Dodge Aspen

Rampe 2

Olen museokatsastamassa Aspenia vm 80 Ajettu vain 78000 km.
Löytyisikö taka lokasuojien kromilistoja (sedan )
Voisin myydäkin.

18

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aspen SE

      Voisit myydä Aspenin siis?

      Itselläni 80 luvun Special Edition, sedan.

    • Pientä etsintää

      Eiköhän noit Ebaysta löydy helpolla uusia,lienevät Volaressa samat todennäkösesti.
      Itse asiassa nuo lokareiden kaarilistat ei edes tarvi olla just oikenlaiset koska myötäävät mukavasti asennettaessa vaikka olisivat pikkuisen eri kaarevuuskin ja pidemmästä voi pätkäistä ylimääräiset pois.
      Tahtoo sanoa että tutkit kaaren muotoa kuvista ja hommaat jostain,jopa toisen USA valmistajan mallista kuin merkistäkin.

    • ei löyry

      Ei se mikään takuu ole, että siitä siisti tulee, jos kaarilistan sinun tyylilläsi asentaa. Eikä varmaan 35 vuotta vanhaan autoon saa uusia kaarilistoja ihan niin helpolla tai ainakaan halvalla. Varmasti löytyy, mutta ei välttämättä helpolla.

      Yritäppä etsiä esim. 81 vm sedan Chevy Capriceen punaisia takalyhtyä.

      • eiköyhille

        Löytyy toki kaarilistoja, maksaa vaan 400e kappaleelta. Oletko valmis maksamaan.


      • ostatkojoshommaisin

        Varmaan joo ja löytyy vaikka 500e kappalehintaisiakin,mutta järkevämpi ihminen saa 4 kpl tuohon 400e jos yhtään hajulla mistä etsii ja viitsii ostaa ne itse suoraan USA:sta joko Ebaysta tai liikkeestä joissa osia vanhempiin autoihin.


    • Netti on ja VISA

      Löytyy,löytyy velisesni=)
      Tälläkin hetkellä Ebayssa näyttää olevan ja 35 vuotta ei ole mikään syy olla löytymättä.
      Kas kun maailma on pullollaan tavaraa ja kun vielä kyseessä on massatuotettu kansanmalli niin ihan varmasti löytyy uudet tai priimat käytetyt tuohon kun lisätään että moisia hyvinkin todennäköisesti on jo uustuotannossa jossainpäin maailmaa.
      Tuosta asennus epäilystä voisin sanoa omaavani B korisen moparin johon laitettu A korisen takalokarin kromikaaret taakse(siihenaikaan ei ollut nettiä ja nythän tuo olisi helppo nakki).
      Tarvitaan asiantuntija huomaamaan etteivät kaaret ole alkuperäisenä siihen kuuluneet ja auto on siis MR kilvissä!

      Entisenä -78 Caprice Classic Sedanin omistajana voin kertoa että noita osia on joka paikka täynnä jenkeissä romiksissa ja Ebaystakin löytyy uutta kuin hyvää käytettyä,kyseessä paikallinen Corolla määriltään&yleisyydeltäään ja jos moista hyväkuntoista vähänajettua tapiinsa varustettua koko autoa etsit niin tonni kaksi rahti!
      Ovat siellä romuraudan kanssa samaa hintatasoa ja täysin arvottomia harrasteena eli sieltä se "pikkasen"tyylikkäämpi 2 ovinen moinen löytyisi tai vastaava Delta 88...
      Tällähetkellä on siis ensi vuonna 50v täyttävä MR jenkkiauto johon yhä löytyy vaivatta kaikki osat netistä joko Ebay tai suoraan firmoista/romiksista jne USA:sta kysymällä kunhan VIITSII etsiä.

      Ei Capriceen varmasti Biltemasta tai paikalliselta Fixus kauppiaalta mitään löydy....

      • Äm Ärrä

        Ei tuo museorekisteröinti kerro autosta yhtään mitään. Mistä sulle on tullut käsitys, että MR:ään vaaditaan kaikki originaalia? Saahan niissäkin muutosprosenttia olla aika reilustikin. Museorekisteröinti ei ole laadun tai hyvän työn tae.


