Tavalliset harhaluulot koskien musliminaisia

Musliminainen

Lyhennelmä vihkosesta: Nainen Islamissa
Tavalliset harhaluulot koskien musliminaisia
Vaatetus
Ensimmäinen asia, joka saa länsimaisen naisen kohottamaan kulmakarvojaan ja kaivamaan muististaan yhden harhakuvitelman selitykseksi ilmiölle on vaatetus. Vanha harhakuvitelma on opettanut hänelle, että tämäntyyppinen vaatetus on perinne - epäoikeudenmukainen perinne kaiken lisäksi - johon miehet häikäilemättömässä omistushalussaan ja mustasukkaisuudessaan ovat naisparkansa pakottaneet. Tämä selitys riittää hyvin, kun on kyse muslimipuhuun pukeutuneista ei-eurooppalaisista naisista, mutta niin pian kuin näkee eurooppalaiselta näyttävän naisen pukeutuvatn samalla tavoi, on yritettävä keksiä uusi selitys. Uusi selitys kuuluu, ettei kyseinen nainen voi olla aivan viisas, jos hän pukeutuu sillä tavoin vapaaehtoisesti, tai että naisen ulkomaalainen mies on orjuuttanut hänet tai nainen on kiihkoilija. Melkein mikä tahansa kelpaa, kunhan se vain on kielteistä ja tuomitsevaa. Musliminainen ei voi välttyä huomaamasta tätä kielteistä asennetta vaatetuksensa suhteen liikkuessaan yleisillä paikoilla. Tässä "sivistyneess maassa" (Ruotsissa) pidetään hävyttömyyksien huutamista vieraiden ihmisten perään yleisillä paikoilla täysin luonnollisena. Merkillisintä on, että muslimipukua useimmiten pidetään merkkinä vapauden ja itsenäisyyden puutteesta. Esimerkiksi Lil Yunkers kirjoittaa matkaopasvihkosessaan "Tunisien" sivulla 35. "...nainen itsenäistyy, hankkii itselleen koulutuksen ja riisuu huntunsa."

Musliminainen sitä vastoin ajattelee muslimipukuisen naisenn nähdessään että kyseinen nainen on Vapaa. Mitä? Juuri niin, vapaa ja itsenäinen. Vapaa muodin orjuudesta, itsenäinen verrattuna niihin, jotka seuraavat tarkoin muotilehtien ohjeita ja ystäväpiirin pukeutumista, meikkaustapaa jne.

Heti nunnan nähdessään tietää, että tämä omistaa elämänsä Jumalalle. Mistä sen sitten tietää? Niin, hänhän on pukeutunut sillä tavoin, tiedäthän, peittää itsensä toisten katseilta, haluaa osoittaa ettei ulkonäkö ole tärkeä. Musliminainen käyttää samantapaista pukua samoista syistä. Hän ei halua, että ihmiset voisivat yleisillä paikoilla tutkia häntä katseillaan ja arvioida hänet hänen vartalonsa, kauneutensa tai rumuutensa - lyhyesti sanoen hänen ulkonäkönsä perusteella. Hän siis haluaa suojella itseään.
Musliminainen käyttää pukuaan myös moraalisyistä. Hän haluaa kokea vähäpukuisten naisten ympärille hyvin helposti syntyvän eroottisen jännitteen kotona miehensä luona ymmärrettävistä syistä.
Musliminainen ei ole nunna, hän voi mennä naimisiin ja saada lapsia, mutta hänen pukunsa on samankaltainen kuin nunnan - jumalanpelon ja nöyryyden puku. On varmasti tusinoittain muita myönteisiä muslimipukuun liittyviä seikkoja, joita voitte miettiä.

Valitettavasti "ruotsalaiset" suhtautuvat erittäin epäluuloisesti muslimipukuisiin naisiin, kun heidän päinvastoin pitäisi ymmärtää, että on kyse uskovaisista, nöyristä naisista, jotka pyrkivät seuraamaan Luojan ohjeita kaikilla alueilla. Musliminainen, joka sitä vastoin ei käytä muslimipukua, mutta sanoo kuitenkin tuntevansa Luojan ohjeet erittäin hyvin, ei ole täysin ymmärtänyt, kuinka tärkeää on noudattaa näitä kaikkia eikä vain niitä, jotka hänelle itselleen sopivat.


Sano myös uskoville naisille, että...heidän tulee heittää huntunsa povensa päällä eikä näyttää suloaan muille kuin miehilleen tai isilleen..." Koraani 24:31

Avioliitto
Joukkoviestimissä törmää usein uskomukseen, että muslimi ostaa itsellee morsiammen, jota hän ei ole koskaan nähnyt ennen hääyötä, että nainen naitetaan kysymättä ensin hänen mielipidettään tai suorastaaan vasten tahtoaa ja että naisesta naimisiin mennessään tulee miehen orja, jota mies saa kohdella miten tahansa. En lainkaan epäile, etteikö sellaista esiintyisi kaikissa yhteiskunnissa, mutta ymmärrätte pian, että tällainen on itseasiassa täysin Islamin opetusten vastaista.

Profeetta kehoitti kaikkia seuraajiaan menemään naimisiin, jotta korkea moraali säilyisi yhteiskunnassa. Avioliiton ulkopuoliset suhteet kiellettiin Koraanissa SEKÄ MIEHILTÄ ETTÄ NAISILTA (kuinka olisi mahdollista kieltää nämä suhteet vain jommaltakummalta sukupuolelta - suhteeseen tarvitaan kaksi - jos nyt joku luuli, että kielto koski vain naisia!!!). "Nykyaikaisen" länsimaisen naisen mielestä on oikeus kokeilla mahdollisimman monia miehiä ennen avioliittoa, jos hän ylipäätänsä avioituu. Vastaavasti länsimainen mies katsoo, että hänellä on oikeus tehdä mahdollisimman monia valloituksia ja käyttää hyväkseen monia naisia saadakseen kerskua valloituksillaan ystäväpiirissään. Musliminainen (ja -mies) tietää, että kun hänen Luojansa kieltää jonkin asian, kiellolle on oltava looginen syy. Nykyaikaiset tutkimukset mm. USA:ssa ovat vahvistaneet, että kaikki naisen sukuelinten tulehdusten ja syövät muodot ovat olemattoman vähäisiä niillä naisilla, joilla ei ole ollut avioliiton ulkopuolisia tai useita esiaviollisia suhteita. On tunnustettu tosiasia myös Ruotsissa, että sairastumisen riski lisääntyy seksipartnerien lisääntyessä.

Islamin mukaan avioliitto on kahden ihmisen välinen sopimus. Sopimusta ei voi allekirjoittaa paperille eikä allakirjoittaa ennen kuin molemmat osapuolet ovat saaneet sanoa, mitä odottavat toiselta. Näille kahdelle on suotava tilaisuus tavata ja keskustella ennen kuin he tekevät päätöksensä. Vanhemmat tai muut sukulaiset toimivat usein neuvonantajina tai välittäjinä suuremman kokemuksensa vuoksi. Miehen on annettava vaimolleen huomenlahja ennen kuin avioliitto on pätevä, ja summa merkitään sopimukseen.
Avioero on sallittu (sekä mies että nainen voivat hakea avioeroa), mutta Profeetan (saas) mukaan se ei ole suositeltava ratkaisu aviollisiin kiistoihin. (Koraani 2:226, 2:229-231, 2:235-238, 2:242, 4:3, 4:26-27, 4:39, 24:2-9, 65:1-7, 58:4-5, jne. katso myös Hadith: Salih al Bukhari, The book of Nikah ch. 32,50; 42, 67; 3,4 ja The book of Divorce ch. 11; 12,197)

Moniavioisuus on kysymys, jota aina kiivaasti vastustetaan muttei lainkaan puolusteta. Tämä johtuu siitä, että koko asia on useimmiten ymmärretty täysin väärin.
Esim. vielä 1600-luvulla sallittiin moniavioisuus krisityissä maissa. Tähän monet tietysti sanovat, ettei moniavioisuutta tee oikeutetuksi se, että sitä on aina esiintynyt historiassa, mutta islamissa moniavioisuus ei ole miehen oikeus, joka johtuisi hänen suuremmista seksuaalisista tarpeistaan ja tekesi näin miehen tyydytyksen helpoksi. Islam salli moniavioisuuden, koska se on luonnollinen ja turvallinen elämänmuoto sekä miehille että naisille, mutta ketään ei tietenkään vo pakottaa siihen. Islam rajoitti myös yhden miehen vaimojen määrän neljään. Koraanissa (4:3) sanotaan: "...niin naikaa niin monta vaimoa kuin teille sopii, kaksi, kolme tai neljä, mutta jos kumminkin pelkäätte että ette pysty täyttämään kohtuuden vaatimuksia, niin ottakaa vain yksi..."
Moniavioisuus on siis sallittua, jos pystyy kohtelemaan kaikkia vaimojaan yhdenvertaisesti. Nainen voi vaatia että avioliittosopimukseen merkitään ylimääräinen pykälä, jonka mukaan hänellä on oikeus avioeroon, jos hänen miehensä haluaisi "ottaa itselleen" toisen vaimon. Moniavioisuus on siis mahdollista vain, jos sekä ensimmäinen vaimo että mahdollinen toinen vaimo ovat suostuneet siihen omasta vapaasta tahdostaa.

