Toivoisin autotehtailta seuraavaa

Vähään_tyytyvä

Kehittäisitte sellaisen kunnon halpisauton. Pieni moottori, metallinen kojelauta, metalliset ovet (siis sisäpuolelta, eli ei verhoiluja), ei välttämättä takaovia, sivuikkunoiden ei tarvitse avautua, riisuttu mittaristo, ei mitään uusia innovaatioita, ei ilmastointia, eli vähän sellainen 60-luvun auto. Jos vielä sen huollon tarve olisi mahdollisimman vähäinen.Saisiko sen hinnan mahdollisimman alhaiseksi.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E220_CDI

      Mitäs jos entisöisit C-Kadettin tai Ford Taunuksen? Tai kenties jopa Tippa-Rellun?

    • kulkuneuvo

      Samaa mieltä.Kaikki ei halua autoa,jossa on paljon herkästi rikkoontuvia,ja kalliisti korjattavia turhia hiluvitkutttimia.
      Mut on Ihmisiä jotka eivät ole saaneet lapsena tarpeeksi leikkiä,ja nyt aikuisena ostavat,yleensä velaksi kalliin isomman lelun.

    • t----

      ei taida kannattaa tehdä tollasta autoa.se että niitä saa myytyä "muutaman"ei ole kannattavaa,tai sitten hinta on aivan "älytön"

    • kurjaaOllaPitää

      Lainsäädäntö ei mahdollista ihan kaiken riisumista ja se ei olisi mikään myyntimenestys.

      • mopompi_auto

        Jep, halpisautoja varten pitäisi luoda kokonaan uusi ajoneuvoluokka hlöautojen ja mopoautojen väliin. Mopoautoillahan nopeus on rajoitettu max. 45 km/h mikä on kyllä älytön lukema = ovat melkoisia tientukkeita. Tosin rajoittimethan näistä poistetaan, mutta sitten tulee eteen surkeat jarrut ja kolariturvallisuus.

        Ja kuitenkin nämä mopoautot maksavat tolkuttoman paljon, oikeiden autojen verran, koska niitä tehdään paljon pienempiä määriä.

        Tätä ideaahan taisi Tuulilasi heittää ilmoille, että mopoautot pitäisi tehdä oikean henkilöauton pohjalta. Siis normi pikkuauton koppa, mutta pellin alle laitettaisiin pieni 2-pyttyinen moottori pienen tehon vuoksi ei tarvittaisi LP-levyn kokoisia jarrulaikkojakaan eikä min. 16" vanteita. Monia muitakin komponentteja voitaisiin keventää. Tuloksena pitäsi olla vielä vähän nykyisiä pikkuautoja halvempi auto .... joka olisi myös nykyisiä mopoautoja halvempi, mutta reilusti turvallisempi!

        Ja kuitenkin koppa olisi rakennettu kestämään kolareita, joten tällaisen "supermopoauton" nopeudeksi voitaisiin ihan hyvin sallia 60 tai 80 tai jopa 100 km/h. Vrt. ei tainnu 60 luvulla vielä kaikki autot paljoa yli satasta kulkea.... että se niistä vapaista nopeuksista, rajoitin oli useimmilla pellin alla!

        Nykyisissa mopoautoissa ei voi hyödyntää (massavalmistettujen) autojen halvempia osia tiukan painorajoituksen vuoksi.

        Erillisenä autoluokkana tällainen riisutumpi auto voisi mennä helpommin läpi .... sehän on aika selvää, ettei kukaan halua ostaa hlöautoa, jolla teoriassa saisi ajaa moottoritiellä 120 km/h, mutta jossa ei tehot riitä moiseen suoritukseen.


    • A.Automies

      Halvimmillaan auto valmistuu noin 2 000 e, joka sisältää kaiken muun paitsi valmistajan katteen. Tehdas myy sen tukkurille toimituskuluineen esim. 4 000 e. Tukkuri myy sen jälleenmyyjälle tomituskuluineen 6 000 e. Jälleenmyyjä laittaa verottomaksi hinnaksi 9 000 e. Jos tehtaan hinta saataisiin polkastua jollain konstilla puoleen, se ei suinkaan tarkoita sitä, että auton kuluttajahinta olisi edes lähelle puolta. Kaikkein huonoin kate kaikille portaille, mutta etenkin valmistajalle, jää näistä hinnat alkaen malleista. Paremmin varustellun mallin kuluttajahinta saattaa olla 50% perusmallin hintaan nähden ja tehdas voi velottaa siitä myös 50% enemmän vaikka todellisuudessa tehtaan kustannukset eivät mainittavasti nouse.

      • hameväki

        Hyvä esimerkki seat ja skoda sama kuin audi.Hinta vaan tuhansia halvempi...


      • A.Automies

        Näin se menee. Sama juttu perusmallin ja varustellumman mallin kohdalla. Varustellummassa eli kalliimmassa mallissa isompi moottori (=isompi m3 tilavuus), tuotantokustannukset samat kuin pienemmässä. Lisävarusteet nostaa tuotantokustannuksia murto-osan. Kaupassa perusmallin hintalappu on esim. 20 000 e ja varustellumman 25 000 - 30 000 e. Jos taas perusmallista vielä karsittaisiin varusteita ja korvattaisiin halvemmilla, se ei juuri loppuhinnassa näy ellei koko ketju myy sitä selvästi/suhteessa perusmallia matalammilla katteilla.


    • onkeksittyjo

      Tuohan on kyllä tehtävissä. Jos et tarvitse neljää pyörää, niin niitä on moottoripyöräkaupat pullollaan.

      Vakavasti ottaen, tuollainen peltilooda olisi aika karmea ja pelkkä lakisääteinen turvavarustelu nostaisi sen hinnan vajaaseen kymppitonniin: siis turvakori, jämäkkä istuin, airbagit, turvavyöt, ohjausakselin ja tuulilasin erityisvaatimukset...mutta toisaalta, parilla tonnilla saa ihan kelpo käyttöautoja. Veikkaan että jonkun ihan kohtuullisen sitikan tai rellun jolla ajaa monta vuotta voi saada kahdella tonnilla.

    • Halpamuttahyvä

      Onhan noita markkinoilla -> Dacia

      • 6-6-6

        Ja Skooda


    • kdsljgerkgjerio

      Onhan noita halpisautoja ollut, esim. Suomen halvin uusi auto, Suzuki Alto 2009-2014 mutta ei näyttänyt kovin monelle kelpaavan, viime vuonna vain 22kpl näyttää menneen kilpien väliin uusimman TM:n rekisteröintitilaston perusteella. Altoa myytiin ainakin ensimmäisenä vuonna jopa alle 9000 eurolla, hinnat alkaen GA-malli.

    • 2.4STW

      Dacia on tällainen ja Nissan on tuomassa Datsun nimellä omaa halpaversiotaan.

      Kannattaa kuitenkin huomata että laki vaatii mm. ajovakausjärjestelmän lukkiutumattomat jarrut jne... ynnä tietyn tasoiset päästöt.
      ne entiajan kotteron on ruumisarkkuja nykyajan Microihin ja Dacioihin verrattuna.

    • Edullisia_Autoja

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      105
      3464
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      85
      3326
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      324
      1986
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      90
      1469
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1276
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1165
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      898
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      132
      860
    9. 46
      793
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      777
    Aihe