Maailman ruhtinas on tietenkin raha!

senttiruhtinas

Ei uskomusolennot, kuten tuolla alempana väitetään. Jesse nasaretilainen kuitenkin oli kerran olemassa.
Keskivertoa hiukan lahjakkaampi jäbä. Hänestä alettiin rakentamaan megatrendi. Eli kyseessä on massasuggestioon perustuva psykologinen ilmiö.

13

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luikuritattinen

      Nasaretilaisen jälkeen on elänyt monia paljon lahjakkaampia tyyppejä, mutta heitä ei ole nostettu jalustalle osaksi tekaistuilla ihmeteoilla.
      Edes David Copperfieldille ei olisi onnistunut oikean meren rauhoittaminen käskemällä. Ei edes paikallisen sisämeren.

    • Niinpä niin. Alussa Kreikassa oli filosofia. Roomalaiset muokkasivat siitä uskonnon. Uskonto ajelehti sitten Eurooppaan ja siitä tuli perinne. Uskonto laivattiin ja vietiin Ameriikkaan ja totisesti sanon minä he tekivät siitä todella suuren busineksen.

      Se on kummallista ettei siitä nasarettilaisesta ole mitään reliefia tai aikalaiskuvausta vaikka hän teki ihmeellisiä temppuja.
      On meilläkin jotain lähes suomalaista tarustoa - Kalevala.

    • Valitettavastikyllä

      Hyvä renki, huono isäntä. Se raha.

      • kesii_kesii

        Tänä päivänä Jesse luokiteltaisiin vaikeasti persoonallisuushäiriöiseksi. Mm. jumaluusfantasiat, Jumalan poika. Onko luonnonlaeilla biologista poikaa? Ei muuten ole.


    • Ihmisten_valta

      Maailmassa ihmiset tekee sitä mitä tahtovat. Jumala on tehnyt ihmisenkin ja maailman kaikkinensa. Ihmiset keksineet rahan vaikka sinänsä rahaa ei kukaan tarvii ruuaksi ja happi ja vesi riittää ruuan lisäksi, samoin vaatteet on suojana hyvä olla auringolta ja kylmässä.

    • Rahan_ahneus

      Ihmiset tahtoo hallita maailmaa ja rakastavat kaikkea rahan tuomaa valtaa ja mammonaa. Rikkaat tahtovat valvoa ihmisiä ja suojata omaisuuksiaan ja tietysti on hyvä, jos saadaan kaikenlaista huonoa pois yhteiskunnista ihmisten valvonnan kautta. Onko sitten erilaiset ilmiantosysteemit hyvää ja niitä ihmiset hallitsijoina käyttävät ja valvomaan pyrkivät yhteiskunnissa myös kaikkea nettiliikennettä, jotta tietäisivät asiat tarkasti ja tahtoessaan sitten pystyvät tekemään täsmäiskuja haluamiinsa kohteisiin. Ihmisten maailma on ihmisten hallinnassa sen mukaan kuin teknologia antaa mahdollisuuksia ja iso-veli-valvoo on tietysti valtaapitäville ihan itsestään selvää oikeutusta omasta mielestään.

    • Kaikenlaisia_ihmisiä

      Ihmiskunnassa on kahdenlaisia ihmisiä: Jumalaa ja rahaa rakastavia.

    • Ihmisten_siunaus

      Jumala siunaa ihmisiä Jeesuksessa ja Jeesus kokoaa omansa valtakuntaansa pois tästä pahuudesta, mikä on ihmisten maailmassa hyvin laajaa ja yleistä ja rahan halu ja ahneus on epäjumalanpalvelusta.

    • Raamatussa_totuus

      Raamatussa totuus maailman ruhtinaasta, joka rahaa käyttää vallassaan ja tästä syystä Jeesus ei apostoleilleen sallinnut kukkaroakaan mukaan etteivät lankeaisi rahan haluun, ja Paavali opetti sen olevan kaiken pahan alku ja juuri ja oli kaikesta luopunut ja kehotti toisiakin seuraamaan itsensä antamaa esimerkkiä. Tärkeä myös ymmärtää että Jumala kutsuu jokaista henkilökohtaisesti ja myös johdattaa siten eikä kaikki ole apostoleja vaan on myös toisia tehtäviä ja jokaisen hyvä rukoilla ja ymmärtää mikä on Jumalan tahto ja Jeesuksen opetus ja siten elää hyvää elämää Jumalassa, vanhurskasta ja pyhää ja synneistä vapaata. Toki hyvä ymmärtää että tietomme on vajavaista ja näin myös erheitä voimme tehdä helposti ja meitä kehotetaan iloitsemaan Herrassa ja vastaanottamaan kaiken hyvän kiitoksella ja saamme myös panna pois kaiken huonon eikä mistään kannata kenenkään murehtia vaan Jumalaan turvata ja kiittää Jeesuksen nimessä.

      • Ihmeellistä kun vai yksi uskonnollinen tarukirja olisi se jonka sanoma on todellista mutta näin ei ole. Ko. kirjan "tuntevat" vain 2/7 osaa (miljardia) Telluksen väestä.
        Kun joku esittää , että raamattu on totuus niin kysyn - mikä tai mitä on totuus. Maailmassa vallitsee tietty todellisuus joka ei ole vakio.
        Todellisuus muuttuu ajan, paikan, kulttuurin, sukupuolen ja monen monen muun seikan yhteisvaikutuksesta.

        Mikä oli Suomi yli satakymmenen vuotta sitten. Oli säätyvaltiopäivät ja pönäkät papit mellastivat mielin määrin saarnastuolissa ja demokratiasta ei ollut tietoakaan saati sitten sananvapaudesta.
        Suuri askel suomalaisille oli se, että saatiin yleinen ja yhtäläinen äänioikeus jolloin naiset ja 75% miehistä sai maistella demokratian ensimmäistä omenapuuta jonka hedelmistä ei tullut sanktioita.
        Siis mitä jumala ja jeesus turvaa? Luultavasti saarnaajien puhe-ja kokouspalkkiot , tuskin muuta.


    • Petos

      Näin se on, Raamattu kirjoitettu ovelasti rahastukseen. Matt.8:4. Ja Jeesus sanoi hänelle: Katso, ettet puhu tästä kenellekkään; vaan mene ja näytä itsesi papille, ja uhraa lahja, jonka Mooses on säätänyt, todistukseksi heille. Biblia. Ja Jesus sano hänelle: katso, ettet kenellekkään sano: mutta mene ja näytä itses papille, ja uhraa lahjas, jonka Moses on käskenyt, heille todistukseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10536
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2829
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1868
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1626
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1587
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1418
    Aihe