Näky - Kenelle Kaunistaudumme?

sinettisormus1

Aamulla tuli näky sormesta ja sen kynnessä oli tummaa lakkaa, sitä katseltuani, tuo lakka hävisi tuosta kynnestä ja kynnen luonnollinen väri tuli esiin ...
Näin Herra haluaa meidän olevan, ei keskittyä turhuuksien turhuuksiin, vaan olkaamme sitä miksi Jumala on meidät luonnut, me kelpaamme hänelle juuri sellaisena kuin olemme.

LAINAUS:
Ketä varten kaunistaudumme?

Otan esiin muutamia asioita, jotka voivat tulla esteeksi sille, että todella rakastamme Jeesusta.

Raamattu sanoo, että morsian kaunistaa itsensä ylkää varten. Morsian on seurakunta ja Jeesus on ylkä. Kaunistaako seurakunta itsensä yljälle vai vaan itsensä takia?

Haluamme tietysti elää uskossamme oikein ja hyvin ja olla moitteettomia. Haluamme, että meistä näkyisi, miten palavia olemme. Mutta pyrimmekö siihen seurakunnan, itsemme tai jonkun muun kuin Jeesuksen takia? Tähän kysymykseen joudumme jokainen vastaamaan.

Minäkin haluaisin olla synnitön ja kiillottelen mielelläni itseäni. Ei meidän toki tarvitse paljastaa kaikkia heikkouksiamme, mutta hengeltämme meidän tulisi olla sellaisia, että teemme kaiken Jeesukselle ja hänen vuokseen. Ja jos on tarpeen, astumme myös toisten eteen juuri niin vajavaisina ihmisinä kuin olemme. Meidäthän on armahdettu.

Jumala sallii joskus, että joudumme tilanteisiin, joissa meistä tulee syntisiä julkisesti. Hän myös haluaa, että olemme syntisiä hänen edessään – syntiä ei tarvitse piilotella. Tietoisuus siitä, että olet hengeltäsi syntinen ja annat Jumalan rakastaa ja antaa anteeksi, synnyttää rakkauden häntä kohtaan.

Tämä tietynlainen riisuutuminen Jumalan edessä on valtavan tärkeä asia.
*****

Herran Rauhaa ja Siunausta teille, te kanssakulkijani .....

73

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinettisormus1

      ”Minä tahdon siis, että kaikkialla miehet rukoilevat kohottaen pyhät kätensä ilman vihaa ja epäilystä ja että naiset ovat säädyllisessä asussa ja kaunistavat itseään vaatimattomasti ja siveästi, ei tukkalaitteilla, kullalla, helmillä eikä kalliilla vaatteilla vaan hyvillä teoilla, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustautuvat jumalaapelkääviksi.” (1.Tim. 2:8-10)

    • sinettisormus1
    • Amen! Haluan liittää tuoreen profetian tähän:
      Pirjo Varosen 17.03.2015 saama sanoma:
      "Pian saapuu sade. Kevätsade. Teille, omani. Paljastan teille salaisuuteni. Tulevat päivät muuttavat paljon elämäänne. Ja se muutos tuo vastuuta monille teistä. Kolmessa paikassa tapahtuu paljon pahaa: Uusimaa, Kemi, Salla. Kantakaa kaikki maa Herran omaksi."
      Sitten lisään vielä juutalaisten häiden perinnetavat yli 2000 vuoden takaa:
      Kun sulhanen ja morsian ovat tavanneet, tutustuneet ja menneet kihloihin, silloin he päättävät tulla yhdeksi lihaksi ja menevät naimisiin. Hääpäivä määrätään ja morsian menee 7 päiväksi kammioonsa, eikä saa sinä aikana nähdä sulhastaan. Hääpäivän aamuna morsian valmistautuu sulhastaan varten, joka hakee tämän äkkiarvaamatta ja vie isänsä puutarhaan, jossa on lehtimaja, jossa pari vihitään. Häät kestävät 7 päivää.

      • sinettisormus1

        Aamen, Jarmo, Aamen.
        Oletko valmis sinä morsian, ylkä saapuu pian!


      • sinettisormus1 kirjoitti:

        Aamen, Jarmo, Aamen.
        Oletko valmis sinä morsian, ylkä saapuu pian!

        Aivan varmasti, kuin partiopoika!


    • sinettisormus1

      Kuunnellessani tuota ihanaa laulua, tunsin Jumalan valtavan rakkauden meitä kohtaan ja sen ihanan valon.Tunsin että Herra haluaa puhua tällä jollekkin, joka nyt kamppailee itsensä kanssa, siitä, ettei hän kelpaisi.... MUTTA HERRA HUUTAA SINUUN RAKASTUNEENA: - TULE SELLAISENA KUIN OLET!!!

      • aamen

        amen.


    • Hyvä tunne tulee tästä kappaleesta. Tulee mieleen mieleen Jeesuksen rakkaus meitä kohtaan.... "vain Rakkaus voi tehdä muistoja" ja "vain Rakkaus saa hetken kestämään"
      https://www.youtube.com/watch?v=x9GPFsVJuu4

      • sinettisormus1

        Evankeliumi Johanneksen mukaan 3
        1. Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
        2. Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
        3. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4. Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5. Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6. Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7. Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9. Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10. Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
        11. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.
        12. Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?
        13. Ei kukaan ole noussut ylös taivaaseen, paitsi hän, joka taivaasta tuli alas, Ihmisen Poika, joka on taivaassa.
        14. Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
        15. että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        19. Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat.
        20. Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi.
        21. Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt."
        22. Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi.
        23. Mutta Johanneskin kastoi Ainonissa lähellä Salimia, koska siellä oli paljon vettä; ja ihmiset tulivat ja antoivat kastaa itsensä.
        24. Sillä Johannesta ei vielä oltu heitetty vankeuteen.
        25. Niin Johanneksen opetuslapset rupesivat väittelemään erään juutalaisen kanssa puhdistuksesta.
        26. Ja he tulivat Johanneksen luo ja sanoivat hänelle: "Rabbi, se, joka oli sinun kanssasi Jordanin tuolla puolella ja josta sinä olet todistanut, katso, hän kastaa, ja kaikki menevät hänen tykönsä".
        27. Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.
        28. Te olette itse minun todistajani, että minä sanoin: en minä ole Kristus, vaan minä olen hänen edellänsä lähetetty.
        29. Jolla on morsian, se on ylkä; mutta yljän ystävä, joka seisoo ja kuuntelee häntä, iloitsee suuresti yljän äänestä. Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi.
        30. Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä.
        31. Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.
        32. Ja mitä hän on nähnyt ja kuullut, sitä hän todistaa; ja hänen todistustansa ei kukaan ota vastaan.
        33. Joka ottaa vastaan hänen todistuksensa, se sinetillä vahvistaa, että Jumala on totinen.
        34. Sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu Jumalan sanoja; sillä ei Jumala anna Henkeä mitalla.
        35. Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä.
        36. Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä; mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä."


      • sinettisormus1

        Nämä Raamatun sanat nousivat mieleeni kun kuuntelin Jarmon antamaa kappaletta: "Sillä niin paljon on Jumala maailmaa rakastanut ...."


      • Hääpuku

        Kevin Mirasin sivuilla oli joitain päiviä sitten aivan vastaava näky ja kehoitus puhdistautumiseen, miehet korvakoruista ja naiset lakatuista kynsistä. Eron uskovien ja uskomattomien välillä pitäisi alkaa näkyä aivan kaikessa!
        Olen itse sitä sukupolvea, jota ulkoiset pukeutumisvaatimukset 70-luvulla vaivasivat ("mihin jäi huoli sydämen puhtaudesta"), mutta muutamista ikävistä muistoista huolimatta näen tässä pointin, morsian puhdistautukoon sekä sisäisesti että ulkoisesti!


      • sinettisormus1

        AAMEN!!!


    • sinettisormus1

      Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan
      edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. (Ef. 1:4)

      Mutta nyt hän on tehnyt teidän kanssanne sovinnon, kun Kristus omassa
      ruumiissaan kärsi kuoleman asettaakseen teidät pyhinä, nuhteettomina ja
      moitteettomina Jumalan eteen. (Kol. 1:22)

      Ja on totta, että Jumalalle on kaikkein tärkeintä, miltä ihmisen sydämessä näyttää.

      Ennen muuta varjele sitä, mikä on sydämessäsi - siellä on koko elämäsi lähde.
      (Sananl. 4:23)

      Mutta näistä asioista ei voida tehdä sitä johtopäätöstä, että ulkoiset asiat ovat sen jälkeen yhdentekeviä. Ulkoiset asiat voivat kertoa paljonkin siitä, mitä sisällä on:

      Näin on uskonkin laita. Yksinään, ilman tekoja, se on kuollut. Ehkä joku nyt
      sanoo: "Sinulla on usko, minulla teot." Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja,
      minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. (Jaak. 2:17-18)

      Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen
      hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan. (Matt. 12:33)

      Kaunistautumisen ja ulkonäön suhteen on siis kyseltävä samoin kuin muidenkin elämän asioiden suhteen, mitä Raamattu niistä opettaa ja miten minä siihen Raamatun opetukseen suhtaudun omassa elämässäni.

      Raamatussa kauneus esitellään yhtenä Jumalan luomislahjoista. Se näkyy muun muassa siinä, miten Raamattu muistaa mainita, jos jotkut ihmiset ovat olleet erityisen kauniita tai komeita. Niissä yhteyksissä ei sanota sitä asiaa pahalla tai jotenkin syntiin viitaten. Pikemminkin kehuen. Lisäksi ylipapin asusteita määrätessään Jumala mainitsee:

      Teetä Aaronille pyhät vaatteet, jotka ovat hänelle kunniaksi ja kaunistukseksi.
      (2. Moos. 28:2)

      Vaatteilla kaunistautuminen ei ollut vieras asia Jumalalle. Hän antoi tarkat ohjeet näyttävästä ylipapin asusta, joka olisi kaiken symbolisen arvon lisäksi myös kaunis. Jumala käyttää kaunistautumiseen liittyviä termejä myös sellaisessa yhteydessä, jossa hän vertaa israelin kansaa morsiameen, jonka sulhanen Jumala itse on:

      Minä puin sinut kirjailtuihin juhlavaatteisiin, panin jalkaasi pehmeät nahkakengät,
      kiedoin päähäsi pellavaisen liinan ja asetin upean viitan harteillesi. Minä kaunistin
      sinut koruilla ja sinun ranteesi kultarenkailla ja kiedoin kaulaasi kultaiset ketjut.
      Minä kiinnitin nenääsi kultarenkaan, ripustin korut sinun korviisi ja laskin hiuksillesi
      kimaltavan otsarivan. Sinä koristauduit kullalla ja hopealla, sinun vaatteesi olivat
      hienointa pellavaa ja kallista, kirjailtua kangasta. Ruoaksesi sait parhainta
      vehnäleipää, hunajaa ja oliiviöljyä. Niin sinusta kehkeytyi ihanan kaunis nainen,
      kuninkaille olisit kelvannut. Sinun maineesi kiiri kansojen keskuuteen, niin kaunis olit,
      olit täydellinen ihanuudessasi, jonka minä sinulle lahjoitin. Näin sanoo Herra Jumala.
      (Hes. 16:10-14)

      Pitäisin aika outona, jos Jumalan silmissä kaunistautuminen olisi paha asia, jolla hän yrittää kuvata hyvää asiaa. Kaunistautumisesta voi kyllä tulla paha asia, jos sitä käytetään väärin. Tuo edellä mainittu katkelma jatkuu:

      Mutta sinä aloit luottaa omaan kauneuteesi, aloit harjoittaa haureutta maineesi
      turvin... (Hes. 16:15a)

      Kauneus ja kaunistautuminen itsessään ei ole mielestäni Raamatun valossa pahaa. Mutta siinä tapauksessa se on pahaa, jos se tulee Jumalan ja ihmisen väliin. Uusi testamentti sanoo tästä selvästi:

      Älkää pitäkö tärkeänä ulkonaista kaunistusta, älkää hiuslaitteita, kultakoruja
      tai hienoja vaatteita. Teidän kaunistuksenne olkoon katoamatonta: salassa
      oleva sydämen ihminen, lempeä ja sävyisä henki. Tämä on Jumalan silmissä
      kallisarvoista. Näin kaunistivat itsensä entisajankin pyhät vaimot, jotka panivat
      toivonsa Jumalaan. (1. Piet. 3:3-5a)

      Samoin tahdon, että naisten kaunistuksena on hillitty esiintyminen, vaatimattomuus
      ja säädyllisyys - eivät tukkalaitteet, kultakorut, helmet tai kalliit vaatteet, vaan hyvät
      teot, niin kuin sopii naisille, jotka tunnustavat palvelevansa Jumalaa. (1. Tim. 2:9-10)

      Ihmisen todellinen kaunistus on sydämessä, niin kuin sanoit. Jos suhde Jumalaan on oikea, myös kaunistautuminen asettuu oikealle paikalleen. Se on Jumalan lahja, jonka saa ottaa kiitollisena vastaan ja siitä saa nauttia ja sitä saa vaalia. Mutta siinä vaiheessa kun kaunistautuminen häiritsee suhdetta Jumalaan, siitä on tullut epäjumala. Näin käy esimerkiksi silloin, kun ihminen ajattelee ulkonäköään enemmän kuin lähimmäisiään tai uskonsa hoitamista jne.

      • sinettisormus1

        Tämä oli lainaus:
        Kangasalan seurakunnan keskustelufoorumi


    • Hengessäni tunnen että sinun on Sinetti sisareni hyvä pitää näitä omia palstojas yllä. Nämä sun ketjus on täällä kristiyn keitaita, jonne on hyvä tulla lepäämään. Siunaan sinua!

      • sinettisormus1

        Kiitos sinulle, sinä ihana veljeni! Ehkäpä se on Jeesuksen tahto, vaikka pelto usein onkin niin kivinen, mutta siinä uskomme koetellaan.


      • sinettisormus1

        Siunaan myös sinua Jarmo! Niinkuin teitä kaikkia muitakin siskoja ja veljiä. missähän Seurailija on? Onko poistunut kokonaan? Vai onko uudella nimimerkillä? Teitä ja meitä kaikkia tarvitaan sillä meillä on tuo sama yhteys, sama Henki, jonka voimalla saamme tehdä Herramme ihmetekoja ja olla hänen työkalunsa.
        Aamen.


      • sinettisormus1

        Jarmo, itsellänikin on tämän aamun sanoman myötä tullut hyvin virkistynyt olo, aivan kuin olisi lepäämässä jossakin kauniilla lähteellä. Kiitos siitä Jeesus, RAKAS Herrani!


      • sinettisormus1 kirjoitti:

        Siunaan myös sinua Jarmo! Niinkuin teitä kaikkia muitakin siskoja ja veljiä. missähän Seurailija on? Onko poistunut kokonaan? Vai onko uudella nimimerkillä? Teitä ja meitä kaikkia tarvitaan sillä meillä on tuo sama yhteys, sama Henki, jonka voimalla saamme tehdä Herramme ihmetekoja ja olla hänen työkalunsa.
        Aamen.

        Niin, olen huomannut että joudut aika paljon yksin julistamaan, tai se näyttää siltä mutten usko että yksin olet. Monta ihmistä käy täällä ja mikä parasta, kun morsian lähtee, sana jää. Samalla motivaatiolla minäkin teen www.pelastussanoma.fi sivustoa. Se jää tänne vahvaksi viiniksi kun minä lähden, ainakin niin kauaksi aikaa kun internet ja Nebulan nimipalvelin operaattori on pystyssä.


      • sinettisormus1 kirjoitti:

        Jarmo, itsellänikin on tämän aamun sanoman myötä tullut hyvin virkistynyt olo, aivan kuin olisi lepäämässä jossakin kauniilla lähteellä. Kiitos siitä Jeesus, RAKAS Herrani!

        AMEN! Herra on hyvä... ja kuten huomasimme tässä vasta, mikään ei ole Jumalalle mahdotonta, vaan suorastaan hän leikkii sillä mahdottomuudella edessämme.


      • sinettisormus1

        Aamen.


      • sinettisormus1
        JarmoEklund kirjoitti:

        AMEN! Herra on hyvä... ja kuten huomasimme tässä vasta, mikään ei ole Jumalalle mahdotonta, vaan suorastaan hän leikkii sillä mahdottomuudella edessämme.

        Totta, olen usein huomannut, että kun joku tulee viesteineen ja keskustelu aktivoituu, tekee myös uesin Herra ihmetään niissä tilanteissa, tarkkaavaiset ovat varmasti sen huomanneet ja he jotka ovat sen omakohtaisesti kokeneet. Moni on ollut masentunut mutta saaneet voimaa keskusteluissa, se on sitä kun Herra tulee Hengensä kautta mukaan tuohon keskusteluun, yksin tapahtuu harvoin mitään, se vaatii sen uskonaskeleen, että aktivoi itsensä tekoon, keskusteluun, avoimin mielin.


      • seuraajac
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Totta, olen usein huomannut, että kun joku tulee viesteineen ja keskustelu aktivoituu, tekee myös uesin Herra ihmetään niissä tilanteissa, tarkkaavaiset ovat varmasti sen huomanneet ja he jotka ovat sen omakohtaisesti kokeneet. Moni on ollut masentunut mutta saaneet voimaa keskusteluissa, se on sitä kun Herra tulee Hengensä kautta mukaan tuohon keskusteluun, yksin tapahtuu harvoin mitään, se vaatii sen uskonaskeleen, että aktivoi itsensä tekoon, keskusteluun, avoimin mielin.

        Totta kuin rotta, mitä Jarmo kirjoittaa!

        Tähän Jarmon ja sinettisisaren kahdenkeskiseen aamukeskusteluun sattui seuraava.
        Filippiiniläinen itki kun näki suomalaista eritysmikulttuuria!


        http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1426991104117.html?pos=ok-nln

        Filippiiniläinen lähihoitaja Arnel Rivera puolestaan koki kulttuurisokin seitsemän vuotta sitten, kun hän muutti Suomeen ja ymmärsi, mitä yksityisyys suomalaisille tarkoittaa.

        – On päiviä, jolloin ei näy paljon muita ihmisiä. Kerrostaloissa kaikki asuvat omissa oloissaan. Filippiineillä ovet ovat auki. Alussa itkin, koska tuntui, että voin puhua vain itsekseni, Rivera kertoo Helsingin Sanomissa.

        Suomalaisen työelämän hyvinä puolina vanhainkodissa työskentelevä Rivera mainitsee muun muassa sen, että työpaikalla kaikki ovat tasa-arvoisia.

        – Filippiineillä pomo on pomo, eikä häntä koskaan puhutella etunimellä. Täällä voi puhua kaikesta eikä tarvitse pelätä. Juoruiluakin on vähemmän, kun asiat voi sanoa suoraan.


    • sinettisormus1

      Tämä täytyy laittaa uusintana, se oli niin kaunis yhdistelmä kuvien kera ja se kannattaa katsoa suurena kuvana, laittaen käsi sydämelle ja antaa RAKKAUDEN virrata! Tätä kuunnelessa, käsi sydämeni päällä tunne SUURTA RAKKAUTTA JEESUSTA kohtaan.
      Love Story for Jesus
      https://www.youtube.com/watch?v=IzbCcQYs4Do

    • Juuri saamani maili ystävältäni:

      Sana Herralta maaliskuu 8-10

      https://www.youtube.com/watch?v=9-9SXB6WL48

      He pohtivat suunnitelmiaan ikäänkuin MINÄ OLEN ei olisi täällä. Pian he saavat nähdä! Enkö minä sano Sanassani kuinka suuri minä olen?! Mikään ei pääse pakoon katseeltani. Enää he eivät pilkkaa sitä kuinka suuri minä olen. Minun lapseni lepäävät käsivarsillani. He ihmettelevät minun isäni kätten töitä. Ole levollinen Odota minua ja minä tuon sinut kotiin!

      Sitten annettiin psalmi 27

      Psalmit 27

      1 Daavidin virsi. Herra on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä pelkään! Herra on minun elämäni turva: ketä minä vapisen!
      2 Kun pahat käyvät minun kimppuuni, syömään minun lihaani, niin he, minun ahdistajani ja vihamieheni, kompastuvat ja kaatuvat.
      3 Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa.
      4 Yhtä minä rukoilen Herralta, sitä minä pyydän: että saisin asua Herran huoneessa kaiken elinaikani, katsella Herran suloisuutta ja tutkistella hänen temppelissänsä.
      5 Sillä hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle.
      6 Niin kohoaa nyt minun pääni vihollisteni yli, jotka minua ympäröivät, ja minä uhraan riemu-uhreja hänen majassansa, Herralle minä veisaan ja soitan.
      7 Herra, kuule minun ääneni, kun minä huudan, armahda minua ja vastaa minulle.
      8 Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani". Herra, minä etsin sinun kasvojasi.
      9 Älä kätke minulta kasvojasi, älä työnnä vihassa pois palvelijaasi. Sinä olet minun apuni, älä minua jätä, älä minua hylkää, pelastukseni Jumala.
      10 Vaikka minun isäni ja äitini minut hyljätkööt, niin Herra minut korjaa.
      11 Neuvo, Herra, minulle tiesi ja johdata minua tasaista polkua minun vihamiesteni tähden.
      12 Älä anna minua alttiiksi ahdistajaini vimmalle, sillä väärät todistajat nousevat minua vastaan ja puuskuvat väkivaltaa.
      13 Mutta minä totisesti uskon näkeväni Herran hyvyyden elävien maassa.
      14 Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa.

      • sinettisormus1

        Laitoin tuon saman psalmin 27, viime viikolla tänne jakoon ketjussani .... Herra puhuu tänään vahvasti!


    • Herraa Jeesusta janoavat sanovat:

      "Tule Herra Jeesus!"

      Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi. Morsiamen aika on valmistautua kutsuun, tule!

      • Laulujen laulu 2:10-13 Rakkaani lausuu ja sanoo minulle: "Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule. Sillä katso, talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, ovat menneet menojaan. Kukkaset ovat puhjenneet maahan, laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme. Viikunapuu tekee keväthedelmää, viiniköynnökset ovat kukassa ja tuoksuavat. Nouse, armaani, sinä kaunoiseni, ja tule.


      • sinettisormus1

        AAMEN,AAMEN, AAMEN!!!


    • sinettisormus1

      Huomaatteko, kuinka kauniisti Herra on tänään puhunut, kun yhdessä olemme tuoneet kokemamme, eikä tämä jäänyt vain minu aloitukseksi. Herra haluaa siis morsiammensa puhdistautuvan kaikesta maailman pahuudesta, sillä hän tulee pian!
      Aamen.

    • sinettisormus1
    • sinettisormus1

      Tänä aamuna tuli neljä näkykuvaa:
      1. Puuroannos johon osoitettiin valokeila; huomioikaa mitä on ravintonne.
      2. Isoa hallin lattiaa lakaistiin roskista ja pölystä, tomusta; siivotkaa perustanne, se mille olette elämänne rakentaneet.
      3. Isoilla kärryillä työnnettiin sinisiä säkkejä jotka oli jotain tavaraa täynnä; puhdistautukaa kaikesta turhasta maallisesta.
      4.Aidanteella olevien puiden juurella oli isoja maakasoja, erinlaisin aineksin; Ravitkaa henginen kasvunne.

      Herran Rauhaa ja Siunausta, nyt on kevät siivouksen aika, aloitetaan itsestämme.

      • sinettisormus1

        Mitä haluat ?

        Meillä ihmisillä on tarve monenlaisiin asioihin tänä päivänä,kaupan hyllyt notkuu ruokaa täynnä ja meillä menee muutenkin hyvin elämässä.

        Mutta on kuitenkin niitä ihmisiä jotka elävät tänä päivänä sinä rajamailla mitä syövät.

        Matteuksen evankeliumissa on se kohta kun JEESUS ruokkii ihmisiä,me tarvitsemme fyysisen ruoan lisäksi myös hengen ravintoa omaan elämäämme.

        Ei ihminen elä pelkästä leivästä.

        Jumalan Sanan ravinto joka ruokkii meidän hengellisen elämän tarpeita.

        JEESUS täytti nämä molemmat,JEESUS teki suuren tunnusteon ruokkimalla nämä ihmiset.

        Siellä missä Jeesus liikkui siellä tapahtui aina,JEESUS kohtasi paljon sairaita ym. ja Hän paransi heidät.

        Tässä tuli JEESUKSEN rakkaus näitä ihmisiä kohtaan Hän sääli heitä,meidän tulee osoittaa sitä samaa rakkautta kanssa ihmisiämme kohtaan.

        Mutta me tarvitsemme edelleen sitä Jumalan Sanan muuttavaa hengen ravintoa joka voi muuttaa meidät.

        Vaikka kaikki ei aina tietysti mene kuinka me haluamme niin voimme vain kääntyä JEESUKSEN puoleen rukoillen ja pyytäen että saisimme muutoksen omassa elämässämme aikaan Hänen avullaan.

        Ruokkikaamme itseämme Jumalan Sanalla ja antakaamme sen ravita meidän sisäistä ihmistä,että kasvaisimme.

        Meidän tulee myös nähdä ne jotka joutuvat vaeltamaan yksin ja eivätkä jaksa joskus paineiden alla,kulkea rukouksen siivin heidän kanssaan,rakkaus jaksaa kantaa meitä edelleen.

        Jeesus ruokkii viisituhatta miestä

        13. Kuultuaan tästä Jeesus lähti veneellä autiolle seudulle yksinäisyyteen. Mutta tieto levisi, ja kaupungeista lähti paljon väkeä maitse hänen peräänsä.
        14. Kun hän veneestä noustessaan näki kaikki nämä ihmiset, hänen tuli heitä sääli ja hän paransi kaikki sairaat.
        15. Illan suussa opetuslapset menivät hänen luokseen ja sanoivat: "Tämä on asumatonta seutua, ja päivä on jo pitkällä. Lähetä ihmiset pois, että he menisivät kyliin ostamaan itselleen ruokaa."
        16. Mutta Jeesus sanoi: "Ei heidän tarvitse mihinkään mennä. Antakaa te heille syötävää."
        17. "Ei meillä ole mukana muuta kuin viisi leipää ja kaksi kalaa", he vastasivat.
        18. "Tuokaa ne tänne minulle", sanoi Jeesus.
        19. Hän käski väkijoukon asettua nurmelle. Sitten hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi ylös taivaaseen ja lausui kiitoksen. Hän mursi leivät ja antoi palat opetuslapsille, ja opetuslapset jakoivat ne väelle.
        20. Kaikki söivät kyllikseen, ja tähteeksi jääneitä paloja kerättiin kaksitoista täyttä korillista.
        21. Syömässä oli noin viisituhatta miestä ja lisäksi naisia ja lapsia.(rk92)


      • Hei Sinetti !

        Uskon saamiesi kuvien olevan jonkun ihmisen elämän tilanteeseen liittyviä, puhetta tulevasta.


      • sinettisormus1

        Totta puhut AO... , tämä hyvinkin voi olla henkilökohtaista viestiä jollekkin, mutta samalla myös hyvää sanomaa meille kaikille, mikä on parempaa hengen ruokaa kuin Jumalan oma sana ja on hyvä tarkastella hengellisiä perustuksia, kuinka ohdakkeista ja tomuista siellä on ja kuinka maailman turhuus on kasaantunut elämäämme, monesta voisimme luopua, oli se tavara materiaa tai hengistä materiaa, mikä on maailmasta, ja entä se maaperä jossa kasvamme, onko se köyhää vai Jumalan sanalla rikastettua, vahvaa sanomaa, joka on kasvumme perusta.
        Siunausta AO, on ihanaa että jaksat kommentoida ja olla mukana tulkitsemassa, olet tarpeellinen ja näin autat tässä Jumalan työssä. Herran Rauhaa ja Iloa.
        Aamen.


      • sinettisormus1

    • sinettisormus1
    • sinettisormus1
    • sinettisormus1
      • Amenn

        amen.


    • sinettisormus1

      Pyysin Herralta sanaa tämän aamuisiin näkyihin ja Raamattuni avautui Jesajasta, jossa sanoman koin tulevan luvun 33 kohdalta:

      JESAJA 33
      1. Voi sinua hävittäjää, joka itse olet hävittämättä, sinua ryöstäjää,
      jota ei kenkään ole ryöstänyt! Kun olet loppuun asti hävittänyt, hävitetään sinut, kun olet ryöstösi ryöstänyt, ryöstetään sinut.
      2. Herra, armahda meitä, sinua me odotamme. Ole näitten käsivarsi joka aamu, ole meidän apumme hädän aikana.
      3. Kansat pakenevat sinun jylinäsi ääntä; kun sinä nouset, hajoavat kansakunnat.
      4. Teidän saaliinne viedään, niinkuin tuhosirkat vievät; niinkuin hyppysirkat hyökkäävät, niin sen kimppuun hyökätään.
      5. Herra on korkea, sillä hän asuu korkeudessa. Hän täyttää Siionin oikeudella ja vanhurskaudella.
      6. Ja hän on sinun aikojesi vakuus, avun runsaus, viisaus ja ymmärrys; Herran pelko on oleva Siionin aarre.
      7. Katso, sankarit huutavat ulkona, rauhan sanansaattajat itkevät katkerasti.
      8. Tiet ovat autioina, polulta on kulkija poissa: hän on rikkonut liiton, ylenkatsonut kaupungit, ei ole ihmistä minäkään pitänyt.
      9. Maa murehtii ja nääntyy, Libanon kuihtuu häpeästä, Saaron on aromaaksi tullut, Baasan ja Karmel varistavat lehtensä.
      10. Nyt minä nousen, sanoo Herra, nyt minä itseni korotan, nyt minä kohoan korkealle.
      11. Olkia te kannatte kohdussanne, akanoita synnytätte; teidän kiukkunne on tuli, joka kuluttaa teidät.
      12. Ja kansat poltetaan kuin kalkki, kuin katkotut orjantappurat, jotka tulessa palavat.
      13. Kuulkaa, te kaukaiset, mitä minä olen tehnyt; te lähelläolevat, tuntekaa minun voimani.
      14. Syntiset Siionissa peljästyvät, vavistus valtaa jumalattomat: "Kuka meistä voi asua kuluttavassa tulessa, kuka asua iankaikkisessa hehkussa?"
      15. Joka vanhurskaudessa vaeltaa ja puhuu sitä, mikä oikein on, joka halveksii väärää voittoa, jonka käsi torjuu lahjukset luotaan, joka tukkii korvansa kuulemasta veritöitä ja sulkee silmänsä näkemästä pahaa,
      16. hän on asuva kukkuloilla, kalliolinnat ovat hänen turvansa; hänelle annetaan hänen leipänsä, eikä vesi häneltä ehdy.
      17. Sinun silmäsi saavat katsoa kuningasta hänen ihanuudessaan, saavat nähdä avaran maan.
      18. Sinun sydämesi muistelee kauhuja: missä on nyt veronlaskija, missä punnitsija, missä tornien lukija?
      19. Et näe enää sitä röyhkeätä kansaa, kansaa, jolla on outo, käsittämätön puhe, jonka sopertavaa kieltä ei kukaan ymmärrä.
      20. Katso Siionia, juhliemme kaupunkia. Sinun silmäsi näkevät Jerusalemin, rauhaisan asuinsijan, telttamajan, jota ei muuteta, jonka vaarnoja ei ikinä reväistä irti, jonka köysistä ei yhtäkään katkaista.
      21. Sillä voimallinen on meillä siellä Herra, siellä on joet, on virrat, leveät rannasta toiseen, joita ei kulje soutualus, joiden poikki ei pääse uljas laiva.
      22. Sillä Herra on meidän tuomarimme, Herra on johdattajamme, Herra on meidän kuninkaamme; hän pelastaa meidät.
      23. Nyt ovat köytesi höltyneet, eivät pidä mastoa kannassaan kiinni, eivät vedä lippua liehumaan. Mutta silloin jaetaan riistosaalista runsaasti, rammatkin ryöstävät ja raastavat.
      24. Eikä yksikään asukas sano: "Minä olen vaivanalainen". Kansa, joka siellä asuu, on saanut syntinsä anteeksi.

    • sinettisormus1
    • sinettisormus1
    • sinettisormus1
    • sinettisormus1

      PSALMIT 15
      1. Daavidin virsi. Herra, kuka saa vierailla sinun majassasi, kuka asua
      sinun pyhällä vuorellasi?
      2. Se, joka vaeltaa nuhteettomasti, joka tekee vanhurskauden ja puhuu sydämessänsä totuutta;
      3. joka ei panettele kielellänsä, joka ei tee toiselle pahaa eikä saata lähimmäistään häväistyksen alaiseksi;
      4. joka halveksuu hylkiötä, mutta kunnioittaa niitä, jotka pelkäävät Herraa; joka ei valaansa riko, vaikka on vannonut vahingokseen;
      5. joka ei anna rahaansa korolle eikä ota lahjuksia viatonta vastaan. Joka näin tekee, hän ei ikinä horju.

    • sinettisormus1

      Tämän päivän näyissä ja asioissa on vahvasti puhunut numero neljä, joten katsotaan mitä Raamatun Numerollisuus siitä kertoo:

      jatkuu...

      • sinettisormus1

        NELJÄ (4), hepr. ארבעה (arba'a, mask.), ארבע (arba,

        fem.). Maailman luku. Pienin luku, joka mahdollistaa

        ryhmittelyn pareiksi. Se on ensimmäinen potenssiluku

        (2 x 2).



        Raamatussa se on taivaan ja sen neljän ilmansuunnan

        luku. Neljää ilmansuuntaa tarkoittaa myös ilmaus

        "taivaan neljältä ääreltä" (Jer 49:36), ja siitä tulee

        sanonta "taivaan neljä tuulta" (Dan 7:2; Jer 49:36;

        Hes 37:9; Sak 2:6; 6:5). Johannes näki näyssään neljä

        enkeliä, jotka seisovat maan neljällä kulmalla, pitävät

        kiinni maan neljää tuulta (Ilm 7:14). Lisäksi esiintyy

        ilmaukset "neljälle ilmansuunnalle" (1Aik 9:24), "neljältä

        ilmalta" oik. "tuulelta" (Matt 24:31; Mark 13 :27). Koska

        maan ulottuvuutta määritellään myös ilmansuuntien

        mukaan, Raamatussa esiintyvät myös sanonnat "maan

        neljälle äärelle" (Hes 7:2) ja "maan neljällä kulmalla"

        (Ilm 7:1,2; 20:8) sekä "maan ääret' (Jes 40:28). Tämä ei

        merkitse sitä, että heprealaiset olisivat kuvitelleet maan

        nelikulmaiseksi. Hepr. קצה ääri, pää, ei tarkoita

        ainoastaan loppukohtaa, vaan myös laajuutta,

        yhdistelmää, kokonaisuutta ja summaa. Siten Mark

        13:27:ssä "neljältä ilmalta, maan äärestä hamaan taivaan

        ääreen" merkitsee yhteisesti taivasta ja maata, kaikkia

        sen kolkkia ja jopa koko maailmankaikkeutta (1Moos

        1:1). Neljästä ilmansuunnasta saapuvat ihmiset tulevat

        kaikista maan osista (Luuk 13:29, vrt. Ps 107:3) ja nämä

        pelastuneet tulevat siis "kaikista heimoista, kaikista

        kielistä, kansoista ja maista" (Ilm 5:9). Neljän eri paikan

        luodut antavat Karitsalle nelinkertaisen ylistyksen: "Ja

        kaikkien luotujen, jotka ovat taivaassa ja maan päällä ja

        maan alla ja meren päällä, ja kaikkien niissä olevain minä

        kuulin sanovan: 'Hänelle, joka valtaistuimella istuu, ja

        Karitsalle ylistys ja kunnia ja kirkkaus ja valta aina

        ja iankaikkisesti'" (Ilm 5:13).



        Tilan neliluvun lisäksi esiintyy myös ajan (ilta, yö,

        aamu, päivä) ja aineen (vesi, tuli, ilma, maa) neliluku.

        Neljä on siis koko maailman, luodun

        maailmankaikkeuden, sen lakien, järjestyksen, sille

        säädettyjen mittojen ja rajojen tunnusluku. Sellainen

        se on jo esiintyessään ensimmäistä kertaa Raamatussa

        (1Moos 2:10).



        Moniin yhteyksiin säädetty nelikulmion muoto tulee

        vielä vertauskuvallisemmaksi sen vuoksi, että se aina

        liitetään neljään ilmansuuntaan, ei käytännöllisistä tai

        ulkonaisista syistä, vaan perustavien periaatteitten

        ilmaisemiseksi. Sekä ilmestysmaja että kansan leiri

        järjestetään joka marssin jälkeen aina ilmansuuntien

        mukaan (4Moos 2:2s.,10,18,25), samoin

        leeviläiskaupunkien laidunmaat (35:5). Salomon

        temppeli noudattaa myös ilmansuuntia niin kuin myös

        Hesekielille näyssä esitetty pyhäkkö, pyhä kaupunki ja

        pyhä maa (Hes 8:16; 40:19ss.; 46:9; 47:1; 48:1ss).



        Vieläpä uusi Jerusalem, joka laskeutuu "alas taivaasta

        Jumalan tyköä" (Ilm 21:2), kuvataan neliskulmaiseksi, ja

        kaupungin portit ovat neljää ilmansuuntaa kohti,

        (21:13,16). Taivaallinen Jerusalem: "Kaupunki oli neliön

        muotoinen, yhtä leveä kuin pitkä. Enkeli mittasi

        kaupungin kepillään ja sai tulokseksi kaksitoistatuhatta

        stadionmittaa; pituus, leveys ja korkeus olivat kaikki

        tämän suuruiset (Ilm 21:15). Stadionmitta on

        kreikkalainen pituusmitta = 192 m.



        Toisinaan luku neljä näyttää kuvaavan täydellisyyttä,

        kaikinpuolisuutta, laajasuuntaista aluetta, täyttä mittaa.

        Niinpä puhutaan nelinkertaisesta rangaistuksesta

        (Jer 15:3; Hes 14:21), nelinkertaisesta rikoksesta

        (Aam 1:3,6,9,13). Neljä enkeliä toimeenpanee koko

        maailmaa kohtaavan Jumalan rangaistustuomion

        (Ilm 9:14).



        UT:n neljän evankeliumin kirjoittajat antavat

        Messiaassa ilmestyneestä Jumalasta kuvan, joka on

        täydellinen. Messiasta on kuvattu neljällä luomakunnan

        hahmolla: ihminen, leijona (Juudan Jalopeura),

        uhrikaritsa ja kotka. Neljä evankeliumia antavat neljä

        kuvaa Jeshuasta: Kuningas, Palvelija, Täydellinen

        Ihminen ja Jumalan Poika.



        Pyhää Jumalan nimeä, joka hepreassa kirjoitetaan

        nelikirjaimisena יהוה JHWH, kutsutaan juutalaisuudessa

        ilmaisulla שם זה הוא ארבע Nimi joka on neljä. Tämä

        nimi ilmaisee Jumalan koko olemuksen. Se esiintyy

        lähes 7000 kertaa Raamatun hepreankielisessä osassa.

        Nimi on heprealaisen verbin הוה hawah "tulla joksikin"

        kausatiivimuoto ja merkitsee "Hän saattaa tulemaan

        (joksikin)". Hän siis saattaa itsensä tulemaan aina siksi,

        mikä on tarpeen, jotta Hänen tarkoituksensa

        toteutuisivat. Hänestä tulee muun muassa Luoja,

        Tuomari, Pelastaja ja Elämän Ylläpitäjä täyttääkseen

        lupauksensa. Tämä verbi on sellaisessa kieliopillisessa

        muodossa, että se viittaa toimintaan, joka on

        toteutumassa. Hän siis saattaa itsensä yhä tulemaan

        lupaustensa täyttäjäksi.



        Vanhassa Testamentissa on neljä "suurta profeettaa":

        Jesaja, Jeremia, Hesekiel ja Daniel ja Uudessa

        Testamentissa neljä evankeliuminkirjoittajaa:

        Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Heidän

        tunnuskuvikseen on Hesekielin kirjasta saatu neljä

        symbolikuvaa: siivellinen ihminen, leijona, härkä ja

        kotka (Hes 1:4-12; vrt Ilm 4:6-8).



        jatkuu....


      • sinettisormus1

        Joki paratiisissa jakautui neljään haaraan: Pison, Gihon,

        Tigris ja Eufrat (1Moos 2:10-14). Luomakunnan

        korkeimpina edustajina Jumalan valtaistuimen edessä

        Hesekiel näki neljä olentoa joilla on neljät kasvot ja

        neljät siivet (Hes 1:5ss.; Ilm 4:6ss). Profeetta Sakarjalla

        näyssä neljät eriväristen hevosten vetämät vaunut

        kuvaavat eskatologisia tapahtumia (Sak 6:1-7).

        Johannes näki näyssään neljä ratsastajaa (Ilm 6).

        Danielin näyssä näkemän suuren patsaan neljä osaa,

        sekä "neljä suurta petoa" (Dan 2 ja 7), kuvaavat neljää

        historiallista maailmanvaltaa: Babylonia, Meedia-Persia,

        Kreikka ja Rooma joita vastasi neljä eläinhahmoa:

        leijona, karhu, pantteri selässään neljä linnunsiipeä ja

        kymmensarvinen (Dan 2:37-40).



        Neljä vuorokauden aikaa: ilta, yö, aamu, päivä. Kuulla

        on myös neljä vaihetta. Ilmansuunnista itä vastaa aikaa

        ennen lain antamista, etelä lain aikaa, länsi armon aikaa

        ja pohjoinen lopun ja valhemessiaan (antikristuksen)

        aikaa.



        Neljä vuodenaikaa, joita määrittävät kesä- ja

        talvipäivänseisaus sekä kevät- ja syyspäiväntasaus.

        Nämä neljä vuodenaikaa ja neljä ikäkautta yhdistettynä:

        kevättä vastaa ihmisen elämässä lapsuus ja

        ihmiskunnan historiassa aika ennen Nooaa, kesää

        nuoruus ja aika Nooasta Moosekseen, syksyä

        miehuusikä ja aika Mooseksesta Messiaaseen sekä

        talvea vanhuus ja aika Messiaasta maailmanloppuun.



        Johannes näki näyssään neljä olentoa, jotka ovat

        täynnä välkehtiviä silmiä (Ilm 4:6). Hän näki myös neljä

        vankeudessa pidettyä tuhon enkeliä (Ilm 9:14,15). Neljä

        tuomiota: miekka, nälkä, pahat petoeläimet ja rutto (Hes

        14:21). Maan neljällä kulmalla seisovat neljä enkeliä,

        jotka huolehtivat siitä, ettei maata hävitetä, ennen kuin

        he ovat painaneet sinetin Jumalan palvelijoiden otsaan

        (Ilm 7:3).



        Neljä, jotka eivät sano: "Jo riittää": tuonela, hedelmätön

        kohtu, maa, joka ei saa kylläänsä vedestä ja tuli, joka ei

        sano: "Jo riittää". Neljä on, joita en käsitä: kotkan jäljet

        taivaalla, käärmeen jäljet kalliolla, laivan jäljet keskellä

        merta ja miehen jäljet nuoren naisen tykönä. Neljän alla

        maa ei kestä: orjan alla, kun hän kuninkaaksi pääsee,

        houkan, kun hän saa kyllälti leipää, hyljityn alla, kun

        hän miehen saa ja palvelijattaren, kun hän emäntänsä

        syrjäyttää. Neljä on maassa vähäisintä: muurahainen,

        tamaani, heinäsirkka ja sisilisko. Neljä komeasti kulkee:

        leijona, hevonen, kauris ja kuningas (Sanan 30:15,16,18,

        19,21,23-31).



        Luku neljä kuvaa luomakuntaa, maailmaa. Jumala päätti

        maailman aineellisen luomisen neljäntenä päivänä

        (1Moos 1:14-19). Paavali mainitsee sanan "luomakunta"

        neljä kertaa peräkkäin (Room 8:19-22). Vertauksessa

        kylväjästä, ihmiskunnalle kylvetty evankeliumi tippui

        neljään eri paikkaan: tien viereen, kallioperälle,

        orjantappuroihin ja hyvään maahan (Matt 13:3-8).

        Lihallisessa maailmassa on neljänlaista lihaa: ihmisen,

        karjan, lintujen ja kalojen (1Kor 15:39).



        Numero 4 on mainittu Raamatussa 305 kertaa.


    • sinettisormus1

      Kerronpa vielä viikonlopulta, kun ompelin lisää ristejä, välillä siinä käväisi pojan perhekkin ja illalla taas jatkoi ja täytin ristit, illan päätteeksi laskin ja hymyilin miehelleni, että niitä oli 17 ristiä taas valmiina. Ystäväni käväisi seuraavana päivänä ja hän ihmetteli ristejäni ja sanoi että tuo luku, 17, on hyvä luku ja tarkoittaa että pian tapahtuu jotain ...
      Tässä myös tuon luvun Raamatun Numerollisuus merkitys:
      SEITSEMÄNTOISTA (17). Hepr. שבעה עשר (shiv'a

      asar, mask), שבע עשרה (shva esre, fem.).



      17 = 1 7 = 8. Nimen ישוע Jeshua lukuarvon

      (386) mukaan päädytään myös tähän lukuun:

      3 8 6 = 17 ja 1 7 = 8, joka on Messiaan luku.



      17 on 8. jaoton numero eli alkuluku

      (edelliset: 1, 2, 3, 5, 7, 11, 13).



      Σ (1 -17) = 153 eli lukujen 1 2 3 ... 17 summa.



      Vedenpaisumus alkoi vuoden toisen kuukauden 14.

      päivänä ( 1Moos 7:11) ja arkki pysähtyi Araratin

      vuorelle seitsemännen kuun 17. päivänä (8:4).

      Egyptistä lähdettiin nisankuun 14. päivänä ja kolmen

      päivän kuluttua Punainen meri ylitettiin kuukauden 17.

      päivänä (2 Moos 8:27; 12:1-13,37; 13:20; 14. luku).

      Pääsiäisenä Messias Jeshua ristiinnaulittiin

      nisankuun 14. päivänä ja Hän nousi kuolleista

      kuukauden 17. päivänä (Matt 12:40).



      Jerusalem mainitaan Psalmeissa 17 kertaa.



      Apostolien teoissa mainitaan 17 kieltä Pyhän Hengen

      vuodatuksen yhteydessä.



      Paavali mainitsee Roomalaiskirjeessä 17 asiaa, joka

      eivät voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on

      Messiaassa Jeshuassa, meidän Herrassamme, mutta

      joissa saamme jalon voiton (Room 8:35-39):

      1. tuska,

      2. ahdistus,

      3. vaino,

      4. nälkä,

      5. alastomuus,

      6. vaara,

      7. miekka,

      8. kuolema,

      9. elämä,

      10. enkelit,

      11. henkivallat,

      12. nykyiset,

      13. tulevaiset,

      14. voimat,

      15. korkeus,

      16. syvyys ja

      17. muu luotu.



      Vanhan Testamentin pääasiallisia tapahtumia on 17:

      1. Luominen (1Moos 1:1-2:3).

      2. Ihmisen lankeemus

      (1Moos 3. luku).

      3. Vedenpaisumus (1Moos 6.-9. luvut).

      4. Baabel (1Moos 11:1-9).

      5. Aabrahamin kutsuminen (1Moos 11:10-12:3).

      6. Meno Egyptiin (1Moos 46, ja 47. luku).

      7. Lähtö Egyptistä (2Moos 7.-12. luvut).

      8. Pääsiäinen (2Moos 12. luku).

      9. Lainantaminen (2Moos 19.-24. luvut).

      10. Erämaavaellus (4Moos 13. ja 14, luku).

      11. Luvatun maan valloitus (Joos 11. luku).

      12. Valitun kansan pimeä aikakausi (Tuomarien kirja).

      13. Saulin voiteleminen kuninkaaksi (1 Sam 9:27-10:1).

      14. Israelilaisten kultainen aika Daavidin ja Salomon

      aikana. Yhdistynyt kuningaskunta. Temppelin

      rakentaminen (2Sam 5:4,5; 1Kun 10:6-8).

      15. Jaettu valtakunta: Israel - Juuda (1Kun 12:26-33).

      16. Pakkosiirtolaisuus: Israel-Juuda (2Kun 17.-25.luvut).

      17. Paluu ja temppelin rakentaminen (Esran kirja).



      Sana 'maailma' mainitaan Johanneksen ensimmäisessä

      kirjeessä 17. kerran jakeessa 1Joh 5:4, missä sanotaan:

      "Sillä kaikki, mikä on syntynyt Jumalasta, voittaa

      maailman; ja tämä on se voitto, joka on maailman

      voittanut, meidän uskomme."

      • sinettisormus1

      • "Egyptistä lähdettiin nisankuun 14. päivänä ja kolmen
        päivän kuluttua Punainen meri ylitettiin kuukauden 17.
        päivänä (2 Moos 8:27; 12:1-13,37; 13:20; 14. luku)."

        Egyptistä lähdettiin 15.1., ja tuo Punaisen Meren ylitys ei kyllä tapahtunut ihan noin pian Egyptistä lähdön jälkeen. En ole osannut tarkkaa aikaa ylitykselle löytää, sillä sitä ei selvästi ilmoiteta.

        Itse pidän myös näistä Raamatun numeroista ja luvuista.

        Tuosta numerosta 4 olin kauan ymmärtämätön, kunnes Jumala "puhui" siitä. Voidaan sanoa, että Jumala ON 4.

        Efe.4:5-6 " Yksi Herra, Yksi Usko, Yksi Kaste, Yksi Jumala, ja kaikkien Isä.

        1=4 1 1 1 1=1 ja myös, 11=1 ------> IsäPoika=1


      • sinettisormus1

        Totta, mielenkiintoisia on, vaikken itse osaa niitä laskeakkaan, mutta silti ne puhuttelee, tuo 4, tänään on tullut moneen paikkaan, äsken kun lähetin yhtä viestiä yhteenlasku tehtävä esim. oli 4 4=8. Vahvasti Herra puhuu, täytyy vain olla äärimmilleen avoin hänen puheelleen ....


    • sinettisormus1

      Otetaan lainaus taas Jarmolta, kun on tuota nisankuun tekstiäkin tuossa, olen näitä aijemminkin ketjuissani tuonut:

      22.3.2015

      Nisan kuukausi alkoi eilen, sirppi näkyi Eilatin vuorilla klo 17.53 - Pääsiäinen ajallaan 4.4.

      http://us8.campaign-archive2.com/?u=3436769de447cbed81ad724ed&id=cee3727391&e=4b61886dac

      Pääsiäinen ja sapatti samana päivänä, joten Omerin laskenta alkaa sanoin "laskekaa pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä 50 päivää" ja tuokaa sitten uusi uhri, 2 kakkua leivottuna happamena 1:20 osasta lestyjä jauhoja. Ylösottoa tarkoittaa... elävät ja kuolleet, parhaasta viljasta maan happamesta syntisyydestä tehty 1:20 osasta parasta viljan osaa. Tämä päivä on siis 7 viikkoa ja yksi päivä, on siis 50 päivää, pääsiäissapatin jälkeisestä päivästä asettuen maanantaille 25.5.
      Hassua tässä on tällä kertaa se, että sekä pääsiäinen että sapatti osuvat samalle päivälle. Tämä samahan tapahtui Jeesuksen ristiinnaulitsemisen aikaan niin, että oikea Jeesus karitsa teurastettiin yhtä päivää ennen oikeaa pääsiäistä, joka oli silloin perjantai. Muutenhan Jeesus ei millään olisi voinut levätä ja nousta kolmantena päivänä, kuten Raamattu sen selvästi ilmoittaa. Jeesus oli pakko ristiinnaulita torstaina, perjantaina alkoi pääsiäinen, joka oli pyhä päivä ja sapatti. Seuraava päivä oli oikea lauantaisapatti ja kolmannen päivän aamu oli vasta ensimmäinen arkipäivä, sunnuntai.

      Moni ei varmaan huomannut että tässä eilen oli vain 7 minuutista kiinni pääsiäisviikon määräytyminen. Jos sirppiä ei olisi eilen näkynyt klo 18 mennessä, olisi koko Nisan kuu siirtynyt seuraavalle viikolle. Nyt tuo sirppi näkyi klo 17.53

      • sinettisormus1

        ... ja kuten tämän päivän teemaan sopii, löytyy tuostakin tuo nro.4. Eli Pääsiäinen ajallaan 4.4. eli pääsiäis sapatti. Aika on vahva, Jumalan Sormi.


      • Aurinkokalenteria käyttäen, jossa juhlat pysyvät aina oikeilla paikoillaan, pääsiäinen on itse asiassa TÄNÄ ILTANA, klo.18.00 jälkeen.

        Mutta, meidän läntinen ajanlasku heittää tänä vuonna pääsiäisen 3.4. "pitkäperjantaille".

        Pääsiäinen on AINA tiistai-iltana, joka siis on keskiviikkoa, koska tuo vuorokausi vaihtuu illalla.


      • sinettisormus1

        Enpä näistä kalentereista paljoa ymmärrä, :) , mutta eikö Aurinkokalenteri laskenta ja Omerinlaskenta ole kaksi eri asiaa, Omerin laskenta malli tulee juutalaisilta .....


      • sinettisormus1 kirjoitti:

        Enpä näistä kalentereista paljoa ymmärrä, :) , mutta eikö Aurinkokalenteri laskenta ja Omerinlaskenta ole kaksi eri asiaa, Omerin laskenta malli tulee juutalaisilta .....

        Juutalailla, osalla heistä, oli jo Jeesuksen aikana väärä kalenterimalli käytössä, niin kuin tänäkin päivänä.

        Esselaiset mm. käyttivät aurinkokalenteria. Jotkut olettavat Johannes Kastajan kuuluneen heihin, en tiedä kuinka asia oli.

        Olihan Jeesuksen aikana väärät henkilöt ylipappeinakin, eikä lain määräämät Aaronin jälkeläiset. Mm. tätäkin essealaiset vastustivat, lain rikkomista ylipapin viran täytössä.

        Roomalaiset päättivät kuka sai olla ylipappeina, Israelilta oli tässä kohden itsemääräämisoikeus pois.


      • AOAOAOAOAO kirjoitti:

        Aurinkokalenteria käyttäen, jossa juhlat pysyvät aina oikeilla paikoillaan, pääsiäinen on itse asiassa TÄNÄ ILTANA, klo.18.00 jälkeen.

        Mutta, meidän läntinen ajanlasku heittää tänä vuonna pääsiäisen 3.4. "pitkäperjantaille".

        Pääsiäinen on AINA tiistai-iltana, joka siis on keskiviikkoa, koska tuo vuorokausi vaihtuu illalla.

        Mooseksen klirjaahan tässä käytetään, eikä aurinkokalenteria. Ensin pitää löytyä villiohran uutisvilja, sitten voi ylipäätään alkaa Aviv kuukausi, joka on uuden vuoden ajanlaskun alku. Se tapahtui Israelissa tarkemmin:
        http://translate.google.com/translate?u=http://us8.campaign-archive2.com/?u=3436769de447cbed81ad724ed&id=441a900289&e=4b61886dac&hl=en&langpair=auto|fi&tbb=1&ie=UTF-8


      • Nimenomaan käytettiin sellaista "kalenteri", jossa ei juhla-ajat eri vuosina "hypi paikasta toiseen".

        Ei ole sattuma tai "vahinko" kun Jumala on Raamatussa monessa eri kohtaa TAHTONUT ILMOITTA SEKÄ PÄIVÄN ETTÄ KUUKAUDEN. Ne eivät ole Raamatussa "huvin vuoksi".

        Toistan uudestaan, juutalaisilla, eli johtavalla papistolla,oli Jeesuksen aikana kuin on tänäkin päivänä väärä tapa noudattaa Jumalan vanhassa liitossa määräämiä juhla.aikoja.

        Tämä selvästi ilmi evankeliumeissakin. Jeesus vietti oikeaan aikaan pääsiäistä, 14.1. joka oli tiistai-ilta (aurinkokalenterissa, jossa on 364 vuorokautta).

        Suurin osa kansaa vietti pääsiäistä vasta seuraavana päivänä tuona ristiinnaulitsemisvuonna. Kuukalenteria, tai ns.sekakalenteri käyttämällä, voi pahimmillaan ero kahden eri vuoden välillä olla 25 päivää, jolloin jotain tiettyä juhlaa vietetään. Aurinkokalenterissa tällaista juhla-aikojen "hyppimistä" ei tapahdu, se on aina vakaa ja tasapainossa.

        Evankeliumeissa puhutaan kahdesta ERI ajanlaskutavasta, ja sen lisäksi on roomalainen että juutalainen eri vuorokausirytmi, vuorokauden vaihtumishetki.

        Evankeliumien kirjoittajille nämä asiat olivat itsestään selviä, mutta ajan vieriessä tämä on suurelta yleisöltä, ja kirkolta, päässyt unholaan.

        Ns. Jumalan kalenterimallissa kaikki juhlat ovat vuodesta toiseen AINA samana päivänä, niin päivämäärän kuin kuukauden että viikonpäivien osalta, se on luotettava.

        On esitetty arvailuja tähän ajanlaskutavan muutokseen juutalaisten keskuudessa, ja jotkut ovat olettaneet muutoksen saattaneen tapahtua Baabelin pakkosiirtolaisuuden aikana.

        Pappi Esrakin joutui useamman kerran puhdistamaan sekä kansan että pappien väärää Jumalanpalvelusta, lyhyen ajan sisällä, kun kansa oli palannut takaisin Jerusalemiin ja Juudaan. Jatkuvasti kansa ja papit toimivat väärin.

        Samoin Nehemia joutui puhdistamaan Jumalanpalvelusta aina kirjansa viimeiseen jakeeseen saakka;

        Nehemia 13:29-31

        Muista heidät, Jumalani, sillä he ovat SAASTUTTANEET pappeuden sekä sekä pappeuden sekä pappeus-ja leeviläisliiton.

        Niin minä puhdistin heidät kaikesta MUUKALAISUUDESTA. Ja minä järjestin virkatehtävät papeille ja leeviläisille, kullekin hänen toimensa mukaan,

        niin myös halko-uhrilahjan MÄÄRÄAIKOINA ja uutislahjat. Muista, Jumalani, tämä minun
        hyväkseni.

        Eräs kohta UT:n puolella, joka osoittaa että oli eri aikaan pääsiäistä viettäviä ryhmiä on Joh.18:28, Jeesushan OLI illalla LAIN käskyn mukaan VIETTÄNYT pääsiäisaterian,2,Moos.12:6-10

        "Niin he veivät Jeesuksen Kaifaan luota palatsiin; ja oli varhainen aamu. Ja itse he eivät menneet sisälle palatsiin, etteivät saastuisi, vaan SAATTAISIVAT SYÖDÄ PÄÄSIÄISLAMMASTA ."


    • EiköAsiaa

      SEkä aloitus että ketjun keskustelu on kuin taikauskoisten harrastusta!!

      • sinettisormus1

        Ymmärrän, mitä tarkoitat. On vaikea ymmärtää näitä asioita jos ei ole uskoa, ymmärrys tulee uskon kautta ja alkutaipaleella oleva uskova voi myös olla ymmällään tällaisista asioista, kuin myös uskova joka on ollut jo kauan uskossa, mutta ei ole kasvanut uskossaan, usko vaatii myös kasvua ja sitä kautta kasvaa myös ymmärrys.


      • Puhdistustarpeen

        Sinetin ja Jarmon juttelussa on itsekorostuksen sisältö, ja epäpuhdas henki.


      • sinettisormus1

        ANTEEKSI SINULLE!
        Anteeksi sinulle jos olet kokeut näin. Mekin olemme vain ihmisiä, mutta pyrimme elämään Herramme tahdon mukaan, joka on Jeesus Kristus.

        Rukoillaan:

        Taivaallinen Isämme.
        Sinä olet luonut meidät vapaiksi,
        mutta synti turmelee vapauden.
        Sinä et pakota meitä seuraasi.
        Kuitenkin sinä tahdot, että eläisimme lapsinasi.
        Me kuljemme usein omia teitämme
        ja välttelemme vastuutamme.
        Kuitenkin aavistamme elämän syvyyden ja rikkauden
        paljastuvan vain sinun yhteydessäsi.
        Me tunnustamme syyllisyytemme ja pyydämme:
        Anna meille anteeksi itsekeskeisyytemme
        ja haluttomuutemme noudattaa sinun tahtoasi.


      • sinettisormus1

        "Tapahtukoon Sinun Tahtosi!"


    • sinettisormus1

      Kiitos Jarmo vastauksistasi, itsellä on tuossa kohtaa heikkouksia, mutta ymmärrän että noilla laskenta tavoilla on eroa, mistä tuo aurinkolaskenta on tullut, mutta minulla nousee siitä mieleen Egyptiläiset, jotka palvoivat aurinkoa, mutta se siitä ...
      Tänään näyssä oli luminen ja jäinen maapala, mutta sen alta pilkoitti hyvää multaisaa maata...
      Tämän koen jollekkin henkilökohtaiseksi näyksi ja viestiksi. Sinulla joka koet tämän itsellesi, on hengellinen elämäsi hyvin kylmää tällä hetkellä, mutta sinulle tarjotaan pelastus mahdollisuutta, sillä sinun maaperääsi näytettiin tuon lumen ja jään alta ja se oli hyvin otollista ottamaan vastaan tuon Herralta Jeesukselta Kristukselta saaman siemenen, jonka varaan voit aloittaa kasvusi ja kulkusi Jeesuksessa Kristuksessa. Tämä on sinun omasta tahdostasi kiinni, oletko valmis, avaamaan ovesi, eli itsesi Jeesuksen eteen?
      Herran Rauhaa teille kaikille, olkaat Siunatut Jeesuksen Kristuksen nimeen, Hän on se jolle me kaunistaudumme, kun tulemme hänen morsiammeksi, mutta se ei ole maallista kaunistautumista, vaan kaunistautumista Jumalan vanhurskaudella, joka ei ole meistä, vaan Herraltamme.
      Aamen.

      • Kiitos Sinetti, jopa itselleni tuo näkysi on ajankohtainen. Olenhan aina rukoillut ex. vaimoni puolesta, jolla ei uskoa ole ja se johti hänet siihen missä hän nytkin on. Jäisenä jäässä! Saa rukoilla hänen, Ellin puolesta.
        Joo siis Jumala on viisaudessaan antanut nämä kasvikuntaan liittyvät merkit taivaankappaleiden ohella, ettei mikään voisi mennä pieleen. Kaikkien täytyy toimia yhdessä jotta jokin ajankohta täyttyisi, eikä minkään palvonta tulisi määrävälle sijalle. Arvaahan sen kuinka ihmiskunta on aurinkoa palvonut, elämän ja valon lähdettä, joka onkin ihan oikea symboli Jumalasta, polttavuuksineen ja sokaisevuuksineen kaikkineen.


      • sinettisormus1

        Rukoillaan Jarmon ja Ellin ja teidän kaikkien puolesta, jotka koette/ koemme kylmyyttä tällä hetkellä, että saisimme nöyrän ja rakkaudellisen sydämen, kaikkia läheisiämme kohtaan, voisimme iloisina ja rauha sydämessä tehdä Jumalan työtä hänen tahtonsa mukaan ja kulkea kuuliaisina hänen tietään. Että saamma kaunistautua Jumalan vanhurskauden pukuun, muistaen että se ei ole itsestämme, vaan Jumalaltamme.
        Rukoillaan niin kuin Franciskus aikonaan:

        Franciscus Assisilaisen rukous

        Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale,
        niin että sinne, missä on vihaa,
        toisin rakkauden,
        missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
        missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,
        missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
        missä epäilystä, auttaisin uskoon,
        missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen,
        missä pimeyttä, loisin sinun valoasi,
        missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

        Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
        etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
        hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
        pyytää rakkautta kuin rakastaa muita,

        sillä antaessaan saa,
        kadottaessaan löytää,
        unohtaessaan saa anteeksi,
        kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.
        Aamen.

        Kiitos Herra että kuulet rukouksemme, tätä mekin haluamme tänään, sydämiimme, sinun rakkautesi, jota voimme muille jakaa eritilanteissa ja anna myös rohkeutta toteuttaa tuo kaikki, ettemme arkana nääntyisi, omaan itseemme.
        Aamen.


      • näkymätön-ninni
        sinettisormus1 kirjoitti:

        Rukoillaan Jarmon ja Ellin ja teidän kaikkien puolesta, jotka koette/ koemme kylmyyttä tällä hetkellä, että saisimme nöyrän ja rakkaudellisen sydämen, kaikkia läheisiämme kohtaan, voisimme iloisina ja rauha sydämessä tehdä Jumalan työtä hänen tahtonsa mukaan ja kulkea kuuliaisina hänen tietään. Että saamma kaunistautua Jumalan vanhurskauden pukuun, muistaen että se ei ole itsestämme, vaan Jumalaltamme.
        Rukoillaan niin kuin Franciskus aikonaan:

        Franciscus Assisilaisen rukous

        Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale,
        niin että sinne, missä on vihaa,
        toisin rakkauden,
        missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
        missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,
        missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
        missä epäilystä, auttaisin uskoon,
        missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen,
        missä pimeyttä, loisin sinun valoasi,
        missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

        Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
        etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
        hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
        pyytää rakkautta kuin rakastaa muita,

        sillä antaessaan saa,
        kadottaessaan löytää,
        unohtaessaan saa anteeksi,
        kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.
        Aamen.

        Kiitos Herra että kuulet rukouksemme, tätä mekin haluamme tänään, sydämiimme, sinun rakkautesi, jota voimme muille jakaa eritilanteissa ja anna myös rohkeutta toteuttaa tuo kaikki, ettemme arkana nääntyisi, omaan itseemme.
        Aamen.

        Kiitos Herra Jeesus Kristus, että Sinä kuulet meitä! Aamen!


      • sinettisormus1 kirjoitti:

        Rukoillaan Jarmon ja Ellin ja teidän kaikkien puolesta, jotka koette/ koemme kylmyyttä tällä hetkellä, että saisimme nöyrän ja rakkaudellisen sydämen, kaikkia läheisiämme kohtaan, voisimme iloisina ja rauha sydämessä tehdä Jumalan työtä hänen tahtonsa mukaan ja kulkea kuuliaisina hänen tietään. Että saamma kaunistautua Jumalan vanhurskauden pukuun, muistaen että se ei ole itsestämme, vaan Jumalaltamme.
        Rukoillaan niin kuin Franciskus aikonaan:

        Franciscus Assisilaisen rukous

        Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale,
        niin että sinne, missä on vihaa,
        toisin rakkauden,
        missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
        missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,
        missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
        missä epäilystä, auttaisin uskoon,
        missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen,
        missä pimeyttä, loisin sinun valoasi,
        missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

        Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
        etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
        hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
        pyytää rakkautta kuin rakastaa muita,

        sillä antaessaan saa,
        kadottaessaan löytää,
        unohtaessaan saa anteeksi,
        kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.
        Aamen.

        Kiitos Herra että kuulet rukouksemme, tätä mekin haluamme tänään, sydämiimme, sinun rakkautesi, jota voimme muille jakaa eritilanteissa ja anna myös rohkeutta toteuttaa tuo kaikki, ettemme arkana nääntyisi, omaan itseemme.
        Aamen.

        Kiitos rukousavustanne Sinetti ja Ninni myös!


    • sinettisormus1
    • HerranSilmät

      Luukas 8:17 Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä mikä ei tule tunentuksi ja joudu päivänvaloon. Kirjoittaja Jarmon salatut synnit eivät ole johtaneet parannukseen, ja tämä ketju on haureellisen hengen saastuttama. Salattu nousee päivän valoon.

    • Henkitutkii

      Kyllä, tää juttelu jarmon ja sinnettisormuksen kesken on ollut ällöä. Muka kirjoittavat kristuksen morsiammen tasolla, mutta haureuden saasteessa sydämmet! Yök.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      444
      9834
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2506
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1967
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1719
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1452
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1389
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1288
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      146
      1265
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      22
      1229
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe