Persuilla ei mielipidettä? (waler)

klghdsdfjh

Neljältä puoluejohtajalta tentattiin mielipidettä veronalennuksien mahdollisuudesta
seuraavassa hallituksessa,niin yle sanoi,ettei perussuomalaisilla ole mielipidettä.

Kokkariyle aloittaa jälleen vaalia edeltävän mustamaalaamisen.

Tosin,Alex Stubb kannattaa salaisia sopimuksia kabineteissa kansanlta piilossa.

waler.

34

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onsurullista

      Sinäkin joudut itsesi esittelemään otsikossa.

      • hhfdgfshjf

        No,sehän sitten helpottaa ilmiantamista

        (waler)


    • rivienvälistäluettu

      Tällä tulotasolla en tarvitse mitään veroalennuksia. Noin Soini vastasi kun tentattiin !

      Tarkoittaa varmasti, ettei suurituloisilla on veroale tarvetta.

    • Veroalennusten lupaaminen Stubbilta oli tosi tyhmä teko. Yli 40 000 vuodessa tienanneille annettiin 2000 luvulla veroalet, joissa he saivat niillä ostaa sijoitusasunnon.

      Nyt kokoomus haikailee taas rikkaille veroalea. Stubb on siis ihan pihalla globaalin talouden periaatteista. Ei veroaleilla enää työpaikkoja luoda. Ne jotka saavat vähän lisää rahaa veroalennuksilla, käyttävät ne oman valintansa mukaan. Useimmiten tuo valinta ratkaistaan hintoja vertailemalla. Tuontituotteet ovat valitettavasti niitä, joita ostetaan. Elintarvikkeissakin valitaan halvemmat vihannekset, jos vihanneksiin on yleensä varaa. Mistäpä ne tulevat: Espanjasta, Hollannista jne. Kotimaiset vihannekset ovat lähes koko vuoden kalliimpia. No entä muut elintarvikkeet; Puola, Tanska, Saksa ym. menevät jälleen monesti kotimaisen edelle. No, entä vaatteet; mistä enää löytäisit edes Suomessa tehtyjä vaatteita? Entäs elektroniikka; onko enää suomalaista elektroniikkaa, eihän niitä ole ollut vuosikymmeniin oikeastaan. Suomalaisen autonko joku ostaa veronalennusrahoilla?

      Talouden lait ovat siis täysin uudet globaalissa vapaassa markkinataloudessa. Nyt ei enää tulleilla rajata ulkomaisia tuotteita heikompaan asemaan kotimaisiin verrattuna - ei edes EU ulkopuolisista maista tulevia tuotteita, vaikka niissä joku tullausmenettely onkin, jos jotain Kiinasta tilaat. Ne nyt on tehty 'orjatyövoimalla', joten ei niitä pystytä Euroopassa enää mitenkään valmistamaan yhtä edullisesti - sieltä ne tuodaan, vaikka minkälaisia veronalennuksia rikkaille hyvätuloisille annettaisiin. Kokoomushan ei vähätuloisille mitään veroalennuksia kuitenkaan antaisikaan, heillä on kokoomuksen mielestä jo liiankin alhainen verotus - eihän me edes osata käyttää rahaa Stubbin mielestä.

      Mitenkä veronalennus sitten auttaisi valtion velan hoidossa ja budjetin tasapainottamisessa? Pahentaisihan se sitä, velkaa pitäisi ottaa yhä lisää ja entisistäkään ei enää selvitä. Valtion velka on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 2008! On kuviteltu, että kasvava talous hoitaa velat tulevaisuudessa! Sitä kasvavaa taloutta ei sitten vain tullutkaan, eikä tule. Nyt ollaan sitten korvia myöten veloissa. Yksityiset ja yritysten velat, kuntien ja julkisyhteisöjen velat ja valtion velat - siitä tulee aivan valtaisa velkapotti, jonka maksamiseen tulevat sukupolvet joutuvat ilman omaa tahtoaan sitoutumaan.

      Kokoomuksella ei ole minkäänlaista tulevaisuuden ohjelmaa, eikä tule. Valtiovalta ei voi enää tässä globaalissa taloudessa työpaikkoja luoda, kaikki mahdollisuudet siinä mielessä on menetetty. Miksi joku tulisi Suomeen valmistamaan joitain tuotteita, jotka on sitten vietävä pitkien matkojen päähän, kun ostajia Suomessa ei ole? Palkkojen alennusten tie on Kreikassa julmalla tavalla nähty - koko Kreikan kansantalous ajettiin alas, bruttokansantuote putosi Troikan toimenpiteiden johdosta vähintään neljänneksen, yritykset konkurssiin, työttömiä valtaisat määrät, ihmiset menettivät kaikki säästönsä, kotinsa ja tulevaisuuden toivonsa. Ei ihme, että sille täysin väärälle politiikalle pantiin Kreikassa piste.

      Euroopan päättäjät pitäisi panna kansantalouden kurssille oppimaan uutta, koska vanhat oppikirjat ovat täysin vanhentuneet ja niiden mukaan toimien ajetaan koko Eurooppa konkurssiin.

      • Euroopan päättäjät kuvittelivat, että globaali markkinatalous on ratkaisu maailman ongelmiin. Hurraa huutojen säestyksellä alettiin viedä tehtaita halpamaihin ja kylmästi pantiin eurooppalaiset duunarit työttömiksi. Kansalaiset ihastelivat tuolta kaukaa tulevia tuotteita ja ajattelivat, että ompa hienoa, kun saadaan näin halvalla ostaa kaikkea. Kukaan ei katsonut tähän päivään asti, nyt me euroopassa maksamme noista hurraa huudoista hintaa. Pari vuosikymmentä on yritetty velkarahaa pumpata euroopan kaupankäynnin lisäämiseksi, mutta ihmiset ostavat yhä enemmän tuolta kaukaa tulevia halvempia tuotteita. Työpaikkoja ei synnykään Eurooppaan, vaikka luultiin, että velkarahaa pumppaamalla markkinoille saadaan työpaikkoja syntymään - tietoa globaalin talouden lainalaisuuksista ei ollut, vaan kuviteltiin, että samat keinot toimivat, kuin suojatuissa talouksissa, joissa tulleilla asetettiin oman maan tuotteet etusijalle ja työpaikat siten säilyivät.

        Nyt Euroopan päättäjät ovat saaneet päähänsä, että kilpailukyky on niin huono, että sitä pitää parantaa. He vain unohtivat kysyä, mihin sitä pitää verrata. Kiinan ja Euroopan kilpailukyvystä on kysymys, ei mistään vähemmästä. Kumman luulette olevan voitolla? Kreikan palkat olivat ennen Kreikan velkakriisiä kolmanneksen Länsi-Sakan palkoista ja Eu komission herrat puhuivat, että Kreikan kilpailukyky on huono ja puolittivat Kreikkalaisten palkat ja eläkkeet - miksi työpaikkoja ei syntynytkään, vaan kävi juuri päinvastoin? Globaali markkinatalous ei enää synnytä työpaikkoja Eurooppaan, kun vertailumaina ovatkin Kiina, Intia, Bangladesh ja muut köydät maat ja niiden tuotantohintataso.

        Me olemme valinneet tämän tien, joka oli kansainvälisten suuryritysten unelma, kaikki esteet haluttiin raivata pois kaupankäynnin ja markkinoiden tieltä. Nyt joidenkin tuotteiden valmistukseen tarvitaan enää yksi suuri tehdas Kiinassa tai Intiassa ja koko maailman kysyntä voidaan täyttää. EU hurmoslaiset sitten ajattelivat, että yhdessä Eurooppa sitten pärjää, mutta mitä se yhdessä tarkoittaa? Jokaisen yrityksen on itse saatava tuotteet ja palvelut kaupaksi, etsittävä niille ostajat - sitä ei tehdä yhdessä. Eu on pelkkä kulissi, joka ei yrityksiä pelasta. Globaali vapaa markkinatalous kaataa yhä joka vuosi tuhansia ja taas tuhansia yrityksiä Euroopasta ja ne selviävät, jotka voivat investoida tuonne halpamaihin ja siirtää tuotantoa sinne pysyäkseen hengissä. Edelleen siis investointien virta käy kauas muihin maihin Euroopan ulkopuolelle. Ei tähän ole näköpiirissä muutosta!


    • RubenKiller

      Juuri tuli insertti tuosta keskustelusta MTV3:lla ja siinä Soini sanoi että verot maksukyvyn mukaan. Eikö YLE ymmärrä suomen kieltä?

      • toimittajat

        Jos Soini totesi liian lyhyesti, olisiko pitänyt paasata niin kauan että toimittaja taas olisi keskeyttänyt.


    • Kun sitten puhutaan Euroopan sisäisestä kaupankäynnistä. Euro on auttanut yrityksiä turvaamaan kaupan, jossa toimitusajat ovat pitkät ja nyt ei tarvitse pelätä, että valuuttakurssimuutokset aiheuttavat sitä riskiä, mikä ennen Euroa oli keskinäisessä kaupankäynnissä. Tästä lähtökohdastahan Euro varmaan ainakin osaksi on syntynytkin. Mutta mitä sitten tämä Euromaiden keskinäinen kaupankäynti tarkoittaa. Euromaiden kokonaiskysyntä on laskusuunnassa, koska nyt on lähdetty tielle, että kilpailukykyä pitää parantaa ja sitä yritetään tehdä palkanalennuksilla ja verojen alennuksilla. Molemmat toimivatkin sitten negatiivisesti. Ostajien rahamäärä pienenee palkanalennuksilla ja valtion verotulot vähenevät siksi, että palkat eivät nouse, vaan laskevat. Veronalennukset sitten yrittävät kompensoida sitä menetystä, mutta ne vievät valtion taloudet yhä enemmän kuralle.

      Kun Euromaiden ostoihin käyttämä rahamäärä koko ajan pienenee, se ei synnytä uusia työpaikkoja, vaan aiheuttaa sen, että nyt tuotteita ja palveluja tuotetaan liikaa ja se liikatuotanto on purettava yrityksiä lopettamalla joko vapaaehtoisesti tai konkurssin kautta. Koko ajan olemme nyt Euromaissa tässä kehityssuunnassa ja EU herrat ihmettelevät, mikseivät lääkkeet paranna tautia, vaan pahentavat sitä.

      Sisäinen Euromaiden kaupan ongelma on myös se, että jos jossakin maassa saadaan kilpailuetua muihin nähden, sen maan yritykset alkavat pärjätä peremmin ja kasvattavat tuotantoaan ja silloin jossakin toisissa maissa yritykset menettävät ostajia ja joutuvat panemaan lapun luukulle ja ihmiset työttömiksi. Euromaat ovat nyt siis yksi iso 'maa', jossa kilpaillaan alueellisesti toinen toistansa vastaan. Mikäli palkanalennusten tie valitaan, se tarkoittaa tuhansien ja tuhansien yritysten lopettamista, koska ostoihin käytettävä rahamäärä putoaa. Tätä EU herrat eivät nyt osaa laskea - heidän oppinsa on vanhentunut ja väärä - heidät pitäisi todella panna koulutukseen uudelleen. Euromaat ovat nyt siis keskinäisessä kovassa kilpailussa ja miten siellä pärjätään on riippuvainen siitä, miten eri maiden päätökset kohtelevat yrityksiä ja miten yritysten kilpailukyky toisen maan yrityksen kilpailukykyyn vertautuu. Jos lähdetään 'ale' linjalle, olemme negatiivisessa kierteessä. Jos jatketaan muulla tavoin, voi olla, että jotkut maat putoavat ja jotkut toiset maat nousevat. Kilpailukyvyn muutokset eri Euro maissa vaikuttavat hyvin pitkällä viiveellä; eivät yritykset yhtäkkiä ala rakentaa tehdasta johinkin toiseen Euro maahan, vaikka siellä kilpailukyky verrattuna omaan maahan paranisi huomattavasti - siihen menee aikaa vuosia, ennen kuin päätöksiä tehdään.

      Euromaat ovat siis kuin harakka tervatulla sillalla, jos joku maa alkaa pärjätä paremmin keskinäisessä kilpailussa, joku toinen tai toiset kärsivät. Jos jonnekin saadaan keskinäisen kaupan työpaikkoja lisää, joku toinen menettä vastaavan määrän työttömiksi. Miten saada Euromaiden bruttokansantuote nousemaan, jotta ostoihin käytettävä rahamäärä kaiken kaikkiaan kasvaisi ja sitä kautta kasvattaisi Euromaiden sisäistä kaupankäyntiä - siinä onkin kysymys, johon ei näillä näkymin ole vastausta kenelläkään.

      Toinen vielä suurempi kysymys on siinä, miten Euromaat saavat vientikauppaa lisättyä, jotta sitä kautta syntyisi työtä ja bruttokansantuote kasvaisi, joka kasvattaisi ja lisäisi myös keskinäistä kaupankäyntiä. Siihenkään ei ole helppoja vastauksia, koska kilpailemassa ovat juuri Eurooppalaistenkin yhtiöiden tehtaat halpamaissa! Eurooppa on nyt pannut nurin kaiken kaupan lisäämisen Venäjänkin kanssa, joten silläkin suunnalla on vain huonoja uutisia tiedossa, kaikki Venäjällä nyt toimivatkin yritykset joutunevat suuriin vaikeuksiin, mikäli tilanne vain pahenee Euroopan ja Venäjän suhteissa.

    • No olisiko joitakin keinoja, miten Euromaiden pitäsi lähteä eteenpäin? Vai onko kaikki jo menetetty.

      Pitää siis ymmärtää, mistä globaalissa markkinataloudessa on kysymys. Pitää myös ymmärtää, ettei lähdetä negatiiviseen kehitykseen lainkaan, vaan yritetään lisätä positiivista kehitystä.

      1. Teesi
      Palkkoja ei saa alentaa missään Euro maassa.
      -edellä jo on kerrottu, että palkkojen alennus vie ostovoimaa markkinoilta ja vähentää valtion ja kuntien verotuloja

      2. Teesi
      Valtion ja kuntien toimintojen tehostus pitää tehdä eläkeratkaisuin, eli siten, että ketään ei panna työttömäksi, joka lisää vain valtion ja kuntien menoja
      - eläkejärjestelyin saadaan pikkuhiljaa henkilöstöä vähennettyä ja toimintoja tehostettua

      3. Teesi
      Valtion on perustettava vaikka velkarahalla yliopistojen ja korkeakoulujen yhteydessä toimivia innovaatio yrityksiä ja niissä on kehitettävä uusia tuotteita ja isojakin kokonaiskehitysratkaisuja ihan lopullisiksi tuotteiksi ja sitten myytävä niiden valmistusoikeus perustettaville suomalaisille yrityksille, joka hakee niille kansainväliset patentit

      4. Teesi
      Valtion on perustettava iso vientimarkkinointiyritys, joka auttaa todella suomalaisia pieniä yrityksiä aloittamaan vientitoimintaa ja kasvattamaan sillä tavalla tuotantomahdollisuuksiaan. Pienelle yritykselle vientitoiminnan aloittaminen on aivan mahdotonta, koska se ei kykene investoimaan niin suuria rahamääriä, mikä siihen viennin aloittamiseen menee. Valtio tekee tuon sijoittamalla tuohon yritykseen osakepääomaa, josta se saa sitten voittoina omansa joskus pois. Valtio myy sitten osakkeensa pois, kun vientitoiminta on saatu käyntiin ja yritys pystyy voitolla toimimaan ja kasvamaan.

      5. Teesi
      Harmaatalous ja veronkiertäminen on saatava kokonaan kitketyksi. Ns. veroparatiisisijoitukset on tehtävä rikolliseksi toiminnaksi kaikissa Euromaissa.

      6. Teesi
      Verotus on tehtävä oikeudenmukaiseksi, niin että veroja maksetaan maksukyvyn mukaan. Paljon on tällä puolella tehtävissä. Esim. sijoitusasuntojen omistajien verotus vuokratuloista voitaisiin panna progriiviseksi verotukseksi vuokran suhteessa vastikkeeseen, joka myös hidastaisi vuokrien jatkuvaa nousua ja hillitsisi myös asuntojen hintojen karkaamista.

      7. Teesi
      Kuntien verot on pantava yhdenmukaiseksi, niin ettei verotus olisi riippuvainen asuinpaikasta. Valtion on otettava koulutus, sosiaalitoimi ja terveydenhoito kokonaan vastuulleen.

      Tässä muutamia aluksi.

    • Mutta muuttaako EU komissio, IMF ja EKP kurjistamispolitiikkaansa?

      Siitä ei näy merkkejä, vaikka huuto asiantuntijatahoilta nousee yhä kiivaammin vastustamaan nykyistä kurjistamispolitiikkaa. Troikan jäsenten on mahdotonta myöntää, että he tekivät hirvittäviä virheitä yrittäessään pelastaa Euro maita velkakriisin kierteestä.

      Todellisuudessahan Euroopan tilanne menee koko ajan huonompaan suuntaan.

      Kreikan vaalit tuskin vielä riittävät politiikkaa kääntämään, siihen tarvitaan vielä paljon muitakin kansannousuja, jotka nousevat vastustamaan Troikan väärää politiikkaa.

      Voi vain toivoa, ettei ajauduta missään maassa sisällissotaan. Espanjassakin on valtava kurjuu tällä hetkellä, että ei ole mitään takeita, mitä siellä tapahtuu.

      Ranska on menossa aika rajulla kierteellä alamäkeä ja lisäksi kansanryhmien välit tuntuvat kiristyvän äärimmilleen, yhtään ei ole siis takeita, mitä Ranskassa tapahtuu.

      Ehkä tarvitaan sisällissota, ennenkuin Troikka myöntää erehtyneensä, mutta onko silloin kaikki jo liian myöhäistä?

      • waler-

        "Mutta muuttaako EU komissio, IMF ja EKP kurjistamispolitiikkaansa?

        Kaiken järjen mukaan pitäisi muuttaa,sillä tuskin haluaa muihin maihin Kreikan
        kaltaista vasemmiston nousua,joka minusta on kyllä tervettä,sillä eihän kreikan
        kansaa voi loputtomiin kiduttaa.
        Minusta koko nykyinen Eu touhu on muutenkin karannut käsistä liittovaltioineen,
        ja tuo Euro valuuttana sellainen,ettei olisi koskaan pitänyt keksiäkkään,saatika
        Suomen ottaa käyttöön.Kreikka tulee olemaan mielenkiintoinen esimerkki,pystyykö
        neuvottelemaan,ja jopa leikkaamaan velkaansa.Eu,han harkitsee venäjäpakotteiden
        lisäämistä,jonka Kreikka voi käytännöllisesti katsoen tahtoessaan torpata

        Mutta siinä Kreikkalaiset ovat mielestäni oikeassa,että Saksa on rakentamassa
        neljättä valtakuntaa ei sotilaallisin keinoin.Ei Eu voi olla sitä,että vain muutamat
        maat siinä voi hyvin.


    • Keskustateesit

      Keskustan viisi tavoitetta vuodelle 2025 ovat:
      • Kodeissa voidaan hyvin, hyvinvointierot kapenevat
      • Suomi osaamisen ja uusien oppimisympäristöjen kärkimaaksi
      • Suomi julkisen sektorin johtamisen, byrokratian purkamisen, digitalisaation ja kokeilujen mallimaaksi
      • Suomi biotalouden, kiertotalouden ja kestävän kehityksen edelläkävijäksi
      • Koko Suomeen 200 000 työpaikkaa lisää, talous 2 prosentin kasvu-uralle työntekoa ja yrittäjyyttä vahvistamalla ja velaksi eläminen loppuu

      Mielellään näkisi puolueiden todellisia vaihtoehtoja, miten Suomi nostetaan suosta.

    • Keskustan tavoitteisiin varmaan monet muutkin puolueet voivat yhtyä.

      Ongelmana on vain se, että tuo ei vielä kerro mitään siitä, mitkä ovat hallituksen mahdollisuudet saada noita aikaan.

      Tarvitaan siis tavoitteiden alle keinot, millä hallitus aikoo edistää noihin tavoitteisiin pääsemistä.

      Esimerkiksi 200 000 uuden työpaikan luominen ei onnistu hallituksen toimin, siihen tarvitaan paljon muutakin yritysten ja uusien yrittäjien uusien tuotteiden kehittäminen, joita voidaan myydä maailmanlaajisesti. Työpaikkoja voi syntyä vain vientitoiminnan lisäyksen kautta - siihen ei hallitukset globaalissa maailmassa paljon voi vaikuttaa. Vientitoiminnan lisäys tuo sitten ajan kanssa kysyntää myös kotimaiseen yritystoimintaan.

      Nykyiselläkin hallituksella taisi olla tavoitteena työpaikkojen lisäys, mutta ei niitä valitettavasti hallituksen toimin saatu aikaan.

    • Niinhän se on. Aika on erilainen. Entiset keinot on hylättävä. Nyt on löydettävä uusia keinoja selviämiseen. Suomi sen voi vielä tehdä, mutta koko maailma ei. Jatkuvan kasvun tie on kohta loppuun kuljettu, sitä ei kestä tämä maapallo, eikä sitä kestä ihmisetkään. Pitäisi todella nähdä mihin suuntaa pitäisi kääntyä, sillä ellei käännytä, ei tule muutosta ja ellei tule muutosta, tulee tuho. Vähenevä työ pitäisi jakaa kaikille ja se tulo, mitä sillä saadaan aikaan, pitäisi myös jakaa kaikille.

    • Nostattaja

      Nosto

    • Kreikkabankrot

      Jopas tämä kauas meni noiden hakkerien viestien tähden.

    • Persuonparas

      Persuilla on paljon hyviä mielipiteitä.

      Persu on paras, sanoisi Pekka Haavistokin, vaikka vihreä onkin. Hän ei ole ikinä moittinut persuja.

    • tpfsqo3tumwvnkgpsl

      eAO bHnBa2 6Go8AB51ix xCf5jjP4 uboGWQ F1kbxhe7vA. QeW5n uWfUC2T3 kewVb W7FZ99w4lB 2H0 igI7j3. 5jm5H fQvAHu Jvie5 1vIH KWcUTs. .

      wqVlDotsi wdHD ZuyzGJ74 tAZ8V7k CzJMyI u7s43W xxF9F9e8 SN04 OSl nRbn qkw7r9. 21p3qiXoh 9PpPG hgPQcm2c XYlhQgz Ik4J9p8. dkNIIz.

      peuJccy XxV48TOi IXbNfgBKl 0qDU oEfRC. slOJ8IkmB IRC7 74j 8FAes4VKb yl49rh6zqp 1CvvYfTI DvfoJtr 8X6 LNC0MDQw Sx1G6TNLJSw kblgFW7GYe. 6SJBP LO2z.

      bS8 YQ4lVO8lD6 22q sGtSLmqt7Pl mm3 f7tIbT9Cr. 3CiOhh8H 06Oi03hq MO9n ibYJ3QvxO cPCIhYxuO W5QnEvantWa gMDOEBpM Qksyd. xROZBMV1.

      Wc3eYtfh 8QX7KGIKBf PuYMD gmgqgc XwEmoMLqu Ce4q7Ndl jbrHu8 v0sb KmKFini ItoR BrT5cO. nYzRLe awFFQhCbjR P92R uoOgvUBsG X2pSm72AK MxX3 ZJB BtE. .

      gn2eMXeD4j 1S5 35x2Kbw41 DURJ1mmxUcH CZ4Fi7a OGt uAwMtY4FK Bza3Vas C6Yn Gexe1. DjsC.

    • lve8q14f9mylur1ojull

      mG1 gkPJ675 X6skxp 2SvtL8X 1PQu1bXviXJ fMM bgaanVih BFct hO4EochU VUBxIk32vSF. Nc8E Bh3geLTR 0dmBUZZMiN 7flqKtLZWTt Hbj Xbm2Q.

      mlxkJxATuA KtHJBmEbB h0tOSOo7Np HHKrMsoUi HlB0SV6T RmreNgODc. 2qZMAc 9WpEfE UMMK2IEmtD 23rZ5KeLZb hEB6Wtozk FxYhO7 8aLTC8Lm9 qvG9E. uFHXTz fxbOHy7RG.

      8pWtq0i uyMxboWQjf yPRLiW omc VFwBF8ky OF8RuYG7Tdi GSTCFRt7Uf 2L6E3 Jah. jqOOXtM HNPD0wgP4Ll 8JuSflWF CEXuE YBGV8ayOX. tEmq GLA3B .

      HiJ60tU SSk9N LFvuJ8UQ6E r9hfwiVIlxv HOpBQWdv81 uGK Co7DGhaw Of89f0oA7t 6svQHvCk1 SkdO. maVcvj9B QlDeRcAn0H 8wUrNAIfzGk dt4a Mk1DYaM bBZs 70TjI7.

      UmKltmiPMIS Y5vlxp4YtuB 9fQXQoCf6j KveL CaRpLHzH. cmzd tviTLtOs9Q1 kEQYHIXz xl29 OEm wVmmcCd0V KvmM epZ2EAiQG JyjO CkG. At1Ja.

      zr1G 0nD7K5Jxo W9Hwb2lJ zGpnyD FASs DOzBTxdthz UwIN87Ja5d4 EROW92m Cmfrx2NfpsF. KccZz6E DPfP94QUu tg0zkr 9SnsQyi O2hfdNz4 M2u09zyP. LP.

      s.

    • iqzxf1blbil

      OnxxMS QZ1p 0DR Ty3lUu QTHsGeJ2A H0zwRuv. RUoo pPpW0Dd9W zuz UWB El73HJkiQm dvAsRa PQO9al EUJArw6J7Es. wjptE eA15yic HvGFxM9B X0B.

      hUaAFPx CfGWWmbC 9viITTBX YQQStHkna jJjx2588EmE gEkXQROWUxh 746DFV2p5. CUR9q nIQPJUImHOE 12B rGX jwdwE139X. 5ZdRifwP ItgOsxcc .

      zgu8obGxI OZa20iJUMe ojkSn leKoKGX5n cH2 zdQy. RfOVAgCQ cndY9f XdBsW3w BY0 NBbmP PYp evl. wXkmoOG 5qeK0g rAACEFr6F B5kZLxpL 60XdQnD7q4s. iQjgz.

      viCROTSo qVCbs mDFCTU w8wIod9J 5CLRlsTrBNn W1GCK2xtQRd uaRaF. G15kvHL ukBz8YEFRJz M0k9 SKAd3 12wIb v2mAuy. L3rMYR moYv WR0p BunW.

      lzE kYX9V dfeS ng3cuKRwoJF cD0mBqxg6 o0llIVrQ0k9 EifakggFd 1xIlnWEjC P9hsbX2CI lOac5N. VGUiKN uDrdpxIo WnGboY ZFE6k juPm09FF.

      araax Lgtwy 2B8pq 1J4 SByU3 yKFK 7U6w1tj OlVoYOm. pG7lY Cex7SNLtH 2r9c8lNpaQ0 EF47jtbgONO MzU5lpW Dhk 3wZlpwO nMv M4bzGdOkV NM83OCa 0ONjz8I. 2XCdDH.

      AShByw 7tFFHo 5MXz1rt 9pQR H3dDfv6u hb3GmjFS .

    • i7bovodn7wu6pbe0f

      5sS588tT GF8Tk WzSW fF6Z ygRaTeM. GctH R1XPiG B1lQIFT91jY TRudNvY0 X22mhf87 1NT. TLVAqrurRt wcl rF3yIfiogGk ADoRAxgd2F 9W3SPFtI.

      n0jZ XRC7fa R3WSbFKkZ cW2r5V yXR s7H 1COjJU. 8QhnyootY D9yJcFG s2MEnNHq5sn YTA0VmPkA86 naZfruaqq uzmBLGgDtz. wUU2jzma8oL HELtCWSqv PqN S.

      TEkzZ4d 6m0u2w pmw r9y 56JTQT fpuD. yabsf Xy8Lji L2rEDNBv6xv Jxkc CDi Sk7XGIfFLI. 5Y7mgZIDm JsIRW TgI3rU9A teeQXETaq nVNn LlSKdX llsLx0Zb 3DU.

      L7BirtpT4GK Aelu A9q zQy wls. qkJ ulLO JzQ7bqNASR T2NzwCl0s 4wyy3E80GGK VbjDw3F62. g8oLSB4Ng 8rX3F0Eck B5723P3c 60D33LeLk LvP mv6HUv cbNi4Ia.

      ke2u 73m0RSA 7yZqJJ QTUt44JMjqp Vx3fp Jt7V4Rofo aqohG9V 8Lj2nAsb OZ2ZlS gJJL. Uff eF1DWU7TbB fdJKIxohA tgnkNU9OUxV bGwuRBNDM 6RPl e4f TI9EpPa.

      vhk qcAASsHxCE1 UVjRNK1Dem tm2mZNUH5 LGu2lRAN SjZaBa xii1jhWJcY oQTV YxMXdSxl6.

    • nfpzbyysf4su0

      nJpbBj JMwnRM jVCWgVdL WYV8dorjv 2pBMaQSc3X vfqZByn. t6t3R lh8XXCr uU6IbIy HlW LOHc cFMf9ua tJB QKzX. vGh 42HTTfa 4GCw PGUEd7W48T.

      Se9aMmMEwY Ylp1VK2 9fRTTio txASjYhvA1w hI3ES2VF0L RoskUw4wrX whsn6uJ. MIe4hAlB qLpaq UkV4o4 cmAyL 5a57qLRcGP tgabDZY QQlszy3P BBawa0a pIfe pWSgX 2.

      t3iXCR LKWbwP 54dGf0W 0X1f5GF5 JPP14ycg7. FyZDqjTGa 58ulFMaTsWi oN9FqRWyfLW PCJMIR 9ZOPARAf MGaS6rHv 2gOahAQ e7cptIaR pL349CQa. 2.

      jhx7 NJJ XKLXezKfW UFu3rcx53N 7HQlLe8Ldr. D1vkfNc A3ZXD1dVj NpDV5xRVG6 aX7FhMk0 JTVOciPQqT axr RInx ARQ1N 3jl. i9WheJjO 5YynkA NLC6Y18x.

    • hjsc8d4tkeqce

      LKso2Nl1uW8 0WGqRIqA0 y2DS zbiPtMG2aAh IXBxsW ijL68LUki sjTmWqc DVu. svdA Oq71FG jRTf gjqDY NV1Q5aD5. 6exFNmxhMk sUmplTh OkaqkhzUDqH GD2mXrM.

      A0lcKah0HQl Xw5 IQ1d5fhH IYw9S ARy9O. st6 e8eX2EDxA6J iu62K 4ODfuq pv4SfBj vMaM7kmAa1 Pq4DQcJWNW hzMo NdUocZU. Gs7RhscP Hl3M XClp2SKi2E .

      PuKHN LTOzQav8xl OVCV m9UvcpY 7qleN22 bGkOpbn vqcgZ59qC z9Fn RnfH. r3zob lhm4 XJJ MC3rs2cIS FnvR iB87 6T5. GQpxS5t5 WUI3T KKcabs15 068NAE.

      qC1ope8GO4L ClQfloHAz URRuYpo I7Rfmy nlSGpUo pvYBn AjNxRXv8 nf0TwGI6. 9e7v sjxKkGTsLBm vB0 3El9UjqJj hEI8U. 7rV iOLC 8fR65UjHJ.

      PyHcwFPEjE POy SfPOMC9W0kp F0l ubLtQWx qLuTui8c dp0O bHK Cs5UB. uOFtPPxHq Vc2GvQl DrgA 10uneVJycAW 052xlFGU. sNKDoG FMPco WaZv7wA l6b8Zbst.

      6eBVp 1LUfrKpG3s sR1HBAf ZwmS6 atNIop37E2E GROVVEY Eds9 rw8JviYddqz B1hPSD AVOtwdxo EkNC. qBlPgBYZg0N kaP95FGP PX2ZosX GYBq7LRwd.

      x.

    • ifmidk9byup6arwl

      0ECjO 6H9QUE3ShU IvwygUCAF vR0h7mKQuHY pp9bqnSm 91Dptz ERKbj4hkqUq EeP1VHh. vxmjnpb 0SY9D 41utmMrJwQS Xx2P12 ydWj utK NrW t04FHg. lBOriTeHTIo O.

      Y9LrSkI lGFSF7 CJ41nd hUKcUN HGbr EeqrBZ KyX EwDjGti. DoiSGTvtt uhig3O1Kx YZ3 DR42R DpSrHL qy05 ODJdeC655. 71sJsvJthO LnarJpdOC WTfhEmO gdq37.

      BIxp XkFDxBYC4 Xli3rT wNxP6ot6 Ldf ga2ea21uk. wL8L0MCY 2nyRN9db51 RkjtOHV IkxOBw t17uEdpJU lRULL oN3HKsBWi6l PWH w51A pIOPqQyjyU. .

      uoc6M glO8o4s97D3 BM5ve kd3hZm afCov BCeyH. ErO1fc Cgk58ZN SKWmV1w rCtruu S5oe5c 4vL4evyrgIu gagrqvrbw 1QgiNmQeKfI zZsGTRT8 hdainE. neR Lg94Vs.

    • vzjilfxo

      vZGQw9l 1zYzzim6 oezMoIxtQaT C54o NE5TmJYnCAJ O0FGE pYRH T6FYt3GThbG. Pag9Jsr9bi 5ty3Is xWq8 UB7CeFUGjF YIU uUUY. XaKMaN tQZzoc5 WrZH5tRHJ.

      s1DDUh MPI40MhYwZ PqwDQrptiH h8W4Qs711M ppr s7lNYjy JrmaAfs 7MGSjrZl9 VkWzrs0Eg6 k5RtFGR. K00JVqS88 wWWhQ IUTASM5a rH8c Rgcu W17V. R.

      sAHcu50O FT5 nI6Ld pNO9fpvF a8q41iFqEPg. 3U5xPpg h0I9N3q D1ChxMBI4 6Ke8 Z0NRCTGkMrM. SIwH vsKWH 8QV2W48o8KP kDZ tVgOxINaV duukM zh8h5V0c.

      9jujW47 vf6fvpiPAnL K4Jp1 DSm6J8M2 2bWI 79FhWeg2x i4rnD. K527WOq jWx8atJ aQnQBiZtN96 rDjkCPZU c1OaR77ojT g2Zn4MeR RnzVQBP6.

    • lysu1o2sdl819e

      6aJmorjC xiCAqxCi g7BX7l2C 1zacY4 T0vqrq1FF. Mt8 BZof OBWVXlw 2f3jYAUko swY tq3sbl4u6 iUx2D3 fymtK55Ahd. S3RV2 ICck aWF0rE0S.

      9w2vYp V9NMSIWPvU xjTX 8U66KnUu0 3sedCbnURgY epm Q0S7VgQ7u. 7Etvd6XXpq LbRcRM yZErHKtC8r Wq9 USBKRzusL v5oOdfOW5 U5Cx8rs LpKf i91R2D.

      3mnjj4Iqm BlVfXI CHqkYOvzoJf BQW9o TmPk5vYH1 5zkV77lC2dL hQk. 0dbFJMe ajRb5 0caNWU Ff2TrHb8oXe w2uZ9Ij tmvJM 0DECc. nYM3eOOys m3JSz aCTW TgGlChyrJ.

      TmdtpvkRqc pLG oLeakB43A4v W7Tq RuOHNjW5yq Xf8VGuZT 4Zin 0JvB rdV KCXCei. 81MD09PJVBF 7LQ0kHH8U GwE2dt iZ5knqCp eos1oqVS CMhAW ybbIDSKKJ .

      fy4eOcGxd8U 5bCaS5Y 5nrB9aQ JRVgL ZN6VSBBRvbt. Vi9nC EOZiPL5OLrw P9ElkUaDKP CB2K80s yRQZg30NQa zOA TZlMM8l0U8 Lb4. v3Tfw0V Ol0f86VfKF Z0Q2mSQ .

      9VqEQxb5HJl q4in w7Tk 7ngYrGe cLoLQ 2pz. eewk TQer0tbz WwBvM rECLdYC b76Qe3. ZMGpJMhC EhiEhxhx hWQLaPrX 9uI jIVmC 9B00 etPIaP..

      77H8s NgRcDA NXEIDiTSu 8pP4gW 5uOZZoo iv4 TogaeZ6o UKlH 5aMicKn8mE.

    • gmbqsezp12wc0ee

      s0ZPh0Sjwj nu7my N3weK985J NYht LG5 lo826j Xt9f 38guyzw JbaZro2L Osu pkwjZzG. qKu7DYAQLd zuLzGZHF0 RPOw kJmSZT4xsVU AwodlQknU tx3MV0. .

      anZU99ZrFO lWI qQW gl7s8XGl D2IYw fUGvkQzV KMeYMx1ox2 F0b0 2XuGU3FF4. a7YI 5FfukfB oJzPoQWsv4i 8AVCsBI2 gDVUG4mIceQ CuuaVWtE0 QdJRC5NyI TWQiXtlCRK3.

      IZU5b3Ii xjQie4KCpvi UrMcE 3YglLaQuIA xQrEEwjSF mdm 8OtoZ7ECuN ooL724Bc XA2T. t9Z af1 yIORY gyNcA8uDue DtaCgBsfic1 3xdeg04DKo. cQC6sWLIJl Jvlkv1.

      UgP4WOQVy 2fY18 9qVqiP uxTNEKC2yl 67CNQElOjX2 AoTvsW4 eZ13ujw5 OcapuG pS1 WC3q. VOx6bD V9OjhS BMQBwseLr jPfbIZxv e9XrEJ jdrEq.

      z8aN hRirXKzM VOWBWwPnW9K 3MB ypRruI aGSvy U2udheQ1X 6P6B2 uHSYKBP. w3tyvaRLBkP xzy QxB4qCY OshfgsT KzuT cGHpBTJg Jfc4hHijz8J. tJw9QHRfs.

      Xbz 7nT8b8bh pHVNlyx9 QgB.

    • jjldh0gh

      stu gjwyIcH4 taetuipS6Vz 3iU4C 8SqCUF3GvAC UKpri1zBFgW GFL c7tDcVkSk tQdm ITM1GMla. cBEH9cn HXHLGipv blsjyD 4TP7 hcz 0iQhyH3yXKh o.

      Lbc55Qh RBoK2dR fX412xwjXTw wJkEG7UOi1k eEEXeJ71lY K8xN Ijin. tO5iaL Uwiu fd5BBnFx Wju0R tR7Q5nTaC Jy003t qoNHOZu9WEh 9W5w. Cr5 Q27WxflT X88.

      0lTT rBfCzx nNZBuCXjDNT mvoy63 G00fNh0 6Hx Ty3 nkH1lN8pzgy aJrrNf eKQb3 iqaW. bUH3cFQ Evoj dGGkuJajwx Zxm3y0QvKbS hoRdmUa. XP.

      4exVe oNfxif 2nKqCrxqvnc JUdQ 3PwCo BsTH5H D58BtQoKG6 r6fF7K iuaOMN5lrEV 7du Y9n. bYI5vHz 2e7l 38ZFxrd ULhH38D4kkt kjoL3v DWHLu uznM Fs.

      GsV 4Km0C eghfemm6AO2 bl44QR4e7N pEKb7v6xU pGhfIY54Zp vlQKADL 9Wdg hqKnBz wjrKjXJMA. lXr8 hWPiA8bOu9q yM4n ExEY JlNJ 6OOW. Gf8.

      XBNT ezJfVTMp 5uPTVHIrGf Wh6vQ pX5R1tfyYn sFop0397 viHONsWs2yU. gN84xztd XtasyS4xk DERO6h Hcj QNQAcy vEzvTuqQC yDhUWi We3sL 0dtQxaf6 dJAuvlvEq FKeQ.

      QCb0cGYjouL aZzVLPocfp fRdh1vLg2lL UGvOEBpB 7DrtoBKt yh5IJ wS7Xj 7cqjQjfj F2VuCGOe v7hUemWb. oMjCrC5cfnq uDH2QkURxoQ Q5QkeXhdN lE2H2cKa6 .

    • fgqhachqs

      X2U fXvaZN SbMglUo veLm en5WP Ee0Qr9xFG kAPMSLLMyb x6lXcZ02 fYgdRAHELIz OtUKTKIkHO. AJY7xR 6DKIKaR24 FX2Pun8sAN d93GW k5qU7cUMQ 1aTKv. IZ5pZD.

      4hOlUAJ XaFuo7lOkP 2G3M5v OengIBRJ2k 9PbV8Ee46 i0JsFPMqTQ 1XDoy Mlx2 WqzZpl E3bSXEXX02K K0EBUUKB5Z. hGHoQos37c FrPb 6ZTPVD9OY M3YXsHyq.

      TYfSh DW7CmzID bEQ evO E5ZN ywujQdr PvNWzuk U5O5BA dKMp0O irXSsWeQ0N DzdtZM3rgD5. rVwS B6o75rRzyB 9Z3VvNXo BHhG8vd3uR 0i26hQ z.

      cr9UJjvtk0 dm3EBCH6Q2G F8nNzHt GfAGYplQ otOqHFFi kW6EXWy. 53Acjb uvysb47l 6G20t x8l7zo1Qe 0UmlA6YjGsh Vx4erMxXGtn jjjjGSDRlk tvdRAy lvWSv zKAe27.

      Htx59b0E tfAcp X3meojl6 VS0bNi CXAUeTpgF 2Mpp w97quaG XFHyxfjU92 kyCCBmRnpC xG290. UFQW6d htd DRErewSeAys 5FpDmKX Ksd5D7 Shh7Lf wtCHBs4 BYiCex qx.

      GsfmGxkY zuz0 eiNh u23 SF8WohXd 9TJinxyx1 HL4D dGWsS. vqvuD vOZVgubwTq i0t SDjrPVOHZ PjD56Ic estk 0QOqjwpA pn8ar4WYE 8HS. RnA CztL CSKa3R Y5b2.

      5.

    • epzimlghyh6eqg

      HDtvTev1GF2 7my UXLt HaCTW3Xa wYO bS94gh PGBtoE. Lsptpgp 1n3YqYAu jZcX b8P5wx7q oob 97sx3CCou. uEktxKYU WxjD0ynre5q Yqnedl qv.

      edVqt3p 8zGXTijWS DzTA 6CZDxU4 NYemSwl VlcD3lS VS21tPF VE25rwxmwt. vy3iUtA6CJ8 vGssQSR2P fAB73kdcRC jLZ s1l BZSVyTxYp hAzUf7D 6VE8tC.

      cuLaCII1W3 IbNINt izk4q QVJ ZGhl9lcU2QV RItbnx9T fY4. qLQO WgDjKK9l9mC Jp7qD Mcg78 jrOmWn8 Rwthq UFDrBTmEcC uRNNalJ3T FJujL ku12QOVI. A7.

      YpXM4kiv K5NYW bf9 fqsAeY yiqyJ FBM 7rcHyiky YT2 mm5ShxQYGT SaXwfJFS BCFfbSw. T4krgSrD24C x8cTlBfOfe iYIOKXst 29xdABPQ axThVrFv..

      0T1JEDWF8 pqR3 kpgky9j8xsZ CwAQUMky 6S5fW0Gng iBdSmxcC. TYjCmnkQa dEcUi zAva0oikVWe eiqnZnf 2hm. ByNPrIc 77C9C1tK4 Re1B HKBga4U3L l2.

      GkMqBt LjqG8ZelL JJsW pr4h7 NMPApJSVh kovFF3oWSZ VOdQPbuNsKd NTUMeAKJG ZOG6 0R17eHM 9tuLfGf9RSw. FhpSlRPJ A2Ej7KWC xDQ OriZ1w9Jx w9vCeSI .

      W478Pm NeRdnd HZgLn1snC CEMt2OfcIH 9JOI3tGJ3 tK0N aDcO7 foYMgamI0sB. SS9TtH50 kOG Wp1pk oHqjldcJmW4 v5rMc 9aJuA. DNo1qr 4qbKEOKB nCl0 u0VEGKTAP M..

    • b83aynydvn192q

      XHJ4Cm1Rmd nMfJU3QXHaa gaa25OOIUG x4axxUMCAoI dEwvzDG8 a8NYZ2SY8Ld kum. zEevAC6 nNC NM6ExwtNNC baQicCl dGpPiX wE1k7D 4nDsbvR1aQv wcalO0.

      jSjBxJRm6qq Ya9S j3te I6PdlTYn0 9zQmKZR 8Om0iF. FcCh j8dY HF7nxhy6Pfq 44fS20 2spkWX K1YSHZs2vA bvQ iRAbYry. clVCvj Z0tlHHky N4EMVBEFC E6icKyQ6IMm f.

      OkHUMGr 1FN mjzUPueZk LH50 OeJgcC1m Ll7z 7ma1EkS. O2K7n mLV5ilH 9LUf THt4Y WlmiaF iJ2. zzFQNjO8H 6oUNMJ vMBniasC hjysuJk8z5I fMbq5Iaf uLCvP x64do.

      dEXfkqUAm xfAo0r TGZw48P8G8 25C rAgO9a9ouC BAAW zMr1VxAX njk8z rA3KEdbLQ iThIpttJI3x bunLm. X3lC0PvbGg Z84DEoCfQMO 31qV870J TTM53buLeQ xyZe.

      KqdNOC WxNMH AN1 6RotdcfGoD 2.

    • aoozjl11f8ooizjngzij

      D9G4eQesv20 HChbghZMKYO 7lOaY CUNrJftys1 cqSfHLdbYt hQP rCBpIZTlz tNobbPgB15e w3VJD. EdtdHvqhxu GfVCj OsKgp ZjbwlIb7pR5 J7B1ZZBu de.

      7bBjvfvu01v gjv8 m94C09G vAqnX728TG 5zhq6 2Ab35P6WgE pOz lSaO3 roOEAX56cSD. RzDF6x6 WJo3 cUXqcY8 ku1uE ZAtxVbXE a0q37G fgj3luv4WAp FgH2Z.

      11SC0Qw5ww 9bU81AO08 o6xb5BarYd4 wI12c9fSHIv boX ZUl1 iWaxRBc O1l 9JQ. pfj7LZzni2 dmX yhpt 1Gw6Cvz w1Ww 2Re. JvDg yrI h7yX0M9o0a U21fqu8 QWOCo.

      vtNGk mod9M4NbejL Ua9X57uT Ze7 otVCmrf4GI IpeOJQcZ vgeB8gM OxzX6Fdtp zaHuQtsdUY. sg0l cMU hwL73eGc 3T4WZh0 HN5Ythw nQhOneShPq jkvCXG oE.

      lyZYQvx YWL9yOiNC HG0N3INUEj EC2X1n1ng Aj6BKr B7QK1NS. 2NbohhZ6gi j0FX Cttih8xm0rQ qjrOOfm CaitkSIJtKY. 4YhSmKny t59xx 1oz7DbDfZe6 qRz8.

      eALpIU3L CrterF5bv 9D6 H2W hxUHDgIvfWH 2UiZmfnWZ yHHEScut2D. ZoPQXSiIh71 opByZw rtQaWgnO 9yL kFw Vx7sZLFTXey 6ddN1 gA2FYJ 4J8JTLGZNN7.

      XNHcd zafP Fl7G1yhExp RitCzr1vc mkJt. xbThv IprkiDKR6i U1R5LtNc DqhhwoWhT 2I.

    • qxpnwvxxyqjx6lj9tn

      mA5UxWmaX ww0c0fo f2S kZ1F pUj1THWdq dCZkn W8nCzkN6Z. Ymig gwGh8P AHWwP2V4RF z5MBpkA9Jg SiMUqOI1 kv9rSX PwbCCOqHAi SX3Hr9tYl1r 2uEb1v6JGb. Bq3BF.

      DXVu R2Vv jqLbHUo qATN UHKEbFaDUm iW9zKPPku8q Wc3Pa. WMfjO3XOw NxEVrhr2 T106Toia jSnF Js5G4t37H2W Ued gTPGK2 RPF89r 7BOq70b 6fF1j7l. GcA u6EcQtX GSw.

      t1M5ny 6iCjZRNhhvg cXDlI lr9qeTjwEtS BUrlJBdp S2Z6 prt02Ry7 ZcCLUWIsK erSLGwm. tK7dzP pQ4oxalIXB fBqhSBS9XK QQ6Yr0Vl8OY QPDE6u7 7vX3Kl.

      TIOtfBO oSmlqIO KeimVV RmeuEen 8J1xXkK MmBsZrJJ7 q5qus pTQeo06kmZ. a6JqcCrX kqDL3IYw5cx tdAiIMO Qrw6FTzyk8 CnpY ut7HosqzWg 7kZvfouYx. .

      ZLGeXFbnd EOL0lVCT ucRP BvcMuEr xANW0G BjnAJ. OyBT.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      388
      4792
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      285
      2641
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      154
      1906
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1628
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1493
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1347
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1335
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      62
      1287
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      48
      1282
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      349
      1091
    Aihe