Hoiva-avustaja

Hoiva-avustaja1

Hoiva-avustajia tulisi kouluttaa suuria määriä lisää hoiva-alalle!!!.

20

5976

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkeekanssa

      Miten pärjää rahallisesti pääkaupunkiseudulla hoiva-avustajan liksalla? Kuka suostuu tekemään kyseistä duunia?

      • siilimuori

        Millaisiin paikkoihin nykyisin otetaan hoiva-avustajoia ja millaiset pätevyysvaatimukset tuollaiseen työhön on? Ja mikä on toimenkuva?


      • ykkösvapaa

        Lähihoitaja joutuu tekemään säännöllisesti lääkehoidon osaamisen tentin. Kodinhoitajat, joita kotihoidossa on vielä, eivät joudu sitä tekemään. Eivät myöskään ns. hoiva- avustajat. Siitä voi sitten alkaa kyselemään, että montako kävijää siellä kotona tarvitaan (insuliinipistot, sc. – pistot, haavahoidot, lääkkeenjako dosettiin … vaikka suurin osa on jo AnJoilla jne..). Yleensä suurin syy niihin kotikäynteihin on se lääkehoidon varmistaminen pesujen ja aamupalan ym.. toimintojen ohella. Ja sitäkin voisi joku joskus kysellä, että kuinka moni tästä ylipäätään tietää. Sitä varmaan jokainen omainen ja asiakas odottaa että henkilö, joka ovesta käy ja kertoo olevansa kotihoidosta, hallitsee myös lääkehoidon. Ei se muuten ole aina ihan niin. Eikä se aina ole sen kodinhoitajan vika. Kun listalle sattuu ja jaetaan siinä taas kerran sitä poissaolijan listaa, niin aamujaossa muut huutelee; olethan sinä sen aiemminkin tehnyt monta vuotta, vaikka tämä kodinhoitaja vähän pyristelisi (tietäisi vastuunsa). Eipä siinä pyristely auta. Hmm..
        Valmistuin lähihoitajaksi vähän aikaa sitten (suuntautuminen vanhustyöhön). Vielä vuosi sitten kuvittelin, että asiat menee niin kuin opiskellaan. Tehtäviä, tutustumista, ohjausta siellä kotona tai ns. laitoksessa …. Olin todella innokas ja muistin kaiken oppimani. Ja olin jo muutenkin jollakin tavalla kypsä ja halukas tekemään työtä ikäihmisten parissa.
        Päädyin sitten kotihoitoon. Työ kotihoitotehtävissä on jo nyt ns. kylmettänyt minut. Ja ihan oikeasti olen se tyyppi kadulla joka näpyttelee siihen ”älypuhelimeen” käyntiä asiakkaan luona ja tutkimista siitä mitä seuraavan asiakkaan luona tehdään…
        Joskus. Kun on aikaa, on todella mielenkiintoista kuunnella asiakkaiden kertomuksia eletystä elämästä. Kuvat kirjahyllyssä kertovat jo niin monta tarinaa. Yleensä minua liikuttaa ne nuoruuden kuvat. Mietin siinä joskus miten monta tarinaa …lapset /lapsenlapset ….jne …en kysele. Olen kuuntelija… Tarinaa riittää. Jutellaan. Toivotetaan tervetulleeksi uudestaan. Oli mukava käydä.
        Olen vähän pohtinut että en ehkä jatka kotihoidossa – alan turtua kaikkeen mitä näkee – ei vastaa sitä ajatusta minkä vuoksi opiskelin tähän ammattiin. Ja se vielä, etten ole ollut koskaan näin aliarvostetussa hommassa, kuin kotihoito on. En oikeasti viitsi vastata muuta kuin ympäripyöreää, kun kysellään mitä nykyisin teet. Taidan vaihtaa jollekin toiselle sektorille. Omaisille se, että en ole kodinhoitaja joka siivoilee teidän kahvikutsujen ym. jälkiä kun käytte tapaamassa omaistanne. Hoivaan/ hoidan/ohjaan asiakasta tapauskohtaisesti. Teen työtä HoPasun mukaan.
        Tuli vähän pitkä. Mutta tulipahan sanotuksi. Uskon että moni, joka tätä työtä tekee ainakin osaltaan jakaa nämä tuntemukset. Se vielä aloittajalle. Ei se ole se palkka. On monta hommaa mistä vetää paljon parempaa liksaa. Ei kannata opiskella lähihoitajaksi tai hoiva-avustajaksi pelkän rahan toivossa… tulet pettymään.


    • miksikömukapitäisi

      Miksi? Suomessa on satsattu todella paljon taloudellisia resursseja sairaanhoitajien ja lähihoitajien kouluttamiseen viimeisen kymmenen - viidentoista vuoden aikana, joten miksi kuntien pitäisi palkata hoiva-avustajia eikä niitä, joilla on koulutus terveydenhuollon alalle?

      • oikeassaoot

        Hoiva-avustajien vuoden koulutus on eurojen tuhlausta. Nykyään on paljon hoitajia työttöminä, koska Suomi säästää minkä ehtii sillä sektorilla. Eläkkeelle siirryttäessä siirretään työntekijöitä paikasta toiseen, eli erittäin harvoin edes haetaan mollissa uutta työntekijää. Jos haetaan, hakijoita on useampi kymmen yhteen toimeen.
        Hoiva-avustajille ei kuulu minkäänlaista lääkehoidollista jaksoa, eivätkä he tule olemaan sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön nimikkeen alla.
        Potilasturvallisuus kärsii suuressa määrin. Vastaako Valvira tulevien avustajien työpanoksesta?!


      • miksikömukapitäisi

        Kiinnostaa minuakin juuri tuo mistä puhut ja siksi edellä kommentoinkin tähän keskusteluketjuun, että ollaanko Suomessa siirtymässä johonkin korruptio- tilastoissa Venäjän tai kehitysmaiden malliin, jos muka rikkaalla Suomen yhteiskunnalla ei ole "varaa" ( mikä ei pitäne paikkaansa) palkata hoitoalan henkilöstöön lisää henkilöitä, joilla on sen alan virallinen koulutus, vaikka on ilmeistä että lisää henkilökuntaa tarvitaan sekä vanhustenhoidon hoivakoteihin, että kodeissaan asuvien kotihoidon kuntalaisten (en käytä sanaa "asiakkaat" siinä yhteydessä, kun maassa on lait) auttamiseen...

        En ymmärrä minäkään, että mikä järki siitä olisi, että jos kaikki esim. pitkäaikaistyöttömät "lyhythoivaalakoulutettaisiin" hoiva-alan avustajiksi pesemään vanhusten hoitolaitoksiin pyllyjä ja siistimään rikkalapioilla käytäviä. Toki järkeni kyllä sanoo asianlaitaan sen, että siitä tienaa lisää tämän yhteiskunnan kovapalkkaiset virastovirkailijat, joiden palkat on sitä suuruusluokkaa, että yhden suorittavan portaan työntekijän palkalla ei makseta tämän ison byrokratiakoneiston läskiperseiden palkkoja; kohta enää kun tää yhteiskunta on muuttumassa huonoon suuntaan. Sanoisinko kuitenkin, että on surkealla tolalla, jos esimerkiksi minkä tahansa huonokuntoisen vanhuksen kotiuttamiseen terveyskekuksesta tms. jne. hoitavasta sairaalasta vaaditaan 1.) fysioterapeutin, 2.) sairaanhoitajan, 3.) sen välttämättä koskaan edes potilasta tavanneen "hoitavan" lääkärin ja 4.) vielä jonkun muun hoitoviranomaisen lausunto. Siinä kun voi jo laskea, että kuinka moni taho on palkassaan riippuvainen JULKISESTA SEKTORISTA tässä p*skan kokoomuskilpailutus- yksityistämisyhteiskunnassa....

        Joku järki siis yhteiskunnan osalta vanhustenhoitoon. Lait määräävät, että maan kansalaiset ovat oikeutettuja palveluihin. Riippumatta siitä, että ovatko miten sairaita tai terveitä tai mitä vain sitten ovatkaan.


      • Anonyymi

        Minulla on Hoiva-avustajan koulutus, suorittanut ammattitutkinnon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on Hoiva-avustajan koulutus, suorittanut ammattitutkinnon.

        Mulla ei ole enkä halua sellaista. Olen avustanut kahtakin vanhaa rouvaa heidän kotonaan. Lääkkeet ovat olleet dosetissa ja olen sieltä antanut heille. Minkä verran olet tehnyt näitä töitä? Minkä ikäinen olet?
        Ite olen -60v ja asun maaseutumaisessa kaupungissa, en pk-seudulla. Laxoberonin ruuttaus tiedät minne on ollut se lähihoitajamaisin homma.


    • silläviisiin

      Suurin ongelma ei olekaan työntekijöiden puute, vaan puute palkanmaksajista.

      • miksikömukapitäisi

        Niin mutta jos ja kuten on valtio on se palkanmaksaja, kuten esimerkiksi "hoiva-apulaisten" tai sairaanhoitajien tai lähihoitajien palkkauksessa (kunnat toki välillisesti, mutta kaikki julkisen sektorin työsuhteet ovat valtion bkt- pussista), on aivan turhaa puhua, että siihen tarvittaisiin "palkanmaksajia". Kaikki tän maan taloustilanteen tietävät tietävät sen. Suomi tosin ei ole köyhä, kuten moner poliitikot väittävät.

        En koskaan käytä akateemista kieltä näillä nimettömillä palstoilla näitä nimettömiä saitille reisteröitymättömän tekstejäni tänne keskustelupalstalle Suomi24 postatessa, koska kukaan ei sitä retoriikkaa kuitenkaan koskaan tajuaisi, enkä mene siten myöskään tilastotieteen faktoihin koskaan missään, mutta oma näkökantani on se, että Suomessa on niin ylipaisunut byrokraattinen hallintokoneisto, että se tässä maassa maksaa jos mikä, ja lisäksi vaikka jo sekin tiedettiin että se on ylipaisunut hallintokoneisto, sen jälkeen oikeistohallitus tunki asiaan vielä yksityistämisintonsakin, mistä en halua edes tietää miten paljon on korruptio lisääntynyt yksityisyritysten "auttamisessa" muka julkisen sektorin toimijoina....

        Totuus on se, että suurinpiirtein varmaan kehitysmaissakin lääkäriin pääsee nopeammin kuin vähävarainen kansalainen Suomessa. Ja nykymittapuulla ihminen on vähävarainen jokainen tottakai, jos ei mieluummin käytä yksityistä sektoria kuin julkista, ja yksityisen käyttämiseen pitää olla työterveyshuolto ja vähintään 5000 euroa kuukausitulot. Tän maan päättävät poliitikot sen kun kävelee lääkäriin, ja lääkäri palvelee puolessa tunnissa. Ei ne tajua sellaista, että joku vaikka vanhus voi joutua koko ikänsä odottamaan hoivakotipaikkaa,kun yhteiskunnan ahneet tietää että tyyppi on niin varakas, että ei ole sosiaalihuollon varassa, mutta ei niin rikas, että palvelut ostettaisiin yksityisiltä tuottajilta. Ja lääkäriliitto valvoo, että vaan mahdollisimman vähän pääsisi toimjoiksi ja kouluttautumaan sille alalle.Veronmaksajiksi silti nekin vanhuksert on tän maan ahneille kelvanneet ja olivat varmaan kivoja niin kauan, kun verot juoksi,että mikä lie ryhmä tai pahimmassa tapauksessa YKSITYISYRITYS sai niiden alaikäisistä asti eläkeikään työskennneiden veroista palveluita. Oma jo edesmennyt rakas isoisäni työskenteli 12- vuotiaana kengänkiillottajana, menepäs kysymään nykykakaroilta, että hei kiinnostaiskos sua osallistua perhees elatukseen kiillottamalla rikkaiden kenkiä kadunkulmassa. Silloin niistä asioista ei valitettu, kun ei ollut sosiaaliturvaakaan. Sama isoisäni näki sodat, kouluttautui myöhemmin ja viimeiset vuotensa makas hoivalaitoksessa maksaen 80% tuloistaan, jotta henkilökunta saa palkkansa: no onneks ateriat oli kohtuullisen inhimillisiä, joskin laitosruokaa.

        Se yhteiskunnallinen urputus siitä, että jos muka ei "voida" palkata kuntiin lisää terveydenhuoltohenkilöstöä, se on sontaa, se on politiikkaa ja erittäin ahnetta politiikkaa, se. Itse jos sairastuisin, toivoisin varmaan kyllä, että mua hoitaisi joku terveydenhuollon alan koulutettu, eikä mikään esim. kadulta revitty mikä tahansa hampuusi kadunkulmasta.


      • silläviisiin

        Siinäpä se. Ihan eri asia miten ne rahat jakautuu. Nyt ne on jaettu niin, ettei riitä hoitajia jokaisen tarpeeseen. Epäilen vahvasti etteivät päättäjät millään kokoonpanolla saa asiaan sen suurempaa parannusta. Aina on otettava niin hyvä- kuin huono-osaisiltakin.
        Mitä tulee yksityisen ja julkisen puolen "rahastuksen" eroihin, ei asia ole niin mustavalkoinen. Toisinaan yksityinen tulee asiakkaalle halvemmaksi. Yksityistä voi työllistää esim. 4h kerralla ruuhka-aikaan, mutta julkisella puolella töitä pitää löytyä koko työpäivän mitalle.


      • xxxlllxxx
        miksikömukapitäisi kirjoitti:

        Niin mutta jos ja kuten on valtio on se palkanmaksaja, kuten esimerkiksi "hoiva-apulaisten" tai sairaanhoitajien tai lähihoitajien palkkauksessa (kunnat toki välillisesti, mutta kaikki julkisen sektorin työsuhteet ovat valtion bkt- pussista), on aivan turhaa puhua, että siihen tarvittaisiin "palkanmaksajia". Kaikki tän maan taloustilanteen tietävät tietävät sen. Suomi tosin ei ole köyhä, kuten moner poliitikot väittävät.

        En koskaan käytä akateemista kieltä näillä nimettömillä palstoilla näitä nimettömiä saitille reisteröitymättömän tekstejäni tänne keskustelupalstalle Suomi24 postatessa, koska kukaan ei sitä retoriikkaa kuitenkaan koskaan tajuaisi, enkä mene siten myöskään tilastotieteen faktoihin koskaan missään, mutta oma näkökantani on se, että Suomessa on niin ylipaisunut byrokraattinen hallintokoneisto, että se tässä maassa maksaa jos mikä, ja lisäksi vaikka jo sekin tiedettiin että se on ylipaisunut hallintokoneisto, sen jälkeen oikeistohallitus tunki asiaan vielä yksityistämisintonsakin, mistä en halua edes tietää miten paljon on korruptio lisääntynyt yksityisyritysten "auttamisessa" muka julkisen sektorin toimijoina....

        Totuus on se, että suurinpiirtein varmaan kehitysmaissakin lääkäriin pääsee nopeammin kuin vähävarainen kansalainen Suomessa. Ja nykymittapuulla ihminen on vähävarainen jokainen tottakai, jos ei mieluummin käytä yksityistä sektoria kuin julkista, ja yksityisen käyttämiseen pitää olla työterveyshuolto ja vähintään 5000 euroa kuukausitulot. Tän maan päättävät poliitikot sen kun kävelee lääkäriin, ja lääkäri palvelee puolessa tunnissa. Ei ne tajua sellaista, että joku vaikka vanhus voi joutua koko ikänsä odottamaan hoivakotipaikkaa,kun yhteiskunnan ahneet tietää että tyyppi on niin varakas, että ei ole sosiaalihuollon varassa, mutta ei niin rikas, että palvelut ostettaisiin yksityisiltä tuottajilta. Ja lääkäriliitto valvoo, että vaan mahdollisimman vähän pääsisi toimjoiksi ja kouluttautumaan sille alalle.Veronmaksajiksi silti nekin vanhuksert on tän maan ahneille kelvanneet ja olivat varmaan kivoja niin kauan, kun verot juoksi,että mikä lie ryhmä tai pahimmassa tapauksessa YKSITYISYRITYS sai niiden alaikäisistä asti eläkeikään työskennneiden veroista palveluita. Oma jo edesmennyt rakas isoisäni työskenteli 12- vuotiaana kengänkiillottajana, menepäs kysymään nykykakaroilta, että hei kiinnostaiskos sua osallistua perhees elatukseen kiillottamalla rikkaiden kenkiä kadunkulmassa. Silloin niistä asioista ei valitettu, kun ei ollut sosiaaliturvaakaan. Sama isoisäni näki sodat, kouluttautui myöhemmin ja viimeiset vuotensa makas hoivalaitoksessa maksaen 80% tuloistaan, jotta henkilökunta saa palkkansa: no onneks ateriat oli kohtuullisen inhimillisiä, joskin laitosruokaa.

        Se yhteiskunnallinen urputus siitä, että jos muka ei "voida" palkata kuntiin lisää terveydenhuoltohenkilöstöä, se on sontaa, se on politiikkaa ja erittäin ahnetta politiikkaa, se. Itse jos sairastuisin, toivoisin varmaan kyllä, että mua hoitaisi joku terveydenhuollon alan koulutettu, eikä mikään esim. kadulta revitty mikä tahansa hampuusi kadunkulmasta.

        "oma näkökantani on se, että Suomessa on niin ylipaisunut byrokraattinen hallintokoneisto, että se tässä maassa maksaa jos mikä" olet takuulla oikeassa! Kun sitten pitää vähentää väkeä tai säästää palkoista, niin mistä aloitetaan? Juuri sieltä varsinaisten töitten tekijöistä.

        Kyllä niitä 'avustajia' silloin piisaa, jos jokin byrokraatti ei mielestään ehdi kaikkea, ei käydä kaikissa kissanristiäisissä eikä palavereissa. Byrokraatti tarvitsee sihteerejä, jotka tekevät aikataulut, laativat puheet jne. Jos mennään tuonne ylimmille portaille, niin nämä herrat pistäytyvät turhan usein Brysselissä kuvattavina, onpa kiva jos pääsee ihan Merkelin viereen, sitten voikin lähteä pois seuraavalla koneella. Mitä siellä päätettiin vai saatiinko mitään aikaan, tuskin.


    • kokemustaon

      Noihin avustaviin tehtäviin pääsee kyllä ilman koulutusta, mutta palkka on siinä 1200 euroa. Ei se oikein innosta kun menee työmatkoihin, työ on vastuullista ja elää pitää.

      • Kelpaisiminulle

        Tuokaa filippiineiltä tyttöjä ja majoittakaa suoraan vanhusten luo, hoituu koti ja vanhus tai useampi. Minimipalkka, vuokraa tms. ei mene, kun vanhus maksaa ja myös taksan mukaisen hoitopalkkion kunnalle.


      • Kelpaisiminulle kirjoitti:

        Tuokaa filippiineiltä tyttöjä ja majoittakaa suoraan vanhusten luo, hoituu koti ja vanhus tai useampi. Minimipalkka, vuokraa tms. ei mene, kun vanhus maksaa ja myös taksan mukaisen hoitopalkkion kunnalle.

        Niitähän "tuotiin", eivät viihdy kylmässä Suomessa ja erittäin raskaassa työssä. Lähtevät muualle. Filippiiniläisetkin liittyvät tehyyn tai superiin ja silloin ainakaan palkka ei ole minimipalkka ja eivät tule suostumaan siihen. siis jos on koulutus.

        Mitä tarkoittaa taksan mukainen hoitopalkkio?


      • Kelpaisiminulle

    • Jäärätär

      Ei tule kouluttaa hoiva-apulaisia! Ymmärtääkseni avustaja ei saa edes silmätippoja tiputtaa! Saako sitten laittaa kipugeeliä tms paikkoihin, joihin ei itse yllä? Mitä noissa koulutuksissa jäkätetään viikkokausia? Kai keski-ikään elänyt ihminen osaa jo arkijutut kuten pyykit ja arkisiivoukset, jopa pesulla käynnit? Pukeutumisesta puhumattakaan.
      Jos palkka on surkea alta pari tonnia, miksi kukaan olisi kiinnostunut koulutuksesta? Samantien voi mennä metallialan koulutukseen ja tienaa paremmin. Noi koulutukset on tyhmien vedätystä.

    • hoitakaa

      Mielestäni pitäisi kouluttaa ja syy tähän on se, etteivät lähihoitajat suostu tekemään kodinhoidollisia töitä., ovat olevinaan niin korkeasti koulutettuja. Hoiva-avustajan koulutus on osa lähihoitajan tutkinnosta ja heidän koulutukseensa ei kuulu lääkehoito. Tuosta palkkauksesta sen verran, että yksityisen sosiaalipalvelualan tes:n mukaa hoiva-avustajat kuuluvat ryhmään G 14 pääkaupunkiseudulla ja lähihoitajat ryhmään G 18. G 14 vähimmäispalkka on 1751,63 ja G 18 on 1891,99. Oikeastaan ei palkkaero ole kovinkaan suuri. Osa kotihoidon asiakkaista tarvitsee vain kodinhoidollista apua ja siihen hoiva-avustajat ovat omiaan, lähihoitajat kun yrittävät siirtyä epätoivoisesti sairaanhoitajien reviirille ja omia työtehtäviä joihin ei heillä ole kunnon koulutusta. Ettei vaan kävisi niin, että lähihoitajat syövät itseitsensä ulos hoito-alalta ja huomaavat, ettei heitä tarvita ja kohta on vain sairaanhoitajia ja hoiva-avustajia. Itse en ole koulutukseltani terveydenhuollon ammattilainen, vaan sivustaseuraaja.

      • retertertrt

        Pieni osa kotihoidon asiakkaista tarvitseekin vain kodinhoidollista apua - aika vähän heitä on enää tällä hetkellä. Valtaosalle mene vähintään tippoja, laastareita, tukisidoksia, tukisukkia, pistoksia jne. Monella on pitkäaikaisia haavahoitoja ympäri kehoa. Itse tekisin mielelläni "pelkästään" kodinhoidollisia hommia kotihoidossa, mutta tällaisia perushommia ei paljoa enää ole.Eikä tulisikaan olla, koska laitokset kotiuttavat nykyään vaativahoitoisia asiakkaita. Ja ei, ei todellakaan kiinnosta mitkään sairaanhoitajan reviirit, se homma ei ole sen hohdokkaampaa. Päin vastoin lähihoitajat j-o-u-t-u-v-a-t ottamaan sairaanhoitajan tehtäviä, koska heitä ei kotihoidossa ole. Lisää työntekijöitä pikemminkin tarvittaisiin kotihoitoon. Jos tällaisia hoiva-avustajia olisi, asiakkailla ramppaisi solkenaan eri henkilöitä. Aamulla tulee puuronkeittäjä, laastarin/tippojen laittaja vartti sen jälkeen jne. Mitä järkeä ? Nyt jo homma on aikamoista karusellia.


      • kakkosvapaa

        Peukkuja nimimerkille ”retertertrt”. Se on juuri noin. Ja nimimerkille ”hoitakaa” suosittelen tutustumista sivustolle http://www.oph.fi/download/124811_SoTe.pdf ja lue ihan ajatuksella kohta 4.11.1.3 Vanhusten kotihoito ja huolenpito. Eiköhän se pidä sisällään myös ne hoiva-avustajan tehtävät? Käytännössä näin on. Tuli vain mieleen se noissa hoiva-avustaja jutuissa, että mitkä ovat pääsyvaatimukset, motiivit tehdä työtä ikäihmisten parissa, sisäistävät opinnot ja onko se työvoimapolitiikkaa - pitkäaikaistyöttömät jne.. Ymmärrän kyllä sen huolen esim. liittojen puolelta mihin ollaan menossa. En ihan oikeasti suosittele alaa, jos ei ole kiinnostunut laajemmin ikäihmisten hyvinvoinnista.
        Ps. Nyt kun pääsee kommentoimaan muitten juttuja, niin oli aika hauska tuo nimimerkin
        ” miksikömukapitäisi” ” En koskaan käytä akateemista kieltä näillä nimettömillä palstoilla näitä nimettömiä saitille reisteröitymättömän tekstejäni tänne keskustelupalstalle Suomi24 postatessa, koska kukaan ei sitä retoriikkaa kuitenkaan koskaan tajuaisi, enkä mene siten myöskään tilastotieteen faktoihin koskaan missään”.
        Vähän nauratti. Suosittelen nimimerkille vähän kielenhuoltoa ja tekstin jaksottamista niin, että sitä jaksaa lukea.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe