Tule uskoon – tule terroristiksi?!!

Sapere Aude

Missä poltetaan kirjoja ja lehtiä, siellä poltetaan kohta ihmisiäkin. Tämä on pitänyt paikkansa historiassa. Natsi-Saksassa paloivat kirjaroviot ja sen jälkeen ihmiset, samoin Stalinin Neuvostoliitossa. Tätä todellisuutta edustaa nyt Isis Lähi-Idässä, Taleban, Putinin Venäjä, Pohjoiskorea, Euroopassa ja Yhdysvalloissa tapahtuneet terroriteot, viimeksi Ranskassa tehty hyökkäys Charlie Hebdo -lehteä vastaan jossa murhattiin Jumalan nimissä 12 ihmistä yms.

Vapaa tiedonvälitys satiirinkin keinoin on länsimaisen demokratian ydin. Se on luovuttamaton arvo eikä taivaaseen tai paratiisiin hamuaville murhaajille pidä antaa periksi. Uskontona Islamin pitäisi ottaa asia vakavasti ja panna fanaattiset hullunsa kuriin. Mutta, niin kuin kristinuskokin, myös Islam on moniääninen ja monimielinen eikä sen yhtä ainoaa oikeaa tulkintaa ole olemassakaan. Monissa muslimimaissa on säädetty kuolemantuomio jumalanpilkasta, jota mm. minä tällä kirjoituksellani monen mielestä nyt edustan. Siksi nimimerkki.

Uutisista voi lukea lähes päivittäin, miten uskontojen varjolla tehdään kyseenalaista politiikkaa tai poljetaan ihmisoikeuksia. Uskontojen nimissä tehdään terroritekoja, itsemurhaiskuja, sanoin kuvaamattomia julmuuksia ja henkistä väkivaltaa. Kristinusko ei ole tässä mielessä poikennut muista uskonnoista, ja näistäkö ei saisi puhua ja kirjoittaa edes satiirin keinoin koska se loukkaa aina jonkun vakaumusta tai profeettaa ja Jumalaa? Jumalan tuomiota ei jäädä odottamaan, vaan nämä uskonsoturit ottavat oikeuden omiin käsiinsä pommeilla ja rynnäkkökivääreillä. Mikä on tämä jumala jota pitää näin puolustaa?

Madridin (vuonna 2004) ja Lontoon (2005) pommi-iskut, Toulousen (2012) ja Brysselin (2014) ampumiset ja Sydneyn (2014) kahvilaisku, mistä nämä kertovat? Näiden tekijöiden maailmankäsitys oli samanlainen kuin Pariisin Charlie Hebdon iskun tekijöillä. Uskoontulo on tapahtumien lähtölaukaus. Tässä on yhteys islamiin, ne jotka sanovat jotain muuta kiistävät valitettavasti jotain hyvin ilmeistä. Sama koskee muidenkin uskontojen fanaatikkoja, myös kristinuskon ja juutalaisuuden. Asia ei ole uusi, muistammehan että ajanlaskumme alkupuolella Jeesuskin tapettiin nimenomaan jumalanpilkasta syytettynä (Matt. 26:65, Mark. 14:64).

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan sananvapauden piiriin kuuluvat myös mielipiteet, jotka voivat loukata, järkyttää tai häiritä toisinajattelijoita. Uskontojen nimissä tehdään paljon pahaa, mukaan lukien edellä mainitut veriteot - niitäkö ei saisi arvostella ja tuomita? Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua. Vapaa lehdistö ja sananvapaus on uskonnollisen totalitarismin pahin vihollinen, siksi se halutaan vaientaa. Syitä uskonnolliseen väkivaltaan on haettava sieltä missä se sikiää eli uskonnoista itsestään.

36

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miekka & usko

      >> Tule uskoon – tule terroristiksi?!!

      Olet juurikin yksikertaisen mielen esimerkki siitä miten extremistien aivopesu riskeeraa upota massoihin. Se on heidän tarkoituksensa ja tavoitteensa.

      Extremistien tavoitteensa on manipuloida, lietsoa vihaa ja nostaa kansaryhmät toinen toisiaan vastaan. Hajoita ja hallitse.

      Juuri tätä vastaan miljoonat marssivat Ranskassa ja lisäksi monissa muissakin maissa.

      "Hollande: Näillä fanaatikoilla ei ole mitään tekemistä islaminuskon kanssa"

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010918995194_ul.shtml

      Seyyed Hassan Nasrallah tuomitsee selkein sanoin terroriteot, missä ne sitten tehdäänkin.

      "Terrorists threaten Islam, Prophet, Quran: Nasrallah"

      "The leader of the Lebanese resistance movement Hezbollah says terrorist groups threaten Islam, Prophet Mohammad (PBUH) and the holy Quran by committing heinous crime against humanity."

      - http://www.islamicinvitationturkey.com/2015/01/10/terrorists-threaten-islam-prophet-quran-nasrallah/

      "Jopa miljoona ihmistä kulkee rauhallisesti kohti Place de la Nationia"

      - http://static.iltalehti.fi/ulkomaat/pariisi_etu_ap_1101MS_ul.jpg

      Sannavapautta ei ole olemassa ilman vastuuta sen käyttötavasta.

      En missään tapauksessa allekirjoita ja hyväksy alla olevan kaltaista törkyä ja tunkiomateriaalia "sananvapauden" nimissä.

      Valitettavasti huomattavan suuri osa, ei kaikki, Charlie Hebdon materiaalista on vastaavaa täysin ala-arvoista aivo-oksennusta.

      - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

      - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/charlie-hebdo-64.jpg

      Olen Charlie siinä merkityksessä etten hyväksy väkivaltaa ja tappo-barbarismia vastauksena aivo-oksennuksiin, solvauksiin tai ongelmiin.

      Kuitenkaan sanavapauden arvoni ja sille antamani merkitys ja sisältö eivät ole samat kuin Carlie Hebdolla.

      - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

      .

      • Lukija1

        Omien sanojensa mukaan nämä terroristit olivat uskovia. He puolustivat profeettansa ja Jumalansa kunniaa.


    • miekka & usko

      >> Omien sanojensa mukaan nämä terroristit olivat uskovia. He puolustivat profeettansa ja Jumalansa kunniaa.

