Tri Google

En mitenkään yritä väheksyä terveyskeskus- tai koululääkäreitä, mutta nykyisen pikaisen terveydenhoidon aikana pidän jokaisen kansalaisen velvollisuutena osallistua omien vaivojensa hoitamiseen vähintään alustavalla Google-diagnoosilla.

Jokainen flunssa ei voi olla ebola ja hyvin harva niistä onkin. Googlella tai ainakin sen diagnoosikäyttäjillä tulisi olla käsillä todennäköisyystaulukot tiettyjen vakavien sairauksien esiintymiseen väestössä.

Onneksi kansalliset terveysviranomaiset julkaisevat tietoa sairauksista ja niiden oireista verkossakin. Oireitaan googlettava voinee siis vedota lähteisiinsä siinä missä lääkärikin.

Eiväthän ne pelkät keholliset tuntemukset pelkästään koskaan diagnoosia ratkaise, täytyy olla jotain laboratorionäyttöäkin. Onneksi kaikki laboratoriotulokset voi vaatia näytettäväksi ja ne voi sitten googlettaa. Jotain EEG:tä ja EKG:tä voi aluksi olla vaikea googlettaa, mutta ne voi skannata ja käyttää kuvahakua. Poimii sieltä joukosta sitten ne sopivimmat ja tutkii asiaa itse.

Sairauksien määrittäminen on pitkälti tiettyjen tunnuslukujen ja -määrien tulkitsemisessa, potilaan historia tietysti huomioiden.

Olisiko mahdollista, että automatisoisimme sairauksien määrittämisen? Jos diagnoosi on väärä ja hoito osoittautuu auttamattomaksi, automaatti ottaa sen huomioon ja valitsee vaihtoehtoisen hoidon.

Toki lääkäreitä tarvittaisiin vielä, mihin?

Väitetään, että lääkäri jo tullessaan paikalle parantaa potilaan. Näin saattaa joskus tapahtuakin. Tosin epäilen ilmestymisen ikinä parantaneen luiden murtumisia, joita olen kokenut ajoittain. Niiden korjaamiseen ei kuitenkaan olisi tarvittu lääkäriä vaan luuteknikkoa. Parin törröttävän luunpätkän siirtäminen kohdalleen röntgenkuvien avulla ei osoita minusta mitään erityistä teoreettista osaamista. Kuka tahansa Tetriksen pelaaja osaa asettaa palaset vastaamaan toisiaan ja kipsata ne paikalleen luutumaan muutamaksi viikoksi.

Oikeasti luotamme kaikki jo enemmän Tri Googleen kuin oman alueemme terveyskeskuslääkäriin. Loppujen lopuksi aika suuri osa lääkäreiden parantavasta vaikutuksesta on huuhaata. Loppujen lopuksi aika suuri osa jopa lääkkeiden parantavasta vaikutuksesta on huuhaata. Lääkkeet eivät paranna, ne vain lieventävät oireita. Toki oireet juurikin tappavat.

Haluamme kaikki elää arvoistamme elämää mahdollisimman pitkän aikaa. En arvostele lääketiedettä oikeasti tärkeissä asioissa kuten syöpien hoidossa. Paksusuolen syöpä tai muutkaan syövän lajit eivät ole leikinlaskun aiheita. Kuitenkin niiden havaitsemisessa vaikuttaa olevan jokin ongelma.

Tämä on minun mielipiteeni, mutta minusta suolisto- ja sisäelinsyöpien havaitseminen voisi tapahtua varhaisemmassakin vaiheessa kuin terminaalissa.

Korostan, minulla tällaista syöpää ei ole havaittu, edes googlessa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei!

      Pohdit hyvin tärkeää asiaa! Nykyisin netistä on saatavilla valtava määrä erilaista terveystietoa, jota hakukoneet osaavat mukavasti jäsentää. Ongelmana saattaa tietysti olla tiedon luotettavuus, mutta esim. Lääkäriseura Duodecimin Terveyskirjasto on varmasti luotettavan tiedon lähde, kunhan diagnoosi on selvillä.

      Mainitsemaasi sairauksien määrittämisen automatisointiin on vaikea luoda yleispätevää keinoa. Olemme kuitenkin samaa mieltä, että jotenkin asiassa pitäisi edetä. Sen vuoksi olemme luoneet kaikille ilmaisen, helppokäyttöisen terveyspalvelun nettiin (www.klinik.fi), jossa jokainen voi käydä klikkaamassa kokemansa oireet. Järjestelmä tekee sitten niiden perusteella lääketieteellisesti punnittuja ehdotuksia, mistä voisi olla kyse. Palvelun tarjoama terveystieto on pyritty luomaan mahdollisimman selkeäksi - välttäen turhaa lääkärilatinaa. Tekstit ovat lääkärien kirjoittamia ja käyttävät lähteinä keskeisiä suomalaisia ja kansainvälisiä hoitosuosituksia.

      Kyse ei kuitenkaan ole itsediagnosointi-työkalusta, vaan ainoastaan apuvälineestä osuvan terveystiedon saamiseksi ja oikeaan hoitoon ohjaamiseksi. Samasta paikasta löytyvät myös kaikki julkiset ja yksityiset terveyspalvelujen tuottajat, joten lähimmän terveyskeskuksen, lääkärin, fysioterapeutin tai apteekinkin voi katsoa saman tien.

      Käypä tutustumassa: http://klinik.fi/

      Mukavaa alkusyksyä toivotellen:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3178
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1723
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      86
      1254
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1149
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1020
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe