Porvareiden suuri puhallusyritys

Työ (Arbeit) on ollut porvarin keppihevonen jo hamasta historian hämärästä. Tai itse asiassa keppihevonen on liian mieto ilmaus, koska kysymyksessä on juhta, aasi, jonka tekemästä työstä porvari pysyttelee hengissä. Ilman tämän aasin kannattelua porvari todennäköisesti kuolisi pystyyn sormi suussa. Kuolinsyyksi todettaisiin yksinkertaisesti nälkäkuolema.

Porvarin rooli taloudessa on lohkaista rahavaroistaan sellainen osuus erilaisten laitteiden ja vehkeiden pystyttämiseen, joilla turvataan paitsi porvarin päivittäinen toimeentulo, niin myös jo olemassa olevan rahakasan kasvattaminen. Rahakasa kasvaa siten, että työläisen palkasta pidätetään mahdollisimman suuri osuus niin sanottuna korvauksena sijoitetulle pääomalle. Kommunistit puhuvat mielellään riistosta. Paitsi työläistä, porvari riistää myös muita intressenttejä: asiakkaita ja työelämän ulkopuolista väestöä. Erityisesti juuri köyhät ja työelämästä syrjässä olevat ovat porvarin hampaissa, koska porvarillisen logiikan mukaan ilman riistoa ihminen ei ole niin sanotusti tuottava ihminen.

Eipä siis ihme, että tulevia porvarillisia hallituskaavailujakin tehdään sillä mielellä, miten köyhiltä saataisiin siirretyksi jälleen rahaa porvareille. Porvari Benin kaapista tulo asiassa on yksi kirkkaimmista ja tyypillisimmistä aikaansaannoksista porvarismin historiassa. Näin tyhmää listaa tuskin on kuitenkaan nähty viimeisten parinsadan vuoden aikana.

Siksi porvareita ei tulevissa vaaleissa pitäisi päästää valtaa lähellekään, sillä tiedossa ei ole muuta kuin yritys suureksi kaappaukseksi köyhiltä rikkaille. Porvarithan ovat jo pitkään mesonneet ylisuurista julkisten menojen leikkaustarpeesta ja samaan aikaan verotuksen keventämisestä. Tämä merkitsee, että juuri köyhiltä leikataan ja rahat siirretään verohelpotusten myötä suurituloisille. Prosenttikaavalla lasketut helpotukset siirtävät rahat juuri ja nimenomaan porvarillisiin taskuihin.

Eikä yksin Kokoomus ole tässä juonessa mukana, vaan myös EK, joka fasadi porsaanpunaisena on jälleen vetämässä omaan pussiin. Edellisen kerranhan EK sai tahtonsa läpi, kun yhteisöveroa alennettiin. Sen jälkeen pörssikurssi onkin kohonnut kuin raketti ja verorahat ovat virranneet kohisten ökyporvareiden pohjattomiin rahasäkkeihin.

Toinen hyväkäs on Etla, tuo kapitalistisen aatemaailman trollitehdas tai lietso, millä vertauskuvalla sitä nyt osuvimmin kuvaisikaan, joka on puolestaan keksimässä lisää veroja ja lisää kapitalismia tähän keskustalaiseen maailmaan, johon nämä suuren maailman kotkotustyyppiset ismit ja aatteet eivät kerta kaikkiaan sovi.

Asuntotuloveron saa Etla maksaa ihan itse omista toimitiloistaan ja virkailijoidensa asunnoista, jos heidän asuntonsa kerran tuloa tuottavat. Muussa tapauksessa olisi suotuisaa pitää möly niin sanotusti mahassa. Ja jotta Etla hyödyttäisi työvoiman liikkuvuutta, paras ratkaisu olisi lopettaa koko laitos. Liikkuvuuttahan se on lakkautetusta työpaikasta poistuminenkin.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllähän tuota riistotonta kommunismia on kokeiltu monessa maassa ja pitkän aikaa. Muistini mukaan missään ei siihen kyllä ole siirrytty vapailla ja rehellisillä vaaleilla, vaan aina väkivaltaisesti. Eikä tuo järjestelmä ole enää missään onnistunut.

      Joten johonkin sitä porvaria tarvitaan kun metsästämällä ja kalastamalla kuolisi suurin osa maailman väestä nälkään. Ei ehkä huono asia sekään, mutta sitä ennen käytäisiin kuitenkin sotia, joissa ne heikoimmat sortuisivat.

      Ahneus parempaan on ollut kuitenkin merkittävä osa maailman kehitystä. Demokratian ja politiikan pitää vaan huolehtia siitä, että se pysyy kontrollissa ja kohtuulisena. Suomessa aina 90-luvun lamaan asti asia oli aika hyvin hallinnassa, laman jälkeisessä nousukaudessa johtajat ensimmäisinä unohtivat kohtuuden ja vallalle tuli silkka ahneus. Sitä ei hallituksemme ole erityisesti edes yrittäneet hillitä.

      • 90 -luvun laman jälkeen tosiaan pullon, siis kapitalismin, henki pääsi ikään kuin irti. Koko suomalaisuuden identiteetti tavallaan menetettiin ja Suomesta tuli länsimaisen kapitalismin enemmän tai vähemmän onnistunut klooni. Suomi muuttui eri suuntaan säntäileväksi, atomistiseksi yhteiskunnaksi, kuten perinteiseen kapitalismiin kuuluukin.

        Tuskin kehitykseen kapitalismia tarvitaan. Järkevä toiminta riittää tähän vallan mainiosti. Sosialismin niin kutsuttu romahduskaan tuskin aiheutui sosialismista sinänsä, vaan tyhmästä ja järjenköyhästä toimintatavasta. Yhtä hyvin voi kapitalismikin romahtaa, jos asioita organisoidaan ja johdetaan huonosti.

        Esimerkki Kreikasta kertoo kuinka kapitalistit onnistuivat sotkemaan asiat ja kuinka nyt sitten on pantu sosialistit korjaamaan tilanne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      26
      4553
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      218
      2410
    3. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      42
      1895
    4. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      18
      1714
    5. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1691
    6. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      180
      1365
    7. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      51
      1194
    8. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      56
      935
    9. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      136
      932
    10. Ohhoh! Robert Helenius yllättää - Näin hän vastaisi Tanssii Tähtien Kanssa -kutsuun: "Ura..."

      Robert Helenius olisi kyllä komea näky TTK-parketilla vai mitä olet mieltä? Ja olikos se Viivi Pumpanenkin jo siellä...
      Suomalaiset julkkikset
      9
      921
    Aihe