Anteeksipyytämisen tärkeys uskovalle

tomumaja-11.12.2014 22:130
Tuon tämän hyvin tärkeän asian esille, sillä siinä voi olla jopa este koko pelastusta ajatellen.

No niin, esimerkkinä tällä foorumoilla riidellään, uskovat riitelee. Sanoskellaan ilkeästi, koetetaan siten toinen masentaa.

Tärkein huomiointini, kukaan ei yleensä koskaan pyydä niitä ilkeitä sanomisiaan anteeksi. En ainakaan muista nimimerkkejä taisi sarisusanna olla kerran, leahimn, frihetti oli ja tietenkin Tomumaja useamman kerran.

Paaduttaako tälläinen uskova sitten mielestäne itseään jos jättää sopimatta sanomisensa? Tai pahemmassa tapauklsessa meneekö jopa taivasosuus siinä oman ylpeytensä myötä?

Nykyään jopa uskova vähättelee ettei tarvitse veljeltään pyytää anteeksi, miksi?

Anteeksi täytyy pyytää jos vaikka rikkoo uskomatontakin vastaan, vaikka sanoo ilkeästi.

Kyllä tuo Jeesuksen opetus sopimisesta tarkoittaa juuri anteeksipyytämistä.

Puhdas omatunto on paras päänalunen, muistakaa.

35

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heikki7

      Anna meille anteeksi
      - niinkuin mekin annamme anteeksi niille jotka ovat meitä vastaan rikkoneet!

    • anteeksiantaminen

      Anteeksipyytäminen on tärkeää, jos kokee tehneensä väärin, mutta Raamattuhan puhuu vielä enemmän anteeksiantamisesta. Raamattu kehottaa antamaan anteeksi jopa vihamiehilleenkin, eli vaikka sitä anteeksipyyntöä ei olisi tullutkaan. Jeesus antoi anteeksi ristiinnaulitsijoilleen, samoin Stefanus kivittäjilleen ja rukoili näiden puolesta. Anteeksipyytäminen ja anteeksiantaminen on tärkeää toisten, mutta myös itsemme takia, ettemme vahingoita toisia emmekä itseämme katkeruudella. En aiemmin ymmärtänyt anteeksiantamisen merkitystä, mutta pyysin ahkerasti aina anteeksi. Myöhemmin olen tajunnut, että olin täysin itsekäs ja ajattelin vain omaa pelastustani ja haudoin anteeksipyytämisestä huolimatta katkeruutta sisälläni.

      apt. 7.
      59. Ja niin he kivittivät Stefanuksen, joka rukoili ja sanoi: "Herra Jeesus, ota minun henkeni!"
      60. Ja hän laskeutui polvilleen ja huusi suurella äänellä: "Herra, älä lue heille syyksi tätä syntiä!" Ja sen sanottuaan hän nukkui pois.

      Raamattu puhuu myös siitä, että anteeksiantamattomuus voi olla pelastuksen este.

      Mt 6:11. anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme;
      12. ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;
      14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;
      15. mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

