämensä paatumuksessa.

      Kuka istuu Kristuksen tuhatvuotisessa valtakunnassa valtaistuimelle, Herran valtaistuimelle?
      Kristus Jumala.

      2. Kun. 19:15
      Ja Hiskia rukoili Herran edessä ja sanoi: "Herra, Israelin Jumala, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat, sinä yksin olet maan kaikkien valtakuntain Jumala; sinä olet tehnyt taivaan ja maan.

      Ketä Hiskia rukoili?
      ’olet tehnyt taivaan ja maan’ Kuka loi taivaan ja maan. Kristus Jumala. Vain Jumala voi luoda!

      Ps. 9:4
      (9:5) Sinä hankit minulle oikeuden ja ajoit minun asiani, sinä istuit valtaistuimelle, sinä vanhurskas tuomari.
      Ps. 29:10
      Herra istui valtaistuimellaan, ja vedenpaisumus tuli. Herra istuu kuninkaana iankaikkisesti.
      Ps. 33:14
      asumuksestaan, valtaistuimeltaan hän katselee kaikkia maan asukkaita,
      Ps. 45:6
      (45:7) Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti; sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

      Kuka istuu kuninkaana iankaikkisesti, kuka ajaa meidän asiamme, kuka on vanhurskas tuomari, kenen valtikka on oikeuden valtikka? Kristus Jumala.

      Ps. 89:14
      (89:15) Vanhurskaus ja oikeus on sinun valtaistuimesi perustus, armo ja totuus käy sinun kasvojesi edellä.

      Kenestä psalmin kirjoittaja puhuu, Kristuksesta Jumalasta.

      Ps. 93:2
      Sinun valtaistuimesi on vahva aikojen alusta, hamasta iankaikkisuudesta olet sinä.
      Ps. 97:2
      Pilvi ja pimeys on hänen ympärillänsä, vanhurskaus ja oikeus on hänen valtaistuimensa perustus.
      Ps. 99:1
      Herra on kuningas, vaviskoot kansat-hän, jonka valtaistuinta kerubit kannattavat-huojukoon maa.

      Kristus istuu valtaistuimella, vanhurskaus ja oikeus on perustana.

      Sak. 6:13
      Herran temppelin hän on rakentava, ja valtasuuruutta hän on kantava, ja hän on istuva ja hallitseva valtaistuimellansa; hän on oleva pappi valtaistuimellansa, ja rauhan neuvo on vallitseva niitten molempien välillä
      Luuk. 22:30
      niin että te saatte syödä ja juoda minun pöydässäni minun valtakunnassani ja istua valtaistuimilla ja tuomita Israelin kahtatoista sukukuntaa.

      Tuhatvuotisessa Kristuksen valtakunnassa hän on hallitsija ja pappi.

    • Jeesus itse kertoi näistä valtaistuimista myös:
      Matt. 5:34
      Mutta minä sanon teille: älkää ensinkään vannoko, älkää taivaan kautta, sillä se on Jumalan valtaistuin
      Matt. 23:22
      Ja joka vannoo taivaan kautta, vannoo Jumalan valtaistuimen kautta ja hänen kauttansa, joka sillä istuu.
      Matt. 25:31
      Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.

      Missä Kristuksen valtaistuin siis on ja missä Kristus istuu?
      Ilm. 7:17
      sillä Karitsa, joka on valtaistuimen keskellä, on kaitseva heitä ja johdattava heidät elämän vetten lähteille, ja Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

      Kuka jakaa oikeutta, kenellä on valta: Kristus on se, joka tuomitsee ja jakaa oikeutta.
      Hepr. 1:8
      mutta Pojasta: "Jumala, sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka
      Kol. 1:13
      häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan.
      Ef. 1:21

      korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa.
      1. Piet. 5:11
      Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen.
      Dan. 7:27 (Kenen valtakuntaan meidät onkaan siirretty? Kristuksen valtakuntaan)
      Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset."
      Ps. 75:7
      (75:8) vaan Jumala on se, joka tuomitsee: yhden hän alentaa, toisen ylentää
      Joh. 5:22
      Sillä Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomion Pojalle
      Room. 2:16
      sinä päivänä, jona Jumala on tuomitseva ihmisten salaisuudet Kristuksen Jeesuksen kautta, minun evankeliumini mukaan.
      Matt. 28:18
      Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
      Ilm. 20:11
      Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
      Ilm. 20:12
      Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan

      Raamattu siis sanoo, että Jumala tuomitsee kaikki ja tuo tuomion julistaja on Kristus, joka istuu valtaistuimella viimeisellä tuomiolla, ei ole epäselvää, että Kristus on Jumala.

      Kuka on luoja ja uudistaja?
      Ilm. 21:5
      Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet"

      Kuka on luonut nykyiset, kuka siis luo tulevaiset – Kristus Jumala

      Miksi sitten Raamattu puhuu, että Kristus istuu Majesteetin oikealle puolelle ja miksi Raamattu puhuu, että Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva. Jumala on henki ja hänen olemuksensa täyttä koko maailmankaikkeuden, vain Kristuksessa Jumala on ottanut ihmisen muodon ja siksi hän istuu valtaistuimella, hänet me kerran saamme nähdä.

      Ilm 22:
      3 Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä
      4 ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa.

      Miksi sanotaan, että ’näkevät hänen kasvonsa’ - siis yhdet kasvot, kenen kasvot, kenellä on ihmisen muoto ? vain Kristuksella on ihmisen muoto ja lisätään ’ja hänen nimensä on heidän otsissansa’, kenen omia me olemme, kenen nimi on iankaikkisuudessa meidän otsissamme? Meidän Jumalamme nimi, Kristuksen nimi. Vai oletko sinä Kristuksen oma.

    • Vain Kristuksessa Jumala on ottanut ihmisen muodon ja tuon Kristuksen taivaallisen kirkastetun ihmisen muodon me näemme myös iankaikkisuudessa aina. Kenen luokse me olemme matkalla, emmekö Kristuksen luokse, ketä me odotamme tulevaksi noutamaan meidät, emmekö Kristusta.

      Onhan nämä valtavan monimutkaisia asioita ymmärrettäväksi, mutta meidän ei tarvitse ymmärtää kaikkea, vaan antaa elämämme pelastajalle, meidän Jumalallemme Jeesukselle Kristukselle Jumalalle. Pyhä Henki kirkastaa meille Kristusta ja sitä ihmeellistä pelastusta, joka Golgatan ristillä meille annettiin, kun Kristus meidän Herramme ja Lunastajamme sovitti meidän syntimme.

    • touhonpoika
    • powertruth

      Jeesuksen Jumaluus on kumoamaton totuus.

    • ilpoporista

      Noin on Jeesus on Jumala.

    • Kun Joh. 1:1 sanoo ja puhuu; "Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala", tarkoittaa sana alussa luomakunnan alkua, ei Isän Jumalan alkua, sillä Isä on aluton, loputon, syntymätön, kuolematon, ääretön näkymätön ja rajaton.

      Sana syntyi ennen Jumalan luomakunnan alkua samalla hetkellä kun Isä Jumala sanoi: "Tulkoon valkeus, ja valkeus tuli." [1. Moos. 1:3; 2. Kor. 4:6 ] "Sana on Jumalan luomakunnan esikoinen. Ensimmäinen Isän Jumalan työ ja teko.

      • Usko Toivonen

        Teoriassasi on sellainen ongelma, että Raamatun ilmoitus ei ala sanoilla;

        " tulkoon valkeus"

        Vaan:

        1. Alussa loi Jumala taivaan ja maan.
        1: Moos. 1.

        Ja :

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        2. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
        3. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        3 Kaikki ovat sen kautta tehdyt, ja ilman sitä ei ole mitään tehty, joka tehty on.

        3 Every thing was by his hand; and without him, was not any thing whatever that existed.

        Tämä on selvästi ilmoitettu, kuinka se on.


    • Kun Jeesus herätti kuolleita, hän teki sen juuri siksi, että ihmiset uskoisivat, että hän on puhunut totta. Jeesus herätti Lasaruksen ja monia muita. Vain Jumala, joka on elämän antaja ja ylläpitäjä, voi antaa kuolleelle elämän - kukaan tai mikään muu ei voi.

      Vaikka ihmiset näkivät nuo Jeesuksen tunnusteot, jotka hän teki, vaikka he olivat juuri siellä paikalla, näkivät omin silmin ja kuulivat omin korvin, kun Jeesus sanoi Lasarukselle: 'Lasarus, tule ulos!' Näkivät, kuinka tuo kuolinliinoihin kääritty mies tulee Jumalan voimasta ulos, vaikka on siteissä.

      Vain Jumala voi antaa elämän - tämän vuoksi Jeesus herätti kuolleita, jotta ihmiset käsittäisivät, että hän on Jumala, joka on tullut ihmisten keskelle.

    • ÄLÄ NARRAA...

      ""Vain Jumala voi antaa elämän - tämän vuoksi Jeesus herätti kuolleita, jotta ihmiset käsittäisivät, että hän on Jumala,""

      Apostolit näkivät asian aivan toisin kuin sinä. MIKSI??????????????????

      Apostolien teot 2
      22. Te Israelin miehet, kuulkaa nämä sanat: Jeesuksen, Nasaretilaisen, sen miehen, josta Jumala todisti teille voimallisilla teoilla ja ihmeillä ja merkeillä, joita Jumala hänen kauttansa teki teidän keskellänne, niinkuin te itse tiedätte,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1884
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      236
      1555
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      243
      1507
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1406
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1338
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1189
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1142
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      154
      1139
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1133
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe