Kipeä kieli

Kielimies

Nyt on kumma vaiva. Kieli on ollu ärsyyntynyt jo pari kk, siinä on pieniä punaisia näppyjä jokapuolella jotka välillä kuumottavat ja kirvelevät ja välillä on helpompi olla. Kielen etuosa on herkin. lisäksi kielen sivuille nousee välillä punottavia patteja jotka sitten pienenevät taas näkymättömiin. Yleis ja hammaslääkärit käyty, verikokeet ja sienitestit otettu, ei mitään löytöjä. Onko kukaan muu kokenut? hammaslääkäri sanoi että voi olla mekaanisen ärsytyksen aiheuttama tai jonkin ruoka-aineen. Hammastahnat on jo vaihdettu mutta ei auta. Todella alkaa nyppimään kun ei uskalla kohta mitään suuhun laittaa ettei heti ala kirvelemään

11

4318

  Vastaukset

  • Epäilisin hiivaa ensimmäiseksi, mutta jos sieniviljelyt on tehty, siitä ei kai sitten ole kyse. Sieniinhän se hiivakin kuuluu.

   Seuraavaksi lähtisi kyselemään allergiatestien mahdollisuutta. Olen törmännyt tuollaiseen kuumotukseen ja kirvelyyn esim. tomaatin aiheuttamana, joten saattaa hyvinkin olla kyseessä jonkin ruoka-aineen aiheuttama allegiareaktio.

   Aika tarkkaan sinua on jo tutkittu, jos hammastahnakin on jo vaihdettu. Tavallisten hammastahnojen natriumlauryylisulfaatti saattaa herkkäsuisilla aiheuttaa juuri tuollaisia oireita. Toivottavasti tahna on vaihdettu apteekin tahnaan, josta ed. aine puuttuu. Toiseen ns, "maitokauppatahnaan" vaihtaminen ei yleensä auta.

   • Juu, kyllä ihan apteekin tahnaa on nytten ollut. Itse olen jo melko kyllästynyt tilanteeseen kun alkaa tuo yksityisillä lääkäreilläkin juokseminen maksaa. En tiedä sitten onko keliakia tähän vaivaan kaukaa haettu, muita siihen viittaavia oireita ei kyllä ole (ilmavaivoja tosin on aina:) ). Vai onko joku autoimmuuni-sairaus jonka syytä ei yksinkertaisesti tiedetä. Eihän tämä nyt henkeä vie mutta tahtoo vaikuttaa jo psyykkeeseen kun kestää niin kauan eikä apua löydy.


   • kielimies kirjoitti:

    Juu, kyllä ihan apteekin tahnaa on nytten ollut. Itse olen jo melko kyllästynyt tilanteeseen kun alkaa tuo yksityisillä lääkäreilläkin juokseminen maksaa. En tiedä sitten onko keliakia tähän vaivaan kaukaa haettu, muita siihen viittaavia oireita ei kyllä ole (ilmavaivoja tosin on aina:) ). Vai onko joku autoimmuuni-sairaus jonka syytä ei yksinkertaisesti tiedetä. Eihän tämä nyt henkeä vie mutta tahtoo vaikuttaa jo psyykkeeseen kun kestää niin kauan eikä apua löydy.

    saatko tarpeeksi kaikkia vitamiineja??? esim jotkut b- vitamiinit ja rasvahapot???


   • ----------- kirjoitti:

    saatko tarpeeksi kaikkia vitamiineja??? esim jotkut b- vitamiinit ja rasvahapot???

    Mielestäni saan tarpeeksi vitamiineja, syön monipuolisesti kaikkea mahdollista ja väh. 2 lämmintä ateriaa päivässä. lisäksi joskus otan myös multivitan tai b-vitamiinivalmisteen. Hemoglobiinikin on melkein 160, joten anemiaakaan tuskin on.


  • Onko Kielimiehellä mahd. niitä mustia l. amalgaamipaikkoja suussa?
   Myös luontaishoidon puolelta voit kysellä, jospa sieltä löytyisi apua.

   • Ei ole amalgaamia, 2 muovipaikkaa ja muutenkin hampaat kunnossa, vaiva vaan jatkuu, alkoholiakin olen nyt ollut 3 viikkoa käyttämättä tippaakaan eikä muutosta pahempaan/parempaan ole tullut.


  • Mull on samat oireet, enkä tiedä mistä on kysymys. Se tuli sen jälkeen kun kävin hammaslääkärillä hammaskivien poistossa.
   Luulin seuraavina päivinä kivun johtuvan
   hammaskiven poistosta, mutta ei sitä on nyt jatkunut jo kaksi kuukautta.
   Onks kukaan keksinyt apua kielen kirvelyyn...
   Olisin kiinnostunut tiedoista.
   -calle

  • Mulla ollut muutaman kerran vastaavia oireita. Ensimmäisen kerran kävin läpi kaikkim ahdolliset lääkärit ja testit ja selkeät syyt jäivät siitä huolimatta varjoon. Ystäväni suositteli akupunktiota ja lopulta varasin ajan. Hoidot vähenivät ensimmäisen hoidon jälkeen ja seuraavana päivänä toisen hoidon myötä kokonaan. Vuosia myöhemmin huomasin tuskailevani jälleen samojen oireiden kanssa. Vierailu tutulla kiinalaisesta hoitajalle ja yksi hoito kerta riitti tällä kertaa.

  • Itsellä on tullut myös näppyjä kieleen ja minulle tulee niitä usein kun olen syönyt jotain kirpeitä karkkeja

   • Minulla tuli kun söin paljon herkkuja synttäreillä mutten tiedä tekivätkö mausteiset sipsit vai mikä sen


  • paro-ex auttaa

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Latvala yrittää iskeä Sara Sieppiä!

   JM Latvala selvästi nyt Saran perässä. On käynyt kommentoimassa Saran kuvia niin ettei oikein voi käsittää väärin et mistä on kyse. Tää olis kyllä hy
   Kotimaiset julkkisjuorut
   239
   11119
  2. Sofian työt selitettynä

   Täällä on niin paljon näitä ”Sofia ei käy töissä” aloituksia niin selvennettäköön nyt mitä ne Sofian työt on. Sofia tekee ns. vaikuttajamarkkinointi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   228
   5492
  3. Vuosittainen ajoneuvovero kolminkertaistumassa

   Tulisi keskimäärin 500 euroa lisää veroa auton vuosittaiseen käyttömaksuun. https://www.is.fi/autot/art-2000006674458.html
   Maailman menoa
   259
   2880