Työ

Koraanissa sanotaan naisen oikeuksista näin: "vaimoilla on myös sama oikeus kuin miehillä on heihin nähden niinkuin kohtuullista on." (2:228)

Kun puhutaan työstä, urasta, taloudesta, jne. on aina muistettava, että sekä miehellä että naisella on velvollisuuksia Jumalaa, toisiaan ja perhettään kohtaan. Molemmat pyrkivät palvelemaan Jumalaa parhaalla mahdollisella tavalla. Olemassaolon tarkoitus ei ole ura, maine eikä maallinen rikkaus. Naisen asemasta ja oikeuksista perheessa voidaan todeta, että naisella on YKSINOIKEUS omiin varoihinsa riippuen siitä, onko kyseessä hänen palkastaa, perinöstä, liikevoitosta jne. ja hän saa käyttää varansa miten haluaa, samalla kun hänellä on täysi oikeus saada elatus mieheltään, isältään jne. Näiden velvollisuus on huolehtia siitä, että naisella on kaikki, mitä hän tarvitsee. (Profeetan (saas) sanat: Jos miehellä on vapaa antaa vaimollee silkkisiä vaatteita ja kultaisia koruaj, tulee hänen tehdä niin, jos vaimo haluaa.) Vaimon sitä vastoin ei tarvitse auttaa miestään taloudellisesti, mutta hän voi luonnollisesti sen tehdä, jos itse haluaa.
Perheen tärkein tehtävä yhteiskunnassa on pitää huolta tulevast sukupolvesta ja antaa sille hyvä perusta oman elämän rakentamiseen. Lapsilla tulee olla mahdollisimman paljon tietoja elämästä ja sen tarkoituksesta perustaessaan omia perheitään, jotta he pystyisivät kasvattamaan omat lapsensa hyvin. Perheenjäsenten tehtävät on jaettu tätä tehtävää ajatellen, mutta Koraanin (2:233) mukaan ei naisen eikä miehen tarvitse kärsiä lastensa vuoksi. He saavat sopia imettäjän (tai miksei kotiapulaisen tai hoitotädin) hankkimisesta lapselle.

Opinnot liittyvät läheisesti työhön, ja koko perheellä tulee olla hyvä koulutustaso, niin että lapsille voidaan antaa tietoja, joista heille on hyötyä elämässä. Islamin mukaan on äidin velvollisuus kasvattaa lapsensa seitsemän vuoden ikään saakka, ja sen jälkeen on isän velvollisuus huolehtia, että lapset saavat hyvän koulutuksen. Tämä koskee sekä tyttäriä että poikia.
Profeetan (saas) sanat: "Ja kuka tahansa huolehtii kolmesta tyttärestään tai kolmesta sisarestaan ja antaa heille hyvän kasvatuksen ja koulutuksen ja kohtelee heitä ystävällisesti kunnes Jumala auttaa heitä seisomaan omilla jaloillaan, Jumalan armon kautta hän on ansainnut itselleen paikan Paratiisissa." (Mishkat, book XIII s. 716).

On myös jokaisen aikuisen velvollisuus Jumalaa ja luomakuntaa kohtaan lisätä tietoaan kaikilla aloilla. "Totisesti, Jumala on velvoittanut teidät hankkimaan asiantuntemusta kaikesta..." (Hadith nro 17, Iman An-Nawawi, Forty Hadith.)
Koraanissa ihmistä kannustetaan lukemaan, tutkimaan, kyselemään muilta, opiskelemaan historiaa ja tekemään uusia löytöjä (30:41, 3:188). Profeetta Muhammedin (saas) ensimmäinen ilmoitus (96:1-5) tähdentää kynän ja kirjoitetun sanan tärkeyttä.

Perintöoikeus

Islamin perintölaki löytyy Koraanista suura an-Nisan kohdalta (4). Se alkaa 7. jakeessa, jossa julistetaan, että sekä naisilla että miehillä on oikeus periä sukulaisensa. Seuraavassa kuudessa jakeessa määritellään perintöoikeuden rajat.

Läheisimmät sukulaiset perivät aina; perijät on asetettu tiettyyn järjestykseen sen mukaan, miten läheistä sukua he ovat vainajalle, ja perintöosuudet on selvästi mainittu Koraanissa. on myös mahdollista testamentata omaisuutta tai rahaa jollekulle perheen ulkopuoliselle, mutta summa ei silloin saa ylittää tiettyä prosenttia koko omaisuudesta. Koraanissa annetus rajat ottavat huomioon jokaisen perijän taloudelliset vaatimukset, eikä kukaan ihminen saa muuttaa perintöoikeutta jonkun sukulaisen eduksi. Sillä tavoin Islam varmistaa täydellisen oikeudenmukaisuuden tällä alueella.

Tasa-arvo

Länsimainen nainen rupesi taistelemaan ihmisarvonsa puolesta 1700-luvulla. "Sivistyneessä" maailmassa naisella ei ollut edes sielua ennen kuin uskonpuhdistus muutti kirkkojen näkymyken. Kun teollistuminen sitten pakotti talonpojat kaupunkeihin ja heidän naisensa tehtaisiin, nainen ryhtyi taisteluun, ja äärimmäisen alistetusta lähes epäinhimillisen olennon asemasta hän taisteli itsensä nykyisen kahta työtä tekevän uranaisen asemaan. Hän pitää itseään kuitenkin edelleen sorrettuna ja syrjittynä. Länsimaiselle naiselle tasa-arvo merkitsee vapautta kokonaan omistautua omille kiinnostuksen kohteilleen - omalle uralle, omalle vapaa-ajalle, omille eduillee - samoin kuin hänen miehensä on tehnyt kautta aikojen.Tämän tasa-arvokäsityksen pohjalta länsimainen nainen pitää tietysti musliminaista vähintäänkin sorrettuna ja epätasa-arvoisena.

Islamin mukaan miehen ja naisen tulee yhdessä palvella Jumalaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kyse ei ole siitä, että ihmiset, miehet tai naiset, tavoittelevat yksinomaan aineellisia asioita, metsästävät statusta tai kunniaa ihmisten keskuudessa. Islamissa vallitsevat toiset elämänpäämäärät kuin materialistisessa länsimaisessa yhteiskunnassa. Yksilöinä miehellä ja naisella on Islamin mukaan sama ihmisarvo. He ovat yhdenvertaisia Jumalan edessä. Tämä yhdenvertaisuus ilmenee monissa yhteyksissä yhteiskunnassa, esim. sama palkka samasta työstä, yhteiset päätöksen perheessa ja muutenkin yhteiskunnassa. Tasa-arvoa (=yhtäläistä ihmisarvoa) nimenomaan korostetaan Koraanissa. Ihmisiä kehoitetaan kaiken aikaa perustamaan päätöksensä neuvotteluun. Kuten olemme aiemmin nähneet vanhemmat voivat yhdessä sopia lastenhoidosta. Miehellä ja naisell ei kummallakaan ole oikeutta päättää heitä molempia koskevista asioista keskustelematta ensin toisen osapuolen kanssa. Musliminaisella on sama oikeus kuin miehellä asettua ehdokkaaksi erilaisiin päättäviin elimiin tai institutioihin, kuten parlamenttiin, kunnanvaltuustoon (sikäli kun niitä voidaan kutsu näillä nimillä islamilaisessa yhteiskunnassa) jne. Luonnollisesti islamilaisella parlamentilla on hieman toisenlainen tehtävä kuin länsimaisella ottaen huomioon, ettei ylin lainsäädäntövalta kuuluu millekään inhimilliselle olennolle vaan yksi Jumalalle eikä ihmisillä ole oikeutta muuttaa Jumalan lakia ajan henkeen sopivaksi, vaan ihmisen on aina sopeuduttava Jumalan lakiin.

Profeetta (saas) vaati muslimeja aina osoittamaan kunnioitusta toisilleen, myös aviopuolisoiden kesken. Hyvä käytös ja korkea moraali ovat ominaisuuksia, joita muslimi eniten arvostaa. ne ovat osa ihmisten velvoitteita ja velvollisuuksia Jumalaa kohtaan. Tärkeimmät velvollisuudet, siis viisi pilaria, ovat samat kaikille aikuisille. Joissakin tapauksissa naisille suodaan helpotuksia hänen biologisten toimintojensa vuoksi. On hyvin valitettavaa, etteivät kaikk musliminaiset ole tietoisia oikeuksistaan. Tämä johtuu paljolti siitä, ettei mitään ns. musliminaista halllita Islamin mukaan. Vallanpitäjät päinvastoin vastustavat kaikkea, mikä kuuluu Islamin oikeaan luonteeseen, sillä seuraukselle olisivat tuhoisia heidän vallankäytölleen, jos he sallisivat islamilaisen yhteiskuntajärjestelmän perustamisen.

lähde: http://www.geocities.com/athens/rhodes/5536/nainenislamissa.html

35

1124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teppo1

      "Musliminainen sitä vastoin ajattelee muslimipukuisen naisenn nähdessään että kyseinen nainen on Vapaa. Mitä? Juuri niin, vapaa ja itsenäinen."

      Seuraa tärkeä kysymys: Millainen on oikeaoppinen muslimipuku ja onko musliminaisella oikeus olla pitämättä muslimipukua?

    • ´pöky

      Sulla on kova tarve todistella itsellesi, että sä olet tehnyt oikean valinnan.

      • Musliminainen

        Eikö ihmiset yleensä puhu siitä minkä kokevat tärkeäksi ja läheiseksi? Ei ole tarvetta todistella. Sitä minä ihmettelen mikä on teidän motivaationne olla tällä palstalla päivästä toiseen - se taitaa olla hauska ajanviete?


      • ...
        Musliminainen kirjoitti:

        Eikö ihmiset yleensä puhu siitä minkä kokevat tärkeäksi ja läheiseksi? Ei ole tarvetta todistella. Sitä minä ihmettelen mikä on teidän motivaationne olla tällä palstalla päivästä toiseen - se taitaa olla hauska ajanviete?

        Musliminainen, eiköhän se ole aika selvää, miksi tämä kiinnostaa ihmisiä. Olet kristityssä maassa, jossa vallitsee liberaalit arvot ja uskonnottomuus. Joudut todennäköisesti aina selittelemään sitä, miksi käytät huivia. Luultavasti joudut myös todistelemaan sitä itsellesi.

        Itse en voi islamia ymmärtää, enkä varsinkaan suomalaisia naisia, jotka siihen kääntyvät. Vaikuttaa niin kovin takapajuiselta kokonaisuudessaan. Uskon, että saunakulttuurissa kasvaneet naiset, jotka ryhtyvät itseään hunnuttamaan, eivät ole hyväksyneet omaa ruumistaan tai jotakin muuta traumaattista on taustalla. En toki väitä, että näin kaikilla.


      • Musliminainen
        ... kirjoitti:

        Musliminainen, eiköhän se ole aika selvää, miksi tämä kiinnostaa ihmisiä. Olet kristityssä maassa, jossa vallitsee liberaalit arvot ja uskonnottomuus. Joudut todennäköisesti aina selittelemään sitä, miksi käytät huivia. Luultavasti joudut myös todistelemaan sitä itsellesi.

        Itse en voi islamia ymmärtää, enkä varsinkaan suomalaisia naisia, jotka siihen kääntyvät. Vaikuttaa niin kovin takapajuiselta kokonaisuudessaan. Uskon, että saunakulttuurissa kasvaneet naiset, jotka ryhtyvät itseään hunnuttamaan, eivät ole hyväksyneet omaa ruumistaan tai jotakin muuta traumaattista on taustalla. En toki väitä, että näin kaikilla.

        Kenties se olisikin jo ongelmallisempaa jos vielä itselleenkin joutuisi asiaa vakuuttelemaan. Hijaabista on tullut niin vahva osa minua, että en osaa kuvitella itseäni ulkona ilman sitä.

        Hijaabia ei pidetä jatkuvasti. Jos ei hyväksyisi ruumistaan niin eikö sitä peittäisi itsensä jatkuvasti? Kotona käytän hyvin erilaisia vaatteita. Siis hijaab ei kuulu perheen kesken musliminaisen pukeutumiseen!

        Kullakin on syynsä kaikkeen. Minulla se on vain halu tehdä asiat uskoni tähden.


      • Teppo1
        Musliminainen kirjoitti:

        Eikö ihmiset yleensä puhu siitä minkä kokevat tärkeäksi ja läheiseksi? Ei ole tarvetta todistella. Sitä minä ihmettelen mikä on teidän motivaationne olla tällä palstalla päivästä toiseen - se taitaa olla hauska ajanviete?

        Millainen on oikeaoppinen muslimipuku ja onko musliminaisella oikeus olla pitämättä muslimipukua?


      • ....
        Musliminainen kirjoitti:

        Kenties se olisikin jo ongelmallisempaa jos vielä itselleenkin joutuisi asiaa vakuuttelemaan. Hijaabista on tullut niin vahva osa minua, että en osaa kuvitella itseäni ulkona ilman sitä.

        Hijaabia ei pidetä jatkuvasti. Jos ei hyväksyisi ruumistaan niin eikö sitä peittäisi itsensä jatkuvasti? Kotona käytän hyvin erilaisia vaatteita. Siis hijaab ei kuulu perheen kesken musliminaisen pukeutumiseen!

        Kullakin on syynsä kaikkeen. Minulla se on vain halu tehdä asiat uskoni tähden.

        Minua kiinnostaa, miksi käännyit islamiin? Liittyikö siihen kapinaa yhteiskuntaa vastaan ja erikoisuushakuisuutta? Vai onko sinulla muslimi mies? etsitkö kristinuskosta vastauksia elämääsi?

        Olen usein miettinyt noita kysymyksiä, kun näen suomalaisia naisia huntu päällä. Minun tunteeni ovat aika moninaiset kun heitä kohtaan. Päälimmäisenä on sääli. Anteeksi, mutta jotenkin tuntuu että pakenitte tätä vaativaa ja moninaista yhteiskuntaa. Sääntöjen ja miehen alammaisena on helpompi elää.


      • Musliminainen
        .... kirjoitti:

        Minua kiinnostaa, miksi käännyit islamiin? Liittyikö siihen kapinaa yhteiskuntaa vastaan ja erikoisuushakuisuutta? Vai onko sinulla muslimi mies? etsitkö kristinuskosta vastauksia elämääsi?

        Olen usein miettinyt noita kysymyksiä, kun näen suomalaisia naisia huntu päällä. Minun tunteeni ovat aika moninaiset kun heitä kohtaan. Päälimmäisenä on sääli. Anteeksi, mutta jotenkin tuntuu että pakenitte tätä vaativaa ja moninaista yhteiskuntaa. Sääntöjen ja miehen alammaisena on helpompi elää.

        Mielestäni en ole kapinoinut tätä yhteiskuntaa vastaan. Suomessa on paljon hyviä asioita (ja monessa mielessä Suomi itse asiassa on "islamilaisempi" kuin monet ns. islamilaiset maat)

        Yritin ensin tutustua kristinuskoon, mutta se oli niin luotaantyöntävää kun luin kristinuskon historiaa (lähinnä sitä miten papit ovat väännelleet ja käännelleet asioita). En voinut "uskoa" kristinuskoon koska se soti monia asioita vastaan joihin jo uskoin.

        Olen aina uskonut Jumalaan (vaikka kotonani siitä ei ole edes pahemmin puhuttu). Mutta vain yhteen Jumalaan. Kolminaisuusoppi ja Jeesuksen asema kristinuskossa olivat jotain utopistista minulle. Ja kun kysyin aiheesta, sanottiin vain että "usko Jeesukseen, saat syntisi anteeksi" tai "mitäpä sinä tuollaisella päätäsi vaivaat, usko vain! Syntisi ovat anteeksiannetut!" Ja sitten mitä luin kirkkohistoriaa niin johan olin aivan valmis sanoutumaan irti koko kirkosta.

        Sitten aloin lukemaan Islamista ja palat vain napsahtivat kohdalleen. Jumala on Yksi, ei ole Hänen vertaista. Ei mitään ihmeellisiä kolminaisuusoppeja, ei edes varsinaista papistoa (samassa mielessä kuin kristinuskossa). Vain ihminen, joka uskoo ja alistuu Jumalan tahtoon.

        Se on lyhyesti miten minä palasin Islamiin. Muslimimiestä ei ollut kuvioissa silloin..

        En kyllä ole ikinä kokenut olevani miehen alamainen. Meillä ainakin tehdään kaikissa asioissa "shuura" eli "neuvottelu".


      • Musliminainen
        Teppo1 kirjoitti:

        Millainen on oikeaoppinen muslimipuku ja onko musliminaisella oikeus olla pitämättä muslimipukua?

        Ei ole yksioikoista vastausta siihen mikä on "oikeaoppinen" muslimipuku. On vain ohjeita millainen sen tulisi olla. Ei olla tiettyä vaatetta, joka olisi "se oikea".

        Yleisesti ottaen ollaan samaa mieltä, että asun tulee täyttää seuraavat kriteerit:
        *väljä, ei paljasta vartalon muotoja
        *ei parfymoitu
        *kasvot ja kädet voivat näkyä (mutta kasvojen peittämistä pidetään suositeltava koska myös Profeetan vaimot tekivät niin ja he ovat parhaita esimerkkejä)

        Tietyissä maissa on pakko käyttää hijaabia. Monessa maassa ei, ja joissain ns. muslimimaissa ei edes SAA käyttää hijaabia. Näin siis ns. muslimimaissa koska täällä tunnutaan suosivan "elävää esimerkkiä".

        Voihan nainen olla sitä käyttämättä jos ei maan laki siihen pakota - silloin hän kantaa teostaan itse vastuun Jumalan edessä. Hijaab on velvollisuus musliminaiselle Koraanin ja hadithien valossa.


      • Teppo1
        Musliminainen kirjoitti:

        Ei ole yksioikoista vastausta siihen mikä on "oikeaoppinen" muslimipuku. On vain ohjeita millainen sen tulisi olla. Ei olla tiettyä vaatetta, joka olisi "se oikea".

        Yleisesti ottaen ollaan samaa mieltä, että asun tulee täyttää seuraavat kriteerit:
        *väljä, ei paljasta vartalon muotoja
        *ei parfymoitu
        *kasvot ja kädet voivat näkyä (mutta kasvojen peittämistä pidetään suositeltava koska myös Profeetan vaimot tekivät niin ja he ovat parhaita esimerkkejä)

        Tietyissä maissa on pakko käyttää hijaabia. Monessa maassa ei, ja joissain ns. muslimimaissa ei edes SAA käyttää hijaabia. Näin siis ns. muslimimaissa koska täällä tunnutaan suosivan "elävää esimerkkiä".

        Voihan nainen olla sitä käyttämättä jos ei maan laki siihen pakota - silloin hän kantaa teostaan itse vastuun Jumalan edessä. Hijaab on velvollisuus musliminaiselle Koraanin ja hadithien valossa.

        1) Mitä mieltä olet Saudi-Arabian tai Talibanin määrämistä PAKOLLISISTA hijabeista. Kuinka hyvin tällainen pakottamislaki sopii yhteen naisten islamilaisen vapautuksen kanssa?

        2) Mikä on suhteesi salafeihin?


      • Ninni
        Musliminainen kirjoitti:

        Mielestäni en ole kapinoinut tätä yhteiskuntaa vastaan. Suomessa on paljon hyviä asioita (ja monessa mielessä Suomi itse asiassa on "islamilaisempi" kuin monet ns. islamilaiset maat)

        Yritin ensin tutustua kristinuskoon, mutta se oli niin luotaantyöntävää kun luin kristinuskon historiaa (lähinnä sitä miten papit ovat väännelleet ja käännelleet asioita). En voinut "uskoa" kristinuskoon koska se soti monia asioita vastaan joihin jo uskoin.

        Olen aina uskonut Jumalaan (vaikka kotonani siitä ei ole edes pahemmin puhuttu). Mutta vain yhteen Jumalaan. Kolminaisuusoppi ja Jeesuksen asema kristinuskossa olivat jotain utopistista minulle. Ja kun kysyin aiheesta, sanottiin vain että "usko Jeesukseen, saat syntisi anteeksi" tai "mitäpä sinä tuollaisella päätäsi vaivaat, usko vain! Syntisi ovat anteeksiannetut!" Ja sitten mitä luin kirkkohistoriaa niin johan olin aivan valmis sanoutumaan irti koko kirkosta.

        Sitten aloin lukemaan Islamista ja palat vain napsahtivat kohdalleen. Jumala on Yksi, ei ole Hänen vertaista. Ei mitään ihmeellisiä kolminaisuusoppeja, ei edes varsinaista papistoa (samassa mielessä kuin kristinuskossa). Vain ihminen, joka uskoo ja alistuu Jumalan tahtoon.

        Se on lyhyesti miten minä palasin Islamiin. Muslimimiestä ei ollut kuvioissa silloin..

        En kyllä ole ikinä kokenut olevani miehen alamainen. Meillä ainakin tehdään kaikissa asioissa "shuura" eli "neuvottelu".

        Sulla ei ole koskaan ollut henkilökohtaista suhdetta Jumalaan. Hänen luokseen pääsee ainoastaan Jeesuksen kautta. Elävä suhde Jeesukseen on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua, siitä on uskonnollisuus kaukana.

        Saat myös varmuuden siitä, että pelastut. Sitä sinulla ei nyt ole.

        Jeesus rakastaa sua, ja Hänellä on suunnitelma sun elämääsi varten.

        Siunausta ja rukoilen puolestasi


      • Musliminainen
        Teppo1 kirjoitti:

        1) Mitä mieltä olet Saudi-Arabian tai Talibanin määrämistä PAKOLLISISTA hijabeista. Kuinka hyvin tällainen pakottamislaki sopii yhteen naisten islamilaisen vapautuksen kanssa?

        2) Mikä on suhteesi salafeihin?

        1) En osaa antaa oikeaa opillista vastausta. Hijaab on velvollisuus ja ennemminkin tulisi opastaa ja kertoa miksi se on hyvä - ja miksi musliminaisen tulisi pitää sitä. Jos vain pakotetaan aiheuttaa se luonnollisesti vastarintaa. Ei ole suora vastaus, anteeksi.

        2)Suhteeni salafeihin? Olen muslimi (=alistunut Jumalan tahtoon), kuten Jumala on sanonut Koraanissa. As-Salafus as-Saalih eli Oikeamieliset/Hurskaat Edeltäjät ovat esimerkki jota seurata. En kutsu itseäni salafiksi, koska se ei ole Koraanin ja Sunnan asettama "vaatimus".


      • Musliminainen
        Ninni kirjoitti:

        Sulla ei ole koskaan ollut henkilökohtaista suhdetta Jumalaan. Hänen luokseen pääsee ainoastaan Jeesuksen kautta. Elävä suhde Jeesukseen on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua, siitä on uskonnollisuus kaukana.

        Saat myös varmuuden siitä, että pelastut. Sitä sinulla ei nyt ole.

