gradun aihe mietityttää

jdjdjdjdj

Ahdistaa kun teen tosi poikkitieteellistä gradua, ja tuntuu että kaikki tekee jotain ihan muuta. Sain kyllä kannustusta ja luvan tehdä tästä aiheesta, mutta silti tuntuu että tästä tulee ihme sekasikiö-gradu. Tuntuu että olis vaan pitänyt aikaa sitten vaihtaa pääainetta, kun ei siis ehkä hirveesti kiinnosta se ydinhomma tuossa aineessa mitä opiskelen.
Opiskelen siis kieliä ja tää mun gradu on tosi yhteiskunnallinen. Tiedän että on olemassa soveltava kielitiede, missä saa siis ihan soveltaa, mutta kun tuolla missä opiskelen ei ehkä sellasta soveltavaa perinnettä entuudestaa ole. Myös tää gradun aihe on melko yhteiskunnallisesti arka, ja tuntuu että olis vaan pitänyt valita joku neutraali aihe, ja en ees tiedä että kiinnostaako se mua nyt niin paljoa, jotenkin vaan ajauduin tekemään, kun piti tehdä nopeita päätöksiä. Myös jotenkin hävettää että enkö oo jotenkin tajunnut tuon opiskelemani aineen pointtia, kun tällasta ihan muualle kuuluvaa tutkimusta teen. Tuntuu siis muutenkin että oon jotenkin tosi hukassa valintojeni kanssa. neuvoja kaivataan.

5

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turhaa angstia

      Mikä ihme hinku sinulla on tehdä opinnäyte aihealueesta, josta muutkin tekevät? Eikö se, että haluaa ja pystyy tekemään gradun harvinaisemmasta aiheesta ole arvo sinänsä, mikä yleensä vielä palkitaan arvosanassa?

      Pidä kuitenkin hyvä huoli siitä, että tutkimuskysymykset ja niihin vastausten etsiminen pohjautuvat alasi vankkaan tieteelliseen käytäntöön. Gradun tulokset ovat vain poikkeustapauksissa tieteellisesti merkittäviä, yleensä on kyse vain tieteellisestä harjoitelmasta.

    • jdjdjd

      Kiitos kommentistasi! Metodi on siis kyllä kielitieteellinen, jos niin voi sanoa, mutta tutkimusobjekti jotain muuta..siis jos yleensä tutkitaan adjektiivejä, verbejä, nimiä, oppijakieltä tms. En siis ole ihan varma perustuvatko tutkimuskysymykset "alan vankkaan tieteelliseen käytäntöön". Mutta toivon että tämä todellakin on vain "turhaa angstia".

    • austerism1

      Minä opiskelin aikoinaan pääaineena englantia, ja opinnoissa oli kielitieteen ja kääntämisen ohella todella paljon myös kirjallisuustiedettä/kirjallisuutta ja ns. cultural, media studies ja popular culture studies -juttuja. Päädyin tekemään gradun aiheesta, joka lukeutui lähinnä noihin jälkimmäisiin aihepiireihin.

      Gradustani tuli kyllä hyvä, ja arvosanakin oli kiitettävä. Mutta näin jälkikäteen on silti vähän harmittanut, etten tehnyt perinteisempää kieli- tai käännösgradua, koska kuitenkin päädyin amk:n opettajaksi ja kääntäjäksi (yliopistoaikana oli vielä ajatus yliopistourasta), ja siis näiden töiden kannalta tekemälläni gradulla ei ole oikein mitään merkitystä - siis ei esim. tue juuri mitenkään omaa ammattiosaamista. Meinaan että esim. yksikin kollega on tehnyt gradunsa sivuten ESL-opetusta, toinen liittyen englannin liikeviestintään. Kumpikin suht. helppoja aiheita, mutta varmaankin oman työn kannalta ihan jees.

      Onneksi sentään tuli tehtyä useampi proseminaarikurssi ja parista eri aihepiiristä syventävien opintojen seminaarit, joten näissä tuli sentään kirjoitettua paperit mm. kielitieteen ja kääntämisen saralta.

    • Omasta kokemuksestani voin sanoa, että poikkeuksellinen näkökulma ja lähestymistapa ovat jossain mielessä arvostelussa korottavasti vaikuttavia seikkoja. Niillä voi jopa saada anteeksi puutteellista argumentointia.

      En tiedä kielitieteilijöistä, mutta ainakin itse olen aina halunnut nähdä tarkistettavien joukossa myös poikkeuksellisia töitä. Tosin poikkeuksellisilta odottaa myös muuten korkeaa tasoa. Poikkeuksellisen huono on myös poikkeuksellinen, vaikkei näkökulmassa taikka aiheenvalinnassa mitään sellaista olisikaan. Jos näkökulma ja lähestymistapa ovat poikkeuksellisia yhdessä huonon tason kanssa, ei työtä voine pitää rationaalisen mielen tuotteena.

      Rohkaisuna voin sanoa, että ilman poikkeuksellisuutta ei ole kehitystä. Kukaan ei jätä huomioimatta poikkeuksellisen hyvää, eikä oikeastaan huonoakaan. Poikkeamisella tavanomaisesta ottaa riskin. Poikkeuksellisuus voidaan myös tulkita haihatteluksi joko aiheellisesti tai aiheetta.

      Gradun tekoa yleensä ohjataan. Jos valitsemasi aihe olisi pahimman luokan haihattelua, olisi ohjaajasi huomauttanut siitä jo.

    • Hei ja kaikki sympatiat sinne!

      Gradun teko voi olla aika tuskallista puuhaa ja monenlaiset pohdinnat tulee helposti käytyä läpi sitä tehdessä. Missä vaiheessa gradusi on? Myös kysyisin, missä ohjaajasi on ja millaista ohjausta saat? Oman graduni suhteen voisin jälkiviisaana todeta, että olisi pitänyt vaatia parempaa ohjausta. En jotenkin kehdannut tai uskaltanut, mutta se todellakin kannattaa.

      SInikka-pappi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      117
      6011
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      3894
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3295
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      470
      2740
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      270
      1755
    6. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1423
    7. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      87
      1406
    8. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      15
      1356
    9. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      159
      1288
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      77
      1268
    Aihe