Ekonomisti: Täysin älytöntä

MahtaaPersuliaVituttaa

Tämä oli siis ekonomistin mielipide persuleiden vaaliohjelmasta:

Tämän ehdotuksen Kangasharju tyrmää täysin talouspoliittiselta kannalta.

- Se on täysin älytöntä. Kaikki autot tehdään ulkomailla. He siis käytännössä haluaisivat lisätä Suomen tuontia, eivätkä kotimaisia työpaikkoja, Kangasharju sanoo.

- Se ei kyllä tuo kotimaahan töitä, jos suomalaisten vähenevät rahat käytetään ulkomaisten autojen ostoon. Se ei kuulosta kovin järkevältä talouspolitiikalta.

Varallisuusverossa on se ongelma, että jos sitä lähdetään kiristämään, pääoma pakenee ulkomaille eikä jää hyödyntämään tätä taloutta. Tämä ei ole poliittinen kannanotto, vaan taloustieteellisessä kirjallisuudessa todistettu, Kangasharju sanoo.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015030919328128_uu.shtml

Jos persulit olisivat kuunnelleet asiantuntijoita eivät vetäisseet juttujaan Terhon perseestä, voisi heidän ohjelmassaankin olla edes vähän järkeä.

24

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielenkiintoinen uutinen; varsinkin tuo maininta rahan pakenemisesta Suomesta. So simple: mitä enemmän rahaa taloudessa pyörii, sitä parempi!

    • jjussiW-T

      "Ekonomisti"jonka matematiikan taito on ollut huono kouluaikana.Näin sanoi hänen matematiikanopettaja viimeviikon perjantaina minulle.

      • höpönlöpönhuru-ukko

        ei sieltä jeppasten joukosta mitään tositietoa löydy .tyhjää jaskan pauhantaa.Laajaa kurssia matikassa Akikin kävi. Toisaalta voittihan Aki monien muidenvuotta nuorempien lailla perSSujen suurlupaus Revon Ilkankin juoksuradalla ja ladulla ihan mitenpäin vain.Vai valehteleeko myös Virkamäki ja Ukuli???


    • Timo_Seteliselkä

      Soini tahtoisi pumpata Suomalaisten rahat ulkomaisille autotehtaille. Suomalaisten työllistäminen ei näytä kiinnostavan Soinia lainkaan. Järjetöntä.

      • Tuo PerusSuomalaisten talousohjelman on laatinut taloustieteenprofessori.


      • Timolle_kaljaa

        Vaikuttaa kaljakuppilassa "pohditulta"?? ;-)


      • NotSoSimple

        Mistä sinä sen tiedät ja ymmärtäisit?


    • Soinismi

      Jotenkin toivoin että nyt olisi otettu politiikka vakavasti ja tehty vakavia ehdotuksia. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan tarjoillaan jotain aivan järjetöntä ja epärealistista. Seuraava esitys on varmaan, että,lupaamme lisää liksaa ja enemmän lomia.

    • Kiertäminen_kaikkien_ilo

      Voi sen autonkin tuoda ulkomailta ja siten välttää osan verotaakasta. Näinhän se on ollut Suomessa aina, kun jokin asia muuttuu "herrojenherkusta" karvalakkikansan huviksi, siihen puututaan tasan sillä punaisella sekunnilla.

      Tässä tapauksessa veronalennuksista pitää nauttiman ainoastaan pääoma, sijoittajat, elikä ne rikkaat. Autovero sen sijaan pysyy, koska kuulemma sitä ei voi kiertää ja rahvas nyt maksakoon muutenkin.

      Ekonomisti ei taida olla ihan ajantasalla? Vaikkei netistä nyt suoranaisesti autoja vielä voikaan ostaa, niin sieltä voi ostaa jo monenmoista ja ekonomisti saattaa hämmästyä, kuinka moni suomalainen tuote tai suomalaisen kaupan myymä tuote jää hyllylle, kun karvalakkikansa käyttää sitä samaa sille suotua oikeutta "veronkiertoon" tai ostostensuunnitteluun, mikä tähän saakka on ollut varattu vain suomalaisille omistajille.