        Jeesus rakastaa sua, ja Hänellä on suunnitelma sun elämääsi varten.

        Siunausta ja rukoilen puolestasi

        Anas ibn Maalik, olkoon Jumala häneen tyytyväinen, kertoi Profeetan, Jumalan rauha ja siunaukset olkoon hänen kanssaan sanoneen:

        "Joka saavuttaa seuraavat kolme asiaa saa maistaa uskon makeutta:
        Jumala ja Hänen Lähettiläänsä ovat rakkaampia kuin mikään muu;
        toisen ihmisen rakastaminen vain Jumalan tähden; ja että vihaa epäuskoon palaamista yhtä paljon kuin vihaisi itsensä tuleen heittämistä."(Bukhaari, Muslim ja muut)

        Mielestäni Kristinuskossa suhde Jumalaan on ERITTÄIN epäselvä. Puhutte Jumalasta ja sitten hyppäätte Jeesukseen. Islamissa on selkeästi suora yhteys Jumalaan, rukoilemme suoraan Jumalaa ja luotamme Jumalaan. Pyydämme anteeksiantoa Jumalalta. Emme tarvitse "välittäjiä".


      • Sinun kaveri
        Musliminainen kirjoitti:

        Mielestäni en ole kapinoinut tätä yhteiskuntaa vastaan. Suomessa on paljon hyviä asioita (ja monessa mielessä Suomi itse asiassa on "islamilaisempi" kuin monet ns. islamilaiset maat)

        Yritin ensin tutustua kristinuskoon, mutta se oli niin luotaantyöntävää kun luin kristinuskon historiaa (lähinnä sitä miten papit ovat väännelleet ja käännelleet asioita). En voinut "uskoa" kristinuskoon koska se soti monia asioita vastaan joihin jo uskoin.

        Olen aina uskonut Jumalaan (vaikka kotonani siitä ei ole edes pahemmin puhuttu). Mutta vain yhteen Jumalaan. Kolminaisuusoppi ja Jeesuksen asema kristinuskossa olivat jotain utopistista minulle. Ja kun kysyin aiheesta, sanottiin vain että "usko Jeesukseen, saat syntisi anteeksi" tai "mitäpä sinä tuollaisella päätäsi vaivaat, usko vain! Syntisi ovat anteeksiannetut!" Ja sitten mitä luin kirkkohistoriaa niin johan olin aivan valmis sanoutumaan irti koko kirkosta.

        Sitten aloin lukemaan Islamista ja palat vain napsahtivat kohdalleen. Jumala on Yksi, ei ole Hänen vertaista. Ei mitään ihmeellisiä kolminaisuusoppeja, ei edes varsinaista papistoa (samassa mielessä kuin kristinuskossa). Vain ihminen, joka uskoo ja alistuu Jumalan tahtoon.

        Se on lyhyesti miten minä palasin Islamiin. Muslimimiestä ei ollut kuvioissa silloin..

        En kyllä ole ikinä kokenut olevani miehen alamainen. Meillä ainakin tehdään kaikissa asioissa "shuura" eli "neuvottelu".

        Tässä sinulle Kolminaisuus!

        Lainaus:

        Jos ajattelette kuitenkin että kuinka Yksi Yksi Yksi voi olla Yksi niin ajattelette väärin . Kristinusko opettaa että Isä Kertaa Poika kertaa Pyhä Henki on yksi yhtenäinen Jumala.
        Helpottaakseni teidän ajatuksia ajatelkaa kolminaisuutta esim. pituutena, leveytenä, korkeutena neliössä tai kolmena palavana kynttilänä, jotka lähelle vietynä sulautuvat yhdeksi.



        Yhteinen kristillinen usko on tämä: Me palvomme yhtä Jumalaa, joka on kolminainen, ja kolminaisuutta, joka on yksi Jumala, persoonia toisiinsa sekoittamatta ja jumalallista olemusta hajottamatta.
        Isällä on oma persoonansa, Pojalla oma ja Pyhällä Hengellä oma,
        mutta Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen jumaluus on yksi, yhtäläinen on heidän kunniansa ja yhtä ikuinen heidän majesteettisuutensa.
        Sellainen kuin on Isä, sellainen on myös Poika ja Pyhä Henki: Isä on luomaton, Poika on luomaton ja Pyhä Henki on luomaton.
        Isä on ääretön, Poika on ääretön ja Pyhä Henki on ääretön.
        Isä on ikuinen, Poika on ikuinen ja Pyhä Henki on ikuinen, eikä kuitenkaan ole kolmea ikuista, vaan yksi ikuinen, niin kuin ei myöskään ole kolmea luomatonta eikä kolmea ääretöntä, vaan yksi luomaton ja yksi ääretön.
        Samoin on Isä kaikkivaltias, Poika kaikkivaltias ja Pyhä Henki kaikkivaltias, eikä kuitenkaan ole kolmea kaikkivaltiasta, vaan yksi kaikkivaltias.
        Samoin Isä on Jumala, Poika on Jumala ja Pyhä Henki on Jumala, eikä kuitenkaan ole kolmea Jumalaa, vaan yksi Jumala. Samoin Isä on Herra, Poika on Herra ja Pyhä Henki on Herra, eikä kuitenkaan ole kolmea Herraa, vaan yksi Herra.
        Isää ei kukaan ole tehnyt, luonut eikä synnyttänyt. Poika on yksin Isästä, häntä ei ole tehty eikä luotu,
        Pyhä Henki on lähtöisin Isästä ja Pojasta, häntä ei ole tehty eikä luotu eikä hän ole syntynyt, vaan hän lähtee. Isä on siis yksi, ei ole kolmea Isää, Poika on yksi, ei ole kolmea Poikaa, Pyhä Henki on yksi, ei ole kolmea Pyhää Henkeä.
        Tässä kolminaisuudessa ei ole mitään aikaisempaa eikä myöhempää, ei mitään suurempaa eikä pienempää, vaan kaikki kolme persoonaa ovat yhtä ikuisia ja keskenään samanarvoisia, näin on siis palvottava niin kuin on sanottu - kolminaisuutta joka on yksi, ja ykseyttä joka on kolminaisuus.
        Sen joka tahtoo pelastua, on siis ajateltava kolminaisuudesta näin.
        Saavuttaaksemme iankaikkisen pelastuksen meidän on kuitenkin myös vakaasti uskottava, että meidän Herramme Jeesus Kristus on tullut ihmiseksi.
        Oikea oppi on tämä: Me uskomme ja tunnustamme, että meidän Herramme Jeesus Kristus on Jumalan Poika, Yhtä lailla Jumala ja ihminen:
        Isän luonnosta ennen aikojen alkua syntyneenä hän on Jumala, äidin luonnosta ajassa syntyneenä hän on ihminen. Hän on täysi Jumala, ja täysi ihminen järjellisine sieluineen ja ihmisruumiineen.
        Jumaluudessaan hän on samanarvoinen kuin Isä, ihmisyydessään vähäarvoisempi kuin Isä.
        Vaikka hän on Jumala ja ihminen, ei kuitenkaan ole kahta Kristusta, vaan yksi.
        Yhdeksi hän ei ole tullut siten, että jumaluus olisi muuttunut ihmisyydeksi, vaan siten, että Jumala on omaksunut ihmisyyden.
        Yksi hän ei ole sen vuoksi, että luonnot olisivat sekoittuneet toisiinsa, vaan siksi, että hän on yksi persoona. Sillä niin kuin järjellinen sielu ja ruumis yhdessä ovat yksi ihminen, niin Jumala ja ihminen ovat yksi Kristus.
        Hän on kärsinyt meidän pelastuksemme tähden, astunut alas helvettiin, noussut kuolleista, astunut ylös taivaisiin, istunut Isän oikealle puolelle, ja sieltä hän on tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Hänen tullessaan kaikkien ihmisten on noustava kuolleista ruumiillisesti ja käytävä tilille siitä, mitä ovat tehneet. Hyvää tehneet pääsevät ikuiseen elämään, pahaa tehneet joutuvat ikuiseen tuleen.
        Tämä on yhteinen kristillinen oppi. Se joka ei usko sitä vakaasti ja vahvasti, ei voi pelastua


    • vapausnainen

      Tunnen itseni erittäin vapaaksi. Voin pukea vaikka henkselihousut jalkaan eikä kukaan tule inisemään. Musliminaiset eivät tietääkseni saa käyttää housuja, varmaan kivaa Suomen kylmässsä talvessa hame päällä palella, heh? Mites laskettelu onnistuu hame päällä ja muut talviurheilut. Tai hevosurheilu?

      Olen vapaa suomalainen nainen joka voi harrastaa kaikkea kivaa ja hurjaa talviurheilun parissa ilman mitään säädöksiä tai kieltoja. Heitä sinä vaan sitä propagandaasi, kovasti on sulla tarve todistella vapauttasi, heh, hyvä niin jos tunnet olosi vapaaksi. Minä tunnen oloni vapaaksi juuri sellaisena kuin olen, ilman mitään peittäviä huntuja. Minua ei haittaa jos joku mies pitää minua seksiobjektina, kaikki eivät kuitenkaan. Katson minäkin miehiä sillä silmällä...kyse on väreilevästä erotiikasta joka tuo iloa harmaaseen talveen, siinä ei kertakaikkiaan ole mitään pahaa ja ilkeää. Seksi ja erotiikka ovat ihania asioita. Miesten katseet eivät minua haittaa, koska Suomessa kukaan mies ei yleisesti irstaasti tuijota naisia, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Pieni kevyt flirtti ja erotiikan väreily ilmassa on vain erittäin piristävää eikä ole keneltäkään pois. Suomessa ei ole sellaista kulttuuria, että naisen kimppuun käydään heti jos vähän miehelle hymyilee. Olen vapaa ja onnellinen nainen. Hyvä jos sinä tunnet olosi vapaaksi, mutta älä turhaan kuvittele että länsimainen nainen on joku uhri ja teidän tie on se ainoa vapauttava ja oikea. Voiko olla kauheampaa skenaariota, jos ei olekaan huntua päällä on vapaata riistaa islaminuskoisissa maissa. Kyse ei ole todellisesta vapaudesta, hunnutonta naista kun ilmeisesti saa kohdella islamilaisissa maissa kuinka törkeästi tahansa julkisella paikalla tai eihän se ole edes sallittua hunnuttomuus monissa maissa..tosi vapautta siis, heh.

      Muotia seuraan vain harvoin, pääasia on mukavuus.

      • Musliminainen

        Kyllä niitä housuja saa pitää. Tosin sinä et housujani näe.. koska käytän talvellakin pitkää takkia.

        Itse olen luistellut ja hiihtänyt hijaabissa ja molemmat sujuvat ongelmitta.

        Hijaab on minulle vapautta. Sinulle se ei sitä edusta. Arvomme ovat erilaiset. Hijaab ei estä minua tekemästä mitä haluan eikä se estä minua nauttimasta elämästä. Teen kaikkea mitä ennenkin, nyt vain hijaabissa.


      • Jeps
        Musliminainen kirjoitti:

        Kyllä niitä housuja saa pitää. Tosin sinä et housujani näe.. koska käytän talvellakin pitkää takkia.

        Itse olen luistellut ja hiihtänyt hijaabissa ja molemmat sujuvat ongelmitta.

        Hijaab on minulle vapautta. Sinulle se ei sitä edusta. Arvomme ovat erilaiset. Hijaab ei estä minua tekemästä mitä haluan eikä se estä minua nauttimasta elämästä. Teen kaikkea mitä ennenkin, nyt vain hijaabissa.

        aika epäkäytännölliseltä. Miksi pukea joku kolttu vielä päälle kun on jo housut jalassa;)


    • Onnellinen nainen

      Mielestäni juuri Islam tekee naisesta tahdottoman objektin, joka on tyypillinen patrioottisen kulttuurin ilmiö.

      Nainen kiihottaa seksuaalisesti yliherkkää miestä, joka ei voi vastata teoistaan jos vain näkee paljasta pintaa. Mies päästetään vastuusta kuin koira veräjästä.(Samaa argumentointia käytetään puolustelemaan miesten uskottomuutta)

      Jos miehet ovat näin heikkoja, mikseivät he peitä silmiään tai katsele jonkin verhon takaa maailmaa? Oletkos musliminainen miettinyt sitä?

      Israelin naispääministeri Golda Meir vastasi hyvin, kun häneltä pyydettiin lupaa julistaa naisille ulkonaliikkumiskielto raiskausten ja levottumuuksien takia: "Määrään ulkonaliikkumiskiellon mieluummin miehille."

      • Musliminainen

        Koraani kehottaa miehiä luomaan katseensa alas, moni vain tuntuu sen unohtaneen.

        "Sano uskovaisille miehille, että he luovat katseensa maahan ja hillitsevät halujaan. Tämä on heille säädyllisintä, ja Jumala tietää mitä he tekevät." (24:30)


    • kiikartorni
    • agnostikko2

      Ymmärrän hyvin perustelusi huivin käytöstä ja muut tasa-arvoa koskevat lauseet kun kerran olet muslimi.Valitettavaa vain on että tasa-arvo ei toteudu käytännössä ollenkaan vaan naisia esim pakistanissa kohdellaan kuin koiria.Ja naisilla ei ole käytännössä minkäänlaista yhteiskunnallista valtaa.Tämä on todellinen ongelma josta kärsivät miljoonat naiset päivittäin.Oma mielipiteeni hunnusta on että muslimin voi olla hyvä käyttää sitä koska siitä tunnistaa muslimin.Mutta ei se ole pakko.Eli vapaus valita

      • Musliminainen

        Olen osin samaa mieltä kanssasi. Se mitä tapahtuu esim- juuri Pakistanissa on inhottavaa ja valitettavaa. Mutta tämä ei johdu Islamista. Varmasti siellä on myös naisia joilla on asiat ihan hyvin. Kuten Suomessa on naisia jotka kärsivät perheväkivallasta ja alkoholistimiehestä.

        Jokaisessa maassa on ongelmansa.

        Tunnistaminen on myös yksi syy käyttää huivia. Koraanissa myös mainitaan tämä syy..


      • Teppo1
        Musliminainen kirjoitti:

        Olen osin samaa mieltä kanssasi. Se mitä tapahtuu esim- juuri Pakistanissa on inhottavaa ja valitettavaa. Mutta tämä ei johdu Islamista. Varmasti siellä on myös naisia joilla on asiat ihan hyvin. Kuten Suomessa on naisia jotka kärsivät perheväkivallasta ja alkoholistimiehestä.

        Jokaisessa maassa on ongelmansa.

        Tunnistaminen on myös yksi syy käyttää huivia. Koraanissa myös mainitaan tämä syy..

        " Mutta tämä ei johdu Islamista."


      • eihyvääpäivää
        Musliminainen kirjoitti:

        Olen osin samaa mieltä kanssasi. Se mitä tapahtuu esim- juuri Pakistanissa on inhottavaa ja valitettavaa. Mutta tämä ei johdu Islamista. Varmasti siellä on myös naisia joilla on asiat ihan hyvin. Kuten Suomessa on naisia jotka kärsivät perheväkivallasta ja alkoholistimiehestä.

        Jokaisessa maassa on ongelmansa.

        Tunnistaminen on myös yksi syy käyttää huivia. Koraanissa myös mainitaan tämä syy..

        Annapas selkeää faktaa ettei kyseinen naisten ikävä tilanne johdu islamista? minäpä uskon, että islam altistaa naiset kaltoinkohtelulle koraanin kauniista sanoista huolimatta, sillä ihmiset eivät koskaan toimi kauniiden sanojen mukaan. Koraanissa on paljon kohtia jotka altistavat naisen alistamiselle ja pahoinpitelylle. Ensinnäkin nainen ei saa todistaa yksin ja hänen todistusarvo on vain puolet miehestä. Koraanissa annetaan lupa kurittaa naista ja naiset ovat miehen ja isän alamaisia. Miksiköhän naisten oikeudet eivät toteudu suurimmassa osassa islamin uskoisia maita, tätä on syytä miettiä? tämä on mielestäni yksi selkeimpiä todisteita islamin uskon naisia alistavista rakenteista. Ei ole olemassa erikseen hyvää islamia ja huonoa islamia, kaikki kuuluvat samaan keitokseen.


