Pakolaiskeskustelu käy kuumana Nurmijärvellä

nurm

Nurmijärven päätös vastaanottaa pakolaisia on herättänyt paikkakunnalla suuria tunteita, jotka ovat purkautuneet perättömänä mediakirjoitteluna, uhkauksina paikallispoliitikoille sekä kansallismielisenä aktivismina.

Marraskuussa Yle uutisoi juhlalliseen sävyyn: ”Nurmijärvi pääsee irti häpeästä – pakolaiset tulevat viimein”. Aikaisemmin pakolaisia ei ole Nurmijärvelle suostuttu ottamaan. Perusteena oli käytetty taloutta, sillä kuormittavat raskaasti kaupungin kassaa.

Marraskuussa kunta kuitenkin päätti ryhtyä vastaanottamaan pakolaisia. Aloitteen pakolaisten vastaanottamisesta oli tehnyt kristillisdemokraattien kunnanvaltuutettu Johannes Haapalainen, joka omien sanojensa mukaan on aikaisemmin hävennyt kotikuntansa asennetta pakolaisiin. Hän jopa väitti, että Nurmijärvi olisi huonossa maineessa sen vuoksi, ettei se ota pakolaisia.

Pakolaisuutisen innoittamana Suomen Vastarintaliikkeen aktivistit vierailivat Nurmijärvellä tiedottamassa paikallisia kaupungin päätöksestä sekä Vastarintaliikkeen olemassaolosta. ”Pidetään Nurmijärvi valkoisena” –tekstillä otsikoituja lentolehtisiä jaettiin noin kuuteensataan kotiin.

Pakolaiskeskustelu käy Nurmijärvellä edelleen kuumana. Nurmijärvi Tänään kirjoitti keskiviikkona, että kunnanvaltuutetut ovat saaneet jopa uhkailuja pakolaiskysymykseen liittyen. Sekä aloitetta kannattaneet että sitä vastustaneet paikallispoliitikot kertovat omien sanojensa mukaan saaneensa uhkausviestejä netin ja puhelimen välityksellä.

Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna sanoo päätyneensä keväällä uhkailujen lisäksi äärivasemmistolaiselle nettisivulle ”arvosteltavaksi varsin ikävällä tavalla”. Lehti haastattelee myös aloitteen tehnyttä Johannes Haapalaista, joka sanoo saaneensa viestejä, ”jotka hän on kokenut uhkaaviksi”. Lehti ja Haapalainen mainostavat myös Kansallisen Vastarinnan nettisivuja: ”Hänellä on nollatoleranssi uhkailuun. Muita suoria uhkailuksi koettuja viestejä ei ole tullut, mutta patriootti.com on täynnä asiattomuuksia,” jutussa kirjoitetaan.

Monikulttuurisuutta janoava Haapalainen on tunnettu varsin omaperäisistä lausunnoista. Aiemmin pakolaiskeskusteluun liittyen hän väitti Nurmijärven olevan ”huonossa maineessa” ilman pakolaisia, mutta ei kuitenkaan vaivautunut tarkentamaan, kenen silmissä. Nyt hän väittää Kansallisen Vastarinnan olevan ”täynnä asiattomuuksia”, mutta ei kuitenkaan vaivaudu tarkentamaan väitettään. Jatkamme toimituksessa Nurmijärven kehityksen ja Haapalaisen toiminnan seuraamista.

http://www.patriootti.com/pakolaiskeskustelu-kay-kuumana-nurmijarvella/

2

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ALOTTEITA TEKEMÄÄN

      Kun Haapalainen on hävennyt kotikuntansa asennetta pakolaisiin niin tulee ajatus miten tämä on ilmennyt hänessä,onko ruvennut omatunto muistuttamaan vai mikä.Tämmöisen omantunnon oikun hän olis voinut ratkaista käymällä ensin vaikka terveyskeskuksessa lääkärin juttusilla tai ottaa itse näitä pakolaisia omaan kotiin aluksi vaikka kokeeksi, ja jos olis ollut näihin tyytyväinen eikä omatunto enää vaivais niin ottas lisää aivan omantunnon mukaan jos omatunto olis käskenyt.Tietenkin näistä olis hän itse joutunut maksanaan kustannukset niinhän kaikki muutkin joutuu harrastuksensa maksamaan eihän niitä muut maksa, kun se joka ryhtyy harrastamaan niin itse.Mutta tässä onkin kuntalaisille vihjettä et ruvetaan tekee kuntaan alotteita vaikka mistä asiasta,tää onkin jokamiesoikeus !!!

    • LISÄÄKÖ HÄPEÄÄ

      Nyt kannattaa ottaa Haapalaisekin omat pakolasensa ettei hävetä ja tovottavasti tulee niitä Syyriästä, nehän ovat kunnostautuneet muissa maissakin mutta kylläkin kielteisellä tavalla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe