Vaikuttaako bodaus pituuskasvuun?

.....

Niin vaikuttaako bodaus pituuskasvuun? voiko jäädä lyhyeksi jos aloittaa liian aikaisin?

39

4394

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • af88

   Joo,se on tosi jos aloittaa liian raskailla painoilla liian aikaisin ja liian kovaa,mutta jos sopivilla painoilla aloittaa ihan rauhallisesti,niin kyllä se sopii.Kevyttä harjoittelua ennen 15 vuoden ikää

  • Matti Heikäläinen

   Raskaiden painojen nostelu vaikuttaa pituuskasvuun? Kyllä, pitää paikkansa. Kasvava luu ei kestä kovaa rasitusta.

   Luu kasvaa pituutensa sen päistä. Luun päissä on huokoista luukudosta, mikä saattaa luutua ennenaikaisesti liian kovassa puristuksessa eli toisin sanoen venähtely loppuu. Kyseessä on elimistön puolustus reaktio, action and reaction, you know.

   Liian kovaa reenattaessa, sopivillakin painoilla, saattaa pituuskasvu ruveta hyytymään. Tämä johtuu hormoonien "kanavoitumisesta väärin" lihaskasvuun. En kuitenkaan ole varma asiasta.

   Tehokkain tapa saada pituuskasvu pysähtymään kuin seinään, on reenata näitä ns. massaliikeitä eli jalkakyykkyä ja mavea, joissa lastataan paljon rojua tankoon. Jos vaikka kyykkäilisit 100kg:lla, kasvavat luusi tuskin itkisivät ilosta, eli jäisit tumpiksi.

   Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä liikkeet sinänsä eivät tuhoa pituuskasvua, vaan se kuinka isoilla painoilla reenaat. Kyykky esim. 40kg:lla tuskin liiskaa luitasi lyttyyn.

   • Anonyymi

    Tämä ei pidä paikkansa ainoa tapa jäädä lyhyeksi on että rikot itsesi salilla esim murtamalla selän niskan tai että jalat vammautuisivat. Tämä myytti on pystytty todistamaan vääräksi!!!!


  • artsi

   Kyllä painojen kanssa leikkiminen on kasvavassa iässä kyseenalaista. Vedä leukaa ja punnerra käsillä ja yhdellä jalalla ja dippiä yms. Kyllä omaa painoa hyödyntäviä liikkeitä löytyy ja ovat luonnollisia.

   • Höpöhöpö

    Ei vaikuta pituuskasvuun. Naurettavin väite pitkään aikaan. Se jos käyttää kiellettyjä aineita liian varhain , sekoittaa kyllä elimistöä ja vaikuttaa asiaan. Toki liian suurilla painoilla kannattaa varoa, mutta eihän voimatakaan riitä isoihin painoihin. Hölynpölyä.

    Ei uimisestakaan evät kasva ...


   • hyttis

    Vittu jäin 164cm kun rupesin jo 13v. nosteleen painoja. Varsinkin niskan päällä painot pisti varmaan kasaan.


  • Tapani

   Kerronpa tässä omasta tapauksestani. Aloitin punttien nostelun jo 13 vuotiaana, ja vähät välitin muiden varoituksista. Siinäpä vaan kävi loppujen lopuksi niin, että jäin vain 165cm pituiseksi käppänäksi! Alkuperäinen pituuskasvu ennusteeni oli, että minusta olisi tullut 175cm. Näin todettiin tuolla neuvolassa aikoinaan. Nyt 24vuotiaana on kyllä melkoinen vitutus päällä, koska en kuunnellut viisaampien neuvoja. No, tyhmästä päästä kärsii nyt koko ruumis. Lihasmassaa minulle on tullut ihan kivasti, mutta nuo lihakset ja ehkä enemmänkin, olisin voinut saavuttaa myöhemmin pituuskasvun loputtua. Sinulle suosittelisin omalla painolla tehtäviä harjoituksia ainakin toistaiseksi (kuten leuanveto, punnerrukset, juoksu...). Kun pituuskasvu on loppunut, oletkin näiden liikkeiden ansiosta aikanaan sitten valmis kovaankin punttirääkkiin.

   • Anonyymi

    Tuo 175cm oli vain ennuste ja ne ei pidä välttämättä ikinä paikkansa ja tuo homma pituus kasvun loppuminen on pystytty todentamaan vääräksi.


  • de gamma

   kerrompa teille jotka ette usko että vaikuttaa pituuskasvuun- tositapauksen.

   Alkoitin tositreenin 20- vuotiaana jolloin pituutta oli 184cm. treenasin kovaa 3 vuotta mutta pituus pysyi tarkkaan noissa lukemissa.

   Jostain syystä lopetin treenin kuin seinään 23- vuotiaana ja olin treenaamatta 2 kokonaista vuotta.

   NÄIDEN KAHDEN VUODEN AIKANA KASVOIN 184- 187 SENTTIMETRIIN. eli kasvoin vielä 3 senttiä ikävuosina 23-26 kun olin treenaamatta. Nyt 187 senttisenä aloitin treenin uudestaan.

   Saattaa olla että kasvuni tapahtui kyseisissä sykleissä luonnostaan mutta syy ja seuraussuhdetta kehorakennuksen ja pituuskasvun välillä ei tässä tapauksessa voi sivuuttaa.

   ja tämä tarina on tosi.

   • Mga

    Millaista reeniä teit tuon 3 vuoden aikana? Esim raskailla painoilla maastavetoa ja liikkeitä joissa paljon painoa niskan takana? Nehän luulis vaikuttavan juuri eniten tuohon pituuskasvuun. Ja sanoit että teit tositreeniä, treenasitko ihan natuna?


   • de gamma
    Mga kirjoitti:

    Millaista reeniä teit tuon 3 vuoden aikana? Esim raskailla painoilla maastavetoa ja liikkeitä joissa paljon painoa niskan takana? Nehän luulis vaikuttavan juuri eniten tuohon pituuskasvuun. Ja sanoit että teit tositreeniä, treenasitko ihan natuna?

    Raskaita perusliikkeitä, tosin maastavetoa aika harvoin. Pelissä oli kreatiinit, tribulus ja muut luontaiskaupan hyllyltä löytyvät muttei KOSKAAN kiellettyjä aineita tai reseptitavaraa. Painoa 110 "pahimmillaan" ja armottomissa neste/ läskipöhoissä kyykky n.220kg ja pena tuolloin 180kg ennätyksenä.

    Varmastikin kyykky oli se osatekijä muun luontaisen hormonaalisen kaaoksen kanssa joka vaikutti pituuskasvuun. Neljään jaettua ohjelmaa, 4 liiketää per lihasryhmä, 4 sarjaa per liike toistoiltaan noin. 12-10-6-4
    ¨


  • Humanoid

   Olen 14V. treenaan hauiksia joka päivä, 10 KG. molempiin (yhteensä) 40-40-40. Punnerran 10-10-10. Hartioita 10 KG. 10-10-10. Joskus otan 10 KG. niskaan ja teen kyykkyjä. Yms. Muuta kotitreeniä. Olen vastikään perehtynyt tähän aiheeseen, (ja kuullut muilta) että saattaa pituus pysähtyä, jos kasvuiässä ns. "Ylimääräistä lihaskehitystä". Haluaisin pituuskasvusta KAIKEN, joten voiko jatkaa kehon ylläpitoa, vai odotanko myöhempään?

   • kakararotta

    lopeta koko touhu saatanan kynäniska kakara


   • kuppi tulli

    Kannattaa lopettaa. Pituuskasvu pikkuveijarista pysähtyy ainakin.


   • harkittu punnus

    Mitä painojesi painoa (heh, hauska sanakaksikko) katselen, luultavasti et mikään paatintappi kuitenkaan. Nuorena treenaminen ei todellakaan ole vaarallista ja kasvun loppuminenkin on vain myytti. Toki kasvun minimaalinen tiputus voi olla mahdollista, mutta sen tapahtumiseen tarvitaan todella raskaita painoja joita jokainen kasvava nuori ei pysty kuin katselemaan. Sinulla on vielä pitkä matka ns. totiseen touhuun, joten ei hätiä mitiä.

    Itse olin 180cm jo sinun ikäisenä, joten itsellä tosin ei tälläisiä suuria ongelmia ollut koska olin jo enemmän kuin sinut pituuteni kanssa. Painojen nosto ei nuorena ole pahasta kunhan muistaa koulut käydä ja muistaa 48h tauot treenien välissä. Onnea yritykseen.


  • greryiuy

   Pituuskasvu on geneettistä. Esimerkiksi Arnold aloitti 14-vuotiaana ja on silti 186cm, Toisena esimerkkinä Lee Priest joka on 165cm, mutta niin on myös isäkin ja äiti vielä 10cm lyhyempi. Sitten on vielä Jay Cutler, joka on kaikesta huolimatta 10cm vanhempiaan pidempi.

  • djkj

   aloitin 13 v treenaamisen olin 164 cm pitkä treenasin pieneillä painoilla siihen saakka kun alkoi näkymään tuloksia. 14 v olin 166 cm jatkoin pieneillä painoilla kuukauden sitten isoilla aloin kävin ostamassa kreatiini jauhetta ja treenasin 17 v asti kunnes lopetin olin 17 v 197 cm . jos ostatte kreatiini muistakaa omega 3 ja vitamiinit

  • aitoBlueteam

   mulkun pituuskasvu loppuu ja aivot surkastuvat

   suosittelen liikennekartioharjoittelua

   • buhahahhaaaaa

    Eli sinulta pituuskasvu loppui ja aivot surkastuivat.


   • aitoBlueteam
    buhahahhaaaaa kirjoitti:

    Eli sinulta pituuskasvu loppui ja aivot surkastuivat.

    olet bannattu


  • adonis198cm

   Kyllä vaikuttaa.Suurin osa treenaajista on jotain 155-175cm vaahtosammutinosastoa.Saleilla näkyy.Joutuvat haisteleen isojen poikien jalkahikeä pieniä kun ovat....

   • yritäntreenata

    "adonis198cm"

    Kysyisin kumminkin tuosta painosta,paljonko sinulla on kun noin pitkä olet?


  • Fug

   Oon 12v ja nostin penkistä 70kg. Nyt aloin jälkikätee miettimään et voinko jäädä lyhyeks viel ja mist sen tunnistaa et ois jääny

   • Fug

    Pliis joku vastaa nopee


   • EtVoi

    Ei penkki vaikuta pituuskasvuun.
    Penkissä painot ei kuormita kroppaa. Ja pituuden kasvu riippuu vanhempien geeneistä. Jos on lyhyet vanhemmat, jää todennäköisesti itsekkin lyhyeksi.

    Painonnosto, kyykky, ja mave suurilla painoilla saattaa vaikuttaa jonkin verran pituus-kasvuun.
    Isot painot kuormittavat jalkojen, polvien ja keskivartalon niveliä.


   • Kiitoksia
    EtVoi kirjoitti:

    Ei penkki vaikuta pituuskasvuun.
    Penkissä painot ei kuormita kroppaa. Ja pituuden kasvu riippuu vanhempien geeneistä. Jos on lyhyet vanhemmat, jää todennäköisesti itsekkin lyhyeksi.

    Painonnosto, kyykky, ja mave suurilla painoilla saattaa vaikuttaa jonkin verran pituus-kasvuun.
    Isot painot kuormittavat jalkojen, polvien ja keskivartalon niveliä.

    Kiitos paljon👌


  • Lnvfe

   Ei vaikuta pituuskasvuun. Geenit vaikuttaa. Ryskätkää menemään vaan.

   • Anonyymi

    Ite aloin painojen kanssa leikkimään 11v ja oon tehnyt nyt 10 v ja oon 198 cm että se riippuu miten pitkät vanhemmat ovat itellä on isä 196 ja äiti 169


  • Anonyymi

   Jos hajotat esim. välilevyn selästä niin sitten vaikuttaa. Negatiivisesti.

   Muuten painon-nosto ja urheilu lisää testosteronin ja muiden kasvuun vaikuttavien hormonien tuotantoa mikä ainakin teoriassa voi jopa lisätä pituuskasvua mutta käytännössä ei varmaankaan vaikuta paljoa.

   Jokatapauksessa kasvuhormoneja kuitenkin on syötetty niille joiden on ennustettu jäävän pienokokoisiksi joten liikunnallisuudella kasvuiässä ei ainakaan pitäisi olla negatiivista vaikutusta pituuskasvuun mikäli et loukkaa itseäsi

  • Anonyymi

   Ei vaikuta, itsekin bodaillut kovasti ja olen huikean 165 cm ja 150 kg.

  • Anonyymi

   Jos ei vaikuta, niin minkä takia suurin osa bodareista on lyhyitä?

  • Anonyymi

   Eiköhän niitä bodareita ole sekä lyhyitä, että pitkiä ja kaikkea siitä välistä?

   Te jotka väitätte, että voimaharjoittelu vaikuttaa pituuskasvuun, linkatkaa tänne se tutkimus jossa näin todetaan.

   • Anonyymi

    Mutta suurin osa on lyhyitä!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta suurin osa on lyhyitä!

    Olisi varmaan kannattanut alkaa harrastamaan korista, koska koris tekee pitkäksi. Vai miksi muuten ammattilaiskoripalloilijat olisivat pitkiä?

    Kehonrakennus on laji, jossa täytyy pakata mahdollisimman paljon lihaksia kroppaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tämä käy helpoiten, jos olet lyhyt. Tästä syystä menestyneissä kehonrakentajissa on paljon lyhyehköjä. Toki myös elämme maailmassa, jossa miehen isoa kokoa ihaillaan, joten lyhyemmillä miehillä on myös motiivi treenata itseään kookkaamaaksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisi varmaan kannattanut alkaa harrastamaan korista, koska koris tekee pitkäksi. Vai miksi muuten ammattilaiskoripalloilijat olisivat pitkiä?

    Kehonrakennus on laji, jossa täytyy pakata mahdollisimman paljon lihaksia kroppaan mahdollisimman lyhyessä ajassa. Tämä käy helpoiten, jos olet lyhyt. Tästä syystä menestyneissä kehonrakentajissa on paljon lyhyehköjä. Toki myös elämme maailmassa, jossa miehen isoa kokoa ihaillaan, joten lyhyemmillä miehillä on myös motiivi treenata itseään kookkaamaaksi.

    Siis ryhtyykö pienet miehet bodaamaan sen takia että tuntisivat itsensä miehekkääksi?


  • Anonyymi

   Ei mutta homoksi tulee

   • Anonyymi

    Niin ja siinä ei tietenkään ole mitään väärää. Se on hyväksi. Itsekin tulin heti homoksi kun koskin käsipainoon.


  • Anonyymi

   Tämä vaikuttaa urheilijoissa tällähetkellä
   Nuoret Urheilijat tuupertuvat kentille sydän ongelmiin
   kuntosalilla havaittu myös sama ilmiö.

   COVID-piikitykset lisänneet nuorten akuutteja sydänongelmia 25% – Rokotettuja nuoria urheilijoita seulotaan
   Julkaistu 10.05.2022 16:21, 4166 lukukertaa, 1 kommentti

   Sydänongelmat yleistyvät rokotetuilla urheilijoilla jo niin pahasti, että lääkärit alkavat suorittaa COVID-rokotetuille fyysisiä harjoituksia. Israelin tuoreimpien tilastojen mukaan COVID-19-rokote liittyi sydänongelmista kärsivien nuorten aikuisten ensihoidon tarpeeseen, joka on lisääntynyt 25 %.

   Tutkimuksessa tarkasteltiin Israelin kansallisen ensiavun (EMS) datasarjaa. Vuosilta 2019, 2020 ja 2021 koottu tapausaineisto sisältää sydämenpysähdyksen ja akuutin sepelvaltimotaudin hätäavun vaatimia EMS-kutsuja 16–39-vuotiaille.

   Tutkimuksessa havaittiin, että viikoittaiset hätäpuhelujen määrät liittyivät olennaisesti ensimmäisen ja varsinkin toisen Pfizer mRNA-koronarokotteen antamiseen. Verrattuna vuosien 2020 ja 2019 samaan ajanjaksoon sydämeen liittyvien ensiapupuhelujen määrä kasvoi 25 prosenttia tammi-toukokuussa 2021. Naisilla kasvu oli 31 prosenttia.

   Sydänongelmat eivät myöskään olleet yhteydessä COVID-19-infektioiden määrään. Monien tutkimusten mukaan luonnollinen SARS-CoV-2-infektio voikin aiheuttaa sydänongelmia ja tämä saattaa olla totta joillekin, tutkijat havaitsivat ”ei tilastollisesti merkitsevää eroa vastaavissa puhelumäärissä” koko vuoden 2019 ja koko vuoden 2020 välillä.

   Sen sijaan tutkijat havaitsivat, että sydämeen liittyvien hätätilanteiden lisääntymisen tammikuussa 2021, joka näyttää seuranneen tiiviisti toisen annoksen rokotteiden antamista. Tämä havainto on yhdenmukainen tutkimuksen kanssa, joka osoitti 27 sydänlihastulehdustapausta ensimmäisen Covid-19-rokotteen jälkeen ja 121 uutta tapausta toisen annoksen jälkeen.

   ”Löydökset herättävät huolta rokotteiden aiheuttamista havaitsemattomista vakavista kardiovaskulaarisista sivuvaikutuksista”, tutkijat sanoivat, ”ja korostavat jo vakiintunutta syy-yhteyttä rokotteiden ja sydänlihastulehduksen välillä, joka on yleinen syy odottamattomiin sydänpysähdyksiin nuorilla.”

   Opiskelijaurheilijoita seulotaan nyt haittavaikutusten riskien varalta
   Vastauksena maailmanlaajuisiin raportteihin rokotettujen urheilijoiden haittatapahtumista, Morris Sussex Family Practice ilmoitti verkkosivuillaan, että rokotettujen nuorten urheilijoiden on läpäistävä laboratoriokokeet ja sydämen kuvantamistesti ennen kilpailuluvan myöntämistä.

   ”COVID-rokotukset vaikuttavat riskiin. Vastauksena maailmanlaajuiseen kokemukseen ja rokotteiden haittatapahtumien seurantaan otamme käyttöön huolellisemman urheilun fyysisen kirjautumiskäytännön”, viesti sanoi.

   Tämän käytännön varotoimet johtuvat siitä, että urheilijoiden on havaittu tuupertuvan kentällä tai pelin aikana COVID-rokotteen käyttöönoton jälkeen, mikä on monissa tapauksissa johtanut kuolemaan.

   Lähde: koronarealistit ,injektiopiikki,
   toki media muuntaa sen virheellisesti koronan jälkitaudiksi.
   satoja urheilijoita piikkihaitoissa.

  • Anonyymi

   Ei kalenteri vaan BIOLOGINEN ikä ratkaisee.
   Junnumme oli varhaiskypsä. Äänenmurros 12 vuotisena ja joutui aloittamaan parran ajamisen 14 vuotisena. Appiukkoni puolen tataariveri lienee vaikuttanut.
   Junnu menestyi ikärisarjojen heitoissa valtakunnallisellakin tasolla. Oli ikäisekseen kookas.
   15v vaiheessa alkoi kinuamaan punttitreenejä. Siis ei mitään bodausta vaan tehotavoitteista harjoittelua. Liikkuvuus, nopeus, räjähtävyys, tuloksellisuus.

   Käännyimme ortopedin puoleen. Hän määräsi ranteen röntgenkuvaukseen. Menimme keskustelemaan kuvauksen antamista tuloksista.
   Ortopedi sanoi, ett- luiden kasvupäättet ovat sulkeutuneet eli junnun kasvu on pysähtynyt luonnollisesta syystä joten se ei ole raskaampaakaan kuormitusta rajoittava tekijä ei ei haittaa pituuskasvua koska sitä ei enää ole muutenkaan tulossa.

   Junnu aloitti kumminsa, Suomen nuorten punttijoukueen päävalmentajan ohjauksessa treenit.

   Jos vakavissanne pähkäilette kyseistä asiaa niin ainakin meidän käyttämämme keino on yksi vaihtoehto päätöksen perustaksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   276
   1900
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   180
   1560
  3. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1195
  4. Edelleen se stalkkaa, ja viettää aikaansa palstalla...

   Minua etsien ja himoiten. Ai että, olen todella imarreltu, tavallaan. Ymmärrän himosi mutta voitko lopettaa jo. Häiritset minua sinä senkin pögäle. Y
   Tunteet
   104
   887
  5. Kuka hukkui juhannuksena??

   Kuka hukkui Leirintäalueella juhannuksena,? Älä vastaa, että miksi täällä kyselet tai muuta sellaista. Jos tiedät varmaksi vaikka nimikirjaimet, niin
   Iisalmi
   4
   861
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   126
   780
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   76
   728
  8. Miksi Sanna ei tuomitse Oslon tapahtumia?

   Miksi Sanna vaikenee?
   Maailman menoa
   331
   680
  Aihe