      Siinä jäävät ennenpitkää omistajat nuolemaan näppejään, kun ei ole enää rahaa, mitä siirrellä ulkomaille. Odotellaan vuosi ja pari, niin loppuu se veronkiertokin ihan vain siihen, ettei riitä enää rahaa jaettavaksi yritystukien ja sun muiden muodossa :D

    • GrooMan

      Näillä pankkien ekonomisteilla on lähtökohdat aivan erilaisia kuin kansakunnan etu, ne ovat oikeastaan päinvastaisia, kunhan "pelimarkat" lisääntyvät. Se, mitä sellaiset aiheuttavat kansantaloudellisesti, eivät näitä pelurien puhemiehiä kiinnosta - koska lähtökohdat ovat ainostaan asiakkaiden etuja ajava arvojen ja varallisuuden kasvu, riippumatta siitä mitkä keinot ovat ja vaikka yhteiskunta ympäriltä romuttuisi pelurien etuja ajettaessa. Voidaanhan "rikkaat" eristää omiin kaupunkeihinsa muurien taakse, kun pelien uhrit asustelevat kurjuudessa niiden ulkopuolella.

      • Kansalainen

        Sanoisiin ennemminkin niin, että kansan etu on ihan eri asia kuin persujen etu. Tätä tämän puolueen kannattajat eivät ole vieläkään ymmärtäneet.


      • SurullistaTouhua
        Kansalainen kirjoitti:

        Sanoisiin ennemminkin niin, että kansan etu on ihan eri asia kuin persujen etu. Tätä tämän puolueen kannattajat eivät ole vieläkään ymmärtäneet.

        Miltä sinun mielestäsi on meno näyttänyt vuodesta 2003 lähtien ? Onko kansan etu ollut jotenkin etusijalla, ei taida oikein kantaa tuo suuri "ajatuksesi", mutta sehän onkin tätä antipersun, joka ei selvästikään ymmärrä yhtään mitä ympärillä, maailmassa tapahtuu, eikä huomaa pörräävänsä täysillä kohti "ruokajakelua" huutaessaan Kokoomuksen iskulauseita.
        Myöhäinen herääminen aiheuttaa suuremmat vahingot, mutta kaikin mokomin, voidaanhan se taas kerran tehdä Kokoomus-Demari-Kepulinjalta pohjan kautta, mutta osataanko pohjalla edes muuttaa suuntaa, vai kaivaudutaanko syvemmälle mutaan - kuten nyt ollaan tekemässä. Sehän se onkin demokratiassa niin hienoa, enemmistö voi vain päättää hyvinvointivaltion päättymisestä, ja niinhän nyt on tehty, tosian ilman enemmistön sitä edes ymmärtämistä - koska asioista ei edes keskustella omilla nimillään, vaan niille luodaan uusia käsitteitä, jotka yhtäkaikki ajavat saman asian. Kansan kurjistamisen ja pankkiierien rikastumisen - eriarvoisen yhteiskunnan. Mutta sehän on ihan oma valintamme - kuvittelemme ;)


    • Rättikuppi

      Jos autoveroa alennetaan paljon, niiin sitten otetaan käyttöön Tanskan malli, jossa autot ovat halpoja, mutta rekisterikilpien hankkiminen maksaa maltaita. Lopputuloksena on se, että kaikki voivat ajaa uusilla Fiat 500 autoilla.

      • Ei tuokaan sitä pääoman pakenemisen ongelmaa ratkaisisi.


      • VaiMitenSenSanoisi
        pepep kirjoitti:

        Ei tuokaan sitä pääoman pakenemisen ongelmaa ratkaisisi.

        Fiatiin 500 mahtuu vähemmän "pakenevaa pääomaa" kuin Mersu 500 SEC;iin ;)


      • VaiMitenSenSanoisi kirjoitti:

        Fiatiin 500 mahtuu vähemmän "pakenevaa pääomaa" kuin Mersu 500 SEC;iin ;)

        Mutta mikä estää hankkimasta Mersu 500 SEC:a, jos autovero olisi ikäänkuin tasavero riippumatta auton hinnasta?


    • älyhoijätä

      Ostaa mielettömästi aseita? Mikä järki? Autoveron poisto nostaisi välirahoja ja avaisi muut sika-autoverot!

      • hhhtttt

        Palstapölhön on turha vaivata päätään tämä vaaliohjelma avasi keskustelun joka oli tarkoituskin paras oli kehitysmäärahojen vapehtoisuus sillä mildarjilla mikä menee hottentoteille korvataan autoverosta syntyvä vae .


    • Halla-ahon_äänestäjä

      KYSYMYKSESSÄ ON RUOTSALAISPANKKI NORDEAN EKONOMISTI
      ÄLÄ ainakaan sijoita Nordean massarahastoihin, NORDEA ON RUOTSALAISPANKKI JOKA MIELELLÄÄN MYY MUMMOILLE RAHASTOJAAN TISKILTÄ, LAISKASTI HOIDETTUJA SUURET KULUT MUISTA MERENNEITOHUIJAUS Mermaid

      http://www.taloussanomat.fi/raha/2009/10/12/nordean-seikkailu-vei-sijoittajilta-100-miljoonaa/200921774/139

      MUITAKIN ESIMERKKEJÄ ON, VIELÄPÄ RUNSAASTI

      tule HUOMENNA KESKIVIIKKONA KYSYMÄÄN VEROPÄIVILLE TIMO SOINILTA MISSÄ MENNÄÄN ÄLÄ USKO NORDEAN EPÄASIANTUNTIJOITA

      http://www.veronmaksajat.fi/ajankohtaista/Ajankohtaista/verotapahtuma/Avajaiset/

      Vero2015-tapahtuman avajaisia vietetään keskiviikkona 11.3. klo 10.00 Marina Congress Centerin A-salissa. Tilaisuuden avaa Veronmaksajien toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

      Avajaisten paneeliin osallistuvat pääministeri Alexander Stubb (kok.), valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) sekä puheenjohtajat Timo Soini (ps.) ja Juha Sipilä (kesk.)

      MIKÄ ON TÄRKEINTÄ VAALEISSA. MUHAMETTILAISUUDEN HYYSÄÄJÄT (vihreät) ja PUTINISMIN KÄSIKASSARAT (vasliitto) tuovat mamua maahan ja niihin kuluu suomalaisten vanhusten rahat

      Punaviherät sinnetännemäet ja anttijurhinmäet lihottavat perhettään vanhusten rahoilla ja tuovat maahan mamua mahan täydeltä

      MUHAMETTILAISPUTINISTISTA INVAASIOTA VASTUSTA SITEN, ETTÄ ÄÄNESTÄTÄ PUNAVIHREÄT MERKITYKSETTÖMÄKSI JOUKOKSI HUHTIVAALEISSA JA ÄÄNESTÄT SITEN PERUSSUOMALAISIA

      PERUSSUOMEN OHJELMA HUHTIVAALEIHIN

      https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisten-eduskuntaohjelman-paateemat-julki/

      Julkinen talous kestävälle pohjalle – isänmaan turvallisuudesta ei tingitä – suomalaisista huolehdittava – kilpailukyky ja yrittäjyys etusijalle – ei saa kiusaa. Timo Soini (ps.) esitteli pääteemoja perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa maanantaina yhdessä Hanna Mäntylän ja Jari Lindströmin kanssa.

      https://dreambroker.com/channel/dbiqeuet/iframe/mrdzpgb3

      ”Kilpailukyky, työllisyys ja talous ovat jääneet ilmastoasioiden jalkoihin. Me itse keksimme kaikenlaista sääntelyä. Joka ikinen kuluerä, joka teollisuudelle sälytetään, vaikuttaa päätökseen siitä, pysyykö teollisuus Suomessa vai ei”

      HUOMATKAA, ETTÄ yllä mainuttu LAPIN EHDOKAS HANNA MÄNTYLÄ ON JUSSI HALLA-AHON SUOSITTELEMA EHDOKAS https://vaalit.perussuomalaiset.fi/

      http://www.halla-aho.com/scripta/vaalivinkkeja_lukijoille.html/

      Istuvien kansanedustajien mainostaminen ei olisi asiallista, mutta tuntisin itseni huonoksi, ellen mainitsisi erityistä, joiden kanssa minulla on ollut ILO TEHDÄ HYVÄÄ YHTEISTYÖTÄ

      LAPISTA HANNA MÄNTYLÄ http://www.hannamantyla.fi/

      http://hannamantyla.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

      http://blogit.iltalehti.fi/hanna-mantyla/ http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/hex5000.sh?hnro=1088/

      https://vaalit.perussuomalaiset.fi/ehdokkaat/hanna-mantyla/

      • eerrrr

        Onneksi näitä kahta takiaispuoluetta ei nähdä seuraavassa hallituksessa sotkemassa asioita .


    • kenttä_kysyy

      Miksi takiaispuolue persut pitäisi ottaa rökäletappion jälkeen hallitukseen?

      • Kenttä_taas_ulalla

        Aikamoisia "tappiohallituksia" tässän on ollut, ns. laskevalla trendillä vuodesta 2003, ja nyt on ehdottomasti pohja tällä viimeisellä tuhon hallituksella saavutettu - siis huonompaa ei saa aikaiseksi vaikka yrittäisi. Kaikki muunlainen, ilman Kokoomusta ja SDP;ta on parempaa, nuohan ovat osaamattomuutensa näyttäneet ja se on siis todettu, pitäähän nyt näinkin tyhmän kansan vihdoinkin tajuta, että suuntaa pitää muuttaa. Vai ?


    • NäitähänRiittää

      Yksinkertaisten politikkojen noudattamaa ekonomistien noudattamaa linjaahan tässä ollaan elelty, ja kusessa ollaan - miksi tuo on siis taas "parempi ja viisaampi" ekonomisti kuin tähänastiset ?

    • työtäjasäästöö

      Kun ekonomistit ympäri eurooppaa ovat sanoneet ettei kreikka selviä eivätkä he pysty maksamaan velkojaan täällä nauretaan ekonomisteille. Kun ekonomisti tyrmää persujen vaaliohjelman yhden pykälän on ekonomisti tietenkin oikessa kun se on ekonomisti. Ekonomistithän ovat aina oikeassa, kuten kreikan osalta eikös niin.
      Tuoko se työtä. Autokauppa ei kukoista joten kauppa ja jälkimarkkinointi kasvaisi. Varusteita valmistavat ja myyvät yritykset pääsisivät nousuun. Satamasta kauppoihin kuljettavat rekat lisäisi kulkuaan tuoden töitä. Ja mikä parasta veroalella saadaan jäämään kuluttajan pussiin nykyistä enemmän eli hän voi kuluttaa eli työllistää muilla sektoreilla kun ei ole tarvinnut maksaa itseään kipeäksi autokaupassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      35
      1270
    2. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      39
      1116
    3. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      63
      1005
    4. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      175
      964
    5. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      43
      841
    6. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      122
      755
    7. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      57
      728
    8. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      144
      713
    9. Et uskaltaisi kuitenkaan nähdä enää

      Niin mitäpä sitä enää vatkaamaan.
      Ikävä
      52
      671
    10. Voi että, kaikki on nyt ohi

      Aijon nyt unohtaa kaiken. Morjes. Mieheltä
      Ikävä
      59
      657
    Aihe