      Noista "omista sanoista" riippumatta muslimiyhteiskunta ei laske heitä muslimiuskon mukaisesti toimiviksi.

      "Kadulle murhattu poliisi oli muslimi"

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010818986696_ul.shtml

      "Epäillyt terroristit poliisin vanhoja tuttuja: Kokemus vankilassa mullisti ajatukset"

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010818986631_ul.shtml

      Usein juurkin ajatusmaailmaltaan hieman yksinkertaiset ja elämänvaiheessaan heikossa hapessa olevat ovat extremistien manipuloitavissa.

      • Lukija1

        Mikä tekee uskovaksi muslimiksi itseään kutsuvan ei-muslimin? Erilaisia Islam -tulkintojahan on pilvin pimein.


      • Sapere Aude

      • miekka & usko
        Sapere Aude kirjoitti:

        Terrorismintutkija: Ilman sidettä uskontoon näitä terroritekoja ei voi ymmärtää.

        http://yle.fi/uutiset/tutkija_ranskan_terroriteoista_kouluesimerkki_nuorten_tiesta_vakivaltaan/7728247?ref=leiki-uu

        "Algerialaistaustaiset, Ranskassa syntyneet veljekset varttuivat ilman vanhempiaan. Le Figaro -lehden mukaan veljeksiä luonnehdittiin lapsiksi, joista ei ollut häiriötä, kun he olivat nuorisokodissa 1990-luvulla, mutta sitten alkoi tapahtua."

        "– Näiden miesten kehitys on melkein täydelliinen esimerkkitapaus siitä mitä tutkimme. He olivat nuoria, jotka etsivät tarkoitusta elämälleen. He olivat epävarmoja ja sitten he tapasivat vahvan ja karismaattisen johtajan, se on tyypillinen sisäänajoportti radikaaliin islamiin, sanoo professori Edwin Bakker, joka johtaa hollantilaisen Leidenin yliopiston terrorismin tutkimuskeskusta."

        Vastaava tausta kontekstistään riippuen voi viedä myös muihin extremistisiin liikkeisiin, uskonnollisiin tai poliittisiin, kuten Ranskassa ja Saksassa äärioikeistolla on otollinen maaperä vähemmän koulutetuilla ja suuren työttömyyden alueilla.

        - ->

        Vaara vaanii Euroopassa

        Iltalehti 1933 Extra - Timo Kiiski

        "Ulkopoliittisen instituutin tutkija Teemu Sinkkonen totesi Iltalehden haastattelussa 24.1, ettei nykyisiä ääriliikkeitä tulisi vähätellä."

        "Radikalismia tutkineen Teemu Sinkkosen mukaan nykyisiä ääriliikkeitä ei pidä vähätellä."

        "Ulkopoliittisessa instituutissa työskentelevä yhteiskuntatieteiden tohtori Sinkkonen varoittaa suhtautumasta nykyajan oikeistolaisiin ääriliikkeisiin liian kevyesti. Lähimpänä 1920-luvun Saksan natsipuoluetta on Kultainen aamunkoitto Kreikassa."

        - http://www.fiia.fi/fi/news/1793/vaara_vaanii_euroopassa/

        "Äärioikeisto saamassa neljänneksen äänistä Ranskassa - uusnatsi menossa läpi Saksassa"

        - http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/esxitpolleja_euroopasta-21026


    • miekka & usko

      >> Mikä tekee uskovaksi muslimiksi itseään kutsuvan ei-muslimin? Erilaisia Islam -tulkintojahan on pilvin pimein.

      Hänen muslimiuskon kanssa räikeästi ristiriidassa olevat tekonsa, jotka muslimiyhteisö kokonaisuudessaan tuomitsee.

      Toki näen hyvin mihin tähtäät. Sen tavoitteena on leimata islman yleensä ja tuomita kaikki muslimit noiden extremistien tekojen perusteella (?).

      Tämä juuri on extremistien harrastaman aivopesun tavoitekin. Tappavat 'omiaankin' ajatusrikoksesta.

      - http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1419047378660.html

      - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014080718550149_ul.shtml

      Suunnilleen vastaava logiikka on liki kaikkien ihmiskunnan historiankin selkkauksissa ja sodissa. Rakennetaan karikatyrisiä vastakkainasetteluja, luodaan vihollisia, manipuloidaan, provosoidaan ja aivopestään massat toisiaan vastaan.

      • Lukija1

        Arvasit väärin. En leimaa koko Islamia, mutta huomautan että myös Islamia tulkitaan ja ymmärretään samalla tavalla kuin Ranskan terroristitkin sen ymmärsivät. Sillä on jopa hyvin suuri kannatus islamilaisissa maissa. Kuolemantuomio on säädetty jumalanpilkasta heidän valtiollisissa laeissaan selvästi ja sitä (jumalanpilkkaa) edustavat satiirilehden toimitus ja lehteä kannattavat demokraattiset voimat länsimaissa. Vastakkainasettelu on todellisuutta, sitä ei tarvitse keksiä, manipuloida tai aivopestä.


    • miekka & usko

      >> En leimaa koko Islamia, mutta huomautan että myös Islamia tulkitaan ja ymmärretään samalla tavalla kuin Ranskan terroristitkin sen ymmärsivät.

      Käyännössä tämä tarkoittaa sitä, että kokonaisuuteen nähden marginaalisten (toki ISIS on nyt laajalla) extremistien vuoksi kärsivät myös valtaosa muslimeista, kotimaissaankin.

      >> Kuolemantuomio on säädetty jumalanpilkasta heidän valtiollisissa laeissaan selvästi ja sitä (jumalanpilkkaa) edustavat satiirilehden toimitus ja lehteä kannattavat demokraattiset voimat länsimaissa.

      Ei kuitenkaan tule villisti sekoittaa asioita toisiinsa. Se, että monissa (kaikissa?) islamistissa maissa on kuolemantuomio Profeettansa häpäisemisestä on aivan eri asia kuin nuo extremisti-terroristit, jotka tappavat laajalti omia uskonveljiääkin kotimaissaan.

      >> Vastakkainasettelu on todellisuutta, sitä ei tarvitse keksiä, manipuloida tai aivopestä.

      Väärin. Vastakkainasettelua ei ole siinä merkityksessä kuin nyt halutaan karikatyroida ja johon myös extremistit pyrkivät.

      Vastakkainasettelu on extremisti-tappajat vs. maltilliset ja rauhanomaiset. Tamä uskonnoista ja vakaumuksista riippumatta.

      Muistaakseni Tansakan (?) pilapiirroksien jälkeen kun Charlie Hebdo niitä julkaisi, niin se sai joitakin uhkauksia islamisti-extremisteiltä, mutta hyvin runsaasti katoliselta äärisiiveltä. Tästä kertoi Charlie Hebdon toimitus dokumenttiohjelmassa, joskaan jostakin syystä ohessa oevassa laajasa artikkelissa katolista äärisiipeä ei manita tapahtumien historiikissa.

      "Fight intimidation with controversy: Charlie Hebdo’s response to critics"

      - http://www.dailymail.co.uk/news/article-2900519/Cartoonists-mocked-Islam-refused-threatened-Quranic-law-killed-Charlie-Hebdo-massacre-terrorists-asked-name.html

      - ->

      Kristillinen terrorismi

      Kohteena elokuva

      "Kun Nikos Kazantzakiksen romaaniin perustuvaa elokuvaa Kristuksen viimeinen kiusaus (The Last Temptation of Christ, 1988) alettiin esittää Ranskassa, katoliset ääriliikkeet suorittivat sarjan terrori-iskuja elokuvaa esittäneitä teattereita vastaan. Ryhmät pyrkivät estämään sisäänpääsyn elokuvateatteihin ja katsomaan meneviä ihmisiä pahoinpideltiin. Haju- ja kyynelkaasupommeja räjäytettiin saleissa ja katsomoissa."

      "Murheellisin ja tuhoisin oli katolisen fundamentalistiryhmän suorittama terrori-isku pariisilaiseen Saint Michel-elokuvateatteriin. Ryhmän jäsenet sytyttivät teatterin palamaan palopommilla kesken näytännön 22. lokakuuta 1988. Teatterissa olleista ihmisistä 13 loukkaantui, yksi hengenvaarallisesti. Pariisin arkkipiispa kardinaali Jean-Marie Lustiger vastusti elokuvan esittämistä näkemättä sitä, mutta kehotti ääriliikkeitä pidättäytymään väkivallasta.[3]"

      "Iskut vaikuttivat elokuvan levitykseen Ranskassa. 30 teatteria 50:stä lopetti elokuvan näytännöt ja kaavailtu katsojamäärä jäi 170 000 odotetusta puolesta miljoonasta katsojasta. Äärikristityt kokivat saaneensa voiton ja siirtyivät tekemään iskujaan Claude Chabrolin elokuvaa Naisten asioita[4] esittäneitä teattereita vastaan. Yhdessä kyynelkaasupommihyökkäyksistä kuoli yksi katsoja sydänkohtaukseen etsiessään ulospääsyä teatterista.[3]"

      - http://fi.wikipedia.org/wiki/Kristillinen_terrorismi#Kohteena_elokuva

      • Lukija1

        On syytä huomata myös se tosiasia että monet kristilliset liikkeet tuntevat syvää myötätuntoa islamistiterroristeja kohtaan. Puhellessani heidän kanssaan olen huomannut asenteen: satiirilehden uskontojen pilkkaajat saivat mitä ansaitsivat. Nämä kristityt ovat asenteineen kanssarikollisia muslimiterroristien kanssa, ja heitä on myös paljon.


    • miekka & usko

      >> On syytä huomata myös se tosiasia että monet kristilliset liikkeet tuntevat syvää myötätuntoa islamistiterroristeja kohtaan.

      Mistä tiedät, että "monet kristilliset liikkeet" tuntevat "syvää myötätuntoa" islamiterroristeja kohtaan?

      Tässä vielä syytät yleistäen, et tuomiten mahdollisesti joidenkin yksilöiden puheita. Extremistit taputtavat käsiään tuollaista karikatyriä lukiessaan.

      Ranskassa miljoonat marssivat rinnakkain, kristityt, juutalaiset, muslimit, ateistit, angostikot, eri poliittiset puolueet, koko kansan laaja kirjo barbarismia vastaan, rauhan ja kansan yhteyden puolesta. Vastaavaa tapahtui ympäri maailmaa.

      Kyse oli Ranskassa suurimmasta marssista sitten toisen maailmansodan.

      Poikeusellista oli myös se, ettei yksikään jengi edes yrittänyt käyttää tuota mittavaa massatapahtumaa hyväkseen hajoittaakseen paikkoja ymv. kuten useinkin on tapana. Liikkeiden ikkunoita ei rikottu, autoja ei vandalisoitu ja / tai poltettu, kiviä ei heitelty, hävyttömyksiä ei huudeltu, eikä poliiseja provosoitu jne. Aivan poikkeusellista.

      En missään nimessä hyväksy ko. barbaaritekoa eikä sille ole perusteita, ei edes nuo tavaksi tulleet aivo-oksennukset.

      En myöskään allekirjoita, kuten ylempänä jo mainitsin, tuota Carlie Hebdon vasin suurelta osin tunkiotuotantoa jossa vaikuttaa monesti, ei toki aina, olevan periaatteena, että mitä törkyisempää / trash'impaa ilman rajoja, ilman pidäkkeitä, sen parempi.

      Aikanaan taskalaisten tuottaman solvauspiirroksen nähdessäni ensirekationi oli syvä vastenmielisyys.

      Kyseisellä julkisella solvaamisella ja provosoinnilla ei ole mitään tekemistä sananvapauden kanssa sen arvokkaassa ja ihmisoikeuksien, ihmisyyden ja yhteiskunan rakentavuuden merkityksessä. Pikemminkin kyse on sananvapauden transvestisoinnista ja käänteisestä vihan lietsonnasta.

      En hyväksy, mutta en ole yllätynytkään noista järkyttävistä tapahtumista maailman realiteetit huomioonottaen. Miksi täysin tieten tahtoen kaataa bensaa likkeihin.

      Lisäongelma on se,että nuo julkisessa mediassa tietentahtoisesti solvaajat saattavat pahimmillaan yleisen turvallisuuden ja kanssaihmistensä hengen vaaraan. Pariisin terroriteossa kuoli myös siihen täysin osattomia.

      Positiivisinä esimerkkeinä sananvapauden arvokkaasta, hyödyllisestä ja rakentavasta käytöstä voisi manita vaikkapa Nelson Mandelan ja Martin Luther Kingin.

      • Lukija1

        -Mielenosoitusmarssia oli turvaamassa ennennäkemättömät turvatoimet.

        "Aikanaan taskalaisten tuottaman solvauspiirroksen nähdessäni ensirekationi oli syvä vastenmielisyys."

        -Kuvaan oli piirretty Muhammed jonka turbaanissa oli pommi. Kuvaa hyvin Islamin väkivaltaisuutta. Totuus on tämännäköinen. Miksi sitä ei saisi näyttää?

        -Myös King tapettiin koska hän puhui, ei piirtänyt. Sama asia. Totuus tekee joillekin niin kipeää että otetaan pyssyt esiin.

        -Kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi ne ovat joidenkin mielestä vaarallisia.


      • Huh, huh!

        "miekka & usko"

        Oletko tosiaan sitä mieltä ettei Islamia saa arvostella vaikka kyseisen uskonnon nimissä tapetaan joka päivä ihmisiä, naisia alistetaan orjiksi ja lapsia raiskataan yms. kauheuksia tehdään Allahiin ja proteettaan vedoten? Haluat varmaan että tämäkin palsta lopetettaisiin koska täälläkin arvostellaan uskontoja.


      • miekka & usko
        Lukija1 kirjoitti:

        -Mielenosoitusmarssia oli turvaamassa ennennäkemättömät turvatoimet.

        "Aikanaan taskalaisten tuottaman solvauspiirroksen nähdessäni ensirekationi oli syvä vastenmielisyys."

        -Kuvaan oli piirretty Muhammed jonka turbaanissa oli pommi. Kuvaa hyvin Islamin väkivaltaisuutta. Totuus on tämännäköinen. Miksi sitä ei saisi näyttää?

        -Myös King tapettiin koska hän puhui, ei piirtänyt. Sama asia. Totuus tekee joillekin niin kipeää että otetaan pyssyt esiin.

        -Kuvat puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi ne ovat joidenkin mielestä vaarallisia.

        >> Kuvaan oli piirretty Muhammed jonka turbaanissa oli pommi. Kuvaa hyvin Islamin väkivaltaisuutta. Totuus on tämännäköinen. Miksi sitä ei saisi näyttää?

        Kuva solvasi muslimeille tärkeää hahmoa, Profeettaanasa ja lisäksi leimasi hänet terroristiksi, sekä antoi epäsuorasti ymmärtää kaikkien islamistien olevan terroristeja.

        >> Myös King tapettiin koska hän puhui, ei piirtänyt. Sama asia. Totuus tekee joillekin niin kipeää että otetaan pyssyt esiin.

        Väärin. Missään en ole lukenut hänen alentuneen verbaalisesti, suoraan tai epäsuorasti harrastamaan aivo-oksennuksia ja tunkiomateriaalia à la Charlie Hebdo.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/charlie-hebdo-64.jpg

        Charlie Hebdo harrastaa paljon toimitaa, jonka voisi luokitella provosoivan narsistiseksi älylliseksi julkiseksi masturboinniksi.

        Terve, rakentava ja hyödyllinen sanavapauden käyttö terveine tarkoitusperineen ja tavoitteineen on jotakin aivan muuta.


      • Lukija1
        miekka & usko kirjoitti:

        >> Kuvaan oli piirretty Muhammed jonka turbaanissa oli pommi. Kuvaa hyvin Islamin väkivaltaisuutta. Totuus on tämännäköinen. Miksi sitä ei saisi näyttää?

        Kuva solvasi muslimeille tärkeää hahmoa, Profeettaanasa ja lisäksi leimasi hänet terroristiksi, sekä antoi epäsuorasti ymmärtää kaikkien islamistien olevan terroristeja.

        >> Myös King tapettiin koska hän puhui, ei piirtänyt. Sama asia. Totuus tekee joillekin niin kipeää että otetaan pyssyt esiin.

        Väärin. Missään en ole lukenut hänen alentuneen verbaalisesti, suoraan tai epäsuorasti harrastamaan aivo-oksennuksia ja tunkiomateriaalia à la Charlie Hebdo.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/charlie-hebdo-64.jpg

        Charlie Hebdo harrastaa paljon toimitaa, jonka voisi luokitella provosoivan narsistiseksi älylliseksi julkiseksi masturboinniksi.

        Terve, rakentava ja hyödyllinen sanavapauden käyttö terveine tarkoitusperineen ja tavoitteineen on jotakin aivan muuta.

        Tiedätkö minkä takia Ranskassa vajaat neljä miljoonaa ihmistä ilmaisivat mieltään marssimalla? He puolustivat marssimalla sananvapautta ja demokratiaa jota Charlie Hebdo -satiirilehti edustaa. MINÄ OLEN CHARLIE!


      • miekka & usko
        Lukija1 kirjoitti:

        Tiedätkö minkä takia Ranskassa vajaat neljä miljoonaa ihmistä ilmaisivat mieltään marssimalla? He puolustivat marssimalla sananvapautta ja demokratiaa jota Charlie Hebdo -satiirilehti edustaa. MINÄ OLEN CHARLIE!

        >> Tiedätkö minkä takia Ranskassa vajaat neljä miljoonaa ihmistä ilmaisivat mieltään marssimalla?

        Tämän ketjun kommenttiesi perusteella vaikutat omaavan aivan erityisen oudon selektiivisen luennan. Sivuutat sujuvasti ja toistuvasti kaiken oleellisen esille nostetun. Mikä missio?

        Ranskassa marssittiin ennen kaikkea _terorismia vastaan_ ja rauhan, sekä kansakunnan yhtenäisyyden puolesta.

        Rinta rinnan olivat kaikki konfessiot ja poliittiset puolueet paitsi Ranskan äärioikeisto FN.

        Extremistien pyrkimys on jakaa maa ja saada eri ryhmät toisiaan vastaan. Marssi osoitti etteivät ihmiset olekaan niin helposti aivopestävissä.

        Tokihna muutama aivopesuun ehdollistunut hyökkäsi polttopulloilla muslimien kokoontumispaikkoja ja liikkeitä vastaan. Syvää idiotismia ja juuri sitä mitä extremistit tavoitelevatkin, tai tarkemmin sanoen mitä yksikertaisten aivopestyjen terroristien älykkäämät aivopesijät tavoittelevat.

        Ranskassa marssittin sananvapauden puolesta ja uhrien muistoksi.

        "Pariisi, 'maailman pääkaupunki' historiallinen marssi terrorismia vastaan"

        "Parisi, kansallismarssi"

        "A Paris, «capitale du monde», une marche pour l’Histoire contre le terrorisme"

        - http://www.liberation.fr/politiques/2015/01/11/marche-republicaine-a-paris-capitale-antiterrorisme-du-monde_1178184

        "Paris, capitale mondiale de la résistance au terrorisme "

        - http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20150111.AFP5091/marche-republicaine-a-paris-capitale-antiterrorisme-du-monde.html

        "La marche républicaine à Paris"

        - http://www.francetvinfo.fr/faits-divers/attaque-au-siege-de-charlie-hebdo/la-marche-republicaine-a-paris-en-direct-et-en-images_794183.html

        Je suis Charlie plakaatti ja slogan ei automaattisesti tarkoita, että sen kantaja allekitjoittaa nimenomaan ko. paperin koko profiilin.

        Pointtina on yleinen sanavapaus extremismiä vastaan.

        Osa marssilla haastatelluista ranskankielisissä tv-uutisissa sanoikin marrsivansa rauhan ja kansan yhtenäisyyden puolesta terrorismia vastaan, sekä sananavapauden puolesta _toisia ja erilaisuutta kunnioittaen_.

        Myös Ranskan viranomaiset presidenttiä myöten toistivat toistamasta päästyään kansan yhtenäisyyden tärkeyttä ja erilaisten konfessioiden kunnioittamista, sekä rauhaisaa yhteiseloa. He varoittivat menemästä terroristien provosoinnin lankaan.

        "Hollande: Näillä fanaatikoilla ei ole mitään tekemistä islaminuskon kanssa"

        - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010918995194_ul.shtml


      • Je suis Charlie
        miekka & usko kirjoitti:

        >> Tiedätkö minkä takia Ranskassa vajaat neljä miljoonaa ihmistä ilmaisivat mieltään marssimalla?

        Tämän ketjun kommenttiesi perusteella vaikutat omaavan aivan erityisen oudon selektiivisen luennan. Sivuutat sujuvasti ja toistuvasti kaiken oleellisen esille nostetun. Mikä missio?

        Ranskassa marssittiin ennen kaikkea _terorismia vastaan_ ja rauhan, sekä kansakunnan yhtenäisyyden puolesta.

        Rinta rinnan olivat kaikki konfessiot ja poliittiset puolueet paitsi Ranskan äärioikeisto FN.

        Extremistien pyrkimys on jakaa maa ja saada eri ryhmät toisiaan vastaan. Marssi osoitti etteivät ihmiset olekaan niin helposti aivopestävissä.

        Tokihna muutama aivopesuun ehdollistunut hyökkäsi polttopulloilla muslimien kokoontumispaikkoja ja liikkeitä vastaan. Syvää idiotismia ja juuri sitä mitä extremistit tavoitelevatkin, tai tarkemmin sanoen mitä yksikertaisten aivopestyjen terroristien älykkäämät aivopesijät tavoittelevat.

        Ranskassa marssittin sananvapauden puolesta ja uhrien muistoksi.

        "Pariisi, 'maailman pääkaupunki' historiallinen marssi terrorismia vastaan"

        "Parisi, kansallismarssi"

        "A Paris, «capitale du monde», une marche pour l’Histoire contre le terrorisme"

        - http://www.liberation.fr/politiques/2015/01/11/marche-republicaine-a-paris-capitale-antiterrorisme-du-monde_1178184

        "Paris, capitale mondiale de la résistance au terrorisme "

        - http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20150111.AFP5091/marche-republicaine-a-paris-capitale-antiterrorisme-du-monde.html

        "La marche républicaine à Paris"

        - http://www.francetvinfo.fr/faits-divers/attaque-au-siege-de-charlie-hebdo/la-marche-republicaine-a-paris-en-direct-et-en-images_794183.html

        Je suis Charlie plakaatti ja slogan ei automaattisesti tarkoita, että sen kantaja allekitjoittaa nimenomaan ko. paperin koko profiilin.

        Pointtina on yleinen sanavapaus extremismiä vastaan.

        Osa marssilla haastatelluista ranskankielisissä tv-uutisissa sanoikin marrsivansa rauhan ja kansan yhtenäisyyden puolesta terrorismia vastaan, sekä sananavapauden puolesta _toisia ja erilaisuutta kunnioittaen_.

        Myös Ranskan viranomaiset presidenttiä myöten toistivat toistamasta päästyään kansan yhtenäisyyden tärkeyttä ja erilaisten konfessioiden kunnioittamista, sekä rauhaisaa yhteiseloa. He varoittivat menemästä terroristien provosoinnin lankaan.

        "Hollande: Näillä fanaatikoilla ei ole mitään tekemistä islaminuskon kanssa"

        - http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015010918995194_ul.shtml

        Minäkin olin siellä. Olin marssimassa demokratian ja sananvapauden puolesta jota nimenomaan Charlie Hebdon -lehti edustaa.


      • miekka & usko
        Je suis Charlie kirjoitti:

        Minäkin olin siellä. Olin marssimassa demokratian ja sananvapauden puolesta jota nimenomaan Charlie Hebdon -lehti edustaa.

        >> Minäkin olin siellä. Olin marssimassa demokratian ja sananvapauden puolesta jota nimenomaan Charlie Hebdon -lehti edustaa.

        Olen Charlie ainoastaan siinä merkityksessä, ettei edes Chalie Hebdon avio-oksennuksien vuoksi ole oikeutettua harrastaa barbariaa ja tappaa ketään.

        Charlie Hebdo ei edusta itselleni sananvapautta sen arvokkaassa on todellisessa merkityksessä.

        C- H tekee rahaa käänteisellä vihanlitsonnalla, vulgaarilla provosoinnilla ja hengekisellä väkivallalla.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        vs.

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

        .


      • Lukija1
        Je suis Charlie kirjoitti:

        Minäkin olin siellä. Olin marssimassa demokratian ja sananvapauden puolesta jota nimenomaan Charlie Hebdon -lehti edustaa.

        Charlie Hebdon on hyvällä satiirilla tehty lehti, joka nostaa esiin uskonnollisen terrorismin. Asioiden ilmaiseminen satiirilla on oivallinen tapa kertoa vakavistakin asioista.

        Sananvapaus on demokratian ydin. Siitä ei pidä tinkiä. Pitää todella paikkansa aloituksessa mainittu asia: missä poltetaan kirjoja (lehtiä), siellä poltetaan kohta ihmisiäkin.


      • Älä kiellä totuutta
        miekka & usko kirjoitti:

        >> Minäkin olin siellä. Olin marssimassa demokratian ja sananvapauden puolesta jota nimenomaan Charlie Hebdon -lehti edustaa.

        Olen Charlie ainoastaan siinä merkityksessä, ettei edes Chalie Hebdon avio-oksennuksien vuoksi ole oikeutettua harrastaa barbariaa ja tappaa ketään.

        Charlie Hebdo ei edusta itselleni sananvapautta sen arvokkaassa on todellisessa merkityksessä.

        C- H tekee rahaa käänteisellä vihanlitsonnalla, vulgaarilla provosoinnilla ja hengekisellä väkivallalla.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        vs.

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

        .

        Muhammedin turbaaniin piirretty pommi ei ole vihanlietsontaa, provosointia eikä henkistä väkivaltaa, vaan satiirin keinoin ilmaistua todellisuutta. Tule pois sieltä omista harhoistasi.

        Ääri-Islam on valitettavasti todellisuutta tänäänkin. Jeesuksen päähän voidaan piirtää myös pommi. Kristinusko on ollut historiansa aikana yhtä väkivaltainen ja tuhoisa kuin Islamkin.


      • miekka & usko
        Lukija1 kirjoitti:

        Charlie Hebdon on hyvällä satiirilla tehty lehti, joka nostaa esiin uskonnollisen terrorismin. Asioiden ilmaiseminen satiirilla on oivallinen tapa kertoa vakavistakin asioista.

        Sananvapaus on demokratian ydin. Siitä ei pidä tinkiä. Pitää todella paikkansa aloituksessa mainittu asia: missä poltetaan kirjoja (lehtiä), siellä poltetaan kohta ihmisiäkin.

        Toistetaan.

        Charlie Hebdo harrastaa paljon toimintaa, jonka voisi luokitella provosoivan narsistiseksi älylliseksi julkiseksi masturboinniksi.

        Pelkkä sormella osoittelu ja vulgaari suunpieksentä on helppoa ja sillä voi toisinaan tehdä rahaakin toisten kustannuksella.

        Mitä rakentavaa näillä narsisitista ja vulgaaria "huumoriaan" viljelevillä provosoijilla on tarjottavana?

        Joillekin sananvapautta edustaa virtuaalisormi naapurin anuksessa. Jokainen valitsee oman arvomaailmansa puitteissa.

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

        Tervepäinen, rakentavaan muutokseen tähtäävä ja hyödyllinen sananvapauden käyttö terveine tarkoitusperineen ja tavoitteineen on jotakin aivan muuta.

        Viimeksimanittuun lasken kuuluvaksi mm. Nelson Mandelan ja Martin Luther Kingin.


      • Lukija1
        miekka & usko kirjoitti:

        Toistetaan.

        Charlie Hebdo harrastaa paljon toimintaa, jonka voisi luokitella provosoivan narsistiseksi älylliseksi julkiseksi masturboinniksi.

        Pelkkä sormella osoittelu ja vulgaari suunpieksentä on helppoa ja sillä voi toisinaan tehdä rahaakin toisten kustannuksella.

        Mitä rakentavaa näillä narsisitista ja vulgaaria "huumoriaan" viljelevillä provosoijilla on tarjottavana?

        Joillekin sananvapautta edustaa virtuaalisormi naapurin anuksessa. Jokainen valitsee oman arvomaailmansa puitteissa.

        - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

        Tervepäinen, rakentavaan muutokseen tähtäävä ja hyödyllinen sananvapauden käyttö terveine tarkoitusperineen ja tavoitteineen on jotakin aivan muuta.

        Viimeksimanittuun lasken kuuluvaksi mm. Nelson Mandelan ja Martin Luther Kingin.

        Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua. Se on myös kuluttajansuojelua parhaimmillaan. Paha (synti) on sanottava pahaksi satiirinkin keinoin.


      • miekka & usko
        Älä kiellä totuutta kirjoitti:

        Muhammedin turbaaniin piirretty pommi ei ole vihanlietsontaa, provosointia eikä henkistä väkivaltaa, vaan satiirin keinoin ilmaistua todellisuutta. Tule pois sieltä omista harhoistasi.

        Ääri-Islam on valitettavasti todellisuutta tänäänkin. Jeesuksen päähän voidaan piirtää myös pommi. Kristinusko on ollut historiansa aikana yhtä väkivaltainen ja tuhoisa kuin Islamkin.

        >> Muhammedin turbaaniin piirretty pommi ei ole vihanlietsontaa, provosointia eikä henkistä väkivaltaa, vaan satiirin keinoin ilmaistua todellisuutta.

        Väärin. Ei tule sekoittaa villisti, vihaalietsovasti ja aivopesevästi asioita keskenään.

        Sama teema oikein piirretynä olisi tullut kuvata vaikkapa seuraavaa skenariota vastatakseen todellisuutta.

        Samaan kuvaan suuri rauhaomaisten muslimien joukko joilla koraanit kainaloissaan ja matkalla vaikka Mekkaan.

        Sitten extremistit pienenä ryhmänä joilla koraanit, pommit turbaaneissaan ja matkalla _eri suuntaan_ terrotitekoihinsa.

        >> Jeesuksen päähän voidaan piirtää myös pommi.

        Jälleen kerran väärin. Pommin voisi piirtää tappotöitä tekevien extremistikristittyjen päähän (nykyisin heitän on onneksi hyvin vähän). Tai katoliseen kirkkoon ja keskiaikaan liittyen.


      • miekka & usko
        Lukija1 kirjoitti:

        Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua. Se on myös kuluttajansuojelua parhaimmillaan. Paha (synti) on sanottava pahaksi satiirinkin keinoin.

        >> Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua.

        Ilmeisesti tuo anukseen katselu edustaa joillekin sananvapauden kärkevää stimulaatiota ja elintärkeää mahdollisuutta kehittyä ja uudistua...toisille ei.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        Tekisi mieli luokitella tuo sananvapauden vulgaari strasvestointi eräänlaiseksi omaksi uskonlahkokseen jolla on omat seuraajansa, lahkolaisensa.

        Tämä siksi, että vaatii erityisen vahvaa (lue sokeaa) uskoa uskoakseen ko. tunkiotuotannolla ja aivo-oksennuksilla voitavan oikeasti saada jotakin sivistävää ja rakentavaa aikaan.

        Mutta ehkä jotkut löytävät sivistyksen ja elintärkeän udistumisen anuksesta.


      • Lukija1
        miekka & usko kirjoitti:

        >> Vapaus kritisoida kaikkia uskontoja kärkevästikin tarjoaa niille elintärkeän mahdollisuuden kehittyä ja uudistua.

        Ilmeisesti tuo anukseen katselu edustaa joillekin sananvapauden kärkevää stimulaatiota ja elintärkeää mahdollisuutta kehittyä ja uudistua...toisille ei.

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        Tekisi mieli luokitella tuo sananvapauden vulgaari strasvestointi eräänlaiseksi omaksi uskonlahkokseen jolla on omat seuraajansa, lahkolaisensa.

        Tämä siksi, että vaatii erityisen vahvaa (lue sokeaa) uskoa uskoakseen ko. tunkiotuotannolla ja aivo-oksennuksilla voitavan oikeasti saada jotakin sivistävää ja rakentavaa aikaan.

        Mutta ehkä jotkut löytävät sivistyksen ja elintärkeän udistumisen anuksesta.

        "anuksen katselu"
        "vulgaari strasvestointi"
        " tunkiotuotannolla ja aivo-oksennuksilla"

        -Et taida olla ihan järjissäsi:(


      • miekka & usko

      • uskova.
        miekka & usko kirjoitti:

        >> -Et taida olla ihan järjissäsi:(

        Tuossa viittaat siis puolustamasi Charlie Hebdon tunkio-tuotantoon johon tekstissäni viittaan:

        - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

        Muista miekka & usko, että keskustelet kameleontin kanssa, joka yksinään väittelee kanssasi nikkiä vaihtaen.

        Näitä samoja hyökkäyksiä tämä tasapainoton ihmispolo on harrastanut monella kristittyjen palstoilla jo vuosia.

        Mutta hienoa, että jaksat olla asiallinen, siunausta sinulle.


      • miekka & usko
        uskova. kirjoitti:

        Muista miekka & usko, että keskustelet kameleontin kanssa, joka yksinään väittelee kanssasi nikkiä vaihtaen.

        Näitä samoja hyökkäyksiä tämä tasapainoton ihmispolo on harrastanut monella kristittyjen palstoilla jo vuosia.

        Mutta hienoa, että jaksat olla asiallinen, siunausta sinulle.

        >> Muista miekka & usko, että keskustelet kameleontin kanssa, joka yksinään väittelee kanssasi nikkiä vaihtaen.

        Näin itsekin arvelin. Ei hän ole kskustelemassa asiasta objektiivisesti, vaan hänellä vaikuttaa olevan jokin provosointi-ajantappo-missio ja siten myös systemaattinen oleellisten asioiden yli loikkiminen.

        Eivät uskonnot ole kritiikin yläpuolella, mutta sananvapautta käyttävä objektiivinen kritiikki on aivan eri asia kuin ..... provosointi, ala-arvoinen solvaaminen ja käänteinen vihanlietsonta jollaista Charlie Hebdo harrastaa aktiivisesti.


      • Jumalanhulluus
        Älä kiellä totuutta kirjoitti:

        Muhammedin turbaaniin piirretty pommi ei ole vihanlietsontaa, provosointia eikä henkistä väkivaltaa, vaan satiirin keinoin ilmaistua todellisuutta. Tule pois sieltä omista harhoistasi.

        Ääri-Islam on valitettavasti todellisuutta tänäänkin. Jeesuksen päähän voidaan piirtää myös pommi. Kristinusko on ollut historiansa aikana yhtä väkivaltainen ja tuhoisa kuin Islamkin.

        Kristinusko ei ole väkivaltainen, ei ole koskaan ollutkaan.

        Jos kristinuskon nimissä tehdään väkivaltaa, ei se tarkoita, että itse kristinusko olisi väkivaltainen.

        Voihan kuka tahansa alkaa tekemään esim presidentin nimissä typeryyksiä, ei se tarkoita, että presidentti olisi käskenyt. Tajuatko?

        Kristinusko =
        Rakkaus, ilo, rauha, lähimmäisen auttaminen, hyväksyminen. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi.

        Jumala on Rakkaus ja rakkaus ei tee lähimmäiselleen mitään pahaa.

        Jos kristinuskon nimissä tehdään jotain kauheaa,ei se tarkoita, että kristinusko olisi kauheuksien syy. Eikä sitä, että kauheuksien tekijä olisi kristitty.

        Jollette näitä yksinkertaisia asioita ymmärrä, tulee just tuollaisia väärää puuta haukkumisia.

        Kannattaisi ottaa selvää, mitä kristinusko on, eikä alkaa maailman tapahtumilla rakentaa käsitystään kristityistä.

        Kristitty =
        Elää Raamatun rakkauden sanoman mukaan ja kunnioittaa Jumalaa ja Jeesusta, Vapahtajaamme ja toimia lähimmäisemme parhaaksi.
        Se on kristituskon ydinsanomaa, jonka saa lukea Uudesta Testamentista.

        Je perustuu Jeesuksen sijaiskuolemaan Golgatan ristinpuulla, jotta jokaisella uskovalla olisi iankaikkinen elämä.

        Uskova krisittty on uudestisyntynyt Jumalan Sanan ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta. Ja täytetty rakkaudella.
        Paina tämä mieleesi, ettet jatkaisi joutavuuksien kirjoittelua.

        t. Jumalanhullu


    • miekka & usko

      >> Oletko tosiaan sitä mieltä ettei Islamia saa arvostella vaikka kyseisen uskonnon nimissä tapetaan joka päivä ihmisiä, naisia alistetaan orjiksi ja lapsia raiskataan yms. kauheuksia tehdään Allahiin ja proteettaan vedoten?

      Ymmärrätö mikä ero on objektiivisellä ja hyödyllisellä arvostelulla ja tiedottamisella _vs_ liki älyllisnarsististisilla aivo-oksennuksilla (ja tämä riippumatta mikä taho on aivo-oksennuksien kohteena)?

      - http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg

      • nohhoh

        "Ymmärrätö mikä ero on objektiivisellä ja hyödyllisellä arvostelulla ja tiedottamisella _vs_ liki älyllisnarsististisilla aivo-oksennuksilla (ja tämä riippumatta mikä taho on aivo-oksennuksien kohteena)?"

        Olipas subjektiivinen, tunnepohjainen ja suppean aineiston pohjalta tehty olkiukko pilakuvista. Ajatuksenjuoksusi kulkee siis tätä rataa: En pidä siitä ---> Sitä ei saa olla olemassa.

        Valitettavasti sananvapauden piiriin kuuluu myös pilakuvien piirtäminen, ei ole muiden vika, jos et niitä osaa arvostaa tai edes sietää.


    • miekka & usko

      >> Olipas subjektiivinen, tunnepohjainen ja suppean aineiston pohjalta tehty olkiukko pilakuvista.

      Väärin. Itse reagoit sen suppean C-H:n tuotannon perusteella, joka olen laittanut esille. On kokonaan toinen asia se mihin olen tutustunut.

      Joskin tuo aivo-tunkio-kuva edustaa http://www.misanthropegirl.me.uk//wp-content/uploads/2015/01/CH9.jpg varsin keskeisesti tuon C-H:n tuotannon perusprofiilia, ettei edes ole tarve laajaan katsaukseen johon tämä foorumi ei edes riittäisi.

      Toki heillä on ollut myös joitakin erityisen hyvin kohdalleen osuneita, purevia ja perusteltujakin piirroksia joissa ei kuitenkaan ole alennuttu tunkioon.

      >> Valitettavasti sananvapauden piiriin kuuluu myös pilakuvien piirtäminen, ei ole muiden vika, jos et niitä osaa arvostaa tai edes sietää.

      Niin, on pilakuvia, sekä pilakuvia, jotka ovat aivo-oksennus-kuvia. Näen ne täysin kahtena eri asiana.

      Miten esimerkiksi alla oleva liittyy terveeseen sanavapauteen koskien kritiikkiä burkan käytöstä, jossa kuvatekstissä sanotaan "kyllä" burkan käytöstä .... "sisällä" ?

      - http://theuoblinguist.co.uk/wp-content/uploads/charlie2.jpg

      Ps. Lukaiseppas uudestaan omat kommenttisi, koskien tunnepurkauksia ;-)

    • kui22

      " Miksi täysin tieten tahtoen kaataa bensaa likkeihin."

      Aivan - tähän kallistun kyllä nyt minäkin.

      • Minä en

        Liityn Pariisin kaduilla Je suis Charlie -kylttejä kantaviin mielenosoittajiin: Minä olen Charlie ja puolustan demokratiaa ja sananvapautta; en alistu uskonnon motivoimien murhamiesten rynnäkkökiväärien edessäkään painostukseen enkä uhkailuun.


    • miekka & usko

      >> Minä olen Charlie ja puolustan demokratiaa ja sananvapautta; en alistu uskonnon motivoimien murhamiesten rynnäkkökiväärien edessäkään painostukseen enkä uhkailuun.

      Aivan ensiksi tulisi koettaa määritellä sannavapauden sisältö, merkitys ja tavoite.

      Se mikä pelkästään juridisesti on mahdollista voi samaan aikana olla eettisesti ja ihmisarvojen kannalta tuomittavaa.

      Extremistinen ja absoluuttinen sananvapaus ilman moraaliarvoja, eettisyyttä ja toisten arvojen kunnioittamista muuttuu henkiseksi väkivallaksi ja käänteiseksi vihanlietsonnaksi ja extremismiksi omassa lajissaan.

      C-H:n karikayrien puolesta 62% ja vastaan 38% (tällä hetkellä 652:sta äänestäjästä) debaattia mm. ohesella sivustolla.

      "Pour ou contre les caricatures de Charlie Hebdo ?"

      - http://www.mesdebats.com/medias-tech/1233-pour-ou-contre-la-une-de-charlie-hebdo

      Ei pidä sekoittaa keskenään sananvapautta ja sannavapauden väärinkäyttöä, jolla satetaan riskin alle jopa kansallinen turvallisuus ja kanssaihmiset.

      Silloin kun sanavapautta käytetään tietoiseeen provosointiin, solvaamiseen, halventamiseen, herjaamiseen, _todellisuuden manipulointiin_ ja toisille tärkeiden arvojen vulgariin raiskaamiseen, _käänteiseen vihanlietsontaan_, niin silloin ollaan terveen sananvapauden sijaan aivan josakin toisaalla.

      Sanavapaus ilman toisten kunnioittamista ja eettisiä arvoja on sananvapautta ilman selkärankaa ja moraalia.

      Sannavapautta väärinkäyttävät riskeeraavat olla kuin mielipuoli puukon / aseen kanssa ihmisjoukossa.

      Olen sananvapauden puolesta ettisyydellä, arvoilla ja univeraalien ihmisarvojen kannattajana kuten vaikkapa Martin Luther King http://fr.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King .... mutta sananvapauden väärinkäyttöä ja sen perverssiä strasvestointia vastaan à la Charlie Hebdo.

      - http://www.les-crises.fr/wp-content/uploads/2015/01/je-suis-charlie.jpg

      .

      • pyssymiehiä

        Tosiuskovana kristittynä olen uskovien ja uudestisyntyneitten muslimien kanssa samaa mieltä. Jeesus käskee ostamaan rynnäkkökiväärin.
        Luuk. 22:36
        Silloin Jeesus sanoi: "Nyt on toisin. Jolla on kukkaro, ottakoon sen mukaansa, samoin laukun. Jolla ei ole rahaa, myyköön vaatteet päältään ja ostakoon rynnäkkökiväärin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9970
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      409
      4353
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      2996
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2658
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2654
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1845
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1700
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe