Aika erikoinen tilanne sinäänsä gallupeissa.

Kibsoke

Kepu suhteellisen ylivoimaisessa johdossa - miksiköhän ? Sipilä, eikä muutkaan kepulaiset ole tuonut minkäälaista, oikeastaan nykymenosta varsinaisesti poikkeavaa ajatusta esiin, siis ratkaisua - epämääräistä ympäripyöreää kuvaelmaa kuinka aika parantaa kun tehdään . . . . niin mitä ? Milloin ja miten ? Kyse on kai sitten vain siitä, miten noita samoja ympäripyöreyksiä toistellaan, vaaleista toiseen.

Iloisesti tuntuu unohtuvan se, että Kepu on ollut kohtalaisen usein, myös äänestämässä näitä viime hallitusten hölmöilyjen puolesta !!

Iloisesti tuntuu myös kansalla unohtuneen, että Kepu pääministeripuolueena, viellä hallituksesta lähtiessään, viime päätöksenään antois alkusysäyksen tähän EU-liittovaltio/yhteisvastuu/tukilinjalle. Siis lähtölaukaus Kokoomussekoilulle olikin kepun Vanhasen/Kiviniemen alkuun laittamaa - kansa vaan on lyhyeellä muistillaan tuntunut asian unhtavan, ja pitää nyt Kepua jonkilaisena pelastuksena.

Miten sekin kun ajattelee ja seuraa kepun aikaansaannoksia menneinä vuosina. Maataloustukien ohjaaminen kaupalle ja tukkuportaalle - heikennkset viljelijöille joille tuet kuuluisivat (olisivat silloin myös pienempiä).
Talvivaaran menestystarina - Lehtomäki, Pekkarinen ;)
Paskalaki - Lehtomäki ja koko Kepun ajama menestystarina
Yritystuet alueilla seikkaleville samoille yrityksille moninkertaisina - Pekkarinen ja koko Kepu,
Tuulivoiman tukeminen - Pekkarinen ja Kepun menestystarina jne. jne.

Tällainen lista, ja kallis sellainen Kepun historiikista olisi kymmenien miljardien mittainen, ja paljolti sama porukka löytyy taustalsta, kalliimpina Rehn, Pekkarinen ja Lehtomäki.

Onko meillä siis varaa enää Kepujohtoiseen hallitukseen ja toimintaan, se on jo selvinnyt, että Kokoomusvetoiseen ei todellakaan enää ole varaa - tuo kokoeilu maksoi velkana 50 miljardia suoraa uutta velkaa ja saman verran vastuita ulkomaille. Näihin muuten Kepu osallistui suosillisesti myös oppositiosta.

No - tietysti tästä kirjoituksesta seuraa se, että kysytään, ja aivan aiheellisesti - ketä sitten hallitukseen. Valitettavasti en todellakaan tiedä, en tiedä kuin sen, ketkä ovat nyt osaamattomuutensa hallituksessa näyttäneet - mutta tosiaan ketä tilalle sitten ? Persuilla ei ole uskottavaa väkeä ministereiksi kuin pari, eli ei ole ratkaisu persutkaan.

Siksi pitäisi ehdottomasti kuunnella ja ymmärtää mitä "kansan rivit", siis ne jotka tämän epäonnistuneen kokeilun joutuvat maksamaan - ovat mieltä. Siis pyrkiä se siirtämään hallitustyöskentelyyn . . . mahdollisimman oikeudenmukaisena. Ketkä tuon sitten tekevät - en todellakaan tiedä, enkä edes usko että kansan ja suomen parasta ajavaa hallitusta saadaan seuraavaksikaan. On vain toivottava, ettei seuraava hallitus varmista tuhoamme, ja liitä meitä Natoon, kansalta kysymättä, eikä myöskään meitä enää syvemmälle liitovaltiokehitykseen ja yhteisvastuisiin EU;ssa aja, vaan pyrkii meitä niistä irroittamaan.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ainakin teoreettisesti kansan paras toteutuu siten, että saataisiin mahdollisimman monipuolinen, puolueinen, hallitus jotta se edustaisi mahdollisimman monipuolisesti kansaa jotta kenenkään yli ei käveltäisi kuten yleensä silloin, kun joku yksittäinen klikki pääsee sanelemaan.

      • Kibsoke

        Valitettavasti on todettava - että yksi iso virhe johon Kepukin osallistui ja oli ajamassakin asiaa muistaakseni - oli Presidentin vallan "riisto" ja siirto pääministerille ja hallitukselle - Suomeen ei tuollainen malli sovi, kuten ollaan nähty.
        Suomi ja Suomalaiset tarvitsevat vahvan ja paljon valtaa omaavan Presidentin, tosin en ole kyllä ihan vakuuttunut tästä Niinistöstä - onkohan liikaa tarttunut Kokoomuslaisuus loimeen, välillä siltä vaikuttaa . . . mutta oleellisinta on kuitenkin se, että Presidentti saa vähintään entisen valtansa takaisin, ja mielummin enemmänkin - sillä Presidentti on ainoa kansan suoraan valitsema vallanpitäjä - siis huomattavasti demokraattisemmin kuin eduskunta !!

        Tämä ehkä poikkesi asiasta hiukan, mutta liittyy kuitenkin "siteiksi" siihen.


      • Sauli on tosiaan hieman liikaa rautakanki ja oikeistolainen, mutta kyllä presidentillä pitää olla valtaa vähintään hallituksen ja eduskunnan verran, kiistatilanteissa pitää tietysti olla johtaja, joka sanoo viimeisen sanan. Ainakin sikäli mikäli johonkin asiaan halutaan saada jonkinlainen ratkaisu.


    • SilläSeMeneeLäpi

      Menee kansalla vanhasta muistista, vaikka kepun töppejä muistamatta. muut hölmöilleet ja kepu ollut hiljaa oppositiossa hyväksymässä hallituksen päätöksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      31
      5965
    2. Mitä haluaisit

      Sanoa hänelle tällä hetkellä?
      Ikävä
      260
      3578
    3. Sofia B- miljonäärillä on vaimo ja pieni vauva .

      Voi ei taasko oli avioliitossa olevan miehen salarakas ja miksi voi noin toimia tää Sofia näin alhaisesti ?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      274
      3075
    4. Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Aloitteen sisältö Ympäristöjärjestö Elokapina tulee määrätä välittömästi
      Maailman menoa
      138
      2698
    5. Sukset jo ristissä? Ensitreffit alttarilla Anna syyttää rajusti - Hai puolustautuu: "Mutta en mä..."

      Voi, voi... Onko Anna liian epävarma itsestään vai mikä mättää? Pari tuntenut vasta pari päivää ja kriisiä jo pukkaa.
      Ensitreffit alttarilla
      21
      2340
    6. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      112
      2013
    7. Nyt on kansalaisaloite: Elokapina lakkautettava.

      Tänään tullut uusi kansalaisaloite, jossa vaaditaan Elokapinaa lakkautettavaksi, tai julistamista rikollisjärjestöksi, k
      Maailman menoa
      208
      1915
    8. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      200
      1802
    9. Hyvin sä olet

      Olet toiminut aina. Älä epäile tai häpeä omaa toimintaasi nainen. Kukaan ei vahingoittunut ja kaikki on ollutta ja menny
      Ikävä
      58
      1472
    10. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1386
    Aihe