Jalkasieni, lamisil

sienitatti

Mulla on tosi pahasti levinnyt jalkasieni, lähes joka varpaanvälissä ja myös vähän jalkapohjissa/sivuillakin. Kutissut, kirvellyt jo kuukausia (alkoi raskausaikana). Nyt vasta pystynyt alkaan hoitamaan, kun imetys loppunut. Lamisil geeliä laitoin viikon ja ehkä vähän on auttanut, mutta kutisee edelleen, iho on edelleen rikki ja kirvelee. Mitäs nyt? Lamisilia sai käyttää viikon. Vaikuttaako vielä viikon jälkeenkin vai haenko jotain muuta ainetta? Saako jotain Daktarinia tms laittaa nyt heti lamisilin perään? Sisäisesti nautittavia lääkkeitä en haluaisi vielä aloittaa, jos menisi rasvaamalla ohi. Kauanko paraneminen kestää?

32

20293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+3
    • sienitatti

      Kävin nyt Daktarinia hakeen (puuteri, et voi hoitaa kenfätkin sillä). Mitä netissä luin niin lääkäritkin suositelleet mielummin daktarinia kuin lamisiliä. Ei ole kaikilla lamisilit auttaneet. Teepuuöljyä voisi kanssa kokeilla, jossei Daktarin auta. Onko muilla kokemuksia pahasta jalkasienestä ja millä lähti pois?

      • Anonyymi

        Mutta toimiko sulla? Toimii tehokkaasti, sanotaan kaikissa lääkepakkauksissa.


    • 13131313131313131313

      Viimeks mul oli Lamisil suihke

    • 3+3

      Elämäni ensimmäiseen jalkasieneen kytin tuota daktarinia, kun en muusta tiennyt.

      2 viikko pesin ja rasvasin ja vaihdoin sukkia eikö mitään paranemisen merkkejä näkynyt.

      Sitten näin mainoksen lamisilista ja sitä ostin ja viikossa kinttu parani.

      Nykyään on sitä soloa, niin helpottaa, kun ei tarvii kuin kerran laittaa, niin paranee.

    • hoida jalkasi hyvin!

      JALKAKYLPY ja RASVAUS AUTTAA.... PUHTAAT SUKAT YMS.... KUIVAA HYVIN VARPAANVÄLIT JA RASVAA USEASTI. KYLPYSUOLAA VOI KÄYTTÄÄ JALKAKYLPY ERITTÄIN TÄRKEÄÄ! ÄLÄ RAAVI!

    • ruokasooda

      ruokasoodaa runsaasti kylpyveteen

    • sienitatti

      Jossain sanottiin, et rasvata ei kannata kun sitten sieni vaan muhii entistä enempi (ei saisi olla kosteutta varpaan välissä). Toi puuteri on kyllä kuivattanu tosi hyvin, mut iho on tosi halkeileva ja karhea ja iho lähtee laattoina pois. Pitäskö sit kokeilla jotain rasvaa? Mitä rasvaa? Jalkakylpyjä oon kokeillut. Etikka ok, mut ei kutinaa poista ja suola ei auttanut yhtään mitään. Teepuuöljy-jalkakylvyt tuntui tehoavan kaikkein parhaiten, kun pari kertaa olen tehnyt. Sukat pesen aina 60 asteessa ja kengät käytin ulkona paukkupakkasessa yön yli.

    • ruokasooda

      Ota se kuollut iho pois.

    • sienitatti

      Eipä tuo daktarin kunnolla parantanut. Paremman näköiset on toki, mutta edelleen kutittaa ja parissa välissä on vieläkin halkeamat. Monta viikkoa sitäkin käytin. Nyt sitten teepuuöljy kokeiluun.

      • sienitatti

        Voiko kynsisieni näkyä vain paksuuntuneena kyntenä? Multa siis varpaankynsi irtosi vuosi sitten ja tilalle kasvanut todella paksu kynsi. Kynnen alla siis paksu osa jotain. Kova on eikä rapsuttamalla pois lähde. Joka paikassa vaan lukee, että kynsisieni saa kynnen kärjen halkeilemaan ja on röpelöinen. Itselläni ei halkeile eikä ole röpelö, mutta on ehkä kolme-neljä kertaa paksumpi kynsi kuin muissa kynsissä. Ajattelin et menee ajan kanssa ohi kun kynsi kasvaa kunnolla takaisin, mutta edelleenkin kasvaa vaan paksuna. Pitäisikö sitäkin alkaa hoitamaan vai kuulostaako yhtään kynsisienelle. Ei ole keltainen eikä muutenkaan kynsisienen näköinen mitä googlettamalla löysin. Sormen kynnessä myös jotain outoa, kun yhteen kynteen tullut paljon kuoppia. Ei varmaan kynsisientä sekään?


    • miettikää

      Kannattaa miettiä mitä on saanut jalkasienen. Itse ihmittelin kovasti ja jatkuvasti. Kunnes tajusin,että miesystävälläni oli jalkasieni ja kynsisieni.Kun suhde loppui niin nekin katosivat. Minulla ei ollut sitä ennen koskaan jalkasieniä taikka kynsisieniä.Mies ei piittanut omasta hygenistaan.

      • Anonyymi

        Varmaan ei ollut oikeen siisti mies mutta 90 prosenttia saa sen jos vain jossain muualla kuin kotona liikkuu avojaloin, toivottavasti ei ollut ainoa joka syy lopettaa parisuhde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan ei ollut oikeen siisti mies mutta 90 prosenttia saa sen jos vain jossain muualla kuin kotona liikkuu avojaloin, toivottavasti ei ollut ainoa joka syy lopettaa parisuhde.

        Jalka-, varvasväli tai kynsisieni on yli joka neljännellä yli 40-vuotiaalla miehellä. Se on ikä- ja sukupuolisidonnainen vaiva, ja erityisesti keski-ikäisten ja sitä vanhempien miesten vaiva. Lapsille se tarttuu vain harvoin. Vanhemmille naisille se tarttuu vähemmän herkästi kuin miehille, mutta paljon enemmän kuitenkin kuin lapsille.


    • ruokasooda

      Jalkasienen saa yleisistä sauna- ja suihkutiloista.

      Se ei johdu hygienian puutteesta, vaan on tarttuva ihosairaus. Bakteeri.

      Joskus se voi olla niin lieväoireinen, että sitä ei huomaa ja pääsee leivämään jopa nivusiin asti.

      Ite saan sitä uimahallista, kun en viitsi käyttää sandaaleita.

      Saan sen keskimäärin kerran 2:ssa vuodessa.

      • lento sienikö?

        niin mut jos ei käy yleisissä paikoissa ja muuten hoidetaan kodin hygenia.Joten ei se hyppää itsestään!


      • 131313131313131313131313

        Toisille tulee se helpommin itse kuulun niihin


      • lkjhgjklö

        Kyse on sienestä, ei bakteerista. Sienet tykkää yleensä emäksisyydestä, eli periaatteessa etikan pitäisi tehota, koska se on hapanta. Samoin happamat maitotuotteet, kuten piimä.


      • Anonyymi
        lento sienikö? kirjoitti:

        niin mut jos ei käy yleisissä paikoissa ja muuten hoidetaan kodin hygenia.Joten ei se hyppää itsestään!

        Äläpä höpötä


      • Anonyymi
        lento sienikö? kirjoitti:

        niin mut jos ei käy yleisissä paikoissa ja muuten hoidetaan kodin hygenia.Joten ei se hyppää itsestään!

        Voi sen joku vieraskin tuoda kotiin jalanpohjassaan. Bakteeria ei kovin isoa annosta tarvi niin tartunnan voi saada.


    • Samaahommaataas

      Teepuuöljyn käytöstä....siis laitetaanko sitä kylpyveteen(kuumaan) vai miten sitä käytetään? Entä etikka, omenaviinietikkaako kuumaan veteen, kauanko jalkoja liotetaan? Mulla kans jalkasieni, ensin voiteilla hoitelin, mutta sitten lääkekuuri. Kun kuuri loppui, sieni palasi-perk......

      • etikkastamoneksi

        Olen kuullut kans tuosta etikasta, joka on "lääke" moneen vaivaan ja ennen vanhaan ei ollut juuri muutakaan. Voi kokeilla koska ei pitäs olla vahingollista.


    • Piriform

      Olen saanut jalkasienen pois yksinkertaisella toimenpiteella. Ota vati( siis tyhja) ja laita jalka siihen. Runsaasti luonnon natural kreikkalaista jugurttia ja anna vaikuttaa muutaman lempiohjelman ajan. Pyyhi pois vaikka paperilla ja sitten vedella.

    • Kniga

      Mä kehittelin jalkasprayn vedestä, merisuolasta ja teepuuöljystä. Pieneen suihkepulloon kuumaa vettä, runsaasti merisuolaa (n. 1/5 osa pullosta) ja n. 35 tippaa teepuuöljyä. Tätä suihkuttelin 3 x pv puhtaisiin jalkoihin, viikossa oli jalkasieni lähtenyt kokonaan pois, edelleen silloin tällöin suihkuttelen vaikka oireet hävisivät kokonaan viikossa ja ovat pysyneet poissa.

      Itse kokeilin aiemimin kaikenlaista; otsonotitua oliiviöljyä, etikkaa, lamisil soloa, jotain muutakin anti fungal voidetta ja daktariinia eikä mikään tehonnu ennen tota halpaa ja yksinkertaista jalkasprayta. Ja mulla oli jalkasieni tosiaan pitkän ajan!

      • Anonyymi

        Inhottavaa, kun jotkut tulevat uimahalliin hoitamattomilla sienijaloilla.
        Näin saunassa tyypin, jonka jalat ihan kiehuivat valkoisina ja kynnet olivat paksut ja keltaiset.
        Muuten kyseisen ihmisen iho oli siisti.
        Miten ihmeessä hän ei sitten tajunnut jalkojensa tilaa?!
        En ilennyt alkaa opastamaan kaikkien kuullen.
        Itse käytän aina jalkineita uimahallissa. En ole saanut tartuntaa koskaan.


    • Anonyymi

      Sieni muhii myös kengissä, joten kenkien uusiminen kuurin aikana on paras tapa. Muuten tarttuu uudestaan saastuneista kengistä. Myös sukkavarasto on syytä laittaa uusiksi.

      Toki voi kokeilla daktarini-pulverilla yrittää saada sieni pois myös kengistä mutta takuuta tämän toimivuudesta ei ole. Pulveria kenkien sisään ja sitten heilutetaan niin että leviää kunnolla kaikkialle. Toistetaan monta kertaa viikossa usean viikon ajan.

    • Anonyymi

      Geelimäistä klooria kokeillut mutta ei vieläkään ole sieni jaloista lähtenyt.

      • Anonyymi

        Osta otsonoitua voidetta, myy whiteswan


    • Anonyymi

      siis niihin jalkoihin heitä kengät roskiin

    • Anonyymi

      se otsointu öljy on ehkä hidas mutta ei ainakaan ole liian vahvaa

    • Anonyymi

      Mene terveyskeskus terveyden hoitajalle tai suoraan läkärille.Saat oikeaa tietoa ja oikeita läkeitä.Voi olla tarvitset jo reseptillä tabletit, Kaikki sienet ja hivat ei lähde keeleillä ei rasvoilla. Vaan tärvitaan suun kautta järeämät lääkeet!

    • Anonyymi

      Jalkasieniin sekä varvassieniin auttaa hyvin varvassukat, joissa on materiaalina merinovillaa, bambua ja esimerkiksi hopeaa. Nämä materiaalit ovat itsessään antibakteerisia ja ehkäisevät itsessään sienien syntyä. Täältä löytyy ihan reilu valikoima kyseisiä sukkia: https://www.sukat.com/sukat/naisten-sukat/naisten-varvassukat/ Näillä on kyllä aika suuri valikoima perus merinovillasukkiakin https://www.sukat.com/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe