Nokian osakkeen robotti-kaupat

pieni vaihto-hinta

Kun vaihto hiipuu niin robotit nakuttelee keskenään kauppoja vieden ilmeisesti myös pörssikurssin mihin haluavat. Mihin ja miksi pörssissä sallitaan näiden jatkuvien esim 100 kpl robottikaupat? Onko robottien tarkoitus pelkästään osakkeita taskusta toiseen siirtelemällä säätää kurssia? Eikö kurssin manipuloiminen ole rikos?

Nokia kurssikäyttäytyminen on ainakin vähintään erikoista kun pörssiä seuraa.

7

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • varmakan

      varma an tulee mieleen etta tama robotti voisi olla putkimiesnaisen kaveri, sellainen viemariputkista porsseja laskelmoiva mikrofooni tai joku tietokoneen osa, joka toivoo yritykselle parempaa myyntia. mutta tallainen spekulaatio on varma an jotain harhaista jorinaa...


      kuuluisiko nokian poliisijohtoiseen kilpailupakettiin muutakin - laaketeollisuuden, suklaateollisuuden tai taidemarkkinoitten suuntaan diileja; laake-, juoma- tai ruokatesteja, tai lupauksia vaikkapa taiteen myynnin kiidosta intiassa tai muualla...

    • Widduuntunut

      Katsaus puljun tilanteeseen vähän laajemminkin, liittyy kyllä mitä suurimmassa määrin kaupankäyntiinkin puljun osakkeilla. Kun kyseessä on pulju, mikä hassaa rahoja n. 20 miljardia omien osakkeiden ostoon 6-7 vuodessa ja ostelee lisäksi 6 miljardilla höttöyhtiötä maksaen 5 miljardia ylimääräistä, sekä tätä verkkokuviota aiemminkin tehnyt maksaen siinäkin yhteydessä alaskirjauksina ja muina 8-14 miljardia ylimääräistä, olisin vähintäänkin epäileväinen aina kun sieltä tullaan uutisten kanssa ilmoille.
      Niin meinas unohtua, jos ylin johto kertoo jotain - ei me olla yhtiötä tai sen osia alasajamassa vaan julistaa päinvastaista - silloin piensijoittajan on parempi tämän puljun kyseessä ollessa olla varuillaan. Tähän puljuun on ennenkin pesiytynyt rappariveljeskuntaa tai muuta, minkä toimintarepertuaariin kuuluu tuon kaltainen toiminta, ne valehtelee päin naamaa tehden koko ajan päinvastaista mitä väittävät ja samalla kuittaavat miljoonien ja jopa kymmenien miljoonien palkat ja palkkiot yhtön varoista tästä toiminnasta.
      Eli tämä kaikki huomioon ottaen, viimeaikaiset verkkoyhtiöuutisoinnit voivat aivan hyvin merkitä sitä, että hommataan lisää vuosittain alenevia liikevaihtoja - niin kuin tähänkin asti - ja alaskirjataan niitä sitten kauuuuuuaaaaan. Ja lopuksi erinäisten yhtiön myytävissä olevien varallisuuksien kauppaamisten jälkeen kaupataan loppu pilkkahinnalla - eikä silloin tästä puljusta maksella 8 - 10 kertaista hintaa arvoonsa nähden, korkeintaan liikevaihdon verran jos sitäkään. Jos motiiveja mietitään ja tähän astisia tapahtumia, jenkkilässä on oltu huolissaan heiän verkkorakentamisen valumisesta kinuski suuntaan.
      Kun lasketaan yhteen yks ynnä kaks, luontevin lopputulos on lopuksi tuon jäljelle jääneen puolen kauppaaminen sinne suuntaan. Tämä kännypuolitoiminta loppuvaiheen kieroiluineen antoi osviittaa pitkälle tulevaisuuteen, mitä tuleman pitää tämän puljun kohdalla. Tämän maan työntekijäpuolen kannalta entinen meno jatkuu, 5 vuoden päästä voi olla että teitä on enää alle puolet jäljellä nykyisissä töissänne tuon puljun hommissa.
      Varautuisin sekä piensijoittajana että työntekijänä tuon kaltaiseen lopputulemaan, on nääs nähty jo aiemminkin kaikki tuo ja nää kuvioissa mukana olevat toimijat tulevat taatusti uusimaan temppunsa, ne tekee kaiken sen aiemman uudelleenkin.

    • sijoittajatäällä

      Hassaa omien ostoon joo, tai hassasi mutta toistaiseksi on keskeytetty. Jotenkin vaan vaikuttaa että odotukset ja lupaukset on suuria vuodesta toiseen. Onhan tässä nyt pahimmasta alhosta noustu ja tietysti siitä täytyy antaa positiivinen maininta johdolle. Normaali piensijoittaja taitaa olla liian hätäinen sijoituksiensa kanssa ja ei malta odottaa asioiden kypsymistä tarpeeksi.. eikös Suomalaisten omistus ole alentunut viimeisen vuoden aikana, joka siis tarkoittaisi että myyty on.

      Mutta tässä yksi seikka joka laittaa miettimään. NImittäin osakkeiden valtava määrä. Olisiko Nokian järkevää tehdä käänteinen splitti esim 3/1 ?. Nyt varsinkin kun A-lu tulee mukaan..

    • hhgffjkkkkyyggv

      Vuosien Nokia omistuksista ei jäänyt kuin pahoja muistoja. Pörssikurssin käytös herättää epäilyksiä manipulaatiosta(jota koskaan ei voi todistaa, eikä liene kukaan koskaan tutki). Kiitoksena kaikki odotukset ylittäneestä osarista kurssi taisi käydä alle vitosen ! Kalleimmat ostot yli 10 suurien lupausten siivittäminä.. Tulee mieleen politiikka tästä yhtiöstä. Kepukin pettää aina ja Nokia on suurien pelurien casinolappu jolla vain pelataan kurssiliikkeiden ollessa vaikka -20% muutamassa päivässä. Rahat pois piensijoittajalta- Nokia.

      • Vakuusvaje

        Jos mielestäsi kurssia manipuloidaan, käytä toki hyväksesi. Liian halvat osakkeet pitää ostaa pois, kalliit myydä.

        25 vuotta Nokian taivallusta seuranneena sanoisin kuitenkin, että yhtiö on vain keskimääräistä herkkäliikkeisempi. Nokia ei ole mikään vakaasti puksuttava osinkokone vaan kurssista tavallista suurempi osa perustuu tulevaisuuden odotuksiin. Niiden muuttuessa kurssi heiluu enemmän kuin monella muulla firmalla. Vuodesta 2000 alkanut lasku vei Nokian kurssista 97 % ja sen jälkeen on noustu 250 % eivätkä nämä liikkeet todellakaan ole olleet suoraviivaisia. Myös reaktiot osavuosituloksiin ovat toisinaan vaikeasti ymmärrettäviä.

        Siksi omistan Nokiaa vain merkityksettömän pikkuerän, joka edustaa osaltani sitä kehuttua "indeksisijoittamista". Pitäähän salkussa olla jotain tappiollakin.


    • kjhgdsukkvgff

      Kyllä se käyttää vaan niin olevan että piensijoittajan , vaikka kaupat useita kymmeniä tuhansia ei sallita kuin enintään saavan pikkuvoittoja tai mieluummin tappioita osake voi nousta. Tämä on nyt todistettu useilla osakkeilla että myynnistä ji seuraavana päivänä raketoi. Näin on käynyt pitkien holdauksien jälkeenkin esim Soneran, SSAB.n ja Nokiankin kanssa, tosin jälkimmäisessä ei niin selvästi kauppojen jälkeen.
      Selväähän on myös se että kun menee ostamaan jotain suositeltua osaketta, kuten listojen/ suositusten kärjessä olevaa Nordeaa niin pettymykset alkaa välittömästi. Nythän Nordean tulos oli kuin olikin pettymys markkinoille ja tavoitehinnat utopiaa.. Hyvää tulostahan se tekee ja pysyy salkussa ja osinkoa tulee, mutta kuin kirottuna osake rämpii kuin lahna reilulla kympin PE.lla !.

      • öjlk

        Piensijoittajan kannattaa jättää kurssintuijottaminen vähemmälle ja keskittyä pitkäjänteiseen sijoittamiseen.

        Lyhyessä kaupassa roboteilta saa turpaansa, mutta pitkän aikavälin tuotoista ne ei välitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe