Vaikuttaako bodaus pituuskasvuun?

.....

Niin vaikuttaako bodaus pituuskasvuun? voiko jäädä lyhyeksi jos aloittaa liian aikaisin?

39

6326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • af88

      Joo,se on tosi jos aloittaa liian raskailla painoilla liian aikaisin ja liian kovaa,mutta jos sopivilla painoilla aloittaa ihan rauhallisesti,niin kyllä se sopii.Kevyttä harjoittelua ennen 15 vuoden ikää

    • Matti Heikäläinen

      Raskaiden painojen nostelu vaikuttaa pituuskasvuun? Kyllä, pitää paikkansa. Kasvava luu ei kestä kovaa rasitusta.

      Luu kasvaa pituutensa sen päistä. Luun päissä on huokoista luukudosta, mikä saattaa luutua ennenaikaisesti liian kovassa puristuksessa eli toisin sanoen venähtely loppuu. Kyseessä on elimistön puolustus reaktio, action and reaction, you know.

      Liian kovaa reenattaessa, sopivillakin painoilla, saattaa pituuskasvu ruveta hyytymään. Tämä johtuu hormoonien "kanavoitumisesta väärin" lihaskasvuun. En kuitenkaan ole varma asiasta.

      Tehokkain tapa saada pituuskasvu pysähtymään kuin seinään, on reenata näitä ns. massaliikeitä eli jalkakyykkyä ja mavea, joissa lastataan paljon rojua tankoon. Jos vaikka kyykkäilisit 100kg:lla, kasvavat luusi tuskin itkisivät ilosta, eli jäisit tumpiksi.

      Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä liikkeet sinänsä eivät tuhoa pituuskasvua, vaan se kuinka isoilla painoilla reenaat. Kyykky esim. 40kg:lla tuskin liiskaa luitasi lyttyyn.

      • Anonyymi

        Tämä ei pidä paikkansa ainoa tapa jäädä lyhyeksi on että rikot itsesi salilla esim murtamalla selän niskan tai että jalat vammautuisivat. Tämä myytti on pystytty todistamaan vääräksi!!!!


    • artsi

      Kyllä painojen kanssa leikkiminen on kasvavassa iässä kyseenalaista. Vedä leukaa ja punnerra käsillä ja yhdellä jalalla ja dippiä yms. Kyllä omaa painoa hyödyntäviä liikkeitä löytyy ja ovat luonnollisia.

      • Höpöhöpö

        Ei vaikuta pituuskasvuun. Naurettavin väite pitkään aikaan. Se jos käyttää kiellettyjä aineita liian varhain , sekoittaa kyllä elimistöä ja vaikuttaa asiaan. Toki liian suurilla painoilla kannattaa varoa, mutta eihän voimatakaan riitä isoihin painoihin. Hölynpölyä.

        Ei uimisestakaan evät kasva ...


      • hyttis

        Vittu jäin 164cm kun rupesin jo 13v. nosteleen painoja. Varsinkin niskan päällä painot pisti varmaan kasaan.


    • Tapani

      Kerronpa tässä omasta tapauksestani. Aloitin punttien nostelun jo 13 vuotiaana, ja vähät välitin muiden varoituksista. Siinäpä vaan kävi loppujen lopuksi niin, että jäin vain 165cm pituiseksi käppänäksi! Alkuperäinen pituuskasvu ennusteeni oli, että minusta olisi tullut 175cm. Näin todettiin tuolla neuvolassa aikoinaan. Nyt 24vuotiaana on kyllä melkoinen vitutus päällä, koska en kuunnellut viisaampien neuvoja. No, tyhmästä päästä kärsii nyt koko ruumis. Lihasmassaa minulle on tullut ihan kivasti, mutta nuo lihakset ja ehkä enemmänkin, olisin voinut saavuttaa myöhemmin pituuskasvun loputtua. Sinulle suosittelisin omalla painolla tehtäviä harjoituksia ainakin toistaiseksi (kuten leuanveto, punnerrukset, juoksu...). Kun pituuskasvu on loppunut, oletkin näiden liikkeiden ansiosta aikanaan sitten valmis kovaankin punttirääkkiin.

      • Anonyymi

        Tuo 175cm oli vain ennuste ja ne ei pidä välttämättä ikinä paikkansa ja tuo homma pituus kasvun loppuminen on pystytty todentamaan vääräksi.


    • de gamma

      kerrompa teille jotka ette usko että vaikuttaa pituuskasvuun- tositapauksen.

      Alkoitin tositreenin 20- vuotiaana jolloin pituutta oli 184cm. treenasin kovaa 3 vuotta mutta pituus pysyi tarkkaan noissa lukemissa.

      Jostain syystä lopetin treenin kuin seinään 23- vuotiaana ja olin treenaamatta 2 kokonaista vuotta.

      NÄIDEN KAHDEN VUODEN AIKANA KASVOIN 184- 187 SENTTIMETRIIN. eli kasvoin vielä 3 senttiä ikävuosina 23-26 kun olin treenaamatta. Nyt 187 senttisenä aloitin treenin uudestaan.

      Saattaa olla että kasvuni tapahtui kyseisissä sykleissä luonnostaan mutta syy ja seuraussuhdetta kehorakennuksen ja pituuskasvun välillä ei tässä tapauksessa voi sivuuttaa.

      ja tämä tarina on tosi.

      • Mga

        Millaista reeniä teit tuon 3 vuoden aikana? Esim raskailla painoilla maastavetoa ja liikkeitä joissa paljon painoa niskan takana? Nehän luulis vaikuttavan juuri eniten tuohon pituuskasvuun. Ja sanoit että teit tositreeniä, treenasitko ihan natuna?


      • de gamma
        Mga kirjoitti:

        Millaista reeniä teit tuon 3 vuoden aikana? Esim raskailla painoilla maastavetoa ja liikkeitä joissa paljon painoa niskan takana? Nehän luulis vaikuttavan juuri eniten tuohon pituuskasvuun. Ja sanoit että teit tositreeniä, treenasitko ihan natuna?

        Raskaita perusliikkeitä, tosin maastavetoa aika harvoin. Pelissä oli kreatiinit, tribulus ja muut luontaiskaupan hyllyltä löytyvät muttei KOSKAAN kiellettyjä aineita tai reseptitavaraa. Painoa 110 "pahimmillaan" ja armottomissa neste/ läskipöhoissä kyykky n.220kg ja pena tuolloin 180kg ennätyksenä.

        Varmastikin kyykky oli se osatekijä muun luontaisen hormonaalisen kaaoksen kanssa joka vaikutti pituuskasvuun. Neljään jaettua ohjelmaa, 4 liiketää per lihasryhmä, 4 sarjaa per liike toistoiltaan noin. 12-10-6-4
        ¨


    • Humanoid

      Olen 14V. treenaan hauiksia joka päivä, 10 KG. molempiin (yhteensä) 40-40-40. Punnerran 10-10-10. Hartioita 10 KG. 10-10-10. Joskus otan 10 KG. niskaan ja teen kyykkyjä. Yms. Muuta kotitreeniä. Olen vastikään perehtynyt tähän aiheeseen, (ja kuullut muilta) että saattaa pituus pysähtyä, jos kasvuiässä ns. "Ylimääräistä lihaskehitystä". Haluaisin pituuskasvusta KAIKEN, joten voiko jatkaa kehon ylläpitoa, vai odotanko myöhempään?

      • kakararotta

        lopeta koko touhu saatanan kynäniska kakara


      • kuppi tulli

        Kannattaa lopettaa. Pituuskasvu pikkuveijarista pysähtyy ainakin.


      • harkittu punnus

        Mitä painojesi painoa (heh, hauska sanakaksikko) katselen, luultavasti et mikään paatintappi kuitenkaan. Nuorena treenaminen ei todellakaan ole vaarallista ja kasvun loppuminenkin on vain myytti. Toki kasvun minimaalinen tiputus voi olla mahdollista, mutta sen tapahtumiseen tarvitaan todella raskaita painoja joita jokainen kasvava nuori ei pysty kuin katselemaan. Sinulla on vielä pitkä matka ns. totiseen touhuun, joten ei hätiä mitiä.

        Itse olin 180cm jo sinun ikäisenä, joten itsellä tosin ei tälläisiä suuria ongelmia ollut koska olin jo enemmän kuin sinut pituuteni kanssa. Painojen nosto ei nuorena ole pahasta kunhan muistaa koulut käydä ja muistaa 48h tauot treenien välissä. Onnea yritykseen.


    • greryiuy

      Pituuskasvu on geneettistä. Esimerkiksi Arnold aloitti 14-vuotiaana ja on silti 186cm, Toisena esimerkkinä Lee Priest joka on 165cm, mutta niin on myös isäkin ja äiti vielä 10cm lyhyempi. Sitten on vielä Jay Cutler, joka on kaikesta huolimatta 10cm vanhempiaan pidempi.

    • djkj

      aloitin 13 v treenaamisen olin 164 cm pitkä treenasin pieneillä painoilla siihen saakka kun alkoi näkymään tuloksia. 14 v olin 166 cm jatkoin pieneillä painoilla kuukauden sitten isoilla aloin kävin ostamassa kreatiini jauhetta ja treenasin 17 v asti kunnes lopetin olin 17 v 197 cm . jos ostatte kreatiini muistakaa omega 3 ja vitamiinit

    • aitoBlueteam

      mulkun pituuskasvu loppuu ja aivot surkastuvat

      suosittelen liikennekartioharjoittelua

      • buhahahhaaaaa

        Eli sinulta pituuskasvu loppui ja aivot surkastuivat.


      • aitoBlueteam
        buhahahhaaaaa kirjoitti:

        Eli sinulta pituuskasvu loppui ja aivot surkastuivat.

        olet bannattu


    • adonis198cm

      Kyllä vaikuttaa.Suurin osa treenaajista on jotain 155-175cm vaahtosammutinosastoa.Saleilla näkyy.Joutuvat haisteleen isojen poikien jalkahikeä pieniä kun ovat....

      • yritäntreenata

        "adonis198cm"

        Kysyisin kumminkin tuosta painosta,paljonko sinulla on kun noin pitkä olet?


    • Fug

      Oon 12v ja nostin penkistä 70kg. Nyt aloin jälkikätee miettimään et voinko jäädä lyhyeks viel ja mist sen tunnistaa et ois jääny

      • Fug

        Pliis joku vastaa nopee


      • EtVoi

        Ei penkki vaikuta pituuskasvuun.
        Penkissä painot ei kuormita kroppaa. Ja pituuden kasvu riippuu vanhempien geeneistä. Jos on lyhyet vanhemmat, jää todennäköisesti itsekkin lyhyeksi.

        Painonnosto, kyykky, ja mave suurilla painoilla saattaa vaikuttaa jonkin verran pituus-kasvuun.
        Isot painot kuormittavat jalkojen, polvien ja keskivartalon niveliä.


      • Kiitoksia
        EtVoi kirjoitti:

        Ei penkki vaikuta pituuskasvuun.
        Penkissä painot ei kuormita kroppaa. Ja pituuden kasvu riippuu vanhempien geeneistä. Jos on lyhyet vanhemmat, jää todennäköisesti itsekkin lyhyeksi.

        Painonnosto, kyykky, ja mave suurilla painoilla saattaa vaikuttaa jonkin verran pituus-kasvuun.
        Isot painot kuormittavat jalkojen, polvien ja keskivartalon niveliä.

        Kiitos paljon👌


    • Lnvfe

      Ei vaikuta pituuskasvuun. Geenit vaikuttaa. Ryskätkää menemään vaan.

      • Anonyymi

        Ite aloin painojen kanssa leikkimään 11v ja oon tehnyt nyt 10 v ja oon 198 cm että se riippuu miten pitkät vanhemmat ovat itellä on isä 196 ja äiti 169


    • Anonyymi

      Jos hajotat esim. välilevyn selästä niin sitten vaikuttaa. Negatiivisesti.

      Muuten painon-nosto ja urheilu lisää testosteronin ja muiden kasvuun vaikuttavien hormonien tuotantoa mikä ainakin teoriassa voi jopa lisätä pituuskasvua mutta käytännössä ei varmaankaan vaikuta paljoa.

      Jokatapauksessa kasvuhormoneja kuitenkin on syötetty niille joiden on ennustettu jäävän pienokokoisiksi joten liikunnallisuudella kasvuiässä ei ainakaan pitäisi olla negatiivista vaikutusta pituuskasvuun mikäli et loukkaa itseäsi

    • Anonyymi

      Ei vaikuta, itsekin bodaillut kovasti ja olen huikean 165 cm ja 150 kg.

    • Anonyymi

      Jos ei vaikuta, niin minkä takia suurin osa bodareista on lyhyitä?

    • Anonyymi

      Eiköhän niitä bodareita ole sekä lyhyitä, että pitkiä ja kaikkea siitä välistä?

      Te jotka väitätte, että voimaharjoittelu vaikuttaa pituuskasvuun, linkatkaa tänne se tutkimus jossa näin todetaan.

      • Anonyymi

        Mutta suurin osa on lyhyitä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta suurin osa on lyhyitä!

        Olisi varmaan kannattanut alkaa harrastamaan korista, koska koris tekee pitkäksi. Vai miksi muuten ammattilaiskoripalloilijat olisivat pitkiä?

        Kehonrakennus on laji, jossa täytyy pakata mahdollisimman paljon lihaksia kroppaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tämä käy helpoiten, jos olet lyhyt. Tästä syystä menestyneissä kehonrakentajissa on paljon lyhyehköjä. Toki myös elämme maailmassa, jossa miehen isoa kokoa ihaillaan, joten lyhyemmillä miehillä on myös motiivi treenata itseään kookkaamaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi varmaan kannattanut alkaa harrastamaan korista, koska koris tekee pitkäksi. Vai miksi muuten ammattilaiskoripalloilijat olisivat pitkiä?

        Kehonrakennus on laji, jossa täytyy pakata mahdollisimman paljon lihaksia kroppaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tämä käy helpoiten, jos olet lyhyt. Tästä syystä menestyneissä kehonrakentajissa on paljon lyhyehköjä. Toki myös elämme maailmassa, jossa miehen isoa kokoa ihaillaan, joten lyhyemmillä miehillä on myös motiivi treenata itseään kookkaamaaksi.

        Siis ryhtyykö pienet miehet bodaamaan sen takia että tuntisivat itsensä miehekkääksi?


    • Anonyymi

      Ei mutta homoksi tulee

      • Anonyymi

        Niin ja siinä ei tietenkään ole mitään väärää. Se on hyväksi. Itsekin tulin heti homoksi kun koskin käsipainoon.


    • Anonyymi

      Tämä vaikuttaa urheilijoissa tällähetkellä
      Nuoret Urheilijat tuupertuvat kentille sydän ongelmiin
      kuntosalilla havaittu myös sama ilmiö.

      COVID-piikitykset lisänneet nuorten akuutteja sydänongelmia 25% – Rokotettuja nuoria urheilijoita seulotaan
      Julkaistu 10.05.2022 16:21, 4166 lukukertaa, 1 kommentti

      Sydänongelmat yleistyvät rokotetuilla urheilijoilla jo niin pahasti, että lääkärit alkavat suorittaa COVID-rokotetuille fyysisiä harjoituksia. Israelin tuoreimpien tilastojen mukaan COVID-19-rokote liittyi sydänongelmista kärsivien nuorten aikuisten ensihoidon tarpeeseen, joka on lisääntynyt 25 %.

      Tutkimuksessa tarkasteltiin Israelin kansallisen ensiavun (EMS) datasarjaa. Vuosilta 2019, 2020 ja 2021 koottu tapausaineisto sisältää sydämenpysähdyksen ja akuutin sepelvaltimotaudin hätäavun vaatimia EMS-kutsuja 16–39-vuotiaille.

      Tutkimuksessa havaittiin, että viikoittaiset hätäpuhelujen määrät liittyivät olennaisesti ensimmäisen ja varsinkin toisen Pfizer mRNA-koronarokotteen antamiseen. Verrattuna vuosien 2020 ja 2019 samaan ajanjaksoon sydämeen liittyvien ensiapupuhelujen määrä kasvoi 25 prosenttia tammi-toukokuussa 2021. Naisilla kasvu oli 31 prosenttia.

      Sydänongelmat eivät myöskään olleet yhteydessä COVID-19-infektioiden määrään. Monien tutkimusten mukaan luonnollinen SARS-CoV-2-infektio voikin aiheuttaa sydänongelmia ja tämä saattaa olla totta joillekin, tutkijat havaitsivat ”ei tilastollisesti merkitsevää eroa vastaavissa puhelumäärissä” koko vuoden 2019 ja koko vuoden 2020 välillä.

      Sen sijaan tutkijat havaitsivat, että sydämeen liittyvien hätätilanteiden lisääntymisen tammikuussa 2021, joka näyttää seuranneen tiiviisti toisen annoksen rokotteiden antamista. Tämä havainto on yhdenmukainen tutkimuksen kanssa, joka osoitti 27 sydänlihastulehdustapausta ensimmäisen Covid-19-rokotteen jälkeen ja 121 uutta tapausta toisen annoksen jälkeen.

      ”Löydökset herättävät huolta rokotteiden aiheuttamista havaitsemattomista vakavista kardiovaskulaarisista sivuvaikutuksista”, tutkijat sanoivat, ”ja korostavat jo vakiintunutta syy-yhteyttä rokotteiden ja sydänlihastulehduksen välillä, joka on yleinen syy odottamattomiin sydänpysähdyksiin nuorilla.”

      Opiskelijaurheilijoita seulotaan nyt haittavaikutusten riskien varalta
      Vastauksena maailmanlaajuisiin raportteihin rokotettujen urheilijoiden haittatapahtumista, Morris Sussex Family Practice ilmoitti verkkosivuillaan, että rokotettujen nuorten urheilijoiden on läpäistävä laboratoriokokeet ja sydämen kuvantamistesti ennen kilpailuluvan myöntämistä.

      ”COVID-rokotukset vaikuttavat riskiin. Vastauksena maailmanlaajuiseen kokemukseen ja rokotteiden haittatapahtumien seurantaan otamme käyttöön huolellisemman urheilun fyysisen kirjautumiskäytännön”, viesti sanoi.

      Tämän käytännön varotoimet johtuvat siitä, että urheilijoiden on havaittu tuupertuvan kentällä tai pelin aikana COVID-rokotteen käyttöönoton jälkeen, mikä on monissa tapauksissa johtanut kuolemaan.

      Lähde: koronarealistit ,injektiopiikki,
      toki media muuntaa sen virheellisesti koronan jälkitaudiksi.
      satoja urheilijoita piikkihaitoissa.

    • Anonyymi

      Ei kalenteri vaan BIOLOGINEN ikä ratkaisee.
      Junnumme oli varhaiskypsä. Äänenmurros 12 vuotisena ja joutui aloittamaan parran ajamisen 14 vuotisena. Appiukkoni puolen tataariveri lienee vaikuttanut.
      Junnu menestyi ikärisarjojen heitoissa valtakunnallisellakin tasolla. Oli ikäisekseen kookas.
      15v vaiheessa alkoi kinuamaan punttitreenejä. Siis ei mitään bodausta vaan tehotavoitteista harjoittelua. Liikkuvuus, nopeus, räjähtävyys, tuloksellisuus.

      Käännyimme ortopedin puoleen. Hän määräsi ranteen röntgenkuvaukseen. Menimme keskustelemaan kuvauksen antamista tuloksista.
      Ortopedi sanoi, ett- luiden kasvupäättet ovat sulkeutuneet eli junnun kasvu on pysähtynyt luonnollisesta syystä joten se ei ole raskaampaakaan kuormitusta rajoittava tekijä ei ei haittaa pituuskasvua koska sitä ei enää ole muutenkaan tulossa.

      Junnu aloitti kumminsa, Suomen nuorten punttijoukueen päävalmentajan ohjauksessa treenit.

      Jos vakavissanne pähkäilette kyseistä asiaa niin ainakin meidän käyttämämme keino on yksi vaihtoehto päätöksen perustaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2784
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2624
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1835
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1749
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1659
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1262
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      76
      1086
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1067
    Aihe