Ahneuden mitta

Ahneuden palkka

Ahneus on yksi tämän päivän pahimmista vitsauksista. Mutta missä on ahneuden mitta, kuka on ahne?
Mitä Jeesus sanoisi ahneuden mitaksi?
Jes. 57:17
Hänen ahneutensa synnin tähden minä vihastuin; minä löin häntä, kätkin itseni ja olin vihastunut. Mutta hän luopui minusta ja kulki oman sydämensä tietä
Luuk. 12:15
Ja hän sanoi heille: "Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi"
Hepr. 13:5
Älkää olko vaelluksessanne ahneita; tyytykää siihen, mitä teillä on; sillä hän itse on sanonut: "En minä sinua hylkää enkä sinua jätä";

Jos vuokranantaja perii vuokralaiselta vuokraa yli 2 kertaa hoitovastikkeen määrän, onko se ahneutta?
Jos kauppias perii maitolitrasta enemmän kuin 5 senttiä voittoa, onko se ahneutta? Hänhän saa tuon voiton joka päivä - perhe tarvitsee joka päivä maitolitransa.

Markkinatalous, jossa kysyntä ja tarjonta luovat voiton määrän tai kulujen pienuus toisaalla antaa aiheen lopettaa tehtaan ja viedä sen muualle, onko siinä kysymys lopulta ahneuden synnistä ja missä mitta kulkee?

Olisiko oikein, jos ahneet joutuisivat kerjäämään ruokansa - olisiko se Jumalan oikeudenmukainen tuomio?

Voisiko tämä olla profetia?

5

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomen kohtalo

      Hes. 16:49
      Katso, tämä oli sisaresi Sodoman synti: ylpeys, leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo hänellä ja hänen tyttärillään; mutta kurjaa ja köyhää hän ei kädestä ottanut.

      Kuinka paljon on köyhiä ja kurjia Suomessa ahneuden tähden. Mitä Jeesus sanoikaan:
      Luuk. 3:11
      Hän vastasi ja sanoi heille: "Jolla on kaksi ihokasta, antakoon toisen sille, joka on ilman; ja jolla on ruokaa, tehköön samoin"

      Siis tarkoittiko Jeesus todella, että jolla on kaksi asuntoa antakoon toisen sille, jolla ei ole yhtään asuntoa? Entäs ne, joilla on enemmän kuin kaksi asuntoa, kolme, neljä, viisi, kuusi, seitsemän. Ahneuden tähden he eivät niistä luovu köyhän hyväksi.

      Mikä olisi oikeudenmukainen tuomio? Että ahneet joutuisivat kerjäläisiksi, kerjäämään ruokansa?

    • Ei tasauksia

      Elämme ikuisuutta varten. Mitään tasausta ei tässä maailmassa eläville tule täällä.
      Tasausta ei ikuisuudessakaan. Jaetaan vuohiin ja lampaisiin. Saattaa olla silloin, että ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi. Jumalan tahdon mukaan.

      Ei Jumala omian leivättä jätä. Tavalla tai toisella hän mahdollistaa leivän löytymisen.
      Tänäänkin.

      Oikeudenmukaisuutta ihmisen näkökulmasta katsottuna on turha odottaa. Sitä ei tule.
      Jumala käsittelee jokaisen ihmisen oman tahtonsa mukaan. Hän on kaikkivaltias.

    • Ahneuden synti

      Millaisessa ajassa me elämme?

      Eikö Jumala ole varoittanut kansakuntia kylliksi!

      Mitä Jumala sanoi Tyyron ruhtinaasta!
      Hes 28:
      4 viisaudessasi ja ymmärtäväisyydessäsi olet hankkinut itsellesi rikkautta, hankkinut kultaa ja hopeata aarreaittoihisi,
      5 ja suuressa viisaudessasi olet kaupankäynnillä kartuttanut rikkautesi, ja niin sinun sydämesi on ylpistynyt rikkaudestasi-

      Sak 9:
      3 Tyyro on rakentanut itsellensä linnoituksia ja kasannut kokoon hopeata kuin tomua ja kultaa kuin katujen lokaa

      Mitä Jumala sanoi kuningas Belsassarille!
      Dan 5:
      18 Sinä kuningas! Korkein Jumala antoi sinun isällesi Nebukadnessarille kuninkuuden, voiman, kunnian ja valtasuuruuden.
      19 Ja sen voiman tähden, jonka hän oli hänelle antanut, vapisivat kaikki kansat, kansakunnat ja kielet ja pelkäsivät hänen edessään. Hän tappoi, kenen hän tahtoi, hän jätti henkiin, kenen hän tahtoi, hän ylensi, kenen hän tahtoi, hän alensi, kenen hän tahtoi.
      20 Mutta kun hänen sydämensä paisui ja hänen henkensä kävi korskeaksi ja ylpeäksi, syöstiin hänet kuninkaalliselta valtaistuimeltansa, ja hänen kunniansa otettiin häneltä pois.

      25 Ja tämä on kirjoitus, joka on tuonne kirjoitettu: 'Mene, mene, tekel, ufarsin'.
      26 Ja tämä on sen selitys: mene merkitsee: Jumala on laskenut sinun valtakuntasi luvun ja on tehnyt siitä lopun

      Ei Israel, Jumalan kansa ollut vapaa ahneuden synnistä, eikä epäjumalan palvonnasta.
      Hoos. 2:8
      Hän ei ole tajunnut, että minä olen hänelle antanut jyvät ja viinin ja öljyn, olen kartuttanut hänelle hopeata ja myös kultaa, joka on käytetty Baalin hyväksi.

      Mikä on tämän päivän suurin palvonnan kohde? Mammona eli raha!
      Ps. 115:4
      Mutta heidän epäjumalansa ovat hopeata ja kultaa, ihmiskätten tekoa

      Jer. 51:7
      Baabel oli Herran kädessä kultainen malja, joka juovutti kaiken maan. Sen viinistä joivat kansat; sentähden kansat tulivat mielettömiksi.

      Mikä on tämän päivän Baabel!
      Ilm 18:
      3 Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, ja maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet hänen kanssansa, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen hekumansa runsaudesta."

      2. Piet. 2:3
      ja ahneudessaan he valheellisilla sanoilla kiskovat teistä hyötyä; mutta jo ammoisista ajoista heidän tuomionsa valvoo, eikä heidän perikatonsa torku

      Tuomitseeko Jumala ahneuden?
      Miten mammonan palvojien tulee käymään Jumalan tuomioissa?
      Jes. 2:20
      Sinä päivänä ihmiset viskaavat pois myyrille ja yököille hopea-ja kultajumalansa, jotka he ovat tehneet kumarrettaviksensa.

      Valit. 4:1
      Kuinka onkaan kulta tummunut, muuttunut hyvä kulta; kuinka ovat pyhät kivet viskeltyinä kaikkien katujen kulmiin!

      Hes. 7:19
      Hopeansa he viskaavat kaduille, ja heidän kultansa tulee heille saastaksi. Heidän kultansa ja hopeansa eivät voi heitä pelastaa Herran vihan päivänä, eivät he sillä nälkäänsä tyydytä eivätkä vatsaansa täytä; sillä siitä tuli heille kompastus syntiin

      Sef. 1:18
      Eivätkä voi pelastaa heitä heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

      Jaak 5:
      1 Kuulkaa nyt, te rikkaat: itkekää ja vaikeroikaa sitä kurjuutta, joka on teille tulossa.
      2 Teidän rikkautenne on mädännyt, ja teidän vaatteenne ovat koin syömät;
      3 teidän kultanne ja hopeanne on ruostunut, ja niiden ruoste on oleva todistuksena teitä vastaan ja syövä teidän lihanne niinkuin tuli. Te olette koonneet aarteita viimeisinä päivinä.
      4 Katso, työmiesten palkka, jonka te vainioittenne niittäjiltä olette pidättäneet, huutaa, ja leikkuumiesten valitukset ovat tulleet Herran Sebaotin korviin.
      5 Te olette herkutelleet maan päällä ja hekumoineet, te olette sydäntänne syötelleet teurastuspäivänä.

    • Miten Jeesuksen seuraajien tulisi suhtautua tähän kaikkeen epäjumalanpalvelukseen ja mammonan kumartamiseen?
      Matt. 6:24
      Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.
      Dan. 3:12
      On juutalaisia miehiä, joiden hoitoon sinä olet antanut Baabelin maakunnan hallinnon, Sadrak, Meesak ja Abednego: nämä miehet eivät välitä sinun käskystäsi, kuningas; he eivät palvele sinun jumaliasi eivätkä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt."

      Matt. 10:9
      Älkää varustako itsellenne kultaa, älkää hopeata älkääkä vaskea vyöhönne,

      Ap. t. 3:6
      Niin Pietari sanoi: "Hopeaa ja kultaa ei minulla ole, mutta mitä minulla on, sitä minä sinulle annan: Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy."

      Miksi me emme kulje Jeesuksen Pyhän Hengen voimassa ja julista – miksi me Jeesuksen omat olemme voimattomia!


      Me olemme tuhoamassa Jumalan kauniin maan. Me olemme ahneudessamme luoneet valheellisia kaupankäynnin muotoja, joissa ei voitto perustu työlle ja ahkeruudelle ja rehelliselle kaupankäynnille, vaan valheellisille lupauksille ja erilaisten vaihdantavälineiden kautta nopeiden pikavoittojen saamiseen.

      Kuvitteleeko joku, että Jumala nukkuu, eikä valvo sitä, miten me hoidamme tätä maata –Jumalan maata-, miten me kohtelemme toisiamme lähimmäisinä. Ahneuden tähden Jumala puuttuu kansojen kohtaloon, ahneuden tähden Jumalan tuomiot tulevat.

      Eikö Raamatun varoitukset ole annettu todeksi otettaviksi. Luuletteko, että Jumala peruuttaa omat sanansa, jotka hän on Raamatun profetioiden kautta sanonut ja julistanut jo kauan sitten. Yhtään sanaa Jumala ei tule peruuttamaan, ellet sinä tee parannusta! Vaikka yllä olevat jakeet on otettu irti yhteydestään, koska koko tekstien tuominen olisi tehnyt profetiasta liian pitkän, niiden sanoma on selvä. Lue ne asiayhteydessään, niin ymmärrät tämän profeetallisen sanan kokonaisuuden.

      Eikö Jumala ole sinua kutsunut, eikö sinulle Jeesuksen ristin sovitusta tarjonnut, eikö Jumala sinua haluaisi armahtaa – miksi vielä viivyt, miksi palvelet kuolleita ihmistekoisia Jumalia ja mammonaa, miksi palvelet valhetta totuuden sijaan?

    • Edellä mainittiin Jeesuksen opetuksista tasauksesta.
      Paavalikin otti asian puheeksi.

      1 Kor 8:
      1 Mutta me saatamme teidän tietoonne, veljet, mitä Jumalan armo on vaikuttanut Makedonian seurakunnissa:
      2 että, vaikka he olivatkin monessa ahdistuksen koetuksessa, niin oli heidän ilonsa heidän suuressa köyhyydessäänkin niin ylenpalttinen, että he alttiisti antoivat runsaita lahjoja.
      3 Sillä voimiensa mukaan, sen minä todistan, jopa yli voimiensakin he antoivat omasta halustansa,
      4 paljolla pyytämisellä anoen meiltä sitä suosiota, että pääsisivät osallisiksi pyhien avustamiseen;
      5 eivätkä he vain tehneet, niinkuin me olimme toivoneet, vaan antoivat itsensäkin, ennen kaikkea Herralle ja sitten meille, Jumalan tahdosta,
      6 niin että me kehoitimme Tiitusta, niinkuin hän jo oli alkanut, saattamaan teidän keskuudessanne päätökseen tämänkin rakkaudentyön.
      7 Mutta niinkuin teillä on ylenpalttisesti kaikkea: uskoa, sanaa, tietoa, kaikkinaista intoa ja meistä teihin tullutta rakkautta, niin olkaa ylenpalttiset tässäkin rakkaudentyössä.
      8 En sano tätä käskien, vaan viittaamalla muiden intoon minä tahdon koetella teidänkin rakkautenne vilpittömyyttä.
      9 Sillä te tunnette meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armon, että hän, vaikka oli rikas, tuli teidän tähtenne köyhäksi, että te hänen köyhyydestään rikastuisitte.
      10 Minä annan vain neuvon tässä asiassa; sillä se on hyödyksi teille, jotka jo viime vuonna olitte ensimmäiset, ette ainoastaan tekemässä, vaan myös tahtomassa.
      11 Täyttäkää nyt siis tekonne, niin että, yhtä alttiisti kuin olitte sen päättäneet, sen myös täyttäisitte, varojenne mukaan.
      12 Sillä jos on alttiutta, niin se on otollinen sen mukaan, kuin on varoja, eikä sen mukaan, kuin niitä ei ole.
      13 Sillä ei ole tarkoitus, että muilla olisi huojennus, teillä rasitus, vaan tasauksen vuoksi tulkoon tätä nykyä teidän yltäkylläisyytenne heidän puutteensa hyväksi,
      14 että heidänkin yltäkylläisyytensä tulisi teidän puutteenne hyväksi, niin että syntyisi tasaus,
      15 niinkuin kirjoitettu on: "Joka oli paljon koonnut, sille ei jäänyt liikaa, ja joka oli koonnut vähän, siltä ei mitään puuttunut"

      Kun me emme välitä lähimmäisistä, ihmisiä kuolee nälkään, toisia voidaan pitää työssä olemattomalla palkalla, toisilta puuttuu kaikkea ja toisilla on liikaa. Kyllä Jeesus haluaisi, että tasaus tapahtuisi oikeasti.

      Ahneuden tähden täällä ajassa tasausta ei tule - Jeesus haastaa meitä tekemään tasauksen - mitä me vastaamme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      391
      4966
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2761
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      155
      1975
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1668
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1523
    6. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      51
      1390
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      63
      1387
    8. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1367
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      64
      1334
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1111
    Aihe