Kysymyksiä nenäleikkauksessa käyneille

mietinnänalla

Olen menossa ensi syksynä nenäleikkaukseen ja haluaisin kysellä teiltä muutamia asioita, oon suht pelokas ihminen ja haluaisin kuulla paljon muiden kokemuksia ennen leikkausta. en ole aiemmin ollut missään leikkauksessa enkä nukutuksessa. tuntuu että ennen googlettamalla löytyi paljon enemmän aiheeseen liittyviä keskusteluita kuin nyt.. :)

Elikkäs:
1. Missä sinut leikattiin ja mitä tehtiin?
2. Kuinka pahoja turvotus ja mustelmat oli heti leikkauksen jälkeen?
3. Minkälainen olo leikkauksen jälkeen oli, oliko kipuja kauheasti tms ja kauan ne kesti?
4. Entäs kuinka nopeasti pahin turvotus ja mustelmat lähti?
5. Milloin nenä oli lopullisessa muodossaan?
6. Kuinka paljon vähintään tarvitsee sairaslomaa leikkauksen jälkeen? Varmaan tosi yksilökohtaista mutta miten oma saikkusi meni, pystyikö esim. viikon jälkeen kuvitellakkaan menevänsä töihin

18

1215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nenäleikkauksista

      "tuntuu että ennen googlettamalla löytyi paljon enemmän aiheeseen liittyviä keskusteluita kuin nyt.. :)"

      Sama huomio. Miksi kukaan ei kerro kokemuksistaan? Tiedoista olisi kovasti hyötyä leikkausta suunnitteleville.

      Omalla kohdalla uusintaleikkaus suunnitelmissa.

      Täällä on pitkä ketju aiheesta, mutta vanhimmat viestit jo vuodelta 2008, joten tuskin kaikilta osin enää ajankohtaista: http://keskustelu.ellit.fi/threads/nenaeleikkaus.1671021/

      • Nenäleikkaukseen

        Hei, saako kysyä miksi uusintaan.


      • nenäleikkauksista
        Nenäleikkaukseen kirjoitti:

        Hei, saako kysyä miksi uusintaan.

        Minulle tehtiin nenäleikkaus Suomessa jo useampi vuosi sitten. Lopputulos ei tyydytä, mutta meni pitkään ennen kuin oli uudet leikkausrahat kasassa ja vielä ongelmallisempaa, löysin paikan johon uskallan mennä. Tuota edellistä kommenttia kirjoittaessani lopullinen päätös oli vielä tekemättä - nyt se on tehty, ja leikkaus on reilun kahden viikon päästä. Ruotsissa.


      • idiootti123

        Hei! Minakin olen kaynyt konsultaatiossa useammassa maassa. Suomen "paras" vs Ruotsin "paras". Eroa oli kuin yolla ja paivalla - Ruotsin hyvaksi.:)

        Ruotsissa naytettiin ennen ja jalkeen kuvat lahes Jokaisesta toimenpiteesta. Kirurgi myos selitti toipumisprosessin, josta Suomessa ei selvennetty kaytannossa mitaan!! Nena nayttaa tosi erilaiselta leikkauksen jalkeen kuin 6kuukauden kuluttua. Kirurgi esitteli myos kaksi tapausta, joissa oli ollut komplikaatioita.

        Ruotsissa selvennettiin 20-30minuuttia miten toimitaan, jos tulee komplikaatioita ja miten komplikaatiotapaukset on hoidettu viikko kertomuksineen! Itse en rehellisesti edes nahnyt kuvissa mitaan vikaa, mutta kirurgi oli hyvin poissa tolaltaan yhdelle asiakkaalle aiheutuneesta pitkittyneesta turvotuksesta. Han sanoi, etta vaikka olisi maailmanparas, nenassa on aina mahdollisuus etta ruostoa kasvaa takaisin enemman kuin sita oli ennen leikkausta. Kirurgi oli tehnyt korjaukset, seurannut potilasta taman jalkeen erittain tarkasti kuukausia, ja esitellyt tulokset myos muille plastiikkakirurgeille. Han myos kuvaa jokaisen leikkauksen videolle, joten oman toimenpiteen voi varmaankin katsoa jalkikateen...


      • idiootti123

        Ainiin. Ja hinta oli pari tonnia vahemman kuin Suomessa... Itseasiassa jopa Norjassa taitaa olla halvempi leikkauttaa nena kuin Helsingissa. Hyvan kirurgin merkki on mielestani kuvat ennen-jalkeen seka se, etta haluaa seurata mita tapahtuu leikkauksen jalkeen kehittaakseen omaa osaamistaan. Taman kirurgin isa oli myos ollut plastiikkakirurgi.

        Kirurgi kertoi lisaksi, ettei leikkaa ennen kuin ihoni olisi taysin kirkas. Han kertoi tarkastavansa jokaisen potilaan ihon viikko tai kaksi ennen toimenpidetta. Koska asun Suomessa selkeat valokuvat tai toisen laakarin arvio kay. Kasvoissa ei saisi olla yhtaan aknea tai punoitusta, jos leikkaus kohdistuu paahan. Han selvensi, miten ihon kunto ja paksuus vaikuttaa nenaan.

        Nenakirurgiassa suurin riski on ymmartaakseni sokeutuminen. Plastiikkakirurgia on leikkaus, jossa kannattaa luottaa vain huippukoulutuksen saaneisiin henkiloihin. Ei kannata saastaa tuhatta euroa, jos riskina on loppu elaman traumat ja invaliditeetti.

        Suomen KELA korvaa myos Pohjoismaissa. Saan itse ks leikkauksesta jotain takaisin, koska sinukset jatkuvasti tukossa.


      • idiootti123

        Unohdin viela mainita, etta Ruotsin kirurgi tivasi pitkaan olenko ikina kayttanyt huumausaineita? En ole. Plastiikkakirurgisen toimenpiteen jalkeen ei koskaan elamassa saisi koskea minkaan sortin huumeisiin, tai tiettyihin laakkeisiin, koska leikattu alue voi menna kuolioon. *Myos vaarin leikattuna tama on mahdollista. Seurauksena voi olla jopa kuolema. Kuvat joita sain tastakin eteeni (ei koko kasvoilla) olivat pelottavia.


    • Leikattu

      1. Missä sinut leikattiin ja mitä tehtiin?
      -Tampereen Mehiläisessä, nenän ruston muotoilu puudutuksessa.

      2. Kuinka pahoja turvotus ja mustelmat oli heti leikkauksen jälkeen?
      -Turvotusta oli reilusti, mustelmia ei ollut.

      3. Minkälainen olo leikkauksen jälkeen oli, oliko kipuja kauheasti tms ja kauan ne kesti?
      -Tokkurainen olotila. Saattajan mukana pääsin lähtemään kotiin 2h operaation jälkeen. Kipuja oli jonkin verran, sellaista jomotusta. Sairaalasta saadut särkylääkkeet tulivat tarpeeseen.

      4. Entäs kuinka nopeasti pahin turvotus ja mustelmat lähti?
      -Pahin turvotus häipyi kuukaudessa.

      5. Milloin nenä oli lopullisessa muodossaan?
      -Operaatiosta on nyt 1,5 vuotta ja eiköhän tämä nyt ole lopullisessa muodossa. Vuoden verran menee, että iho ja rustot "asettuu paikalleen ".

      6. Kuinka paljon vähintään tarvitsee sairaslomaa leikkauksen jälkeen?
      -Lääkäri kirjoitti viikon sairaslomaa, mutta kannattaa ottaa omia lomia lisäksi, oma nenä oli melkonen perunanenä viikko toimenpiteestä, se turvotus....

      • Lisäätietoa

        Saako kysyä, kuka teki toimenpiteen Mehiläisessä ja oletko tyytyväinen lopputulokseen?


    • LeikkauksessaKäynytMies

      Minä kävin n. 5kk sitten Bulevardin Klinikalla, eli nenäni leikkasi Kaarlo Ståhlberg. Nyt vasta alkaa turvotus pikkuhiljaa hellittää ja alan näkemään lopullista tulosta, mikä vaikuttaa erittäin hyvältä. Multa madallettiin luuta ja lyhennettiin kärkeä, eli laaja leikkaus tehtiin.

      Nyt siis ainakin vaikuttaa hyvältä ja en malta odottaa että nenä asettuu ihan lopulliseen muotoonsa! Suosittelen Kaarloa.

    • Nenukka

      Te keille on tehty useampi nenäleikkaus niin mulla olisi kysymys. Onks teille tehty useampi leikkaus rustoihin tai luuhun, vai onko ne toiset tai kolmannet leikkaukset ollut vain pienempiä esim: sierainten kavennus? Se toimenpide tehdään ihan poliklinikalla eli ei mennä leikkaussaliin edes.

      Mulla on takana yksi "suuri" nenäleikkaus, rustoihin. En ole vieläkää tyytyväinen, mutta jostain syystä lääkäri ei halua tehdä minulle toista suurta leikkausta, eikä muovata rustojani. Lääkäri on siis itse kuulemma tyytyväinen nenääni. Kuulemma voisi enää vain hiukan kaventaa nenieni siipiä jos välttämättä tahdon.

      Onko muilla tälläsiä kokemuksia? Kannattaisiko minun käydä toisen lääkärin vastaanotolla kyselemässä asiaa? Vaikkakin sekin harmittaisi sillä pidän leikkaavasta lääkäristäni ja hän on taidokas. Ihanne tilanne olisi, että hän leikkaisi minut uudelleen.

      • Second_opinion

        Olen juuri käynyt toisessa leikkauksessa toisella kirurgilla, rustoa höylättiin kuten ensimmäisessäkin, sekä alaosaa ja kärkeä muotoiltiin. Lopputuloksesta en osaa siis vielä sanoa. Niin, mitäs oikeastaan kysyitkään? Ei kai kyse ole kirurgin tyytyväisyydestä vaan sinun, tietenkin menet konsultaatioon toiselle kirurgille jos et ole tyytyväinen tilanteeseen ja jos ensimmäisen toimenpiteen tekijän kanssa ei näytä pääsevän yhteisymmärrykseen.


    • nenälen

      Nosto

    • Plööt

      Kaarlo Ståhlbergille vaan konsultaatioon. En usko, että Suomesta löytyy pätevämpää nenäkirurgia.

      • aivanko_näin

        Jos Suomesta ei löydy pätevämpää nenäkirurgia kuin Kaarlo Ståhlberg, niin heikosti on asiat. Kävin hänen luonaan konsultaatiossa ja vastaus oli: "Tuskin mitään on tehtävissä". Takana oli vituralleen mennyt nenäleikkaus toisella kirurgilla Suomessa.

        Aluksi mietin että ei voi sitten mitään, tällaisena on kuljettava loppuelämä. Mutta sitten päätin kumminkin vielä yrittää. Vielä yhden pieleen menneen konsultaatiokäynnin ja lukuisten netin äärellä vietettyjen tuntien jälkeen onnistuin löytämään Tukholmasta kirurgin, jonka nenäleikkausten ennen-jälkeen-kuvat vakuuttivat. Hintataso halvempi kuin Virossa. Leikkaus oli viime vuoden huhtikuulla, ja kyllä kannatti käydä. Lopputulos hyvä, mutta ei vieläkään täydellinen, joten harkitsen vielä uutta toimenpidettä mutta samalla kirurgilla. "Tuskin mitään on tehtävissä" ei todellakaan pitänyt paikkaansa.


      • Nenukka

        Hei!! Olisin todella kiitollinen jos kerrot ketä sinut leikkasi ruotsissa!! Itekin saanut kaarlolta huonon tuomion. Ja nyt etsinnässä joku joka voisi minua auttaa! :) ennen ja jälkeen kuvat myös miellelläni voisin nähdä jos vain kuvia haluat lähettää. :D


      • Missäs

        Minä olisin myös!


      • Anonyymi
        aivanko_näin kirjoitti:

        Jos Suomesta ei löydy pätevämpää nenäkirurgia kuin Kaarlo Ståhlberg, niin heikosti on asiat. Kävin hänen luonaan konsultaatiossa ja vastaus oli: "Tuskin mitään on tehtävissä". Takana oli vituralleen mennyt nenäleikkaus toisella kirurgilla Suomessa.

        Aluksi mietin että ei voi sitten mitään, tällaisena on kuljettava loppuelämä. Mutta sitten päätin kumminkin vielä yrittää. Vielä yhden pieleen menneen konsultaatiokäynnin ja lukuisten netin äärellä vietettyjen tuntien jälkeen onnistuin löytämään Tukholmasta kirurgin, jonka nenäleikkausten ennen-jälkeen-kuvat vakuuttivat. Hintataso halvempi kuin Virossa. Leikkaus oli viime vuoden huhtikuulla, ja kyllä kannatti käydä. Lopputulos hyvä, mutta ei vieläkään täydellinen, joten harkitsen vielä uutta toimenpidettä mutta samalla kirurgilla. "Tuskin mitään on tehtävissä" ei todellakaan pitänyt paikkaansa.

        Kuka tämä kirurgi oli. Itsehän pilasin nenäni suomessa


    • LeikkauksessaKäynyt

      Kaarlo leikkasi oman nenäni reilu vuosi sitten. Erittäin tyytyväinen olen vaikka olihan tuo ihan järkyttävän iso raha mikä siihen piti laittaa. Juuri äsken katsoin vanhoja kuvia ja hyvä ettei silmät kostuneet kun vertasi nykyiseen. Yksi elämäni parhaita päätöksiä ehdottomasti!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe