Voiko ihminen voittaa gorillan

Luomakunnan kruunu

Voiko ihminen voittaa gorillan ilman aseita? Itse uskoisin pystyväni tähän, harrastanut painia jo 3 vuotta ja melkein 1 vuoden nyrkkeilyä niin en usko että gorillasta olisi kovaa vastusta minulle. Pari kertaa joutunut oikeaan tappelutilanteeseen enkä ole ikinä kenellekkään hävinnyt. Uskon vahvasti että saisin gorillalta nopeampaa hengen pois kuin se minusta. Hämäisin vasemmalla nyrkillä että löisin muka mahan seudulle mutta sitten salamannopeasti pamauttaisin oikealla pleksiin, todennäköisesti kaatuis, sitten päälle ja kuristusote ja gorilla hengiltä. Mitä mieltä te olette?

25

3033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieti hetki

      Että olet erittäin tyhmä ihminen.

    • alanmies

      Ei voittaminen ole aina tappamista.
      Sinusta olen sitä mieltä että jos näkisin sinun tekevän noin, löytyttäisin sinut niin että muistat koko ikäsi.
      Heikompiaan ei tarvitse tappaa.

    • Gorillauros ja -naaras ovat kovasti erivoimaisia. Uroksen kanssa soittaisit harppua alle minuutissa, mutta naaraan kanssa menisi kauemmin.

    • Gorilla on noin kuusi kertaa vahvempi kuin ihminen, voisithan sinä sen kanssa vähän aikaan sparrata mutta gorillalla on sen verran pitemmät kädet ja nopeampi liikkeissään että sinut saataessa otteen olet entinen, gorilla kykenee repimään kätesi irti olkapäistäsi ilman mitään suurempaa vaivaa.

      http://www.thenakedscientists.com/HTML/questions/question/1000346/

      • ihan varmana repii

        Ja repiikin.


      • Anonyymi

        Gorilla saattaisi suuttua .


    • Epäjumalienkieltäjä

      Alle kaksi vuotiaan gorillan kanssa voisi onnistuakin.

    • Rapanhapakko

      On simpansseja ja gorilloja. Vanha väite, että simpanssi olisi kahdeksan kertaa ihmistä vahvempi, saattaa olla myytti. Itselleni tulee mieleen, että mihin ihmiseen siinä verrataan. Varmaan Voimamieskisoja voittavat betonipallon nostelijat ja autonkantajat ovat minua 185-senttistä kukkakeppiä hyvinkin kahdeksan kertaa vahvempia! Lisäksi ne simpanssitarinat kuvaavat usein simpansseja raivokohtauksessa, ja adrenaliineissa ihminenkin on normaalia vahvempi hetkellisesti.

      Nykyään sanotaan asiallisemmin yleensä, että simpanssi olisi noin neljä kertaa ihmistä vahvempi. Nyt en löydä netistä testiä, jossa sanottiin että jalkalihasten osalta testaten suhdeluku onkin että simpanssi on lihaksiltaan "vain" kaksi kertaa vahvempi kuin ihminen. Joten luulisi sen Voimamieskisan hormoniäijän olevan sittenkin keskikokoista, siis itseään paljon kevyempää simpanssia vahvempi.

      Selityksenä on esitetty simpanssien paksumpia luiita laajempine lihasten kiinnityspisteineen, lihassyiden suurempaa määrää ja yleistä tiiviyttä.

      Uusi hypoteesi kuitenkin esittää, että simpanssien hermotus ratkaisee. Simpanssien hermotus supistaa useampia lihassyitä kerralla, kun taas ihmisen pienempää määrää hermosyitä. Tästä johtuen simpanssi kykenee valtaviin kertariuhtaisuihin, mutta ei kykene säännöstelemään voimaansa kuin ihminen ja on vähemmän kestäväkin. Ihmisen hermotus taas sopii hienomotorisiin toimiin joihin simpanssi ei pystyisi. Toisaalta ihmisellä saattaa olla luontainen rajoituskin käyttää lihaksiaan samalla täysteholla luin simpanssi.

      Ketjun aiheen suhteen tämä antaa minulle pienen toivon siitä, että juuri paremman hienomotoriikkansa ansiosta kamppailulajeihin harjaantunut ihminen saattasi hyvinkin pärjätä simpanssille. Mutta vain harjoitellut nyrkkeiljä, karateka, kungfutyyppi, vapaaottelija sun muu. Voisi olettaa, että ainakin tarkat lyönnyt ja potkut hämmästyttäivät simpanssin ja vaikuttaivat ihan kuin ihmiseenkin. Lisäksi puukiipijäesi-isiemme perintönä meidänkin reaktionopeutemme on hyvä.

      Kuitenkin simpanssi käyttää luontaista asettaan, kulmahampaitaan! Ihminen taas ei juurikaan pure.

      Ja sitten koska ketjussa kyseessä oli GORILLA, niin gorillathan ovat aivan hugeja tynnyririntaisia järkäleitä jopa simpansseihin verrattuna. Jos niillä olisi suhteessa ihmispituiset jalat, nehän olisivat kaksi-ja puolimetrisiä väkivahvoja jättiläisiä. Ei toivoakaan aseettomana.

      Tapetaanhan niitäkin, mutta vain asein. keihäällä, viidakkoveitsellä. Minulla on keskiaikaistyyppinen puolentoista käden ihan hyvä miekka, hmmmmm? :-)

      • Rapanhapakko

        Laitetaas artikelia siitä uudesta simpanssin voima-hypoteesista-

        February's brutal chimpanzee attack, during which a pet chimp inflicted devastating injuries on a Connecticut woman, was a stark reminder that chimps are much stronger than humans—as much as four-times stronger, some researchers believe. But what is it that makes our closest primate cousins so much stronger than we are? One possible explanation is that great apes simply have more powerful muscles.

        Indeed, biologists have uncovered differences in muscle architecture between chimpanzees and humans. But evolutionary biologist Alan Walker, a professor at Penn State University, thinks muscles may only be part of the story.

        In an article published in the April issue of Current Anthropology, Walker argues that humans may lack the strength of chimps because our nervous systems exert more control over our muscles. Our fine motor control prevents great feats of strength, but allows us to perform delicate and uniquely human tasks.

        Walker's hypothesis stems partly from a finding by primatologist Ann MacLarnon. MacLarnon showed that, relative to body mass, chimps have much less grey matter in their spinal cords than humans have. Spinal grey matter contains large numbers of motor neurons—nerves cells that connect to muscle fibers and regulate muscle movement.

        More grey matter in humans means more motor neurons, Walker proposes. And having more motor neurons means more muscle control.

        Our surplus motor neurons allow us to engage smaller portions of our muscles at any given time. We can engage just a few muscle fibers for delicate tasks like threading a needle, and progressively more for tasks that require more force. Conversely, since chimps have fewer motor neurons, each neuron triggers a higher number of muscle fibers. So using a muscle becomes more of an all-or-nothing proposition for chimps. As a result, chimps often end up using more muscle than they need.

        "[A]nd that is the reason apes seem so strong relative to humans," Walker writes.

        Our finely-tuned motor system makes a wide variety of human tasks possible. Without it we couldn't manipulate small objects, make complex tools or throw accurately. And because we can conserve energy by using muscle gradually, we have more physical endurance—making us great distance runners.

        Great apes, with their all-or-nothing muscle usage, are explosive sprinters, climbers and fighters, but not nearly as good at complex motor tasks. In other words, chimps make lousy guests in china shops.

        In addition to fine motor control, Walker suspects that humans also may have a neural limit to how much muscle we use at one time. Only under very rare circumstances are these limits bypassed—as in the anecdotal reports of people able to lift cars to free trapped crash victims.

        "Add to this the effect of severe electric shock, where people are often thrown violently by their own extreme muscle contraction, and it is clear that we do not contract all our muscle fibers at once," Walker writes. "So there might be a degree of cerebral inhibition in people that prevents them from damaging their muscular system that is not present, or not present to the same degree, in great apes."

        Walker says that testing his hypothesis that humans have more motor neurons would be fairly straightforward. However, he concedes that testing whether humans have increased muscle inhibition could be a bit more problematic

        http://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090330200829.htm


    • >=3

      On sulla fantasiat. Gorilla repisi kätesi irti ilman suurempia ongelmia.

      • syyriä ongelmiä

        Ön öngelmiä jös vään hälyää.


    • Käyttämällä psykologiaa voisit ehkä välttää tappelutilanteen gorillan kanssa sellaisen kohdatessasi aivan tykkänään.

      Sopivilla alistumiselelillä voisit jopa päästä rikastuttamaan gorillapapan haaremia.

    • Noin voisi olla kun

      gorilla olisi vastasyntynyt.

    • Aloittajan kannattaa

      jatkaa vain tietokonepelejä kohtuullisessa määrin itsetuntonsa vuoksi.

    • Jeesus ristillä

      voitti koko maailman ja Isän Jumalan hyvän tahto tapahtui evankeliumin mukaan!

    • Joka ihmisenä tahtoo

      voittaa maailman myös joutuu kantamaan ristinsä Jeesuksessa eikä muuten onnistu. Tietysti ihminen voi myös valita että tahtoo rakastaa maailmaa ja sitä mikä on maailmassa ja hyljätä myös Jeesuksen ja ristinkantamisen omakohtaisena valintana.

      Seurakunta eli "ekleesia" kreikankielellä on maailmasta uloskutsuttujen pieni joukko. Tahdotko tätä vai maailmallista? Jeesus on kaita tie Jumalan valtakuntaan ja maailman tie on lavea ja kadotukseen johtava, ja näin Raamatussa on kerrottu vaikka kun Pyhän Hengen osoittamista kolmesta eli synnistä ja vanhurskaudesta ja tuomiosta jätetään kaksi pois jää vain valhe-eksytys vanhurskaudessa ja voi ottaa pedon merkin ja rakastaa maailmaa ja elää halujensa mukaan kuin gorillat konsanaan. Mitä sinä tahdot Isältä Jumalalta Jeesuksen nimessä, on se keskeinen kysymys.

    • Cemi

      Sinä tarvitset psyykkistä hoitoa! Kannattaisi varata aikaa psykiatrian erikoislääkärille.

    • DRHouse

      Minä kieltämättä haluaisin nähdä kun aloituksen tehnyt tampio yrittäisi painia 300 kiloista hopeaselkäistä urosgorillaa vastaan joka voi nostaa sellaiset 1000 kiloa aika helposti. Se olisi kieltämättä todella mielenkiintoista nähdä miten gorilla murskaa jonkun pään yhdellä kädellä...

    • oikea_laji

      Ihminen voittaa gorillan, jos kilpailulaji on oikea. Jos otetaan kilpailulajiksi vaikka shakki, niin sen perussäännöt osaava lapsikin voittaa varmasti jokaisen gorillan.

    • Anonyymi

      Älä unta näe !

    • Anonyymi

      Netin mukaan gorilla voi nostaa yli 800 kiloa ja puruvoima on leijonaan verrattuna kaksinkertainen :)

    • Anonyymi

      Kyllä mää uskon että aloittaja voittaisi gorillan mutta se vaatisi tosiaan ehdottomasti tuon hämäyksen ensin vasurilla palleea kohti ja heti kun gorilla laskee suojauksen heti oikealla poskipäähän .

      Siksi Jumala käsittääkseni luodessaan ihmisen antoi tälle valmiudet opetella nyrkkeilyä jos tällaisia tilanteita tulee vastaan ja tuleenhan niitä ainakin afrikassa ihmisille ja mehän tiedämme tummien afrikkalaisten nyrkkeilytaidot Ali ja Tyson ym...

      Gorillalla ei siis mitään mahdollisuuksia siksi eläimet ovat alistettu ihmiselle raamatussakin.

      • Anonyymi

        Hei, juttele sinä vaan - ja paukuta henkseliä. Ei auta itku ja ontuvat perustelut markkinoilla.


    • Anonyymi

      kerran näin sellaisen ison ja sen kerran näkee luonnossa tajuaa että kuka käskee tämä "hopeaselkä" niikuin sitä siellä kutsuttiin pää on kuin 50 litran kanisteri "hopeaselkä" tuli aidan taakse meitä katsomaan nousi jaloilleen vaikuttava näky oltiin kaikki oli kiitollisia että aita oli siinä repii ihmiseltä jäsenet ja jänteet irti jos raivostuu jos ihminen alkaisi sen kanssa painimaan se luulisi leikiksi auta armias jos se suuttuisi nyrkkeily ja paini "säännöistä"nämä otukset ei ymmärrä mitään.

    • Anonyymi

      Gorilla voittaa kretionistin voiman lisäksi myös älykkyydessä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5479
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3564
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      158
      3361
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2613
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2429
    6. 262
      2002
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1507
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      104
      1424
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1389
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1170
    Aihe