      23. Sentähden taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka vaati palvelijoiltansa tiliä.
      24. Ja kun hän rupesi tilintekoon, tuotiin hänen eteensä eräs, joka oli hänelle velkaa kymmenentuhatta leiviskää.
      25. Mutta kun tällä ei ollut, millä maksaa, niin hänen herransa määräsi myytäväksi hänet ja hänen vaimonsa ja lapsensa ja kaikki, mitä hänellä oli, ja velan maksettavaksi.
      26. Silloin palvelija lankesi maahan ja rukoili häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle kaikki'.
      27. Niin herran kävi sääliksi sitä palvelijaa, ja hän päästi hänet ja antoi hänelle velan anteeksi.
      28. Mutta mentyään ulos se palvelija tapasi erään kanssapalvelijoistaan, joka oli hänelle velkaa sata denaria; ja hän tarttui häneen, kuristi häntä kurkusta ja sanoi: 'Maksa, minkä olet velkaa'.
      29. Niin hänen kanssapalvelijansa lankesi maahan ja pyysi häntä sanoen: 'Ole pitkämielinen minua kohtaan, niin minä maksan sinulle'.
      30. Mutta hän ei tahtonut, vaan meni ja heitti hänet vankeuteen, kunnes hän maksaisi velkansa.
      31. Kun nyt hänen kanssapalvelijansa näkivät, mitä tapahtui, tulivat he kovin murheellisiksi ja menivät ja ilmoittivat herrallensa kaiken, mitä oli tapahtunut.
      32. Silloin hänen herransa kutsui hänet eteensä ja sanoi hänelle: 'Sinä paha palvelija! Minä annoin sinulle anteeksi kaiken sen velan, koska sitä minulta pyysit;
      33. eikö sinunkin olisi pitänyt armahtaa kanssapalvelijaasi, niinkuin minäkin sinua armahdin?'
      34. Ja hänen herransa vihastui ja antoi hänet vanginvartijan käsiin, kunnes hän maksaisi kaiken, minkä oli hänelle velkaa.
      35. Näin myös minun taivaallinen Isäni tekee teille, ellette anna kukin veljellenne sydämestänne anteeksi."

      • anteeksiantaminen

        Tässä vielä katkeruudesta Raamatun kohta. Se todellakin vahingoittaa meitä itseämme ja myös muita.

        Hep.12
        14. Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;
        15. ja pitäkää huoli siitä, ettei kukaan jää osattomaksi Jumalan armosta, "ettei mikään katkeruuden juuri pääse kasvamaan ja tekemään häiriötä", ja monet sen kautta tule saastutetuiksi,
        16. ja ettei kukaan olisi haureellinen tahi epäpyhä niinkuin Eesau, joka yhdestä ateriasta myi esikoisuutensa.


    • Lightning Star

      Anteeksianto, on Hengenmieli. Anteeksiantamattomuus ei kuulu Jumalan lapseuteen.

      Anteeksipyytäminen, on oikein, mutta se ei ole nöyristelyä. Sanat voivat sanoa, mutta teot usein kertovat enemmän. Jos haluaa oppia siitä, mitä on täydellinen anteeksianto, katsokaa miten Jeesus toimi kun Häntä teuraaksi vietiin; vaatiko ihmisiltä anteeksipyyntöjä... vai pyysikö Jumalaa armahtamaan?

      Tärkeintä on se mitä sydämessä on. Se ei etsi omaa kunniaa, vaan armahtaa ja tahtoo todellisesti lähimmäisen parasta.

    • Monet selvittämättömät asiat hiertävät mieliämme ja vaikeuttavat uskossa vaeltamistamme.
      Rukouksemmekin ovat silloin turhia.
      Jeesus kehoittaa: "ANTAKAA ANTEEKSI"!
      Mark.11:25
      --
      11:25 Ja kun te seisotte ja rukoilette, niin antakaa anteeksi, jos kenellä teistä on jotakin toistansa vastaan, että myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaisi teille anteeksi teidän rikkomuksenne."

      Uskon rukous käy mahdottomaksi, jos meillä on anteeksiantamaton mieli lähimmäisiämme kohtaan. Uskonvaelluksemme estyy.
      Käy niin kuin itselleni. Olin ostoksilla Helsingin Stockmannilla. En löytänyt hakemaani tavaraa ja muutenkin ostosreissuni hankaloitui.
      Jalkapohjassani nimittäin alkoi tuntumaan pistelyä ja kävelyni kävi vaivaloiseksi.

      Ensin ajattelin, että jokin kivenmurunen oli syynä pistelyyn. Mietin, että miten pääsen jatkamaan matkaani, koska kipu vain jatkui kantapäässäni. Sitten keksin, että menen tavaratalon vessaan ja tarkistan, mikä hiertää jalkaani.

      Vessassa otin pois kengän ja sukan. Huomasin, että pieni terävä tikku oli painunut jalkapohjaani. Otin sen pois ja heti oloni parani.

      Meillä kaikilla saattaa useinkin tulla eteen asioita, jotka hiertävät mieltämme. Matkantekomme saattaa sen takia täysin tyssätä tai hidastua.

      Meitä kehotetaan:
      ”..., pankaamme mekin pois kaikki, mikä meitä painaa, ja synti, joka niin helposti meidät kietoo, j
      --
      Kol. 3:13
      ”...kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa”.
      --
      Kristus sanoo:
      ”Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on armahtavainen”.
      Kristuksen valtakunta on anteeksiantamuksen valtakunta, jossa saadaan ja annetaan anteeksi.
      Kaikki tämä edellyttää Kristuksesta lähtevää voimaa ja rakkautta.

      • Niimpä. Hyvä vertaus sinulla. Jeesus ja apostolit opettivat erittäin vähän,- vain sivujuonteena, anteeksi pyytämisestä. Koko opetuksen paino onkin anteeksi antamisessa.

        Jos pohditaan ihmistä, niin ihmiselle on helppoa / helpompaa pyytää anteeksi. Tämä hokema kuuluu amerikassa ihan kulttuuriin.

        Taas, jos pohdimme Jeesuksen opetusta ja anteeksi antamisen merkitystä, niin tämä alue on ihmiselle kaikkein vaikeinta toteuttaa. Lisäksi tämän anteeksiantamisen voi tehdä vastapuolen sitä edes tietämättä.

        Anteeksi antaminen vapauttaa ihmisen jostain kielteisestä asiasta / ihmisestä ja siten ihminen vapautuu ajattelemasta kielteistä tapahtumaa / ihmistä. Anteeksi antamattomuus sitoo ihmisen mielen ajattelemaan kielteisyyttä lähes päivittäin ja reagoimista siihen.


    • IhmisenLihallisuus

      Anteeksi!

    • Viisautta.asiaan

      Raamattu ei opeta pyytämään anteeksi ihmisiltä, ainoastaan Jumalalta. Raamattu neuvoo väärintekijää "sopimaan asia riitapuolensa kanssa" ja tämä on enemmän kuin heppoinen "anteeksipyytely".

      Jotkut narsistit mielensäpahoittajat taas vaatisivat muita jatkuvasti "pyytämään anteeksi" itseltään, eli asettavat itsensä Jumalan valtaistuimelle, paikalle jonne eivät kuulu.

      Anteeksianto on eri asia ja tapahtuu kunkin omassa mielessä. Tässäkin on oltava viisautta, ettei väärällä anteeksiannolla tue ja vahvista toisen syntiä.

      • puurot.ja.vellit

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi !

        Kyllä Raamattu opettaa pyytämään anteeksi lähimmäiseltä, jos tätä vastaan on rikottu !!!

        Luuk. 17:3 Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi.

        Luuk. 17:4 Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi."

        1. Joh. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

        Synnin ja vääryyden tunnustamiseen kuuluu anteeksipyyntö siltä, jota kohtaan on rikottu, jos sinulle ei jo lapsena ole tätä opetettu, niin heikkoa on ollut kasvatuksesi !!!

        Ja jos siis ihminen rikkoo toista vastaan, on hänen anteeksipyydettävä tältä ihmiseltä JA Jumalalta, sillä se ihminen on rikkonut ihmistä ja Jumalaa vastaan siinä samalla.

        Sopiminen ja katuminen siis sisältää anteeksipyynnön !

        Matt. 5:25 Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen.

        Ei ole olemassa sellaista sopimista, jossa ei väärintehnyt pyytäisi anteeksi siltä, jota kohtaan on rikkonut ja vain anteeksipyynnön eli synnin tunnustamisen kautta yhteys eheytyy toiseen ihmiseen !

        Tämän pitäisi jokaisen tyhmemmänkin ymmärtää !

        Mutta tälläiset "viisautta asiaan" uskovat siis eivät osaa vielä edes perus käytös-, ja toimintatapoja, vaan he sydämensä paaduttaneina kovasydämisinä eivät kykene eivätkä suostu edes anteeksi pyytämään siltä ihmiseltä, jota kohtaan ovat rikkoneet !

        Se anteeksipyytämättömyys siis kertoo todella paljon heidän sydämen asenteestaan ja kylmyydestään ja raakuudestaan eli pyhittymättömyydestään !

        Ja näitä tälläisiä kovasydämisiä uskovia on todella paljon, eikä turhaan Sana sano:

        Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

        Raamattu muuten sanoo jo kaksois käskyssä:

        Gal. 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

        Tuollaisen kovasydämisen siis kannattaisi mennä itseen edes ja miettiä sitä, että kuinka haluaisi toisen toimivan itseään kohtaan, eli tuleeko toisen aidosti pyytää anteeksi vääriä toimiaan itseä kohtaan ???

        Ja kannattaa myös samalla miettiä sitä, että eheytyykö minun ja minua vastaan rikkoneen välit sillä, että tuo toinen pyytää anteeksi vain Jumalalta ?

        Ja onko sellainen pelkästään Jumalalta anteeksipyyntö Jumalan mielen mukaista toimintaa, kun jätetään ihmis suhteet hoitamatta kuntoon oman sydämen kovuuden tahden ?

        On se kummaa, kun aikuisille pitää opettaa ihan perus asioita, jotka olisi vanhempien pitänyt jo pikkulapsesta asti opettaa ja jotka jokaisen pitäisi tarkkaan siten tietää jo varhaislapsuudesta asti !


      • en.jatka.tätä
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi !

        Kyllä Raamattu opettaa pyytämään anteeksi lähimmäiseltä, jos tätä vastaan on rikottu !!!

        Luuk. 17:3 Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi.

        Luuk. 17:4 Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi."

        1. Joh. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

        Synnin ja vääryyden tunnustamiseen kuuluu anteeksipyyntö siltä, jota kohtaan on rikottu, jos sinulle ei jo lapsena ole tätä opetettu, niin heikkoa on ollut kasvatuksesi !!!

        Ja jos siis ihminen rikkoo toista vastaan, on hänen anteeksipyydettävä tältä ihmiseltä JA Jumalalta, sillä se ihminen on rikkonut ihmistä ja Jumalaa vastaan siinä samalla.

        Sopiminen ja katuminen siis sisältää anteeksipyynnön !

        Matt. 5:25 Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen.

        Ei ole olemassa sellaista sopimista, jossa ei väärintehnyt pyytäisi anteeksi siltä, jota kohtaan on rikkonut ja vain anteeksipyynnön eli synnin tunnustamisen kautta yhteys eheytyy toiseen ihmiseen !

        Tämän pitäisi jokaisen tyhmemmänkin ymmärtää !

        Mutta tälläiset "viisautta asiaan" uskovat siis eivät osaa vielä edes perus käytös-, ja toimintatapoja, vaan he sydämensä paaduttaneina kovasydämisinä eivät kykene eivätkä suostu edes anteeksi pyytämään siltä ihmiseltä, jota kohtaan ovat rikkoneet !

        Se anteeksipyytämättömyys siis kertoo todella paljon heidän sydämen asenteestaan ja kylmyydestään ja raakuudestaan eli pyhittymättömyydestään !

        Ja näitä tälläisiä kovasydämisiä uskovia on todella paljon, eikä turhaan Sana sano:

        Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

        Raamattu muuten sanoo jo kaksois käskyssä:

        Gal. 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

        Tuollaisen kovasydämisen siis kannattaisi mennä itseen edes ja miettiä sitä, että kuinka haluaisi toisen toimivan itseään kohtaan, eli tuleeko toisen aidosti pyytää anteeksi vääriä toimiaan itseä kohtaan ???

        Ja kannattaa myös samalla miettiä sitä, että eheytyykö minun ja minua vastaan rikkoneen välit sillä, että tuo toinen pyytää anteeksi vain Jumalalta ?

        Ja onko sellainen pelkästään Jumalalta anteeksipyyntö Jumalan mielen mukaista toimintaa, kun jätetään ihmis suhteet hoitamatta kuntoon oman sydämen kovuuden tahden ?

        On se kummaa, kun aikuisille pitää opettaa ihan perus asioita, jotka olisi vanhempien pitänyt jo pikkulapsesta asti opettaa ja jotka jokaisen pitäisi tarkkaan siten tietää jo varhaislapsuudesta asti !

        Ei kehoiteta anteeksipyyntöön. Tässä puhutaan siitä, että rikkomuksen tehnyt sanoo: "minä kadun", eli tahtoo selvittää asian. Katumisen ilmoittaminen ei ole "anna anteeksi" vaan paljon enemmän, se sisältää ilmoituksen mielenmuutoksesta.

        Se on kummallista, että te aina vääristätte Raamatun sanaa, lisäten sinne sanoja ja käsitteitä joita siellä ei ole.

        Sitten lisäät 1.Joh-kirjeen lauseen, jossa pyydetään anteeksi Jumalalta, kuin samaan sarjaan kuuluvaksi.


      • puurot.ja.vellit
        en.jatka.tätä kirjoitti:

        Ei kehoiteta anteeksipyyntöön. Tässä puhutaan siitä, että rikkomuksen tehnyt sanoo: "minä kadun", eli tahtoo selvittää asian. Katumisen ilmoittaminen ei ole "anna anteeksi" vaan paljon enemmän, se sisältää ilmoituksen mielenmuutoksesta.

        Se on kummallista, että te aina vääristätte Raamatun sanaa, lisäten sinne sanoja ja käsitteitä joita siellä ei ole.

        Sitten lisäät 1.Joh-kirjeen lauseen, jossa pyydetään anteeksi Jumalalta, kuin samaan sarjaan kuuluvaksi.

        Joo ymmärrän hyvin sen, että et halua jatkaa !

        Jos oma ylpeys ja sydämen paatumus ja kovuus estää jopa anteeksipyytämisen, niin eipä varmaan kannata aiheesta enenpiä keskustella silloin !

        On se sen verran arka asia varmasti silloin !


      • SivustaMinäkin
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi !

        Kyllä Raamattu opettaa pyytämään anteeksi lähimmäiseltä, jos tätä vastaan on rikottu !!!

        Luuk. 17:3 Pitäkää itsestänne vaari! Jos sinun veljesi tekee syntiä, niin nuhtele häntä, ja jos hän katuu, anna hänelle anteeksi.

        Luuk. 17:4 Ja jos hän seitsemän kertaa päivässä tekee syntiä sinua vastaan ja seitsemän kertaa kääntyy sinun puoleesi ja sanoo: 'Minä kadun', niin anna hänelle anteeksi."

        1. Joh. 1:9 Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

        Synnin ja vääryyden tunnustamiseen kuuluu anteeksipyyntö siltä, jota kohtaan on rikottu, jos sinulle ei jo lapsena ole tätä opetettu, niin heikkoa on ollut kasvatuksesi !!!

        Ja jos siis ihminen rikkoo toista vastaan, on hänen anteeksipyydettävä tältä ihmiseltä JA Jumalalta, sillä se ihminen on rikkonut ihmistä ja Jumalaa vastaan siinä samalla.

        Sopiminen ja katuminen siis sisältää anteeksipyynnön !

        Matt. 5:25 Suostu pian sopimaan riitapuolesi kanssa, niin kauan kuin vielä olet hänen kanssaan tiellä, ettei riitapuolesi vetäisi sinua tuomarin eteen ja tuomari antaisi sinua oikeudenpalvelijalle, ja ettei sinua pantaisi vankeuteen.

        Ei ole olemassa sellaista sopimista, jossa ei väärintehnyt pyytäisi anteeksi siltä, jota kohtaan on rikkonut ja vain anteeksipyynnön eli synnin tunnustamisen kautta yhteys eheytyy toiseen ihmiseen !

        Tämän pitäisi jokaisen tyhmemmänkin ymmärtää !

        Mutta tälläiset "viisautta asiaan" uskovat siis eivät osaa vielä edes perus käytös-, ja toimintatapoja, vaan he sydämensä paaduttaneina kovasydämisinä eivät kykene eivätkä suostu edes anteeksi pyytämään siltä ihmiseltä, jota kohtaan ovat rikkoneet !

        Se anteeksipyytämättömyys siis kertoo todella paljon heidän sydämen asenteestaan ja kylmyydestään ja raakuudestaan eli pyhittymättömyydestään !

        Ja näitä tälläisiä kovasydämisiä uskovia on todella paljon, eikä turhaan Sana sano:

        Matt. 24:12 Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

        Raamattu muuten sanoo jo kaksois käskyssä:

        Gal. 5:14 Sillä kaikki laki on täytetty yhdessä käskysanassa, tässä: "Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi".

        Tuollaisen kovasydämisen siis kannattaisi mennä itseen edes ja miettiä sitä, että kuinka haluaisi toisen toimivan itseään kohtaan, eli tuleeko toisen aidosti pyytää anteeksi vääriä toimiaan itseä kohtaan ???

        Ja kannattaa myös samalla miettiä sitä, että eheytyykö minun ja minua vastaan rikkoneen välit sillä, että tuo toinen pyytää anteeksi vain Jumalalta ?

        Ja onko sellainen pelkästään Jumalalta anteeksipyyntö Jumalan mielen mukaista toimintaa, kun jätetään ihmis suhteet hoitamatta kuntoon oman sydämen kovuuden tahden ?

        On se kummaa, kun aikuisille pitää opettaa ihan perus asioita, jotka olisi vanhempien pitänyt jo pikkulapsesta asti opettaa ja jotka jokaisen pitäisi tarkkaan siten tietää jo varhaislapsuudesta asti !

        Tarkoitatko, että hänen vanhempansa ovat huonoja kasvattajia? Piiloilkeilyä raamatunlauseita väliin. Voin todella huonosti kun luen kirjoituksiasi.

        Mää en enää jaksa teidän kanssa. Te olette pahoja. Se on moikka.


      • puurot.ja.vellit
        SivustaMinäkin kirjoitti:

        Tarkoitatko, että hänen vanhempansa ovat huonoja kasvattajia? Piiloilkeilyä raamatunlauseita väliin. Voin todella huonosti kun luen kirjoituksiasi.

        Mää en enää jaksa teidän kanssa. Te olette pahoja. Se on moikka.

        Joko vanhemmat ovat laiminlyöneet kasvatuksen ?

        Tai lapsi on ollut kovakorvainen ja tottelematon ?

        Sen kai tietää parhaiten tuon kirjoittanut itse.


      • Mitärangaistuksia
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Joko vanhemmat ovat laiminlyöneet kasvatuksen ?

        Tai lapsi on ollut kovakorvainen ja tottelematon ?

        Sen kai tietää parhaiten tuon kirjoittanut itse.

        Tarkoitatko että kehitys on pysähtynyt sitten siihen, eikä aikuisena ihminen enää opi uutta tai kehity?


      • puurot.ja.vellit
        Mitärangaistuksia kirjoitti:

        Tarkoitatko että kehitys on pysähtynyt sitten siihen, eikä aikuisena ihminen enää opi uutta tai kehity?

        Voi toki oppia, sitä en kieltänyt ollenkaan !

        Mutta juurihan tuo edellinen kirjoittaja ilmoitti, että hän ei aio opetella edes !

        Moni varmaan pyytää häneltä kuitenkin anteeksi kaikenlaista, jopa tahatonta vahoinkoa, mutta hänellä itsellään ei mukamas siis Jumalan mukaan ole mitään syytä tai aihetta anteeksi ruveta pyytelemään !

        Todella järkyttävä asenne uskovaksi itseään nimittävällä ihmisellä !

        Jään vaan miettimään enää, että onko kyseinen ihminen oikeasti edes uskossa eli uudestisyntynyt ?

        Siis uudestisyntynyttä alkaa Pyhä Henki opettamaan, mutta jos ihminen ei tajua vielä senkään vertaa, että anteeksi on ihmisiltä pyydettävä, niin eipä ole silloin oltu ollenkaan Pyhän Hengen opetuksessa eikä pyhityksessä !

        Siis kyllä Pyhä Henki laittaa Jumalan lapsen anteeksi pyytelemään, se nyt on aivan varma asia !!!


      • Heippa_Voi_Savis

        Heippa voi.savis. Ahdistaako?


      • Heippa_Voi_Savis
        puurot.ja.vellit kirjoitti:

        Joo ymmärrän hyvin sen, että et halua jatkaa !

        Jos oma ylpeys ja sydämen paatumus ja kovuus estää jopa anteeksipyytämisen, niin eipä varmaan kannata aiheesta enenpiä keskustella silloin !

        On se sen verran arka asia varmasti silloin !

        Vähän hassua kun tuollainen ketjusta toiseen pomppija noin sanoo.


    • Jospa ihan ensiksi pyytäisitte anteeksi jumalvalhettanne ja lopettaisitte sen jatkamisen?

      Ainakin siihen asti, kunnes löydätte todisteet jumalan olemassaolosta.

    • L_S

      Tämä on mielenkiintoinen aihe, anteeksipyytäminen... ja anteeksianto... luin aiempaa viestiäni jostain menneisyydestä... mietin, että kirjoitinkohan hieman, naiviisti tuolloin? No, kait meidän omatkin käsityksemme muovautuvat aikojen saatossa.

      • Samaatietä

        Et minusta kirjoittanut naivisti. Minä taas saan sinusta iloisemman kuvan aikaisemmista kirjoituksistasi.
        Tuo on vain minun mielipide.


      • L_S

        Entä jos iloisuus, johtui "itsepetoksesta"?


      • Samaatietä
        L_S kirjoitti:

        Entä jos iloisuus, johtui "itsepetoksesta"?

        Mitä tarkoitat ?


      • L_S

        Tarkoitan mitä tarkoitankin,
        niin tarkoitan.


      • Samaatietä
        L_S kirjoitti:

        Tarkoitan mitä tarkoitankin,
        niin tarkoitan.

        Repäistäänkö?


      • L_S
        Samaatietä kirjoitti:

        Repäistäänkö?

        Niinku mitä?


      • Samaatietä
        L_S kirjoitti:

        Niinku mitä?

        Pistetään leikki pystyyn 😂Potkaistaisiinkohan meidät ulos täältä 😁


      • L_S

        Ei täältä ketään potkaista poies... joltain muulta palstalta voisi saada leikinlaskusta... potkut persuksiin.


      • Samaatietä
        L_S kirjoitti:

        Ei täältä ketään potkaista poies... joltain muulta palstalta voisi saada leikinlaskusta... potkut persuksiin.

        Jos viestit poistetaan asiattomina tai jos saadan BANNIT huiii 😁


      • L_S

        Jos täältä saisi bannit, se olisi aika vakava juttu... luultavasti jokin suuremman luokan asia kuin vain leikkiä laskea palstalla.

        Olen ikävä kyllä samaatietä niin tylsä ihminen ja kiltti... etten taida osata sitä leikinlaskua sillä tasolla, että tulisi banneja ja että edes viestejäni kovinkaan pois otettaisiin...

        Haluan elää yhteiskunnan lakien mukaan ja jollain tasolla tiettyjen yhteiskuntanormien mukaan....


      • Samaatietä
        L_S kirjoitti:

        Jos täältä saisi bannit, se olisi aika vakava juttu... luultavasti jokin suuremman luokan asia kuin vain leikkiä laskea palstalla.

        Olen ikävä kyllä samaatietä niin tylsä ihminen ja kiltti... etten taida osata sitä leikinlaskua sillä tasolla, että tulisi banneja ja että edes viestejäni kovinkaan pois otettaisiin...

        Haluan elää yhteiskunnan lakien mukaan ja jollain tasolla tiettyjen yhteiskuntanormien mukaan....

        Sama 😣


    • L_S

      Mitä sinulle tomumaja kuuluu tänä päivänä?

      • Hei L_S No mullehan kuuluu hyvää vain ja iloisuutta, aihetta on iloita. Teheskelen kykyni mukaan töitä, oikeastaan vain ittele enimmäkseen. Nyt kun pakkaset vihdoin hellitti jatkan syksyllä aloittamaani hirsikehikon tekoa ja hitsailen sellaista sahalaitosta jolla sitten sahaan omaankäyttöön lankut. Moottorisahoja ostelen huutonetistä niitä kunnostelen, nyt onkin jo melkoinen saha kokoelma. No sitten uskon rintamalla elelen vapaana uskossa Jeesukseen, laulujen kuuntelua ja rukousta, kesä kun koittaa pääsen sitten käymään helpommin tilaisuuksissakin. Jeesus kehoitti olemaan köyhien puolta sitä vaalin ajatellen tulevia vaaleja, äänestämällä niitä jotka lupaa helpotuksia vähävaraisille.
        Kuntoilen ja vaikka vaivoja, ei se estä olemasta tyytyväinen jokaiseen päivään minkä Herra on mulle suonut elettäväksi.
        Hyvää kevättä kaikille Jeesus sydämmellä.


      • JokuSivusta
        tomumaja- kirjoitti:

        Hei L_S No mullehan kuuluu hyvää vain ja iloisuutta, aihetta on iloita. Teheskelen kykyni mukaan töitä, oikeastaan vain ittele enimmäkseen. Nyt kun pakkaset vihdoin hellitti jatkan syksyllä aloittamaani hirsikehikon tekoa ja hitsailen sellaista sahalaitosta jolla sitten sahaan omaankäyttöön lankut. Moottorisahoja ostelen huutonetistä niitä kunnostelen, nyt onkin jo melkoinen saha kokoelma. No sitten uskon rintamalla elelen vapaana uskossa Jeesukseen, laulujen kuuntelua ja rukousta, kesä kun koittaa pääsen sitten käymään helpommin tilaisuuksissakin. Jeesus kehoitti olemaan köyhien puolta sitä vaalin ajatellen tulevia vaaleja, äänestämällä niitä jotka lupaa helpotuksia vähävaraisille.
        Kuntoilen ja vaikka vaivoja, ei se estä olemasta tyytyväinen jokaiseen päivään minkä Herra on mulle suonut elettäväksi.
        Hyvää kevättä kaikille Jeesus sydämmellä.

        Erikoista, että sinut vielä tavoittaa täältä. Hmmm.....


      • L_S

        Se on mukava kuulla, että hyvin menee kaikkineen . :)
        Hyvää kevättä, myös sinulle.


      • JokuSivusta kirjoitti:

        Erikoista, että sinut vielä tavoittaa täältä. Hmmm.....

        JokuSivusta. Kyllä käyn lueskelemassa täällä juttuja useinkin miltei päivittäin, samoin muillakin foorumeilla. Kirjoittele en useinkaan mennee kukausiakin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3085
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2452
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2237
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2015
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1092
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe