X-tra sarjan makkara

Jokainen tietää, että peruslenkkimakkaraa on kahta eri laatua. On valkoinen makkara ja tumma hieman "savuinen" makuinen ja suutuntumaltaan napakka makkara. Mikäli X-tra sarjan makkara on valkoista, niin n-kurkiainen ei suosita sitä.

Syynä tähän on ko. tuotteen puuttuva suutuntuma, ikävä jälkimaku ja tuotteen perusmaussa esiintyvä liiallinen teurasjätteisyys.

Muutenkin makkaroissa n-kurkiainen kehottaa katsomaan aina, että makkara on ns. tummatuote.
Makkaran valkoisuus voi johtua monista erisyistä. Mutta katsomallahan asian voi selvittää.

17

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • roletaari

      Silloin harvoin kun ostan lenkkiä niin se on, tummuuteen katsomatta, tarjousmakkaraa, kilohinta alle 2€.
      Makkarakastikkeessa tai -sopassa värillä ei ole väliä.
      Kaikissa on kuitenkin rasvaa ja protskua saman verran.

    • kylläkelpaa

      Jos makkarakeittoa keitän niin siskonmakkara mikäli tarjouksesta saa on parasta. Mutta kyllä se halpis lenkki siihenkin kelpaa ja makkarakastikkeeseen. Joskus uunimakkaraksikin juustolla höystettynä..

      • roletaari

        Olen seurannut siskonmakkaran hintaa ja halvimmillaankin se on 2 x halpislenkin normaalihinta. Tarjouksessa 4 x .
        Ei sovi roletaarin perhebudjettiin.

        Sama juttu tuon värin kanssa. Olkoon tummaa tai vaaleaa, kun palaset ruskistaa soppaan tai soosiin niin en ole huomannut mitään outoa makua. Pelkässä lenkissähän ei mitään makua olekaan.


      • Anonyymi

        Paskaa en suuhuni laita. Eroteltu broilerinliha se on broilerin luista kaluttu nahka ja sidekalvot nahkat mukaan. Siihen lisätään syöpää aiheuttavat lisä ja säilöntäaineet. Sitten se sitä paistetaan grillissä mustaksi et saadaan lisää syöpää aiheuttavia karsinongeeneja siihen alkoholia joka vielä lisää karsinigeeneja hyvää kesää vaan. Suomalainen syö huonolaatuisia makkaroita Ennen teurastettiin itse ja makkaroihin laitettiin kaikki mitä irti saatiin koska oli ruokaa oli vähä. Nyt meillä olisi varaa syödä mitä rahansa mutta lihateollisuus haluaa hyvät voitot. Osa kansasta syö huonolaatuisia tuotteita. Nyt sanotaan että ei oo varaa ostaa hyvää. Kyllä on jätä turhat ostamatta limsat karkit sipsit pullat kakut keksit oluet ja Alkon tuotteet sekä tupakka. Osta niistä jäävilla rahoilla marjoja hedelmiä kasviksia kalaa tee kunnon ruokaa. Rahaa on se vaan pitää osata oikein käyttää


    • Joo, mutta kannattaa katsoa yleensäkin, jos ostaa lenkkimakkaraa, että se ei ole valkeaa.
      Koska siinä voi mahdollisesti olla, jotain pilalla?
      Ja aika usein valkea nakki tai lenkkimakkara voi olla myös jopa voimakkaasti teurasjätteisen makuista.

      N-kurkiainen olettaa, että on mahdolllista, että osa halpiksista tehdään ehkä samoissa paikoissa ja, että niille ehkä laitetaan vain oikeat myyntikuoret.

      Ja, että jossain voi olla jokin makkarantuotantolaitos, joka tuottaa valkeaa makkaraa ja sen prosessissa tai raaka-aineistossa on jotain, joka saa voimakkaan teurasjätteen maun aikaiseksi.

      Makkaran värin tarkastaminen on eräs niistä elintarvikemaailman säännöistä, joita n-kurkiainen pyrkii aina noudattamaan.

      • roletaari

        En tiedä syöneeni teurasjätteitä joten en pysty vertaamaan albiinolenkin makuun.
        Pitäisiköhän sitä lenkkiä maistaa raakana?


    • makkaraton

      Miksi sitä epäterveellistä makkaraa yleensä pitää syödäkään?

      • roletaari

        Ei pidä mutta joskus se on helppo ja houkuttelevan halpa vaihtoehto roletaarille.


      • Anonyymi

        Punainen väri makkaroihin saadaan lisäämällä nitriiitti makkaroihin syöpää aiheuttava aine. Muuten makkara olisi harmaata sitähän ei kukaan ostaisi. Työssä olen elintarviketeollisuudessa tiedän kyllä. Itse en osta mitään valmisruokia en makkaroita. Kalaa ja kasviksia kiitos


    • Makkarasoppa

      On selvää, että halvat makkarat tehdään "teurastusjätteistä" laittaen jätteiden sekaan reilusti jauhoja. Ruuantuotanto on kuitenkin maassamme niin valvottu, että huoletta voi syödä halvempiakin tuotteita. Monesti tuntuu, että sossun asiakkaat syövät kalliimmin ja vaativat enemmän kuin me omillamme toimeentulevat veronmaksajat.

      Juuri tein ison kattilallisen makkarakeittoa. Hinnaksi tuli noin 2 euroa, ja taas lämmin ruoka riittää moneksi päiväksi. Kun lisäksi kylmässä on puuroa ja mustikkasoppaa viime syksyn metsän marjoista, on nälkä tuntematon seikka.
      Tammikuun ruokamenot jäävät alle satasen, vaikka vyötärö näyttää, että usein olen liikaakin syönyt.

      • Bror-Erik

        Näin on.Myös makkarasoosia voi tehdä isomman satsin ja nauttia sen potakoitten tahi pastan kera.Ja tulee etuisaksi toisin kuin nuorisoköyhälistön pitsat,kolat ja sipsit.-Kun
        ei viitsitä/osata nähdä vaivaa appeensa eteen!


    • tietämätön

      Etköhän nyt yleistä !!! Kaikki eivät syö makkaraa eikä tiedä niistä mitään muuta kun epätrveellistä syötävää. Koskaan en ole moista ostanut ja ikääkin jo 50.

      • Voi olla, että kaikki eivät syö lenkkimakkaraa.
        Mutta voisi sitä ainakin maistaa, edes ihan pienen palan verran.
        Kaikkea pitää ainakin maistaa kerran.
        Ei saa olla niin ennakkoluuloinen.

        Jos maistaa lenkkimakkaraa, niin n-kurkiainen suosittaa, että valitsisi väriltään sellaisen hieman tummemman lenkkimakkaran.

        Kukapa voisi selvittää asian, ketkä tekevät halpaa lenkkimakkaraa? Ja, jos maku ei ole ok, niin onko silloin kyseessä raaka-aineet, prosessinohjaus, prosessilaitteet, hygieniaseikat vai erilaiset inhimillisyyteen kuuluvat tekijät makkaran matkalla kuluttajien paistinpannulle?

        Ja mistä poikkeama, sellaiseen selkeään napakkaan suutunutumaan oikein johtuu?


      • makkarakakkara
        Nälkäkurkiainen kirjoitti:

        Voi olla, että kaikki eivät syö lenkkimakkaraa.
        Mutta voisi sitä ainakin maistaa, edes ihan pienen palan verran.
        Kaikkea pitää ainakin maistaa kerran.
        Ei saa olla niin ennakkoluuloinen.

        Jos maistaa lenkkimakkaraa, niin n-kurkiainen suosittaa, että valitsisi väriltään sellaisen hieman tummemman lenkkimakkaran.

        Kukapa voisi selvittää asian, ketkä tekevät halpaa lenkkimakkaraa? Ja, jos maku ei ole ok, niin onko silloin kyseessä raaka-aineet, prosessinohjaus, prosessilaitteet, hygieniaseikat vai erilaiset inhimillisyyteen kuuluvat tekijät makkaran matkalla kuluttajien paistinpannulle?

        Ja mistä poikkeama, sellaiseen selkeään napakkaan suutunutumaan oikein johtuu?

        Itse arvelisin, ettei makkaran laatu ole niinkään makkaran väristä, vaan hinnasta kiinni. Kalliimmat makkarat sisältää "arvokkaampia" ruhon osia ja ovat lihapitoisempia. Halvat makkarat ovat niitä ns. jauhomakkaroita lisättynä teurasjätteillä!?


      • Anonyymi
        Nälkäkurkiainen kirjoitti:

        Voi olla, että kaikki eivät syö lenkkimakkaraa.
        Mutta voisi sitä ainakin maistaa, edes ihan pienen palan verran.
        Kaikkea pitää ainakin maistaa kerran.
        Ei saa olla niin ennakkoluuloinen.

        Jos maistaa lenkkimakkaraa, niin n-kurkiainen suosittaa, että valitsisi väriltään sellaisen hieman tummemman lenkkimakkaran.

        Kukapa voisi selvittää asian, ketkä tekevät halpaa lenkkimakkaraa? Ja, jos maku ei ole ok, niin onko silloin kyseessä raaka-aineet, prosessinohjaus, prosessilaitteet, hygieniaseikat vai erilaiset inhimillisyyteen kuuluvat tekijät makkaran matkalla kuluttajien paistinpannulle?

        Ja mistä poikkeama, sellaiseen selkeään napakkaan suutunutumaan oikein johtuu?

        Kyllä tämän nälkäkurkiaisen täytyy olla päästään hyvin, hyvin heikkoa tekoa.


    • Anonyymi

      Siitä se vatsa turpoaa kun syö rasvaa jauhoja ja sian suolia. Halpaa on mutta miten on laatu. Mitä se aiheuttaa terveydelle.

    • Anonyymi

      Lopputulos terveydellä diabetes sydän ja verisuonitaudit syöpäsairaudet. Terveys ennen kaikkea

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      4480
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      87
      2303
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      561
      1758
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      101
      1481
    5. Tykkään sinusta ikuisesti

      Olet niin mukava ja ihana ihminen rakas. ❤️
      Ikävä
      7
      1211
    6. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1177
    7. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1108
    8. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      219
      980
    9. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      63
      941
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      918
    Aihe