        Missäpäin maailmaa onkaan sellainen islamilainen valtio jossa ei olisi keskimääräistä enemmän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa? ei missään.

        Saudeissa, Afganistanissa, Marokossa, Somaliassa, Palestiinassa, Irakissa, Iranissa, Turkissa, Pakistanissa, Malesiassa jne. näissä jokaisessa islamilaisessa maassa on enemmän naisiin kohdistuvaa vääryyttä kuin esim. Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa jne. ja Norjassa.


      • Vierailija
        eihyvääpäivää kirjoitti:

        Annapas selkeää faktaa ettei kyseinen naisten ikävä tilanne johdu islamista? minäpä uskon, että islam altistaa naiset kaltoinkohtelulle koraanin kauniista sanoista huolimatta, sillä ihmiset eivät koskaan toimi kauniiden sanojen mukaan. Koraanissa on paljon kohtia jotka altistavat naisen alistamiselle ja pahoinpitelylle. Ensinnäkin nainen ei saa todistaa yksin ja hänen todistusarvo on vain puolet miehestä. Koraanissa annetaan lupa kurittaa naista ja naiset ovat miehen ja isän alamaisia. Miksiköhän naisten oikeudet eivät toteudu suurimmassa osassa islamin uskoisia maita, tätä on syytä miettiä? tämä on mielestäni yksi selkeimpiä todisteita islamin uskon naisia alistavista rakenteista. Ei ole olemassa erikseen hyvää islamia ja huonoa islamia, kaikki kuuluvat samaan keitokseen.


        Missäpäin maailmaa onkaan sellainen islamilainen valtio jossa ei olisi keskimääräistä enemmän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa? ei missään.

        Saudeissa, Afganistanissa, Marokossa, Somaliassa, Palestiinassa, Irakissa, Iranissa, Turkissa, Pakistanissa, Malesiassa jne. näissä jokaisessa islamilaisessa maassa on enemmän naisiin kohdistuvaa vääryyttä kuin esim. Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa jne. ja Norjassa.

        En usko väitteesi, kuten moneen täällä oleviin palstojen kirjoittajien kommentteihin. Tietosi ovat paljolti veikkauskupongin pitelemistä kuule. Olen opiskellut jo parikin vuotta ja minulla on muutamia muslimiperheitä tuttavina ja olen saanut heiltä tarvittavat tiedot islamista. Älä siis pistä pahaa soppaa muslimien päälle, jos et tiedä mistä puhut!


      • eihyvääpäivää kirjoitti:

        Annapas selkeää faktaa ettei kyseinen naisten ikävä tilanne johdu islamista? minäpä uskon, että islam altistaa naiset kaltoinkohtelulle koraanin kauniista sanoista huolimatta, sillä ihmiset eivät koskaan toimi kauniiden sanojen mukaan. Koraanissa on paljon kohtia jotka altistavat naisen alistamiselle ja pahoinpitelylle. Ensinnäkin nainen ei saa todistaa yksin ja hänen todistusarvo on vain puolet miehestä. Koraanissa annetaan lupa kurittaa naista ja naiset ovat miehen ja isän alamaisia. Miksiköhän naisten oikeudet eivät toteudu suurimmassa osassa islamin uskoisia maita, tätä on syytä miettiä? tämä on mielestäni yksi selkeimpiä todisteita islamin uskon naisia alistavista rakenteista. Ei ole olemassa erikseen hyvää islamia ja huonoa islamia, kaikki kuuluvat samaan keitokseen.


        Missäpäin maailmaa onkaan sellainen islamilainen valtio jossa ei olisi keskimääräistä enemmän naisiin kohdistuvaa väkivaltaa? ei missään.

        Saudeissa, Afganistanissa, Marokossa, Somaliassa, Palestiinassa, Irakissa, Iranissa, Turkissa, Pakistanissa, Malesiassa jne. näissä jokaisessa islamilaisessa maassa on enemmän naisiin kohdistuvaa vääryyttä kuin esim. Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa jne. ja Norjassa.

        Intiassa, Thaimaassa, Kongossa, Etelä-Afrikassa, Zimbabwessa, Brasiliassa, Venezuelassa jne. näissä jokaisessa köyhässä maassa on enemmän naisiin kohdistuvaa vääryyttä kuin esim. Suomessa, Ruotsissa, Hollannissa jne. ja Norjassa.

        Sellainen on köyhien maiden naisten osa


    • Totta jokainen sana, BarakAllah feek ukhti. ♥

      • Robertssson

        Orja rakastaa kahleitaan?


    • 4536

      "Vapaa muodin orjuudesta, itsenäinen verrattuna niihin, jotka seuraavat tarkoin muotilehtien ohjeita ja ystäväpiirin pukeutumista, meikkaustapaa jne."

      Joo, muodin orjuus onkin sellainen pahimman laatuinen orjuus :D

      "Heti nunnan nähdessään tietää, että tämä omistaa elämänsä Jumalalle. Mistä sen sitten tietää? Niin, hänhän on pukeutunut sillä tavoin, tiedäthän, peittää itsensä toisten katseilta, haluaa osoittaa ettei ulkonäkö ole tärkeä. Musliminainen käyttää samantapaista pukua samoista syistä. "

      Eli kaikki musliminaiset ovat uskonnollisia hihhuleita? No sepä kiva tietää.

      "Musliminainen käyttää pukuaan myös moraalisyistä. Hän haluaa kokea vähäpukuisten naisten ympärille hyvin helposti syntyvän eroottisen jännitteen kotona miehensä luona ymmärrettävistä syistä."

      Niinpä niin, noista pakkoavioliitoista varmastikin seuraakin rutkasti sellaista "eroottista jännitettä"..

      "On varmasti tusinoittain muita myönteisiä muslimipukuun liittyviä seikkoja, joita voitte miettiä."

      Joo, sellaista vapaaehtoisesti käyttävä on joko alistettu orja tai hihhuli - erottaa kadulla.

      "Moniavioisuus on siis mahdollista vain, jos sekä ensimmäinen vaimo että mahdollinen toinen vaimo ovat suostuneet siihen omasta vapaasta tahdostaa."

      Hahaha, varmasti suurin osa moniavioisessa suhteessa elävistä naisista on sellaista halunnutkin...

      "On myös jokaisen aikuisen velvollisuus Jumalaa ja luomakuntaa kohtaan lisätä tietoaan kaikilla aloilla. "Totisesti, Jumala on velvoittanut teidät hankkimaan asiantuntemusta kaikesta..." (Hadith nro 17, Iman An-Nawawi, Forty Hadith.)
      Koraanissa ihmistä kannustetaan lukemaan, tutkimaan, kyselemään muilta, opiskelemaan historiaa ja tekemään uusia löytöjä (30:41, 3:188). "

      Ai senkö takia muslimimaissa ei juurikaan lueta eikä julkaista kirjoja?

      "Islamin mukaan miehen ja naisen tulee yhdessä palvella Jumalaa parhaalla mahdollisella tavalla."

      On varmaan hienoa elää yhteiskunnassa, jossa on pakko palvoa satuolentoja...

      "Yksilöinä miehellä ja naisella on Islamin mukaan sama ihmisarvo. "

      Siksi muslimimaissa naisella on siis niin hyvä asema! Selkis!

      "Luonnollisesti islamilaisella parlamentilla on hieman toisenlainen tehtävä kuin länsimaisella ottaen huomioon, ettei ylin lainsäädäntövalta kuuluu millekään inhimilliselle olennolle vaan yksi Jumalalle eikä ihmisillä ole oikeutta muuttaa Jumalan lakia ajan henkeen sopivaksi, vaan ihmisen on aina sopeuduttava Jumalan lakiin."

      Pakkohihhulismi on aina poikaa.

      • Tämän palstan aiheena on kuitenkin islaminUSKONTO, ei se, mitä joissain yhteiskunnissa tapahtuu tai mitä jotkut ihmiset tekevät. On valitettavaa, että joissain kulttuureissa naisia joutuu heidän kannaltaan epäedullisiin liittoihin, mutta moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois. Mihinkään uskonnolliseen tai muuhun vähemmistöön kuuluvat suomalaisetkin ovat hiljalleen havahtuneet siihen, että rakastavassa suhteessa voi olla useamman kuin yhden kanssa. Suomessa on perustettu Polyamoria-yhdistys vuonna 2010.

        Pakkoavioliitoista islam sanoo:

        Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
        (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)

        Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
        (Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)


      • raamatun.totuus
        Yusraaa kirjoitti:

        Tämän palstan aiheena on kuitenkin islaminUSKONTO, ei se, mitä joissain yhteiskunnissa tapahtuu tai mitä jotkut ihmiset tekevät. On valitettavaa, että joissain kulttuureissa naisia joutuu heidän kannaltaan epäedullisiin liittoihin, mutta moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois. Mihinkään uskonnolliseen tai muuhun vähemmistöön kuuluvat suomalaisetkin ovat hiljalleen havahtuneet siihen, että rakastavassa suhteessa voi olla useamman kuin yhden kanssa. Suomessa on perustettu Polyamoria-yhdistys vuonna 2010.

        Pakkoavioliitoista islam sanoo:

        Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
        (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)

        Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
        (Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)

        Ja mielenkiintoista, että muhametille ilmestyi enkeli, jota tämä muhametti ei kylläkään ensin tunnistanut oliko perkele vai mikä, ja vielä laittoi jotain mustaa sydäemeen...

        Ja mitä raamattu sanookaan toisenlaisesat evankeliumista:
        Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
        Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.


        ja näin se "rauhan" ja "rakkauden" uskonto sanoo naisista, joita ei tietenkään alisteta uskonnossa nimeltä islam. Ei, miten niin?
        No tietenkin voisi miettiä, että näin kuitenkin sanotaan;

        Naisen asemaan biologisena ja sosiaalisena olentona ei Koraanin mukaan vaikuta, onko nainen muslimi vai ei. Miehet hallitsevat naisia, eikä miespuolinen ole niin kuin naispuolinen (Suura Al Imran 3:35). Koraani paljastaa meille kuitenkin naisista tuohon aikaan vallinneen käsityksen:

        "58. Kun jollekin heistä ilmoitetaan tyttölapsen syntymästä, niin hänen kasvonsa synkkenevät ja hän on aivan murheen vallassa. 59. Hän kätkeytyy heimolaisiltaan sen pahan sanoman vuoksi, joka hänelle on ilmoitettu. Omistaisiko hän lapsen välittämättä häpeästä vai kantaisiko sen elävänä hiekkaan? Eikö heidän tuomionsa ole julma?” (Suura al-Nahl 16:58,59).

        Naiset ovat puutteellisia mieleltään ja uskoltaan
        Muhammed kysyi joiltakin naisilta: ”Eikö naisen todistus ole puolet miehen todistuksesta?” Naiset vastasivat: ”Kyllä.” Muhammed sanoi: ”Tämä johtuu naisen mielen puutteellisuudesta.” (Vol. 3:826)

        Muhammed sanoi naisille: ”En ole tavannut ketään, joka olisi teitä puutteellisempi mieleltään ja uskoltaan.” (Vol. 2:541)

        Helvetissä suurin osa ihmisistä on naisia
        Muhammed sanoi: ”Minulle näytettiin helvetin tuli ja suurin osa siellä olijoista oli naisia.” (Vol. 1:28, 301; Vol. 2:161; Vol. 7:124)

        Nainen on huono enne
        Muhammed sanoi: ”Huono enne on naisessa, talossa ja hevosessa.” (Vol. 7:30)

        Naiset ovat haitallisia miehille
        Muhammed sanoi: ”Jälkeeni en jätä mitään kärsimystä, joka olisi haitallisempi miehille kuin naiset.” (Vol. 7:33)

        Naiset eivät saa pitää peruukkeja
        Muhammed sanoi: ”Älä pidä ylläsi tekohiuksia, sillä Allah lähettää kirouksensa niiden naisten päälle, jotka keinotekoisesti pidentävät hiuksiaan” (Vol. 7:133)'

        Islamista luopuminen rangaistaan kuolemalla
        Muhammed sanoi: ”Kuka tahansa luopuu islamilaisesta uskonnostaan, hänet tappakaa.” (Vol. 9:57)

        Ei-muslimin tappanutta muslimia ei saa tappaa
        Muhammed sanoi: ”Yhtäkään muslimia ei saa tappaa Kafirin (vääräuskoisen) tappamisesta.” (Vol. 9:50)

        että semmosta soopaa, mutta onneksi raamattu kertoo meille, että väärä profeetta kokee arvoisensa lopun, itse asiassa on jo siellä odottelemassa seuraajiaa, ei suinkaan 72 neitsyen tykönä.

        Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli-ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.


      • fvghfdghfhfg
        Yusraaa kirjoitti:

        Tämän palstan aiheena on kuitenkin islaminUSKONTO, ei se, mitä joissain yhteiskunnissa tapahtuu tai mitä jotkut ihmiset tekevät. On valitettavaa, että joissain kulttuureissa naisia joutuu heidän kannaltaan epäedullisiin liittoihin, mutta moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois. Mihinkään uskonnolliseen tai muuhun vähemmistöön kuuluvat suomalaisetkin ovat hiljalleen havahtuneet siihen, että rakastavassa suhteessa voi olla useamman kuin yhden kanssa. Suomessa on perustettu Polyamoria-yhdistys vuonna 2010.

        Pakkoavioliitoista islam sanoo:

        Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
        (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)

        Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
        (Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)

        Islam on paitsi uskonto niin myös poliittinen ideologia, joten aika lailla sillä on yhteiskunnallista tekemistä ihan kaikkeen missä ikinä vaikuttaakin.

        "Moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois"??? Paitsi ehkä niiltä miehiltä, jotka jäävät ilman kumppania? :)

        Polyamoria muuten on marginaali-ilmiö, ja sellaiseksi se tulee jäämäänkin.

        Mitä profeettanne muuten sanoo seksiorjuudesta?


      • Jos_muslimimiehille

        on taivaassa luvassa 72 neitsyttä, niin mitä on varattu naisille ?
        Scandinavian Hunks, vai?


      • muhasenmatti

        Musliminaiset saavat taivaista tattia niin paljon, että sais kapulasillan bosporinsalmen yli. Onhan siellä oikeat tekijät, Mohammad ja kumppanit.


      • 1__________
        Yusraaa kirjoitti:

        Tämän palstan aiheena on kuitenkin islaminUSKONTO, ei se, mitä joissain yhteiskunnissa tapahtuu tai mitä jotkut ihmiset tekevät. On valitettavaa, että joissain kulttuureissa naisia joutuu heidän kannaltaan epäedullisiin liittoihin, mutta moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois. Mihinkään uskonnolliseen tai muuhun vähemmistöön kuuluvat suomalaisetkin ovat hiljalleen havahtuneet siihen, että rakastavassa suhteessa voi olla useamman kuin yhden kanssa. Suomessa on perustettu Polyamoria-yhdistys vuonna 2010.

        Pakkoavioliitoista islam sanoo:

        Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
        (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303, autenttinen)

        Ibn Abbaas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kertoi, että neitsyt tyttö tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi, että isä oli naittanut hänet vastoin hänen tahtoaan. Profeetta (rauha hänelle) antoi tytön valita, haluaako hän naimisiin vai ei.
        (Abu Dawud, kirja 12, hadith 2096, autenttinen)

        "Moniavioisuus ei ole lähtökohtaisesti keneltäkään pois"? No miksi se sitten on sallittu vain miehille?

        Polyamoriaa ei ole rajoitettu vain toiseen sukupuoleen. Näetkö tässä mitään eroa verrattuna pelkästään miehille sallittuun polygamiaan?

        Jotenkin alkaa tuntua, että suomalaisille tyypillinen keskustelutyyli poikkeaa omastanne. Aivan kuin ei ymmärrettäisi mitä kirjoitus tarkoittaa; kysymyksiin ei vastata, kierrellään, puhutaan aiheen vierestä, toistetaan samaa, edellytetään, että keskustelukumppani ignooraa faktat, esitetään kummallisia väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa, mikä on helposti todistettavissa jne. Kyse ei ole kielitaidostakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe