Mistä töitä?

tietämätön

Millä matematiikan osa-alueella saisi töitä Suomesta? Ja mitkä firmat tarvitsevat matemaatikoita? Siis jotain vähän haastavampaa kuinpelkkää Excelin pyörittelyä. Erityisesti robotiikka, neuroverkot ja oppivat järjestelmät kiinnostavat.

13

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin se on.

      Eivätköhän vakuutusyhtiöt työllistä ainakin muutaman tilastomatemaatikon.
      Robotiikka, neuroverkot ja oppivat järjestelmät saattavat työllistää tulevaisuudessa myös muutaman erikoistuneen matemaatikon. Mutta firmojahan niihin ei värmaankaan vielä edes ole.

    • Muutama vinkki

      Toki tuollaisia firmoja on, mutta yleensä ne ovat pieniä ja äärimmäisen erikoistuneita. Lisäksi vielä insinöörivetoisia. Siksi löytäminen voi olla vaikeaa.

      Kannattaa esimerkiksi ottaa yhteyttä yhdistysten yritysjäseniin:

      http://www.roboyhd.fi/

      http://www.cadcamyhdistys.fi/web/

    • ffffs

      Vakuutusmatemaatikoksi sinulta vaaditaan:
      Tohtorin tutkinto
      Aktuaarin tutkinto

      Matemaatikot voivat hakeutua ohjelmointitehtäviin kehittelemään esimerkiksi tietokantoja, verkkokauppaa yms. Mutta ei siellä matematiikkaa tarvita.

      Tutkimustehtävät ovat yliopistoissa, ja vaatimuksena on tohtorin tutkinto, pedagogiset opinnot ja usein myös omia julkaisuja jonkin verran = vastaa kahta väitöskirjaa.

      Opetustehtävät:
      Yliopisto . matematiikan tohtori, pedagogiset opinnot

      Lukio: Maisteri/DI riittää, 55ov matematiikkaa, fysiikkaa 35ov, kemiaa 35ov, tietotekniikkaa 35ov, pedagogiset opinnot 35ov

      Peruskoulu: Maisteri/DI riittää, 35ov ma, 35ov fysiikka, 35ov kemia, tietotekniikka 35ov, pedagogiset opinnot 35ov, erityispedagogiikka 35ov, opetushallinnon tutkinto 15op

      Kuitenkin epäpätevämpi voidaan valita täysin vapaasti kunhan muodollinen minimipätevyys täyttyy. Eli vaikka olisit pätevämpi niin yliopistoon voi laitoksen johtaja valita homopartnerinsa.

      • tavisFM

        Miten niin muka tutkimustehtävät vaatii tohtorin tutkinnon? Olen kuullut monia tapauksia, joissa hyviä opiskelijoita on otettu tutkimusryhmiin assistenteiksi. Usein kai tällainen johtaa väiskiin, mutta ainakin itse en ollut kiinnostunut jatko-opinnoista, vaikka kandissa esittelinkin uuden tutkimustuloksen.


    • Ei kai vakuutusmatemaatikon tutkintoon tohtorin tutkintoa tarvitse??? Katso täältä
      http://www.actuary.fi/fi/kou_perus.html

      Olen itsekin pohtinut joskus tuota vaihtoehtoa, mutta kun töitä on ollut muutenkin, en ole jaksanut innostua tuosta.

      • fffffs

        Vaatimuksena ei ole, mutta käytännössä kyllä. Kumman itse valitsisit maisterin vai tohtorin?


      • Tajusin lopettaa
        fffffs kirjoitti:

        Vaatimuksena ei ole, mutta käytännössä kyllä. Kumman itse valitsisit maisterin vai tohtorin?

        Töitä ei valitettavasti ole missään. Oikeita töitä. Joskus nuorempana haaveilin matemaatikon urasta, kuvittelin että ratkoisimme vaikeita pulmia viehättävässä campus-ympäristössä, välillä sulkeutuen tutkijan kammioon ja välillä taas innostavien kollegojen kanssa kävisimme löheisessä idyllisessä pubissa. Piirtelisimme peiliin vsikeita yhtälöitä ja ehkä silloin tällöin joku vetävän näköinen opiskelijanainen hurmaantuisi älykkyydestä ja rakastelisimme yliopiston unohdetuissa huoneissa.

        Vaan toisin kävi. Jo opintojen alkuvaiheessa huomasin että mitäön tuollaista ei ollut tiedossa. Hyvällä tuurilla valmistumisen jälkeen jumittuisi laitokselle muiden keskinkertaisuuksien sekaan lähinnä kuuntelemaan kuinka tylsää elämä on ja miten mikään mitä tekisimme ei olisi mitenkään merkityksellistä. Jooa työtön saisi rahaa enemmän ja homma olisi lähinnä masentuneiden opiskelijoiden laskuharkkojen vetämistä. Homman kohokohtia olisi ujuttaa luennolle tai tentin sekaan jokin netistä kopioitu paska vitsi jonka avulla voisi hetken kokea arvostuksen tunnetta, sekin vain valheellista.

        Lähdin menemään, päivääkään en ole katunut. Kyt keskipaska ura vitun suunnittelutoimistossa mutta tulee tällä toimeen.


      • pettynytlukija
        fffffs kirjoitti:

        Vaatimuksena ei ole, mutta käytännössä kyllä. Kumman itse valitsisit maisterin vai tohtorin?

        Aikamoista.

        Ensinnäkin aloittaja ei kysynyt pätevyysvaatimuksista. Toisekseen on epäloogista kirjoittaa, että pätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto ja heti perään sanoa, että eipäs olekaan. Haloo? No, Suomi24:n taso nyt on mitä on.


      • fffffs
        pettynytlukija kirjoitti:

        Aikamoista.

        Ensinnäkin aloittaja ei kysynyt pätevyysvaatimuksista. Toisekseen on epäloogista kirjoittaa, että pätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto ja heti perään sanoa, että eipäs olekaan. Haloo? No, Suomi24:n taso nyt on mitä on.

        Älä valita. Minimipätevyysvaatimus ei ole sama asia kuin todellinen pätevyysvaatimus. Vakuutusyhtiöissä matemaatikoilla on järjestään tohtorin tutkinto.


      • pettynytlukija
        fffffs kirjoitti:

        Älä valita. Minimipätevyysvaatimus ei ole sama asia kuin todellinen pätevyysvaatimus. Vakuutusyhtiöissä matemaatikoilla on järjestään tohtorin tutkinto.

        Miksi sitten et kirjoittanut tuohon 6.12.2014 12:40 lähetettyyn viestiin, tarkoitatko minimipätevyysvaatimusta vai todellista pätevyysvaatimusta? Minä luulin aluksi, että minimipätevyysvaatimuksena on tohtorin tutkinto, mutta 7.12.2014 13:06 lähettämäsi viesti paljasti, että näin ei ole.


    • Varmin paikka matematiikkaa opiskeleville on opettajan ura, esim. ylä-asteella, lukiossa tai ammattikorkeassa. Tylsäähän se on, mutta siitä maksetaan. Tutkimuspuolella kilpailu on kovaa, ettenkö sanoisi sairaalloisen kovaa, enkä sitä suosittele kenellekään...jollei matematiikka ole oikeasti asia, jota haluaa joka tapauksessa tehdä. Matematiikkaa opiskelleita on kovin monissa paikoissa, mutta puhdasta matematiikkaa ei "pääse" oikeasti tekemään kuin tutkimuspuolella ja varmaan jossain harvoissa yrityksissä.
      Kannattaa miettiä jo opiskelujen alussa, minne haluaa suuntautua, jotta osaa tehdä oikeat sivuainevalinat.

    • Prof. emeritus

      Jos tutkijan uraa ajattelet, tee sivulaudatur jostain liiketaloustieteestä tai kansantaloustieteestä ja siirry sitten sille puolelle. Siellä on pop esim. neuroverkot, ja vähän kökömmälläkin soveltavalla matemariikalla pärjää.

    • Tilastomatemaatikko, tutkija (kannattaa harkita sitäkin), säätieteenlaitos, opettaja, ohjelmoija, toimittaja. Sulla on kaikki tiet auki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävä sinua

      Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k
      Ikävä
      37
      5106
    2. Oletko sä oikeesti varattu?

      Että sen takii ei voida olla tekemisissä?
      Ikävä
      82
      3636
    3. Horoskooppikysely

      Oma ja ikävän kohteen horoskooppi? Sopivatko yhteen?
      Ikävä
      35
      3026
    4. Rakas, kerro mulle

      Miltä se tuntuu?
      Ikävä
      61
      2995
    5. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      10
      2916
    6. Kesäseuraa

      Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t
      Ikävä
      56
      2353
    7. Miksi haluat pitää estettynä mutta täällä puhut?

      Eikö olisi parempi puhua ihan kasvotusten?
      Ikävä
      41
      1838
    8. Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!

      Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….
      Kotimaiset julkkisjuorut
      9
      1780
    9. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      18
      1721
    10. Kiusaaja otti yhteyttä, mitä tekisit?

      Minulle kävi näin pari kk sitten. Olin aluksi todella ystävällinen. Sanoin, että olin jo unohtanut jne. Asia jäi vai
      Sinkut
      139
      1698
    Aihe