Olut = huono fiilis, töhnä.
Punaviini = hyvä fiilis, ei töhnää niinkään paljon.
Olut huono päivä = hirvee olo
Mikä tekee eron? Viinissä on sulfiittija, alkoholiprosentti tietenkin eri. Muuta en keksi. Kirkkaista tulee sitten sellainen hyvin "terävä olo" minulle. Puhutaan paljon punkun terveysvaikutuksista, että Ranskassa sydäntauteja vähemmän, koska punkku vaikuttaa vereen, ilmeisesti siihen miten suonet kalkkeutuu. Lapset toki sairastaa niissä maissa maksakatarria yllättävän paljon, koska juomakulttuuri on mikä on.
Mikä on se tekijä eri alkoholijuomien välillä?
Olut vs. punaviini?
4
1473
Vastaukset
- cheersie
Kannattaa aina ottaa toisellekin jalalle, niin huonot fiilikset kaikkoaa.
- 5b5yb5yb5b
Mua taas punaviinin maistaminenkin alkaa öklöttää ja jos juon enemmän (muutama lasi), jo siitä tulee huono olo.
- willeukonruokasaarna
if (valkoviini == päänsärky) {
juo(absinttia);
} - Likuri
Absintti on lapsellista lilliä joka on tarkoitettu niille joiden makuaisti on hyvin rajallinen.
Punaviinin terveysvaikutukset ovat hyvin rajalliset ja määrä jolloin vaikutukset ovat positiivisia on hyvin pieni, lasi päivässä, muuten pitkäaikaisvaikutukset ovat - merkkisiä.
Toisaalta oluella ei ole positiivista aluetta lainkaan, niin vähän olutta ei kukaan juo, että se terveysvaikutukset olisivat positiivisia. Ranskassa on paljon terveysongelmia jotka johtuvat alkoholista - en tiedä mistä juttu Ranskalaisten terveydellisistä elämäntavoista on saanut alkunsa.
Jos pitää valita alkoholi jolla on vähiten haittavaikutuksia - punaviini lienee paras vaihtoehto - tosin määrän pitää olla max yksi lasi päivässä. Sulfaatit/sulfiitit eivät ole punaviinissä sen takia, että ne olisivat terveysvaikutteisia - päinvastoin moni saa lieviä tai jopa pahempia allergisia oireita ko rikkiyhdisteistä. Rikkiyhdisteitä käytetään viinin säilymisen takia - tappaa mikrobitoimintaa viinistä - ei hyvä juttu. Kannattaa kokeilla luomupunaviinejä - niissä on lisä/vierasaineita muita viinejä vähemmän.
Punaviinin terveysvaikutukset perustuvat siihen, punaviinistä löytyy varsinkin flavonoideja ja antioksidantteja joita ei juurikaan muista alkoholeista löydy.
Alkoholi nostaa sykettä ja laskee verenpainetta - kun määrät ovat sopivan pienet auttavat hieman sydän ja verisuonitautien osalta. Tämä ei tarkoita sitä, että alkoholia pitäisi nauttia joka päivä - ei pidä, haittavaikutukset ovat silloin hyötyjä suuremmat. Suuremmat määrät voivat altistaa esimerkiksi sydämen ja maksan sairauksille sekä muille terveysongelmille. Niiden on todettu kasvattavan muun muassa syöpäriskiä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406963
- 323928
- 453310
- 402909
- 172696
- 372228
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392000