Kysymys uskovaisille:

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta "rauha"?

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onhansitäRauhaa

      Voisin kirjoittaa, mutta tulkitsijat vääntäävät sen omanmielenkatsantoonsa.
      Siksi on itse luettava sana RAUHA, mitä Sana siitä opettaa. Jos on JumalanKansaa, sen sitten ymmärtää Hengessä, mutta jos ei, niin sitä sanaa raamatullisessa mielessä ei ymmärrä.

      Sitten on otettava avuksi ihmisentulkintainen "rauha". Siinä sitten heiluu teräaseet ja ammukset, sen saavuttamiseksi, sekä sanansäilää.

      • Hmm..harmi ettet tahdo kertoa. Voisin yrittää ymmärtää vaikken uskossa olekaan. Rauha merkitsi minulle jotain uskossaoloaikana, muistan sen.

        Merkitseeköhän se sinulle ja muille uskovaisille samaa kuin minulle silloin.


      • pitkäänuskossa

        Eikö elämä on hirveää, jos ei ole sisäistä rauhaa ja lepoa?


      • pitkäänuskossa kirjoitti:

        Eikö elämä on hirveää, jos ei ole sisäistä rauhaa ja lepoa?

        Ei kyllä mulla tietynlainen mielenrauha on, mutta nyt puhuttiin yliluonnollisesta rauhasta ja sellaisen kokemus puuttuu.
        Käsitit väärin.


    • rauhantila

      Vaikuttaa siltä, että haluat vilpittömästi keskustella käsitteesetä "rauha". Kirjoitit pohtivasi sitä, merkitseekö sana muille samaa kuin sinulla uskossa ollessasi. Jos todella ole ollut joskus uskossa ja sitten luopunut, niin olisi hienoa, jos toisit tähän ketjuun oman muistosi. Mitä tuo sana sinulle uskossa ollessasi merkitsi?

      Jotta en vain kyselisi, vaan osallistuisin myös keskusteluun, niin lyhyesti vähän tuosta käsitteestä - niin kuin sen uskovana ymmärrän. Hengellisenä käsitteenä "rauha" ei tarkoita sisäistä rauhallisuutta, jatkuvaa tyyneyttä. Uskovalla voi olla ahdistuksia, levottomuutta ja epävarmuutta elämän koettelemuksissa, eikä tunnetilaa voi millään noina aikoina kuvailla sanalla "rauha".

      Tätä voisi verrata sota-aikojen jälkeiseen rauhaan. Suomi joutui olemaan vuosia sodassa sen ajan Neuvostoliittoa vastaan ja sitten tuli rauha, mitä siitä seurasi. Varmimmin se, että taitselu Neuvostoliittoa vastaan lakkasi, mutta sisäisesti maamme joutui kokemaan kovia aikoja - oli raskaat sotakorvauket, jälleenrakantamisen ja vähäisen toimeentulon pitkät ajat. Myös uskoon tullessa Jumala solmii ihmisen kanssa rauhan Jeesuksessa Kristuksessa - entisestä Jumalan vihollisesta (tätä hän ei tietenkän ollut tiedostanut) tulee Jumalan ystävä, Hänen lapsensa. Rauhan julistus tuo uskovalle (kuten Suomen kansallekin toi) uutta toivoa paremmasta, mahdollisuudet rakentaa hengellistä sisintä ja toimia lähimmäisten parhaaksi uudella tavalla. Maan sisäinen tila voi joutua rauhan aikana kaaokseen, ja niin myös uskovan sisäinen olotila voi kokea suurtenkin myrskyjen aikoja.

      Jeesus ei lupaa rauhallista elämää.Matt. 10:34 "Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan."

      Jos uskovan aviopuoliso menehtyy, lapsi kuolee vaikkapa auto-onnettomuudessa, työttömyydessä hän menettää toimeentulonsa ja usein kodin, uskova joutuu koettelemuksiin, joissa hän kyselee onko hyvä Jumala hyvä juuri hänelle ja miksi minulle tapahtuu näin vaikeita asioita. Epäilysten ja ahdistusten aikana on mahdotonta puhua sisäisestä rauhasta, kun yöunet kaikkoavat ja mielessä myllertää. Kaikesta huolimatta rauhantila Jumalan kanssa on koko ajan olemassa. Mitä enemmän ja mitä pikemmin uskova saa kuulla armon evankeliumiin perustuvaa rauhan sanomaa, sitä enemmän rauha saavuttaa hänen sydämensä. On ihmeellistä, kuinka monet uskovat voivat vaikeiden vaiheiden jälkeen kuitenkin todeta, että "Jumala on ollut minulle hyvä".

      Juuri uskoon tullut tai sellainen uskova, joka ei ole joutunut vielä suuriin koettelemuksiin tarttuu siihen ajatukseen, että rauha on pysyvä tunnetila - ja että uskovalla kuuluu myös näkyvä ilo ja onni. On kuitenkin huomatta, että moni uskosta osaton antaa samanlaisen todistuksen: olen onnellinen, elämä on ollut minulle hyvä, nautin joka hetkestä ja olen voittanut monia vaikeuksia - elän onnellista, rauhallista elämää. Uskovan todistus on maailman todisetuksesta ratkaisevasti erilainen: Jumala on solminut minun kanssani rauhan, olen Hänen lapsensa ja kaikkien myrskyjen läpi Hän johdattaa minua Taivaan kotiin - pysyvään, iankaikkiseen rauhaan.

      • Vastaan kun kysyit. Minulle rauha liittyi pyhän hengen läsnäoloon. Jumala antoi rauhan eli pyhän hengen. Olinko susta ihan hakoteillä?

        Myrskyä elämään tuli, ja rauha katosi.


      • helluntailainen

        26. Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.
        27. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

        Oikeassa olet, aloittaja. Ilman Jumalaa ja Pyhää Henkeä ei ole pysyvää sielun rauhaa.


    • Retu3

      Rauha Jeesuksessa on ymmärrystä ylempi. Jeesus antaa rauhan sille joka hänen luoksensa tulee. Uskoo häneen, eikä yritä ostaa aneilla tätä rauhaa. Aneilla tarkoitan tätä kun ihmiselle sanotaan, sinun pitää tehdä tätä ja tätä ennekuin olet uskovainen. Kastaa uudestaan, tunnustaa ihmisten edessä, puhua kielillä ja kaikki muut vaatimukset mitä vaaditaan ennekuin voi uskoa. Näillä vaatimuksilla estettään tulemasta Jeesuksen luokse sellaisena kuin on. Sana sanoo , että "miksi annat rahan sellaisesta mikä on ilmaista". Jeesus on kaiken tehnyt valmiiksi ja kalliisti lunastanut jokaisen. Nämä oman työn ostattamiset vie ohi Jeesuksen Ristin. Omalle lihalle ne kyllä kelpaavat. Jää kirkastumatta ainoaksi pelastukseksi kallis Jeesuksen lunastustyö. Vain Hänessä on lepo ja rauha. Omien töitten kautta uskoon tulossa jää katselu ja uskominen näihin omiin suorituksiin ja tekemisiin,että nythän minä olen uskovainen kun olen nämä tehnyt. Jää nojaaminen omiin töihin ja eikä nähdä, että ihminen on syntinen ja tekee syntiä koko ajan, ajatuksin sanoin töin. Jeesukseen uskova näkee syntisyytensä, mutta tietää, että hänet on lunastettu ja nojaa tähän.

      • Totta. Mä lopetin kokouksissa käymisen aikoinaan siksi ettei ollut rahaa kymmennyksiin.
        Kaikenlaista ne vaativat tälläkin palstalla että voisi uskoon tulla. Nöyrtymistä toisen ihmisen edessä, mihin musta ei ole.


      • sitäonrauha

        Miksi lähdit ihmisvaatimusten tielle. Uskovaiset, niin sinä kuin ne muutkin ovat vain vajavaisia armahdettuja syntisiä. Rauhan menetys ei ole Jumalan syy vaan inhimillisyys. Minulta ei ole seurakunnassa kukaan kysellyt, mitä uhrikoppaan laitan ja sen on kyllä minun ja Jumalan välinen asia. Jos joku kysyisi (ja en usko että kysyy), niin siihen kysymykseen ei tarvitse vastata.


    • Toisella foorumilla jukka1954 sanoo eräässä vistissään hienosti:
      Raamatussa armo kulkee aina edellä. "Armo teille ja rauha Jumalalta"
      http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=100&t=177&p=656&hilit=rauha#p656

      Samalla foorumilla talutettava antaa kuunneltavaksi
      varmaan sinullekin tutun laulun:
      "Päivä on tuleva,
      voitonpäivä valtava,
      Taivas ei pilveen käy,
      eikä kyyneleitä näy.
      Silloin rauha ikuinen
      alkaa luona Jeesuksen,
      Päivä tuo ihana on tuleva."
      http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=98&t=185&p=769&hilit=rauha#p769

    • LightningStar

      Sinulle on tullut monenlaisia vastauksia... toiset sanovat toista, toinen toista. Ihminen näkee sen uskon mukaan, mikä on olemassaolevaa.

      Ilo, vapaus, rauha; ne kaikki on saatavilla ja ne kaikki on kädenulottuvilla.
      Jumala Pojassaan ne lahjoittaa. Jeesus sanoo, tule ja seuraa sinä minua.

      "37 Niin Jeesus sanoi hänelle: "'Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi'.
      38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
      39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
      40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat.""

    • sitäonrauha

      Rauha on ennen kaikkea sielun ja mielen olotila. Saattaa olla että ulkona ja fyysisesti myrskyää, mutta sisällään kokee valtavaa, ylitse ymmärryksen käyvää rauhaa ja lepoa. Koin sitä aikoinaan istuessani jonkun maan tullissa kun jäin kiinni Raamatuista ja minua uhkailtiin, jos milläkin rangaistuksella. Samaa rauhaa saa kokea myös joskus uskovaisen kuolinvuoteen vierellä.

      Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi,
      ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.
      Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa; Filipp. 4: 6 - 8.
      Jumalan antama mielen rauha on sitä ihaninta mitä ihminen voi koskaan kuvitella olevankaan onnen tunteella. Jotka ovat saaneet vierailla kuoleman rajan tanana ja palanneet puhuvat usein siitä rauhasta.

    • Minulle pyhä henki ja se rauha oli sama asia. Onko se sama asia? Eikö pyhä henkikin halua ns kirkastaa jeesusta?

      • Jeesuksen armon tähden meillä voi olla rauha.
        Kun Jeesus asuu meissä Pyhän Hengen kautta, joka on Rauhan Henki,
        niin silloin Jumalan Valtakunta (vanhurskaus, rauha ja iloa Pyhässä Hengessä)
        on sisäisesti meissä.


      • kalamos kirjoitti:

        Jeesuksen armon tähden meillä voi olla rauha.
        Kun Jeesus asuu meissä Pyhän Hengen kautta, joka on Rauhan Henki,
        niin silloin Jumalan Valtakunta (vanhurskaus, rauha ja iloa Pyhässä Hengessä)
        on sisäisesti meissä.

        Nii, onko se yliluonnollinen rauha ja pyhä henki sama asia?


      • auroraboreallis kirjoitti:

        Nii, onko se yliluonnollinen rauha ja pyhä henki sama asia?

        Niin. Jeesus lupasi:
        "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille."
        Kyllä opetuslapset olivat aika lailla rauhattomia ja peloissaan siihen hetkeen asti,
        että luvattu Toinen Puolustaja eli Pyhä Henki saapui.
        Jeesus on meidän Rauhamme.
        Ja Jeesus asuu meissä Pyhän Hengen kautta.
        Eli kyllä varmaan voisi noin sanoa,
        että Pyhä Henki eli Kristuksen Henki meissä on meidän yliluonnollinen Rauhamme.


      • kalamos kirjoitti:

        Niin. Jeesus lupasi:
        "Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille."
        Kyllä opetuslapset olivat aika lailla rauhattomia ja peloissaan siihen hetkeen asti,
        että luvattu Toinen Puolustaja eli Pyhä Henki saapui.
        Jeesus on meidän Rauhamme.
        Ja Jeesus asuu meissä Pyhän Hengen kautta.
        Eli kyllä varmaan voisi noin sanoa,
        että Pyhä Henki eli Kristuksen Henki meissä on meidän yliluonnollinen Rauhamme.

        Tunnetko sinä sen? Yliluonnollista rauhaa? Kerro joku esimerkki kalamos.


      • Kyllä minä olen kokenut tuota yliluonnolista rauhaa. Ja tietenkin on niin, että jos puhutaan yliluonnollisen rauhan kokemisesta, niin silloin olosuhteet ympärillä ovat jotain sellaista, että ei ole luonnollista kokea rauhaa siinä tilanteessa.


    • Kuplapuhkeaa

      Nää on näitä Raamatun ristiriitoja. Joh.14:27. Rauhan minä jätän teille. minun rauhani... Matt.10:34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle, en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Mokomakin rauhanruhtinas.

      • Jumalanhulluus

        " Nää on näitä Raamatun ristiriitoja. Joh.14:27. Rauhan minä jätän teille. minun rauhani... Matt.10:34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle, en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan. Mokomakin rauhanruhtinas. "

        - ei puhkea, koskapa kuplaa ei edes ole ollut.
        Matteus 10:
        34. Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.

        Hepr.4:
        12. Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;

        ILm.2:
        12. Ja Pergamon seurakunnan enkelille kirjoita: 'Näin sanoo hän, jolla on se kaksiteräinen, terävä miekka:

        - miekka =Jumalan Sana.

        Jumalan sanalla, evankeliumilla on se vaikutus, että se "särkee" väärän rauhan.
        Ihminen on luonnostaan, ilman Jeesusta "väärässä rauhassa", synnin unessa ja tarvitse herätyksen, tuon valheellisen rauhan rikkomisen.

        Ihminen, joka tulee uskovaiseksi, seuraa Jeesustaa, sitä aletaan usein vihata ja vainota.
        Vihaajat / vainoajat tulevat rauhattomiksi, heitä alkaa monesti vaivaamaan oma tilansa ja heidän valheelinen rauhansa järkkyy, tulee rauhaton olo.

        Se rauhaton olo vetää heidät (kin) pelastukseen ja he saavat todellisen rauhan, valherauhan tilalle.

        Jeesus on Rauhanruhtinas sanan varsinaisessa mielessä

        Mitipä sitä vähän tarkemmin ja laajemmin Raamatun ilmoittamia asioita.

        Siunausta sinulle ja rauhaa.

        t. Jh


    • 717

      Rauha on onnellisuutta, siinä ei ole vihaa, ärtymystä, napinaa. Se on hyvää oloa, rauhattomuudessa on paha olo, ja tämän tiedän kokemuksesta.

    • kronologia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      197
      4901
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      3037
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      140
      2363
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2344
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1982
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1556
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1482
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1393
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe