Aihe

Palloseuran tulevaisuus

Molomo rules

Nyt pitää ottaa käyttöön pikkuseuraimago. Palloseura on yhtä huono kuin saipa,sport tai pelicans.
Pikkuseuran kannattaa ottaa mallia saipasta. Sinne on hankittu isojen seurojen hylkimiä pelaajia, joilla on halu näyttää, mistä kana kusee.Tyyppejä, joilla on tähtäin uralla etéenpäin, aina kansainvälisille kentille asti. Pitää hankkia kavereita, jotka tykkää harjoitella kovaa. Nykyisessä liigassa pärjää, jos on treenannut kovaa. Jopa taito on toissijainen luisteluun ym. voimaan verrattuna. Aggressiivisia ja riittävän isokokoisia tyyppejä pitää hakea tyyliin Jonne Virtanen ja Ilkka Pikkarainen.
Ja sitten omille junioreille pitää rakentaa kunnollinen polku liigaan. TuTosta on tehtävä selkeä farmijoukkue Palloseuralle. Lehkonen pitää ensimmäisenä ulkoistaa TuTosta ja laittaa Elomo tai joku vastaava oman seuran ryhmä sinne valmennukseen. Palloseurasta ei ole 10 vuoteen kasvanut yhtään pelaajaa liigaan. Sellaista, joka olisi vienyt joukkuetta eteenpäin. Hukattuja mahdollisuuksia on vaikka yllin kyllin.
Ja lopuksi. Jos olisin Palloseuran johdossa niin pelaisin ensi kauden Kupittaan hallissa. Silloin pääsylipuista tapeltaisiin ja halli olisi aina täynnä ja saataisiin todellista tunnelmaa lehtereille.

9

<50

  Vastaukset

  • Selin tuli juuri tarpeeseen, josta kirjoitin tuossa yllä. Kaikkien aikojen pohjanoteerauskauden jälkeen Tepsin oli vihdoin ymmärrettävä, että seura on vajonnut pohjasakkaan eli pienseurakategoriaan. Sieltä noustaan SaiPa-metodilla. Pienellä budjetilla hankitaan työteliäitä ja kehityshaluisia pelaajia, jotka eivät ole saaneet roolia paremmissa seuroissa (Hifk, Blues, Kärpät, Lukko) sekä divarissa kasvavia lupauksia. Oma juniorityö on viime vuosina kohentunut. Siihen pitää edelleen satsata. Entisiä liigapelaajia pitää hyödyntää (Eloranta, Kipru, Elomo, Nummelin jne). Omien kasvattien kanssa pitää olla kärsivällinen 90-luku ja 2000-luvun alussa ei juuri omia pelaajia noussut runkomiehistöön.
   Olen odottanut yli 10 vuotta, että Tepsissä järkiinnyttäisiin. Saa nähdä ollaanko nyt niin pohjilla, että ei ole muuta vaihtoehtoa. Muistan, kuinka vuoden 1995 mestaruusjuhlissa silloinen puheenjohtaja Ansas sanoi Helsingin juhlahumussa, että Tepsin menestyksen salaisuus on jatkuvuus. Kannattaisi näiden viime vuosien tolvanoiden vilkaista noita historiallisia kommentteja ja ottaa oppia.

  • Ei se mikään automaatio ole, että Palloseura enää nousee. Ei täällä ole nykyaikaista jääkiekko-osaamista ollenkaan. Jortikan/Jursinovin pelikirjat on jo museotavaraa. Laji menee jo kaukana edessä. Katsokaapa vaikka Jokereitten pelaamista. Westerlund on aivan kansainvälisen kärjen tuntumassa, mitä tulee pelitapa-ajatteluun. Tietysti, onhan Jokereilla myös resurssit hankkia pelitapaan sopivia pelaajia: Omark, Moses, Aaltonen, Sallinen jne jne.

   Jos Tps menettää kosketuksensa maksavaan yleisöön, voi kohtalona olla lopullinen näivettyminen. Jääkiekko on ollut todella huonoa viihdebisnestä Turussa jo pian yli 15 vuotta. Miski menisin hallille katsomaan laiskaa, innotonta pelailua, jossa lopputuloksena on tappio Pelicansille tai Vaasan Sportille. Mieluummin menen elokuviin, jossa viihtyminen on todenäköisempää ja mikä olennaista. Lippu on tuntuvasti halvempi. Teatterit ovat keskustassa, jonne pääsee nopeasti ja sieltä leffan jälkeisen drinkin jälkeen mukavasti kotiin.

   Oma kiinnostukseni jääkiekkoa kohtaan on hiipunut jatkuvasti. Viime vuosina olen käynyt hallilla harvemmin. Syksyllä ostin vielä Ruutu kanavan mutta sen jälkeen kun Palloseurakurjuus nousi sietorajan yli, lopetin senkin tilaamisen. YleTeeman jääkiekkokierroksia tulee kuunneltua harvemmin. Auran Aaltojen pikkupoikien tekoinnostunutta selostusta ei pysty kuuntelemaan ollenkaan. Ja mikä parasta. Olen huomannut, ettei Tepsin pelien tuloksilla ole enää juurikaan merkitystä. Tappiot eivät enää harmita. Ei oikeastaan enää edes kiinnosta. Turun sanomien otteluraportit ovat jääneet lukematta.

  • Todellakin. Tepsin mittari ei ole enää Kärpät tai Hifk. Se on KooKoo ja Sport. Tässä yhteydessä ei kannata enää mainita Jokereita ollenkaan.
   Mun mielestä Tepsin kannattais siirtää pelit pariksi vuodeksi Kupittaan halliin. Tulisi sitä vanhaa henkeä takaisin edes vähän. Jos päästään joskus play offeihin, niin silloin pelin voisi siirtää HK:lle

  • Samaa mieltä. Toi nykyinen halli on tarpeettoman pramea sille lätkälle, mitä Palloseura nykyään esittää.
   Haastan johtokunnan tosissaan miettimään Kupittaan Marli Areenalle siirtymistä.

   Toinen ehdotukseni on, että kun kausi on pulkassa järjestettäisiin ottelusarja Turun mestaruudesta. Paras kolmella menetelmällä paremmuus selviää.

  • Tämän päivän tietojen jälkeen tekee mieli kysyä, millä menetelmällä TPS rekrytoi henkilökuntaa hallintoon, valmennukseen ja suorittavaan osastoon jäälle.
   Onko käytössä esim. Tuomas Grönmanin kaltaisia urheiluun erikoistuneita psykologeja vai vedetäänkö ihan tyyliin, että Antsa, juttele sää poikain kanssa ja kuka tuntuu oikealta niin tarjotaan paperia. Tekikö kukaan esim Molomosta minkäänlaista profiilia etukäteen. Jälkikäteenhän sellainen on helposti nähtävissä.

  • Tuomas Grönmannia ei kai kukaan ota tosissaan. Pakkoliikkeet naamassa kielii joistain syvistä traumoista ehkä lapsuudenaikaisia? Terapialla ja asioiden läpikäyminen syvällisesti luulisi auttavan.

  • Mitä oli eilen jengiä lehtereillä. 3000? Yleisö on vihdoin ymmärtänyt, ettei tuosta touhuilusta kannata maksaa pyydettyä hintaa.
   Ehdotan, että seura tarjoaa loput matsit asevelihintaan eli ilmaiseksi.

  • Muistutan vaan, että Kupittaan Areenalla alkavat TuTo:n Divarin PlayOffit. Tervetuloa kaikki petetyt TPS-kannattajat. Uskon, että voittavan jääkiekon seuraaminen toimii terapiana teillekin. Tervetuloa!

  • Tossa alussa on visioitu hyvin turkulaisen lätkän tilanne. Eilen toteutui myös visio siitä, että Molomo siirtyi TuTon penkin taa ja Kipperi toisena. Nyt voi alkaa todellinen farmiyhteistyö. Pahana esteenä oli Lehkonen, joka onneksi sai väistyä. Lehkosen kunto- ja voimaharjoitteet olivat jostain ulkoavaruudesta reväistyjä.

   Nyt alkaa näyttää hyvältä Turun kiekkoilun tilanne. Tepsissäkin on vihdoin alettu tehdä töitä 10 vuoden perseilyn jälkeen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15930
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   549
   8548
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   56
   4952
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   138
   2089