Narsistiset seurakunnat

Voikoparantua

Olen nähnyt, että narsisti voi vuosikausia pelata omaa valtapeliään melko menestyksellisesti. Hän on taitava manipuloija, hyvä käyttämään ns. pimeää valtaa. Tarpeen vaatiessa hän saattaa osata esiintyä vaikka kuinka nöyränä ja vaatimattomana ihmisenä. Mutta kuinka kitkeriä ja pahan makuisia ovatkaan hedelmät, jotka tästä kypsyvät!
Narsistinen ihminen saattaa olla varsin hurmaava luonne, taitava käsittelemään ihmisiä, voimakas vaikuttaja, kyvykäs pitämään hyvää julkisivua yllä, olemaan miellyttäväkin määrättyyn pisteeseen asti, joten hänen ympäristönsä ei aina tunnista ongelmaa – kenties vain lähimmät ihmiset, kuten perheen jäsenet, saavat nahoissaan kärsiä hänen persoonansa pimeistä puolista. Narsisti ei yleensä suostu terapiaan, jos sitä hänelle ehdotetaan.

Narsisti voi osata näytellä katumista ja anteeksipyytämistä. Samaan aikaan ei kuitenkaan synny minkäänlaista aitoa katumusta omasta osuudesta, ei mitään vilpitöntä anteeksipyytämisen tarvetta. Omat viat eivät jostain syystä tule näkökenttään. Anteeksipyytäminen on vain keino päästä pinteestä ja pelastaa oma nahka. Narsisti ei pysty tuntemaan tervettä syyllisyyttä. Jos hänelle osoitetaan, että hän on tehnyt väärin, hän keksii nopeasti syyn, miksi hänen toimintansa on ollut oikeutettua ja ymmärrettävää. Hän tuntuu itse uskovan vuorenvarmasti, että kaikki hänen väärät tekonsa – jos niitä nyt onkaan – ovat jonkun muun syytä.

10

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Outoväite

      Niin mitä yrität sanoa? Ettäkö seurakunnat ovat narsisteja?

    • ymmärrystä

      Tiedän tapauksia....näitä on sekä seurakunnissa että niiden ulkopuolella. Se on valitettavaa että narsisti voi käyttää myös uskon asioita vallan välineenä. Itse ajattelen niin että syy ei kuitenkaan ole uskonnossa vaan sitä hyväksi käyttävässä ihmisessä. Oma kokemukseni on että narsistin kanssa ei voi olla normaalissa kanssakäymisessä. Aina on mahdollisuus hakeutua pois narsistin vaikutuspiiristä, vaikkakin se ei välttämättä niin helppoa.

      • kerettiläinen---

        Kyllä seurakuntakin voi olla narsistinen...Ilmestyskirjan "äitibabylon" on suorastaan psykopaatti, joka synnyttää myös enemmän tai vähemmän narsistisia "tyttäriä". Ei tarvitse kuin keskustella eri uskonsuuntiin kuuluvien ihmisten kanssa, niin kaikki he ovat omasta mielestään niitä "ainoita oikeita" - aivan kuten heidän "äitinsäkin", jota kuvataan Ilmestyskirjassa "maan porttojen ja kauhistuksien äidiksi", joka on "juovuksissa pyhien ja Jeesuksen todistajan verestä" Ilm.17:5,6. Ei tarvitse kauan miettiä, kehen tämä kuvaus sopii täydellisesti ja joka myös on kutsunut itseään "ainoaksi oikeaoppiseksi Äitikirkoksi, jonka ulkopuolella ei ole pelastusta". Myös hänen "tyttärensä" jatkoi "uskonpuhdistusta" ja vei tätä "evankeliumia" miekkalähetyksen voimin kaikkeen maailmaan. Mihin on päädytty ja missä tilassa "kristikunta" on tänä päivänä, sen voi sitten lukea seuraavista jakeista.

        Ilm.18
        1 Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen enkelin, jolla oli suuri valta, ja maa valkeni hänen kirkkaudestaan.
        2 Ja hän huusi voimallisella äänellä sanoen: "Kukistunut, kukistunut (langennut, langennut) on suuri Babylon ja tullut riivaajain asuinpaikaksi ja kaikkien saastaisten henkien tyyssijaksi ja kaikkien saastaisten ja vihattavain lintujen tyyssijaksi.
        3 Sillä hänen haureutensa vihan viiniä ovat kaikki kansat juoneet, ja maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet hänen kanssansa, ja maan kauppiaat ovat rikastuneet hänen hekumansa runsaudesta."
        4 Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa.
        5 Sillä hänen syntinsä ulottuvat taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa.
        6 Kostakaa hänelle sen mukaan, kuin hän on tehnyt, ja antakaa hänelle kaksinkertaisesti hänen teoistansa; siihen maljaan, johon hän on kaatanut, kaatakaa te hänelle kaksin verroin.
        7 Niin paljon kuin hän on itselleen kunniaa ja hekumaa hankkinut, niin paljon antakaa hänelle vaivaa ja surua. Koska hän sanoo sydämessään: 'Minä istun kuningattarena enkä ole leski enkä ole surua näkevä',


    • Nasisti

      Yksi narsistinen kirkkoherra on joutunut nyt Rovaniemellä syytteeseen. Hyvä niin.

      Jännää on se että uskonnyhteisö suojelee mieluummin kulissejaan ja johtajaansa kuin niitä heikkoja, joita on kohdeltu kaltoin. Miten uskonto on niin julma vaikka väittää olevansa heikompien puolella. Onko uskonto siis itsessään narsistinen?

      • syyp

        Uskonto ei ole sen enempää julma kuin rakastavakaan, mutta ihmiset ovat. Uskonto itsessään ei myöskään ole narsistinen, mutta jotkut ihmiset ovat. Ihminen on itse vastuussa julmuudestaan. Narsisti tietysti väittää, että kaikki on uskonnon syytä.


      • 2ja4

        Seurakunnissa tosin on paljon narsistisia kirkkoherroja. Hallintomalli estää narsistiin puuttumisen sillä kirkkoherralla ei ole esimiestä. Siksi ne ovat työpaikkoina niitä vihoviimeisiä, jonne kannattaa mennä.

        Uskonnossa manipulointi ja jopa asioiden vääristely on sisäänkirjoitettuna. Siis narsistille hyvin otollinen maaperä...


      • jakirkkoonhiljaa

        " Jännää on se että uskonnyhteisö suojelee mieluummin kulissejaan ja johtajaansa kuin niitä heikkoja, joita on kohdeltu kaltoin "

        No eikö tuo ole lestoilla ihan peruskauraa, mitä tulee näihin lastenraiskaus tapauksiinkin.


    • Uutinen

      Narsisitinenko on tuo kirkkoherra, josta uutisissa sanottiin, että oli ottanut yksityiseltä vanhukselta 1,7 miljoonaa euroa lahjusperinnön.

    • DoctorT

      Kylläkyllä. Seurakuntiin on pesiytynyt harhaoppiliikkeissä itseään liotelleita, joiden ainut mission,kuten harhahengenkin on, hajoittaa ja repiä.

      Tiedän yhdenkin, jossa YKSI vanhin on repinyt ja raadellut srkn ja vanhimmiston niin, että on vain hän ja hänellä yksi onneton toveri!!

      Ja sitten tämä julistaa armon sijaan lakia ja vaatimuksia, toisille. Itse ei ymmärrä miten hullut ja mielettömät hänen työnsä ovat. Taustalla taitaa nyt olla poikansa "julistajauran" edistäminen??!!

      Mutta kyllä on väkikin tyhmää! Kertakaikkisen tyhmää ja erityisesti tuon melskaajaa hännystelevät vetelät miehet.

      • naamiotervemieli

        Juuri noin, meilläkin on tollainen kaveri seurakunnassa eikä siitä päästä eroon muuten kuin hajottamalla koko srk ja kokoamalla sitten uudestaan. Käsittämätön tunari koko heppu !!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4698
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4223
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2795
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      213
      1835
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1367
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1339
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1278
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1243
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1222
    Aihe