Leppävirta ja muualta kotoisin oleva...

Onko tällä palstalla toisaalta tänne muuttaneita...? Mielenkiinnolla kysyisin miten olette kokeneet Leppävirralle jalkautumisen, kun ei ole "Leppävirtalainen kolmannessa polvessa" ;).

42

6094

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exmaalainen

      Olen syntynyt ja kasvanut Leppävirralla ja muuttanut sieltä muualle. Leppävirtahan on kuin mikä muu kyläpahanen tahansa: peruspalvelut löytyvät mutta jotkut asiat on haettava Varkaudesta/Kuopiosta. Halpaa asumista ja lapsiperheille rauhallista, löytyy metsää ja vettä. Kesällähän kylä vilkastuu todella paljon. Harrastusmahdollisuuksia käsittääkseni on hyvin nuorille ja lapsille tarjolla ja uskon että aikuisillekin on tänä päivänä tarjolla harrastemahdollisuuksia: Soisalo-opisto, Taitokeskus, Uimahalli, Hiihtoputki, Jäähalli jne. Paljon riippuu siitä mitä paikkakunnalta odottaa ja mikä harrastus kiehtoo. Ruokakaupoissakin löytyy ja K-marketkin pian kasvaa kokoa ja se S-market joka siellä jo on. Voisin kuvitella asuvani kylällä vieläkin esim. kirkonkylässä kulkuyhteyksien varrella kun en omista autoa. Jos omistaisin auton voisin asua missä vaan kylän alueella, asunnothan ovat uskoakseni edullisia, ok-talotkin. Tsemppiä, ystäviä löytyy harrastuksista. :)

    • siinäpäpalvelujaaluksi

      Poliittisesti keskustapainotteinen kirkonkylä sivukylineen.
      Monnin K- palveleva kauppa,Tokman ja Unnukka-matkailukeskus ja TB-huoltoasema.

    • kuopioon

      Terveyskeskus palvelut tuuliajolla ja vastaanotto toiminta töykeää. Kunnan veden hinta lähenee bensiinin hintaa. Muuten mukava kaunis paikka.

      Tosin jotkut valittavat hevosmiehiä olevan liikaa kun joutuvat vahtimaan akkojaan.

      • ykshevosmies

        Ja vanhempia tyttöjään myös.


      • uusityöaikakorvaus

        Sivusta seuranneena sinne on muuttanut muualta tullut omasta mielestään sivistynyt kansakunnan kaappihevosnainen. Ei kuulema mene enää hyvin!!


    • Autot liikkeiden edessä, kuin tulva olisi tuonut ja niissä vielä äijä kuskin paikalla.
      Kytätää päin naamaa 180astetta ja eikä silmät edes kuivu.
      Tiet ihan saatanan huonot, sekä tien hoito. No tietenkin urakoitsija "lykkäilee"lumet sinne, että
      voi ne sitten keväämmällä ajaa pois rahaa vastaan. Tähän kannattaisi kiinnittää huomiota.
      Viime syksynä kiinnitin huomioni, kun paikalliyrittäjä harjasi isolla koneella tietä, vaikka ei ollut mitään harjattavaa.(kuka maksaa)
      Olen kiinnittänyt myös huomioni, jos tehdään jotain teihin jotain töitä, niin ei voida edes tasoittaa. Jätetään vaan.
      Ihmiset saatanan uteliaita ja kateellisia.Ainut parkkipaikka joka on hyvä on lidl:in piha.
      Leppävirta, hyvä paikka yrittää elää..

      • Tallustelija3

        Tiet on tosiaan huonossa kunnossa, pyöräteistä puhumattakaan. Eivät osaa teitä korjata oikealla tavalla. Op-pankin pysäköinti ihan hanurista, autot ja kävelijät sekaisin..25 kuka lienee suunnitellu pihaalueen.


    • räääääääh

      Yöllä mellastavat bensatossut on ainoa vika oikeastaan tässä paikassa.

    • Savox_kierox

      Kyllä ne savolaisetkin uskoo kun niiltä ottaa ensin luulot pois.. muuten ovat olevinaan jotain erityiskansaa.. ihan mukavia sinänsä, mutta tosiaan pitää ensin näyttää että et ole heikko, muuten hyppivät silmille. Eivät ymmärrä jos joku ihminen on heikompi, vaikka ilman omaa syytänsä... Sitten kun niille näyttää että et pelkää ja että täältä kyllä saat takaisin jos haluat, niin ihan mukavasti niiden kanssa tulee juttuun..

      • Anonyymi

        Jaa, enpä ole törmännyt tuollaiseen savossa. Päijät-Hämeessä kylläkin.


    • Kesäasukkaat

      Olemme kesäasukkeja, mökkiläisiä ja aivan muualta. Leppävirta on meille ihana kesäkoti, sieltä saa kaikkea mitä kesällä tarvitseekin.
      Käymme kirkolla autolla ja veneellä. Unnukan ravintolassa on toiveita jäljellä, toki paikka on loistava. Olemme syöneet joskus Vesileppiksessä, hyvää oli.
      Lidl on mainio ja kyllä sieltä löytyy kampaajat ja muutkin.

      Kaikin puolin ihana paikka, myös kirkko.

      • vakioasukas

        Lidlissä(kö) kampaajia? Täytyypä kysästä ensi kerralla käydessäni siellä:))


      • Anonyymi

        Hyvä palvelu ollut, esim K-rauta ja Monni, missään muualla ei näin hyvää palvelua ole ollut. Olen käynyt monella paikkakunnalla vastaavissa liikkeissä ja nyt käyn mieluummin Leppävirralla. Ainoa ongelma ollut kesä aikaan Leväsen rannalla huutajat jo toinen kesä jolloin ei edes lapset saa nukutuksi. Perjantai iltana alkoi huutaminen kovaäänisiin, ei auttanut niille huomauttaminen. Joku oli ollut niin viisas,että sai poliisin paikanpäälle klo 5 aamulla. Seurasin tilannetta huutaminen loppui. Vaan ei pitkäksi aikaa, tauko kesti noin 20 minuuttia kunnes meno jatkui klo 6 saakka.


    • entleppävirtalainen

      Käydä siellä voi(jos on pakko). Mut ei asua. Muutama vuosi piisas. Leppäviralla on hyvää ainoastaan ohi kulkeva valtatie. Pääsee nopiasti kylän ohi.

    • jkiujhygf

      No kolme vuotta ollaan täällä asuttu ja voipi sanoa, että ei sisäänpäin lämpiävämpää paikkaa taida Suomessa olla. Kyllä, joo, rauhassa saapi asustella, ei vahingossakaan kyllä tutustumaan edes naapureihin pääse. Vakavasti harkitaan poismuuttoa, ollaan kohta itekkin samanlaisia mitä alkuperäisväki...

    • kantaasukas

      noo tuosta sisäänlämpiväisyydestä.. otappa ja asu jonkin aikaa vaikka etelä-pohjanmaalla tai yläpirkanmaalla. Sen jälkeen voi tulla puhumaan leppävirtalaisten käytöksestä.
      Kolme vuotta täällä asuttu ja eipä muuteta pois.
      Kirkonkylälläni on kaikki mitä tarvitsen. Hienot on hallit, harrastusmahdollisuudet, kaupat joita joita tarvitsen ja palvelut joita käytän. Hienosti pääsee isolle kirkolle kun vaihtelua tarvitsee.
      Leppävirtalaiset ovat kohteliasta ja huomaavaista porukkaa. Tervehditään vaikka ei tunnettas. :)

      • SavonJuntti

        Se on perinteikäs maalaisten tapa. Tervehditään kaikkia, vaikka ei edes tunneta. Ja todellisuudessa jokainen tällainen vastaantulija tietää kaikki henkilökohtaiset asiasi.


    • RouvaK

      Minä muutin miehen kanssa tänne Leppäviralle n. kolmisen vuotta sitten. Mieheni on kotoisin täältä. Muutettiin Keski-Suomesta jossa asuttiin n. 6 vuotta. Itse olen etelä-suomessa syntynyt ja kasvanut, mutta vanhempani on molemmat kasvaneet Pohjois-Savossa, jossa olen lapsuuden ja nuoruudeen kesät viettänyt ennenkuin itse muutin tänne. Leppävirta on minusta todella hyvä ja viihtyisä paikka asua jossa kaikki tarvittavat palvelut on lähellä. Täällä on luonto lähellä ja vesistö mistä voi halutessaan nauttia. Itse käy Kuopiossa töissä omalla autolla ja olen todella tyytyväinen siitä miten hyvin 5-tie on valaistu ja hoidettu hyvin myös talvella. Bussi yhteydetkin kulkee täältä hyvin. Asumme rivitalo kaksiossa Karlvikintiellä ja täällä on tosi hiljaista ja naapurista ei kuulu juuri mitään ääniä. Lemmikki kaniamme on helppo pitää ulkona aidatulla taka-pihalla. :)

    • jättimela

      Kampoojat oovat siellä huorija

      • MäHaluPilluVaa

        Ja hoomobaareja on sinneki tuloillaan...onnea vaan toivoo ansku.


      • Anonyymi

        Mikäs nimittelijä olet tollo. Näitähän riittää leppävirralla


      • Anonyymi

        sun varmaan kannattaa mennä ensin kouluun kun sun kirjoitustaito on aika huono,kommentoi sitten,tsemppiä sullekkin


      • Anonyymi
        MäHaluPilluVaa kirjoitti:

        Ja hoomobaareja on sinneki tuloillaan...onnea vaan toivoo ansku.

        varmaan tää edellinen ja ansku on sama henkilö eikun apukoulun alaasteelle opettelemaan oikeinkirjoitusta ja kipin kapin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        varmaan tää edellinen ja ansku on sama henkilö eikun apukoulun alaasteelle opettelemaan oikeinkirjoitusta ja kipin kapin

        ja anskulle onnee halu pillu vaa,olisiko tää ansku itse ruskeen reiän ritari,kun tuntuu tietävän ethoomobaareja on tulossa,hah hah


      • Anonyymi
        MäHaluPilluVaa kirjoitti:

        Ja hoomobaareja on sinneki tuloillaan...onnea vaan toivoo ansku.

        hoomobaareja nimimerkillä ansku kylän suurin ruskeen reiän ritari.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        hoomobaareja nimimerkillä ansku kylän suurin ruskeen reiän ritari.

        et ansku tottele mitä neuvotaan ja ilmoittauduvaikka kansalaisopistoon mut sinne gay puolelle,ok


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        et ansku tottele mitä neuvotaan ja ilmoittauduvaikka kansalaisopistoon mut sinne gay puolelle,ok

        ja mitä gay naisella tekee vai mitä ansku???


    • Paivanpiina

      Minä kun muutin lepikälle niin olin hetken aikaa ns. Uusi kasvo ja hirmuinen pyöritys alkoi. Sen jälkeen alkoi juoruilu ja sille ei loppua nävy. Vasta vuosien päästä voi olla hyvä ystävä leppävirtalaisen kanssa. Tämä kylä on niin sisäänpäin lämpiävää sorttia! Sitten jos oot miesten kanssa kaveri niin muista varautua kissatappeluun sillä joku on aina sitä mieltä että olet muuttanut lepikälle vain ja ainoastaan viemään kaikki miehet. Jos erehdyt laittamaan päällesi paikalliseen jotain hieman parempaa niin muista varautua siihen että ukkojen mielestä olet huora ja naisten mielestä tyrkky bimbo lehmä tai vastaavien kutsumanimien yhdistelmä. Kaikki ovat suurimmaksi osaksi kyllä ystävällisiä kasvotusten mutta odotappas sitä hetkeä kun et ole enää kuuloetäisyydellä. Hyvin täällä pärjää kun käy välillä lomalla muualla rajojen ulkopuolella ja muistaa ettei liian lähelle päästä ihmisiä ennen kuin 3 vuotta on kulunut. Niin ja jaksaa kuunnella sen kaiken paskanjauhannan jota kyläläiset jauhavat sinusta!

      Tervetuloa lepikälle! Ja jos alkaa ahistaa niin kirjota ässän ilmoitustaululle tukiryhmästä muualta tulleille!

    • Hienomesta

      Tosi hieno paikka naapurikylineen ja - paikkoineen. Esim Sorsakoski tosi kaunista seutua samoin Konnuskoski. Vesileppis tarjoaa hyviä liinkuntamahdollisuuksia läpi vuoden. Halpoja asuntoja ja muutenkin halpaa elämistä. Ja Lidlekin on.

      En ymmärrä miksi esim hesalaiset eläkeläiset kituuttavat asua pienissä
      kaupunkiasunnoissaan, kun voisivat myydä ne hyvään hintaan ja muuttaa tänne nauttimaan rahoistaan ja elämästään. Voi liikkua, kalastaa, marjastaa, teatterit on suht lähellä Varkaudessa Jan Kuopiossa. Ja ihmiset ovat tosi ystävällisiä ja puheliaita.
      Leppävirralla pitäisi mainostaa ja enemmän myös sen lähiympäristöä eli just Sorsakosken ja Konnuskoskea ja kohdistaa mainostus suurten kaupunkien asukkaille.
      Kerrostalo asunto voisi toimia kiireisen lapsiperheen ”kesämökkinä” jossa saisi maaseudun ja vesien läheisyyden, muttei ei tarvitsisi huolehtia nurmikoista ym mökin korjauksista.

      • Anonyymi

        Helppo tuo on ymmärtää. Varmasti tulisi hesalaisella äitiä ikävä.
        Siellä kun on muutakin tekemistä kuin marjanpoimiminen ja kalastus.
        Kuka on mihinkin tottunut se tykkää yleensä siitä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Leppävirta on varmasti hyvä paikka hyvin tienaavalle menestyneelle!

    • Anonyymi

      En ole paljas Jalkanen savolainen

    • Anonyymi

      Lepikkä on asukaslukuun nähden yllättävän gay painotteinen. Ukkomiehetkään eivät malta pysyä lestissään vaan juokevat poikain perässä. Melekosta touhhuu välilä

      • Anonyymi

        Jopa maapuripitäjistä käy gay-bi miehiä täällä Lepikässä.


    • Anonyymi

      Tylsä, isopäisten savolaisten paikka.

      Nimin. Entinen kesäasukas Uudeltamaalta

      • Anonyymi

        Hyvä kun olet entinen🤣


    • Anonyymi

      Kysyn aloittajalta mitä tarkoittaa "...jalkautumisen"?

      Onko se sitä jos ajaa polkupyörällä ja sitten laskeutuu pyörän päältä kävelemään?

    • Anonyymi

      Asuimme muutaman vuoden Leppävirralla. Paikka on luotaantyöntävän sisäänlämpiävä, oikea Pohjois-Savon Bemböle. Karmeat muistot jäivät. Älkää erehtykö muuttamaan sinne.

      • Anonyymi

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Äiti autuaan isä yks suojeluskunnan luutnantti Matti oli Leppävirralta :D

      Per-kel

    • Anonyymi

      Leppävirta olis mahtava paikka jos 99% asukkaista pistettäisi vaihtoon

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1720
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1056
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1033
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe