Windows 8.1. Päivitysongelma. Estää kirjaantumisen

windowserror

Perjantaina 13.3.2015 huomasin uudessa koneessani (2viikkoa ollut käytössä) häiritsevän toistuvan ilmoituksen jostain päivityksen suorituksesta joka vaikuttaa muummuassa työpöydän toimintaan ja ties mitä muuta...

Kyseisessä ilmoituksessa oli vain ok-painike ja siitä ainoastaan ilmoituksen sai pois.
Jatkuva käynistyksen yhteydessä tulevan ilmoituksen kuittailu alkoi todella häiritsemään eli palautin järjestelmän kaukaisimpaan palautuspisteeseen minkä windows hyväksyi eli lähes alkutilanteeseen.

Ongelma palasi samana päivänä, mutta ei siinä vielä kaikki! Kun ensin kirjautui vaikkapa järjestelmänvalvojana, mutta kun halusit muuttaa toiselle käyttäjälle kirjautumalla ensin ulos niin enään ei kirjautuminen onnistunut. Salasanaruutuun ei voi kirjoittaa mitään eikä kenenkään tilille?

Ainoa kokeilemani "kirjautuminen" oli ilman salasanaa on VIERAS-tili! No sen seurauksena windows kun käynnistyy se automaattisesti kirjaantuu tälle VIERAS-tilille ilman mahdollisuuttakaan kirjaantua muulle käyttäjätilille?

Olen tehnyt aiemmin järjestelmänpalautus-aseman USB-tikulle, joten ehkäpä olen niskanpäällä, mutta miten estää sen viallisen päivityksen uudelleen asentumisen järjestelmän tyhjennyksen ja uudelleen asentamisen jälkeen?

Onko muilla vastaavaa proplemoa? Kone on HP ja palautin järjestelmän HP:n omalla järjestelmä työkalulla.....tuloksetta kuten jo kerroin.

3

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • splicer

      Mikä sen ilmoituksen antoi? Tuskin ainakaan käyttöjärjestelmä itse. HP:n päivitysohjelma ehkä, mutta kuulostaa siltä, että olet saanut ongittua jostain haittaohjelman koneellesi.

    • uac_temppuilee

      Aivan normaalijuttu käytettäessä Windowsia. Minullakin kesti pitkään ratkaista ongelma. Windowsin päivitykset viime kesänä (v.2014) saivat aikaan sen, että tavallisena käyttäjänä en voinut kirjautua, aina piti kirjautua järjestelmänvalvojana.
      Oli se UAC mennyt niin sekaisin päivityksistä, ettei sallinut tavallisen käyttäjän kirjautumista lainkaan. Ongelma on nyt osaksi pois, vaikka satunnaisin välein tulee ilmoitusta ettei "Järjestelmätapahtumien ilmoituspalveluun yhdistäminen on epäonnistuntu". Nyt sentään voi kirjautua tavallisena käyttäjänäkin Windowsiin ja se toimii tuosta ilmoituksesta välittämättä.

      Windowsin perusominaisuus taitaa olla se, että Windowsilla ei pääse (ei päästetä) Windows palveluihin joka kerta?
      Olisiko jo aika korjata se surkea UAC kunnolla toimivaksi? Windowsini toimi ongelmitta yli kolme (3) vuotta ennen vuoden 2014 kesän päivityksiä. Nyt se ajottain temppuilee tällä "ilmoituspalvelullaan". Windows on nyt epävakaa.

      PS. miksi unixissa ja linuxdistroissa käyttäjienhallinta toimii varmasti eikä tuollaista sekoilua tapahtu lainkaan. Minulla ei koskaan ole ollut käytettävyysongelmia tämän suhteen unixissa eikä linuxdistrossa.

    • Ubuntu_toimii

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4660
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2584
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      148
      1857
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1598
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1473
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1327
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1315
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      60
      1252
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      47
      1243
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1073
    Aihe