Otsan/kulmakrvojen kohotusleikkaus kokemuksia

LIssuliini

Hei,
Minulle tehtiin 3 päivää sitten brow lift leikkaus elikkä otsan ja kulmakarvojen kohotus. Hiusrajassa on viillot ja on porattu luuhun reijät, joihin tehty kiinnitys.
Leikkaus tehtiin sen vuoksi,koska kulmakarvat olivat painuneet niin alas, että ottivat yhteen silmäripsien kanssa ja näkökenttä oli kaventunut.
Huolenani on nyt täysin tunnoton päänahka. Tunnottomuus alkaa hiusrajasta ja menee takaraivolle asti. Kertokaapa kokemuksianne, että onko teillä ollut sellaista vastaavan leikkauksen jälkeen? Ja jos on on ollut, niin palautuiko tunto? Ja missä ajassa palautui?
Plastiikkakirurgi ei kertonut ennen leikkausta mitään mahdollisista riskeistä. Ajattelin tietysti, ettei pahoja riskejä sitten ole. Jos olisin tiennyt, että päänahka voi mennä tunnottomaksi, en olisi suostunut leikkaukseen. Huolettaa ja surettaa, että tuliko minulle pysyvä päänahan "halvaus".
Olin leikkauspäivän ja seuraavan päivän sairaalassa. Kotiin lähtiessä minulle kerrottiin, että kylmähaudetta täytyy pitää useita kertoja päivässä. Sairaalassa sitä ei annettu kertaakaan minulle. Leikkauksesta herätessäni otsalla oli kylmähaude, mutta se otettiin pois ja sen jälkeen sitä ei enää laitettu yhtään kertaa. Olin itse niin tokkurassa ja huonovointinen, etten huomannut kysellä sitä hoitajilta.

28

9773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaueus

      Ota ihmeessä yhteys paikkaan, jossa sinut leikattiin. Kai leikkaus tehtiin Suomessa? (Ihmettelen muuten miten kukaan uskaltaa lähteä tällaisiin leikkauksiin jonnekin vinkuintiaan.)
      Löytyykö leikkaavan tahon nettisivuilta tietoa jälkihoidosta ja oireista?

    • jlhälkjä

      Tunnottomuutta voi seurata muistakin leikkauksista, kuten vaikkapa hätäsektiosta. Kolme päivää on onnettoman lyhyt aika. Luonnollistakin, että toimenpiteiden jälkeen on tuntemuksia, joista osa menee omia aikojaan ohi. Lopullinen tulos ja tilanne näkyy vasta ajan päästä.

      Itsellänikin on alkaneet kulmat roikkumaan nopeasti 40 ikävuoden jälkeen. Tilanne ei ole vielä paha, joten koetan ensin kasvojumpalla. Ei vaan jotenkin sytytä idea, että kulmat ommeltaisiin kiinni luukalvoihin. Haluan säilyttää otsan liikkuvuuden. Eli koetan saada kasvolihakset luomusti kuntoon, ja jos silmäluomet ovat vielä sen jälkeen löysät, niin niistä saa silpaista ylimääräiset pois.

    • sirkkuu

      Toki tunto menee, jos tuntohermot katkotaan leikkauksella. Ihme jos olisi normaali tunto noin pian leikkauksen jälkeen. Ja leikkauskomplikaatioista pitää kysyä ja lukea itse, ei niitä aleta luettelemaan muuten.

      Itsellä meni varmaan 6 kk ennen kuin nänneihin palasi tunto kohotusleikkauksen jälkeen. Ja tunto ei tule ikinä olemaan samanlainen, en sitä odotakaan. Ja sektion jälkeen alavatsa oli kuukausia tunnoton ja edelleen on yksi kohta tunnoton vaikka leikkauksesta vuosikausia.

    • haluantietoa

      Hei onko leikkaus onnistunut ? Kulmakarvat reilusti nostettua ja missä päin leikkausta teit

    • Lissuliini

      Leikkaus tehtiin kotimaassa, julkisen puolen terveydenhuollossa, yliopistollisessa sairaalassa. Suunnitelmana oli ollut tehdä kyseinen kulmakarvojen nosto paikallispuudutuksessa kulmakarvojen yläpuolelta, mutta suunnitelma muuttui juuri ennen leikkausta. Olin senverran hämilläni siinä tilanteessa, etten siinä huomannut sitten kysellä kovin paljoa asiasta. Mielessäni oli vaan, että nyt ei tehdäkään puudutuksessa vaan nukutuksessa. Ja että tehdään jotain kiinnitysreikiä luuhun. Jännitti ja pelottikin. Samantien minut pyydettiinkin jo leikkaussaliin.

      Komplikaatio/riskien kertomis asiasta olen sitä mieltä, että lääkärin kuuluu aina kertoa niista potilaalle. Minua on sairauksieni vuoksi pitänyt leikellä todella paljon, yli 20 kertaa (niveliä, selkää ym ym) ja jo jokaista leikkausta suunniteltaessa lääkärit ovat kertoneet hyvin tarkasti mitkä ovat mahdolliset riskit kyseisessä leikkauksessa. Tämä oli ainut kerta, jolloin en saanut sitä informaatioita.

      Tätä leikkausta ei tehty omasta pyynnöstäni kauneusrkirurgiana, vaan terveydellisestä syystä silmälääkärin lähettämänä. Silmäluomiani on jouduttu leikkaamaan jo kaksi kertaa ennen tätä kyseistä leikkausta, kun ovat painaneet näkökenttää liikaa. Nyt oli siis syynä, että kulmakarvat olivat laskeutuneet silmäripsiin kiinni ja näkökenttä oli sen vuoksi kaventunut.
      Kauneuskirurgiaan voimani ei riittäisi, kun on pakollisia muita leikkauksia jo niin paljon.

      Päälaen iho on edelleen täysin tunnoton. Myöskin toinen kulmakarva on ainakin tämänhetkisessä tilanteessa korkeammalla kuin toinen. Maanantaina otetaan tikit pois hiusrajasta. Hiusrajan leikkauskohdat ovat vielä kipeät ja särkyä on. Turvotus on jo laskeutunut alaspäin, poskien seutuun.

      Kerroin kyllä sairaalassa ensin hoitajalle tunnottomuus asiasta. Hän sanoi, ettei hän osaa sanoa asiaan mitään. Sitten näin ohimennen, pikaisesti leikannutta lääkäriä ja kerroin hänellekin asian. Soitin sitten vielä kotoa sinne sairaalaan ja pyysin hoitajaa kirjaamaan kyseisen asian tietoihini. Halusin varmistaa, että asia on varmasti siellä tallennettuna.

      Jos vaan on joku, joka olisi kokenut samaa, niin kuulisin mielelläni, että miten pitkään meni ennenkuin tunto palautui vai palautuiko ollenkaan. Jaa muutenkin haluaisin kuulla miten on mennyt, jos on tehty samanlainen leikkaus.

    • mimmiliini22

      Tunnottomuus kuuluu asiaan kyllä. Minulle tehtiin otsankohotus vuonna 2012, ja tunnoton päänahka oli ainakin 2-3 kk leikkauksen jälkeen. Oli niinkuin olisi ollut kypärä päässä :) Joten älä ole huolissasi!

    • Lissuliini

      Kiitos, mimmiliini22, vastauksestasi! Mukava kuulla, että tunnottomuus on parantunut. Jospa se minullakin palautusi ajan mittaan. Tunne on tosiaan juuri tuollainen, niinkuin olisi kypärä päässä! Kampa vaan "kolisee" jossakin, ties missä.
      Saisi tunto palata ennen kesää, että tuntisi, jos sääskiä istuu päässä legioona :)
      Nyt on tikit otettu pois, niin kipukin varmaan alkaa lientyä hiusrajassa. On ollut kyllä melkoisen kipeä ja särkee. Turvotusta ei juurikaan enää ole.
      Sen kyllä huomaan, että vasemmalla puolella on kulmakarva alempana ja sen puolen silmäluomi yhä lupsottaa jonkun verran. Pitää aina välillä vähän kohottaa kulmaa, että luomen "laskos" oikeaa. Lääkäri katsoi leikkauksen alla, että vasemmalta puolen täytyy ottaa enemmän pois, kun se roikkuu enemmän. Epikriisissä lukee, että kummaltakin puolelta on otettu samanverran :( Taisi plastiikkakirurgi unohtaa vasemman puolen asian leikkaussaliin mennessään... Harmittaa vähän :( Kun tällainen isompi operaatio tehtiin, niin olisi sitä toivonut, että olisi tullut hyvä lopputulos. Plast.kirurgi ei piirtänyt iholle mitään leikkausmerkkejä, kun tavattiin ennen lekkaussaliin menoa.
      Aiemmin, kun silmälääkäri leikkasi luomista löysää pois, hän kyllä piirsi ennen leikkausta merkit luomiin.
      Tuliko sinulla, mimmiliini22, hyvä lopputulos?

    • Tarjamaarit

      Onko teillä pysynyt kulmakarvat leikkausten jälkeen ylempänä? Minulle on tehty ensin syyskuulla leikkaus hiusrajasta,jolloin kulmakarvat ei käytännössä nousseet ollenkaan. Marraskuulla leikattiin uudelleen. Silmäluomista poistettiin rasvaa ja kulmakarvat kiinnitettiin otsaluuhun. Alussa kulmakarvat oli selkeästi ylempänä, mutta nyt ne roikkuu taas ihan entiselään melkeimpä ripsissä kiinni. Leikkaukset on tehty terveydellisistä syistä julkisella puolella. Harmittaa kovasti, kun tehty jo kaksi leikkausta ilman merkittävää hyötyä.

    • hermorata

      Kaikissa, pienenpienissäkin leikkauksissa on riskinsä. Voi tulla sairaalabakteeria, fisteliä,hermovaurioita ym ym. Itse en leikkauksiin mene kuin pakosta ja kovasta kivusta, en turhamaisuuden vuoksi. Ikääntyminen kuuluu elämään, mutta tottakai ymmärrän aloittajaa, jos leikkaukseen päädyttiin haitan vuoksi (ei näe kunnolla) tai erittäin huomiotava herättävän kosmeettisen haitta, muuten kehoitan kaikkia harkitsemaan tarkkaan ennen kaikanlaisia toimenpiteitä. Riskeistä lääkäreiden kuuluu kertoa, valitettavasti toisilla rahanahneilla ja ammattitaidottomilla lääkäreillä ei tätä itsestäänselvää ja hoitoon kuuluvaa tapaa ole, esimerkiksi halpis esteettisissä klinikoissa pääkaupunkiseudulla.

      • Tällainenkin_tausta

        Eräät harvinaiset sairaudet jopa edellyttää plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Ne leikataan käytännössä aina julkisella puolella perussairauden aiheuttamien vaivojen vuoksi. Silloin ei kysellä turhamaisuuden eikä edes riskien perään, kun yksinkertaisesti ei edes pärjää ilman leikkauksia (todellakin useita).


    • idiootti123

      Sanokaa yksi B-luokan julkkis, jolla on edes AMK tutkinto, ei ulosottoa ja vakaa parisuhde? Itselleni, hieman yllättäen kyllä, tulee mieleen vain Marika Fingeroos, joka ilmeisesti tekee nyt toista korkeakoulu tutkintoa.

      • idiootti123

        *Siis niistä joilla silikonit.


      • Lue_tarkemmin

        Olitpa valinnut itsellesi osuvan nimimerkin. Tässä ketjussa ei puhuta tissileikkauksista.


    • LIssuliini

      Nyt on kohta vuosi mennyt leikkauksesta ja niin kävi, että päälakeni on edelleen tunnoton. Tuli hermovamma. Ja vasen kulmakarva ja luomi ovat selkeästi alempana koin oikea.
      NImimerkille -hermorata-: Minulta oli jo aiemmin leikattu kaksi kertaa silmäluomista löytsää pois, kun ne painoivat näkökenttää. Nyt piti ottaa hiusrajasta. Yleisen terveydenhuollon puitteissa ei muuten lähetetäkään leikkauksiin kuin ainostaan haitan vuoksi.
      Niinkuin aiemmin kirjoitin, en jaksaisikaan ryhtyä kauneus/ulkonäkö leikkauksiin, koska minua on pitänyt vaikeiden liikuntaelin- ym sairauksieni takia leikellä niin paljon, yli 20 kertaa. Voimani eivät riittäisi muihin operaatioihin.
      Kokemus silmäluomi leikkauksista on, ettei niillä saa pysyvää apua ongelmaan, vaan ajan kanssa ne palautuvat takaisin

      • Anonyymi

        Hei Lissuliini, olisi mielenkiintoista kuulla mikä tilanteesi on nyt ? Minulle nimittäin on käynyt ihan samalla tavalla eli päälaki tunnoton. Mietin eikö sairaalalla ole mitään vastuuta ?


    • Anonyymi

      minulle tehty

    • Anonyymi

      Tuntomuutokset voivat kestää jopa vuoden tai puolitoista, kertoi oma kirurgini.
      Omasta leikkauksesta kulunut yli 3kk.
      Toipuminen on ollut nopeaa mielestäni. Varsinaisia kipuja ei ole ollut.
      Alussa päälaen tunnottomuus yllätti. Nyt tunto normalisoitumassa. Tunnen kyllä esim. kosketuksen, silloin aivan kuin kevyt kypärä olisi päässä. Se ei haittaa millään lailla normaalia elämää.
      Kulmia nostaessa tuntuu pientä kiristyksen tunnetta yhä. Pystyn ilmehtimään kuten ennenkin.
      Olen tyytyväinen leikkaukseen.

    • Onko kenellekkään täällä tehty samoja leikkauksia yksityisellä puolella Suomessa tai Virossa? Etsin hyvää plastiikkkakirurgia. Yhden tiedän, mutta jo hinta-arvio yli 7500 sai kulmakarvat nousemaan : 0.

    • Anonyymi

      Ihan normaalia. Odota ihmeessä mutama kuukausi. Leikkausalueella voi tunnottomuutta olla pitempään, ennenkuin tunto palautuu.

    • Anonyymi

      Hei! Minulle tehtiin muutama viikko sitten otsan ja kulmakarvojen kohotus ja yläluomileikkaus yksityisellä. Haluaisin tiedustella miten tulokset on muilla pysyneet? saatteko otsaanne miten liikutettua? ja tuliko teille arpien kohdalle hiustenlähtöä?

      Tähystyksellä tehtiin. Kiitos :)

      • Anonyymi

        Hei! Missä hoitopaikassa ko. leikkaus tehtiin? Yksityinen varmaan kuitenkin?

        Olen kohta 59v. nainen ja minulle tehtiin v.2018 silmien lippaluomileikkaus Tyksin silmäpuolella, mutta sen vaikutus hävisi runsaassa puolessa vuodessa. Silmäluomet roikkuvat uudelleen laskeutuneen otsan takia. Alkujaankin Tyksin silmälääkäri totesi, että yläluomien ongelma johtuu laskeutuneesta otsasta. Olin tammikuussa 2020 Tyksissä uudessa leikkausarviossa, mutta katsoivat että ei vielä tarvetta uuteen silmäluomien leikkaukseen.

        Syksyllä 2021 menin yksityisen plastiikkakirurgin vo:lle Turussa (joka on myös Tyksin plast.kirurgi). Tämä katsoi, että yläluomieni ongelma johtuu otsan laskeutumisesta ja suositti minulle avointa otsankohotusleikkausta. Kertoi että sen huono puoli on, että siitä seuraa pysyvä tuntopuutos koko päälaelle. Plast.kirurgi laittoi tiedot Tyksiin, jossa ongelmatiimi katsoi, että vaikka minulla on näkökentän puutos ja päänsärkyä johtuen silmien ja otsan jatkuvasta kohottelusta, ei otsan kohotusleikkauksen kriteerit julkisella vielä täyty.

        Kävin 12/2021 lähetteellä myös HUS:n plast.kirurgin arviossa. Eivät täyttyneet julkisen sektorin kriteerit HUS:ssakaan, mutta HUS:n plast.kirurgi arveli, että kriteerit ostan kohotusleikkaukselle voivat täyttyä 2 vuoden kuluttua. Tällöin siis tarvitaan uusi lähete Tyksin plast.kirurgiselle. HUS:n plast.kirurgi katsoi, että otsankohotus pitäisi tehdä tähystystekniikalla, ei avointa kohotusleikkausta. Sanoi myös, että toki voin hakeutua yksityiselle leikkaukseen.

        Molemmat em. plast.kirurgit olivat myös sitä mieltä, että minulle ei kannata tehdä uutta lippaluomileikkausta (yksityisellä), koska sen vaikutus on lyhytyaikainen.

        Minulla on edelleen jatkuvaa päänsärkyä silmien kohottelusta ja näkökentän puutos roikkuvien silmäluomien takia. Teen päätetyötä. ja minulla on työvuosia edessä vielä 7-8. Miksi minun pitäisi "kärsiä" oireista ainakin 2 vuotta ennen kuin leikkauksen kriteerit ehkä täyttyvät julkisella puolella?

        Minulla on sairauskuluvakuutus, joka ei tietenkään korvaa kosmeettisia toimenpiteitä, mutta lääketieteellisesti perustellut hoidot ja leikkaukset kylläkin. Otsankohotusleikkaus mielletään vahvasti kosmeettiseksi leikkaukseksi, vaikka sen syyt olisivat fyysiset.
        Olen nyt käynyt uudelleen (saman) turkulaisen plast.kirurgin vo:lla ja hän kirjoittaa otsankohotusleikkauksen tarpeesta minulle lausunnon vakuutusyhtiötä varten. Katsotaan miten käy. Olen valmis maksamaan itse leikkauksen kulut n.7000 e, jos vakuutusyhtiö maksaa siitä korvausta minulle (en vaadi/pyydä maksusitoumusta).

        Olisin kiitollinen lukemaan lisää muiden kokemuksista vastaavassa tilanteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Missä hoitopaikassa ko. leikkaus tehtiin? Yksityinen varmaan kuitenkin?

        Olen kohta 59v. nainen ja minulle tehtiin v.2018 silmien lippaluomileikkaus Tyksin silmäpuolella, mutta sen vaikutus hävisi runsaassa puolessa vuodessa. Silmäluomet roikkuvat uudelleen laskeutuneen otsan takia. Alkujaankin Tyksin silmälääkäri totesi, että yläluomien ongelma johtuu laskeutuneesta otsasta. Olin tammikuussa 2020 Tyksissä uudessa leikkausarviossa, mutta katsoivat että ei vielä tarvetta uuteen silmäluomien leikkaukseen.

        Syksyllä 2021 menin yksityisen plastiikkakirurgin vo:lle Turussa (joka on myös Tyksin plast.kirurgi). Tämä katsoi, että yläluomieni ongelma johtuu otsan laskeutumisesta ja suositti minulle avointa otsankohotusleikkausta. Kertoi että sen huono puoli on, että siitä seuraa pysyvä tuntopuutos koko päälaelle. Plast.kirurgi laittoi tiedot Tyksiin, jossa ongelmatiimi katsoi, että vaikka minulla on näkökentän puutos ja päänsärkyä johtuen silmien ja otsan jatkuvasta kohottelusta, ei otsan kohotusleikkauksen kriteerit julkisella vielä täyty.

        Kävin 12/2021 lähetteellä myös HUS:n plast.kirurgin arviossa. Eivät täyttyneet julkisen sektorin kriteerit HUS:ssakaan, mutta HUS:n plast.kirurgi arveli, että kriteerit ostan kohotusleikkaukselle voivat täyttyä 2 vuoden kuluttua. Tällöin siis tarvitaan uusi lähete Tyksin plast.kirurgiselle. HUS:n plast.kirurgi katsoi, että otsankohotus pitäisi tehdä tähystystekniikalla, ei avointa kohotusleikkausta. Sanoi myös, että toki voin hakeutua yksityiselle leikkaukseen.

        Molemmat em. plast.kirurgit olivat myös sitä mieltä, että minulle ei kannata tehdä uutta lippaluomileikkausta (yksityisellä), koska sen vaikutus on lyhytyaikainen.

        Minulla on edelleen jatkuvaa päänsärkyä silmien kohottelusta ja näkökentän puutos roikkuvien silmäluomien takia. Teen päätetyötä. ja minulla on työvuosia edessä vielä 7-8. Miksi minun pitäisi "kärsiä" oireista ainakin 2 vuotta ennen kuin leikkauksen kriteerit ehkä täyttyvät julkisella puolella?

        Minulla on sairauskuluvakuutus, joka ei tietenkään korvaa kosmeettisia toimenpiteitä, mutta lääketieteellisesti perustellut hoidot ja leikkaukset kylläkin. Otsankohotusleikkaus mielletään vahvasti kosmeettiseksi leikkaukseksi, vaikka sen syyt olisivat fyysiset.
        Olen nyt käynyt uudelleen (saman) turkulaisen plast.kirurgin vo:lla ja hän kirjoittaa otsankohotusleikkauksen tarpeesta minulle lausunnon vakuutusyhtiötä varten. Katsotaan miten käy. Olen valmis maksamaan itse leikkauksen kulut n.7000 e, jos vakuutusyhtiö maksaa siitä korvausta minulle (en vaadi/pyydä maksusitoumusta).

        Olisin kiitollinen lukemaan lisää muiden kokemuksista vastaavassa tilanteessa.

        Miksi alunpitäen tehtiin yläluomileikkaus, jos todettiin, että yläluomien ongelma johtuu laskeutuneesta otsasta, ja vaikutus tulee olemaan lyhytaikainen?
        Kuulostaa hurjalta pysyvä tuntopuutos otsan kohotusleikkauksessa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi alunpitäen tehtiin yläluomileikkaus, jos todettiin, että yläluomien ongelma johtuu laskeutuneesta otsasta, ja vaikutus tulee olemaan lyhytaikainen?
        Kuulostaa hurjalta pysyvä tuntopuutos otsan kohotusleikkauksessa!

        Julkisella sektorilla (TYKS) aloitetaan aina simppelistä ja halvemmasta toimenpiteestä. Otsankohotusleikkaukseen on julkisella puolella niin kovat kriteerit, ettei siihen pääse vaikka onkin sellaiset päivittäistä elämää haittaavat oireet kuin itselläni on. Pitäisi olla kasvohalvaus tms. vakava ongelma.

        Silloin kun TYKS:n silmälääkäri teki lähetteen yläluomien leikkaukseen, ei minulle kerrottu mitään siitä, että sen vaikutus voisi olla vain lyhytaikainen. Sanottiin, että aloitetaan tästä. Oletin, että mikäli yläluomileikkaus ei tuo apua, pääsen otsankohtotuleikkaukseen. Mutta ei se niin menekään, koska otsankohotusleikkaus tehdään plastiikkakirurgisella puolella, ja siellä on omat tiukat kriteerit ko. leikkausta varten.
        Näin tämä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä menee. Tuli kyllä vähän petetty olo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Julkisella sektorilla (TYKS) aloitetaan aina simppelistä ja halvemmasta toimenpiteestä. Otsankohotusleikkaukseen on julkisella puolella niin kovat kriteerit, ettei siihen pääse vaikka onkin sellaiset päivittäistä elämää haittaavat oireet kuin itselläni on. Pitäisi olla kasvohalvaus tms. vakava ongelma.

        Silloin kun TYKS:n silmälääkäri teki lähetteen yläluomien leikkaukseen, ei minulle kerrottu mitään siitä, että sen vaikutus voisi olla vain lyhytaikainen. Sanottiin, että aloitetaan tästä. Oletin, että mikäli yläluomileikkaus ei tuo apua, pääsen otsankohtotuleikkaukseen. Mutta ei se niin menekään, koska otsankohotusleikkaus tehdään plastiikkakirurgisella puolella, ja siellä on omat tiukat kriteerit ko. leikkausta varten.
        Näin tämä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä menee. Tuli kyllä vähän petetty olo.

        Yksityiselläkin samoin, kävin kahdellakin plastiikkakirurgilla konsultaatiossa laskeutuneiden luomien vuoksi, molemmat sanoi, että yläluomileikkaus ja sitten jos katsot tarpeelliseksi myöhemmin, niin otsan kohotus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Julkisella sektorilla (TYKS) aloitetaan aina simppelistä ja halvemmasta toimenpiteestä. Otsankohotusleikkaukseen on julkisella puolella niin kovat kriteerit, ettei siihen pääse vaikka onkin sellaiset päivittäistä elämää haittaavat oireet kuin itselläni on. Pitäisi olla kasvohalvaus tms. vakava ongelma.

        Silloin kun TYKS:n silmälääkäri teki lähetteen yläluomien leikkaukseen, ei minulle kerrottu mitään siitä, että sen vaikutus voisi olla vain lyhytaikainen. Sanottiin, että aloitetaan tästä. Oletin, että mikäli yläluomileikkaus ei tuo apua, pääsen otsankohtotuleikkaukseen. Mutta ei se niin menekään, koska otsankohotusleikkaus tehdään plastiikkakirurgisella puolella, ja siellä on omat tiukat kriteerit ko. leikkausta varten.
        Näin tämä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä menee. Tuli kyllä vähän petetty olo.

        Otsankohotusleikkauksen korvattavuus on nyt käsitelty vakuutusyhtiössä. Sain tiedon, että yksityisellä lääkäriasemalla tehtävä tähystysleikkaus korvataan yksityisestä sairauskuluvakuutuksestani. Olen todella iloisesti yllättynyt ja kiitollinen tästä myönteisestä päätöksestä! En ole koskaan kuullut, että mikään yksityinen sairauskuluvakuutus olisi korvannut otsankohotusleikkausta, koska se mielletään niin vahvasti pelkästään kosmeettiseksi toimenpiteeksi. Samaa kertoi myös tämä plastiikkakirurgi, jonka vastaanotolla olen käynyt.

        Aion hoitaa asian kuntoon helmi-maaliskuussa, jotta olen täysin toipunut toimenpiteestä ennen kesän alkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei! Missä hoitopaikassa ko. leikkaus tehtiin? Yksityinen varmaan kuitenkin?

        Olen kohta 59v. nainen ja minulle tehtiin v.2018 silmien lippaluomileikkaus Tyksin silmäpuolella, mutta sen vaikutus hävisi runsaassa puolessa vuodessa. Silmäluomet roikkuvat uudelleen laskeutuneen otsan takia. Alkujaankin Tyksin silmälääkäri totesi, että yläluomien ongelma johtuu laskeutuneesta otsasta. Olin tammikuussa 2020 Tyksissä uudessa leikkausarviossa, mutta katsoivat että ei vielä tarvetta uuteen silmäluomien leikkaukseen.

        Syksyllä 2021 menin yksityisen plastiikkakirurgin vo:lle Turussa (joka on myös Tyksin plast.kirurgi). Tämä katsoi, että yläluomieni ongelma johtuu otsan laskeutumisesta ja suositti minulle avointa otsankohotusleikkausta. Kertoi että sen huono puoli on, että siitä seuraa pysyvä tuntopuutos koko päälaelle. Plast.kirurgi laittoi tiedot Tyksiin, jossa ongelmatiimi katsoi, että vaikka minulla on näkökentän puutos ja päänsärkyä johtuen silmien ja otsan jatkuvasta kohottelusta, ei otsan kohotusleikkauksen kriteerit julkisella vielä täyty.

        Kävin 12/2021 lähetteellä myös HUS:n plast.kirurgin arviossa. Eivät täyttyneet julkisen sektorin kriteerit HUS:ssakaan, mutta HUS:n plast.kirurgi arveli, että kriteerit ostan kohotusleikkaukselle voivat täyttyä 2 vuoden kuluttua. Tällöin siis tarvitaan uusi lähete Tyksin plast.kirurgiselle. HUS:n plast.kirurgi katsoi, että otsankohotus pitäisi tehdä tähystystekniikalla, ei avointa kohotusleikkausta. Sanoi myös, että toki voin hakeutua yksityiselle leikkaukseen.

        Molemmat em. plast.kirurgit olivat myös sitä mieltä, että minulle ei kannata tehdä uutta lippaluomileikkausta (yksityisellä), koska sen vaikutus on lyhytyaikainen.

        Minulla on edelleen jatkuvaa päänsärkyä silmien kohottelusta ja näkökentän puutos roikkuvien silmäluomien takia. Teen päätetyötä. ja minulla on työvuosia edessä vielä 7-8. Miksi minun pitäisi "kärsiä" oireista ainakin 2 vuotta ennen kuin leikkauksen kriteerit ehkä täyttyvät julkisella puolella?

        Minulla on sairauskuluvakuutus, joka ei tietenkään korvaa kosmeettisia toimenpiteitä, mutta lääketieteellisesti perustellut hoidot ja leikkaukset kylläkin. Otsankohotusleikkaus mielletään vahvasti kosmeettiseksi leikkaukseksi, vaikka sen syyt olisivat fyysiset.
        Olen nyt käynyt uudelleen (saman) turkulaisen plast.kirurgin vo:lla ja hän kirjoittaa otsankohotusleikkauksen tarpeesta minulle lausunnon vakuutusyhtiötä varten. Katsotaan miten käy. Olen valmis maksamaan itse leikkauksen kulut n.7000 e, jos vakuutusyhtiö maksaa siitä korvausta minulle (en vaadi/pyydä maksusitoumusta).

        Olisin kiitollinen lukemaan lisää muiden kokemuksista vastaavassa tilanteessa.

        Ei missään tapauksessa kannata mennä. Tulos pysyi mulla 4 kk ja koko sen ajan olin tosi kipeä. Vaikuttaa myös ihan koko pään hiustenlähtöön. Ei kannata maksaa 7000 että saa itsensä kaljuksi. Kannattaa myös varmistaa tarkkaan koko leikkaus, suosittelen menemään ennemmin Helsinkiin kuin Turkuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Otsankohotusleikkauksen korvattavuus on nyt käsitelty vakuutusyhtiössä. Sain tiedon, että yksityisellä lääkäriasemalla tehtävä tähystysleikkaus korvataan yksityisestä sairauskuluvakuutuksestani. Olen todella iloisesti yllättynyt ja kiitollinen tästä myönteisestä päätöksestä! En ole koskaan kuullut, että mikään yksityinen sairauskuluvakuutus olisi korvannut otsankohotusleikkausta, koska se mielletään niin vahvasti pelkästään kosmeettiseksi toimenpiteeksi. Samaa kertoi myös tämä plastiikkakirurgi, jonka vastaanotolla olen käynyt.

        Aion hoitaa asian kuntoon helmi-maaliskuussa, jotta olen täysin toipunut toimenpiteestä ennen kesän alkua.

        Minkä vakuutusyhtiön sairauskuluvakuutus sinulla on?


    • Anonyymi

      Hei missä sinua leikattu?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe