Kela on syrjäytymis automaatti :(

Apua!!

Kela on syrjäytymistehdas:

Ei ole kokemusta tällaisten kirjeiden kirjoittamisesta. Ajattelin, että mielenkiinnon herättämiseksi tarvitaan joku lyhyt tiivistelmä alkuun, jotta lukijan mielenkiinto heräisi lukea eteenpäin. Tai lukija tiukkoine aikatauluineen voi arvioida, kannattaako paneutua ollenkaan.

Miten minusta tuli syrjäytynyt:

Pitkän tarinani epätäydellinen pakkotiivistelmä:

Elämänpituinen sosiaalinen 'vamma', joka aiheuttanut sosiaalisen eristyneisyyden ja lopulta mielenterveys ja suoriutumisongelmia. Aikas yllättävän helposti tiivistyi yhtaan lauseeseen.

Jos tuo lause on lähtökohta, niin helppo nähdä, miten se alkaa ruokkia itseään ja aiheuttaa ongelmia ongelmien päälle --> nyt jo ilmeinen lopputulos on jossain myöhemmässä elämänvaiheessa katkeamispisteen saavuttaminen. Vähän niinkuin parsan verso, joka riippuen parsayksilöstä lopulta katkeaa kohdasta x, kun tarpeeksi taivuttaa :) (vau, mikä kielikuva!!).

No monimutkaisen ja tuskallisen asian sai lopulta noin lyhyeen tiivistelmään.

Ihmisen pitäisi saada tässä vaiheessa apua! Valitettavasti suuri osa ei edes sitä hae. Eristäytynyt ihminen on jo määritelmällisesti yksin ja sulkee itsensä niiltä vähiltä ihmisiltä, jotka puolipakolla vielä kiinnittyvät hänen elämäänsä.

Jonkun saturaatiopisteen saavuttamisen (esim. Epäonnistunut itsemurhayritys) jälkeen apua alkaa olla tarjolla, sen myönnän. Minun tarinani seuraa alla.

Nyt vielä tiivistelmä Kelan 'lainmukaisesta' asiaan puuttumisesta ja kaiken avun mitätöimisestä ja ihmisen syöksemisestä syrjäytyneisyyteen tai jopa uuteen itsemurhayritykseen :(

Minun parsanversoni:

Aloitetaanpa siitäkohtaa, missä minun parsanversoni napsahti poikki. Eipä tarvinnutkaan......

8

661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko muita :)

      Elikkä kela vetäs maton alta, ja nyt ihmettelen, miten selviän asunnon kuluista, tai mistään muustakaan. Maksuhäiriöitä tulee, enkä tiedä, miten niistä selviää :)

    • on töitä

      töitä sää jös väin hälyää

      • purtreinols

        äivän töttä jökä sänä


    • Anonyymi

      Ei pidä käpertyä kuoreensa, vaan pitää aktivoitua ja pyrkiä kosketuksiin toisten ihmisten kanssa vaikka jonkin harrastuksen kautta tai pyrkiä opiskelemaan, missä olisi mahdollisuus kiinnittyä yhteiskuntaan paremmin ja päästä jopa työelämään .
      Kela on passivoitumisautomaatti, joka takaa ihmiselle vain minimitoimeentulon ja sen myötä elinikäisen apaattisen elämän jossakin betonibunkkerissa.

      • Anonyymi

        Sosiaalisesti rajoittuneen perheen monta lasta haluaa itsenäistä elämää, mutta heillä ei ole peruskoulun jälkeen mitään opiskeluintoa tai työpaikkaa.
        Mutta yhteiskunta on niin tyhmä/avulias, että järjestää heille yksi toisensa perään asunnon ja ikuisen loiselämän. Tämä ei ole mikään fiktiivinen juttu, vaan aivan tosi elämän tapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sosiaalisesti rajoittuneen perheen monta lasta haluaa itsenäistä elämää, mutta heillä ei ole peruskoulun jälkeen mitään opiskeluintoa tai työpaikkaa.
        Mutta yhteiskunta on niin tyhmä/avulias, että järjestää heille yksi toisensa perään asunnon ja ikuisen loiselämän. Tämä ei ole mikään fiktiivinen juttu, vaan aivan tosi elämän tapaus.

        Sopii miettiä omalle kohdalle, milläs meet etiäpäin jonsei ole rahoo tai koti jossa rahoo mukulan tukemiseen. helppoo huudella ja arvostella kun ei itse ole tarvinut kokea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sopii miettiä omalle kohdalle, milläs meet etiäpäin jonsei ole rahoo tai koti jossa rahoo mukulan tukemiseen. helppoo huudella ja arvostella kun ei itse ole tarvinut kokea.

        Kyllä sitä on heikkotuloisestakin perheestä lähdetty opiskelemaan ja sitä kautta saatu itselle ammatti ja sen jälkeen työpaikka. Ei vaan ole jääty sovalle makaamaan ja ulisemaan.
        Pikku hiljaa nousevat tulot mahdollistavat kämpän hankkimisen ja itsenäisen elämän.
        Ensimmäistä omaa asuntoa hankkiessa oli tilillä vaan yhden kuukauden palkka, mutta kyllä se asuntolainojen maksu siitä kuitenkin alkoi sujua kun pään sai auki.
        Nykyään pitää omarahoitusta olla jo ainakin 20 %, että pankki myöntää lainan.
        Joskus 90-luvun lamassa otin lisää asuntolainaa kun korko oli 15 %:a , mutta siitäkin selvittiin, kun oli tukeva työpaikka molemmilla maksajilla.


    • Anonyymi

      Ei pidä koskaan totutella helppoon ja passivoivaan Kela-elämään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe