Miten voi olla pääkaupungissamme näin rumaa!!!

esko,,,..,.0990

10

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lauri!1

      en kehtaisi kutsua sukulaisiani maalta kylään jos asuisin tuolla kulmilla. Maalla ihmiset yleensä luulee et kun asuu Helsingissä, on komeaa ja ylvästä, mutta tuo on kammottavampaa katseltavaa kuin venäjällä.

    • Tuollaistahan on Suomi täynnä.

      Helsingin ydinalueet ovat varsin nättejä - etenkin vanha keskusta, Eira, Ullanlinna ja Kaivarin seutu, Kruununhaka, Töölöt, Meilahti, Munkkiniemi, osin myös Hakaniemi, Kallio ja Vallilakin.

      Tosin etenkin rautatieaseman kupeessa/eduskuntatalon edustalla oleva "kansalaistorin" alue on mielestäni aika nihkeä. Ei tullut järin kummoinen musiikkitalosta (ja se haukiveistos siinä edustalla on todella ruma), eikä Sanomatalokaan järin viehättävä ole. Isoin ongelma tuossa on kuitenkin se, että ns. "kansalaistori" on käytännössä pelkkä avoin asfalttikenttä.

      • Tosin, ehkä tuo alue hiljalleen tuosta kohenee, kun Finlandiatalon taakse tehdään jonkinmoinen puistoalue keskustakirjasto rakennetaan.


      • antti J:

        Kaikki vanhat alueet Helsingissä on arvokkaita. Muut rumia. on sillä paljon merkitystä sillä, mitä asunnon ikkunasta näkyy, toinen ruma rakennus vai komeita 1900 luvun ikiaikaisia rakennuksia, niillä Helsinki on kaunis ei uudemmilla kolosseilla.
        Pitää osata rempoissa vanhaa kunnioittaen remontoida, ei esim vaihtaa ihania kauniita vanhoja pattereita rumiin, ei tehdä parvia, ei hävittää vanhoja ovia, ikkunaruuruja asunnoissa ovissa ja muussa sisällä. Nykymies ei osaa rakentaa kuin sutta ja sekundaa ja sekin rumaa.


    • 5. polven stadilaine

      Jotenkin lähiöistä puskee räikeästi silmiin sellainen väliaikaisuuden tuntu. Jossain jutussa sen on jotkut rakennusyhtiöt myöntäneetkin, että he suunnittelivat alueet 60-luvulla väliaikaisiksi ja kestämään vain 20-30 vuotta ja sen jälkeen ne rakennettaisiin kokonaan uudelleen.

      Nyt en ole moneen vuoteen käynyt lähiöissä. Onko viime vuosien rakennustyyli jossain lähiössä saanut viimeistellyn, kestävän ja suunnitellun tunnun?

    • Sampo-

      Kontulan ostari on ruma, mutta romanttisesta perspektiivillä kaunis. Paikassa on jotain kulttuurihistoriallista vähän, kuten Pihlajamäen neukkutorneissa. Toivottavasti Kontulan ostaria ei ainakaan lähdetä purkamaan, pientä peruskunnostustahan ostarin alueelle on jo tehty. Jussi Pajunen ei taida ymmärtää, ettei tässä taloustilanteessa ole kannattavaa seisottaa kiinteistöjä tyhjillään vaan, että kitkettäisiin sen kautta alueen ongelmia. Ongelmat on jossain paljon syvemmällä yhteiskunnassa.
      Yleensä vielä menee niin, että tarjonta vastaa kysyntää ja Kontulan alueella juuri muut kuin baarit ei ole kannattavia. Yksipuolistuminen palveluissahan on tapahtunut juuri siksi, ettei kirja- taikka eläinkaupat alueella kannata.

    • vilunki bb

      ”Tämä on ihan hirveä mesta. Ihan sairas paikka. Minulla on kaksi pientä lasta, jotka haluaisivat joskus leikkiä tuossa puistossa, piikkien takia en voi päästää heitä sinne. Huumekauppa on ihan avointa”, toteaa nelikymppinen mies, joka haluaa pysytellä anonyyminä.
      Kontulan "ostarin asukkaat" kertovat, mitä ovat mieltä alueesta ja Jussi Pajusen ehdotuksesta.
      http://www.hs.fi/kaupunki/a1305880240572

    • ioioio89898989
    • garlo#

      asunnon pitää olla katseen kestävässä tslodds js myös lähellä olevien talojen katseenkestäviä! Jugend linnaa" ei saa pilata lastulevy- yms. nykyajan rumilla keksinnöillä.

    • ioioiooiomnmnmnmnmn

      rakentajilla on liian suuri valta muokata kaikkien yhteistä maisemaa.

      Siinä sit ihmiset kärvistelee rumassa ympäristössä KAUAN!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4955
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3134
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1217
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe