Metering Solenoid vuotaapi..

TaasJotakin

Ulkomaan kielellä hienosti näin elikkäs ruiskutupumpun joku solenoidi,semmoinen mötikkä missä jenka toisessa päässä ja peltihattu toisessa.
Noh,olen ihmetellyt jo pitempään että tuoksahtaa rekkamieheltä koko Transiitin ympäristö ja koittanut konehuoneeseen kurkkia vuotaako ja mistä,en ole löytänyt.
Nyt kun paljas maa ja asfaltille kun pysäköi niin sammutuksen jälkeen ilmestyy muutamat tipat ja eikun konttimaan että mistä?
Ei oikein näkynyt kuin märkää joten auto käyntiin ja taas kurkkimaan alle.
Joo,tuon mötikän sieltä peltihatun sauman juuresta(ei kierteestä siis)tiputtaa aika rajusti kun auto käy.
Näkee kun oikeasta kulmasta tihrustaa mutta koskea ei tahdo mahtua...ahdasta.
Lienee tyyppivika Ford dieseleissä, ha kuin pa, nettiä kun tutkin,itse tuolle mitään saa kun ei hätinä käsi sopii ja tarvii erikoisvehkeitäkin.
Uusi maksaa 200e Foortilla ja 2-3h töitä kuulemma eikä paha vaihtaakkaan kun vehkeet taito.
Ootteko jotenkin "sepinneet"näitä itse vuodon jälkeen tiiviimmäksi,lie prässätty jotenkin se hattu sinne mötikkään,vaihtaneet itse tai vaihdattaneet pajalla?
Itse mötikkähän on ehjä,vuotaa vain.
Auto Transiitti-03 ja 160tkm,75hv.

5

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TaasJotain

      Eipä ollutkaan vika tuo miltä näytti altapäin tutkimalla....
      Kyseessä siis Bosch VP30 pumpullinen vekotin ja tietysti käyty ihan merkkiliikkeen huollossa kuin valtuutetulla Bosch pajallakin mielipidettä kysymässä mikä järkevintä noin niinkuin rahallisesti ja ilman että taas heti auki koska sekin maksaa aikaa vaivaa.
      Pumppu vuotaa rajusti päätyliitoksesta tuon solenoidin yläpuolelta.
      Uusi vaihtopumppu järkevin vaihtoehto ihan jos haluaa varmuuden toimivuudesta(1v takuu työ pumppu) verrattuna Bosch huollon mielipiteeseen vanhan avaamisesta tiivisteiden vaihdosta(mutta ei mitään takuuta ettei vuoda,huonoja kokemuksia kuulemma)tai mikäli työlle haluaa takuun pumppu olisi myös penkissä koeajettava tuon lisäksi ja kustannukset jopa suuremmiksi kuin uudella vaihtopumpulla!
      Kuulemma tuo pumppumalli on huono ja käytössä monen monessa muussakin merkissä/mallissa!
      Kehottivat "jos olisi heidän asia"päätymään uuteen pumppuun.
      Ettei siis ns Ford vika vaan Saksalaisen laadukkaan merkkituotteen: Bosch, laaduton tekele!
      Liekö sitten rakennetta myöhemmin paranneltu,siitä ei ollut tietoa.
      Että silleen.....

      • ei.tikullakaan

        On se ihmejuttu ettei osata pysyä erossa noista voortinromuista, faijani oli oikeassa kun aikoinaan (1970 luvulla) sanoi että älä koske tikullakaan noihin voortinromuihin, uskoin sen oitis ja seurannut vaan kun jotkut sen riskin ottaa.


      • Lucasko

        Niinkuin tuossa kirjoittaja sanoikin niin vian nimi on Bosch ja tuota pumppua käytetään ihan VW-Audi-Skooda itäauto romuissa kuin muissakin romuissa joissa Bosch osia,mikä Suomeksi tarkoittaa lähestulkoon joka merkkiä paitsi ehkä kaukoidän tuotteita ellei jopa niissäkin lisenssillä tai ihan tuolla orkkisnimellä....että silleen.


      • Tuoksahtaapi

        Taitaa vetää aika hiljaiseksi kun mietitään ajopelejä joissa ei olisi Bosch vehkeitä ja nekin joissa ei ole on yleensä vielä surkeampia Luukas tasoisia tekeleitä.
        Japskeissa voipi ollakkin muunmerkkisiä ja Amerikkalaisissa ehkä,tiedä sitten ovatko parempia vai huonompia kun kaikki tehdään enempi kertakäyttöisiksi ja hädin tuskin riittävin ainevahvuuksin mahdollisimman halvalla.
        Ikävä juttu,lieneekö muita pumppumurheisia Boss miehiä tai kehtaavatko tunnustaa..niin,huoltoonhan ne vaan menee aina oli sitten huoltoaika taas tai ei ja vaikka hinausauton lavalla=)


      • AudiVP30A4

        Näyttää olevan vakiokamaa "kaikissa tunnetuissa länsiautoissa"ja Skoodassa niin henkilö kuin pakettipuolella ja pitkään ollutkin.
        Tiedä sitten mistä tuollainen ulkoinen vuoto voi tulla mutta miksei voisi jos sauma olemassa ja paine on kova.
        Tiivisteiden vaihto ei välttämättä tie onneen,pumppu jää yhä vanhaksi muilta osin, tiivisteitäkään ei kaikkia uusita normaalisti ja työhinnat senverta kovia että jos se jääkin vuotamaan ilman penkitystä ennen asennusta koko homma menee pelleilyksi ja aikaa rahaa palaa eestaas irrotteluihin,lopputulos voi olla että auto seisoo pumputta pajalla päiviä odotellen uutta pumppua siihen hintaan kuin suvaitsevat sen sieltä myydä tai vie auto sitten muualle...
        Päätyisin kait kunnostettuun vaihtopumppuun=Varma,nopea asennus(aika on rahaa niin seisottamisessa kuin työtunneissa)ja uusi on aina takuutuote asennuksesta tuotteeseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3397
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1341
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      67
      1156
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1094
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      999
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      47
      877
    Aihe