Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jatkuva uupumus

5778891

Nukun yössä keskimäärin 8 tuntia. Väsymys alkaa yleensä päivällä, klo 14 paikkeilla ja jatkuu koko loppupäivän. Taukoja väsymykseen voi tulla syömisen jälkeen ja olo on jonkin aikaa energisempi, mutta ei pitkään. Joskus syömisen jälkeen väsymys pahenee huomattavasti.
Välillä väsymys tuntuu lähinnä fyysiseltä uupumukselta, joka ulottuu koko kehoon sormenpäitä ja kasvoja myöten. Henkinen uupumus tulee kuitenkin aina jollain asteella muassa.
Jos rasitan kehoani esimerkiksi suhteellisen kevyellä kahvakuulatreenillä tai ihan vain pienillä sarjoilla punnerruksia ja vatsalihasliikkeitä, väsymys on seuraavina päivinä pahempi ja keho palautuu hitaasti.

Ei kai tämä aivan normaalia ole?

82

3473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 31vMies

      Oletko ollut viime aikoina muuten kipeä? Flunssaa, kuumetta, kurkkukipua, yskää?

      • 5778891

        En, tällaista väsyneisyyttä on jatkunut melko pitkään. Välillä olo on aivan verrattavissa siihen lihasväsymykseen jota ilmaantuu flunssan yhteydessä, sellainen "tulehtunut" ja rasittunut olo, mutta ilman lämpöjä toki.


      • 31vMies

        Itse olen kärsinyt nyt 1,5 vuotta Mykoplasmasta, ja tämä aiheuttaa poikkeuksellista väsymystä jatkuvasti. Väsymystä aiheuttavia sairauksia on kuitenkin olemassa niin paljon, että kannattaa varmasti keskustella lääkärin kanssa asiasta.


      • 101101010

        Teetkö mitään päivisin. Harrastatko liikuntaa. Juotko vettä.

        Itse olen huomannut, että eniten väsyttää silloin kun ei tee mitään.

        Mutta tietysti voi olla jokin muukin, kuten edellä mainittu.


      • Eipäsjuu
        5778891 kirjoitti:

        En, tällaista väsyneisyyttä on jatkunut melko pitkään. Välillä olo on aivan verrattavissa siihen lihasväsymykseen jota ilmaantuu flunssan yhteydessä, sellainen "tulehtunut" ja rasittunut olo, mutta ilman lämpöjä toki.

        Kysymyksessä voi olla henkinen väsymys, eli sinulta puuttuu virike toimiin töissä tai kotona. Kun päivät ovat toistensa kaltaisia, eikä mitään uutta, tulee passiivinen olotila, joka ilmenee väsymyksenä. Tarvitset adrenaliinia virikkeistä.


      • Pointti

        Hyvä pointti. Usein ei tajuta mielihyvän ja aktiivisuuden vaikutusta väsymysoireisiin. Kun on hyvä mieli, niin jaksaa paremmin niin töissä kuin kotonakin.


      • Puolensa

        Itse uuvun, jos olen kokoajan menossa. Tarvitsen välillä "luppoaikaa" olla vain, ja erityisesti itsekseen täytyy myös saada välillä olla. Akut latautuu parhaten siten. Mut yksilöllisiä nämä tällaiset. Hyvä seura myös tervehdyttää, kun ei ota ihmissuhteista suoritetta.

        Tulee mieleen, josihmisellä on ylikunto liiallisen treenaamisen seurauksena, eikö juuri silloin voi olla jotenkin "tulehtunut olo", kuten ap ylempänä mainitsee. Henkinen uupumus taas voi johtua ylikuormituksesta töissä tai henk. koht. elämässä, jos on kovinkin on rankkaa. Väsymys on siis silloin sekä henkistä että fyysistä. Veriarvot kannattaa tarkastaa, ettei vain anemiasta ole kysymys. Kilpirauhasarvot hyvä tsekata myöskin. Liika makea väsyttää, kannattaa välttää sitä.

        Ihminen on tehokkaimmillaan töissä aamupäivällä, juuri kl. 13-14 aikaa tulee monella tuollainen väsymyspiikki; eräällä luennolla aiheesta kuulin syksyllä. Tehokkainta ja virkistävintä uni on, jos alat nukkumaan ennen 11. Jos taas sen jälkeen, vaikka sinulla olisikin liukuva työaika, ja saisit nukkua 8 tuntia - ei välttämättä tuo toivottua tulosta.

        Itse olen lapsesta asti ollut melko iltauninen, enkä edelleenkään viikonloppuisinkaan oikein jaksa valvao puolta yötä pidemmälle, vaikka aamulla ei olisikaan aikaista herätystä. Jos näin käy, on seuraava päivä väsymyksen vuoksi usein "pilalla". Jos viikonloppuna keikahtaa vuorokausirytmi päälaelleen, en yhtään ihmettelisi, jos viikolla sitten oireet olisivat aloittajan tapaiset. Ihmisissä on toki herkkyyseroja luonteissa, ja jo ihan hermostollisestikin.


      • kannattaa vaihtaa aerobiseen liikuntaan rauhallinen kävely tai pyöräily antaa lepoa ja vaihtelua


      • Puolensa

        Mihinhän liittyy ja kelle?

        Itse käyn spinningtunnilla kerran viikossa, samoin kuin pumpissakin, mikä myös kohottaa sykettä kohtalaisesti.


    • syylöytyy
    • Mies39v

      Mulla on ollut helvetillinen väsymys jo useita vuosia, jos oikein muistan se alkoi joskus 2008, tai jotain ja siitä aina vaan pahentunut. Syytä ei ole tiedossa, eikä löydy. Kilpparit kohillaan, kaikki muutenki viitearvoissa, mutta väsymys ei vaan lopu vaikka mitä tekis. Vuosien aikana on kadonnut kokonaan myös seksihalut ja kyvyt, mutta testosteronikin on viitearvossa.

      • pelimies3

        Ala harrastamaan,"tumppujumppaa", niin kyllä siinä seksihalut ja kyvyt myöskin palautuvat!

        Emantä vois myös osaltaan auttaa asiassa?


      • Pampulainen

        Lue vastaukseni alempaa


      • jdklfajs

        Krooninen väsymysoireyhtymä voi monella selittää asiaa. Sairaus on vähän tunnettu ja useammat lääkärit pitävät sitä "luulotautisten" sairautena mitä se ei ole.

        Masennus on myös yksi varteen otettava vaihtoehto.


      • 505050

        Sama juttu. Huolestuttavaa että olen vasta 26.. ongelmat alkoi 2008 vuonnna.. mitä silloin tapahtui :0


    • kasvivoimalla

      Itselläni on ollut ongelmia kilpirauhasen kanssa ja se on tehnyt olon todella väsyneeksi. Nyt sairaus on hallinnassa ja muutenkin olen petrannut elintapojen kanssa ja energiaa riittää.

    • Jokin_on_syynä

      Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa vaikeaa, tahmaista väsymystä, johon uni ei auta kuin joiksikin tunneiksi. Minulla unen tarve lisääntyi hiipien, ja luulin vain olevani niin huonokuntoinen ja vanha. Nyt lääkityksellä nukun normaalin 8 tuntia. Kilpirauhasen viitearvot ovat Suomessa väärät, ja kannattaa mennä hyvälle ja suositellulle lääkärille (yleensä yksityinen).

      Myös muita syitä väsymykseen on tietysti. Ainakin tiedän anemian ja diabeteksen. Kannatta etsiä syytä, sillä ei jatkuva väsymys ole normaalia. Minulle se selvisi valitettavasti niin myöhään, että sairaus oli jo ehtinyt saada minut lähes työkyvyttömäksi. Ei kannata odotella liian kauaa, niin kuin minä tyhmyyksissäni tein.

      • Mies39v

        No ikääntymisen mukanaan tuomiksi ongelmiksi nuo mun ongelmat on "kuitattu" ja sillä hyvä.


      • RAL
        Mies39v kirjoitti:

        No ikääntymisen mukanaan tuomiksi ongelmiksi nuo mun ongelmat on "kuitattu" ja sillä hyvä.

        Ei kai 39 vuotias vielä vanhus ole?


      • Mies39v
        RAL kirjoitti:

        Ei kai 39 vuotias vielä vanhus ole?

        No ei munkaan mielestä, mut tuollaisia letkautuksia lekureilta on tullut...


      • ekotar

        Lisämunuaisen vajaatoiminta aiheuttaa uupumusta.


      • pki

        Minullakin oli valtava väsymys, eikä verikokeissa mitään löytynyt Muutin ruokavaliota, viljatuotteet pois tai mahdollisimman vähiin, vain täysjyväviljaa. Ei sokeria ainakaan päivällä ja itsetehtyjä ruokia, paljon vihanneksia ja maiarjoja, kananmunia .Lisäksi D-vitamiinia, kalaöljyä ja monivitamiinia. Nyt on vuosian vuotee ollut parempi olo, eikä flunssaakaan moneen vuoteen.


    • ravintovaikuttaa
    • syytämäkin

      Uniapneakin aiheuttaa jatkuvaa väsymystä. Itse kärsin kyseisestä vaivasta yli 10 vuotta. Menin tutkimuksiin, en alkuun edes uskonut että väsymys voisi johtua siitä. Nyt 5 vuotta laitteen kanssa, tuonut todella apua.

      • HOIHOIUHOI

        Uniapneaan on lääke/lääkkeet eli numero 1 on laihdutus ja nro 2 on se, että kurkkulääkärille tarkistuttamaan kurkku, onko nielurisat kasvaneet isoiksi tämä vaikuttaa myös


      • aina-sama-ohje
        HOIHOIUHOI kirjoitti:

        Uniapneaan on lääke/lääkkeet eli numero 1 on laihdutus ja nro 2 on se, että kurkkulääkärille tarkistuttamaan kurkku, onko nielurisat kasvaneet isoiksi tämä vaikuttaa myös

        Uniapnea ei aina johdu ylipainosta. Sitä voi esiinytä myös normaalipainoisilla.


      • HOIHOIUHOI
        aina-sama-ohje kirjoitti:

        Uniapnea ei aina johdu ylipainosta. Sitä voi esiinytä myös normaalipainoisilla.

        Nro 1 laihdutus, jopa 2-5 kg påudotus voi auttaa, mutta jatka lukemista... kurkku/nenä eli lääkäriin tarkistuttamaan em röörit.


    • Pettämistä

      Mitä tapahtuu ,jos menet n tunnin kävelylenkille.Oletko sen jälkeen paljon väsyneempi,kuin ennen lenkkiä.Jos se piristää,lisää päivittäin otettavaksi 50 migrogrammaa D3 vitamiinia,200mg c vitamiinia ja B-vitaa 1 kpl päivässä noita kaikkia.Alkoholia et varmaan käytä,koska silloinhan on VARMASTI veto pois,samoin kuin uni ja rauhoittavat LÄÄKKEET..Jos ei terveelliset tavat auta kuukauden sisällä,niin sit lääkäriin,mut ensin varmaan teet itse korjaukset,jos on tarpeen.

    • Verikokeita

      Tuo voi olla kilpirauhanen, minulla oli. Kannattaa mennä lääkäriin mittaamaan enemmän veriarvoja.

      • VoiOllaMitäTahansa

        Kilpirauhasarvot viitearvoissa, joten ei ole kilppariongelma.


    • Ubi-k

      Ubikinonin puute on yleisin syy aikuisiän väsymykseen. Ubikinonia syntyy maksassa, huipputuotanto noin 20-vuoden iässä, sen jälkeen vähenee vuosi vuodelta. Ubikinon, toiselta nimeltään Q10. Löytyy luontaistuotehyllystä, ainakin apteekeista. Itselläni auttoi, syön 100mg päivässä. Enkä aio lopettaa!

    • välitäeteenpäinonnea

      Itselläni oli aikaisemmin myöskin kroonista väsymystä. Nykyään vähemmän väsymystä. Kerää tällaiset aamulautaselle joka ikinen aamu:

      Lidlin mysliä
      Auringonsiemeniä
      Seesaminsiemeniä
      Kookosta
      Mansikoita
      Vadelmia
      Banaania
      Mustaherukoita
      Mustikoita
      Tarvittaessa erilaisia pähkinöitä

      Ota erikseen vielä vahva kalaöljy ja d vitamiinilisä. Muita vitamiinilisiä tuskin tarvitset koska ruuasta saa ne turvallisesti.

      Älä huoli jos ei heti tepsi, itsekin kohenin noin 3kk päästä. Tepsii mielialoihini kuin masennukseenkin. Suojaa alzhaimerilta ja pelastaa silmäsairauksilta. Ynnä muuta kivaa.

      Päiväruokaan parsakaalia, pinaattia, voita, oliivi- ja avocadoöljyä, leseitä ja jyviä. Eli mahdollisimman monipuolisesti ilman kummempia stressejä. Omia reseptejä uusilla lisukkeilla ja täytteillä. Lihaaki voi syödä sopivasti. Selvitä todelliset omega3 ja -6 lähteet ja sopivat suhteet.

      Itselläni väsymys johtui liian hiilihydraattipitoisesta ruokavaliosta ja varmaan mineraali sun muusta ravinnepuutoksista. Edelleenkin jos syön pelkkää makaroonia tulee pelottava väsymyskohtaus. Ruokavalion muutos oli yksi onnellisimmista valinnoista!!!

    • unijamielenterveys25

      Ennen nukkumista kannattaa varoa että aivot ei mene liian yliaktiiviseen tilaan. Selvitä melatoniinipitoiset ruuat. Sänkyyn mennessä ei pidä ajatella huolia. Esim. Pieni pala vaaleaa leipää, kurpitsansiemeniä ja kirsikkamehuu voi auttaa nukkumiseen. Ehkä runkkaus ja seksikin. Päivällä riittävästi liikuntaa ja puuhaa aivoille niin paremmin uni maittaa. Jos kerrostalossa yöllä melua niin hommaa korvatulpat ja suljetut kuulokkeet, musiikkia ja pehmeä tyyny niin kovaki melu vaimenee. Selvitä oma unentarpeesi, nukutko liikaa vai liian vähän josta väsymys sitten johtuu. Vai tarviitko piristävät päikkärit joka päivä? Jos mahdollista niin pidä viikonloppukin kohtuu sama normi uniaikataululla.

    • tktktkktk

      Kannattaa selvittää lisäksi tryptofaanipitoiset ruuat. Illemmalla ei kannata syödä hitaasti sulavaa proteiinipitoista ruokaa vaan säästää aamuun tai päivään jolloin virkeyttä tarvii enempi.. Reilun kaupan vihreä tee lehtineen on kanssa rentouttava, tosin suosittelen juomaa vain puolikuppia ettei wc hätä iske yöllä.

      • Vihreä tee kyllä yleensä piristää kuten kahvikin eli en suosittele juomaan niitä illalla ainakaan klo 18 jälkeen !


    • rkekeiwuw

      Karsi sokeri kokonaan ruokavaliosta aluksi. Myöhemmin voit pitää sitä minimissä herkkupäivinä. Makeannälkää voit ehkäistä hunajalla, hedelmillä,kookoksella, kuivakekseillä,minttujuotavalla ja muutamalla palalla tummaa suklaata (raakasuklaa vielä parempi). Leipomista varten sokerin voi korvata muillakin makeutusaineilla. Muistaakseni stevia niminen tai sinnepäin on luonnollinen makea lähde ilman sokerin haittavaikutuksia. Kyseessä on siis kasvi.

    • goodluck

      Itselläni ei riittänyt että syön vain 4 kertaa päivässä vaan niitä on melkein 6-10 kertaa. Boostaan virkeystilaani mm. Banaanilla, monilla pähkinöillä, puolukalla, hunajalla, parsakaalilla, runsaalla vedellä, riittävällä valaistuksella ja raittiilla ilmalla. Kun annokset pieniä niin ei lihoakaan. 5-15 minuutin lepo silmään kiinni rentoutuen jos ajatukset ei kulje. Unohtamatta legendaarista kahvia tietenkin kohtuurajoissa. Illalla tosin pitää varoa syömistä ettei virkisty liikaa. Se on sellaista pelaamista aluksi.

    • homekoiraesiin

      Oletko varma ettei asunnossasi tai työpaikallasi ole homeongelmaa? Se aiheuttaa kyllä helvetimoisen väsymyksen ja on aina vakava juttu. Tekee aivan mielipuoleksi pidemmän päälle. Jos ulkona heti virkenet niin voi alkaa jo huolestua jutusta.

    • rkrkke

      Lopeta alkoholin käyttö se väsyttää ja vie muiden päivien voimia jo pieninäkin annoksina.

      • NäinSeOn

        Ja se vie myös läheisesi voimat.


    • tietoneuvo

      Työtön,jatkuva valvominen,sinkku ja vielä runsaat kuukautisetkin eipä siis ihme jos väsyttääkin.

    • mitästuotamietit

      Uniapnea. Se voi olla myös muillakin kuin lihavilla keski-ikäisillä. Mene lääkäriin, jatkotutkimus on helppo. Samalla voi tarkastaa verensokerin hemoglobiinin ja kilpirauhasen arvot.

    • sokrutjapullatveks

      Karppaminen auttaa

    • uupu77

      Sama juttu kuin ap:llä. Nukun noin 8-10 tuntia yössä tosin heräilen välillä ja päivällä olo on väsynyt. Jos päivällä on ollut jotain "rankkaa" niin palautuminen on tosi hidasta eli olen seuraavana päivänä aivan uupunut ja nukkuisin vaikka yli 12 tuntia...palautuminen saattaa kestää parikin päivää.

    • KätsyEmäntä

      Hei!
      Joku tuossa aiemmin mainitsikin mykoplasmasta. Minulla alkoi mykoplasman vaikutus näkymään juuri noin: aivan järjetön väsymys joka vaan lisääntyi. Ennen juoksin, zumbasin ja olin aktiivinen kaikella tavalla, mutta sitten alkoi hiipuminen. Syy löytyi vasta nyt, kun mykoplasma aiheutti rankan keuhkokuumeen ja asiaa alettiin tutkimaan tarkemmin. Pyydä lääkärissä seerumitestit asian varmistamiseksi. Tosin väsymykselle voi olla muitakin syitä, mutta kannattaa tuokin tutkituttaa.

    • ttttttktktk

      Saatat tarvita päiväunia. Viidestätoista minuutista tuntiin tai puoleentoistatuntiin. Itse nukun n. tunnin päikkärit. Päikkäriltä herääminen raskasta mutta kun odottaa 15 min niin on pirteä kuin käki. Tsekkaa sillei että ettei vaikuta yöuniin. Tsemppiä!

    • IsoTäti

      Äkkiä vastauksia selattuani, en huomannut että kukaan olisi puhunut veden juomisesta. Eli jos on nestehukkaa niin väsymys iskee myös. Itsellänikin jää veden juominen joskus vähemmälle, mutta pyrin juomaan noin 1,5-2 litraa vettä päivässä.
      Muuten täällä on kyllä tullut vaikka millä mitalla neuvoja ja vinkkejä, kilpirauhanen, raudanpuutos ja uniapnea mukaanlukien.

    • Fibro

      Jos vielä paikat särkee ja sauna pahentaa oloa, kyseessä voi olla fibromyalgia eli pehmytkudosreuma.

    • 6tuntia

      8 tuntia on riittävä.
      Etkö sitten vaan nuku liikaa? Itse väsyn jos nukun liikaa. Mulle riittää 6 tuntia.
      Ruokailu voisi viitata diapetekseen, mutta se yleensä alkaa ramasta (mikä on kai normaalia).
      Joku puutos juttu tuntusi olevan, jos ruokailu vaikutta tuollain.
      vai syötkä liikaa?

    • VOIVOIVOI

      Lääkäriin siitä! Lisäksi sain kuvan harrastuksistasi, että on pelkkää sisällä tehtävää. Raitis ilma tekisi terää, eli painu ulos kävelemään. Ravintosi lienee yksipuolista, taidat syödä vain ituja, etkä saa riittävästi energiaa, suoloja, vitamiineja. Syö normaalia ruokaa, käytä voita ja suolaa, hedelmiä, lihaa jne.. Yöuniksi riittää 6-7 tuntia, tuuleta sitä kämppääsi joskus. Tuossa ihan normaaleja asioita, mutta ennenkaikke tilaa itsellesi aika lääkärille. Terveysasioita ei käsitellä keskustelupalstoilla. Oletettavasti olet hyvin nuorikin vielä, eli kasvat. Oletko tyttö?? Ja tietenkin dieetillä eli lapanen lienee jo karannut käsistä

    • ADL

      Kuulostaa pahasti fibromyalgialta, johon liittyy usein selittämätön uupumus/väsymys jota mikään määrä nukkumista ei paranna. Fibroon liittyy usein osana tai osittain Chronic fatigue syndrome, eli juurikin tuo uupumus. Itselläni fibro puhkesi oikein kunnolla pahan virusinfektion sairastamisen jälkeen. Monet lääkärit eivät vieläkään miellä noita 'oikeiksi' sairauksiksi, mutta itse kävin kyllä ihan fibron asiantuntija lääkärin pakeilla. Sitähän ei voi mistään labrakokeista nähdä, vaan oireista ja lisäksi on tietty määrä paikkoja kehossa joita painamalla asia varmenee lääkärissä (jos lääkäri on asiasta perillä !). Tiettyjä lääkkeitä on noihin fibrossa esiintyviin kipuihin vaan tuohon uupumukseen valitettavasti ei ole.. täytyy vaan koittaa elää siihen malliin että jaksaa. Ja vitamiinien lisäystä, myöskin kuntosalia suositellaan, mutta ei liian rajusti ! Silloin on seuraavana päivänä tosi paha olla jos liiian kovasti vetää.

      Yksi mikä myös tapahtui itselleni ja aiheutti vuosikaudet selittämätöntä väsymystä pari tuntia ruokailun jälkeen, on keliakia. Siinä kun voi olla niin kummalllisia oireita että sitä ei osata etsiä, mutta se on kuitenkin katsottavissa ensi alkuun ihan verikokeissa.
      Mutta aina ensin tietty se kilpirauhanen.

    • Ruokavalio_vaikuttaa

      Jätä punainen liha ja maitotuotteet pois ruokavaliosta. Tilalle papuja, pähkinöitä ja kasviksia.

    • Sinä tekstistäsi päätellen olet nainen..;;)))???
      Minulla on monta tuttua naisystävää ja heille olen ehdottanut alkaa syömään tyrnin marjoja aamuisin tyhjään vatsaan puremalla siemenet hyvin että niiden sisällä olevat tärkeät vitamiinit tulevat hyvin käyttöön.
      Kaksi tuttavaani on saanut tyrneistä avun, on loppunut uupumus ja flunssat.
      Yksi vanha mummo valitti kipeää vatsaansa, meni lääkärin juttusille, hänet passitettiin Ouluun OYSn tutkimuksiin joissa selvisi että hänellä on vatsassaan syöpä ja lääkäri oli antanut elinaikaa 2 kuukautta. Mummu oli sanotnut : JA perkele, minä en kuole. Alkoi syömään päivittäin tyrnejä, aluksi 2 ruokalusikallista ja sitten oli vähentänyt annosta yhteen rkl:aan.
      Nyt hänvoi hyvin eikä syövästä ole mitään hjuakaan. Lääkäri oli ihmetellyt miten voi olla mahdollista että olette elossa. Mummu oli sanonut että on syönyt tyrnin marjoja hyvin purren siemenet ja on sen vuoksi hengissä.
      Tyrnin marjoissa olevat "lääkeaineet" ovat tappaneet syöpäsolut.
      Kyseinen lääkäri oli ehdottanut yhdelle leukemiaa sairastavalle miehelle alkamaan syödä tyrnin marjoja ja hän oli parantunut leukemiasta (VERISYÖVÄSTÄ).
      Hyvien lisäravinteiden nauttiminen kannattaa kaikille.

      • kummastunut

        Mistä niitä tyrnimarjoja saa talvella? Onko niitä kaupassa pakasteena vai kuivattuna?


      • näinsaa

        Useista marketeista saa pakastettuna. Luontaiskaupoista löytyy kuivattua jauhetta (siemenet mukana) ja tyrniöljyä.


    • untakaaliin

      Olen nyt itsestäänselvä, mutta masennus ja stressi pistää väsyttämään myös. Itse kärsin vakavasta masennuksesta ja sivuoireita oli monia. Väsymys oli yksi pahimpia. Vaikka olisin nukkunut 8-9 tuntia yöllä, aamulla nouseminen oli aina hankalaa ja iltapäivästä tuli aina mahdoton laskeuma. Vedin joskus parhaillaan neljänkin tunnin päiväunet. Yöllä uni katkeili ja kärsin myös painajaista. Hankkiuduin psykoterapiaan ja oireet lieveni.

      Käy lääkärille juttelemassa. Ei ole kiva jos kärsii jatkuvasta väsymyksestä.

    • kahviiii

      Kahvi myös väsyttää ja vie voimat, pieninäkin annoksina.

    • Atzu

      Tulikin ehkä jo aikasemmin ,mutta banaaneita,rasvaista viiliä ja mustaherukka mehua.Eikä ole kyse uskon asiasta vaan toimii oikeasti.Siis ellei ongelma ole henkisellä puolella.

    • kasvomaski

      Imuroi puhelimeesi tai tablettiisi ilmainen uniohjelma, esim. Sleep Meister. Viikon ajan puhelin yöt tyynyn alla ja tiedät, minkätasoista unesi on. Jos taso on 20-30% luokkaa, kannattaa mennä uniapneatutkimuksiin. Näin itse tein ja nyt käytän CPAP-laitetta ja unen laatu pyörii 90% nurkilla. Uupumus katosi ja unentarvekin pieneni.

    • Tsekkaa

      1. Käy labrassa ja selvitä mahdolliset sairaudet/puutostilat 2. Syö lounaaksi jotain kevyttä ja käy happihypyllä. 3. Selvitä uniapnean mahdollisuus. 4. Ruokavalio tarkastelun alle plus ota vitamiinikuuri ja muista kalaöljy. 5. Ulkoile ja urheile.

      • skdjasljl

        Ai että "käy labrassa" ja "selvitä mahdolliset sairaudet/puutostilat"? Sellanen pieni vinkki, ettei siellä labrassa noin vain käydä, kyllä sinne pitää olla lääkärin lähete, jossa eritellään mitä kokeita otetaan jne.


    • anoreksia

      Oletko syönyt?Sulla voidaan alkamassa anoreksia jos et syö.Juokse nopeasti keitiöön syömään.Avaa jääkaappi! Pelasta henkisi!!!

    • shokeeraavaapiristysta

      TODELLA VAIKUTTAVA OHJELMA; joka PIRISTI/SHOKEERASI, engl/ruotsiksi tv7.fi, sieltä ruotsin tv, ja sieltä alla oleva ohjelma ohjelma-arkistosta
      Hebreiska perspektiv : Jesu snara tillkommelse och tecken i skyn
      Mark Biltz vill ändra på människors perspektiv. Vi är inför Gud som stoftkorn i förhållande till Hans storhet. Solen, månen och stjärnorna skapades som tecken till oss. Tolkning av Daniel Forslund.

      Biltz upptäckte år 2008 att det kommer fyra månförmörkelser i rad under åren 2014 och 2015. Det kallas av NASA en tetrad och det förekommer inte så ofta. Det skedde på 1400-talet men sedan kom nästa 1949 och 1950, därefter 1967 och 1968. Vad innebär det för oss?

      Programserie med pastor Mark Biltz, där han talar bl a om de fyra blodmånar som kommer 2014 och 2015 under Herrens högtider samt om hebreiska perspektiv på olika bibliska frågor. Daniel Forslund tolkar.

      Mark Biltz är pastor i församlingen El Shaddai i Seattle, Washington. Han har specialiserat sig på
      församlingens hebreiska rötter och de messianska
      profetiorna i GT.

      TALADE SPRÅK

    • Pampulainen

      Kokeile viljatonta elämää:

      http://www.blogilista.fi/avainsana/viljaton
      http://www.helsinkipaleo.com/

      Vähintään 100 mikrogr D-vitamiinia, jonka kaveriksi magnesiumia, että D imeytyisi paremmin. Omegoita esim pellavansiemenöljystä ja nestemäistä luomurautaa kuuri 4x vuodessa. B- ja C-vitamiinia <-1000mg (rasittuneet lisämunuaiset tarvitsevat ison annoksen C:a ja unta. (Älä juo kahvia, se lisää elimistön stressiä ja estää raudan imeytymisen kuten maitokin). Kilpirauhaselle sinkkiä, seleeni-kuparia (seleeniä saa myös kolmesta parapähkinästä/ilta) http://www.vitamiinisuositukset.com/parapahkina-seleeni/ ja jodia. Jos emäs-jauheessa on sinkkiä, sitä ei sitten lisänä. Lisäksi monivitamiini, jossa on tarpeellisia "pieniä" vitamiineja. Näiden lisäksi kannattaa vaihtaa suola Himalajan suolaksi ja hankkia myös emäs-jauhe (googlaa "emäsjauhe").

      Lisäravinteista vitamiinit kannattaa ottaa aamuisin, koska ne piristävät ja hivenaineet iltaisin, koska ne väsyttävät. Ei ole tarkoitus napsia purkista lisäravinteita lopun ikää, mutta aluksi se on hyväksi. Huomaat kyllä eron.

      Olin niin väsynyt, että työpaikkalääkäri oli kirjoittamassa työuupumus-diagnoosia ja kynä jo kävi kirjoittamaan masennuslääkereseptiä. Niitä en suostunut ottamaan ja löysin avun yllä kertomastani. Kaksi ensimmäistä viikkoa oli hieman hanmalaa, mutta siitä se sitten lähti. Nyt on kulunut kaksi vuotta ja olen elämäni kunnossa.

    • Entäpsyykenpuoli

      Et kerro paino / pituussuhdettasi. Jos elämäntavat ovat kunnossa; ravinto kunnollista, oikeaa ruokaa, uni hyvää ja liikunta säännöllistä ja siitä huolimatta väsyttää, on aika käydä lääkärin luona ja pyytää verikokeita, joista selviää muutakin, mutta ennen muuta hemoglobiini (veren rauta-arvo).

      Jos väsymyksen lisäksi janottaa enemmän kuin laki sallii, niin silloin pitää selvittää sokerirasituskokeella veren sokeriarvot, jotta diabetes tulee poissuljetuksi. Terveysasioita ei kannata jättää keskustelupalstojen ohjeitten varaan, joten hopi-hopi ...

      Kannattaisi myös ehkä harrastaa liikuntaa, joka lisää kestävyyttä ja suorittaa se ulkona.

    • ksdslajdlka

      Joko tähän ketjuun on keretty tuputtaa sitä D-vitamiinimantraa?

    • tillintallinn

      otappa kossua niin nukuttaa eikä väsytä.

      • kaisanäkäräinen

        mitään vesiä ei pidä juoda 1,5-2litraa...kaljaa sen pitää olla tuo määrä,tai nasautat pullollisen kossua ja varmasti nukuttaa!


    • niksksksksks

      jos väsymys ei johdu ruokavaliosta esim liikaa hiilihydraatteja aterialla niin kannattaa harkita lääkärissä käyntiä. Monet sairaudet kuten kilpirauhasen vajaatoiminta voi väsyttää.

    • väsytti-niin

      Itselläni oli samanlaiset oireet. Syyksi paljastui eteisvärinä, joka ei antanut muuten mitään tuntemuksia. Tutkimaan alettiin vasta sitten kun aloin pyörtyillä. Ja flimmeri (eteisvärinäkohtaus) löytyi siten ihan "vahingossa". Ei sitä sydänfilmissä näkynyt eikä verikokeissa. Väsymykseni oli niin suunnaton ettei millään nukkumisella se loppunut eikä helpottunut. Syömisen jälkeen en jaksanut juuri mitään. Lääkityksellä on värinä saatu jonkinlaiseen kuriin. Ehkä se tahdistin pitää jossain vaiheessa laittaa kuitenkin. Väsymykseni on vähentynyt ja jaksan paremmin. Mutta stressiä en tahdo millään enää kestää. Olen yrittäjä ja vaikea on töitä järjestää ettei olisi kiire ja aina on paljon töitä, mutta yritän ainakin yhden päivän viikosta pitää vapaata. Kevyt ruokavalio on myös auttanut. Raskaita aterioita en voi enää syödä - siitä seuraa flimmerikohtaus.

    • Ei_väsytä_enää

      Kannattaa mittauttaa veren sokeriarvo. Itselläni oli samantyyppistä väsymystä johtuen korkeasta verensokerista. Kun minulla todettiin olevan aikuistyypin diabetes ja aloitettiin insuliinihoito, on epänormaali väsymys kadonnut.

      • Mikäonelopainosi

        Väsymys olisi kadonnut ja diabetes pysyisi hoitotasolla ihan tervejärkisellä omahoidollakin: kunnollista ravintoa eli hyvää, oikeaa ruokaa, kaikki turhat pullat, kakut ja karkit hiiteen, riittävästi unta ja säännöllisesti liikuntaa. Tätä lääkäri ei tietenkään sinulle kertonut etkä omia aivojasikaan viitsi vaivata.

        Mutta insuliinihan on helppo tapa jatkaa entisenlaista mässäämistä ja laiskanletkeää 'mukavaa' lorvailua oman terveytensä kustannuksella. Toivottavasti edes maksat insuliinisi itse, ettei niitä kustanneta meidän muiden pussista.


    • Kannattaa käydä verikokeessa tarkistamassa kilpirauhanen. Minullakin on jatkuvaa väsymystä ja se ei johdu kilpirauhasesta eikä haluttomuudesta en todellakaan harrasta masennusta. Tarvitsen paljon unta ja päivällä kofeiinitabuja ja luontaistuotekaupasta guarana fortetta koska haluan olla virkeämpi koko päivä enkä nukahdella iltapäivällä.

      • Turhatkommentit

        Joku pässi kommentoi varmaan tähän, että ei siellä verikokeessa niin vaan käydä, vaan siihen tarvitaan lääkärin lähete, ks. edellä. :D :D

        Ai niin. Jos on jokin jatkuva lääkitys, se saattaa väsyttää.


    • ijsdfsaf

      Juotko kahvia tai käytätkö mitään lääkkeitä?

    • lekurillemars

      Varaa aika lääkärille joko terveyskeskukseen tai työterveys-/opiskelijaterveyslääkärille tai jos rahaa riittää, niin yksityiselle. Kerro tuo mitä kerroit alussa. Ihan aluksi tarvitaan perustiedot verestäsi. Esimerkiksi nuorella naisella ehkä tavallisin syy uupumukseen on huonot veren hemoglobiiniarvot, joita tulee, kun kuukautiset on runsaat ja ravinnosta ei saa tarpeeksi vitamiinejä pitämään veriarvoja korkealla.

      Kilpirauhasarvotkin voivat olla normaalin rajoissa, mutta koska lähtöarvoa ei tiedetä (siis ajalta ennen väsymystä), niin voi olla, että se ns. normaali arvo on sinulle epänormaali. Yleensä pitkäaikaisseurannalla siihenkin päästään käsiksi.

      Syynä voi olla myös joku hoitamaton allergia, väsyttävä lääkitys (tyypillisesti esim. allergialääkitys), alkava diabetes, riittämättömät yöunet, alkava masennus jne. Vakavampia sairauksia voi olla esim. sydämen rytmihäiriö, joka väsyttää todella paljon, jos sydän tikkaa epätahtia tai syöpä.

      Itselläni väsymystä aiheuttaa yksitoikkoinen työ, työstressi ja se, että jos en liiku tarpeeksi. En voi myöskään syödä lounaaksi raskaita liharuokia, koska ne aiheuttavat iltapäivään armotonta väsymistä.

    • Röyhyraketti

      Hei. En jaksanut lukea kaikkia vastauksia, mutta itselläni loputon väsymys johtuu MSstä. Nyt toivon ja odotan että kun saan kakkostason lääkityksen pääsisin siihen kuntoon jossa joskus olin. Eli lenkkeilyä ja kuntosalia sekä pilatesta. Toivon sinulle parasta.
      T. Ahdistunut

    • uupumuslähtöö
    • väsyttää

      tässäpä vaihtoehtoja jotka väsyttää: krooninen väsymysoireyhtymä,anemia,diabetes,kilpirauhasen vajaatoiminta,unen huono laatu(jos puuttuu esim.syvän unen vaiheet),yms ja tosiaan kilpirauhasessa voi olla silti syy vaikka olisikin viiterajoissa,yksityiseltä lääkäriltä saat kokeiluun kilpirauhaslääkityksen ja jos se auttaa kyse on vajaatoiminnasta ja hoitoa jatketaan,joillakin normaaliarvo on reippaasti alle "viitearvon" ja ilman hoitoa nousee yli viitearvonkin,mutta silloin olet jo niin väsynyt että "nukut pystyyn" kokemusta valitettavasti on..

    • Anonyymi

      Talven vähäisemmän liikunnan jälkeen esim pyöräily tuntuu raskaalta reisissä...väsyttää kovasti, en voi polkea kuin hiukan yli 10 km...ennen meni 30 km kevyesti...ikää vasta 68... pitäisi jaksaa... treenin puute, huomasin kun jumppasin reisiä, niin pyörällä ajo sujui paremmin. Vesijuoksen joka pv 500 m, kävelen, teen remppaa korkeilla tikkailla, siinä on jumppaa jaloille ja käsille, remppa on iso, olen tehnyt pikkuhiljaa monta kuukautta... voimat vaan ei ole samaa luokkaa kuin esim vuosi sitten.

    • Anonyymi

      Nukun hyvin, mutta en viitsisi tehdä mitään kotitöitä: pitäisi tuoda puita sisään ja lämmittää uuni... pitäisi siivota kissan safkapussit roskiin... sänkyyn on kertynyt mm astioita kun syön sängyssä... ei vaan kiinnosta tarttua asioihin... ehkä tässä on masennustakin mukana

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe