Tästä Ukrainan tilanteesta hieman

esoo

Tietääköhän kukaan oikeasti, mitä siellä Ukrainassa tapahtuu. Taitaisi olla aika viisas mies joka tietäisi mitä siellä oikeasti tapahtuu. Itse en ainakaan osaa mitenkään sanoa, mitä siellä oikeasti tapahtuu. Ainakin eri medioita lukiessa, ei voi välttyä ajatukselta, että kuinka paljon mukana on ns länsipropagandaa. Sehän on selvä että Venäjän puolella uutisoidaan asiasta täysin päinvastaisesti, se on ns itäpropagandaa. Oikeastaan asiasta on liikkeellä joko länsi- tai itäpropagandaa.

Itselläni on ainakin sellainen olo, etten voi mitenkään 100% varmasti uskoa näihin iltalehtien yms uutisiin, koska suomalaisella medialla on selvä agenda. Itseäni ärsyttää lähinnä se, että suuri osa ihmisistä ei osaa lainkaan kyseenalaistaa iltalehtien yms uutisointia, vaan pitävät sitä automaattisesti totuutena. Vielä enemmän ärsyttää se, että pienikin epäily länsimedian "todisteista" tms, leimataan heti tiltuksi tms, ja se tehdään suorastaan aggressiivisesti, vaikka asia itsessään olisi pieni sivujuonne koko kuvassa.

Mielestäni tuo Ukrainan Porosenkon passien heiluttelu meni jotenkin mauttomuuden yli, tuon selkeämpää propagandaa ei voi olla. Ikään kuin passien heiluttelu jotain todistaisi. Haluaisin ainakin itse nimenomaan sellaisia todisteita, jotka oikeasti todistaa jotain, esim nimiä, tai kuvia henkilöistä jotka voidaan varmuudella tunnistaa esim juurikin venäläisiksi. Mielestäni tuollainen passien kansien heiluttelu on lukijan aliarvioimista, ikään kuin lukija olisi niin tyhmä että pelkkä passien kansien heiluttelu todistaisi automaattisesti "kaiken". Jos asiaa mietitään analyyttisesti, niin minäkin saisin hyvin helposti kourallisen tuon näköisiä passeja käteeni, ja voisin niitä aivan samalla tavalla heilutella.

Myös se näissä ns "todiste" -keisseissä häiritsee, että ns kiihkoilijat pitävät tekaistuakin todistetta ns 100%:na totuutena, automaattisesti.

Itse ainakin rehellisenä Suomen kansalaisena haluaisin puolueetonta tietoa, mutta sitä tuskin tulen saamaan. En usko Venäjään vähääkään, mutta yhtä vähän uskon Natoon ja Usaan.

Tottakai propaganda pitää tunnistaa, ja venäjätrolleja voi sanoa tiltuiksi, ja pitääkin, koska propaganda vääristää, ja sitä en halua. Mutta mielestäni ns "tiltukortin" käyttäminen siinä tilanteessa, että joku epäilee uutisoinnin puolueettomuutta, on jotenkin naurettavaa. Tiltukorttihan on samanlainen kuin natsikortti, eli kun sen lyö pöytään, niin keskustelu on siltä osaa käsitelty, eikä asiasta voida enää keskustella. Tällöin asia ns kuivuu kokoon, ja se pilaa asialliset keskustelut.

Tiltukortti pitää lyödä vain siinä tilanteessa pöytään, jossa on havaittavissa selvä trolli. Niitäkin tällä palstalla on, ne ovat yleensä näitä samoja massapostittajia, jotka valehtelevat niin posketonta juttua, että sen huomaa heti lukiessa. Ja palstalla on trolleja molemmin puolin, on sekä venäjätrolleja, että natotrolleja. Molemmilla on sama agenda, tuhota keskustelu joka on omaa agendaa vastaan, tai tuoda poskettoman valheellista tietoa totuutena.

Toki länsimaalaisena ihmisenä uskon siihen, että Venäjältä tulee enemmän valheellista tietoa kuin lännestä. Mutta en usko lännen täydelliseen valheettomuuteen. Se tässä niinkuin on tietysti pointtinakin. Eli vapaan ihmisen vapaa ajattelu. Tottakai asia on myös niin, että kun tuolta Venäjän puolelta tulee niin paljon valhetta, niin totuuden on vaikeampi päästä läpi, koska sekin leimataan helposti valheeksi. En nyt lähde erittelemään sen tarkemmin, koska keissi on niin laaja.

Ja vielä lopuksi, tarkoitus ei ole mitenkään vähätellä tai puolustella Venäjää. Päinvastoin, väärin ne on tehneet kun ovat aseistaneet niitä venäjämielisiä, joita Ukrainan puolella on paljon. Ja Krimin valloitusta en hyväksy mitenkään. Mutta en hyväksy myöskään lännen passinheilutteluja ja muuta sodanlietsontaa, ja varsinkaan asioiden vääristämistä ja liioittelua. On selvää että Venäjä on toiminut vastoin yleistä länsimaista käsitystä. Mutta yhtä selvää on se, että Nato/Usa on tässä tavalla ja toisella ollut alkuunpanijana, kuten myös Venäjäkin.

Itse käsitän asian ainakin niin, että kyseessä on Usan ja Venäjän kissahiirileikki ja sapelien kalistelu Ukrainan maaperällä. Se ketä siellä on sotilaina, on sivuseikka, kenraalit ovat kuitenin Usa:sta ja Venäjältä.

24

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voihan

      Mistäs päin sinä olet karannut ? Venäjä on miehittänyt osan Ukrainaa. ( Piste ) Jos se on sinusta oikein, niin sitten olet sitä mieltä. ( heh...heh... "minäkin tuomitsen Krimin miehittämisen") Tarkista lääkityksesi ja mieti hyvä ystävä... siis oliko tuo lauseesi konditionaalissa.

    • esoo

      Missäs lauseessa olen sanonut että se on oikein? Kyllä se miehitys on mielestäni väärin. Pointti oli aivan eri kuin mihin tartuit. Kannattaa lukea teksti uudestaan, ja pyyhkiä samalla vaahtoa suupielistä pois, sekä hieman tasata hengitystään.

    • NiinMakaaKuin

      Ukrainassa tapahtui väkivaltainen ja epädemokraattinen vallankaappaus, jolle EU ja NATO maat ovat antaneet täyden tukensa. Venäjä reagoi tähän.

      Jos tilanne olisi toisinpäin, esimerkiksi Suomessa tai Virossa tapahtuisi väkivaltainen vallankaappaus ja Venäjä antaisi sille täyden tukensa, niin länsimainen lehdisto kirjoittaisi toki Venäjästä lähinnä samalla tavalla kuin nytkin. En ainakaan osaa kuvitella miten propaganda voisi olla yhtään härskimpää kuin mitä se jo nyt on.

      Sille tosiasialle ei kuitenkaan kukaan voi mitään että Ukrainassa demokraattisesti valtaan äänestetty hallitus joutui maanpakoon Venäjälle ja että länsimaat antoivat tälle vallankaappaukselle täyden tukensa. Kohtuullisen pieni länteen päin kallellaan ollut porukka nousi valtaan erittäin kyseenalaisin keinoin ja tästä uutisoitiin lännessä siten että sillä olisi muka ollut lähes koko Ukrainan tuki. Demokratiaan se ei ainakaan perustunut joten länsimaiden ei olisi pitänyt antaa sille pisaraakaan tukea.

      Nyt tässä on nimittäin asia niin että länsimaat menettivät uskottavuutensa koko maailman silmissä enkä jaksa oikein itsekään enää uskoa että EU ja NATO maat pohjaisivat demokratiaan ja ihmisoikeuksiin yhtään mitään. Ukrainan "kansannousulle" annettiin täysi tuki ja ihmisarvolle paskat nakkaava Chris Kyle on tällä hetkellä Yhdysvaltojen kansallissankari jolla on vähintäänkin median tuki, mutta hänestä kertovaa elokuva on myös noussut nopeasti yhdeksi maan katsotuimmista sotaelokuvista koskaan.

      Nyt kun tässä hiljattain aloin lukemaan Neuvostoliiton historiasta, niin yksi kiistaton fakta on se että Pohjoismaiset hyvinvointiyhteiskunnat rakennettiin Neuvostoliiton täydellä tuella. Siis ne maat jotka on maailmalla tunnettuja ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta, eivät olisi olleet mahdollisia ilman Neuvostoliiton tukea. Nyttemminhän toimivaksi todettua hyvinvointivaltiota on alettu ajaa alas kun ei ole ketään jarruttamassa monikansallisten yritysten valtaa.

      Noh, niin makaa kun petaa. Minä en koe Venäjää minkäänlaisena uhkana Suomen demokratialle ja hyvinvoinnille, sen sijaan monikansallisten yritysten rynnäkköä olen huolestuneesti odotellut. Hallitsematon kapitalismi on yhtä vaarallinen asia kuin hallitsematon ydinreaktio. Verratkaapa vaikka kuvia Detroitista ja Tšernobylista. Niin toinenhan näistä sijaitsee NATO maassa.

      • kiinnostavaa

        Selitäpäs vähän tarkemmin, minkälaista tukea pohjoismaiset hyvinvointivaltiot saivat Neuvostoliitolta. Kerro myös se, miksi siellä ei otettu käyttöön niitä samoja metodeja, joille he pohjoismaissa antoivat "täyden tukensa"? Miksi neukkulassa kansa eli kurjuudessa?


      • Aahaaa

        Neuvostoliitto oli ensimmäinen valtio maailmassa joka laillisti mm. homoseksuaalisuuden, abortin sekä toi julkisen terveydenhuollon ja koulutuksen kaikkien saataville. Eli kyllä siellä otettiin ihan ensimmäisenä näitä samoja metodeja käyttöön. Suomi sai jopa itsenäisyyden Leniniltä. Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot ovat sosiaalidemokraattien ja vasemmiston käsialaa, jotka saivat joko suoraa tai epäsuoraa tukea Neuvostoliitolta. Tässä vastaus ensimmäiseen kysymykseesi.
        Neukkulan kansa eli "kurjuudessa" ihan siitä syystä että se oli liian iso paikka hallittavaksi yhdestä talosta käsin. Moskovassa ja esimerkiksi Pietarissa ei yleisen käsityksen mukaan ollut ollenkaan "kurjaa", paitsi tietysti liiton loppuvaiheilla. Tämä sama ongelma on nähtävissä kaikissa liian isoissa valtioissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, kohta myös EUssa. Voit toki käydä katsomassa USAssa millaista herkkua elämä on niissä köyhimmissä osavaltioissa. Satun tietämään että suurin osa niiden väestöstä on melko pitkälti Pohjoismaisen hyvinvointivaltion kannalla sielläkin. Siellä vain ei voi sellaisesta äänestää, vaihtoehdot on joko Demokraatit tai Republikaanit, joista ensin mainittu on kaikkein lähimpänä mutta ei edes yhtä vasemmalla kuin esimerkiksi Suomen Kokoomus.


      • kiinnostavaa
        Aahaaa kirjoitti:

        Neuvostoliitto oli ensimmäinen valtio maailmassa joka laillisti mm. homoseksuaalisuuden, abortin sekä toi julkisen terveydenhuollon ja koulutuksen kaikkien saataville. Eli kyllä siellä otettiin ihan ensimmäisenä näitä samoja metodeja käyttöön. Suomi sai jopa itsenäisyyden Leniniltä. Pohjoismaiset hyvinvointivaltiot ovat sosiaalidemokraattien ja vasemmiston käsialaa, jotka saivat joko suoraa tai epäsuoraa tukea Neuvostoliitolta. Tässä vastaus ensimmäiseen kysymykseesi.
        Neukkulan kansa eli "kurjuudessa" ihan siitä syystä että se oli liian iso paikka hallittavaksi yhdestä talosta käsin. Moskovassa ja esimerkiksi Pietarissa ei yleisen käsityksen mukaan ollut ollenkaan "kurjaa", paitsi tietysti liiton loppuvaiheilla. Tämä sama ongelma on nähtävissä kaikissa liian isoissa valtioissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, kohta myös EUssa. Voit toki käydä katsomassa USAssa millaista herkkua elämä on niissä köyhimmissä osavaltioissa. Satun tietämään että suurin osa niiden väestöstä on melko pitkälti Pohjoismaisen hyvinvointivaltion kannalla sielläkin. Siellä vain ei voi sellaisesta äänestää, vaihtoehdot on joko Demokraatit tai Republikaanit, joista ensin mainittu on kaikkein lähimpänä mutta ei edes yhtä vasemmalla kuin esimerkiksi Suomen Kokoomus.

        "Suomi sai jopa itsenäisyyden Leniniltä."
        Lenin oli pakkoraossa luvatessaan Suomelle itsenäisyyden. Hänen piti selvitä heidän omasta sisällissodastaan, niin ei liiennyt voimavaroja Suomen, Puolan ja Baltian pakkopitämiseen, vaan ne oli päästettävä. Oman sotajoukkonsa (tsaarilta perityn) hän tänne kuitenkin jätti, koska tarkoitus oli provosoida Suomeenkin vallankumous. Neukkusotilaiden piti varmistaa sisällissodan voitto punakaarteille, ja Suomen palaaminen suuren ja mahtavan helmoihin. Toisin sitten kuitenkin kävi.

        Luin kerran jostakin, että brititkin olivat asialla Suomen itsenäisyyden puolesta. En vain enää muista, kuinka he Leniniä sillä kiristivät.

        Tuntuu jotenkin absurdilta lukea Neuvostoliitosta "hyvinvointivaltiona". Kaikki kuitenkin tietävät, että siellä kansa eli kurjuudessa ja pidettiin pelossa. Kommunistieliitti sen sijaan eli herroiksi valtion rahoilla. Heillä oli omat kaupat täynnä länsimaisia ylellisyystarvikkeita, niihin ei rahvaalla ollut mitään asiaa. Myöskin he elivät vartioitujen muurien sisällä, kuten jenkkilän rikkaatkin. Ainakin yhtä kovia kapitalisteja neukkueliittiläiset olivat, kuin jenkkieliittikin. Valkoinen tsaari ja hänen hovinsa, vain korvattiin punaisella tsaarilla hoveineen.

        Muuten: toisin kuin sinä kuvittelet, minä en ihaile jenkkilää. En kannata yhtään sen enempää vapaata markkinataloutta, kuin suunnitelmatalouttakaan.


    • elreinoratsastaa

      Venäjälle ei kuulu mitä suvereenin valtion jonka se myös on tunnustanut, sisäpolitiikassa tapahtuu. Se ei oikeuta Venäjää hyökkäämään millään syyllä.

      Jos kansa kyllästyi venäläismieliseen korruptioläpimätään presidenttiinsä niin sittenpä kyllästyi, ja potki pois. Jos silloisella presidentillä olisi ollut kansan luottamus niin sehän olisi pysynyt vallassa. Vaan ei ollut puolustajia.

      Se että usa tai länsimaat olisivat muka tukeneet ukrainan länsimielisiä on täyttä puppua. Jos ukrainalaiset olisivat venäjämielisiä niin venäjä olisi jo koko ukrainan riistänyt valtaansa. Näin ei ole vaan pääosa ukrainalaisista on venäläisiä vastaan ja taistelee maansa puolesta.

      Ukrainan levottomuudet johtuvat siitä että maa on köyhä ja velkainen, työtä ei tahdo olla, yhteiskunta retuperällä. Jos vielä entinen venäjämielinen presidentti kahmi omaisuutta ja rahaa valtion kassasta omiin taskuihinsa niin eipä ihme että kaveri lähti kiireen vilkkaa venäjälle ennenkuin pää putosi. Ymmärsi että lännestä hänet palutettaisiin takaisin ukrainaan vastaamaan teoistaan. Ainoa häntä tukeva kriminaalivaltio oli venäjä joten sinne oli mentävä.

      Venäjä ryösti törkeästi Krimin ja nyt miehittää itä ukrainaa. Milloin venäjästä tulee sivistysvaltio? -tuskin koskaan.

      Suomeen sivistys on tullut lännestä. Venäjä käytti suomalaisia orjatyövoimanaan venäjällä, ryösti työikäiset ja lapset, poltti talot, tapatti vastaanhangoittelijat. Suomi kärsi pahemmin kuin Afrikka. Kaikki tämä sorto alkoi isovihan aikaan. Arviolta 5,7% väestöstä koki tämän kohtalon. Jos sama määrä suhteutetaan nykyiseen suomen väkimäärään, puhuttaisiin noin 300 000 ihmisestä. Että repikää siitä. Tuohon vielä lisätään muuna aikana tapahtunut sorto ja viimeiset sodat niin siinä sitä tappamisen ja sorron savottaa jo onkin.

      Pikkasen on tyhjää puhetta puhua venäjän tuomasta sivistyksestä Suomeen.

      Ja tämä sama politiikka jatkuu parhaillaan Ukrainassa. Venäjä ei koskaan tule olemaan sivistysvaltio, sen kertoo historia ja nykyisyys, mikään ei muutu.

      • Voimatasapaino

        Ukraina sai markkinatalouden aseman Euroopan unionilta ja Yhdysvalloilta 2005–2006. Päätökset avasivat ukrainalaistuotteille uusia markkinoita EU:n ja Yhdysvaltain alueella. Ukraina pääsi Maailman kauppajärjestö WTO:n jäseneksi 2008. Tymošenko toimi tuolloin pääministerinä.


        Kesäkuussa 2010 parlamentti päätti luopua Nato-jäsenyyden tavoittelusta.

        Helmikuun 2010 presidentinvaaleissa Janukovytš julistettiin voittajaksi. Tymošenko syytti häntä vaalivilpistä ja erosi pääministerin paikalta.

        Joulukuussa 2010 Tymošenko ja entinen sisäministeri Juri Lutsenko joutuivat oikeuden eteen syytettyinä valtion varojen väärinkäytöstä.

        Marraskuussa 2013 presidentti Viktor Janukovytš hylkäsi EU:n kauppa- ja yhteistyösopimuksen Venäjän mieliksi. EU ei ollut suostunut tinkimään oikeusvaltiokriteereistä. Ainakin 100 000 Janukovytšiin pettynyttä mielenosoittajaa valtasi Kiovan kadut. Tästä alkoi vallankumous?

        Mielenosoitukset yltyivät tammikuussa 2014 väkivaltaisiksi. Helmikuun kolmannella viikolla yhteenotot poliisin ja mielenosoittajien välillä leimahtivat entistä vakavammiksi, parikymmentä ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. Janukovytš erotettiin 21. helmikuuta.

        Ukrainan sisäpoliittinen tila on ollut hyvin sekava jo kymmeniä vuosia. Länsimielisen politiikan loppuminen vuonna 2010 oli varmasti jo eräänlainen sytytyslanka tähän nykyiseen kriisiin.


      • KukaSekaantuu

        Viesti sisältää niin paljon puppua etten edes ehdi kaikkeen vastata. Jokainen joka osaa nettiä käyttää löytää kyllä tiedot siitä miten asiat todella olivat ja on edelleen.

        Faktat:
        - Ukrainan vuoden 2014 vallankumous oli väkivaltainen ja demokratian vastainen.
        - Vaaleilla valittu parlamentti erotti vaaleilla valitun presidentin perustuslain vastaisesti
        - Presidentti joutui lähtemään maanpakoon koska oli todennäköistä että hänet tapettaisiin, kuten teidän mielestä ilmeisesti sivistyneen valtion toimintaan kuuluu.
        - Venäjän tukemien separatistien toiminta Krimillä ja Itä-Ukrainassa alkoi kauan ennen uusia vaaleja.
        - Länsimaat ovat antaneet täyden tukensa väkivaltaiselle vallankumoukselle ja puoli vuotta myöhemmin pidetyille vaaleille jossa äänestysprosentti oli vaivaiset 52.42%
        - Länsimaat puuttuivat Ukrainan sisäisiin asioihin jo ennen Kiovan tapahtumia, myöhemmin Ukraina pyysi länsimailta 25 miljardin euron apupakettia. EU ja IMF lupasivat alustavasti taloudellista tukea maalle. Nato-maiden ulkoministerit antoivat tukensa väliaikaishallitukselle.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_vallankumous_2014#Yleist.C3.A4


      • 1313
        KukaSekaantuu kirjoitti:

        Viesti sisältää niin paljon puppua etten edes ehdi kaikkeen vastata. Jokainen joka osaa nettiä käyttää löytää kyllä tiedot siitä miten asiat todella olivat ja on edelleen.

        Faktat:
        - Ukrainan vuoden 2014 vallankumous oli väkivaltainen ja demokratian vastainen.
        - Vaaleilla valittu parlamentti erotti vaaleilla valitun presidentin perustuslain vastaisesti
        - Presidentti joutui lähtemään maanpakoon koska oli todennäköistä että hänet tapettaisiin, kuten teidän mielestä ilmeisesti sivistyneen valtion toimintaan kuuluu.
        - Venäjän tukemien separatistien toiminta Krimillä ja Itä-Ukrainassa alkoi kauan ennen uusia vaaleja.
        - Länsimaat ovat antaneet täyden tukensa väkivaltaiselle vallankumoukselle ja puoli vuotta myöhemmin pidetyille vaaleille jossa äänestysprosentti oli vaivaiset 52.42%
        - Länsimaat puuttuivat Ukrainan sisäisiin asioihin jo ennen Kiovan tapahtumia, myöhemmin Ukraina pyysi länsimailta 25 miljardin euron apupakettia. EU ja IMF lupasivat alustavasti taloudellista tukea maalle. Nato-maiden ulkoministerit antoivat tukensa väliaikaishallitukselle.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_vallankumous_2014#Yleist.C3.A4

        "Presidentti joutui lähtemään maanpakoon koska oli todennäköistä että hänet tapettaisiin"
        Eikös tuo tapahtunut sen jälkeen, kun kyseinen presidentti oli antanut määräyksen ampua mielenosoittajia. Hänen tarkka-ampujansahan napsivat katoilta käsin sinne (mikä lie)aukiolle kokoontuneita ihmisiä. Taisivat lopuksi ihan konekivääritulellakin päästellä.


    • En jaksa isommin tähän diibadaabaan syventyä.
      Mutta propagandaneutraalia tiedon saamiseen joutuu hieman käyttämään aikaa.
      Esim sosiaalisessa mediassa on propagandaneutraaleja kirjoittajia, mutta niiden tekstejä ja todisteita suosittelen seuraamaan useamman viikon ennen kuin muodostaa käsityksensä uskooko heitä vaiko ei.

      >Ikään kuin passien heiluttelu jotain todistaisi.

      Ukrainan virallinen tiedotus on ollut miltei yhtä hirveää kuin kapinallisten ja venäjän. Ja huonompaan suuntaan on mennyt.

      > esim nimiä, tai kuvia henkilöistä jotka voidaan varmuudella tunnistaa esim juurikin venäläisiksi.

      Kuolleiden passeista on ollut elokuusta lähtien saatavana kuvia joista erottuu nimet yms.
      Viimeaikoina on päässyt vertaamaan kuvia jopa ruumiin kasvoihin.
      Mutta nuita kuvia ei voi päämedioissa esittää, ymmärrettävistä syistä.

      > minäkin saisin hyvin helposti kourallisen tuon näköisiä passeja käteeni, ja voisin niitä aivan samalla tavalla heilutella.

      Ymmärsin että poro tarjosi passeja myös kaikkien halukkaiden tutkittavaksi.

      Mutta mielestäni passit ei mikään keskeinen todiste, vain hiekanjyvä saharassa muiden todisteiden lisäksi. Passit oli heppo ottaa mukaan, jotain mitä esittää puheen aikana. Esim venäläine T72 tai BUK ampumalaite ei mahdu puhujakorokkeelle.

      • propagandan_uhri

        "...propagandaneutraaleja kirjoittajia..."

        Tällaista kirjoittajaa ei ole olemassa. Me olemme kaikki yksin valheiden, totuuksien, faktojen, dokumenttien, videoiden, äänien, hajujen, uutisten, tutkimusten, historiakirjojen ... jne. maailmassa. Meidän on muodostettava oma "propagandaneutraali" mielikuvamme siitä, mitä ympärillämme tapahtuu. Tämä muodostamamme mielikuva on tietenkin parhaimmassakin tapauksessa hyvin puutteellinen.

        - tiedostakaa tämä -


      • 1417
        propagandan_uhri kirjoitti:

        "...propagandaneutraaleja kirjoittajia..."

        Tällaista kirjoittajaa ei ole olemassa. Me olemme kaikki yksin valheiden, totuuksien, faktojen, dokumenttien, videoiden, äänien, hajujen, uutisten, tutkimusten, historiakirjojen ... jne. maailmassa. Meidän on muodostettava oma "propagandaneutraali" mielikuvamme siitä, mitä ympärillämme tapahtuu. Tämä muodostamamme mielikuva on tietenkin parhaimmassakin tapauksessa hyvin puutteellinen.

        - tiedostakaa tämä -

        Jokainen tietenkin kirjoittaa oman käsityksensä mukaan, mutta on olemassa sellaisiakin ihmisiä, jotka ihan vilpittömästi pyrkivät totuuteen. Näiden ihmisten pyrkimyksiä ei pidä vesittää, väittämällä, että hekin vain pyrkivät suoltamaan propagandaa.


      • Iskuri

        Ukropilaiset kansanedustajat selvittelivät luuvitosilla erimielisyyksiään.Kun sanat eivät riitä, silloin turvaudutaan väkivaltaan.Tähän on tyypillistä ukrolaista käyttäytymistä.


        Another fight between Ukrainian "Politicians"

        http://www.dailymail.co.uk/…/So-peace-Ukraine-Rival-MPs-tra…
        So much for peace in Ukraine! Rival MPs trade blows in punch-up
        On the day a ceasefire was finally agreed in Ukraine, two MPs traded blows in a full-blown and vicious punch-up in the halls of Verkhovna Rada in Kiev.
        dailymail.co.uk


    • LehdetPelottelee

      Iltapäivälehdet luo samanlaista propakandaa ja pelottelua mitä venäjän mediakin kansalaisilleen. Iltalehtien omistajat ovat nato myönteisiä siksi ihmisiä on peloteltu sodan uhalla päivittäin niin kauan kun ukrainassa on sodittu. Itse en enään lue kyseisiä lehtiä koska en halua olla tässä natomyönteisyydessä ja pelottelussa mukana. Kuinkahan suuri määrä on se suomalaisten joukko jotka ovat vakavasti ahdistuneet tästä iltapäivälehtien jatkuvasta sodan uhan lietsomisella?

      • Oikeinkirjoitus

        "itse en enään" - ei ole äidinkieltä, pitäisi olla "enää".


    • Inssivaan

      esoolle "...Itse ainakin rehellisenä Suomen kansalaisena haluaisin puolueetonta tietoa..." - ei se joka itseään kehuu vaan se, jota toiset kehuvat. Vai olet rehellinen...millä tuon todistat?

      • Neutraaliko

        Virolaiselta asiantuntijalta saa varmasti neutraalin arvion tilanteeesta YLE:kin käyttää virolaista.


    • CopyPaste
    • pedonmerkkivenäjällä

      Vilpittömästi toivon, että Venäjän kansa saisi presidentin, joka johtaisi maansa oikeaan tasavertaiseen demokratiaan ja hyvinvointiin. Sellaiseen Venäjällä todella on mahdollisuus, mutta ei nykyisen kaltaisen, vain itselleen valtaa hamuavan päämiehen avulla. Venäjän kansa on saanut kantaakseen ja riittävästi näitä yksinvaltiaita. Toivottavasti seuravissa vaaleissa kansa osaa valita paremmin kuin edellisissä. Tietenkin se voi toteutua vain silloin, jos muita vaihtoehtoja on edes tarjolla kuin herra Putin.

    • tulitauko
    • alokas-Nönnönen
      • hurrit

        Siinä jätkä kirjoitti oman kuolintodistuksen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      136
      1583
    2. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1182
    3. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      101
      1180
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      80
      1064
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      882
    6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      799
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      89
      772
    8. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      78
      762
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      73
      694
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      135
      657
    Aihe