Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Loukkaaminen ja anteeksipyyntö

tuuminaa

Kun loukkasin. Pohdin tässä muillekin pohdittavaksi.

Valhettako?

Missä olin ja mitä tapahtui ennen ja jälkeen, mitä siitä seurasi, ja millainen jälki syntyi. Sen tuntee se, joka jätti jäljen. Kysyn, mitä teen asialle?
Mitä tästä opimme?

Netissä kirjoittaminen helppoa, vaivatonta. Miten netissä sääntöjen mukaan toimitaan, miten sääntöjä rikotaan?

Käsitteet; luottamussuhde, integriteetti, kunnia, loukkaus, ihmisarvo, valhe, totuus, tulkinta, konteksti, terapia, lääkitys, tunnustaminen, anteeksipyyntö, anonymiteetti, muutos.

Luottamussuhde. Se syntyy tai ei, on tärkeä terapian onnistumisen kannalta, kuin myös sielunhoidossa. Luotanko ihmiseen, riippuu mm. arvoista ja uskomuksista.

Asioitamme, jotka ahdistavat, velottavat voimavarojamme, imevät meidän kapasiteettiamme, kuormittavat muitakin ihmissuhteitamme, jälkikasvuamme jne. on hyvä puida ja käsitellä luottamuksellisessa suhteessa.

Mitä tässä kirjoittaessa siis tahtoo sanoa?

Mitä aion tehdä, kun epäonnistuin ja olen menettänyt itsehillintäni. Riittääkö julkinen anteeksipyyntö, anonyyminä?
Netissä kirjoittaminen, ongelmallistako? Mikäpä sen helpompaa, nopeaa kuin myös tehokasta, mutta kuitenkin vaarallistakin, vahingollista.

Miten purkaa pahaa oloa toisin, eikö sitten työhön, lemmikkeihin, fyysiseen liikuntaan, saatat ajatella.
Mikä saa meidät loukkaamaan, jos ei kunniaa niin integriteettiä.

Mikähän on sitten sitä kunnianloukkausta? Miten määrittelemme integriteetin käsitteen? Ihmisarvosta puhutaan. Naisen kunnia ja miehen kunnia, kunniallinen, kunnollinen.

Integriteetti, loukkaamattomuus, onko se opittua?

Rikoslakiako muuttamaan tai soveltamaan?

Jospa muistaisimme; kun ahdistaa, tulee kysyä, mitä teen asialle. Ahdistaessa pohdimme vaihtoehtoja. Lääkitys, ilman luottamussuhdetta voi johtaa kaaokseen, mielen kaaokseen, järjettömältä näyttävään toimintaan.

Sairaudesta puhumattakaan voimme kaikki joutua vaikeuteen, ahdinkoon, jolloin ongelmat kasautuvat, kaaos on läsnä, ja virheitä tapahtuu.

Kuka myöntää tehneensä väärin. On hyvä palata asiaan, suuremmitta seurauksitta. Asianosaisen on hyvä palata asiaan, myöntää oma tilanteensa, vihansa, suuttumuksensa, siitä sen syvempää selontekoa kenenkään vaatimatta.

Lääkitys saa aikaan ylireagoimisen, nyt tässä, kahden ihmisen keskinäiseen suhteeseen, vaikkakin epäilynä, kuitenkin sopimattomana, kunniattomin keinoin. Terapian päättyminen ja muutos elämässä saa aikaan ylireagoimisen, josta mielellään vaikenee.

Muistammehan nyt, että on oikein käyttää stressi ym. tilanteissa mielialalääkettä, mutta yhdessä luottamuksellisen terapeutin kanssa, itsellemme parasta ajatellen, toisia kunnioittaen, itsensä hilliten, halliten, enempää vahingoittamatta itseä kuin muitakaan.

Heti julkaisun jälkeen pyysin, että kirjoitus poistettaisiin, asia on vieläkin luettavissa ja pysyy ilmeisesti tästä eteenpäinkin. Tässä viittaan kirjoitukseeni netissä, en kuitenkaan pyydä enää arkistoa penkomaan.

Terapiassa ei kovin paljon pyydetä anteeksi tekemisiään, sanomisiaan. Nyt pyydän anteeksi.

Valheen henki saa meidät uskomaan kaiken, mitä epäilemme, mutta totuuden henki riisuu meidät valheesta ts. itsepetoksesta.

Kent. M. Keithiä lainaten, "Ihmiset ovat suosiollisia heikoille, mutta seuraavat vain vahvoja. Taistele edes muutamien heikkojen puolesta kaikesta huolimatta."

0

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        93
        2444
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2153
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        82
        1798
      4. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        44
        1591
      5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1566
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        11
        1525
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        33
        1488
      8. 54
        1350
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        88
        1305
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        30
        1219
      Aihe