      • Kartanonvahti

        Museorekisteröidyssä autossa kuin mp/mopedissa tai muussakaan MR rekisteröidyssä kulkineessa EI hyväksytä mitään muutosprosentteja näkyvissä osissa tai rakenteissa kovinkaan paljon ja riippuu hyvin paljon kohteen harvinaisuudesta paljonko annetaan anteeksi pienet puutokset koska osia ei löydy helpolla ja ne korvattu lähes samanlaisilla,ehkä "väärästä"vm tai muuten maallikon mielestä oikeanlaisen näköisellä.
        Aspen kuuluu sarjaan älyttömän helppo nakki,osia kuin tietoa,kuvia jne netti pullollaan eikä varmasti meidän elinaikana vaaraa että osat loppuisi maailmasta,kuinkahan monta kymmentä tuhatta lie USA:ssa pitkin takapihoja,romiksia tai jollain vielä jopa ajossakin.
        Perustekniikka ikivanhaa moparia ja korinosat volaren kanssa maskia/takavaloja vajaa samat,osin sisustatkin.
        Joskus 80-luvulla tuolla olisi jotain harrastearvoa voinut kuvitella tulevaisuudessa,sitten tuli uustuonti ja senpituinen se.
        Eipä millään neliovisella Suomi tolppamallilla,edes New Yorker,Delta 88 tai Impala/Caprice tms tasoisilla mitään arvoa tai hintaa ole kun jopa aidot 2 oviset halpoja,katso vaikka nettiautosta ihan kotimaasta.


    • Kit Car Aspen

      Joo,komppaan,jossei kansanauto Aspeniin tai autoon merkiltään Chevrolet löydy jenkkilästä osia niin kyllä peiliin katsottava ekana.
      Aspenistakin muuten löytyy ihan mielenkiintoisia coupe,RT ja erikoismalleja,tuo perusmallinen ei kuulu niihin...

      Toki harvinaisempiakin Chevyjä löytyy mutta Impala-Caprice mallit ei kuulu niihin miltäänosin ellei jostain megamoottorisesta erikoisuudesta alkuperäinen erikoisosa hakusessa,nekin löytyy ajan kera.
      Kyllä tuo listahomma onnistuu jos kaaren profiili samanlainen suurinpiirtein ja varovasti rupeaa ruuveilla kiinnittämään toisesta päästä samalla painaen listaa edeltä,ainoastaan tuo pituus tosiaan voi pikkusen heittää vähäsen.

      • pyllykynä

        Jos perehtyisit asiaan, huomaisit ettei midsize-mopareihin saa käytännössä mitään korinosia jenkkilästäkään, ei ole koskaan saanutkaan, varaosaputkat ja purkamot huutavat tyhjyyttään näiden kohdalla, pikkumoparit ovat siellä menneet aina kokonaisina paaliin, ei varaosiksi.


      • Työnnäomaasi

        Nimenomaan midsize mopareihin SAA lähestulkoon kaikkia mahdollista ja voi valita ruostunutta-ruosteetonta peltiosaa romiksilta ellei ihkauusi uustuotantopelti kelpaa...
        Tekniikan osia löytyy helpolla,uutta,käytettyä kuin päivitettyä tekniikkaa noihin kuoriin koneista laatikkoihin kukkaron mukaan.
        Midsize mopareilla tarkoitamme B-Body autoja ja hyvin perässä vyöryy uustuotannon kasvaessa A koriset joihin kylläkin hyvät käytetyt osat jo työläämpiä löytää,löytyy toki.,E-korisiin löytyy kaikkea mahdollista uutena kuin käytettynäkin.
        Näin kirjoittaa heppu jolla A,B kuin E korinenkin ja osaa käyttää nettiä VISAa.


      • Tiedänpähänvain

        Lienee helpoimmin harrastettavia ja halutuimpia USA harrasteautoja nuo 2oviset B ja E moparit Mustangin,Classic Chevyjen,Camaro,Firebird kanssa.
        Kaikkea löytyy ja rahalla saa joihinkin noihin vaikka kokonaisen uuden korin,peltiosia löytyy uusina kuin tekniikankin.
        Uustuotanto jyllää ja kuukausittain lähestulkoon valikoimiin uutta osaa tulee tarjolle.


    • Selvä se sitten

      Linkatkaas sitten eBaystä uudet orkkis lokarin kaaret 80 luvun sedan Aspeniin, jos niitä siellä on. Tarvis neljät joka kulman kaaria eli 16 kipaletta yhteensä.

    • Tod.harv Aspen4d

      Kait isekkin osaat etsiä?
      Tarviiko kenties ostaa ja tuodakkin sinulle....
      Kylläpä MR kohtuukuntoinen täytyy olla ja varmasti paremmassa hapessa sisältä kuin päältäkin kuin käyttökunnossa oleva Aspen tms,vai mitä luulet?
      Muutosprosenttia toki saa olla kaikki mitä itse kehtaa ja menee läpi MR katsastuksessa,toisilla menee helpommin huonokin tekele myönnetään,riipuu kovasti autosta kuin katsastajastakin.
      Noin keskimääräisesnä oletuksena kuitenkin ulkoisesti kuin sisustaltaankin helppo esim esitteistä ja netistä tarkistaa miltä mikin näyttää eli ei ihan mikä tahansa kelpaa.

      • mr autojen omistaja

        Eiks sieltä eBäystä löytynykkää sitte niit kaaria? Ja niit tarkastajia on erilaisia, kuten autojakin. Mistäs tiedät, ettei joku pidä käyttöautoansa paremmassa kunnossa ja arvossa kuin jotain MR-autoa? Niin ei sitä mistään tiedä. Olet jo kahdessa väittämässä nolannut ittes. Kannattaisi olla hiljaa... Niit MR-paskoja on nähty aika paljonkin todella huonossa kunnossa. Voihan minäkin ottaa loista kunnossa olevan MR-auton käyttöajoon ja sitten se on käyttöauto. Ymmärrätkö? Ja MR-autollakin voi ajaa talvella ja jopa kesärenkailla. Sitten se on läpimätä ja viel niittaa sen seinään. MR-leimaa pari vuotta jäljellä ja silti MR-kilvissä. Sun mielestä loisto peli. Ne ite tehdyt palikat ja kiinan tarvikeosat ei yleensä vastaa orkkista.


      • Etippäsite

        Miksi jonkun pitäisi etsiä sun Aspeniisi kaaria ilmaiseksi Ebaystä??
        varmaankin itse pystyt katsomaan ja toteamaan että löytyy tai ei löydy sopivia nyt mutta huomanna voi olla useampikin sarja,kas kun tuo tarjonta elää kokoajan ja osaa menee/tulee kaikenaikaa tyyriimpää,halvempaa,huonoa,parempaa,uutta...
        Eiköhän Aspen 4d sedan kuulu sarjaan jätejenkit harrastajien kategoriassa oli sitten hyvä tai huono yksilö kyseessä.
        Maailmalta kilohintaan rahti(joka kalliimpaa kuin auto) eikä Coupe Aspenistakaan montaa sataa tarvi kärsiä,parhaista 318-360 yksilöistäkin huippukunnossa max 2000 taalaa ja pikkasen eri asia kuin miljoonan taottu tolppasedan kutosella...


    • 2raatoatontilla

      Romumies maksaa parisataa mutta reilun tonninverran voit netota jos myyt osina mitä siinä nyt kelvollista on myytävää?
      Tekniikka(6syl lie)ei minkäänarvoinen paitsi ehjä imusarja/pakosarja ja apulaitteet,lokasuojat elleivät lahot,puskurit,linssit/umpiot ja sisustan hyväkuntoiset osat,ikkunat ym
      Ehjästä perästä ja laatikosta(jos automaatti)voi joku jotain maksaa jne.
      Tyhjä hylsy paaliin ja kait siitä muutaman kympin nettoo hyvästiksi.

      • Faktatietova

        Just niin asiaa puhut kuin voi puhua!
        Jenkkiautoharrastajan kannalta NykySuomessa ja nykyajan kaluston hinnoilla Aspen on ongelmajätettä ja kun sen käyttöarvo on loppu,mitään harrastearvoa sillä ei ole eikä haluttavuuttakaan,paitsi mainituilla Coupe Aspeneilla.
        Varaosien luovutuslähde vielä kulkeville yksilöille koska korinvaihdoistakin onneksi luovuttu=alustaakaan kukaan tarvi
        Ehjiä,aitoja ja vähänajettuja-ruosteettomia V8 Aspeneita,niin sedan kuin coupeja saa pilahintaan.
        MR autoissa kylläkin on eroa missä/kuka tarkistaa,kumminkin oltava päältä-sisältä alkuperäinen eikä siitä nyt ihan romut läpi mene missäänpäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe