TYÖSSÄKÄYNTIALUE RATKAISEE SUUNNAN

AUTOJONOÄSSÄJOELLE

Koko maakunnan kannalta kiistattomasti olisi eduksi saada jatkoa Seinäjoen ja sen naapurikuntien kuntaliitoksille, millä edesautettaisiin alueen vetovoimaisuuden jatkumista.

Vaikka kyseisissä kunnissa monet saattavat olla eri mieltä, olisi ilman muuta myös Ilmajoen, Isonkyrön ja Kuortaneen kuntalaisten etu tulla mukaan maakunnan keskuskaupungin kanssa tekemään kuntaliitosta. Edut näkyisivät pitemmällä tähtäyksellä koko alueen hyvinvoinnin parempana kehityksenä.

30

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seinäjoen-urheiluopisto

      olis se hieno homma kun kunta pantaas ensin rakennuskieltoon ja KAIKKI palvelut siirrettäisiin äsjoelle vrt. perääsjoki,ylistaro,nurmo :(

    • MinneAAMULLA

      MENEE autojono.
      Seinäjoelle, ja sitten saadaan tielle uusi pikipinta ja katuvalot hirvitaipaleelle.

      • Hirviaitaavailla

        Pitäisikö ensin tutustua kuntajakoselvityksen raporttiin ja sieltä sivun 30 karttaan ennen kuin lähtee mittaamaan autojonoja...Kuortane->Seinäjoki 181 vrt. Kuortane->Alavus 207. Hienoa kun itse mainitsit Mäyryn ja Seinäjoen välisen hirvitaipaleen. Katuvaloillako hirviongelma poistuu, niinkö? Ympäri vuorokaudenko Seinäjoki talousvaikeuksineen polttaa lyhtyjä Ruismäen suoralla? Uudella pikipinnalla nopeudet kasvaa ja kolarin jälkeen ei hirveä tarvitse mettästysseuran turhaa hakia. Montako hirvikolaria on ollut välillä Mäyryn risteys-Alavuden asema?


    • autojonoSeinäjoelle

      Ovatko mittamiehet olleet töissä ennen kahdeksaa ja neljän jälkeen.

    • Meidänvelka

      Seinäjoki haluaa rahaa velkojen maksuun sekä kaupunkiesitteeseen isomman väestömäärän. Olisihan se Kuortanelaisesta hienoa olla Seinäjoen kaupunkilainen, vaikka kaupungin keskustan välissä onkin kilometri tolkulla metsää ja hirviä. Veikkaus, montako vuotta menee siihen, kun Urheiluopisto kaapataan Seinäjoelle. Näin kävi metsäopetukselle ja Ähtärin sairaalalle.

      • MinunSkenaario

        Juuri näin. Luuleeko joku ihan oikeasti että Seinäjoki syytäisi rahaa Kuortaneelle pelkän urheiluopiston takia? Ja luuleeko joku että Nurmo, Ilmajoki, Peräseinäjoki jne. moiseen suostuisivat? Kyllähän kylmä totuus on se, että Seinäjoki voi kehittää opiston toimintaa esimerkiksi uuden jäähallin rakentamisella, mutta sen rakennuspaikka tulee kyllä olemaan Seinäjoella sijaitseva jääurheilukeskus, ei suinkaan Kuortane, vaikka se opiston nimiin rakennettaisiinkin. Sama tulee tapahtumaan Alavudelle, jossa toistaiseksi on vielä työvoimatoimisto, Kela ja esim. poliisilaitos. Jos Alavudesta tulee Seinäjoen syrjäkylä, palvelut keskitetään, ei ehkä heti, mutta pikkuhiljaa.


      • Nuavvaan

        "Ilmeisesti myös enemmistö kuntalaisista ja kuntapäättäjistä pitää Seinäjokea Alavutta parempana liitoskumppanina" lukoo kuntajakoselvityksessä sivulla 75. Onko kellään oikiaa tiatoa koska neuvua-antava kansanäänestys on käyty ja onko äänestyskoppina ollut ulukohuussi länsirannalla? Kovia väitteitä kallispalakkaasilta selevitysmiähiltä joiren pitääs tuora pöytähän faktoja eikä mitään nesteen tupakkipualen huutoäänestystuloksia taikka muutaman heti kaupunkihin valmiina lähtemähän olevan kunnan palakoollisen miälipiteetä. Heräkkää ny perkele tähän päivään, sivukylien ja kirkonkylän valtuutetut! Verenkulijettamat kaupunkikiimasta kärsivät viää teitä ku kuariämpäriä. Liitoksen jäläkehen on turha teherä tiärumpupolitiikkaa. Ei tartte vinkua kyläkoulujen takia kun kuntaliitos on voimas - ne lähtöö kaikki ja HETI. Eikä asukaslautakunnan jäsenet mihinkään tankomarkkinooren ulukomaan reissuulle pääse, opiston rantasaunalle korkehintaan.


      • Kahvileipämuruja

        Kauniita puheita Ilkassa, miten maakunnan pitäisi ymmärtää ja tukea Seinäjokea. Missä on Seinäjoen ymmärrys ja tuki esim. maakunnan kouluille, tiehankkeille ja terveydenhoidolle. Seinäjoki on kierä ja röyhkeä toimija. Apuna sillä on muutama maakunnan virkamies. Samat virkamiehet on ujutettu useiden virastojen johtoon. Laskelmat tehdään Seinäjoen eduksi, eikä muita laskelmia hyväksytä.


    • luonnonlaki

      Nurmossa ei ole lopetettu Seinäjoen aikaan yhtään kyläkoulua.
      Ei ole Seinäjoen vika, jos mettäkyliin ei tule tiineitä naisia asumaan.

      • lyhytmuistihä

        käsittääkseni puoli nurmoa laitettiin rakennuskieltoon heti ja jo päätettyjä koulutoimia seinäjöki ei voinut lain mukaan muuttaa. vai oliko NÄIN.


      • Ei_Seinäjoelle

        Olisikohan jo sinunkin aika lopettaa sen koko maan rumimman persläven eli Seinäjoen puolesta vouhottaminen.
        Siinä paikkakunnassa ei ole mitään muuta hyvää kuin sieltä pois johtavat tiet.


    • jokapaikassa

      aina kaavoituksen aikana on rak. kielto
      ja kaavoitus on aina alueelleen plussaa

      • Veneskoskenkuahut

        Oikeen totta?että kaavoitus on alueelle plussaa?ookko kysyny nurmoolaasilta mitä "plussaa" on tullut. Ekköhän muuta sinne maakuntakeskukseen, me tullaan peräs sitte joskus.


    • SEINÄ-

      JOELLE.
      Kiitos, sinne mennään muutenkin.

    • HINNATnousevatRAJUSTI

      Kuortane ulkoisti terveyspalvelunsa.
      Verotulotkin ulkomaille.

      • Tietoasaajosviittiietsiä

        Ole hyvä ja ota asioista selvää ennenkuin kirjoittelet valheita tänne. Uusi perustettava yhtiö on alavutelainen ja mahdollisesta tuotostakin on sovittu asiakirjoissa miten sitä käytetään alueen kehittämiseen.


    • muistaOIKEA--SUUNTA

      Autojono menee Ässäjoelle joka aamu.

      • Sinnejatänne

        Ilman sen kummempaa kantaa asiaan, veikkaan että Tuurin suuntaankin jokunen auto menee töihin meno tarkoituksessa...


      • Anonyymi
        Sinnejatänne kirjoitti:

        Ilman sen kummempaa kantaa asiaan, veikkaan että Tuurin suuntaankin jokunen auto menee töihin meno tarkoituksessa...

        Kysyjälle tiedoksi että joen ylitys on aina vaarallista josta vain koklaavat yrittäytyvät selviää


    • Ässajoelle

      Kuortaneen Urheiluopiston rehtori Tapio Korjus iloitsee uudesta yhteistyöstä T2M Seinäjoen kanssa. T2M:n vetäjinä toimivat Maija Koskimäki sekä Laura Lehtilä.
      Valmennus- ja hyvinvointikeskus T2M Seinäjoki aloittaa yhteistyön Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Lauantaina avattava keskus ottaa käyttöönsä Urheiluopistolla kehitetyn K-Lab-kuntotestausjärjestelmän. Tahot aloittavat samalla kattavan yhteistyön kuntotestauksessa.

      Testauslaitteisto on sekä kuntoilijoiden että huippu-urheilijoiden käytössä.

      – Olemme jo pitkään etsineet Seinäjoelta yhteistyökumppania, ja nyt avattava T2M Seinäjoki tarjoaa loistavat edellytykset kuntotestauksille, Kuortaneen Urheiluopiston rehtori Tapio Korjus toteaa.

      – Yhteistyö Kuortaneen urheiluopiston kanssa on meille hieno mahdollisuus verkostoitua alan huippuosaajien kanssa, ja tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua, valmennuskeskuksen vetäjä Maija Koskimäki toteaa.

      • ÄSSÄJOKI.AUTTAA

        Urheiluopiston koulutuskeskuksen johtaja Atte Hotti, rehtori Tapio Korjus, Seinäjoen ammattikorkeakoulun kehityspäällikkö Taru Mäki ja rehtori Tapio Varmola kertoivat uusista liikunta-alan koulutussuunnitelmista. Kuva: Jaakko Elenius
        Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Kuortaneen urheiluopisto aikovat käynnistää yhteistyössä ammattikorkeakoulutasoisen liikunnanohjaajakoulutuksen.

        Tällä hetkellä ei vastaavaa opetusta ole koko läntisessä Suomessa. Muualla kouluttajia on neljä.

        Toteutuessaan liikunta-alan korkeakoulutukseen muodostuisi parhaimmillaan liki 200 opiskelijan opinahjo.

        SeAMKin ja Kuortaneen urheiluopiston edustajat esittelivät viime viikolla tuoretta liikunta-alan opetuksen selvitystä Opetus- ja kulttuuriministeriössä.

        Jos asia etenee suotuisasti, voisi koulutus käynnistyä vuoden 2018 tammikuussa tai saman vuoden syyskuussa.


    • SEINÄJOELLE-TIETYSTI

      Seinäjoen ja Kuortaneen välinen yhteys olisi syytä nimetä joukkoliikenteen laatukäytävä -merkinnällä.

      Näin katsoo Kuortaneen kunnanhallitus.

      Kunnanhallitus on antanut lausuntonsa Etelä-Pohjanmaan vaihemaakuntakaavan luonnoksesta.

      Vaikka kyseinen osuus ei olekaan päätieverkolla, se on kunnanhallituksen mukaan erittäin tärkeä tie- ja liikenneyhteys Kuortaneella sijaitsevan liikunnan ja urheilun kansainvälisen osaamiskeskuksen sekä pääväylien varrella olevan maakuntakeskuksen eli Seinäjoen välillä.

    • TUKEA-URHEILUOPISTOLLE

      Tilastokeskus: Seinäjoen kasvu jatkuu

      Tilastokeskuksen tuoreen väestöennusteen mukaan Suomi kaupungistuu kiihtyvällä tahdilla.

      Tulevien 15 vuoden aikana maakuntakeskusten väkimäärä lisääntyy yhteensä lähes puolella miljoonalla. Kiivainta kasvu on Espoossa, Oulussa ja Helsingissä.

      Seinäjoen asukasluku kasvaa kaupungeista suhteellisesti viidenneksi nopeimmin. Kasvuprosentti on 13,9. Vaasan vastaava prosenttiluku on 10,5 ja Kokkolan 5,9.

      Muuttoliiketutkija Timo Aro pitää kaupungistumista kansainvälisenä megatrendinä. Suomessa se saa hänen mukaansa samanlaiset mitat kuin legendaarinen Suuri Muutto 1960- ja 70-luvuilla.

    • hHahhahhaaaa

      Kyllä kuortane sopis parhaiten alajärven kans yhteen.

    • mounapee

      Eikö se kannattaisi tehdä sote-alueen kokoinen kunta. Eli koko eteläpohjanmaa yhtä ja samaa kuntaa. Sotessahan perusidea on riisua hallinto ja byrokratia mahdollisimman pieneksi, sekä poistaa päällekkäisyydet. Sitten varsinainen suorittava toiminta pysyy ihmistä lähellä, esim terveyspalvelut ja koulut. Itsenäisissä kunnissahan on kyse vain suojatyöpaikkojen ylläpitämisessä, hallintoväen osalta. Se on justihin sama, jos hallintoväki istuu Seinäjoella, se sais hallinnoora sielä rauhas, ja lääkärit sais sivukunnis keskittyä rauhas siihen potilaaseen. Hallintoväkeä on aivan turha pitää muualla kuin Seinäjoella. Siksi sote, ja soten kokoine kunta.

      • mounapee

        Ja tähän vielä kun Sipilä tekis pakkolain, notta 2vuoden irtisanomisaika hallintoväen osalta, lyhennettäisiin 6 kuukauteen. Eikä kehitysjohtajavirkoja tehtäisi keinotekoisesti. Turhat suojatyöpaikat pois ja potku persiille, niin se olis hyvä.


      • PÄÄTÖKSET-Sjoella
        mounapee kirjoitti:

        Ja tähän vielä kun Sipilä tekis pakkolain, notta 2vuoden irtisanomisaika hallintoväen osalta, lyhennettäisiin 6 kuukauteen. Eikä kehitysjohtajavirkoja tehtäisi keinotekoisesti. Turhat suojatyöpaikat pois ja potku persiille, niin se olis hyvä.

        Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskus on vahvistanut asemaansa 20 vuodessa eniten Suomen kaupungeista.
        Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI on päivittänyt kaupunkiverkkotutkimuksen, jolla on seurattu ja kehitetty kansallista kaupunkiverkkoa ja suomalaisia kaupunkiseutuja 20 vuoden ajan.
        Tutkimus osoittaa, että Suomen kaupunkiverkossa eniten asemaansa on vahvistanut Seinäjoki, jonka asukasluku on runsaat 60 000.
        Kansallinen kaupunkiverkko on edelleen kattava vuonna 2015. Suomessa on 30 toiminnallisesti merkittävää kaupunkiseutua, joista lähes puolet on monipuolisia korkeakoulupaikkakuntia tai niiden lähiseutuja.
        Kaupunkiseutujen joukosta on pudonnut viisi kaupunkiseutua, mutta vahvoja monipuolisia korkeakoulukaupunkiseutuja on nyt enemmän. Kehitys vyöhykkeellistyy, kun vahvojen kaupunkien kehitys heijastuu yhä laajemmalle alueelle.


      • SEINÄJOKI-AUTTAA

        Tälle saatiin vahvistus, kun kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU ilmoitti hyväksyneensä Kuortaneen urheiluopiston, Suunnistusliiton ja Suomen Olympiakomitean hakemuksen kisojen järjestämiseksi. Kilpailut tullaan käymään eteläpohjalaisissa maastoissa Kuortaneella, Lapualla ja Seinäjoella.

        - Kuortaneen Urheiluopisto on erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että FISU on luottanut meihin opiskelijoiden MM-kisojen osalta jo kolmannen kerran. Olemme tehneet suunnistuskisojen eteen jo paljon töitä yhdessä Seinäjoen, Lapuan ja Kuortaneen yhteistyökumppaniemme kanssa. Haluamme tarjota maailman parhaille suunnistajille laadukkaan kisaelämyksen kansainvälisessä huippu-urheilun valmennuskeskuksessamme, toteaa kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, rehtori Tapio Korjus.


      • siltä--näyttää

        Seinäjoen Ammattikorkeakoulu pelastaa Kuortaneen Urheiluopiston.


      • Rakentava

        Samalla toiminta vaatii lisää oppilasasuntoja ja niihin kunnan rahaa,jota ei ole. Seurauksena on, että KUORTANEEN KUNTA nostaa kädet pystyyn ja Seinäjoen kaupungin auttava käsi tulee yllättäen esiin ja Kuortaneestakin tulee Seinäjoen kaupungin kaupunginosa n:o xx.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      233
      14204
    2. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      49
      3429
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      323
      2819
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1651
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      56
      1182
    6. Mikko Leppilampi ahdistellut useita!?

      Jotenkin on aina jäänyt lipevän oloinen fiilis kun hänen esiintymisiä on katsellut. Nyt rikosepäily seksuaalisesta ahd
      Kotimaiset julkkisjuorut
      39
      1130
    7. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      48
      1069
    8. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      62
      1055
    9. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      61
      995
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      58
      989
    Aihe